Privovar:
Nekem is van egy ColorSound Wah pedalom. A Felkai Mikitol vettem.
Nem hallottam meg ennel jobb hangu Wah-t.Ezert csaptam le ra mikor mondta a FEkai, hogy elado.
Ha kell valakinek odaadom az enyemet, mert nem hoztam ki magammal.
Picit leamortizalva vettem meg 10e FT-rt
5-ert tovabbadom.
azért lehet mást is jáccani fémhuros akkusztikuson, felsorolhatnék pár "jazzert", merhogy ha jol emléxem diMeolának is fémhuros az akusztikusa, vixont ő ujjal penget. (és ő sem tappingel)...
A te kezedben meg bármit elképzelek, csak fémhuros akkusztikus gitárt nem tudok...
GG
..."és még azt sem tudják hogyan kell leírni hogy "Rhoads"" - ez tényleg elég gáz!!!
amit pedig a legújabb gibson katalógusban fedeztem fel:
"GICSZWBPGH Zakk Wilde Signature, Bullseye Painted" ez mégnagyobb gáz :)))
z@kk (c)
Most beszéltem egy arccal akivel próbálom elboltolni a gitáromat hogy mennyire segítenek a vintédzsben az eladással..
van ugye hátul 4 sor gitár felakasztva.. na most az enyém véletlenül a legutolsó sorban van a leghátsó részben... vagy 5 percbe került mire rájöttek hogy van ott egy Rhoads is, és előásták..
ja még véletlenül sem említették meg a srácnak hogy van hozzá keménytok is... ennyit a vintédzsről asszem.. hozom is el onnan a picsába...
Mindemellett más ár van a neten mint a hangszeren, és még azt sem tudják hogyan kell leírni hogy "Rhoads"
jónak tűnik, mert lekerekített a vége, így könnyű vele kihozni az üveghangokat, viszont ha letisztultan akarsz tekerni, akkor is jó, mert tucc a hegyes végével jáccani, majd ha pegetővel tappingelsz, akkor ismét a lekerekített végét tudod haxnálni, és mindezalatt nem kell forgatni a kezedbe.
Csak azért írom a választ, mert az én hozzáxólásomra címezted...
GG
ha jól tudom az én riverán 250es és csöves, akkor az már biztosan jól nyomatja. A Sonart émmég nem tuttam kiismerni, mindenesetre kár volt lexedni...
GG
...azt már nem tudjuk kipróbálni, mert mindenféle kékvalkot leszedtem, egyedül a sonar 1.02-est tartottam meg, mert ezen minden korrektül müxik (import/export stb) egy alap soundbalster 16-ossal, egyedül a beépitett mp3 encodere fog 30 nap után lekattani, mert nincs hozzá unlock kódom sem 25$-om, egye fene :)))
más: ma élesben szinpadon (4-es metró) ki lett próbálva a powerstate (PGT-50) combóm gitáralapként mikrofonnal keveröbe benyomva (a TRB cuccára ment), hát elég vékonyka volt, ezt nem szinpadra tervezték, hanem otthoni játszadozásra. A másik gitár 2db LC30-asra ment, amik szintén mikivel bemixelve mentek ki, na ez dörrent rendesen (az a Závodi Janó gitáralapja). 1szómint100, aki koncizni akar az min. egy 60-as de inkább 100-as csövessel inditson.
z@kk
kösz már Pyramyd bácsi megmutatta ezeket. Az én Cakewalkomat egyébként Zakk írta át, és mégis tudok vele wave file-t importálni. Meg megvan a sonar is, de azzal még csak ismerkedem.
Egyébként amit kérdeztem, arra is mekkaptam a választ, a Drum Sessionból lehet ilyen okosságokat kialakítani, csak nekem Kékwalk 2-esem van, és ott még ez a rész eléggé kezdetleges.
A hangkártyás dologhoz csak annyit: az én hangkártyámat még az AP guitar Tuner sem látja, sőt egyáltalán semmiféle program, igy elérkezett az idő. hogy uj hangkártyába invesztáljak (remélem, AORBandi legnagyobb örömére)...
Sőt amióta Pyramyd mester oktatot, már aktívan használom a Time Stretch-et is, amit nagyon ajánlok Zakk-nek a Musicians CDPlayer helyett (ami végül nálam nem működött, mert nem tuttam regisztrálni, mivel arra a gépre nincs rákötve a net). Annyiból jobba Kékvólkos timestretching, hogy loopolásnál pontosabban, és eccerűbben lehet beállítani az intervallumokat, illetve egyéb ügyességeket is lehet haxnálni. Ehhez persze kellene Wavot importálni... namajd ha lekközelebb taláxunk zakkel, megnézem ezt a wave importot, mert az nem lehet, hogy uaz a cake más gépen másképp működjön...
Napáá:
GG
Azér túl eccerű sem lehet, hiszen illeszteni kell minden okozatban a láda impedanciájáhpz. Tehát nem elég csak sima Ohmos terhelést rárakni, hanem valahogy az ellenállás képzetese részét is szimulálni kell ( azaz a tekercsek induktiv ellenállását ) .
Ha jól tudom, akkor a Reason-t csak úgy használhatod effektezésre, hogy felveszed a gitárt és a felvett hullámot importálod bele mint sample. Túl sok cicó!
Effektezésre (az amp-sim után) egy PulsarII-t használok a príma effekt-moduljai miatt. Néha a GNX effektjei sem rosszak, csak utálok hajolgatni értük állandóan és ha véletlenül rossz gombot csavarsz a sötétben, akkor előről kezdheted a hajolgatást. De legtöbbször az SW effektjei a legkényelmesebbek véglekeverésre, mert a szoftvéren keresztül mindig kéznél vannak és nem csak a gitárra rakhatod őket, hanem a dobra, bézgitárra, szintire, stb, a programozhatóságukról nem is beszélve.
Ha már itt tartunk ... van valakinek tapasztalata a Marshall Powerbrake - kel kapcsolatban. Ez egy műterhelés, amivel meg lehet hajtani a cuccot anélkül, hogy renoválni kellene a lakást.
...pedig komolyan mondom, szal csak azt akartam kidomboritani, hogy a Marshall G10MK.II-nek NINCS csöves jellegü hangja és NINCS mélytartománya!!! Igaz az árarány 1:5 a Fender-hez és 1:2 a Powerstate-hez képest...
z@kk (c)
Egyeszeruen nem hiszem el, hogy ezeket komolyan mondod!
A meretebol es arabol adodoan ez kifejezetten szobaerositonek, otthoni gyakorlasra hasznalhato, semmi masra. A kategoriajaban ne hallottam ilyen jo erositott eddig.
Na mar most itt jon a kerdesem, hogy hogy tudod egyutt emlegetni egy Rocktronnal????? Az is csak szobacica szintjen szol a szinpadi es studiora valo tervezes ellenere? ;-)
...aztán meg kivonul a katasztrófaelháritás ;) 1ébként nem tudom pele mester honnan ássa elő ezteket az infókat az államokban, nekem ez a kis szobacica marshall már megvan vagy egy éve (bevallom nem a hangja, hanem a márkajelzés tetszik a legjobban rajta :)))
z@kk (c)