Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2009.05.03 0 0 271
Szia !

Igen, ez egészen biztosan közrejátszik, hiszen bármilyen - akár a legenyhébb - betegség, megfázás stb. is gyulladást idéz elő, hiszen a szervezet védekezik:-)
Ez normál esetben is tuti így van, csak olyankor az emberek többsége inkább otthon kúrálja magát és nem vérvételre "rohangál", pedig biztosan megemelkedett értékeket mutatna náluk is a vérkép:-)

Nem írtál arról, hogy mit is szed a lányod, ill. melyik készítményt?? Légy szi' majd írd meg, előre is köszi.
Előzmény: topika1 (270)
topika1 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 270

Szia!

Most épp rosszkor írtam, mert nem a legjobbak az értékek (vs. 27-ről 45-re, crp 0,5-ről 3,5-re emelkedett az előző havihoz képest) :-(, bár van egy kis hurutja, lehet, hogy attól, mert néhány hónapja is így volt.

Előzmény: .ETNA. (269)
.ETNA. Creative Commons License 2009.04.27 0 0 269
Szia Topika!

2,5 mg-os a Metho. Miután nagyon megemelkedett a májfunkciós érték és abba kellett 3-4 hétre hagynom a Metho-t (az érték 236-ról visszaállt 35-re), nyilván a háttérben zajló gyulladásos folyamatok újra felerősödtek és tudom, hogy sok minden egyéb érték is fontos, de én az utóbbi időben teljesen "rákattantam" a vérsüllyedésre (talán mert olyan szépen csökkent, s most nagyon idegesít, hogy újra emelkedik, hm...).

Lehet, hogy nálam is hatásos volna... melyik flavon készítményt szedi a lányod? Május közepén kapom a 9. infúziót, szinten tartás céljából ajánlja az orvosom, rá fogok kérdezni, mert hogy őszinte legyek magamtól már semmit sem merek szedni:-)
Előzmény: topika1 (268)
topika1 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 268

Szia Etna!

Hány mg-os a Metho?

Az én lányom a Metho mellett szed flavonkészítményt, azóta a vérképében a gyulladásos tünetek javultak.

Előzmény: .ETNA. (267)
.ETNA. Creative Commons License 2009.04.23 0 0 267
Szia Tatu!
Jó ilyen pozitív hírt is olvasni (néha) !!!

Tényleg agyon-nagyon szerencsés vagy!!!! Bár nyilván az sem árt, ha az ember olykor "besegít" a szerencsének, hogy tutira rátaláljon:-)

Én már a betegségem kezdetén (kb. 2006. október), jóval azelőtt, hogy erről orvos,vagy bárki is beszélt volna nekem, mindent elolvastam a sokizületi gyulladásról. Így sajnos már elég hamar azt is pontosan tudtam, hogy tul.képpen gyógyíthatatlan, ráadásul az orvosoknak halvány lila segédgőzük sincs arról, hogy mi okozza (vírusfertőzés, genetikai örökség, nőknél a változó korban fellépő hormonváltozás, de akkor mi van a pasikkal, akiknek szintén lehet ilyen betegségük stb.???) és hogy hogyan gyógyítható.

Tüneti kezeléseket végeznek, az okozatokra (fájdalomcsökkentés különböző módokon, ill. citokin termelés befolyásolása pl. sejtosztódásgátló szerekkel - ld. Methotrexat) próbálnak "hatni", de mivel az igazi ok ismeretlen, az immunrendszer működését pedig a LEGESLEGNEHEZEBB befolyásolni (a pontos mechanizmus minden részletét nem is értik!!!), a betegséget nem tudják megszüntetni, vagyis mondjuk ki nyíltan, a betegeket egyszerűen nem tudják meggyógyítani és slussz-passz!!

Bár igazából a gyógyulásra nincs általános "recept", a statisztika szerint a betegek 20 %-a ennek ellenére, az orvostudományt is "megdöbbentve", egyszerűen meggyógyul, van, aki végleg, ill. van, aki hosszabb-rövidebb ideig tökéletesen tünetmentes (vérkép szerint is!). Olyan is van, aki a kezelést-gyógyszerezést követően javul, van, akinél valamilyen komoly lelki hatás (pozitív változás az életében stb.) váltja ezt ki. Ez egyébként nem kizárólag csak a sokizületi gyulladásra, hanem minden egyéb autoimmun betegségre is igaz (allergia, pikkelysömör stb.stb.).

