Keresés

Részletes keresés

erbe Creative Commons License 2013.09.11 0 0 8198

"a gyógyszer amit a doki írt csődöt mondott"

Ilyen nálam is sokszor előfordult. Válts bogyót! Hatóanyagra figyelj, ne a reklámra! Nálam pl a loratadin teljesen hatástalan volt, ellenben sok év óta használom a fexofenadin... hatóanyagú szert. Akkoriban még orvos írta fel, ma már több változatban szabadon is vásárolható. 2 hete ennek ellenére jelentkeztek a tünetek. Cetirizinre váltva javult, de meg nem szűnt. Biztos léteznek még egyéb hatóanyagok is a piacon, meg kell találni a megfelelőt.

"elég nehéz alternatív megoldást találni. Nem tudom,h egyáltalán létezik e."

~45 év gyakorlati tapasztalattal csak annyit mondhatok, még nem találkoztam vele. :-(

A magyar nyelvtankönyvet viszont szeretettel ajánlom az idézet írójának.

Előzmény: molnartom (8194)
lazy g. Creative Commons License 2013.09.10 0 0 8197

Igazán nincs mit,nagyon szívesen.
Sajnos most már ebben a "szezonban" mást nem nagyon tudsz tenni,mint kiválasztani valami gyógyszert és azzal átvészelni ezt a pár hetet.

Viszont jövőre mindenképp próbáld ki a tea-kúrát,hidd el,megéri.

Ha lesz kérdésed ezzel kapcsolatban,kérdezz nyugodtan!

Minden jót,szia!

 

Előzmény: molnartom (8196)
molnartom Creative Commons License 2013.09.09 0 0 8196

Köszönöm a választ,ki fogom próbálni a tea kúrát mindenképp. Most maradok a gyógyszernél, és kibírom valahogy ezt az időt amíg tart a szezon.

Előzmény: lazy g. (8195)
lazy g. Creative Commons License 2013.09.09 0 0 8195

Szia! Húúú... ilyenkor,mikor tombol a parlag,sajna elég nehéz alternatív megoldást találni. Nem tudom,h egyáltalán létezik e.
Én január óta iszom az útifüvet és az idei "szezon" az első,amikor napi pár tüsszentéssel és néhány orrfúvással megúszom. Én rettenetesen allergiás voltam,ilyenkor már (bocs a kifejezésért) taknyom-nyálam folyt,nem láttam a könnytől,viszketett mindenem,totál orrdugulás,de olyan,mintha bebetonozták volna az orrom,stb,stb. Szóval nekem nagyon gyengítette az útifű tea a tüneteket,ami számomra egy áldás! Van aki a csalánteára esküszik,mert az méregtelenítő hatású és állítólag az allergia kialakulásának a fő okozója a felhalmozódott méreganyag a szervezetünkben. A teák ára 150-170 ft tasakonként,ami egy hónapra,vagy másfél hónapra is elég! :)

Esténként iszom kb 2 hete a csalánteát is. Reggelente útifű,esténként pedig csalántea. A csalánteát elég elkezdeni állítólag fél évvel a szezon előtt,tehát kb márciusban. Minden teánál szüneteket kell tartani,4 hét után 2 hét szünetet. Most,mikor itt a parlag,már nem tartok szünetet,folyamatosan iszom mindkét teát.
Azt javaslom Neked,h az idén keress vmi gyógyszert,ami sokaknak jó és jövőre pedig kezd el a gyógytea- kúrát.

Ha bármi kérdésed van/lesz,nagyon szívesen segítek!

Egyébként ezt a tea-kúrát,Gyuri bácsi,a bükki füvesember javasolta,nézd meg a neten a honlapját,hátha ajánl akár mostanra is valamit!

Szia,minden jót!

Előzmény: molnartom (8194)
molnartom Creative Commons License 2013.09.09 0 0 8194

Üdv. Én is allergiás vagyok a parlagfűre,a gyógyszer amit a doki írt csődöt mondott. Tudnál ajánlani valami jól bevált módszert? Megőrülük a szájpadlás és torokkaparástól és a tüsszögéstől. Előre is köszönöm.

Előzmény: lazy g. (8183)
ötfelezős Creative Commons License 2013.09.03 0 0 8193

Értem, köszi.

Ahogy én látom, nem tudok visszapörgetni, tehát ha nem olvastam akkor kedden, akkor fújhatom. :)

Előzmény: ottofon (8192)
ottofon Creative Commons License 2013.08.30 0 0 8192

Hello, nem én írtam róla kedden, hanem az idézett Jomtom a facebookon. Amúgy www.jomtom.hu az oldala, ott kell keresni a hirekben.

