Vegyük azt, hogy ha az első fázison nincs fogyasztó, termel az egy fázisú napelemes rendszer, és tol kifele folyamatosan 2000W teljesítményt, míg a második fázison megy a 2000W-os porszívó. Ebben az esetben mi történik egy óra múlva? Nem változik sem az ad, sem a vesz regiszter, vagy mindkettő növekszik 2kWh-val?
Ebben az esetben fizikailag történik visszatáplálás és vételezés is, de az elszámolás nagyon nem mindegy. Ha tényleg úgy van, hogy ebben az esetben az ad-vesz mérő egyik regiszterének értéke sem emelkedik, az még inkább tol arrafelé, hogy csak 1 fázisú rendszert telepítsek, mert az esetleges szaldó megszűnés esetén is mindegy lesz, hogy mely fázison termelek, mely fázison fogyasztok, az a lényeg, hogy időben egyszerre történjen a kettő.
Gyakorló HMKE-sek, kérnék egy megerősítést, hogy ez valóban így működik!
Hálózatra csak a fölöslegedet termeled. Ha egy adott pillanatban többet adnak a panelek, mint amit éppen a háztartásod igényel, akkor az megy ki az órán keresztül. A többi az advesz órán nem jelenik meg.
Akkor az inverter fázisából kivonódik a másik két fázis fogyasztása és csak különbözetet méri az advesz mérő termelésnek, akkor ezért nem egyezik az inverter és az advesz mérő értéke?
A fázisonkénti feszültség saját tapasztalatom szerint erősen idényfüggő, legalábbis nálam. Nyáron felső határon megy vissza a delej, nem ritja a 254-255 V sem, míg most, télen elég 244-245 V-on visszanyomni az áramot azon a fázison, amire a rendszer kötve van.
Fronius IGTL 3.0. A pendrive pontos típusát nem tudom, most nem veszem ki. Ha jól emlékszek Maxvell. Nem érdemes bele túl drágát venni, hiszen semmi másra nem használod. Volt egy 1 GB-sem, csak elkallódott valahol. Igaz, az nagyon drága volt, 17000.-ért vette annak idején a munkahelyem. Mikor kiment a divatból, leselejtezték. :-(
Semmiképp! Az óra összegezve méri a 3 fázis fogyasztását és táplálását.
Amúgy aki bekötötte tévedett. Az 1 fázisú invertert arra a fázisra érdemes kötni (3 fázisnál), amelyik a legkisebb feszültségű. Ugyanis valszeg ez a legjobban terhelt fázis az utcában, így igen kicsi lehet annak az esélye, hogy magas hálózati feszültség esetén tilt az inverter.
Vegyél USB 2-es pendrive-ot! Nem a particióval van baja. Nálam is 8 GB-os van, FAT32-vel particionálva. 2+ éve hibátlanul gyűjtöget. Már 6 MB fölött a .csv mérete.
Kérdezném tőletek, hogy mi okozhatja azt a problémát, hogy az inverter és az advesz mérőn nem egyezik a megtermelt és visszatáplált menyiség. Az inverter SMA 1 fázisú az advesz mérő 3 fázisú, az inverter azon a fázison van amin nincs fogyasztó, és azt tapasztalom, hogy az inverteren több mint 2×több a termelés mint az advesz mérőn a visszatáplált menyiség.
Sajátgép - Pendrive ikonra jobb egérgomb klikk - Gyorsformázás és kiválasztod a FAT32-t. Ha nem megy a Felügyeleti eszközök > Lemezkezelésben próbáld meg.
FAT16ra húztam egy 1,5GB-os partíciót, a többit úgy hagytam, és beraktam az inverterbe. 15 percig csücsült az inverterben, egy bit-et sem tett hozzá a LOGhoz...
Ment vissza a régi pendrive (ami sajnos instabil), és arra felírta az addig gyűjtött adatokat.
Addig eljutottam, hogy ha a régi pendrive-ot rakom rá, akkor nem csak a pendrive led-je villog, hanem a csatlakozó melletti piros led is.
Ha az új pendrive-ot rakom rá, akkor a pendrive led-je villog egy párat, de a csatlakozó melletti led nem villan fel. Ebből arra következtetek, hogy 8GB-os, FAT32-es USB3.0 pendrive-ot nem tud kezelni.