Jovi a vakbél műtét után az első edzéseit kis túlzással a Lokinál kezdte el. Nem kell még csodát várni. Mire ő hasznos tagja és normális posztriválisa lesz Kácsornak az január. Viszont akkor nagyon nagy szükség lesz rá.
'...Szóval neki csak idő kell és támogatás, de az nagyon a - szurkolóktól is-. Hogy itt is "otthonra" leljen mindenféle értelemben, mint anno Vácon...'
Szilágyi mindenesetre elébe ment ennek, és az MTK meccsen Jovovity-ot csak öt percre küldte be az első félidő végén. Gréta - aki végülis posztrivális - jóval több lehetőséget kapott.
" Valami nagyon félrement itt a vita során. Senki nem kérdőjelezte meg azokat a statisztikai adatokat amiket felhoztál, és ezek a számok igazak is! De!! A legfontosabb mondatrészen (ami itt a legrelevánsabb) átsiklottál, vagy nem tartottad fontosnak (pedig az)! Ezt írtam az eredeti bejegyzésben: "a tudásukhoz képest, bűn rossz mindegyik". És ez igaz is!!"
Nem, nem ment félre semmi, mivel ahogy írtam is: tudom, hogy nagyon szereted a Lokit és még érted is játékot, ezért legalább értelmes párbeszédet tudunk folytatni és jogos felvetéseket tudunk ütköztetni. Ez nagy dolog ezen a fórumon.
"Én még láttam -koromból kifolyólag- élőben játszani Csapó Erát, Jeddi Manyit, Borók Ritát, Szűcs Gabicát azokon a posztokon, amiket az eredeti írásomban kritizáltam... Nálam ők az etalonjai az átlövő posztnak. Azokat a számokat a mostani két "elsőszámú" átlövőnk is majdnem tudná hozni, mert a tehetségük meg van hozzá..."
És még a közelmúltból a sorba lehetne tenni Kovács Annát, de ha ezekre a játékosokra és azokra a csapatokra gondolok akkor összeszorul a szívem, szóval ne tegyük...
"Szimó, a két M'óvárban (Veszprém Barabás) eltöltött éve alatt, 53 meccsen, 221 gólt dobott, ami 4,2-es átlag, a Chambray Turaine-ben a légióskodása idején 45 meccsen 209 gólt, ami 4,6(!)-os átlag..."
Ez közel tíz éve volt, azóta te is tudod min ment keresztül a játékos, emberileg/fizikálisan. Számomra kisebb csoda, hogy a pályán van egyáltalán. Még most is építi önmagát a Lokiban.
"Gréti esetében ez, még hatványozottabban is igaz! A 2019-20-as csonka szezonban 19 meccs/109 gól ami 5,7(!!)-es átlag. A 2020-21-esben 25 meccs/102 gól ami 4,1-es átlag... A 2021-22-esben 26 meccsen/141 gól, ami 5,4(!!) átlag..."
Idézem Vili bácsit, mert egy az egybe ugyanazt gondoljuk róla: . "Szerintem benne mindenképpen több van, hisz az egyik legjobb kezű, legjobban emelkedő, legszínesebben lövő játékosunkról van szó"
Szóval neki csak idő kell és támogatás, de az nagyon a - szurkolóktól is-. Hogy itt is "otthonra" leljen mindenféle értelemben, mint annó Vácon..
"Egyszóval, nekem ne mondja senki, hogy nem várhatnánk tőlük sokkal többet! Mert a tudás ott van bennük!"
Bizony ott van! És várjuk is tőlük az egyre jobb játékot, de persze ez igaz az összes csapatrészünkre, mert mindenhol van bőven csiszolnivaló. A Sió ellen meccs megint egy "teszt" lesz ilyen értelemben.
Valami nagyon félrement itt a vita során. Senki nem kérdőjelezte meg azokat a statisztikai adatokat amiket felhoztál, és ezek a számok igazak is! De!! A legfontosabb mondatrészen (ami itt a legrelevánsabb) átsiklottál, vagy nem tartottad fontosnak (pedig az)! Ezt írtam az eredeti bejegyzésben: "a tudásukhoz képest, bűn rossz mindegyik". És ez igaz is!!
