...szerdán valszeg én is meghallom a csodát, addig azért elég szkeptikus vagyok, bár elég jól ismerem kramertom zenei és hangzásbeli izlésvilágát, ami elég hasonló enyémhez, de majd meglátjuk... izé halljuk :)
z@kk
Egyébként jövő hét szerdán (05.15.) már az új pick-upos basszus fog dörögni (legalábbis reményeink szerint) a Rocktogonban. Gyertek le és hallgassátok meg ... Penge zenekar.
A basszus humbucker ára 24.000,- Ft. És van 5 húros basszus változatban is. Annál "H" a mély húr, és ugyanolyan kurva jól szól mélytartományban is. Az eredeti elektronika úgy néz ki, hogy van egy racsnis forgópotméter, amivel a meglévő, teljes spektrumú hangból lehet frekvenciánként váltani, plusz egy másik sima potival lehet a presence-t adni rá, és max presence állásban sem fog sisteregni a hang.
Figyelmetekbe ajánlok egy új, magyar fejlesztésű pick-upot. Egyelőre basszus változatban hallottam, egy Legend típusú (elég gyengécske) hangszerbe beleszerelve. Eredmény: egy hihetetlenül széles spektrumú, iszonyatosan nagy dinamikával rendelkező kövér, fényes hangszín, amit esetleg egy 700-800 ezres MusicMan basszusból hallhat az ember! Ez azért is érdekes, mert maga a hangszedő passzív(!), mégis úgy viselkedik, mint egy aktív pick-up. Plusz a világon semmilyen gerjedése, sípolása, zúgása nincs és olyan "fénye" van, mintha piezzo elektronika lenne beszerelve a húrlábba. Bármilyen erősen pengetve a hangszert, torzításmentes marad a hangkép!
A mi basszusgitárosunk Aria Pro-ját most tuningoljuk fel vele. Ha valakit érdekli a dolog, szóljon nekem.
szeva mindenkinek, jó rég jártam már erre.
két kérdésem lenne:
-keresek hangerőpedált, de nem tudom, hogy milyet vegyek. milyenek a jók? van-e olyan, ami nem olyan megoldású, mint egy wau-pedál, hanem csak egy egyszerű kis kapcsoló, hangerő, esetleg tónuspotival? milyen árfekvés az ideális? ha esetleg tudtok használtan, az is érdekelne
-próbáltátok-e már az új boss torzítót, asszem az a neve, hogy md2. nekem legalábbis új :-) hangzásban felveszi a versenyt szerintetek a metalzone-nal?
Mondhatnék pár tippet, de legvalószínűbb, hogy szerintem semmi jelentős különbséget nem fogsz hallani, de legalább jó ronda lesz.
Egy haverom egyszer szétvájta a gitárja testének közepét, hogy tegyen bele még egy pickupot, végül nem tett bele semmit, a vájat megmaradt, a gitár hangján meg semmi sem változott.
A Les Paulhoz nekem a D'Addario tetszett eddig a legjobban, pedig a jobbhírűeket mind kipróbáltam. Az is igaz, hogy én 8as húrokon játszom, nem tudom 9essel, vagy 10essel miként szól. Try it!
Ha nem nagyon öreg, akkor igen. Ehyébként is érdemes a gyengébb hangológépek használata esetén a nyaki pick-upot használni. De túl öreg húrral nem érdemes foglalkozni (pl. 12 hónapos ) , mert annak már az oktávpontja sincsennek a helyen noch dazu egy öreg Ernie Ball -al esett meg, hogy eccere két hangon szólt az alsó E...
Minden tiszteletem az Öné, de ez akkor is f.-ság fenthagyni egy húrkészletet 12 hónapra. Szerintem már nem emléxel, milyen a húr eredeti hangja , ja és kezdeheted újraprogramozni a cumót a megváltozott ( akarom mondani az eredeti ) hangszín miatt !
En is probaltam a ghs fast fretet, a benne levo folyadek jo is lett volna, csak a kis pamacs nekem egy ido utan elkezdett szetfoszlani, es a hozzaadott kis rongy is szoszmoszoket hagyott maga utan a fogolapon :)
Ugyhogy maradtam inkabb a a Dunlopnal
Bármit mondtok, nálam akkor is a DM Blue Steel jött be legjobban... Tehát rá esküszök!!!
Ja túl vagyok a 12. hónapon!!!
Itt az ideje húrt cserélni...
Flojd Rózsa atomjaira szed, 3 nap olajfürdő miegymás...
Szóval ez a cucc hagy egy kis olajat(?) a húron ami védi + szvsz gyorsabban is jáccol tőle. Nyílván van, akinek ez k.-ra nem jön be, ki köll próbálni .
Ahha, hát én nem Straton játszom, hanem Les Paulon, ott a húr felvekvő hossza is 3-4 centivel rövidebb a Stratoénál, úgyhogy az Erine Ballt nem nekem gyártották. Valószínűleg ezért használ Mark Knopfler is D'Addariot. De ez csak egy tipp.