Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13675
Nem tom, viszont 40 méteren bazi nagy terjedés van - megyek is és meghallgatom AZ ÚJ YAESU FR-101D rádiómmal :-)  Talán bele is szólok, az új YAESU FL-101 adókészülékemmel :-))
Előzmény: tere (13672)
schlumberger Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13674
Oszt mér akarsz megverni?

Azér, mer idegesíted az Öreg Csóka barátomat! Köll egy pofon? :-)
Te legalább kaptál, mi még nem. Mert nem jó még a software. Aztán majd egybe, félévnyit. Abból a nagy fizuból/nyugdíjból. Nem csoda, ha Öreg Madár ideges. De egy szót se többet itt erről, nem rádióamatőr téma ez sem.
Hogy állsz a generátor regenerálásával?
Előzmény: Törölt nick (13671)
schlumberger Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13673
4 sor...

Mit vártál?
Régóta némán tűröd, hogy lenyúzzák rólad a 7. bőrt is.
Az utcán és a kuruc.info- n kifejtheted a véleményed.
Azért ilyenek a vezetők,mert eltűrte cselekedeteiket a nép.

semmi rádióamatőr téma nincs benne. Menj a polidilire ilyesmivel. Légy szíves.
Előzmény: szsrobert (13670)
tere Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13672
Jó, akkor kérdezek egy okosat. :) A J-Pole antenna 440-re az jóaz? Milyen nyereséget lehet belőle kihozni?
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13671
Oszt mér akarsz megverni? Mer villanyszámlát kaptam? :-)  Nem tehetek róla, küldik, ha kérem, ha nem.
Előzmény: schlumberger (13664)
szsrobert Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13670
4 sor.
Ilyen gyorsan, ennyi hozzászólás?Máris én vagyok a közellenség? :)
A hozzászólásom válasz volt 1 (EGY!) személynek.
Az NVIS-t a vízszintesre állított kukákon lehangolva nem én említettem. :)
schlumberger Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13669
kéretik a kurucinfot és társait itt nem reklámozni, légy szíves a polidilire fáradni ilyesmivel. Maradjon ez hülyeségmentes szakmai topic.
Éppen elég az embernek egész nap kibírni a munkahelyét, mert ott is jönnek hasonlók.
Légy szíves!
Előzmény: szsrobert (13668)
szsrobert Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13668
Csak az adót?
Személyi jövedelemadó,ÁFA,ingatlanadó.Számold ki, hány százaléka marad a fizetésednek.
A feneketlen zsákba hiába lapátolod a pénzt.Bár ha valakinek sok a felesleges pénze,vagy szeret ingyen dolgozni(rabszolgatartó társadalom)...
Igazad van, abban az esetben,ha a befizetett pénzed valóban a te és családod javát szolgálja.De ennek a valószinűsége =0.
A kukaborogatókkal-autógyujtogatókkal nem értek egyet.Soha nem szabad általánosítani.
Ha egy rádióamatőr börzén egy arra járó részeg levizelné a kerítést, nem gondolnának arra, hogy minden rádióamatőr a kerítést használja.És te, vagy én sem fogok ilyet tenni.
A rombolásnak semmi értelme.Létezik arany középút is.
A hangnem viszont nem rád vall:
Nem szoktál ilyen kulturálatlanul írni("Az utcától mostmár nagyívben kuss legyen minden kendős parasztnak").
Soha nem lehet tudni az életben, kinek szorulsz a segítségére a jövőben.
Úgy gondolom, a kendőt viselő emberek többségükben nem földművelésből élnek.
De ha úgy is lenne, kevesebbet érnek emiatt másnál?Talán mi úgy érezzük,felsőbbrendűek vagyunk???
Inkább vegyen körül 10 "paraszt" akik szeretnek, és számíthatok rájuk a bajban, mint 100 sggnyaló akik a vagyonom előtt hajbókolnak.
Légy szíves térj vissza megszokott-szeretett szóhasználatodhoz,az ilyen szóhasználatot hagyjuk meg a kukaborogatóknak és a naccsalásossegílyeseknek.
Egyébként nem értem a reakciódat.Én azt írtam, hogy a kuruc.info-n kifejtheti a véleményét(mint független hírportál).
Erre te szidod a kukaborogatókat???
Némi távoli összefüggés akad, de nagyon csekély.
"-Hány óra?
-Citromsárga Lada.
-Nem baj, én is FT857-et veszek" :)