Én még láttam -koromból kifolyólag- élőben játszani Csapó Erát, Jeddi Manyit, Borók Ritát, Szűcs Gabicát azokon a posztokon, amiket az eredeti írásomban kritizáltam... Nálam ők az etalonjai az átlövő posztnak. Azokat a számokat a mostani két "elsőszámú" átlövőnk is majdnem tudná hozni, mert a tehetségük meg van hozzá...
Szimó, a két M'óvárban (Veszprém Barabás) eltöltött éve alatt, 53 meccsen, 221 gólt dobott, ami 4,2-es átlag, a Chambray Turaine-ben a légióskodása idején 45 meccsen 209 gólt, ami 4,6(!)-os átlag...
Gréti esetében ez, még hatványozottabban is igaz! A 2019-20-as csonka szezonban 19 meccs/109 gól ami 5,7(!!)-es átlag. A 2020-21-esben 25 meccs/102 gól ami 4,1-es átlag... A 2021-22-esben 26 meccsen/141 gól, ami 5,4(!!) átlag...
---A büntetőket mindkét játékosnál kivettem a felsorolásból!!---
Egyszóval, nekem ne mondja senki, hogy nem várhatnánk tőlük sokkal többet! Mert a tudás ott van bennük!
Abban viszont igazat adok neked, hogy a beállós játék függ az átlövők hatékonyságától is, mert ki kell lépni rájuk és mögöttük felszabadul a tér, ahová be lehet tenni a labdákat. Ergo; Petra és Réka, lehet jobbak lennének, ha több támogatást kapnának az átlövőktől...
Oké, fussunk neki mégegyszer. Tehát ez volt az eredeti állítás, amire válaszul ment a statisztika, íme:
"Szerinted az jó eredmény, ha a két első számú átlövőnk 26 és 25 gólt - a heteseket kivettem- lőnek 8 meccsen? (már 40 körül kellene járnia mindkettőnek, és csak átlag 5 góllal számoltam, ami egy átlövőnél nem sok) Mert szerintem botrányosan kevés!"
A fenti állítás szerint a 3.2 és 3.1 gólátlag nem jó sőt "botrányosan kevés", és átlag 5 gólt vár el az átlövőktől. Szerintem - mint azt írtam - ez túl szigorú elvárás.
Ezt alátámasztandó, szerettem volna, direkt kiváló játékosokat hozni példának (ezért választottam a Győrt), hogy mégoly nagyszerű átlövők sem hoznak meccsenként 5 akciógólos átlagot (vagy legalábbis igen ritka..). És hogy a 3.1 és 3.2 gól / meccs nem "botrányosan kevés" , hisz ezek az elitjátékosok is hasonló számokat hoznak.
De az egész NB1 átlövői hasonló számokat hoztak volna: átlagosan kb 2-4 akciógól/meccs (egy-két kivétel lehet). Ezért írtam, hogy a mi 3.1 és 3.2 gólátlagunk igenis kiállja a próbát. ( már ami az első 8 meccset illeti)
Remélem, most már világos, hogy mi volt a célom a statisztikával.
Én olyat, hogy Planéta jobb mint Gros SOHA SEHOL nem írtam (még csak nem is sugalltam ilyet).
Szó szerint valóban nem írtad, viszont szerintem sugallni sugalltad azzal, hogy felhozod a loki játékosok gól/meccs átlagát majd összehasonlítod elit játékosokéval, amely összehasonlításban a loki játékosai jobbak. Ráadásul még hozzá is teszed mintegy célzásként, "Hozhatnék más átlövőket is más csapatokból, ott is kiállnák az összehasonlítás próbáját".
