Egy korrózióra hajlamos pontja van a karosszériának. Az első kerekek mögötti esővíz elvezető csatorna a doblemez mögött és külső része. Szeret eldugulni és megragad benne a sár meg a földes falevél. Ez átázik és remekül tudja rohasztani. Ha az néha ki van tisztítva akkor semmi gond.
2010-ben vettem, 2011 vegen 1 het kul-el lett cserelve eloszor csak egy, majd bedobta egy masik hengerre a check engine-t, igy a maradek 3-at egyben csereltuk.
aztan most februarban lett 1 darab cserelve. vegulis 7 ev alatt elfer.
Két éve van nálam az autó, eddig a szokásos csere alkatrészeken kívül semmi nem volt az autóval. Remélem marad is így. Check engine-t nem dobott (Bár típushiba, hogy szereti csipégetni a trafót.)
Szia igen maradt a gyári fejegység, az első ajtók kábelezésére kötöttem majd a küszöbnél vittem a hátsó ajtókhoz.Ez volt a legelérhetőbb és kivitelezhető számomra.
Két hete van egy rángató jelenségem. Üzemmelegen vagy legalábbis a vízhőfok 90 fokon 1500-1800 fordulat között gyorsításra rángat a motor, kb. mint amikor leugrunk a kuplungról. Efölött nincs a jelenség, sőt ha 2000 elpörgetem, majd hagyom hogy visszaessen a fordulat 1500 körülire és ismét gyorsítás akkor már nincs ez a rángatás vagy hátba rúgás effekt
Tegnap gyertya csere megvolt, fojtószelep tisztítás is de a jelenség továbbra is megvan. Hibát nem dob a diag.
Ma megyek vissza szerelőhöz, végig próbálni a gyújtótrafókat.
Kérdes ha a trafó adta meg magát azt nem kellene jeleznie a műszerfalon valami visszajelzőnek (sípolás stb.)???
Illetve a másik tipp amit kaptam az üzemanyag szűrő csere.
Ha mindenképp Bora én vennék egy 2000 évjàrat körülit!
Én is csak Boràkat nézegettem eleinte, de végül egy Toledo lett belőle, 2002- es 1.6 8v és eddig nagyon meg vagyok elégedve vele, 2 éve van nàlam, ugyanazok a hibàk vannak mint a Boràknàl.
A hibakód az a légtömegmérő hibájára utal, esélyes hogy cserés lesz.
Az hogy vészüzemmódba kapcsol az autó azt nagyon sok dolog okozhatja, ha úgymond "túl kíméletesen" vezetsz akkor esélyes hogy lekormoltad a turbógeomatriát és ezért kapcsol vészüzembe.
A felduzzadó cső az érdekesebb dolog. Én első körben azzal kezdeném hogy egy épkézláb szerelővel kitakaríttatnám a komplett levegőrendszert onnan ahol belép a levegő a légszűrőházba egészen a szívósorig. El nem tudod képzelni mennyire megtelhet a szívósor korommal. Emelett persze a turbó geometriáját is kipucoltatnám, ehhez mindenképp valami szakértőt keress!!
Törölni a hibakódot majd próba, üzemmelegen meghajtani de úgy rendesen. Ha ez után még visszaírja a légtömegmérőt akkor csere.
Esetleg a vákuumcsöveket átnézetném illetve ha a turbó lent van akkor a szaki nézzen rá a drucklabdára, lehet szakad a membránja is.
Sziasztok! Új belépő vagyok a fórumba Győrből. Van egy 2000 évjáratú 1.9 TDI (AHF, 110 LE).
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy mi okozhatja az alábbi problémákat.
50.000 km -rel korábban új feltöltőt vettem, mert az mindig vészüzembe kapcsolt. A vásárlást követően intenzív gyorsítás után ~130km/h -nál vagy normális gyorsítás esetén légkondi/fűtés használata mellett az autó továbbra is csak újraindítással nyerte vissza az erejét.
Vag -gal néztem a turbónyomást ami megegyezik az előírt értékkel, viszont a feltöltő mára egyáltalán nem vagy csak nagyon alacsony fordulatszámon működik.
Az cooler cső 3000 -res fordulatszám felett hatalmasra duzzad.
A Vag com 1 hibakódot talált, amit nem tudok törölni: 17552 Mass Air Flow Sensor (G70): Open or Short to Ground 35-00 --
Ha tudtok valamit javasolni vagy valakinek valami ötlete, tapasztalata van az kérem segítsen.
2000 utáni gyártmány kell nekem kb 2003-2005 körüli abból pedig ha jól értelmezem Wiki szerint nincs a 8 szelepesből olyan verzió ami 5 sebességes manuális.
Nem félek annyira 16 szeleptől, van rá egy jó autószerelő szakim ha valami gond adódna! :)
Más oldalakat is figyelembe véve én is arra jutottam, hogy BCB-t kellene venni.
Fogyasztása mennyi egyébként a 16 szelepeseknek valaki meg tudja nekem mondani?
Attól függ mire kell neki! A 8 szelepesek alul azért nyomatékosabbak, de 4000-4500 körül màr elfogynak, viszont hétköznapi hasznàlatra bőven jók. Aki versenyezni akar az vegyen sportkocsit és menjen pàlyanapokra ;)
Ha már a AUS, AZD, ATN, BCB kódosokat keresel akkor én a BCB ajánlanám.Azért mert nekem van egy AZD -s és most motort cserélnék benne de csak BCB kódost kapni de abból sokat AZD az nincs. Ezek sem egy erő gépek de a 8 szelepes meg végkép nem.
Nincs véletlenül szélvédőre irányítva a levegő ? Olyankor nem kapcsol be belső keringtetésre nekem sem. Az normális jelenség. Ha más akkor nem tudom sajnos mi okozza. :S
Sziasztok van egy borám ami motor hibás lett ezért motort szeretnék venni bele 1.6 16v 77kw AZD motor kóddal,ha tud valaki eladót kérem írjon már rám a airbursh@gmail.com ra.
Szia!A vezèrmű tengely ház ès a hengerfej közötti tömítetlenség miatt.Gyárilag a vez.tengely házat egy speciális lakkal kenik be ès úgy rakják rá a hengerfejre.
ma csereltem gyertyakat. kicsit olajos a menet korul sot nehol meg a trafo szara is. mitol lehet ez? olajat utantolteni soha nem kellett? szoval amugy nem eszi
Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. 2003-as Borám BCB motorkódú 1 hete azt kezdte el hogy meglódul az üzemanyag fogyasztás és végül lefullad. Cserélve lett gyertya, gyújtótrafó, üzemanyag nyomás szabályzó, MAP szenzor. EGR volt már ledugózva is semmi. A hibakód olvasó p0171 system too lean bank 1 figyelmeztetést adja. Esetleg van valakinek ötlete a hiba megoldásban?