Előzmény: ötfelezős (8191)
ötfelezős Creative Commons License 2013.08.30 0 0 8191

Kedden már írtam róla.

Melyik kedden? 20-án nem, 13-án nem...

 

Bocsánat, de a hisztamin laikus tudomásom szerint sokféle módon termelődhet, de pont a máj az nincs köztük.

Előzmény: ottofon (8178)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2013.08.30 0 0 8190

Igen, múlt hét pénteken éreztem utoljára tüneteket, utána vettem be pár napig Lendint, de azóta semmi.

Előzmény: zlota (8189)
zlota Creative Commons License 2013.08.29 0 0 8189

Szia!

Te is tünetmentes/közel tünetmentes vagy?

Előzmény: Ipari-antidepresszió (8188)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2013.08.29 0 0 8188

Én korábban használtam Nasonex-et, de szerintem jobb az Avamys. Amúgy mindkettő kortikoszteroidos.

Előzmény: zlota (8186)
lazy g. Creative Commons License 2013.08.29 0 0 8187

Sziasztok,

 

nos,én nem tudom,h mennyire erős,vagy gyenge az idei parlagszezon,de az biztos,h tegnap éjszaka az egyik parlagfű allergiában szenvedő kolléganőmnek orvosi segítség kellett,mert majdnem megfulladt. Alig kapott levegőt. Be kellett vinnünk a sürgősségire,mert már fuldoklott.

Szóval azért ne áltassuk magunkat,h gyengusz az idei szezon-sajnos.

Nekem továbbra sincs semmilyen panaszom egyelőre,persze minden nap iszom az útifüvet és most már néhány napja esténként a csalánteát is.

 

Előzmény: ottofon (8184)
zlota Creative Commons License 2013.08.29 0 0 8186

Pont most reggel néztem én is, hogy mennyivel kisebb most a pollentrehelés, mint tavaly ilyenkor.Szerintem ez nem a kormányzatnak köszönhető,hanem mert egyszerűen nem volt eső.Kiégett minden. Parlagfű azért zöldelik, de nem méteres bokrokban rekordvirágzással.

Sajnos az eső nem tett jót, most majd lesz neki ereje virágozni. :((( Jó kis öntözést kapott. Ez elég neki egész szezonra.

 

Én sok éve vagyok allergiás, de idén- fentieket figyelembe véve- tünetmentes vagyok. Most 1 hónapja szedek Telfastot és Nasonex orrsprayt.

Soha még ennyire jól nem voltam!

Komolyan ajánani tudom, mert ha valaki tudja milyen egy kemény allergiás 2 hónap... hát én tudom.

Tavaly injekciót is kaptam.Most is itt van tartalékba, de egy szezonra nekem abból is több kellene.

Probáltam fényterápiát, sóspipát,sóbarlangot,bipollent stb.Gyógyszerekből, clarintin,zyrtek,meg vagy még 3-4 féle a most relámozottakból, már a nevükre sem emlékszem.Orrspary függő is voltam párszor - Otrivin termékcsalád ami használt, de tönkreteszi az orrod.(csak a sima volt jó a allergiás az sokkal kevésbé használ.)

Egyszer még egy vásáron parlagfűkivonatot is kóstoltam - olyan tüneteim lettek tőle, mint főszezonban!Nehogy szedjétek összevissza!!!

Max speckó orvosi pollenhozzászoktató kúrát tudnék elképzelni mégm de olyan az országban nem nagyon van és nem elég 1 év hanem több kellene.

 

Nem én találtam ki a Nasonex + Telfastot , hanem itt olvastam már többektől is, hogy szteroidos orrspray kell, de időben elkezdeni fújni- bevált eddig!Köszönöm.Kár hogy eddig én is későn kezdetem eddig megelőzni.Most 1 hónapja szedem

 

Közben találtam egy fórumot  a Nasonexre

 

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=72593&step=0&bw=1

 

Jövőre probáljátok ki és jelezzetek, hogy nektek is bevált-e.Jókat írnak róla, de nem azonnal hat- hetek kellenek neki!

 

Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2013.08.28 0 0 8185
ottofon Creative Commons License 2013.08.28 0 0 8184

Lazy: Azért azt tedd hozzá hogy az elmult 1-2 napban hatalmas esőzés volt ami annyit jelent hogy a sok pollent elmossa az eső és kitisztul a levegő. A párom is egész jól van 2 napja.

Előzmény: lazy g. (8183)
lazy g. Creative Commons License 2013.08.28 0 0 8183

Kedves "allergiás volt"!

