Keresés

Részletes keresés

cyanne Creative Commons License 2014.03.16 0 0 798

amelyik orvos nem tud ilyen gyógyszert magától, az nem fogja neked felírni az én javaslatomra...

egyszer volt, h mondtam egy barátnőmnek, h a dormicum+xanax helyett érdemes lenne talán izét, amit nekem írt fel a benzót és altatót egyaránt ellenző orvosom, mire az ő orvosa azt mondta, maradjon csak a xanaxnál, elvégre tizenéve szedi és bevált neki, a dormicumra se szokott rá, ellenben az a dolog, amit én mondtam, egy „nagyon erős cucc, egy lórúgás", dehogyis szedje azt.

most ezek után mit mondjak? lehet, h én tudom rosszul. pontosabban az orvosom. ez egy irányzat, nyilván nem mindenki ért vele egyet. nekem se tetszett, h pl. antipszichotikumot szedjek alvásra, még a neve is borzasztó.

kell keresni egy orvost, akiben az ember megbízik. és bár a beteg tehet javaslatot, ha ő diktálja a receptet, az már régen rossz.

Előzmény: sasa58 (797)
sasa58 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 797

Nagyon szigorú vagy!

Úgyis csak orvos írhatná fel, legalább valami támpontot adjál!

Előzmény: cyanne (795)
cyanne Creative Commons License 2014.03.16 0 0 796

sokáig valóban nem tudtam,hogy hozzászokós, mire vhogy tudomást szereztem róla

azért ez nem egy hétpecsétes titok.

pl. mindjárt ott a betegtájékoztató, h csak a legkézenfekvőbbet mondjam...

Előzmény: Ezelkievics (793)
cyanne Creative Commons License 2014.03.16 0 0 795

tudnék, mivel magam is szedtem, de nem fogok. orvostól kérdezd.

Előzmény: sasa58 (794)
sasa58 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 794

Tudnál ilyen gyógyszert mondani?

Előzmény: cyanne (792)
Ezelkievics Creative Commons License 2014.03.16 0 0 793

Lehet h vmit félreérthetően írtam (mostanság előfordul),sokáig valóban nem tudtam,hogy hozzászokós, mire vhogy tudomást szereztem róla,addigra késő volt,próbáltam abbahagyni,de meló mellett nem engedhettem meg magamnak....Ez egy ördögi kör,amiből nehéz kitörni és nem mindenki engedheti meg magának, h otthon maradjon hetekig, hónapokig. Ez nagyon szomorú

Előzmény: Chief Boden (791)
cyanne Creative Commons License 2014.03.16 0 0 792

valóban a generikuma, ennek ellenére többen (pl. én is:) azt tapasztaltuk?, gondoljuk?, hisszük?, h nem teljesen uaz. nagyrészt igen, de az egyik finomabb:)

az alvást illetően: a benzókkal elért alvás nem normál alvás, azért is gyakori a felébredés, ha kiment a hatása. felületesebb alvás, nem is annyira pihentető. szóval ez megint olyan, h ha kicsit nem tudok aludni, akkor kifejezetten káros, de ha nagyon, akkor meg kevésbé árt, mint a kialvatlanság. az előnyök és a hátrányok mérlegelése ismét...

annyi haszna feltétlenül volt számomra az alábbi vitának, h nincs szükségem a 0,125-re se, ezért elhagytam. nem parázom azon, h nem tudok elaludni, hanem megvárom, amíg elalszom és kész. de ha egyáltalán nem tudnék, akkor szedném.

azért hozzátenném, h alváshoz altatót meg benzót szedni, pont a hozzászokás veszélye miatt, ma már elavultnak számít a pszichiátriában. vannak olyan, alapvetően másra kitalált gyógyszerek, amiknek az altatás a mellékhatásuk és nem lehet hozzájuk szokni. mármint fizikailag. persze ezeknek is van mellékhatásuk, mint mindennek, de nem kell emelni az adagot és nincs hozzászokás.

Chief Boden Creative Commons License 2014.03.15 0 0 791

12 éven keresztül te is azt hitted, hogy ártalmatlan.

Az orvosok az információikat az orvoslátogatoktól, a gyógyszergyárak képviselőitől kapják. Aztán ezt adják tovább a "betegeiknek".

