Ma is folyamatosan járnak a Tátrák :-)
Azonban, hogy a Népligetnél hol lesz az utascsere azt jó lenne tudni.
A térkő alá most terítették le a betont :-(
Ideje lenne már a villamosok dolgait NEM a f@szbúkon terjeszteni... ellenben a járműkísérők normális kitöltését még mindig nem tanulták meg a t. jvez-k.
Összesen három tender/szerződés van: a Fonódó Bem rakparti ág, Fonódó Margit körúti ág + 17-es régi vonala és a Széll Kálmán tér. Ez a közlemény csak az előbbi kettőről beszél, és más nyilatkozatokból tudható, hogy a Széll Kálmán tér esetében a KDB nem járult hozzá a szerződéskötéshez, a jogorvoslat még folyamatban van.
Jól hámoztam ki a szövegből, hogy most már semmilyen további halasztás, újratárgyalás, stb. nem lehet, és a kivitelező cégen múlik már csak, hogy mikor kezdődik a munka? :)
Ki tudja, most mi a határidő? Ugye jóval később kezdik, mint ahogy az tervbe volt véve.
Nem úgy volt, hogy a Fonódóra már egyébként is, korábban engedélyezték a szerződéskötést, még az eljárás lezárása előtt? A Széll Kálmán tér viszont sajnos még hátravan, pedig az nem lesz egy kis falat.
Nem tudom, hogy honnan vettétek ezt az Ecseri ívben szigorú 5 lett elrendelve információt, de kamu az egész, nem lett ott elrendelve semmilyen sebességkorlátozás.
A villamoson nem láttam komolyabb sérülést, a forgalom viszonylag gyorsan megindult, de az autó még 4 óra után is ott dekkolt a kereszteződésben. A helyszínt látva vagy az autó akart szabálytalanul, tengelyben megfordulni (nincs időnk elmenni a BAH csomópontig), vagy a 61-es vezetője rántotta jobbra a villamos kormányát...
Kőbálna-Hídfalónál ma valaki letette a földre az egyik vágány felsővezetékét, azért hosszabbodott meg a Gubacsi-Ecseri pótlás Gubacsi-Liget térre. A dolog másik szépséghibája, hogy ugyan át lett adva a villamospálya a forgalomnak pár napja, de az valahogy kiment a buksijukból, hogy netán kéne valami buszmegálló is az esetleges pótlóknak. Úgyhogy az ember rögtönözhetett párat, hogy épp melyik munkagödörbe tegye le a kedves ügyfeleket, illetve a felszállók is elég jól el voltak szórva a vonal mentén, ki a villamosmegállóval egyvonalban várt, ki a régi, de hullazsákos letakarással érvénytelenített pótlómegálló helyén, ki pedig a nemrégi pótlás alatt használt új, ideiglenes peronokon akart felszállni, ahol ugye meg _már_ nem volt buszmegállótábla. Volt Unimókás Hannoveri-szabadítás is, sajna egyéb irányú elfoglaltságaim (kormánytekergetés, gombnyomogatás) miatt nem tudtam lelőni őket.
Eredetileg a IX. kerületi oldal az ideiglenes végállomás, de az útátjáró X. kerületi kezdete igencsak szögletesre sikerült, ez kapott információim szerint 5 km/h-t.
Amit itt alább belinkeltek, szerintem felsővezetékes kapcsolódású, hiszen a 62A nem Mázsán fordul. Ha csak sima vörös tárcsa lenne, ennek semmi akadálya nem lenne, mivel azonban akadálya van, feltételezem, hogy áramtalanítottak. A szakasz ott van a Liget és a Mázsa között, onnan tudom, hogy nem rég toltam vissza harmadmagammal puszta kézzel egy hannoverit 120 méterről :)