 

Azt írod,h "nem csak drága magán rendelőkben van lehetőség rá"... És az mi,amit Te ajánlasz itt lelkesen??? Az nem drága???

Én az allergiára sokkal olcsóbb és hatékonyabb gyógymódot ajánlok a parlagfú allergiában szenvedőknek. Egy csomag útifú ára kemény 175 ft (ma is vettem egy tasakkal).

Én,aki valóban allergiás vagyok (remélem már csak voltam!!!),nekem bevált ez a kúra. Tegnap is minden panasz nélkül aludtam,nem kellett sem orrsparay,sen semmilyen gyógyszer. Napközben sincs semmilyen panaszom,kb kettőt,hármat tüsszentek reggelente,de ma még az sem volt.

Ha itt szeretnéd reklámozni a méregdrága kezeléseket,akkor bizony az nem egy tisztességes eljárás A SOK SOK ALLERGIÁBAN SZENVEDŐ EMBERREL SZEMBEN.

 

Előzmény: allergiás volt (8182)
allergiás volt Creative Commons License 2013.08.28 0 0 8182

 

Sziasztok!

30 éve szenvedek a parlagfű allergiától. Tavaly találtam rá a kezelésre, ami nem csak a tünetekre hat. Hihetetlen boldog vagyok, az idei szezonban még semmilyen allergiás tünetem nem volt. Fogadjátok szeretett a következőket.

Az immunterápia - sok más allergiakezeléssel ellentétben - képes az allergia valódi okára hatni, így nemcsak a tüneteket szünteti meg, de segítségével megelőzhető a további allergiák kialakulása és a súlyosabb szövődmények, így például az asztma is.

A parlagfű okozta allergiás tünetek kezelésére az Immunterápia: az egyetlen gyógymód, mely hosszú távon segít. Nem csak drága magán rendelőkben van lehetőség rá. Az Allergia Egészségvédelmi Alapítvány honlapján lehet tájékozódni. Minden allergiásnak ajánlom, hogy tájékozódjon. A gyógyszer havi ára: 8 000 - 10 000 Ft, de 3 szezon után megszűnik az allergia. A szezon előtt egy hónappal kezdtem el a nyelv alatti cseppeket csepegtetni. Így „csak” 2,5-3 havi adagot kell megvásárolni.

Javaslom olvassátok el: www.life.hu Immunterápia, a tökéletes megoldás allergia ellen című cikket is. Gyógyulás kívánok minden allergiásnak.

 

lazy g. Creative Commons License 2013.08.27 0 0 8181

Sziasztok!

Meg kell,h kövessem magam. Pár napja írtam,h nekem sem hat az útifú tea (amit január óta iszom).

Vissza kell,h vonjam,mert teljesen jól vagyok,kivéve azt az egy napot,amikor írtam ide a fórumra.

Szerencsére rájöttem,h mi okozta,mert amióta nem használom,az égvilágon semmi bajom nincs! A teát azóta is iszom,minden reggel.

Nos,minden bizonnyal egy orrspay volt az oka,ami a szenvedésemet előidézte. Ez pedig a pollengrape orrspray.

Nem tudom,h mitől,miért,de egy napig,amíg használtam ezt a spryt,minden bajom volt,égett a torkom,bedugult tőle az orrom,ami folyt szinte folyamatosan. Nyilván a szervezetem így reagálhatott rá,pedig előtte én jókat hallottam róla. Biztosan van akinek jó,nekem nagyon nem jött be.

A lényeg,h mióta nem használom,szinte tünetmentes vagyok,napi egy két tüsszentés és kész. Éjszaka sem használok orrspayt,semmit és simán tudok aludni.

Csak ezt szerettem volna mondani,h ezek szerint mégis hatásos ez az útifű,de majd még egy két hét múlva leírom a tapasztalataimat.

Sziasztok!

 

Előzmény: lazy g. (8180)
lazy g. Creative Commons License 2013.08.26 0 0 8180

Szia Ottofon!

 

Köszi szépen a választ!

Húúú... háát... sajna úgy  néz ki,h nekem se hat  igazán az útifű. Tegnap óta szenvedek mint a kutya. Eddig jó volt,egy két tüszögéssel megúsztam,de mondom tegnap óta és ma reggel is már,orrdugulás,szemviszketés,stb.. stb..

Ezek szerint jöhet a következő terápia.

Nagyon érdekes az a cikk a csalánteáról,ill. a májról. Logikusan hangzik.

Sajnos a csalán és a cickafark arányáról sehol nem olvastam (a hozzászólásokban sem),pedig azt nagyon szeretném tudni.