Előzmény: Ezelkievics (790)
Ezelkievics Creative Commons License 2014.03.15 0 0 790

A Frontinról köztudott h a xanax generikuma,de már a második ember akar keresztbe lenyelni amikor ezt segítő szándékkal közlöm velük.........És mindketten egymástól függetelnül állítják, h teljesen más, mint a xanax,sé sokkal jobb,szebb stb. és tképp csak frontérzékenyek megmentője (!) és totál ártalmatlan.....Én vmi gyógyszergyártói bizniszelést sejtek a háttérben,mert a szöveg kisértetiesen hasonlít egymásra. Hát nemtudom,de elég érdekes.Mi a véleményetek?

Pater Pirandello Creative Commons License 2014.03.15 0 0 789

Hasonlóan vagyok. Ez nem a legrosszabb, sőt.

Előzmény: sasa58 (788)
sasa58 Creative Commons License 2014.03.15 0 0 788

Érdekes, hogy mindezek ellenére is felébredek egyszer-kétszer. Négy óra előtt minden további nélkül visszaalszok, négy után viszont kell a második fél xanax, amivel még egy-másfél órát tudok aludni.

Előzmény: sasa58 (787)
sasa58 Creative Commons License 2014.03.15 0 0 787

Én is csak elalváshoz, illetve hajnali felébredéskor használok egy 0,25-öst kettéosztva. Szeretném ezt is elhagyni, de nem megy. A múltkor a körzetimnek megpendítettem a gyenge altatót, de ő azt mondta, hogy inkább maradjak ennél a minimális Xanaxnál, mert az altatók sokkal durvább hozzászokást eredményeznek.

Az is lehet - mivel már évek óta szedem a cuccot - , hogy már nem is hat igazából, csak a megszokás és a placebóhatás. Megpróbáltam már néhányszor, hogy nem veszem be este, de 1 órás forgolódás után csak bekaptam, nem kockáztathatom meg a munkám miatt a másnapi mosott sz@r effektust.

Előzmény: DAttis (783)
DAttis Creative Commons License 2014.03.15 0 0 786

ja persze, ált minden gyógyszerét el szoktam (amit a vérnyomás miatt is szedek) olvasni...

Előzmény: cyanne (784)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.15 0 0 785

A Sedativ PC nekem sem ért semmit, de talán egy dobozzal érdemes megpróbálnod, hátha.

Előzmény: DAttis (781)
cyanne Creative Commons License 2014.03.15 0 0 784

a frontinét is olvastad?

Előzmény: DAttis (783)
DAttis Creative Commons License 2014.03.15 0 0 783

olvastam a Lendormin tájékoztatóját én is és hát attól ment el a kedvem bevegyem, marad inkább a Frontin

Előzmény: cyanne (782)
cyanne Creative Commons License 2014.03.15 0 0 782

1. minél ritkábban veszed be, annál erősebb a hatása.

2. mert a benzó egy ütős cucc, ezek meg szelídebbek. nem véletlenül okozhat a benzó függőséget.

3. az altatók is függőséget okoznak. ezért csak indokolt esetben (!) és rövid ideig (!) célszerű szedni. amúgy ez is benzó!

gyógyszertájékoztató (egy kattintás):

Néhány héten keresztül ismételten alkalmazva csökkenhet valamelyest a készítmény altató hatása.
Fizikai és pszichés függőség is kialakulhat; ennek kockázata a gyógyszeradaggal és a kezelés időtartamával arányosan nő.

A készítmény közvetlenül az elalvás előtti időre vonatkozó emlékezetkiesést okozhat; ez általában néhány órával a készítmény bevétele után lép fel. Ezért ügyeljen arra, hogy a tabletta bevétele után elegendően hosszú ideje (7-8 óra) legyen alvásra.

Depressziós vagy szorongásos depresszióban szenvedő betegek önmagában nem szedhetik, mivel ezeknél a betegeknél öngyilkossági késztetést válthat ki.
Benzodiazepinek adása után, elsősorban idős betegeken, a készítmény hatásával ellentétes reakciókat is észleltek (nyugtalanság, ingerlékenység, dühkitörés, agresszió, érzékcsalódás, rémálmok, hallucinációk), amelyeket a készítmény terápiás adagjai is előidézhetnek.

A kezelés időtartamát a lehető legrövidebbre kell korlátozni, ami általában néhány nap, de legfeljebb 2 hét lehet. A kezelést kizárólag orvosi utasításra lehet folytatni, az Ön állapotának újbóli felmérése után. A kezelés megszakítását és ezzel a gyógyszer elvonásának módját egyénileg kell meghatározni.