Pollenszüröt én évente szoktam+veszek 1-klima tisztitót (bombát). Levegőszürőt én 2-3évente szoktam attól függ mennyire koszos. Benzinszürőt a 9-év alatt 1×cseréltm. Gyertyát 4-évente ami nagyjából nálam 40e. Km-körül van. Olajat 15.e vagy 2-év lég később. Manol extrém 5w40 használok 4-éve. Castroltol nekem hidegen csattogott nagyon a motor. Ez bevált és az árra is olcsóbb. 2002 14.16v 226000km.
Sajnos gyenge pontja az autónak ha a fojtoszelep piszkálva van. Én úgy tisztitottam hogy, lekötöttem az aksitis. Levettem a f.szelepet vékony lapos csavarhúzóval lekapartam a koxot, kitöröltem és féktisztitoval átmostam. Leömlörészt porszívó segitségével szintén lekapartam, de oda már nem használtam tisztítót. Össze rakás után nekem is mebolodult 1métert sem tudtam vele menni. Újból levettem az aksit, bezártam a kocsit és egy óra mulva mire kipárolgot a féktisztito rendesen az elektrom részből is első inditásra tőkeletesen vissza állt mibden.
Szia! Nekem is hasonló hibát hozott miután kitakarították a fojtószelepet. _Kb 2-3 órán keresztül ültek felette a szakik hibakeresővel, de semmi... Aztán beültünk és magas fordulaton mentünk vele 15-20 km (4ezer-5ezer között) és elmúlt. A szaki vw márkaszervizben dolgozott évekig és azt mondta hogy csak ez oldja meg. Igaza lett.
Elvileg 40-50 ezer km ként kellene. És csak is NGK gyertyát vegyél bele. Én amikor cseréltem (szintén bora 1.6 16v 2003) utánaolvastam és azt javasolták, hogy irídiumos gyertyát vegyek. Drága de elvileg megéri (kb:8000Ft/ darab)!
03. 19-én kértem a segítségeteket első lökhárítóba krómos díszléc beszerzési lehetőség iránt. Ezek szerint erre Ti sem tudtok semmi lelőhelyet. (bontottat, esetleg újat). Ha mégis tud valaki valamit, akkor még mindig várom a segítségeteket.
Segítséget szeretnék kérni!Van egy wv borám 1999 évjáratú.Szinte egy időben romlott el a kilométeróra és az abs.Azóra nem mér az abs folyatosan bekapcsol.Abs tömb cserélve km óra jeladó cserélve,de a jelenség megmaradt,vagy is minden ugyan olyan rossz.Mi lehet a baj?Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv! Megoldottam a problémát! Levettem a fojtó szelepet és jó alaposan kitakaritottam, kb.2mm-es kokx volt mindenhol. A hibám meg szünt, az autó jobban is megy mint eddig!
Nekem az az érdekes, hogy basic alapfelszereltségem van. Mégis mintha lenne hátsó hangszóró az ajtókban de nem szólnak. Csak gyanítom mintha látnám a rácson keresztül. Le még nem szedtem az ajtópanelt. De elég ellentmondásos nekem ha nincs bekötve, hogy kerülhetne bele hangszóró. Majd lefotózom ügyesen most van e vagy nincs.
Gamma rádió van benne? Mert az a 8 hangszórós, gondolom számolni kell a csipogókat is így a 4 az ok a tiedben is!
Enyémben Beta van 2 mély közép és 2 csipogó van benne! Jah elvileg csak a B oszlopig van elhúzva a vezeték, mondom csak elvileg! Valaki hátha jobban tudja :-)
Sziasztok!Olyan kérdésem lenne, hogy használtan vettem egy Comfortline felszereltségű VW Borát 1.9 pdtdi 2000-es évjárat.Furcsa volt hogy csak a két első-alsó hangszóró szól, holott 4-nek kéne benne lenni, de semmiképp sem kettőnek. Ma rávettem magam, hogy leszedjem a hátsó ajtó burkolatát ahol azt tapasztaltam, hogy gyárilag mintha nem raktak volna bele hangszórót (se a nagyot se a kicsit.Ez létezik egy Comfortline felszereltségi szintű autónál? Ha mégis nem kért bele a tulaj amikor vette, a kábelezést mindegyikbe belerakják vagy nekem kell behúzni?Sajnos én nem nagyon láttam a kábeleit, de ha ott kell legyen akkor jobban szétszedem ész megkeresem :D Köszönöm, szép napot mindenkinek!
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni! Azt vettem észre hogy váltásnál (benyomott kuplungnál) felpörög a motor. 2-napja csinálja eddig soha nem volt ilyen gondom. Valakinek volt hasonló problémája?
Én eddig 5w40 Mobil1 et majd 5w40 Castrol-t raktam bele. Most pedig 10w40 Shell van benne. Nem a legjobb de hirtelen nem tudtak más olajat adni nekem. :) Ja és 218000. De 5w40-el kevésbé morgós hangja volt.
Tegnap ki tisztitottam a fojtószelepet mert néha ingadozott az alapjárat, amuitán vissza raktam teljesen meghülyült, össze vissza ugrált az alapjárat, kijelezte az EPC feliratot, a motorvisszajelzőt,az ESP-t. Utána lett rajt alapbeállítás csinálva, az alapjárat beállt, hibakodok eltűntek, de ingadozik, és nagyobb gázadás után üresbe le esik 500ra az alapjárat mintha leakarna állni de utána vissza megy.
És most megint kivillant a motorvisszajelzo és a ezt hibakodot olvastam ki: P1180 Linear 02 Sensor / Pump Current Short to B+
Mi lehet a probléma? :/ Válaszokat köszönöm előre os!
Sziasztok! Gondoltam megint megpróbálkozok a kérdéssel, szóval olyan gondom lenne hogy ahogy melegszik a motor úgy jön egyre hangosabb hang az olajszűrő felől vagy a fölötte lévő olajhűtőből, ilyen süvítő hang vagy nem is tudom mihez hasonlítani. Esetleg találkozott már valaki hasonló hibajelenséggel vagy valami ötlet?
