Keresés

Részletes keresés

Optika Creative Commons License 2008.11.27 0 0 25812
A Mokép boltban megint teljes a készlet, 1 órája voltam. Lehet telefonon foglalni is. A pénztáros hölgy szerint elképzelhető, hogy hamarosan a "Kerekek és lépések" lesz akcióban.
Előzmény: vaterló (25789)
Múzsla Creative Commons License 2008.11.26 0 0 25811

A Börzsönyi Kéktúráért én sem kaptam. Meg ugye az augusztusi, bringás tt-n sem. Bár akkor talán még nem is létezett ez a füzet.

 

Nagyon tetszik, hogy a gyermekeid is ilyen aktívak. ;-)

Előzmény: Zete (25810)
Zete Creative Commons License 2008.11.26 0 0 25810

BTHE-s pontgyűjtés

 

Mi a Nagy-Gallán kaptunk ilyen füzetet, az a túra egypontos volt. Azt viszont nem tudtam, hogy a túramozgalmaik teljesítését is pontozzák. A Börzsönyi Kéket pl. behúztam, átvettem az elismeréseket is, de erről ott nem szóltak. A megadott oldal: www.bthe.hu/pontgyujto sem működik egyenlőre.

De a kezdeményezés nagyon jó, jövőre is több BTHE-s rendezvényen fogok indulni, sőt amelyiken lehet, az utódokkal együtt.

 

A "segítségért" pedig igazán nincs mit :-)

Előzmény: Múzsla (25809)
Múzsla Creative Commons License 2008.11.26 0 0 25809

Tegnap már otthon várt az Emlékhelyek a Börzsönyben I. elismerése. Kitűző, oklevél (3. sorszám) és egy érdekes dolog még.

 

Egy pontgyűjtő füzet. Azt írják, hogy minden BTHE rendezvényen lehet bele pecsételni. A pontok értéke a rendezvény "nagyságától" függ. Erre a mozgalomra például 3 pont járt. Ha a résztvevő úgy gondolja, akkor 5, 10, 20, 30, 40 vagy 50 pont elérése után beválthatja azokat valamilyen ajándékra.

 

Tetszik a dolog, bár nem kifejezetten erre hajtok. Mindenesetre amit a honlapjukon olvastam mint előkészített mozgalmak (Emlékhelyek a börzsönyben II. és Kálváriajárás a Börzsönyben), abból arra következtetek, hogy jövőre is meglesznek a céljaim. Persze elsősorban bringával. ;-)

 

Azon gondolkodtam még el, hogy nekem kellett vagy 10 év mire igazán beleszerettem a Börzsönybe. Aztán rájöttem, hogy ehhez volt három nagy "segítségem" is. Anyósomék lakhelye, Zete sporttárs hegység szeretete és a BTHE aktivitása.

 

Szép napot!

Előzmény: Múzsla (25808)
Múzsla Creative Commons License 2008.11.25 0 0 25808

Köszi szépen!

Továbbra is azt mondom, hogy az utóbbi idők egyik legnagyobb élménye volt ez a mozgalom. Akik szeretik a kalandokat, azoknak nagyon ajánlom. Igazi kihívás!

 

...a Börzsönyi Emlékhelyek I.-ből már csak egyetlen pont van hátra. Kíváncsi leszek, hányan csinálták meg eddig.

 

Ez Neked még nincs meg? Ez most meglepett. Valahogy az élt bennem, hogy a Nagy-Gallán ezt is leadtad. Persze időközben rájöttem, hogy melyik pontod hiányzik.

A honlapon két teljesítő szerepel, én múlt héten postáztam a füzetemet.

Hajrá!

 

Ha tudok közelebbit A túránk időpontjáról, akkor azonnal írok.

Előzmény: Zete (25807)
Zete Creative Commons License 2008.11.25 0 0 25807

"Tegnap megkaptam a Cserhát forrásai elismeréseket."

 

Gratula és kösz a részletes beszámolókat is!

 

Van rá esélyem a hétvégén, hogy én is be tudok fejezni egy mozgalmat: a Börzsönyi Emlékhelyek I.-ből már csak egyetlen pont van hátra. Kíváncsi leszek, hányan csinálták meg eddig.

 

Előzmény: Múzsla (25792)
Morcsi Creative Commons License 2008.11.25 0 0 25806

A vizes-jeges aszfalton fokozottan vakítottak. Egy idő után elfogyott a türelmem és kíméletlenül villogtam rájuk. (persze csak akkor, ha a környezetükben nem volt másik autó, fölöslegesen nem sokkolnék senkit)

 

Tényleg annyira az épségben hazajutásra koncentráltunk, hogy csak otthon tudatosult, mikor a vacsoránál ültünk. Gyorsan koccintottunk is rá :) Ígérem legközelebb egyszerűbben írom.

