Keresés

Részletes keresés

schlumberger Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13648
Egyértelmű, nálunk minden visszafelé fejlődik...

Hm...
Előzmény: Törölt nick (13627)
tere Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13647
Csórikám nem keverte össze az antennakábelét valami IEth-el? :)))
Előzmény: Törölt nick (13644)
Feco333 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13646

Úgy tudom hogy mindenfajta táviratot sugároznak bár én személy szerint csak hőtároló berendezések kapcsolására felprogramozott példányokkal találkoztam.

A kis mennyiségű elromlott vagy új közvilágítás vevőkészülékeket eddig még maradék hangfrekvenciás vevőkkel oldottuk meg. Az viszont még talány számomra hogy ezt hogy oldják meg ilyen nagy területre egyetlen távirattal. Vagy területenként külön távirat naptár alapján? Ugyanis eddig a hangfrekvenciás rendszerrel a közvilágítás vezérlése úgy történt hogy központilag csak egy időintervallumot határoztak meg de a konkrét bekapcsolást egy az alállomásokban (ahol a HKV adó is van) elhelyezett alkonykapcsoló végezte.

pl: Május 7. 19óra 30perckor lehet legkorábban bekapcsolni a közvilágítást de ha 20óra 15percig ezt nem tette meg az alkonykapcsoló akkor mindenképpen kiment a távirat (ezek csak hasraütéses időpontok). Így mindíg a helyi fényviszonyok határozták meg egy kereten belül a kapcsolást ha borult volt az idő akkor előbb ha tiszta akkor később.

Előzmény: monitor36 (13642)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13645

:-)

Rádió meg nem is kell! A Tanú című filmben a dutyiban meg villával ütik a fűtéscsövet, úgy morzézzák mi lesz a vacsora. Méghogy rádió...

Ha elég nagy kalapáccsal ütöm meg a panelben lévő radiátor csövét, biztosan hallatszik a város másik végén is :-DD

Előzmény: Törölt nick (13627)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13644

Antibácsi lehet, csak gondolj bele a mai épületek villamoshálózatába, (panelek hány évesek is?) továbbá abba, hogy a drága márkásnak gondolt tévék tápjából is elhagyják a szűrőkondikat, szerinted kis hazánk spórolós mivolta milyen szűréseket fog produkálni belépéskor, kilépéskor?

Nem mondom hogy ökörség, de egy ország elektromos hálózatát kellene átépíteni hozzá.

Nézd csak: Broadband over power lines.

Pont amiről szó van. A fickó csak köröz az autóval egy ilyen környéken, és az autóban lévő 847-es yaesu szerint a 80m egyenlő a semmivel. Meg gondolom a többi is.

A fenébe már, ha valaki szolgáltatni akar, akkor ruházzon be minőségi CAT5 kábelekbe, és ne két konnektorral akarjon lóvét szakítani.

tragédia...

http://youtube.com/watch?v=pdcY0Eetvsw

Előzmény: Törölt nick (13621)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13643
Ebben az UTP-ben az tetszik, a hossz folyamatosan rá van nyomtatva. Nem kell centivel méricskélni, mennyi fogyott a dobról.
Előzmény: Qqberci (13632)
monitor36 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13642

Üdv és köszönöm!

Mit vezérelnek? Tarifát, közvilágítást...?

Előzmény: Feco333 (13639)
Qqberci Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13641
Szigorúan csak mûanyag kalapáccsal...
Előzmény: masi1 (13637)
Qqberci Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13640
Jóvanna, pár éve jártunk a Lucent dublini kábelgyárában, majd keresek elõ onnan való fotót a sodró gépsorról...
Előzmény: Törölt nick (13638)
Feco333 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13639

ÜDV!

Helyesbítenék, nem csak fogják hanem több mint 1 éve működik is a rádiós vezérlés.

A frekvenciája 135,6kHz és már 2007 elejétől csak ilyeneket szerel fel az E-ON legalábbis felénk. Azóta már kb az 5. fajta vevőkészülékkel.

Előzmény: monitor36 (13635)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13638

1. Kösz szépen, ez egy olyan igazi amatőrtől elvárt gondolat ill. hozzászólás volt...

2. Úgynézem ez nem UTP kábel...

