Örülök neki, hogy legalább kettőnknek egyezik a véleménye.
Szvsz a Szfehérvár-Siófok-Veszprém háromszögben (legalábbis a dunántúliak -esetleg a Pestiek- számára is) tartott tali egyenlő távolságra van mindenkitől. Még talán Japo_fan (akinek kiléte különösen érdekel :)) is ellépne az Alföld közepéről, és felvilágosíthatna bennünket pár olyan dologról, amiről addig fogalmunk se volt :)
Én csak felvetettem egy dolgot, azt a Tisztelt Többiek döntik el, hogy erről mi a véleményük. Rajtam semmi sem múlik, húzni meg nem húzok senkit. Mindenki azt csinál, amit akar.
A saját véleményem: "vidéki" révén nem kifejezetten szeretem se a plázákat, se csilivili multikat, de legfőképpen a fővárost nem (ti. nem az az ország közepe). De ha mindenki ott akar a bűzben találkozni, akkor rajtam nem múlik.
Én éppen ma tettem fel a hondajazzclub.hu-ra egy találkozóra való felhívást. Mi lenne, ha összeboronálnánk a két dolgot, hogy ne húzzuk szét a társaságot?
Szia Royking!Személy szerint én jó ötletnek tartom a talit.Igaz nekem csak most lesz meg a kocsim Júlusban de ha szívesen láttok újoncokat is,elmennék nagy örömmel.csá!t online
Itt van a nyár, az autós talik ideje (is). Tudom (tapasztalat sajna :( ), hogy találkozók szempontjából igen inaktív a társaság, de feldobom a kérdést, hogy nem lehetne-e szerintetek az, hogy valahol találkozzon a fórumos "community" krémje valahol az országban, már a ki ráér ?
Én már olyan kíváncsi lennék sok emberre, jó lenne új (személyes) kapcsolatokat (is) kiépíteni... Vagy csak én vagyok ilyen naív, hogy összejöhet?
Pölö a Balaton-parton egy üveg (alkoholmentes) sör mellett Siófokon :) De egyéb helyek is szóba jöhetnek... :)
Mit szóltok? (ne már, idén hozzunk össze már valamit, ahogy azt egy rendes közösséghez illik!!!)
Egy kis hájjal kenegetés: http://www.a5.hu/cikkek/1/21056.shtml (Képekből a második, Subcompact szegmensben ott a Honda Fit. (amúgy mi van, mindenki nyaral? Alig van hozzászólás...)
A Honda Éles szó nélkül "betette", sőt még egy hátsó ablaktörlő gumit is beszereltek mert volt nekik egy, ami így az 5e Ft helyett fele annyiba került.
Ez így igaz, csak az olvasott centiknél erőteljesebb benyomást tesz a személyes tapasztalat :-) Kívülről viszont tényleg nagyon nagynak érződik, ahhoz képest még szembetűnőbb a belső méret relatív kicsinysége.
Egy kérdés: Miért mész szakszervízbe? Azt gondolod, hogy egy normál műhelyben (fele órabérért) nem tudják kicserélni az olajat + a szűrőket. Miből gondolod, hogy egy fékbetét cseréhez Japán mérnöki diploma kell? Vagy a bank miatt teszed?
Tényleg csak a szakszervíz pecsétjét fogadja el a bank?
A napokban hoztam el új munkahelyemről az ideiglenes cégautómat, egy OFF ötajtós Ford Focus 1,6 TDCi-t, a gyengébbik, 90 LE-ős változatot, Trend felszereltséggel (az állandó ugyanilyen lesz, csak kombi). Érdekes tapasztalat, hogy annak ellenére, hogy eggyel nagyobb kategóriájú, belül mégis sokkal inkább érzem "tucatautónak", mint a Jazz-t. Hiába a puha műszerfalborítás, ha az egész erősen fröccsöntött benyomást kelt és nincs kárpit az ajtón; a Jazz-t sokkal inkább érzem kifinomult műszernek (ami persze pl. egy Lexushoz képest egyenesen röhejes megállapítás :-)
Nekem ráadásul kényelmesebb a Jazz vezetőülése, a hátsó helykínálatról nem is beszélve: magam mögé ülve a Jazzben simán keresztbe tudom tenni a lábamat (174 cm vagyok), a Focusban nehézkesen; a feleségem első megjegyzése is az volt, amikor beült hátra kislányunk mellé, hogy "hű, de kényelmetlen az ülés itt hátul", meg "hoppá, hova tegyem a lábamat?" (nagy kardánalagút, a lábát nem tudja maga alá húzni, mert ott a tank). Összességében a térérzet érezhetően jobb a Jazzben. Ja, és a több hangszóró ellenére a zene sokkal dobozhangúbb a Focusban (csak rádiót hallgattam eddig, CD-t nem).
Azért persze nem akarok nyavalyogni, örülök, hogy kaptam, végülis ingyen használhatom, ráadásul kifejezetten jó autó ez is, érezni a jó kis nyomatékot, meglepően jól gyorsul és rugalmas, a futóműve tényleg nagyon jó (amennyire megismerhettem ennyi idő alatt) - lehetővé tesz olyat, amit a Jazzben már enyhe szorongással hajtanék végre, masszívan csukódnak az ajtók, távirányítós a rádió, stb., de mégis, ismét megerősítést nyert, hogy jól döntöttünk a Jazz-t választva (kis ideig eljátszottam a Focus vásárlás gondolatával is), most még jobban tudom értékelni a zseniális térkihasználási megoldásait és a nekem szerethetőbb összhatását. Vagy lehet, hogy csak a szokásos kognitív disszonancia-redukció működik megint? :-)
30 km/h alatt is mér, csak hamis értéket jelezhet - a gépkönyv szerint. Persze nem hamis, csak esetenként nem sok köze van a valós külső hőmérséklethez :)
Néha lefagy egy bizonyos értéknél a külső hőmérőm, vittem szervízbe értetlenül állnak,majd hívnak ha rájöttek. Mostanában működik de csak menet közben,álló helyzetben hiába melegítette a szaki nem vette a lapot. Diagnosztika jót mutat. Lehet hogy volt kontakt hiba és a sok bizgeréléstől meggyógyult. Gyanús nekem lehet hogy sebességfüggő a dolog és nincs is értelme álló helyzetben járó motornál vagy ráadott gyújtással kísérletezni.
Akinek ilyen típusa van (1.4LS) és tudna esetleg segíteni megnézni -pl. egy hajszárítóval- hogy neki működik-e álló helyzetben a mérés változás kijelzése sok fejtöréstől megkímélne és végűl fény derülne hogyan is kell ennek a funkciónak működnie,ha már a szervíz sem tudja.
(a külső hőmérőt alúl a hűtőnél a rendszámtábla alatti részen találod)
Csak némi adat: 1.2 S Cool, jelenleg 13300 km, elmúlt egy éves, semmi gondja, valós feles városi/országúti használatban nem tötymörgősen hozza az 5,6-5,9 l-es átlagot. Teljesen elégedett vagyok.