Januártól elkezdem ezt a csalántea kúrát... Állítólag azt lehet inni akár  minden nap,de kúraszerűen talán mégis jobb lesz.

Ha esetleg valahol olvasnál az arányról,azt légy szíves tudasd itt velem (velünk) is,jó?

Sőt,nem is várok januárig,elkezdem holnaptól,hátha jobb lesz.

Köszi szépen még egyszer,szia!

Előzmény: ottofon (8179)
ottofon Creative Commons License 2013.08.26 0 0 8179

Megtaláltam a linket. Érdemes elolvasni a hozzászólásokat is. A cikk címe: Az Antalvali, a parlagfű, meg a népbutítás

 

Az Antalvali, a parlagfű, meg a népbutítás

Menten fegyverhez nyúlok ha meghallom azAMBRÓZIA szót - dúdolhatnám, ha nem lenne most már halálosan komoly a dolog. Erről a dalról improvizáltam: Komolyan, már bocs, de ennyi félrevezetett embert egy rakáson és egyik olvassa a másiktól és írja le ugyanazt. A net, az[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

ottofon Creative Commons License 2013.08.26 0 0 8178

Hello, mint korábban pár napja írtam a parlagfű allergia megint előjött. Tegnap elég komolyra fordult, haza kellett jönnünk a telekről (Pécel mellett van). Itthon is komoly tüsszögés és orrfújást tapasztalok párom részéről. Szóval vagy nem jól csináltuk az utifű tea kúrát vagy nála nem használ. Viszont van egy JomTom nevü krapek, aki mindenféle természetes cuccokat árul és külföldi szakcikkeket fordít magyarra. Nála ezt olvastam:

Allergia tények és mitoszok.
Az 1960-as években már ismert volt, hogyan lehet kb. 2-3 hét alatt teljesen legyőzni az allergiát. Kedden már írtam róla.

Érdekes módon a 3. helyen olvasom ugyanazt az asztma és allergiák gyógyításáról. "A máj az allergiák és autoimmun-betegségek fő oka. Állapota miatt nem tudja eltávolítani vagy semlegesíteni az idegen proteineket, melyek az allergiás reakciókat okozzák. Ezért nagy mennyiségben hisztamint és hisztidint kezd termelni, mely az összes allergiás probléma oka.
A máj és a tüdő kapcsolatban vannak. Gyenge májfunkció esetén a tüdő is gyenge." 

Egy facebook bejegyzés is figyelmet érdemel, megkeresem és beszúrom azt is.

Előzmény: lazy g. (8177)
lazy g. Creative Commons License 2013.08.22 0 0 8177

Sziasztok!

Már szerettem volna megkérdezni,h hat e Nektek az útifű.

Én most Veszprémben vagyok,nem tudom,h errefelé milyen a parlagfű pollenkoncentráció. Szóval én egyelőre elvagyok,napi pár

tüsszögéssel. Ez nekem óriási eredmény! Tavaly ilyenkor már minden bajom volt,de akkor Miskolcon voltam.

Tehát várom a fejleményeket,nagyon bízom benne,h hat majd ez a tea. Legyetek szívesek majd Ti is számoljatok a hatásról.

 

Előzmény: ottofon (8173)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.20 0 0 8176

Szia!

 

A Lendin nekem is bevált. Talán én ajánlottam itt... :o)

Előzmény: Ipari-antidepresszió (8175)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2013.08.20 0 0 8175

Ha a tudományos megközelítés érdekel, akkor én Avamys (kortikoszteroidos orrspray) + Opatanol (szemcsepp) kombinációt fogok iratni az orvosommal.

 

Ha hivatalos tájékoztatás kell, akkor http://oki.antsz.hu/lakossagnak/pollenhelyzet

 

Amivel még esetleg idén kísérleteznék, az a Lendin. Erről van valakinek tapasztalata? Tavaly nagyon ajánlotta valaki.

 

Előzmény: ottofon (8173)
ektid Creative Commons License 2013.08.20 0 0 8174

Kb. 2 hónappal ezelőtt kezdtem el inni a Kyanit. Nagyon fontos, hogy reggel felkelés után éhgyomorra kell meginni és nem szabad utána 30 percig enni-inni. (még kv-t sem). Mellette szedem még a Varga féle gyógygombából az Immunax Cor-t, 2x1-et. Nekem ez a kombináció nagyon bevált. Ez az első év, hogy jól bírom a szezont. Legalábbis eddig semmi gond nem volt és az elmúlt 10-12 évben már tényleg mindent kipróbáltam amit tanácsoltak, de semmi nem jött be eddig. Tudom nem egy olcsó dolog, pár száz forintért is meglenne a megoldás, a szteroid injekció, és mintha elvágták volna az allergiát. Minden évben eddig ez lett a vége a különböző termékekkel való kísérletezéseknek, de most tényleg úgy érzem, hogy jó amit szedek. Varga féle gombát nem tudom, hogy hol tudsz venni én Vácon veszem ,ott van egy üzletük. Biztos van máshol is. 

