De szerintem is Jim jelentette a zenekart, nélküle nem ér semmit az egész.
azért ha alkalmad nyílik rá, menj el egy Riders on the Storm-koncertre (ha már a per miatt többet nem lesz Doors of the 21st Astb Century), és nézd meg, hogy a két öreg mit művel Morrison nélkül, el fogsz rajta gondolkodni.
Nagyon örülök, hogy ennyien kedvelitek a Doorsot és Jim Morrisont. Én szintén egy fanatikus Doors-rajongó vagyok. De szerintem is Jim jelentette a zenekart, nélküle nem ér semmit az egész. Nemrég olvastam el S. Davis Morrisonról szóló könyvét, és kíváncsi lennék, ha olvastátok, akkor mi a véleményetek róla. Szerintem elég érdekes szemszögből vizsgálja Jim önpusztító életmódját, de ha vannak túlzások is, azért többnyire a valóságot tükrözheti. A biszexuális beállítottság mennyire lehet valós? Én elképzelhetőnek tartom, hogy molesztálták gyermekkorában.
A film pedig nem sikerült valami fényesen meglátásom szerint, mert Pam sokkal erőteljesebb karakter volt, mint Jim. Teljesen a drogra, a piára és a csajozásra összpontosít.
A könyv (Davis-féle) a halálesetet is másként szemlélteti, mivel Davis szerint a 3-át megelőző napok egyikén már egyszer totálkész állapotban hazavitték a haverok Jimet és beletették a hidegvizes fürdőkádba. De reggelre rendbejött. 3-án pedig fulladásos rohammal kezdődőtt a sajnálatos eseménysor.
Szóval érdekelne a véleményetek ezekkel a felvetésekkel kapcsolatban.
Én már célirányosan kerestem, mert kinyomtattam a Coffeeshop térképet és már előre készültem a hely meglátogatására, de csalódtam. Volt ott egy-két blues-os Coffeeshop is, oda kellett volna bemenni, csak már nem volt rá idő.
Bementünk, de csalódás volt mert nem Doors szólt. Jim Morrison képek a falakon és vágni lehetett a füstöt. Kértünk mi is egy kis szívni valót és kb. 30 perc után ki jöttünk. Mást vártunk, talán kicsit Jim szellemét kerestük, de nyoma sem volt. A hely csak a nevet használja.
MTI November végén két CD-n jelenik meg a The Doors együttes 1970. május 1-jén, a philadelphiai Spectrumban adott koncertje. A felvételeket a Bright Midnight archívumból bányásztak elő, és Bruce Botnick, az együttes egykori hangmérnöke keverte újra a modern kor ízlésének megfelelően. A koncertet annak idején tizennégyezres közönség tombolta végig.
Igen egyszerre nevetséges és szomorú. Árnyalja a képet, hogy állítólag a Morrison család is benne volt a perben Densmore oldalán. Itt is a pénzről szól a dolog. :-(
Ebben a név-elperelésben csak az a röhejes, hogy Densmore 2001-ben még nem gondolt perre, amikor (vele) megcsinálták Doors of the 21st century néven a VH1 Storytellers-t.
Csak amikor a többiek kirakták, akkor jutott eszébe, hogy ezt a nevet nem használhatják (a többiek) Morrison nélkül.
Én voltam már a Doors kocsmában de szerintem borzasztó , igaz, hogy van egy pár kinyomtatott kép a könyvből (Az ajtókon innen és túl) ... ami még lehangolt, azok a neonfények,játékgépek számomra visszataszító volt, semmi doors-os hangulat.. lehervasztó
Nem tudjátok véletlenül ,hogy hol lehet venni kis hazánk területén belűl The Doors-al kapcsolatos DVD-ket?CSak azért bátorkodom megkérdezni mert külföldi CDDVD vásárlós oldalakon kb. egy tucatot találtam.Valaki volt már a Doors Pubban?Ha igen akkor miylen?
Sajnos oda nem tudtam elmenni, de 2003 decemberében Párizsban, 2004 júniusában Las Vegasban voltam koncerten. Bíztosíthatlak mindkét helyen nagyon meggyőző volt Ian Astburry. Azt hiszem örök hálát adhatok a sorsnak, hogy eljuthattam ezekre a koncertekre.
A káltos muki a realitás. Nekem pl. tetszik. Hálát adok az égnek, hogy még zenélnek.
Nekem még a Snoopy Dog-os Riders On The Storm is bejön. Össze-vissza brekeg benne, de nem rossz. Való igaz lehetne kicsit keményebb a káltos, de élőben Astburry "beszarás" jó volt. Elég sokan beszartunk a koncerten a gyönyörűségtől.
Hát élőben én sem láttam, de a koncert DVD megvan, az meg nálam korántsem a beszarás kategória. Ellentétben a VH1-os anyagon Scott Weiland számaival...