Előzmény: Törölt nick (25805)
Morcsi Creative Commons License 2008.11.24 0 0 25804

Karancs-Medves csúcsai – Bárna (2008.11.22)

 

Tavasszal a mozgalom legtöbb csúcsát begyűjtöttük, Bárna közvetlen közelében már csak 3 pont maradt, amit egy egy napos túra keretében terveztünk felkeresni. Reggel tiszta, napsütéses idő ígérkezett, így nekivágtunk.

 

Nem siettünk túlzottan, így déltájban parkoltuk le Bárnán az autót és elindultunk a Szér-kő felé. Mint utóbb kiderült, rögtön rossz utcán. Egy sáros dűlőúton mentünk, majd egy szántóföld szélén gyanús lett, hogy a nagyon pontatlan papír és TUHU-s térképekhez képest sem megyünk jófelé, feltételeztük, hogy a KHrsz jelzés esetleg megszűnt, így nagyjából irányba próbáltunk átvágni. Utólag visszagondolva sem bántuk meg! Először egy szűk patakmederben haladtunk, ahol érdekes kőlépcsőket és a homokkőben kimosódott mintázatokat láthattunk, majd néhány különleges páfrányfélét is. Balra felkapaszkodva a Szér-kő oldalában borókás-gyepes-sziklás területen jártunk, öröm volt széttekinteni. A hátunk mögött egyre jobban kitárult a táj, a gyenge napsütésben rengeteg dombhát rajzolódott ki.

 

Izzasztó kapaszkodás után értük el a hegy tetejét, ahol könnyen megtaláltuk az igazolófüzetben említett geodéziai mérőpontot. A kód ezzel szemben egy fán van. Ugyanezen a fán egy vadonatúj KHrsz jelzést is láttunk, ami bizonyította, hogy az út létezik, csak rosszul van berajzolva a térképekre (javítva). Éppen egy gyerekcsapat érkezett fel. Tettünk egy kis kitérőt a hegy oldalában levő geoládához, ekkor kezdett szakadni a hó. Visszafelé a kényelmes, jól jelzett ösvényen ereszkedtünk, sajnos a kilátást a sűrűn kavargó hó csak sejteni engedte. Mire leértünk a faluba, elállt a hó, a felhők pillanatok alatt tovarobogtak és a nap is kisütött. Ilyen a mi szerencsénk!

 

A következő célpont a Nagy-kő volt, melyet viszonylag könnyen bevettünk. Az igazolókód rögtön szemben az út mentén levő „kőfalra” van festve. A havas-jeges sziklán fokozott óvatossággal totyorogtunk, de a pazar kilátástól úgyis földbe gyökerezett a lábunk. Az idő tökéletesen kitisztult, a Karancs-Medves vidékétől a Mátra vonulatát tekinthettük végig, majd a Heves-borsodi dombság felett átnézve a Bükk zárta le a látványt. Sok helyen a dombok finom hajlatait a vékony hótakaró még inkább kiemelte a már nyugvó nap fényében. Közben azt is végignézhettük, amint a hóförgeteg elsöpör a Mátra mentén. Órákig el tudtuk volna nézni, de szorított az idő, illetve a napnyugta, így óvatosan leereszkedtünk a K- jelzésig, majd ezen balra fordulva némi szintben haladás után jobbra tértünk a K+ jelzésen.

 

Ez egyenesen a Kis-kőhöz vezetett, először dózerúton, majd összeszűkülő ösvényen. Igencsak iparkodtunk, mert még világosban oda akartunk érni. Sikerült is és a lemenő nap utolsó fényeinél még körültekinthettünk a csúcsról, a kilátás hasonló, mint a Nagy-kőről, de kicsit szűkebb. A kőben egy mesterséges barlangjárat is nyílik, a csúcskód ennek bejáratával szemben van egy fán. A járatba nem másztunk be, viszont megkerestük az itteni geoládát, majd a szürkületben elindultunk lefelé. Éppen jól időzítettünk, mire besötétedett, már a dózerúton haladtunk; egész jól lehetett látni, a lámpát csak a biztonságérzetem fokozására kapcsoltuk be. A faluba az általunk néhány éve már megismert Kohász kéken tértünk vissza.

 

A hazaút kissé kalandos volt, mint utóbb kiderült, Bárna környékén sokkal kevesebb hó esett, mint Budapest környékén. Problémát csak a ködlámpát tökéletes látási viszonyok közt is szorgalmasan használók jelentettek, így jól kifáradt a szemem, mire elértük a fővárost. A legrosszabb útviszonyokkal a falunk előtti utolsó 6-7 km-en szembesültünk, a tükörjégen autók, buszok álltak-csúsztak szanaszét. Jó fél óra alatt tettük meg ezt a szakaszt, a feszült figyelem csak otthon kezdett bennem oldódni, hogy végre átcsapjon egy újabb szép mozgalom teljesítése feletti örömbe.

asciimo Creative Commons License 2008.11.24 0 0 25803

"a ház mögött van a "patak" :-)"


Logisztika dec23-ra:

1. kocsival Esztergomba.
2. Volánbusz Tarjánba (átszállás nélkül, mert az Egom-Tbánya járat visz)
3. gyalog Piszkére.
4. csobbanás a Duna patakba.
5. félig fagyottan csorgás Esztergomig.