Azt kell mondanom, hogy dolgozik minden "rendesen" de csak gázadásra tudom melegebb motornál elindítani a vasat! Persze nem minden esetben, ez olyan 10-ből 2-szer van ilyen hibám!
jah igen ez lenne a legegyszerűbb, de hallottam már olyat is, hogy a nem gyári jeladóval is csinálta ezt a gondot 1-2 hónap után! Gondolom a gyári cucc meg igen veszett áron van, ami nem egy két ezrest jelent. :-(
Úgyis akartam így apránként újítani az alkatrészein ezért megpróbálom először a szivattyút. :-)
Mennyire jellemző 170 ezer km utan a kormánymű kopogas?? Ha mozgatom kopog, rossz uton szintén, kis döccenéseket a kormanyon is erezni kopogas kiseregeben
szerelo szerint valamikor a porvedo ala kell nezni
Hellósztok! Nekem 2x volt főtengely jeladó hiba,érdekes módon mind a 2× másfajta hiba volt. Elsőnek ez a melegen nemakart indulni másodjára meg menetközbeni torpanás. Én a helyetekben 3-4 ezerért vennék egy jeladód és cserélném(kb 5 perc a csere,egy csati és 1db csavar.) Az autószerelő meg 5ezret kért..és volt pofája hozzá.. :(
nekem is ez a motoros van igaz az Bora,de a jelenség ugyan ez! Nekem 3 dolgot is mondtak, hogy vagy főtengely jeladó, vagy üzemanyag-szivattyú, vagy csak a reléjének a cseréjével megoldódna a probléma! Még egyiket sem vállaltam be,de az tuti hogy első körben a szivattyút cserélem a jeladóval együtt!
2000-es 1.6 os. 8 szelepes AKL motorkódos Golf 4 -em. ami kb ugyanaz mint a bora
Eddig márkaszervízben szervizeltettem, mert ilyen korú autónál elég kedvező óra díjat adnak.
De akadt egy olyan gondom, amivel még a márkaszerviz elött is ismeretlen hiba.
Hidegen, könnyen, elsőre indul mindig. de meleg motornál olykor nehézkesen indul be.. nem lehet akármikor megismételni mert nem mindig csinálja. valamikor csak egykis gáz adásra tér észhez. más tünet nincs.. menetközben semmi baja
Fojtószelep tisztítva lett + alaphelyzet adva neki
hibakód nincs
gyertyák újak.
Találgatások mentek, hogy talán ez, meg annak is köze lehet hozzá stb.. de mielött bármit is találomra cserélgetnének, megkérdezem tőletek, hogy hátha volt valakinek is ilyen és talált megoldást a jelenségre.
A levegőcsőnél van róla a kis leágazás az olajbeöntő fele, az ugye a kartergáz vissza vezető, de ami alatta van pici cső az mi? az milyen célt szolgál?
ha járó motornál húztam le akkor össze vissza ment az alapjárat, vissza dugtam megint oké minden.
( ezekszerint nem szív falsot sehol ?! király :D )
Totálcaron van egy ilyen cikk : Sajnos ezt meg kell szokni!Kedves Autódoktor!
Hasonló jelenséget tapasztaltam, mint Octavia-s kollégám - kattog a szénszűrő rendesen - csak ezt 1.6-os benzines Golf IV-em produkálja szinte az átvételtől. A márkaszervizes egyből tudta a hibát: szénszűrő mágnesszelep, és azt mondta, hogy nem érdemes foglalkozni vele. Gondolom nem egyedi hiba... Kicsit fejtsd ki bővebben, hogy mit csinál ez a mágnesszelep, mitől kattog, és mi történik, ha tönkremegy? Egyébként főleg alapjáraton csinálja (lehet, hogy csak ott hallom?), indítás után egy ideig csönd van, majd hangos katt-katt. Nekem kicsit sem tetszik, hogy olyan hangja van az autónak, mint egy 20 éves Fiat dízelnek -20 Celsius fokban, főleg, hogy csak 9000 km-t mentem vele. (egyébként semmi bajom a dízel Fiat-okkal)
Köszönöm Gábor
Kedves Gábor!
Úgy látszik szinte valamennyi benzines új autóban előfordul ez a jelenség. A lényege, hogy már jó ideje környezetvédelmi szabály, hogy a tank szellőzését nem szabad a levegőbe ereszteni, hanem vissza kell vezetni az égéstérbe. Viszont, hogy ez ne legyen káros, illetve nehogy egy fokozottan gyúlékony gőzt vezessenek vissza, egy aktív szénszűrőn engedik át. Onnan a számítógép által vezérelt szelepen (ominózus) keresztül engedik a torokba. Ha tönkremegy, akkor bizony problémák lesznek a motorral. Ha nyitva marad, akkor falst szív rajta keresztül a motor, ha zárva, akkor meg túlnyomás lehet a tankban. És úgy látszik, kattog mind. Sajnos ezt meg kell szokni!
Ez engem is érdekel, ugyanez a hang van nàlam is és cseréltek flexibilis csövet mert az fúj ki,mondjuk tényleg ki is fújt de a hang megmaradt. Visszavittem a kipufogòshoz azt mondta nem fúj ki...
Nekem amúgy 2002 1.6 AKL Seat Toledo van, de ugyanaz
Sziasztok! Hosszú,több ezer kilóméteres utakra használjuk a boránkat,és eddig elégedett vagyok vele,csak az ülésekkel nem.Kényelmetlenek,fáj a hátunk,derekunk,ezért szeretnénk valami zselés párnás megoldást.Van valakinek ötlete,tapasztalata,esetleg cserélt e már valaki ülést ilyen ok miatt,és mire,milyen típusú ülésre lehet cserélni ami kényelmes,és a légzsák paraméterek passzolnak?
Szia, amennyiben még aktuális...az intercooler tetején lévő abszolut nyomásmérő (MAP) szenzort kell kicserélni. A max 2.5 bar helyett 2.9et ad és ezért az elektronika letiltja a turbót. Racingbazáron keress rá kb. 7eFt ért gyárit találsz. Üdv Steve
Az általad leírt jelenségek a kipufogón kívül nem hibák.
"jobb oldalt fenn a motortérből alapjáraton kattogó hang jön" - valamelyik alkatrész (nem emlékszem a nevére) normál működési hangja ez a gyors kattogás
"a váltó néha akad, kuplung jó, nem reccsen....olajcsere?" - sajnos ilyen gyárilag is, ezt meg kell szokni
"a kipufogó elkezdett dohogni, eléggé hallható, be is rezonál" - nálam a kipufogót tartó bilincsek "eltörése" okozott rezonanciát, szép sorban meglettek hegesztve azóta semmi
Most ezeket látatlanba írtam, ne tessék megharagudni ha mégsem lesz igazam :-) !!
Megvan még az alkatrész, az egyetlen probléma hogy sok száz km-re tőlem. Kb. 2hónap múlva leszek ismét a közelében. Ha szükséged lenne rá még akkor is akkor felírom a telefonszámod és felhívlak. 3000Ft-ot fizettem érte, 2500-ért oda adom.
