Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

royking Creative Commons License 2007.06.07 0 0 18739
Természetesen az ötlet MINDENKIRE vonatkozik. Várunk szeretettel -ha lesz valami- akár még OFF autóval is...

Roy
Előzmény: tonline (18732)
royking Creative Commons License 2007.06.07 0 0 18738
Hali MoonFAce!

Örülök neki, hogy legalább kettőnknek egyezik a véleménye.

Szvsz a Szfehérvár-Siófok-Veszprém háromszögben (legalábbis a dunántúliak -esetleg a Pestiek- számára is) tartott tali egyenlő távolságra van mindenkitől. Még talán Japo_fan (akinek kiléte különösen érdekel :)) is ellépne az Alföld közepéről, és felvilágosíthatna bennünket pár olyan dologról, amiről addig fogalmunk se volt :)

A lényeg, hogy legyen valami...

Üdv,
Roy
Előzmény: MoonFace (18737)
MoonFace Creative Commons License 2007.06.07 0 0 18737
Hja, és lehetőség szerint véletlenül se a fővárosban. Az ország bármelyik szegletébe szívesebben lemegyünk...
Előzmény: MoonFace (18736)
MoonFace Creative Commons License 2007.06.07 0 0 18736

Hello Roy,

Mi aztán benne vagyunk mindenféle találkában. Persze most már csak ahogy a Tökigombóc engedi...

Előzmény: royking (18731)
royking Creative Commons License 2007.06.07 0 0 18735
Szia Szellem!

Én csak felvetettem egy dolgot, azt a Tisztelt Többiek döntik el, hogy erről mi a véleményük.
Rajtam semmi sem múlik, húzni meg nem húzok senkit. Mindenki azt csinál, amit akar.

A saját véleményem: "vidéki" révén nem kifejezetten szeretem se a plázákat, se csilivili multikat, de legfőképpen a fővárost nem (ti. nem az az ország közepe). De ha mindenki ott akar a bűzben találkozni, akkor rajtam nem múlik.

Tisztelettel várom a többiek véleményét is.

Üdv és peace:

Roy
Előzmény: szellemes (18733)
calamites Creative Commons License 2007.06.07 0 0 18734
engem érdekelne egy találka, ha az tényleg olyan időben lenne, ami nekem is jó, de sajnos sokat dolgozok nyáron hétvégén is
szellemes Creative Commons License 2007.06.07 0 0 18733

Hali!

Én éppen ma tettem fel a hondajazzclub.hu-ra egy találkozóra való felhívást. Mi lenne, ha összeboronálnánk a két dolgot, hogy ne húzzuk szét a társaságot?

szellem

hondajazzclub.hu
tonline Creative Commons License 2007.06.07 0 0 18732
Szia Royking!Személy szerint én jó ötletnek tartom a talit.Igaz nekem csak most lesz meg a kocsim Júlusban de ha szívesen láttok újoncokat is,elmennék nagy örömmel.csá!t online
royking Creative Commons License 2007.06.07 0 0 18731
Sziasztok!

Itt van a nyár, az autós talik ideje (is). Tudom (tapasztalat sajna :( ), hogy találkozók szempontjából igen inaktív a társaság, de feldobom a kérdést, hogy nem lehetne-e szerintetek az, hogy valahol találkozzon a fórumos "community" krémje valahol az országban, már a ki ráér ?

Én már olyan kíváncsi lennék sok emberre, jó lenne új (személyes) kapcsolatokat (is) kiépíteni... Vagy csak én vagyok ilyen naív, hogy összejöhet?

Pölö a Balaton-parton egy üveg (alkoholmentes) sör mellett Siófokon :)
De egyéb helyek is szóba jöhetnek... :)

Mit szóltok?
(ne már, idén hozzunk össze már valamit, ahogy azt egy rendes közösséghez illik!!!)

Üdv mindenkinek:
Royking
tonline Creative Commons License 2007.06.07 0 0 18730
Sziasztok!Július közepén átvehetem a kocsimat Jazz 1,4 Ls!Hat küllős felnik lesznek rajt!:-)))))
prs Creative Commons License 2007.06.07 0 0 18729
Egy kis hájjal kenegetés: http://www.a5.hu/cikkek/1/21056.shtml (Képekből a második, Subcompact szegmensben ott a Honda Fit. (amúgy mi van, mindenki nyaral? Alig van hozzászólás...)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.07 0 0 18728

Javaslom ezt a szemlelets cikket azoknak a

nagyon elmes embreknek akik ugí gondoljak a

biztonsagi ov becsatolasa folosleges luxus...

http://totalcar.hu/magazin/technika/legzsak/

DuJoe Creative Commons License 2007.06.06 0 0 18727

A Honda Éles szó nélkül "betette", sőt még egy hátsó ablaktörlő gumit is beszereltek mert volt nekik egy, ami így az 5e Ft helyett fele annyiba került.

