Köszönöm. Asszem értem, tehát arról a rövid szakaszról van szó, konkrétan a híd alatt, ahol ma sincs parkolás és két borzalmas "ráhajlítással" van elkülönített bicikliút? Hát az után én se fogok nagyon sírni, meg azért az nem mindegy, hogy hol lesz a megálló...
A villamos megállónak mindenképpen a híd alatt, a vágánykapcsolatok közvetlen közelében van a helye, többek között így okozza a lehető legkisebb többlet meneidőt egy megállás, és a Rudas fürdő melletti parkoló járdájától is így lehet értelmes módon egy gyalogátkelőhelyet kijelölni a peronokhoz, illetve a Duna felőli járdához. Ha viszont itt peron épül, akkor a Duna felőli járdának és kerékpárútnak be kell szűkülnie, vágányátépítés nélkül máshogy nem fér el a peron.
Ettől teljesen függetlenül viszont a 86-os megszüntetése utánra napirenden van az, hogy a rakparton a Duna felőli oldalon lévő parkolóhelyek bekerülnek a Rudas fürdő és a hegy közötti négysávos útpályára (mivel dél felé nem lesz 86-os, és a Szent Gellért rakpart érdemben egy forgalmi sávos, ide is elegendő dél felé egy forgalmi sáv), így az önálló kerékpárút dél felé meghosszabbítható a Rudas déli oldalán lévő jelzőlámpás csomópontig. Ettől persze még az Erzsébet híd alatti szűkület benne lesz, de kb. +200 m-es szakaszon megszűnhet a közös gyalogos+bringás felület.
A Müpa meg a Nemzeti elég pontszerű, de nagy utazási igényeket generál, tapasztalataim szerint aki onnan a metróhoz vezető leggyorsabb utat keresi, az inkább választja az 1-est, aki meg északnak indul, az a 2-est
Aki meg nem akar gyalogolni és leleményes, az a csepeli hévet.
(a Vágóhíd utcai megállótól).
Az említett megállónak a neve már egy ideje: Milleniumi városközpont
Kompromisszumos megoldás lenne, ha a Gellért-hegy oldalán lévő járdát is kijelölnék gyalog-kerékpárútnak. Gyalogosforgalom a dunaparti járda töredéke, a tabáni bicikliút felől pedig nem kéne letekerni a rakpartra, keresztezni hat sávot és négy villamosvágányt és kerülgetni a gyalogosokat.
Épp azt mondom én is, hogy nincs lézengés, a 24-esben több van, (csak sajnos elég lassú, és nem is nagyon lehet gyorsítani)
A Müpa meg a Nemzeti elég pontszerű, de nagy utazási igényeket generál, tapasztalataim szerint aki onnan a metróhoz vezető leggyorsabb utat keresi, az inkább választja az 1-est, aki meg északnak indul, az a 2-est (a Vágóhíd utcai megállótól).
Meglepő, de az 1-es még felújítatlan állapotában sem volt olyan tragikus átlagsebességű, mint azt gondolnánk. A felújítás után valószínűleg verni fogja a 61-est. (az most a leggyorsabb?)
Viszont más rekordok születhetnek; ezzel a knapp 16,5 km-es hosszal valameddig (amíg a fonódó 41-es le nem taszítja trónjáról) az 1-es lesz a leghosszabb viszonylat, maga mögé utasítva a 62-est. Ugyan nem ismerem az adatokat, de az 1-es megérzésem alapján utazási sebességben is dobogós helyen lesz.
Személyes kedvenc hely: a kétvágányú villamosvonalból kiágazik egy egyvágányú vonal, amely nagyrészt párhuzamosan halad egy 760 mm-es kisvasúti szárnyvonallal, amely az 1435 mm-es nagyvasút átrakójához vezet. A villamos elágazása mellett egy méteres kisvasút keresztezi a kétvágányú villamost, majd egy nyíltvonali elágazással kettéágazik, és mindkét ága szintben keresztezi a 760 mm-es kisvasút fővonalát. Ha ezt láthattam volna... :)
Azt írtam, hogy az a szakasz az egyik legkeskenyebb. (a bicikliút visszavezetéstől a fasor kezdetéig) (ebben egyet is értünk ezek szerint)
Nyilván a legkeskenyebb rész a Lánchídnál lenne - ha nem kéne ott felkanyarodni a körforgalomba, és valahol a Jégverem utcánál vissza.. 1x lehet, hogy mentem már így. :)
HÉV-ig nem szoktam sűrűn feltekerni.
A külön bicikliút egyrészt a lépcsők miatt készült (egyébként lehet elég lenne itt visszaépíteni a töltést - egy gonddal kevesebb az árvizeknél), másrészt itt is elég nagy a biciklis és gyalogosforgalom - jobb a békesség alapon külön is választották. Kérdés, hogy pl. EU-s bicikliút fejlesztés keretében-e, mert akkor 5 évig nem szabad(na) hozzányúlni, ami szerintem még nem telt le.