A fizikai függőség kialakulása után a kezelés hirtelen abbahagyása elvonási tüneteket idéz elő. Ezek súlyossága az enyhe panaszoktól (pl. fejfájás, izomfájdalom), a súlyos pszichiátriai tünetekig változhat (pl. rendkívül heves szorongás és szellemi feszültség, nyugtalanság, zavartság, és ingerlékenység). Súlyos elvonási szindrómában a valóságérzék elvesztése, a személyiség széthullása, rendkívül érzékeny hallás, végtagzsibbadás és fonákérzés, fény- és zajhatásokkal, valamint fizikai kontaktussal szembeni túlérzékenység, hallucinációk, továbbá epilepsziás görcsök jelentkezhetnek.
A kezelés hirtelen abbahagyása esetén fokozott az elvonási szindróma (rebound-jelenség) kialakulásának kockázata, aminek során az enyhíteni kívánt panaszok és tünetek a korábbinál hevesebb formában újulnak ki. Az elvonási szindróma ezen kívül kedélyhullámzással, szorongással és nyugtalansággal is társulhat. Ezért a Lendormin szedését mindig a gyógyszeradag fokozatos csökkentésével kell abbahagyni.

(igazán senki se mondhatja, h nincsenek rendesen ráírva a veszélyek.)

4. nekem nem használt. de attól még neked használhat.

Előzmény: DAttis (781)
DAttis Creative Commons License 2014.03.15 0 0 781

Sziasztok !

Lenne pár fura (hülye) kérdésem.

Korábban már írtam miért szedek kb egy éve Frontin-t.

A problémám mostanában az hiába veszek be (rendszerint, vagy inkább kizárólag este) egy szemet (0,25 mg) nem érzem hatását. - Bár tudom ez nem altató (hanem nyugtató) mégis úgy érzem feszült maradok miután bevettem.

A pszichiáter (ideggyógyász) aki tartja a terápiát ahová járok (pszichodráma csoport) írta fel, persze ő is kihangsúlyozta terápiával kellene a gondomon változtatni. Na ez ami még nem történt meg ezért a gyógyszerszedés

Ugyanakkor a körzeti orvosom felírt altatót (Lendormin-t 0,25 mg) de azt nem mertem bevenni még pld Frontin helyett.

Volt egy időszak (szeptember) amikor elhagytam a Frontin-t úgy éreztem nem szükséges és tök jól is aludtam de aztán visszatért a gyógyszer beszedés kényszere (év vége körül). Eleinte tök jó is volt beszedés után néhány perccel éreztem, hogy ellazulok szétárad bennem a nyugalom (rosszul éreztem vagy ez a placebo hatás vagy minek nevezik?). Na most jó pár hete ez az érzés kimarad és elég nehezen alszom el.

Vettem ilyen természetes nyugtatót (Valeriana Harmony), hát mit mondjak hatását nem érzem, hiába írják a jótékony hatását az összetevőknek.

Na bocsánat ugye kérdést ígértem ami eddig nem hangzott el, tehát:

1. Ha pár napot kihagyom a gyógyszert és utána beveszem ismét érezni fogom a hatását (szétáradó nyugalom) vagy már némileg hozzászoktam így a kis adag (0,25) semmit nem ér. Többet viszont nem merek bevenni (rászokás félelme miatt).

2 A természetes nyugtatók (Valeriana Harmony, Valeriana Relax) miért nem adják ugyanazt az érzést amit a Frontin-nál éreztem a leírtak szerint

3. A Landormin-t nyugodtan beszedhetem (Frontin helyett), hátha hat és végre alszom egy jót, hétközben viszont félek elalszom reggel - tkp ezért nem is vettem be még

4. Hírdetik ezt a Sedativ PC-t, van valakinek ismerete jó-e vagy sem?

cyanne Creative Commons License 2014.03.15 0 0 780

ha hiányzik a szakszerű támogatás, miért nem keresel ilyet?