A debreceni átlövők akciógóljairól beszéltünk és hoztam kiváló játékosokat összehasonlításnak (AZ AKCIÓGÓLOK számát tekintve)
Erről beszélek fentebb. Mert ha szimplán csak egy tájékoztató adatot írsz egy adott játékosról, az még rendben van. Viszont ha már egy összehasonlítást írsz, hogy pl X játékos 3 gól/meccs Y meg 3.1 gól/meccs, az bizony azt sugallja, hogy Y játékos jobb mint X (akciógól/meccs természetesen, mert arról szól itt a stat).
ÉRTELEMSZERŰEN ez csak egy adat, és egy játékost több szempontból is lehet értékelni (támadás, védekezés, összjáték, mentalitás és még ezer más.)
Így van! Én pontosan azt próbálom mindenkinek elmagyarázni, hogy a stat nagyon jó egyfajta tájékoztatásnak, de összehasonlítani játékosokat nem lehet, nem ad hiteles képet.
És csak egy aprócska megjegyzés egy régebbi (eme beszélgetés kiinduló) hozzászólásából:
Töpfner 8 meccs 25 gól meccsenkénti átlag 3.1
Costa 8 meccs 8 gól meccsenkénti átlag 1
Itt ugye jobbszélsőkről van szó. Méghozzá összehasonlításról. Nekem csak egy kérdésem lenne. Mennyi a támadásban eltöltött percek száma? Mert az pontosabb képet adna.
"Vagyis, az adataid alapján a Lokinak van egy klasszis ballökője is, hiszen jobb a gól/meccs átlaga mint AMHnak, Kristiansennek vagy Minkonak. Király. Nem is értem miért sír itt mindenki, hogy nincsenek lövőink... :)))"
Nem az én adataim, hanem az MKSZ-é, az akciógólok száma az meg egy tény. És a matematika szabályai alapján több gólt lőtt , mint egyik-másik átlövő NB1-ben. De nem állítottam ennél többet.
De ugyanazt tudom írni. NEM SIKERÜLT értelmezni a bejegyezésemet, de nem baj, ezt nem is várom el.
Azt viszont elvárom, hogy olyan következtetést, amit én nem írtamSOHA , olyat ne próbáljon meg senki nekem tulajdonítani.
"Vagyis, ha Gros (aki szerinted is a világ egyik legjobb jobblövője) hoz 3 gól/meccs átlagot, Szimó pedig 3.1 gól/meccs átlagot, akkor ez alapján Planéta jobb mint Gros. Hurrá :))"
Én olyat, hogy Planéta jobb mint Gros SOHA SEHOL nem írtam (még csak nem is sugalltam ilyet).
A debreceni átlövők akciógóljairól beszéltünk és hoztam kiváló játékosokat összehasonlításnak (AZ AKCIÓGÓLOK számát tekintve)
ÉRTELEMSZERŰEN ez csak egy adat, és egy játékost több szempontból is lehet értékelni (támadás, védekezés, összjáték, mentalitás és még ezer más.)
De a beszélgetésünk amit ez egyik loki szurkoló fórumtárssal folytattam, kimondottan a lőtt akciógólokról szólt.
Mielőtt szó érné a ház elejét hogy kipécéztem Szimót, akkor nézzük Kácsort 8 meccs 26 gól 3.2 átlag: Hozhatnék más átlövőket is más csapatokból, ott is kiállnák az összehasonlítás próbáját.
Anne METTE HANSEN (ballővő) 8 meccs 18 gól átlag 2,2
VERONICA KRISTIANSEN (irányító/ballövő) 7 meccs 14 gól átlag 2
Estelle Nze Minko (irányító/ballövő)8 meccs 25 gól átlag 3.1
Vagyis, az adataid alapján a Lokinak van egy klasszis ballökője is, hiszen jobb a gól/meccs átlaga mint AMHnak, Kristiansennek vagy Minkonak. Király. Nem is értem miért sír itt mindenki, hogy nincsenek lövőink... :)))
Ana Gros(világ egyik legjobb jobblövője) 7 meccs 21 gól átlag 3 (Szimó 8/25 - 3.1)...