Az orvosok kizárólag azt tudják, hogy az immunrendszer valamilyen külső, vagy belső hatás miatt a test kötőszöveteit idegenként ismeri fel (ki akarja lökni, méghozzá a legősibb védekezőmechanizmus, a gyulladás-keltés segítségével), és emiatt megváltoztatja, vagyis megnöveli a citokin-termelést. Azt is olvastam, hogy nem minden orvos ért abban egyet, hogy az immunrendszert különféle citosztatikus (vagy mifene) kezelésekkel mindenáron GYENGÍTENI kell. Egyes (nem alternatív) orvosok szerint mivel a betegség valószínűleg azért alakulhatott ki, mert egy - fizikai, vagy lelki értelemben - sérült immunrendszer könnyen "meggajdul", így csak az erős immunrendszer képes önmagát "regenerálni".... hát egyre inkább hajlok rá, hogy - túl azon, hogy alapból logikus - tényleg nekik van igazuk.... hm???!!!

Egy szó, mint száz úgy tűnik, hogy a biológiai terápia (amiben pedig nagyon-nagyon bíztam) is csak ideig-óráig képes csökkenteni a gyulladást. Márpedig, ha gyulladás van, a gyógyszer nem hagyható el, ha gyógyszer kell, a mellékhatások elkerülhetetlenek stb.stb.stb. Ez egy ördögi kör!!!!

Nálam pl. a mindeddig folyamatosnak mondható javulás miatt csökkentett számú (heti 2 szem) Metho, valamint a 8. Remicade infúzió után, a 9. előtt, félúton, már megint valami miatt emelkedik: 13 majd 18, most pedig már a változatosság kedvéért 26 a vérsüllyedésem..., na jó volt ez már 72 is, de akkor is, a hócipőm már nagyon kezd tele lenni:-)) Pedig szavam sem lehet, mert már kb. egy éve nincsenek fájdalmaim, de egyáltalán semmi!

Így bizonyára épülésünkre szolgálna, ha leírnád őszintén, hogy milyen mértékű volt a sokizületi gyulladásod (vérsüllyedés, reumafaktor a vérben stb.) amikor inkább az alternatív módszerek felé fordultál, miken mentél közben keresztül, a zöldségkúra idején szedtél-e bármilyen gyógyszert, milyen egyéb alternatív módszerekkel "segítettél" rá? Volt-e közben rendszeres orvosi ellenőrzés? Mikor kezdted először tapasztalni a pozitív hatását? Kell-e szedned azóta bármilyen gyógyszert, iszod-e még most is a "zöldség-mixet", erősítetted-e korábban, vagy most egyéb módon is az immunrendszered, változtattál-e az életmódodon (mozgás, étrend stb.)??

Ha van egy kis időd, írhatnál a tapasztalataidról itt a fórumon, mert a pozitív példa mindig újabb reményt ad! Előre is köszi és szívből gratulálok a sikeres "harchoz"!!!!