Bocs...nekem volt most ilyen-olyanom, de amúgy L.arom. :)))

masi1 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13637
Szerinted müanyag csövön lehet kopogtatni?(csak nem érdemes)
Előzmény: Qqberci (13633)
tere Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13636
Hát ez nem is akármilyen sodrás! :P
monitor36 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13635

A lakihegyi hosszúhullámú adót Münchenből, az  Europäische Funk-Rundsteuerung GmbH (EFR) cég központjából vezérlik, azaz modulálják. Azok a cégek akik ezen az úton vezérlik a rendszereiket, ide, a központi számítógépbe küldik a "parancsaikat". Ez a számítógép azután átküldi az érintett hosszúhullámú adóba. Ilyen adó már három van Európában, kettő Németországban és Lakihegy. Lakihegy hatósugara közel Prágáig terjed. A kisugárzott parancsokat a vezérelt egységnél elhelyezett vevők veszik és továbbítják. A cég adatai szerint 2007 végén 600 ezer vevő működött. Nem csak fogyasztókat (pl. közvilágítást) vezérelnek, hanem pl. szélerőműveket is.  Mivel az EFR egyik tulajdonosa a Magyarországon is jelentős területen szolgáltató E-ON, így valószínű, hogy itt is működtetik majd a rádiós vezérlést.http://www.efr.de/

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13634
"páraknak ez csípi a szemét,"

Hello!:-) Gondolom ez az a kedvezmény amit én (is) fizetek a villanyszámlámban "kedvezményes energiaár támogatás" vagy valami ilyesmi címen.
Előzmény: Princ of Carpatia (13630)
Qqberci Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13633
már a gázcsövön is probálkoznak adatátvitellel

Kopogtatással?...

(Bocs, ma ilyen napom van :-))) )
Előzmény: masi1 (13626)
Qqberci Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13632
a számítógépes UTP kábelt miért csavarják össze

Mert kisebb helyen elfér...

Előzmény: Törölt nick (13620)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13631

NAGYON TETSZIK! (És nékem új! Nem ismertem!)

Előzmény: hegymenet (13629)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13630

Üdv Barátom!

...az én boileremet az Orsz. Teh.-elosztóból kapott jel alapján kapcsolgatják valahol?...

Hát valahogy így tudom én is. De majd jön SCH ... Kőrtárs, és mondja a tutit!

A bébiőrben már nem vagyok bizti. Mán azé mert gyakorló nagyapaként azt vallom, hogy ez a dolog felesleges. (Na bumm! Konzervatív vagyok! Meg vallom egy pár gyermek szülőjeként, meg satöbbi, hogy az iljen kütyü csak a szülői aggodalom lohasztására jó, másra nem. Tudtam volna én is valami hasonlót alkotni annó, mert még le is közöltek az Amatőrtársak hasonló rendeltetésű kütyüt a pölö RT.-ben. Mondom ma is: Ha van gyerekem, akkor aggódjak miatta! És ne a bébiőrt "aggódjam"! Ami meg oljan, mint amilyen! :-)

Nagyfiamék is beszereztek valami "hájtek" kütyüt, aztán éjjel, félálmukban, a többedik "RIADÓ" után, mikor rájöttek, hogy nem az unokám "indította" a risztó áramkőr bemenetét, hanem valószínű a tőlük ÖTÖDIK családi házban az én unokámmal egy időben  született kiskrapek. Aki szintúgy egy "bébycsősz"-re volt kötve, és az is ott "kommunikált", ahol az én unokám. Azt már nem tudom, hogy a gyerekágy, meg a szülők ágya között a hálózat, vagy valami "freki"-n volt-é a kapcsolat. -Az én időmben ez a gyerekemnek az üvöltésének erejére, meg az én mélyalvásom fülérzékenységére volt bízva. Illetve a gyerek Anyjának akkor az volt a dolga hogy érzékenyebb legyen, mint az én fülem! Na.....!!!! :-)))-

Aztán a "kütyüt" kib@...ák a kukába.  :-))!  (Oké! Én is tudok légzészavaros kisgyermekről, ahol jó dolog ez a RIASZTÓ féleség. No, de a kivétel erősíti a szabályt!)

Viszont a fűtésemet a mai napig is TETSZŐLEGES időben kapcsoljá bé, avagy ki.