(amúgy nekem pont a leszokásnál nem volt segítségem. a fizikai tüneteket elviseltem, a depresszió meg továbbra is megvolt, de nyilvánvaló volt, h le kell tennem, mert teljesen elmegy az eszem. kis mennyiségben akkor is hasznos lett volna, de tudtam, h ahhoz meg nem vagyok elég fegyelmezett. ja, meg el is fogyott... viszont volt olyan, amikor pont a benzó segített a kijövésben.

a lényeg: a problémát magát nem mulasztja el, ez nyilvánvaló. tüneti kezelés. de amikor vkinek agydaganata van, azért még beveszi a fájdalomcsillapítót, ha nem akar a földön fetrengeni, holott tudja, h a daganatnak édesmindegy. a benzó is pont olyan dolog, h eszköz a kezünkben. h jóra vagy rosszra használjuk -- tőlünk függ.)

Előzmény: Ezelkievics (772)
cyanne Creative Commons License 2014.03.15 0 0 779

ez is egy érdekes téma. aki a szorongástól dekoncentrált, annak pl. a benzótól elmúlik. én pl. volt, h reggel vettem be, h fel tudjak kelni...

Előzmény: Ezelkievics (771)
Ezelkievics Creative Commons License 2014.03.14 0 0 777

Így már világos, kicsit nehezen fogom fel a dolgokat.....Lehet h nem szabad, de én csak így tudtam elképzelni,és így is csináltam. Egyébként így lassan több mint 2 hét távlatából minden elismerésem Neked, h arról az nagy mennyiségről le tudtál jönni.

Hát igen ez is....Sosem gondoltam volna, h  ilyen szakszavakat fogok használni magammal kapcsolatban, lejönni vmilyen szerről. Hát mosmár mindegy. Üdv

Előzmény: Chief Boden (775)
Ezelkievics Creative Commons License 2014.03.14 0 0 776

jav.: tapasztaltam

Előzmény: Ezelkievics (767)
Chief Boden Creative Commons License 2014.03.14 0 0 775

Azért mert benzodiazepint 1-2 hét alatt elhagyni nem szabad. Több idő kell hozzá.

Több hónap.

gombóc63 Creative Commons License 2014.03.14 0 0 774

Rég volt, de ha okozott volna problémát emlékeznék rá. Ahogy arra is, hogy a Rexetintől egyetlen percet se aludtam éjjel.

Előzmény: Ezelkievics (771)
Ezelkievics Creative Commons License 2014.03.14 0 0 773

jav.: értsd

Ezelkievics Creative Commons License 2014.03.14 0 0 772

Nem vállalnak benzo detoxikálást?? De miért is? Ne hari, a válasz lehet h ott van vmelyik mondatodban,de én totál alkalmatlan vagyok türelemmel végigolvasni.

Azt nem bántam meg ,h hírtelen hagytam el a x-ot,de pont egy szakszerű, lelki támogatás nagyon hiányzik,érsd. szakember!!!

Előzmény: Chief Boden (742)
Ezelkievics Creative Commons License 2014.03.14 0 0 771

Amíg szedted, nem voltál extrém mértékben dekoncentrált??? :-) Én csak nézek néha,h ami engem kiütött, az másnak semmi gondot nem okozott.....

Előzmény: gombóc63 (748)
Ezelkievics Creative Commons License 2014.03.14 0 0 770

Igen, sajnos igazad volt,a két hét nem vízválasztó,csak a nagyon durva tünetek szelídülnek elviselhetővé.....Amúgy semmi sem változott pozitív irányba! A türelmem meg fogyóban...Evvan. A jó hír az h semmilyen (lelki) függőség sem maradt, vissza,nincs olyan, h de jó lenne újra szedni,sőt elviselhetlenűl iszonyodom ettől a szertől. Ez jó, mert soha többet nem fogok hozzá visszatérni;-)

Előzmény: cyanne (711)
Ezelkievics Creative Commons License 2014.03.14 0 0 769

Igenm igazad van ,de nem ilyen ijesztő mértékben....

Előzmény: Törölt nick (720)
Ezelkievics Creative Commons License 2014.03.14 0 0 768

Ezt asszem még nem írtam,csak a többiek tanulságára, h annyira durván elvette az étvágyam a x -elvonás, h hat kilót leadtam alig másfél hónap alatt. Mondjuk ez jó, mert volt túlsúlyom, de ijesztő h mennyire nem tudtam enni....Mondjuk én a fogyást előbb kezdtem, mert a tű megszüntette a szénhidrát-függőségem,de az elvonás óta szinte semmit sem tudtam megenni....

Ja és ráadásul az elvonás második hetétől olyan ideges, feszült, agresszív vagyok h nem ismerek magamra és nagyon nehezen viselem saját magam. BRRRRRRRRRR!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!