Előzmény: A_Tatu (266)
A_Tatu Creative Commons License 2009.04.22 0 0 266
Kedves Bukfenc és Vargus!
Elnézést, hgoy csak most írok, de sokáig nem volt netem!:-(
Amitől én meggyógyultam annak a neve super greens, ez egy zöldségőrlemény, amit vízhez kell keverni és nagyon sokat meginni belőle! Én volt, hogy napi 6 litert ittam! Nemcsak a fájdalmaim múlta el tőle, de az allergiám is, a gyulladás megszűnt!
Ha bármiben tudok segíteni írjatok nyugodtan ide vagy az emilemre! kjuli@tvn.hu Szép estét mindenkine!:-)
illesibolya Creative Commons License 2009.04.21 0 0 265
Szia! Méghozzá kegyetlenül jelenik meg! Irtózatos... Nehéz kenegetni, kezelgetni a haj miatt. Ha hosszú akkor azért, ha meg rövid, akkor meg azért. Beleragad a kenőcs, friss hajmosás után is olyan lesz, mintha egy hete lett volna megmosva. És itt nem csak a fejbőrről beszélünk, hanem mindenhol előjöhet. Kezeletlenül nem lehet hagyni, mert az maga a pokol... És ezek még "csak" a sebek és akkor még nem beszéltem az ízületi fájdalmaimról. (Nem is akarok...)
Előzmény: .ETNA. (264)
.ETNA. Creative Commons License 2009.04.20 0 0 264
Huh, a pikkelysömörről tudtam, korábban már beszéltünk-írtunk róla, de nem gondoltam, hogy ez a fejbőrön is megjelenik:-(
Előzmény: illesibolya (263)
illesibolya Creative Commons License 2009.04.20 0 0 263
A fejbőrömön psoriasis (pikkelysömör) van. Ennek szövődményeként van ízületi gyulladásom, amire szedem most a Metho. helyett az Arava-t.
Előzmény: .ETNA. (261)
illesibolya Creative Commons License 2009.04.20 0 0 262
Rosszul voltam, tőle, állandó hányinger gyötört, hasmenést okozott, gyengeséget, étványtalanságot és az ízületi fájdalmaimra nem volt hatással, ezért váltottunk ARAVA-ra. Pikkelysömör szövődményekénti ízületi gyulladásom van. Az ARAVA is elég goromba gyógyszer, de ezt tudom szedni.
Előzmény: napalm. (260)
.ETNA. Creative Commons License 2009.04.18 0 0 261
Bár mindannyian tudjuk, hogy nem vagyunk egyformák, de ilyenkor ez a gyakorlatban mégis újra meg újra bebizonyosodik. Nekem az izületi fájdalmaim "szinte azonnal" elmúltak a Metho-tól és talán csak a bevételt követő napon vagyok kicsit "erőtlen"... hm! S ezek szerint járhattam volna rosszabbul is, milyen szerencsés vagyok, hogy ez így van, mert a Remicade biológiai terápia egyik alapfeltétele (nyilván komoly oka van), hogy az infúzió-kúra megkezdése előtt és alatt végig kell szedni a Metho-t.
Milyen problémád van a fejbőröddel?
Előzmény: illesibolya (259)
napalm. Creative Commons License 2009.04.17 0 0 260
mi bajod lett a metho-tól?
Előzmény: illesibolya (259)
illesibolya Creative Commons License 2009.04.17 0 0 259
Sziasztok! A Metho. egy nagyon durva gyógyszer. Én megpróbáltam szedni többször is, kihagyások után. Nem bírtam. Beteg voltam tőle. Igaz, hogy a bőrömre jó hatással volt, de az ízületi fájdalmaimra nem használt. Most egy ARAVA nevű gyógyszert szedek, ez is elég durva, de legalább ezt be bírom szedni. Próbálkoztam én is a DERMOVATE oldattal a fejbőrre, de még rosszabb lett, csak a kenőcs válik be, az is már csak annyira, hogy egy kicsit enyhíti a tüneteket. Mindenkinek jobbulást!
.ETNA. Creative Commons License 2009.04.17 0 0 258
Ezen már "átléptünk", csak elírtam, ennyi, én sem akkor szedem a folsavat:-))
Előzmény: dumalady (257)
dumalady Creative Commons License 2009.04.17 0 0 257
Metho-s napon nem szedünk folsavat. Rákérdeztem az orvosra, azt mondta, hogy mi tesszük helyesen, sőt a Metho-s napon NEM IS SZABAD folsavat bevenni.
EZ A HELYES!!!
Előzmény: topika1 (246)
.ETNA. Creative Commons License 2009.03.30 0 0 256
Csak megnyugtatásként: ahogy már korábban is írtam: 2007.december-2008.január körül kezdtem szedni a Methotrexátot (4 szemet hetente egyszer), ez ugyanis feltétele volt a Remicad infóziónak. Nálam szerencsére semmilyen mellékhatás nem jelentkezett. Mellesleg a korábban szedett gyógyszereknél sem, tehát egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinél bejön a mellékhatás, az orvosom szerint a gyógyszergyártó elemi érdeke, hogy inkább minden mellékhatást felsoroljon, mert ha valakinél mégis előjön egy nagyon-nagyon ritka mellékhatás, akkor nem tudja emiatt perelni a gyógyszergyártót, magyarán inkább írnak a tájékoztatóba többet, mint kevesebbet. A 8. infúzió előtt most márciusban - valami miatt - nagyon magas, 200 feletti volt a májfunkció érték a vérképemben, ezért 1 hónapig leállította a Metho szedését az orvosom .... ÉS !!! 1 hónap kihagyás után simán visszaállt 30 körüli - már majdnem normál (ez a normál érték felső határa) szintre.

Most pedig már csak heti 2 szem Methot kell szednem és 12 hetente kapok egy infúziót.

Egyszóval a máj valóban az egyik legjobban regenerálódni képes szervünk (ismerősünk májkómából gyógyult fel, pedig már a nővérek is "temették" a kórházban, aztán mégis felépült..).

Szerencsére a gyógyszer nélkül sem volt semmilyen tünetem, sőt elmondhatom, hogy már egy éve nem tudom, hogy milyen az, ha reggel merevek az ujjaim és sírás kerülget a fájdalomtól, miközben a meleg víz alatt próbálom kiegyenesíteni őket. Már régóta képes vagyok simán lecsavarni egy üdítős palack kupakját, ki tudok nyitni egy májkrémes konzervet, fel tudom tenni a vízzel teli fazekat a tűzhelyre stb... ezeket ugyanis korábban nem tudtam megtenni.