Sziasztok! 1,9 tdi a család új"autója.Tegnap volt az első próbálgatás,és a következőt tapasztaltam:klíma és fűtés kapcsolgatása közben(de nem biztos,hogy ez miatt történt!)egyszer erős égett szag jött be az utastérbe,de nem vezeték műanyagjának az olvadt szaga,hanem inkább lerakódott por megégett szaga volt.Kiszellőztettem gyorsan és többet nem éreztem.A forrását nem tudtam behatárolni,hogy konkrétan honnan jöhetett.Az autó sokat ált,több hónapot.Ötlet,tapasztalat valakinek?
Azt is hozzá kel tennem,hogy még csak most ismerkedem ennek a fűtő-hűtő rendszernek a kezelésével.Nem találok sehol használati-kezelési utasítást,pedig hasznos volna.
Már nem tudom hogy hogyan tudnék kapcsolatba lépni, mivel amit küdök sehogy sem látom hogy megkaptad vagy sem, ezért megintcsak irom hogy engem érdekelne a termék. 70/6244461
Olyan kérdésem lenne, hogy egy ciripelő hangra lettem figyelmes, olyan mintha valami forgó alkatrész adná ki. A hang az olajszűrő felől jön vagy az a fölötti házból amibe be lehet tekerni a szűrőt. Gázadásra eltűnik a hang. Mi lehet a gond ?
A blokk jobb oldalán van rajta a termosztátház. Arra csatlakozik rá a termosztátnál a vastag cső. Ott tartja két csavar és az a két csavar menet ami a ház műanyagjában van az szakadt ki. Főleg az alsó.
Ma elvontatták az autót mert már nem marad meg benne a víz annyira nem lehet visszarakni a csövet a csavarokkal mert elforog és semmit nem tart. Meglátom mi lesz :)
Na szétszedtem a termosztátot, hogy kicseréljem a tömítést. Sajnos előttem valaki úgy megtépte a csavarokat, hogy az alsó csavar menete ki van tépve a hüvelyből teljesen. Csak forgott benne a csavar. Nem is tartott semmit. Ezért szivárgott és nem a tömítés miatt.
Ideiglenesen amíg elmegyek vele szerelőhöz és ,hogy járóképes legyen az autó gondoltam kap egy ugyan olyan csavart egy mérettel nagyobbat. A felső gond nélkül meg is fogta de az alsónak ennyi menete sem maradt tehát a termosztátházat kell teljesen cserélni nálam sajnos. Ezt már inkább szerelőre bízom mert a tömítést még bevállaltam volna de ezt már nem. Megkérdezhetem nálad ez kb mennyibe került és mennyi idő alatt csinálták meg?
Tudom nem egyszerű a dolog, de szeretném az egr szelepet és a folytószelepet tisztítani. Valaki tud adni egy kis virtuális segítséget? 1.6 16V benzin AZD
Gondolom többen cseréltetek már üzemanyagszűrőt,hát én is készültem rá de egy sima szorító bilincs helyett valami extra gyári bizbasz szorító műanyag pöcök fogadott! Sajnos nem tudtam lefotózni hogy most ide felrakjam,de hátha más is látott már ilyet!
Kérdésem az lenne hogy mivel szedjem ezt le hogy tudjak szűrőt cserélni?
Megneztem es valoban a termosztat haz aljabol csopog a viz. Koszi a tippet. :) meghuztam kicsit a ket csavart de gondolom a gumi gyuru faradt el benne. Uj gumi gyurut gondolom csak termosztathazzal egyutt lehet kapni sajnos.
termosztátnál nézted? Nekem szar volt a termosztát ház tömítése, és ott folyatott. Fűtött ahogy kell, de 2-3 hetente kellett egy fél litert rá öntenem.
Sajnos 2 hét állás után elfogyott a kocsiból 2 liter fagyálló. Szerencsére mivel állt az autó sokat ezért nem gondolom, hogy a hengerfej enné a vizet. Viszont ötletem sincs hol keressem a csöpögést a kocsiban. Hűtőradiátor csere fél éve volt mert szétrohadt az előző. Aknám meg nincs. Ha alá mászom elvileg hozzáférek alulról az össze vízcsőhöz? Vagy felülről is el lehetne érni minden csatlakozást? Most el se merek indulni mert nem tudom mennyire és hol folyik.
A segítségeteket szeretném kérni! Az a problémám hogy lemerült az akkumulátorom és nem tudok bejutni a kocsimba ( 1.6 Comfortline 2002). Pontosabban a csomagtartó nyitható...és ennyi! A csomagtartó nincs rakötve a központi zárra...az ajtók le vannak "dugózva"...szóval valahogy akkumulátort kellene cserélnem...ehhez viszont vagy be kellene jutnom a beltérbe vagy kintről kinyitnom a motorháztetőt!...Valakinek valami ötlete???...Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem rég lettem tulajdonosa egy vw boranak (2001. 1.6 16v)
A kérdésem a következő, kivancsi vagyok a veleményetekre hogy szerintettek mi lehet a baja. Van egy olyan hibája hogy nem mindig indul az autó elsőre. Ha mondjuk egy éjszakát áll autó es reggel indítani akarom akkor elsőre nem indul, pedig ahogy nyílik az ajto hallom hogy dolgozik az a.c. miután beindult megyek vele mondjuk kb 10 percet es leallitom majd rövid idő után 1-2 óra múlva elindulok vele akkor elsőre indul. Szerelő azt mondja hogy nem biztos hogy az ac. A riasztó lelett kötve az üzemanyag reléről. 4 hónapja van meg autó eddig mindig elindult, de azért jo lenne tudni hogy mi a baj.
Sziasztok, régóta olvasgatom a fórumot és én is leírnám a problémáimat hátha valaki belefutott hasonló hibákba. 2003 Bora 1,6 105Le comfortline BCB motorkód.
Véletlenszerűen, esetleg lendületesebb kanyarvételkor az EPC felirat és motordiagnosztikai lámpa egyszerre kigyullad(Motorstörg Werkstatt és Abgas Werkstatt. Következő indításkor csak a motordiagnosztikai, majd 2-3 indítás után az sem jön elő. Kiolvasás után legtöbbször más hibát dob,(akkumulátor, vezérműtengely jeladó(asszem) legutóbb. Régebben cserélgettünk alkatrészeket amiket hibásnak írt, de a hibák nem csökkentek, lambda értékek jók, akku jó. Előre is köszönöm.
Üdv mindenkinek! Kérdésem az lenne, hogy milyen motorolajat javasoltok benzines 1.6 16V-es 105 Le-s Borába? Most 10w40 es van benne, de hallottam ,hogy az 5w30 as is jó, DE melyik a jobb ?
olyat csinál hogy pici gázra (kb fél-egy centit nyomsz a pedálon) gyorsul ugyan normálisan,de 2 msp után megtorpan és tartja azt a tempót.