...Hozhatnék más átlövőket is más csapatokból, ott is kiállnák az összehasonlítás próbáját.
Vagyis, ha Gros (aki szerinted is a világ egyik legjobb jobblövője) hoz 3 gól/meccs átlagot, Szimó pedig 3.1 gól/meccs átlagot, akkor ez alapján Planéta jobb mint Gros. Hurrá :))
Pontosan ezért nem alkalmas kizárólag 1 adat, jelen esetben gól/meccs átlag alapján hasonlítgatni...
"Szerinted az jó eredmény, ha a két első számú átlövőnk 26 és 25 gólt - a heteseket kivettem- lőnek 8 meccsen? (már 40 körül kellene járnia mindkettőnek, és csak átlag 5 góllal számoltam, ami egy átlövőnél nem sok) Mert szerintem botrányosan kevés!"
Ne viccelj velem..., tudom, hogy nagyon szereted a Lokit és ezért vagy túlzottan szigorú velük, de ez nagyon nem igazságos az átlövőinkkel szemben. Hadd mutassam meg, hogy miért (nem gyenge játékosokat fogok hozni az NB1-ből, összehasonlításul, szintén csak akciógólok):
Győr:
Ana Gros(világ egyik legjobb jobblövője) 7 meccs 21 gól átlag 3 (Szimó 8/25 - 3.1)
Anne METTE HANSEN (ballővő) 8 meccs 18 gól átlag 2,2 (Gréti 8/26 - 3.2)
Hozhatnék más átlövőket is más csapatokból, ott is kiállnák az összehasonlítás próbáját.
"A beállóink, meg közel sem hozzák azt a szintet amit ténylegesen tudnak (2019-20-as szezonban, a teljes szezont nézve, mindkettő, kettes átlag felett volt Vili bánál, és még azt sem tartottam elégségesnek)..."
A beállójátékunk siralmas, de te is pontosan tudod, hogy nem a két válogatott miatt, hanem mert nincs rájuk kigyakorolt figuránk: félidőnként kapnak EGY passzt (véletlenül), aztán abból vagy lesz valami, vagy nem.
És igen, komoly beállójáték nélkül megyünk a levesbe, szóval itt fejleszteni kell a belső játékosok és a beállók kapcsolatát.
"Sok mindenben egyet szoktunk érteni, ami a Lokit illeti, de ebben jelentősen eltér a véleményünk."
Itt, ebben a kérdésben el is fog!
Szerinted az jó eredmény, ha a két első számú átlövőnk 26 és 25 gólt - a heteseket kivettem- lőnek 8 meccsen? (már 40 körül kellene járnia mindkettőnek, és csak átlag 5 góllal számoltam, ami egy átlövőnél nem sok) Mert szerintem botrányosan kevés!
A beállóink, meg közel sem hozzák azt a szintet amit ténylegesen tudnak (2019-20-as szezonban, a teljes szezont nézve, mindkettő, kettes átlag felett volt Vili bánál, és még azt sem tartottam elégségesnek)...
"Ez nem tudom miért lehet. Itt még Szilágyi Zolira sem lehet fogni semmit, nála Vácon a beálló az egyik leginkább foglalkoztatott játékosnak számított. Elöl kifejezetten gólerős poszt volt (Koni és Gréta 'tömték őt labdával' ahogy ezt mondani szokás....)"
Egyébként tényleg itt lehet a kutya elásva, ami a beállósjátékot illeti. A Koni-Gréti-Fanny váci "szentháromság" hány évet játszott együtt? Vagy 4-et szerintem simán. Nyilván a páros kapcsolatok csukott szemmel is mentek.
Átjött ide a két váci lány és nem érzik még úgy a játékot a beállósainkkal.
Mondjuk ettől még a régebbi játékosaink, mondjuk a két irányító akár tömhetné is őket, de ők jellenzően szélre szokták kitenni (mondjuk ez múködik is). Például a a Vámos lányok összjátéka, de ott nyilván megint nagyon jó páros kapcsolat van.