Rádióamatőr téma: a fórumról szokott valaki a 3,770MHz környékén eszmecserézni esténként?
Előzmény: Törölt nick (13656)
schlumberger Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13667
Berci, Öreg Csóka már nyugdíjas, nála nem hat ez a gyógyszer!
Felhúzni persze úgy tudja magát, mintha még dolgozna. Fene tudja, hogy van ez a mi korosztályunknál...
Előzmény: Qqberci (13665)
schlumberger Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13666
Mivel az EFR egyik tulajdonosa a Magyarországon is jelentős területen szolgáltató E-ON, így valószínű, hogy itt is működtetik majd a rádiós vezérlést.http://www.efr.de/

a majd szó már nem helytálló!
Előzmény: monitor36 (13635)
Qqberci Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13665
Ez az! Itt a gyógyszer:

Előzmény: schlumberger (13664)
schlumberger Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13664
Öreg Csóka!
Leszarni, vastagon, magasról! Ne idegesítsd magad! Én már megtapasztaltam, milyen kényelmetlen a mentőautó, és milyen kényelmetlen a kardiológia péntek délután...
Ne idegesítsd magad!!!
Ha akarod, Ernőt majd megverem a BURABU-n :-)
Előzmény: Princ of Carpatia (13654)
schlumberger Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13663
A mocskos politikát kéretik távol tartani ebből a rovatból. Eddig nagyon jól megvoltunk nélküle, nem hiányzik ezután se, maradjunk a szakmai tartalomnál, kérem, urak!
Az állóhullámarány, a terjedés, a DX platformfüggetlen hál'Istennek!
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13662

A politizálással szíveskedj átfáradni a Polidili topikba a hasonló gondolkodásúak közé.

Aztán ha kiadtad a mérgedet és van rádióamatőr témád, akkor majd ismét szívesen látunk.

Előzmény: szsrobert (13655)
schlumberger Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13661
Eggyértelmű hogy forrdítva ülök a lovon

vessző nélkül nem lehet hogyozni!
Nem tudtad? Tegyél vesszőt az "egyértelmű" után!
Illetve eggyértelmű
Nyugodtan üljél fordítva, úgy jobban élvezed a lófingot!

Neked se sokbites a processzorod, úgy érzem, wazze!
Előzmény: potyamuvek (13650)
tere Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13660
Különben is en-bloc... :))))))
Előzmény: Törölt nick (13656)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13659
?? ... én minden hónapban kapok vellanyszámlát.
Előzmény: Princ of Carpatia (13658)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13658

Üdv Barátom!

Hát ez meglepő! Igaz én még a decemberi évvégi végelszámolást sem kaptam meg, nemhogy az ez évben elfogyasztott számláját! :-(

Előzmény: Törölt nick (13657)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13657
:-) Éppen itt van a táskámban a villanyszámla:
"Kedvezményes árú vill.energia támogatás" - 18 Ft

... nameg van olyan is, hogy:
"Szénipari szerkezetátalakítási támogatás" - 36 Ft

Megjegyzem nem politizálok, és erre a hátralévő kis időre már minden mindegy - nem állok ki semmi mellett, se annak ellenében, nekem minden jó ahogy van és lesz itt.
Előzmény: Princ of Carpatia (13654)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13656

Hát Robi, csalódtam benned.

7. bőrt? Lófüttyöt. Csak az adót kéne, ahogy én, de azt rendesen. És akkor az enyém is kevesebb lenne.

Az utcától mostmár nagyívben kuss legyen minden kendős parasztnak, mert az összetört kukákat ÉN fizetem ki, nem a "béközép". Ha valaki megközelíti ezek közül a családomat, én torkot vágok, és azonosítószám nélkül, elhiheted.

Mert a célt értem, de az eszközt már nem.

A kurucinfó jó témákat feszeget, de ha sokat rombol az utcán, én csak azt mondom: a szélsőjobb csak egy dologtól félhet, az pedig a szélsőbal. Nem a hőzönkgők, hanem a fizetők tábora.

A vezetők azért ilyenek, mert a nép (meg persze a nyamvadt bankárok is) szeret ügyeskedni, áfát csalni, jogosulatlan támogatást felvenni, össze vissza szavazni 1-2% emelésekért, és amúgy unblock egy fasz.

Ha már nem tudsz rádióamatőr témákhoz hozzászólni, ezt a hülyeséget pláne mellőzd.

Kérem a mod-ot hogy töröljön, és azt is amire reagáltam.

Előzmény: szsrobert (13655)
szsrobert Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13655
Mit vártál?
Régóta némán tűröd, hogy lenyúzzák rólad a 7. bőrt is.
Az utcán és a kuruc.info- n kifejtheted a véleményed.
Azért ilyenek a vezetők,mert eltűrte cselekedeteiket a nép.
Princ of Carpatia Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13654

Szia Kedves Ernő!

No, még mielőtt SCH... Kőrtárs a Trabant előnyeiről is......

Szóval, én a hsz.-em egy sór szmájlival díszíteném, mármint trabantügyileg...! :-)

De, nyomom inkább a magam bánatát!

OFF:

....Gondolom ez az a kedvezmény amit én (is) fizetek a villanyszámlámban....