Szia:

DUjoe

Előzmény: R6gufi (18725)
Ptom71 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 18726
Szervíze válogatja. Jobb, ha előtte érdeklődsz az adott szervíznél. Ercsiben csak Hondát raknak be.
Előzmény: R6gufi (18725)
R6gufi Creative Commons License 2007.06.05 0 0 18725
Pontosabban: Ha m165le kollégától viszek a szervízre olajszűrőt, azt beleteszik? Tapasztalat?
Előzmény: R6gufi (18724)
R6gufi Creative Commons License 2007.06.05 0 0 18724
Ha gyári olajszűrőt szeretnék venni, azt Honda kereskedésben tudok? Árulnak ilyen alkatrészt?
Mindstorm Creative Commons License 2007.06.05 0 0 18723
Ez így igaz, csak az olvasott centiknél erőteljesebb benyomást tesz a személyes tapasztalat :-) Kívülről viszont tényleg nagyon nagynak érződik, ahhoz képest még szembetűnőbb a belső méret relatív kicsinysége.
Előzmény: Törölt nick (18719)
mike47 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 18722

A 100ezres szervízhez.

Szerintem is nagyon sok. Vigyél alkatrészt!!!

Egy kérdés: Miért mész szakszervízbe? Azt gondolod, hogy egy normál műhelyben (fele órabérért) nem tudják kicserélni az olajat + a szűrőket. Miből gondolod, hogy egy fékbetét cseréhez Japán mérnöki diploma kell? Vagy a bank miatt teszed?

Tényleg csak a szakszervíz pecsétjét fogadja el a bank? 

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 18721

...jogalap ?

a vitt cucc kotelezo befogadasara...

Mert piaci okot en is tudok....ha nem tetszik nekik

akkor megyek mashova es kesz.

A penz ugynis nalam van, azert nekik kell megkuzdeni

es nem nekem, hogy elkolthessem naluk.

Mondjuk ez utobbi miatt ...

a jogi alap nem is tul erdekes ..de megis erdekelne.

Előzmény: m165le (18720)
m165le Creative Commons License 2007.06.04 0 0 18720
Olyan nincs, hogy nem viheted, én a 20ezresre is vittem, ha tőlünk veszed, kb. harmadából megúszod.
Előzmény: Sungirl (18716)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.03 0 0 18719

...egyszer mar kigyujtottem ide, hogy

a Focus szinte centire azonos

utaster meretekkel bir mint a JAZZ...

Csak kivul nagyobb :-)

Előzmény: Mindstorm (18718)
Mindstorm Creative Commons License 2007.06.02 0 0 18718

A napokban hoztam el új munkahelyemről az ideiglenes cégautómat, egy OFF ötajtós Ford Focus 1,6 TDCi-t, a gyengébbik, 90 LE-ős változatot, Trend felszereltséggel (az állandó ugyanilyen lesz, csak kombi). Érdekes tapasztalat, hogy annak ellenére, hogy eggyel nagyobb kategóriájú, belül mégis sokkal inkább érzem "tucatautónak", mint a Jazz-t. Hiába a puha műszerfalborítás, ha az egész erősen fröccsöntött benyomást kelt és nincs kárpit az ajtón; a Jazz-t sokkal inkább érzem kifinomult műszernek (ami persze pl. egy Lexushoz képest egyenesen röhejes megállapítás :-)

Nekem ráadásul kényelmesebb a Jazz vezetőülése, a hátsó helykínálatról nem is beszélve: magam mögé ülve a Jazzben simán keresztbe tudom tenni a lábamat (174 cm vagyok), a Focusban nehézkesen; a feleségem első megjegyzése is az volt, amikor beült hátra kislányunk mellé, hogy "hű, de kényelmetlen az ülés itt hátul", meg "hoppá, hova tegyem a lábamat?" (nagy kardánalagút, a lábát nem tudja maga alá húzni, mert ott a tank). Összességében a térérzet érezhetően jobb a Jazzben. Ja, és a több hangszóró ellenére a zene sokkal dobozhangúbb a Focusban (csak rádiót hallgattam eddig, CD-t nem).