Ha intenzíven gyorsitok akkor semmi,megy rendesen, de ilyenkor a turbót is hallani ,de nem "fütyül" hanem olyan mintha kifújna valahol,mint mikor egy kompresszorból kiengeded a nyomást,levegőt.
tömitetlenség miatt lenne ez a megtorpanásos dolog??
Szia!A könyv nekem is megvan.Sajnos nincs benne az 1,6 16V.Az 1,4 16V nyugodtan alapul vehető.A külömbség a lökethossz.Ill. a blokk az 1,6 nál vas öntvény.A kuplung alatti szimmering kicserélhető a váltó levételével.
sziasztok! néztem ezt az etzold könyvecskét amit említettél farkas721211 a marótinál, de a listában, hogy mihez használható, nincs feltüntetve a 77kw-os motor, csak a 74 utána meg 92... jó ez a könyv hozzá azért? mert akkor én is lerendelném! amúgy főtengelyszimeringet ki kehet cserélni csak váltó leszedéssel mint a suzukinál, vagy szét kell borítani odáig a motort? hm? jó lenne ha nem kellene szétbontani! köszike a választ! remélem jó hozzá a könyv mert nagyon kellene. így hogy nem tudom mire készüljek félek nekiállni szétszedni bármit... köszöntem! széles utat! 1.6 bcb 2002
Köszönöm, megpróbáltam a csatlakozót levenni, de nem pattant ki a helyéről, próbáltam csavarhúzóval megfeszíteni de nem lazult meg, csak a hűtővíz jött kicsit a gomba mellett :( .Van valami spec technikája a csatlakozó levételének? A pirossal jelzett volt a csavarhúzó, a zöld,amerre mozgattam, de semmi eredménye.
Sziasztok. 1.6 SR motornál hol van a hőgomba a hengerfejben?Mennyinek kellene lennie beindítás után a dúsítós fordulatszámnak( 1200 körül van az enyém)?Ez a motorom van:
viszont ami észrevétel, egyszer mutattál egy képet a könyvből, hogy hány liter hütőfolyadék kell a motorba, a könyv 8 litert irt. de ha jól emlékszem 4 liter ment csak bele. apróság, inkább többet irjon mint kevesebbet :D
Segítséget ötletet szeretnék kérni tőletek...eddig így még nem jártam...
1,6-os benzines Borám van, nálam van már 7 éve 200-es.
Nagyon jó kis autó! Soha nem kellett rátöltenem olajat két szerviz között, pedig már 325.000 km van benne, de mindig megkapta a szervizeket. A héten kiírta, hogy nincs elég olaj benne....kicsit megijedtem...leállítottam, megnéztem, a pálca beleért...de kevés volt. Rátöltöttem, és autóztam tovább. Azóta sem rossz a hangja, vagy ne lenne ereje......
Másnap észrevettem, hogy kis olaj tócsa van alatta. Felemeltük, sok olaj folyását láttuk, de hogy honnan jön ....azt nem.
Mivel a forgó féltengelyre is ráment, ezért összekent amit csak tudott... ez nehezítette megállapítani a folyás helyét.
Ha szemben állok a kocsival, akkor a motor bal hátulján lehet valahol a folyás. Járó motorral sem akart folyni amikor megemeltük, sőt ha emeltük a fordulatot ....akkor sem. Talán, ahonnan a kartergázcső indul...talán az alól folyhat... de mióta újra feltöltöttem nem engedi az olajat.
Nagyon idegesít, hogy hol eresztheti el néha.
Van esetleg valakinek robbantott rajza, hogy lássam, milyen tömítéseket szerezzek be...és cseréljek ki.
Nekem is ingadozik, de úgy, hogy van, hogy annyira leesik a fordulat, hogy a motor lefullad. Mindezt csakis üzemmeleg állapotban. Esetleg egr szelep, fojtószelep tisztítás?
Van egy 1.6-os Borám, ami múlt héten elkezdett alapjáratában ingadozni, de elég durván. Ez nem egy állandó folyamat, hanem alkalmanként előjön.a reggel minden ok volt, viszont délelőtt ismét elindultam vele, ismét el kezdett ingadozni.
Ennek tetejébe, minden előzmény nélkül azt éreztem, hogy lehetetlen váltani az autóval. Pl. ha hátramenetbe tettem, akkorát reccsent, hogy én is megijedtem.
Totál tanácstalan vagyok e tèren, de kaptam egy olyan fülest, hogy olajjal kapcsolatosak ezek a problémák.
Tavaly cseréltem olajat, azóta a Bora csak 12.000 km-ert ment csak rövid távokat.
Bármilyen jótanácsot elfogadok, esetleges negatív kritikát is.
Úgy tűnik, hozzá tudok jutni a közeljövőben egy VW Borához. 2003-as, de 2007 óta áll, addig rokoné volt, aki nagy becsben tartotta, de meghalt. Azóta garázsban áll, még csak be sem volt indítva. A kérdésem az lenne, hogy mit kellene rajta megnézni, hogy kiderüljön, érdemes-e vele foglalkozni. Tudomásom szerint 1.6-os turbós motor van benne. (bár mikor utána néztem, nem találtam csak 1.8-ast turbósat.) Szóval azt kéne kiderítenem, hogy megéri-e nevemre venni, rendszámozni, vagy inkább bontóba kéne vinni dacára a kevés, megkímélt használatnak.
Örülök hogy tudtam segiteni,de még a motor hőfok jeladó is néha bezavarhat ha rossz jelet ad de ez másodlagos hiba forrás lehet először a pumpát nézesd meg. Üdv. Kellemes Ünnepeket!
Sziasztok! Nekem 1 Golf 4-esem van 2002-es 1.6 16v és nem indult hidegen. Elvittem szerelőhöz és az AC pumpája nem volt jó.Ha valakinek ilyen gondja van eszt nézesse meg. Szerintem a Borában is ez a motor van. Remélem tudtam segiteni.
Sziasztok, tudnatok segíteni, véletlenül beleesett a benzincsonek a 15 centis darabja a borank benzintankjaba. Okoz ez valamilyen problémát? Be lehet igy inditani a kocsit? Hogyan lehetne eltavolitani vajon? Előre is köszönöm a segítséget.
Úgy néz ki csapágyas a hűtőventillátorom. Eddig nekem még fel sem tűnt, hogy ez azért, mert ahogy beindítom az autót, egyből elkezd pörögni és amíg le nem állítom addig pörög.
Ez mitől lehet?
Illetve mennyire macerás kicserélni a ventillátort?
Most lettem tulajdonosa egy 2000-es évjáratú 1,6-os automata váltós Boranak.