Sajnos, aki a Remicade infúziót szeretné kapni, muszáj, hogy a Methotrexátot szedje, ez nem választás kérdése ilyenkor.

Én is azt javaslom: ne adjátok fel, keressétek a számotokra legmegfelelőbb gyógymódot...

A természetes gyógymódokban én is hiszek,

Remélem
bukfenc74 Creative Commons License 2009.03.30 0 0 255

Kedves Tatu!

Amennyiben tudsz légy szíves válaszolj nekem mi tévő legyek!

Én egy 34 éves nő vagyok és teljesen ugyan azok a problémáim, mint neked. Pénteken voltam az ORFI-ban a Fekete doktornőnél. Azt mondta valószínűleg sokizületi gyulladásom van levette a vért melynek Május 8-án lesz meg az eredménye(amely remélem nem ezt mutatja ki). Addig viszont szteroidot "Medrolt"kell szednem az első héten 4 szemet majd ezt követően 3,2,1.

De én ezt nem akarom szedni mert rettenetes mellékhatásai vannak!

Várom válaszod!!!

vargus Creative Commons License 2009.03.21 0 0 254
Kedves Tatu!
Írd le nekem légyszíves a lugosítás folyamatát,vagy a szer nevét.
Szeretném kipróbálni.Nyugodtan tegezz,a fiaim 39 és 40 évesek.
Írtó alattomos ez a betgség én nagyon féltem a májam,mert volt gyerekként fertőző májgyulladásom.
Most nem szedem a Meth-ot,mert problémám volt vele másfél év után.Szedem a Silegont a májra.Remélem nem ártok magamnak.
Mindent megcsinálok itthon.
Igaz Te még fiatal vagy.Jobbulást:Vargus
Előzmény: A_Tatu (253)
A_Tatu Creative Commons License 2009.03.18 0 0 253
Kedves Vargus!
Most olvastam a hozzászólását, és átérzem a helyzetét, én is az Orfiba jártam és én is methotrexátot szedtem minden nap! Tudom milyen az, hogy éjjel-nappal fáj!
Előzmény: vargus (251)
A_Tatu Creative Commons License 2009.03.18 0 0 252
Sziasztok!
Én egy 25 éves lány vagyok!
20 évesen lettem beteg, sokizületi gyulladásom volt.
Minden azzal kezdődött, hogy fájtak az ujjaim azután a térdeim és szépen lassan mindenem fájt, ahol hajlott, az állkapcsoltól a lábujjaimig, éjjel-nappal.
Nagyon sok orvosnál jártam, rengeteg gyógyszert szedtem, amelyek mellékhatásai elő is jöttek, úgyhogy az izületi gyulladást megtetéztük egy kis allergiával, gyomor betegséggel (mivel autoimmun is lettem). Kivették a mandulámat, hátha az okozza ezt az egészet, de nem jött be!:-((((
Eljött az a nap, amikor az egyik vizsgálat alkalmával (havonta jártam vérvétel stb.) nem bírtam tovább, elsírtam magam, hiszen egy 20 éves lánynak nem az a legnagyobb gondja, hogy ma hogy fog fölkelni az ágyból, hogyan nyissa ki a tejes dobozt, hogyan fésülködjön egyedül, hanem az, hogy mit vegyen föl a buliba vagy a randira.
Szóval elpityeredtem és az orvos nem igazán próbált a pozitív gondolkodás felé terelni, azt mondta, hogy meg kell tanulnom együttélni ezzel a betegséggel, valószínű, hogy gyermekem sem lehet és 30 éves koromra tolókocsiba kerülök!
Itt mondtam azt, hogy én biztosan meg fogok gyógyulni!
Nagyon sok alternatív gyógymódot kipróbáltam, amikor találkoztam a lúgosítással. Ennek lassan egy éve és ma már olyan mozdulatok is mennek mint a guggolás, ami pár éve még reménytelennek tűnt! Mondhatom, hogy visszakaptam az életem!
Csak azért osztottam meg veletek a tapasztalataimat, hogy elmondjam van remény, nem szabad föladni!
vargus Creative Commons License 2009.03.17 0 0 251
Szia Vargus vagyok!
23 éve kezdődtek a problémáim,még a BM.kórházban állapították meg az artritist.
Arany injekciót kaptam rá és kezeléseket.Rendbe jöttem,de 2006-ban létszámleépítés volt nálunk és elküldtek.Teljesen kikészültem,szerintem ezt idegesség váltotta újra ki.
A kerületi reumára 4 hét múlva jutottam be,1/2 évig jártam a dokihoz,de nem jutottunk dűlőre.
Elmentem az ORFI-ba az Ormos doktorhoz,kivizsgálás rossz eredmények,magas Rheuma faktor.
Methotexrátot kaptam 1 héten 1-szer 2x2 t kellett bevennem,mellé c vit-it és másnap Folsavat.
Javult nagy mértékben az állapotom,most meg a májfunkcióm nem az igazi és hasmenésem lett a gyógyszertől.
Silegont szedek és most egy kicsit leálltam a meth-ról.
Június 2-án megyek vissza az ORFI-ba.Addig a körzeti dokinál csinálják a vérvételt.
Persze már nyugdíjban vagyok, 4 unokám van szükség van rám.
Mindent megcsinálok itthon és a kertben.Szeretnék még fájdalom nélkül élni.
Megkérem majd a dokit,hogy írjon mást v.nem tudom mi legyen.
Két keresztes méreg a Meth-t.Nekem ezeket a mellékhatásokat okozta,persze 1 év után.
Jobbulást neked.Vargus
Előzmény: Anita1001 (215)
.ETNA. Creative Commons License 2009.03.13 0 0 250
Igen, bocsi eltévesztettem: a Metho beszedését követő napon ... ezt akartam írni:-)
illesibolya Creative Commons License 2009.03.12 0 0 249
Hahó Déneske!!! Van már eredmény???
Előzmény: déneske2 (236)
napalm. Creative Commons License 2009.03.09 0 0 248
folsav nekem is metho utáni napon van.
napalm. Creative Commons License 2009.03.09 0 0 247
köszi.
no majd rákérdezek, április elején megyek vissza kontrollra.
Előzmény: .ETNA. (241)
topika1 Creative Commons License 2009.03.09 0 0 246