Azért persze nem akarok nyavalyogni, örülök, hogy kaptam, végülis ingyen használhatom, ráadásul kifejezetten jó autó ez is, érezni a jó kis nyomatékot, meglepően jól gyorsul és rugalmas, a futóműve tényleg nagyon jó (amennyire megismerhettem ennyi idő alatt) - lehetővé tesz olyat, amit a Jazzben már enyhe szorongással hajtanék végre, masszívan csukódnak az ajtók, távirányítós a rádió, stb., de mégis, ismét megerősítést nyert, hogy jól döntöttünk a Jazz-t választva (kis ideig eljátszottam a Focus vásárlás gondolatával is), most még jobban tudom értékelni a zseniális térkihasználási megoldásait és a nekem szerethetőbb összhatását. Vagy lehet, hogy csak a szokásos kognitív disszonancia-redukció működik megint? :-)

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.02 0 0 18717

...szerintem meg nem sokk a 37 eFt.

Leginkabb 50-70 eFt szokott lenni mas japo tipusoknal.

Fektarcsa szabalyozas aligha kell.

Meg soha nem kellett 100 km-es autonal...

Fekbetet is (az eredeti) japan autonal normalis

(e snem csupa dogu) hasznalatnal kiszokott birni 130-140 ekm-t is

Előzmény: Sungirl (18716)
Sungirl Creative Commons License 2007.06.02 0 0 18716

Debrecen ajánlata:

100 e km szervíz:

olaj,olajszűrő,levegőszűrő,semmit nem vihetek: kb. 30-35 e

fékbetét (ha az a baja): kb. 17 e előre,17 e hátra

féktárcsa szab. (ha kell): kb. 12.500

pollenszűrő: 6200

Hm-hm...Vélemény?? Szerintem nagyon sokkk...

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.02 0 0 18715

Elindulas utan kell neki egy-ket perc amig jo erteket mutat...

Addig lathatoan valtozik a rossz ertekrol a jo fele.

Tipp:

Alighanem valami csuszo atlagot kalkulal a computer a kijelzeshez,

hogy ne valtozzon tul gyorsan a kijelzett ertek.

Ennek akkor van ertelme, ha

ezt a szamot hasznalja fel az automata klima is.

Mert gyors valtozasnal kulonben osszevissza szabalyozna

igy viszont a kulso homerseklet valtozas tendenciaja alapjan tud mukodni.

Előzmény: Davidovics P. (18714)
Davidovics P. Creative Commons License 2007.06.01 0 0 18714
30 km/h alatt is mér, csak hamis értéket jelezhet - a gépkönyv szerint. Persze nem hamis, csak esetenként nem sok köze van a valós külső hőmérséklethez :)
Előzmény: konyak_ad (18713)
konyak_ad Creative Commons License 2007.06.01 0 0 18713
olvasd el a gépkönyvet, abban van valami róla, most hirtelen nemtom hogy 30 km/h felett működik-e vagy csak pontosságra vonatkozik... csak rémlik.
Előzmény: JAZZsolti (18712)
JAZZsolti Creative Commons License 2007.06.01 0 0 18712
Kéne kis segítság kedves fórumtagok!

Néha lefagy egy bizonyos értéknél a külső hőmérőm,
vittem szervízbe értetlenül állnak,majd hívnak ha rájöttek.
Mostanában működik de csak menet közben,álló helyzetben
hiába melegítette a szaki nem vette a lapot. Diagnosztika jót mutat.
Lehet hogy volt kontakt hiba és a sok bizgeréléstől meggyógyult.
Gyanús nekem lehet hogy sebességfüggő a dolog és nincs is
értelme álló helyzetben járó motornál vagy ráadott gyújtással kísérletezni.

Akinek ilyen típusa van (1.4LS) és tudna esetleg segíteni megnézni -pl. egy
hajszárítóval- hogy neki működik-e álló helyzetben a mérés változás kijelzése
sok fejtöréstől megkímélne és végűl fény derülne hogyan is kell ennek a funkciónak
működnie,ha már a szervíz sem tudja.

(a külső hőmérőt alúl a hűtőnél a rendszámtábla alatti részen találod)
CsupiTomi Creative Commons License 2007.06.01 0 0 18711
Csak némi adat: 1.2 S Cool, jelenleg 13300 km, elmúlt egy éves, semmi gondja, valós feles városi/országúti használatban nem tötymörgősen hozza az 5,6-5,9 l-es átlagot.
Teljesen elégedett vagyok.

További jó Jazzelést!
beresa Creative Commons License 2007.06.01 0 0 18710
Hello mindenki!

Sajnos még nincs olyan topic, hogy "Honda Jazz adás-vétel", ezért ide írom:

Eladó 4 Charger gumi 205/50 R15-ös méretben.

Vennék egy -max. festékhibás- Honda Jazz hátsó lökhárítót.

Érd.:

06305509955

beresgabor@gyor.net

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!