Az autó egy tulajdonos volt, és végig szervizelt. Minden ráköltött fillér és dolog dátumra pontosan vezetve van kezdetektől fogva. Az autó kívül-belül szinte kifogástalan, és van benne "mindössze" 142ezer km.
Kérdezném, hogy mire számíthatok a kocsival kapcsolatban a jövőben?
Lehetséges hogy a műszerfal alatt lelazult a test kábel.vagy előző szerelésnél nem lett meghúzva???A km óra és a rádió körül is vannak testelési pontok.Én ezeket nézném át.
Van egy régebb óta húzódó problémám egy 1.6 benzines borával.
Furcsa elektromos hibákat produkál, mikor többet mikor kevesebbet.
Csak egy kis ízelítő:
-vibráló háttérvilágítás a műszerfalon.
-vibráló világítás, miden égőnél.
-sokszor csak úgy sípol 3x és nem villan ki egy visszajelző lámpa se.
-központi zár hol működik hol nem (van hogy egy egy ajtót nem nyit ki vagy zár be)
-sokszor csak úgy fogja magát a rádió és újraindul.
és ehhez hasonló érdekes dolgok.
Voltam egy szerelőnél(többször is) de ahogy nézem csak találgat, állítólag találtak egy zárlatos vezetéket, megcsinálták , ekkor azt hittem minden megoldódott, DE nem , a hibák újrakezdődtek :( kb egy pár nap után.
Valik tudna javasolni Debrecen környékén egy megbízható szakembert aki segíthetne a forráshiba megkeresésében?
Esetleg valmi tippetek , hasonló hibák, megoldásaik?
A 12 és 13.as helyen az ablaktörlő relé van.Ami lehet ???az aksitálca alatt a nyúlványon a nagy ventilátor vezérlő relé.attól szokott beindulni a ventilátor,
sziasztok udvozlet mindenkinek, 1 kis segtseget kernek toletek mert elakadtam az ulesfutes kapcsolo visszaszereleseben sikerult kiszednem a helyerol de vissza mar nemtudom tenni mert a csatlakozonak a kabelja olyan rovid hogy nemtudom visszadugni ra lekellene szedni az egesz racsos reszt de nemtalalok sehol semmifele csavart amit ha kiscavarok kijonne a helyerol,nemszeretnek semmit eltorni ezert fordulok hozzatok a guglin csak golf 4-est talaltam ami nem pont ugyan ijen,szoval ha tudnatok valami tanacsot adni hogy hogyan fogjak hozza annak nagyon orulnek.koszonom
Ja meg egy termosztát csere, meg összerohadt az ablaktörlő kar.És akkor még a balos sárvédő csere az összegyült retektől ami még a küszöböt is elrohasztotta..A mikrokapcsolókról meg nem is érdemes beszélni..hirtelen ennyi (csak) :)
Helló! Nekem sr van 8 éve, ez idő alatt 2x volt főtengely jeladó csere,1x hőgomba csere meg kb 2 hónapja a nagyobbik ventilátor égett szénné..de nincs benne egr szelep ami letaknyosodik meg az a sárga motor jel amit a 16 szelepesik szidnak..De évente egy olajcserét megejtek szigorúan..
Egyáltalán nem tartós motorok.Inkább a sz@r kategória.szerintem.Nekem van rálátásom ezeknek a motoroknak az elmúlására.Hidd el ,hogy amit leírtak??az nagyon nagyon messze van a valóságtól.
Valaki tud segiteni,hogy tudom beallitani a bal elso ajtot Boramon??Aposom "beallitotta" de nem figyeltem melyik csavarokat piszkalta es azota a sarvedobe beler az ajto meg eleg drasztikusan csukodik..de legalabb alul futnak a vonalak..na mind1
Cikk az lehet hogy van róla???DE a való életben csak NAGYON kevés van belőle.ami esetlegesen elmegy 400ezret.???A legtöbb kikönyökölt hajtókarral végzi.ezekből a motorokból.és azok is alatta vannak a 400ezres futásnak jóóval.
Hibaüzi - erőtlenség - kiolvas - trafó - nem trafó - kompressziómérés - 2 hengerben alacsony - hengerfej le - szelepek romokban - hengerfej felújít - összerakás után meg az eredmény látható a videón...
Nekem lassan 4 éve van meg, 2002-es 1.6 16V, mindent cseréltem időben, amit kellett. Voltak vele kisebb, idegesítő dolgok, de ilyen még nem mint most. 270ezer km van benne, lehetne mondani, hogy mostanra fáradt el, de marhára idegesít, hogy egy ilyen viszonylag egyszerű motorral ennyit lehet szopni.
igen, igen tudom hogy az ilyen mutatvány sokszázezer.... aszontad az erő visszatért. van benner erő? sajna nemtom milyen erő lehet egy ilyen gépben 77kw-al, mert volt 3 éve egy 1.6 16v olaszom, ami kb 2szer ilyen dinamikus volt mint ez, 75kw-al. ez ahhoz képest egy lomha szar! :D igaz több majd 400 kilóval, szélesebb, hosszabb, szebb, kényelmesebb, de mégsem ér az olasz útjába, mert az 5 évig volt nálam és a futóművöm kívül másra nem kellett költenem, csak olajcserére meg szűrőre, mostmeg ott tartok hogy 5 hónapja van nálam, fogy az olaj, lomha, zörög a jobb hátulja, 43 ezret költöttem rá és mégis hibakódot kapok! ha így megy tovább falnak megyek vele utána fel is gyújtom! e hónapban műszaki lesz, természetesen feketén mert ugye úgy nem megy át ha világít a hibajelző.... de mégis FÓCVÁGEN! a kövi rönó lesz rohadjakmeg! :D vagy valami olasz...
Bevallani biztosan nem fogják, de nagyon bízom benne, hogy talán gyűrűcsere megoldja a problémát, igaz az sem 2 fillér sajnos. Bevallani biztosan nem fogják, ha ők kúrtak el valamit. A hengerfej felújításra van gari, a kompresszió visszatért azzal, csakhogy amire tippelnek a gyűrűkkel, ott nem matattak ezelőtt. Ettől a fúrástól kapok agyf*szt, konkrétan közel a kocsi ára rámenne a történetre...