"Mi lenne ha a két átlövőnk és a beállóink még jól is játszanának?? Mert szerény véleményem szerint, a tudásukhoz képest, bűn rossz mindegyik."
Sok mindenben egyet szoktunk érteni, ami a Lokit illeti, de ebben jelentősen eltér a véleményünk.
"Costát meg amúgy is csak "motivációs trénernek" tartjuk (Töpfner "Szasza" fogja 70-30%-ban végigjátszani szerintem a szezont)... Nagyon jól tudja tüzelni a társakat és a szurkolókat :D "
Haha: Ez tetszik, lejár a szerződése és akkor mehet a brazil sportigazgató mellé , egy brazil motivációs vezető is! ;))
Egyébként szerintem, elég körültekintően jártunk el most (A Siófok jó klub, erős a keret, NK szereplés). Ki gondolta azt szezon előtt, hogy ez az edző nem fogja majd betenni éles meccsen? De ez vonatkozik Kajdon Blankára is (mert ő sem sokat játszik), nem csak Török Lilly-re. Magában a tehetség nem elég. Szerencse is kell hozzá. Ahogy ifj. Kiss Szilárd mondta anno egy interjújában; egy fiatalnak jókor kell, jó helyen lenni egy jó edző keze alatt (aki akarja is őt fejleszteni), hogy sokat tudjon fejlődni...
"Érdemesebb lenne Siófokról visszahozni"
Sajnos a kölcsönszerződésében (ha jók az értesüléseim), nincs olyan pont.
Az elmúlt hónapok már elvesztegetett időnek tekinthető a további fejlődése érdekében. Érdemesebb lenne Siófokról visszahozni, és körültekintően olyan csapathoz kölcsönadni, ahol tényleges játékidő jut neki a szezon további részében.
'Felcsillant egy kis szikra....'? Petra az egyik legjobb játékosunk volt az EB-n, évek óta a legjobb formában. Ennél jóval komolyabb dicséretet érdemel.
Vagy arra gondolsz h a Lokiban nem jó....? Ez nem tudom miért lehet. Itt még Szilágyi Zolira sem lehet fogni semmit, nála Vácon a beálló az egyik leginkább foglalkoztatott játékosnak számított. Elöl kifejezetten gólerős poszt volt (Koni és Gréta 'tömték őt labdával' ahogy ezt mondani szokás....)
Ez a lista, engem személy szerint meglepett... Mi lenne ha a két átlövőnk és a beállóink még jól is játszanának?? Mert szerény véleményem szerint, a tudásukhoz képest, bűn rossz mindegyik. Mondjuk Petrában az idén felcsillant megint egy kis szikra a 2-3 évvel ezelőtti énjéből...
Costát meg amúgy is csak "motivációs trénernek" tartjuk (Töpfner "Szasza" fogja 70-30%-ban végigjátszani szerintem a szezont)... Nagyon jól tudja tüzelni a társakat és a szurkolókat :D
"Török Lilly-nek, előbb kellene egy teljes szezon az NBI-ben, ahol végre játszik meccsenként 25-30 percet rendszeresen."
Nem értek teljesen egyet! Anno a mostani beállóink is mélyvízbe ugrottak és elég hamar sikerült "megtanulniuk úszni"... Az más kérdés, hogy az edző személye miatt (Bregar sem szereti játszatni nagyon a fiatalokat) szerintem rossz csapathoz adtuk kölcsön (ebben viszont egyetértek) Lehet, még egy Békéscsaba is jobb lett volna neki... (De várjuk ki az idény végét)
Arany Rebinek voltak jó meccsei Újvárosban, kiderült például h egészen elsőosztályú zavaró védő 5:1-ben.
Persze szélsőként ki van szolgáltatva a többieknek, rajtuk múlik h kap-e labdát vagy sem.
Poczit védekezésben cserélik, ezért eleve háttérbe szorult. Borgyos Pannát nem kell, ezért ő jobban szem előtt van de belőle sem hoztak ki túl sokat Újvárosban....:S