Előzmény: ottofon (8173)
ottofon Creative Commons License 2013.08.20 0 0 8173

Azért leírhatnád hogy mikor kezdted inni és mennyi idő után hatott. Mert úgy néz ki a fél éven át tartó utifű tea ivás nem volt teljesen hatásos. Párom már kezd tüsszögni és az orra is folyik néha. Igaz még csak napi 1-2 alkalommal, de fél hogy rosszabra ordul. Elkezdődött a parlagfű szezon.

Előzmény: ektid (8172)
ektid Creative Commons License 2013.08.11 0 0 8172

Bizonyára valakinek ez, valakinek az válik be jobban. Nekem eddig a Kyani vált be, amit ismerőseim ajánlottak azért, mert náluk is bevált. A különböző féle teákkal én is próbálkoztam, nekem egyik sem volt jó (csalán, utifű, parlagfű teák). Úgy gondolom, hogy mindenkinek saját magának kell végigpróbálni, hogy mi a leghatásosabb.

Előzmény: ottofon (8171)
ottofon Creative Commons License 2013.08.10 0 0 8171

Páromnak felolvastam amit írtál, és az volt a reakciója hogy ez egy reklám. Alá tudnád valahogy támasztani a hozzászólásod? A terméket ismerem mint írtam, gyakorlatilag egy nagyon finom gyümölcslé ami tartalmazza a teljes napi vitaminigényt, de ez önmagában nem túl sok, hisz amúgy is rengeteg vitamint fogyasztunk párommal, rengeteg zöldséget gyümölcsöt eszünk, szóval elég hihetetlen amit írsz. Sajnos a legtöbb MLM termék forgalmazója, vagy maga a fő-fő tulajdonos gyakran állít valótlant hogy népszerűsítse termékét. Szóval jó lenne tudni mi az igazság. Persze ezt tőled aliogha lehetne megtudni, esetleg ismerőseidtől, orvosodtól, stb. Ne haragudj, de sok a szélhámos a neten ezért a hitetlenségem.

Előzmény: ektid (8169)
ottofon Creative Commons License 2013.08.10 0 0 8170

Hello, az alaszkai áfonya cuccra gondolsz? Kyani sunrise? Az egy havi tizes körül van. Kérdés hogy pl parlagfű allergia esetén ami augusztus közepén jön ki, mennyivel előtte kell elkezdeni szedni. Vagy két éve én is csatlakoztam ehhez a hálózathoz, szedtem is elég gyakra, páromnak is datam, igaz nem minden nap, de tavaly még allergiás volt. Idén utifű tea kúrával próbálkozukn tél óta itta. Eddig még nem jött elő az allergia, pedig az ország egyik legszennyezettebb területén vagyunk.

Előzmény: ektid (8169)
ektid Creative Commons License 2013.08.08 0 0 8169

13 éve szenvedek az allergiától. Először csak 1-2 dologra voltam allergiás. Most már gyakorlatilag mindenre amit allergia vizsgálat során néznek. Korai virágzású fák, pázsit fű, parlagfű, fekete üröm, gabonék, gombák, fenyő, házi por, kutya -macska szőr stb.Az elmúlt évek során a létező összes gyógyszert, alternatív terápiát kipróbáltam már.  Mindent, amit reklámoznak,  ismerősök által hallottam, de semmi nem segített. Így a rendszeresen szedett gyógyszerem, szemcseppem, orrcseppem mellett augusztusban minden évben sajnos szteroid injekciót kellett beadatnom, hogy enyhítse tüneteimet. Ilyenkor már oly mértékű allergiás voltam, hogy kimozdulni sem tudtam, szemeim feldagadtak, állandóan könnyeztem, nem kaptam levegőt, orrom, torkom viszkedt. Ez az első nyár, hogy jól vagyok, nagyon enyhék, elenyészőek a tüneteim. A rengeteg próbálkozás után, gyógygombák, mágnesterápia, Gyuri bácsi füvei stb. rátaláltam végre egy olyan termékre ami valóban használ nekem. Ez a kyani. Minden nap reggel kell egy kis tasakkal (3 ml) meginni belőle. Nekem és számos ismerősömnek is nagyon bevált. Az ára nem olcsó, de megéri nagyon. Végre vége a szenvedésnek!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!