én azt olvastam hogy felújításkor a hengereket egymáshoz képest párhuzamba marják, gyár által megadott max méretben, hogy ugyanakkorák legyenek a térfogatok és hogy egymásra tökéletesen párhuzamosak legyenek a dugattyúutak. szerintem század, esetleg ezredmiliméterekről van szó, hogy egyenletes legyen a hengerfal. nagyon precíz cnc gépekkel tudják ezt kiképezni ami k.rvadrága. a méretek módosulásával új dugók, gyűrűk, és a hengerfej megmunkálására is szükség van, valamint új tömítés, szelepvezérlés, meg még amire nem gondolok a józan szakmunkás eszemmel. klappolnia kell mindennek külömben kompresszióvesztés, tömítetlenség lép fel ami teljesítményvesztéssel jár.. nálad az olaj bejut az égéstérbe, de hogy ennyire? nemsemmi. fájó lehet belátni, de lehet hogy elba*tak valamit. garanciát nem vállaltak rá? nem tudom hogy lehetne helyrehozni mások balfa*ságát úgy hogy ne költsd rá a fizetésed... sajnállak.. én nem tudnám mihez kezdjek... :(
csak voltam, de annak már 5 éve :) viszem majd vissza, csak sajnos közel 1 hónap múlva tudnak vele megint érdemben foglalkozni....akkor gyűrűcsere lesz és remélhetőleg nem kell fúrni, amivel riogatnak. Bár egyesek szerint ezeket a motorokat nem is lehetne fúrni :/
Már írtam egyszer, hogy nálam mi volt a gond az abgas werkstatt hibaüzenetnél /1.6 BCB/.
"1-es lambdaszonda fűtés hibát jelzett a gép (ABGAS werkstatt), majd egy idő múlva már az EPC hiba is világított. Elvittem szerelőhöz aki megállapította, hogy a lambdafűtés ok, de a szívócső nyomásérzékelő rossz. Ki lett cserélve + folyószelep takarítás + újra tanítás (itt kell egy jobb szakember akinek van gépe is hozzá) és azóta nincs hibakód illetve könnyen is indul."
Mondjuk az igazán árulkodó jel a mértéktelen olajfogyásom, ami látható helyen nem szivárog, a szimeringek meg most lettek cserélve és ha csak nem b*szták el az összeszerelésnél, akkkor valószínűsíthető a gyűrű problem...a légtömegmérőnek meg nem sok köze lehet az olajfogyáshoz :/
kedvezmény az autósboltban. kell még egy 10 meg egy 22es villáskulcs, meg egy 4xakárhányas facsavar. amúgy ma 50km út után visszajött a városban a rohadék abgas werkstatt hiba, szóval kidobtam az ablakon 42 ezret... a kövi az egr lesz szerintem. arra is gondoltam hogy elviszem a vwhez, nézzenek élőadatot és mondják meg mi a rossz, és újra figyelem a fogyit. üdv!
Szinte biztos,hogy termosztát hiba de majd ha a környezeti hőfok alacsonyabb lesz a műszer mutatója is lejjebb kúszik.Az én autómon is így kezdődött.A fűtés intenzitása lecsökkent,a termosztát csere megoldotta,ennek már három éve.
lehet kérdeztem már, de termosztát hiba, ha csak álló helyzetben járatva a motort melegszik fel a viz 90 fokra... amikor elindulok akkor lejjebb megy a mutató olyan 80 fokra kb és ott is marad.
fütés az nagyjból van, jön azért némi meleg levegő, de nem forró.
kb 2 hónapja abgas werkstatt, 8l fogyi.. motor felöli lambda csere /az 5 vezetékes/ megoldotta. ha pécsi vagy és ugyan ez a gondod és azt cserélnéd, segíthetek hogy ne legyen túl drága az alkatrész. 1.6 bcb 1j2 2002 benzinnél (hol)van légtömegmérő? a motortakaróban lévő légszűrőtől megy a levegő az alapjáratira onnan a szívósorra, közben semmi szonda nincs a csövön... a műanyag szívósor hátoldalához nyúlva /homlokfal-szívósor közé/, úgy hogy ráhajolok a motorra, érzek valamit a szívósoron, tapintásra olyan mint egy csap tekerője műanyagból. :D keresgéltem már utána de nem sok hasznosíthatót találtam, kérem valaki világosítson már fel! az az?
a mellékelt képeken látható Kumho téligumi eladó felnire szerelten. (4 db) A gumik csaj tavaly télen lettek használva egy Borán. Méret: 195/65 R15 Felni méret: ET38, 5 x 100
Üdv márkatársak! Kérésem az lenne, hogy tudnátok nekem mondani egy kerékagy átmérőt? 2003-as 1.6 16V-s benzines Bora. Gyári kerékméret 205/55/16, 5X100 as osztás. Nem szeretném csak ezért levenni a kereket,hogy megmérjem. Előre is köszi!
1.6 SR motornál van valami tipushiba az olajszivárgást illetően? nem az enyém az első amiből látom szivárogni az olajat.. olajbentő és a szelepfedél alatt.. motor jobb oldalán (váltófelől)
motor hátsó fele és a váltótartó bakon mindig látni olajat. :(
Kérnék egy kis segítséget. 2002-es Bora-ban (1,6 benzin) a rendszámtábla világítás nem működik. Az izzók újak, a biztosíték is OK. Feszültség már az izzó foglalatánál sincs. A kezelési utasításban, máshogy néz ki a rendszámtábla világításhoz tartozó jelölés, mint a bizti táblán, de elméletileg a 3. az (5A-es).
Na most van alatta szintén egy 5A-es (4. számú bizti), ez kétszer is kiégett, de a jelölése annyi, hogy "olvassa el a kezelési útmutatót".
A másik probléma, hogy amikor a világításhoz tartozó biztiket végig néztem és visszakapcsoltam a gyújtást kb. 10 másodperc múlva megjelent az "AIRBAG FEHLER" felirat... Tudtommal a légzsák rendszernek nincs is biztosítékja, vagy nem itt van biztosítva. Szóval most hirtelen több probléma is adódott.
A héten esett át az autó egy hengerfej felújításon, szelepek, szelepvezető, szelepszár szimeringek cseréjén, síkolás minden megvolt. Visszatért az erő a kocsiba, viszont a következőt produkálja:
Ez gondolom messze nem normális. Ha bemelegszik javul a helyzet, de mit tippelnétek, mi okozhatja ezt? összeszerelési hiba?
Ma kaptam vissza az autót, szelepek, szelepvezető, szelepszárszimeringek cseréje, síkolás...150 gurigát hagytam a szerelőnél, most viszont indítás után akkora füstje van az autónak, mint előtte soha...elmélet szerint a rossz szelepek mellett a hengerfalra kerülő benzin ronthatta a kenést és kophatott a motor...esetleg gyűrű hiba...egy ekkora kiadás mellett ezek roppant remek hírek. Esetleg valakinek ötlet, tapasztalat?
random fordul elő, eddig kb haromszor négyszer hogy inditoztam de a motor nehezen indult kb masodik harmadik probalkozasra akkor is úgy ha nyomkodtam a gázt
reggeli hideg inditasnal sose fordult elő, mindig akkor ha mar kicsit meleg volt a motor. Pl leugrottam boltba vele, aztan mentem volna haza csak teker az öninditó hallani hogy forgatja a motort de nem indul
Szerintetek ha elég gyakran nem tudom előre tolni 1-esbe a váltót akkor lehet csak simán váltórudazattal valami gond?