Schirilla tanoncok csoroghatnak Pestig is, akkor nem kell autozni, (Visztula a Lupa szigetig.)

:)
Előzmény: HEV (25800)
jzp2107 Creative Commons License 2008.11.24 0 0 25802
én is a Dunát akartam javasolni :-)

a Dobogókő környéki ládalogokat nézted már? pl gcvaka
szerintem esélyes az a szánkózás..
Előzmény: Törölt nick (25801)
HEV Creative Commons License 2008.11.24 0 0 25800

Itt pecsételhetsz a végén, és a ház mögött van a "patak" :-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (25799)
Múzsla Creative Commons License 2008.11.24 0 0 25798

Én is gratulálok Neked!

Azért nem semmi, hogy mi azonos héten fejeztük be a mozgalmat. ;-)

 

Levelet küldtem Neked még pénteken a megbeszélt elismerésekkel és egyebekkel.

Előzmény: Animanó42 (25796)
Vagdalthús Creative Commons License 2008.11.24 0 0 25797
Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok, hogy rövidesen ismét együtt izzadhassunk valamely bércen! :-)
Előzmény: KEEP (25793)
Animanó42 Creative Commons License 2008.11.24 0 0 25796
Gratulálok! Enyém a hármas sorszám, kíváncsi vagyok h ki lehet a titokzatos első:)
Előzmény: Múzsla (25792)
jzp2107 Creative Commons License 2008.11.23 0 0 25795
> geodéziai tornyokra felmenni tilos

nem mondod hogy nem mentél fel?!

és Nagy-Szár hegy? van itt egy szuper multiláda (télleg jó!)

annyira nem jó a memóriám hogy biztos legyek benne úgyhogy megkérdezem: "következetesen" csinálod a túrát? akkor már csak Szár-Lábatlan van hátra?
Előzmény: Törölt nick (25794)
KEEP Creative Commons License 2008.11.21 0 0 25793
Kirándulás a Karancs-Medvesben, túramozgalmak, fotók és egy baleset összefoglalója:
http://tura.hostcity.hu/component/idoblog/viewpost/16.html
Múzsla Creative Commons License 2008.11.20 0 0 25792

Tegnap megkaptam a Cserhát forrásai elismeréseket.

 

Az oklevélen és a kitűzőn is az a forrás látható, ami az igazolófüzeten. Ennek azért is örülök nagyon, mert az a forrás volt a legnagyobb falat. Kétszer "kellett" elmennem megkeresni.

 

Egyébként a kettes számot kaptam. Egyáltalán nem bánom, hogy nem az egyest. Egyrészt nem vettem versenyre - bár célom volt idén befejezni - másrészt van egy tippem, hogy ki az egyes és Ő jobban megérdemli ezt a megtiszteltetést.

 

László67 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 25791

Tényleg, akkor az MTSZ-nél a vevőnek vagy a felhasználónak jár a kedvezmény???

 

Hát ez tényleg érdekes...

 

Valamikor tavasszal jártam az MTSZ-ben, vettem néhány OKT és Dornyay Béla emlékút igazolófüzetet.

Bemutattam az igazolványt, és megkaptam a kedvezményt.

Igaz, ÁFÁ-s számlát kértem, az egyesület címére.

 

Lehet, hogy ez volt a lényeg? 

 

 

Előzmény: hörpölin (25779)
barlangimedve Creative Commons License 2008.11.20 0 0 25790
Azt nem próbáltam, régebben Schattendorfnál mindig pecsételtek, de mostanában már nem :-) 
Előzmény: jzp2107 (25787)
vaterló Creative Commons License 2008.11.20 0 0 25789

Most jöttem vissza a Mokép boltból. A 8 db Rockenbauer filmből most egy (A másfélmillió I. része) nem volt készleten, de jövő hét végére ígérték. Azt mondták a boltban, hogy nagyon megugrott most a kereslet.

 

A nyolc film egyébként csak 5600 Ft-be kerül (nem 6000-be), mivel egy db-ot 700 Ft-ért adnak. Sőt a 7db-ért sem 4900 Ft-ot fizettem, hanem csak 4895 Ft-ot (a számla egyébként 4897 Ft-ról szól), mivel a nettó ár 583 Ft, amire jön a 20% ÁFA.