Hmmmm.....! Régen kaptam a beszedőtől elszámolási egyenleget (villanyszámlát) de én azon, ami van iljen általad említett rublikát nem tanálok:

"kedvezményes energiaár támogatás"

Viszont így nem értem, mire gondolsz? Netán néhány "történelemátíró" titánocska gondolatát tetted magadévá? Mármint mindenki, aki másoknál olcsóbban kap valamilen JOGCÍMen szolgáltatást, azt a normál fizető fogyasztó fizeti meg?

Tudod: Kedvezmény az amit a vasutas kap a vonaton, a rendőr amikor buszra száll, a diák, mert diák, undsoweiter,.... Öreg Csóka, mert az életét a villamosenergia iparban dolgozta le? Ha erre gondolsz, nyugodj meg! NEM TE FIZETED! Ezt csak a jól bevált hatalomgyakorló módszer szerint KÓKA-gyerek eteti meg Veletekkel, a kedvezményezettek rovására!! (Róla viszont oldalakat tudnék mesélni miként LOPta össze azt amile van.... Elender.... No...)

Tudod sokan, az állami iparban több iparágban azért adtak "nyomott" jövedelmet, mert kaptál természetbeni juttatásként ezt-azt. A bányász szenet, a vasutas ingyenjegyet, a katonatiszt vasuti-utazási kedvezményt, a TSZ tag aratáskor terményt....satöbö. Ezt hívták SZERZETT JOG-nak. A munkáddal szereztél rá jogot.

Én az életem munkájával. No ezt akarta Kóka gyerek lenyúlni! Úgy, hogy Neked megmagyarázta (beadta), hogy ez Téged károsít! És Teveled fizetteti meg az áramszolgáltató. N E E E M M !!! Hazugság! Azért, mert ahogy az erőművek, akik termelik az energiát sem fizetnek a villamosenergiát fogyasztó berendezéseik által felzabált energiáért. Ahogy régen is mondták: Ez benne van az önköltségben, mint az újkori vezérigazgatók SOKMILLIÓS juttatása, szemben a mezei melósok éhbérével szemben!

Észre tudod ezt venni? Mármint azt, hogy akárkik is vagyunk, akármikor, bármi okán állambácsi állandóan kotorászik a zsebedben!!!

ON:

Bocsi! Nem akarom jobban felhúzni magamat, mert még elfeledek valamit off-on közt megírni, azt a Modi meg kivág!

Öreg Csóka

Előzmény: Törölt nick (13652)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13653
Hmm. ha már vonat, nálunk 1,5-éve megszünt a vonal is, a maradékot elvitték a bronzok... :))
Előzmény: Törölt nick (13652)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13652
Amikor a gyorsvonat elsuhan egy Trabant mellett, olyan látvány az utasoknak mintha amaz visszafelé menne - na azon ülünk mi, és még húzzuk is a kéziféket ... el ne szédüljünk.
Előzmény: schlumberger (13648)
hegymenet Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13651

A baj csak az volt, hogy a válasz mindig grenadírmars volt, és nem tarhonyáshús!-:)))))

Előzmény: Törölt nick (13645)
potyamuvek Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13650

Eggyértelmű hogy forrdítva ülök a lovon

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.08 0 0 13649
Nem?
schlumberger Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13648
Egyértelmű, nálunk minden visszafelé fejlődik...

Hm...
Előzmény: Törölt nick (13627)
tere Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13647
Csórikám nem keverte össze az antennakábelét valami IEth-el? :)))
Előzmény: Törölt nick (13644)
Feco333 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 13646

Úgy tudom hogy mindenfajta táviratot sugároznak bár én személy szerint csak hőtároló berendezések kapcsolására felprogramozott példányokkal találkoztam.

A kis mennyiségű elromlott vagy új közvilágítás vevőkészülékeket eddig még maradék hangfrekvenciás vevőkkel oldottuk meg. Az viszont még talány számomra hogy ezt hogy oldják meg ilyen nagy területre egyetlen távirattal. Vagy területenként külön távirat naptár alapján? Ugyanis eddig a hangfrekvenciás rendszerrel a közvilágítás vezérlése úgy történt hogy központilag csak egy időintervallumot határoztak meg de a konkrét bekapcsolást egy az alállomásokban (ahol a HKV adó is van) elhelyezett alkonykapcsoló végezte.

pl: Május 7. 19óra 30perckor lehet legkorábban bekapcsolni a közvilágítást de ha 20óra 15percig ezt nem tette meg az alkonykapcsoló akkor mindenképpen kiment a távirat (ezek csak hasraütéses időpontok). Így mindíg a helyi fényviszonyok határozták meg egy kereten belül a kapcsolást ha borult volt az idő akkor előbb ha tiszta akkor később.

Előzmény: monitor36 (13642)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!