Szia .ETNA.!

Ezt írtad:

Eredetileg a Metho bevételének napján 1 szemet ajánlatos bevenni a Folsavból, de az orvosom javaslatára a hét más napjain is (leginkább amikor eszembe jut) beveszek 1-1 szemet.

Mi épp a Metho-s napon nem szedünk folsavat. Rákérdeztem az orvosra, azt mondta, hogy mi tesszük helyesen, sőt a Metho-s napon NEM IS SZABAD folsavat bevenni.

Előzmény: .ETNA. (217)
topika1 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 245
Köszönöm és neked is minden jót!
Előzmény: .ETNA. (244)
.ETNA. Creative Commons License 2009.02.27 0 0 244
... folyt: és ha ő ott mást javasol, akkor már információkkal "felvértezve" finoman tehetsz javaslatot az új módszerről, kezelésről stb. a jelenlegi orvosotoknak is. Persze, tudom, hogy ilyenkor az ember igazából azt sem tudja mit is csináljon, mi is lenne a jobb, szembeszállni az orvossal, aki aztán kitolhat Veletek, vagy nyeglébbre veheti a figurát, szóval ez tényleg nem egyszerű. Jó nagy adag szerencse is kell hozzá, mint mindenhez az életben. Jó lenne néhány év múlva olvasni, hogy a kislányod kinőtte... Addig is sok kitartást, szia!
Előzmény: .ETNA. (243)
.ETNA. Creative Commons License 2009.02.27 0 0 243
Hm! Hogy őszinte legyek nem tudom, mennyire igényel speciális képzést, vagy miben tér el a szimpla reumatológustól egy gyermekreumatológus, de az tény, hogy amikor a reumatológiai szakrendelésre várakoztam (jó néhány hónappal ezelőtt volt), egy kb. 8 éves forma kislány jött ki a mamájával és mint utóbb kiderült, nem a mama volt a beteg! Nem tudom, én nagyvárosban élek, van négy kórház, több szakrendelés stb., így nincs viszonyítási alapom, ez tény. De az biztos, hogy egy konzultációért (persze csak akkor, ha a jelenlegi orvossal, vagy az alkalmazott kezeléssel nem vagy teljesen, tökéletesen elégedett) éppenséggel el lehet utazni egy közeli nagyvárosba is.
Előzmény: topika1 (242)
topika1 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 242

Szia!

Sajnos nálunk az 5 éves lányunk beteg és mivel gyermekreumatológusból nincs "választék", ezért az alábbiakat objektíve nem lehet megoldani.

Én mindenkinek azt javaslom, hogy az ő életéről és egészségéről van szó, tehát bátran kérdezzen meg egy másik orvost, menjen el egy-két magánrendelésre (megéri az alkalmankénti 3-4-5ezer ft) kérje ki a leletei alapján mások véleményét is.

Előzmény: .ETNA. (241)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!