OFF:

(Volt energiaipari dolgozóként még élvezek néminemű kedvezményt villamosenergia fogyasztóként. Vagyis kevesebbet fizetek az elfogyasztott kilovattokért, mint általában a többi halandó. Viszont nékem ez bé volt kalkulálva annó a fizetésembe.

(Megjegyzem: Csak egy munkahelyem volt,  egy erőmű. Neve sok volt '90 után, nem sorolom.) Sajna páraknak ez "csípi" a szemét, és mint legutóbb a KÓKA miniszter állandóan ELLOPNAK belőle! Pedig ez oljan mint a magántulajdon! Szerzett jog. Megszűnik a kihalással. Sajna sok ifju szeretné apját már.... mert hatékonyabb volna a hagyatékkal.... B@s...k meg!

ON:

Öreg Csóka

Előzmény: hegymenet (13628)
hegymenet Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13629

Ja és még valami amit az előbb elfelejtettem, hogy szerintem amit írtál az mind belefér a "rádióamatőr témába" mert a jó rádióamatőr olyan mint régen az úttörő,  (volt vagy van?) hogy:

Mint testvér, vagy hű barát,

Megsegít, ha bajban lát,
Munkában alig akad párja.
Hol szöget ver, hol meg főz,
Mindent megtesz, amit győz,
És a helyét mindenütt megállja.

(A vidám rádióamatőr dala!)

Üdv.

Előzmény: Princ of Carpatia (13607)
hegymenet Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13628

Szia Gyuri!

Ha jól értem, akkor az én boileremet az Orsz. Teh.-elosztóból kapott jel alapján kapcsolgatják valahol? És akkor mit kapcsol a szivartornyokból adott rádiófreki?

Én úgy teljes rendszerében szeretném látni a dolgot.

A 230V-on már némi információátvitel  megvalósult, (a boiler kapcsolgatásán kívül is) mert a bébiőr jele is itt közlekedik az egyik szobától a másik szobáig, ha jól tudom.

Üdv.

Előzmény: Princ of Carpatia (13607)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13627
Egyértelmű, nálunk minden visszafelé fejlődik...
Előzmény: masi1 (13626)
masi1 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13626
Hozzáteszem, hogy már a gázcsövön is probálkoznak adatátvitellel.
Előzmény: Dzsonszii (13622)
tere Creative Commons License 2008.05.06 0 0 13625
Ja, ja, közben leesett. :) De már valami rémlik, hogy még egyszer régen valami radaros oldalon olvastam is róla.
Előzmény: Törölt nick (13613)
airband Creative Commons License 2008.05.06 0 0 13624
Népművészeti hagyományőrzés? :-D
Előzmény: Törölt nick (13620)
C20NE Creative Commons License 2008.05.06 0 0 13623
Én meg már használtam is és nem akaródzott nem menni neki :-)) Az adóengedélyemet sem téptem miatta össze.
Előzmény: Törölt nick (13621)
Dzsonszii Creative Commons License 2008.05.06 0 0 13622
Igen, folyik. Az NTV Nagyfeszültségű Távvezetéki Vivőfrekvenciás kifejezés rövidítése, Régebben létezett Tesla gyártmányú csöves kivitelben, ma digitális átvitellel megy az ESB 2000 azthiszem Siemens gyártmány, Siklós- Donji Miholjac között például.
Előzmény: masi1 (13615)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.06 0 0 13621

A hálózati vellanyon nyomatott internet az itt olvasottak alapján nyilván használhatatlan szemét. Akik kitalálták, nyilván dilettánsok.

Azért a suttyó csigazabálóknál Citroenországban igen elterjedt a kis vidéki településeken főleg. Mégsem hallani, hogy az ottani amatőrrádiósok megették volna az adóengedélyüket mérgükben.

Lehet, hogy ők tudnak valami mást is mint itthon amit terjesztenek róluk?

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.06 0 0 13620

Tessék meggondolni h. a számítógépes UTP kábelt miért csavarják össze, ráadásul nem is akármilyen sodrással.

Előzmény: masi1 (13615)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.06 0 0 13619
Ráadásul prohardver... Tudod mennyit tévedtek már? ;-DD
Előzmény: masi1 (13616)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!