Előzmény: Törölt nick (25777)
[PSP] Creative Commons License 2008.11.20 0 0 25788
Ugyanígy jártam, amikor E&T ismerőseinek vettem füzeteket...
Előzmény: hörpölin (25779)
jzp2107 Creative Commons License 2008.11.19 0 0 25787
sőt, fel lehetett volna tenni úgy a kérdést, hogy "ha épp ellenkező irányba indulok El Írott-kőtől Hollóháza felé akkor okozhat-e problémát a hitelesítés?"

erre gondolom igen a válasz, sőt, lehet hogy bélyegzési nehézségekkel is szembe kell nézni
van esetleg tapasztalatotok, a Gare du Nord-on készségesen pecsételnek? :-)


Előzmény: Törölt nick (25785)
Nemo Creative Commons License 2008.11.19 0 0 25786

Sziasztok!

 

Az ám, már elbújni sem tudok... De a szövegben elég sok még a beolvasási hiba. Majd átfutom még egyszer. Egyébként örülök, hogy mások is olvassák. Idővel tán a MEK-re is fölkerül.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (25752)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.19 0 0 25783
Nagyon rébuszokban beszél a kedves túratárs....

Most aztán találjam ki, mire gondoltál ;-)

Attila
Előzmény: G(Dzsí) (25782)
G(Dzsí) Creative Commons License 2008.11.19 0 0 25782
Ha jól emlékszem, a gesztenyésre megsúgták, hogy azt ne kérd... :)
Előzmény: Törölt nick (25781)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.19 0 0 25781
A borzavári sütiről tessék nekem mesélni egy kicsit....

Csak hogy lelkileg kicsit ráhangolódjak ;-)

Attila
Előzmény: G(Dzsí) (25780)
G(Dzsí) Creative Commons License 2008.11.19 0 0 25780
Remek leírás! Jó ez a túra során veled történt átváltozás. Az elején még nagy gonosz betolakodó vagy, a végén pedig a törpe a nagy erdőben :) A Bakonybél-Zirc szakaszon a borzavári sütit nem kihagyni! :)
Előzmény: Törölt nick (25765)
hörpölin Creative Commons License 2008.11.19 0 0 25779

"Ez igaz. Elég sűrűn járok ebben az üzletben. MTSZ tagoknak itt is 10% kedvezményt adnak (érvényes igazolvány bemutatása mellett). :-)"

 

Ez a kedvezmény érdekes dolog! A térképboltban én is mindíg igénybe veszem, számít az is, és én rendszeres vásárló vagyok ott! Viszont a kutya nem kérdezte még tőlem, kinek veszem kedvezményesen az igazolófüzeteket és a térképeket! Ellenben az MTSZ-ben!!

 

A múlt hónapban akartam venni két igazolófüzetet ismerősöknek. Először a térképboltba mentem be, de ott éppen nem volt. Mondta az eladó, hogy kapnak néhány nap múlva, de én nem mindennap járok a Bajcsyn, nem akartam még egyszer bebumlizni oda.

 

Na, megyek fel az MTSZ-be, kérek az irodában a hölgyektől két füzetet, ott nem virítok a tagságival, gondoltam kifizetem a kétszer hatszáz pínzt, attól az ötven Ft engedménytől nem leszek boldogabb! A következő párbeszéd zajlott le közöttünk:

 

Kiindulópont: Kezemben az 1.200 Ft (két füzet ára)

 

Hölgy: Két füzet az 1200 Ft. De ugye maga MTSZ tag? (látásból már ismer)

Én: Igen. (körülményesen előkaparom, és felmutatom az érvényes igazolványt)

H: Akkor csak darabonként 550 Ft.

É: OK, tessék akkor itt az 1100 Ft. (egy fémszázast zsebrevágtam)

H: De várjon csak! MTSZ tagoknak veszi a füzeteket?

É: (csodálkozva a kérdésen) Nem.

H: Akkor mégis 1200 Ft a két darab!

É: Akkor most tessék már megmondani, hogy a vevőnek, vagy a felhasználónak jár a kedvezmény?

H: ..... (nincs válasz)

 

Nem alkudoztam, kifizettem az 1200-at (ahogy eredetileg is akartam)

 

Tényleg, akkor az MTSZ-nél a vevőnek vagy a felhasználónak jár a kedvezmény???

Előzmény: László67 (25769)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.19 0 0 25778
Javítom saját magam:

" egy széles szekérúton a P+-szal közösen."

Helyesen:

egy széles szekérúton a K+-szal közösen.
Előzmény: Törölt nick (25765)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.19 0 0 25777
Tavaly is volt erre lehetőség, ezt hozta nekem s a jézuska :-)

Csak vigyázni kell, mert ilyenkor ritkán szokott teljes lenni a készlet, valamelyik mindig elfogy....

Attila
Előzmény: Joeyline (25775)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!