Ha 3 asba rakom utána egyből csúszik a helyére az 1 is. Nem arról van szó, hogy nem akad be az 1 es hanem el sem indul a kar előre. Semmi recsegés. Csak mintha beleakadna valamibe.
Váltóolaj szerintem ezen nem segít attól tartok. :/
termosztátom lehet a rossz, ha bemelegszik a motor, de kicsivel akkor is 90 alatt áll meg a mutató.. bekapcsolom a fűtést és lemegy a mutató a negyedéig.. és utána nem igen akar felmenni 90 re.. csak ha kikapcsolom a fütést..
melyik az ajánlott termosztát márka amit érdemes venni?
Azt nem tudom mennyi marad még a váltóban. Kb. 1,7l-re lesz szükséged a feltöltéshez, ajánlott kicsit ráemelni az autóra és túltölteni (de csak ésszel!!) hogy a hátsó fogaskerekek is kapjanak rendesen kenést.
Valamikor réges-régen még Aranybora írta le itt ezt a dolgot részleteseben, próbáld meg visszakeresni.
Csak a gyárit venném bele, csak abban vannak meg a szükséges adalékok. Én úgy tudom ez a gyári cikkszáma: G052512A2, de az is lehet hogy az általad leírt jó a tiédhez. Rákeresve az utángyártottak mindkét cikkszámot helyettesítik. Majd kérdezz rá vásárláskor hogy akkor a te váltókódodhoz mégis melyik kell.
Öszzehasonlítási alapom nincs, amúgy is dieselem van.
Sziasztok! szeretném kérni a segítségeteket van egy bora 1,4 benzines autónk és olyan jelenség van nála hogy alacsony üzemanyag szintnél el megy belőle az erő le akar állni ez kb 3-4 másodpercig tart majd elindul újra és semmi gond! Üzemanyag szivattyú cserélve lett nem oldotta meg! Ez kb amikor a szint a negyed és az üres között van akkor jelentkezik! Ha valaki találkozott ilyen problémával kérem irjón! előre is köszi
Vw Bora jobb első ajtót nem nyitja a központi zár, ha meghúzom a belső kilincset a pöcök feljön de nem marad úgy, már próbáltam kívülről is úgy hogy belülről húztuk a kilincset de semmi. Valószínűsítem a kp zár motor behalt az ajtóban de ahhoz hogy ki tudjam cserélni ki kéne szedni de nem tudom mert be van zárva.
Segítségeteket szeretném kérni, adott 1 2000 évj. 1.6 benzin AKL Comfortline Bora. Van benne 1 ESP kapcsoló, de erre nem reagált, ezért szétszedtem a műszerfalat. ESP duál szenzor nincs a jobb oldalon. A kábelezés a bal oldalra van vezetve egy halom szigetelt drót lóg itt. Az aksi saru le-fel szerelése után az első gyújtáskor bevillan a műszerfalon az ESP jele. a 2.nál már nem.
Elképzelhető, h sosem volt benne ESP és 1 telefon kihangosítót oldottak meg így? vagy valaki kiberhelte belőle a duál szenzort? Utólagosan lehet beépíteni ESP-ét?
A keverékképzésért az első - a katalizátor előtt lévő - szélessávú (5veztékes) szonda a felelős. A második a katalizátor hatásfokát ellenőrzi. Nem érdemes gagyit venni, kizárólag újat és gyári minőségűt (Bosch, NTK)
Pesti vagyok. Nyíregyházán lerohadtunk 3 hós gyerekkel, 40 fok, autópálya, stb.. 1 hónapig ott volt a kocsi, 235 000 ft,-
Olajnyomás elment, kocsi lefulladt. Új főtengely, új hajtókarcsapágyak, kb motorgenerál.
Azt olvastam a lambdaszondával kapcsolatban, hogy, ha hibás, rossz a keverék, a motor kenése sem az igazi, így mindenképpen megcsináltatnám :/ csak kérdés melyik a rossz :)
Nekem is volt abgas werkstatt hibaüzim lambdaszonda miatt, de a szerelő mondta, h ne foglalkozzak vele, aztán is tűnt, aztán pár havonta újra előjött....most valamiért erőtlenné vált az autóm, a hibaüzi újra előjött, néha már villogott...gépre raktuk, 3-as henger gyújtótrafó hibát írt. Később kiderült, hogy nem ez a hiba, mivel nincs kompresszió a 2-es és 3-as hengerben, úgyhogy motor szétszed, zsebbe benyúl...majd kiderül mi lesz a vége...
Most volt egy nagyobb szervizem (hajtókar csapágy, stb...) több mindenre nem volt most pénzem. A szerelő rádugta computerrel megnézte a kocsit (check engine miatt) és mondta, a közeljövőben a lambdaszondát cseréltessem ki, mert amiatt világít a hibakód lámpa.
az 1-ik a kipufogó leömlőbe van a vízhűtőnél.a 2-ik a kocsi alatt a katalizátor környékén.Az árakról.az első 5 vezetékes és ha gyárit akarsz(k..rva drága) a hátsó 4 vezetékes(ez csak simán drága)
De mi a problémád konkrétan????Ez 1 egyszerűbb kérdés.
Sziasztok! Miert van az h kicseréltem a benzinszivatyut és hogy ha szàszor adom rà a gyujtàst akor szàzszor fogja tölteni a rendszert, pedig a nyomàs szabàjzót is kicseréltem! Tudomàsom szerint ha jó lenne az ajtóban a mikrokapcsolóm akor kinyitom az ajtuót és megcsinàlja a nyomàst magànak és leàlna de ere ahànyszor adom a gyujtàst akkor anyiszor csinàl nyomàst nem értem h miert? Valaki tud valami tanàcsot adni?
Hibakód olvasás után azt írta ki a gép, h a 3. henger gyújtótrafója nem jó. Át lett cserélve a 4. hengerre, utána szintén a 3. hengerhez írta a hibát, így a trafóproblémát elvetettük. Az autónál indítási problémák, hengerkihagyás, néha erőtlenség jelentkezett, ezért a következő lépés az ultrahangos injektortisztítás lesz. Valakinel volt már hasonló gondja, esetleg injektortisztítása, ami megoldotta a problémát?
A mikrokapcsolónak semmi baja, rendesen nyitja zárja a központit és kapcsolja a világítást is. A rendszám tábla feletti érintő kapcsoló nem működik. A zárszerkezetnek sincs baja, ha jól fekszik a kábel, rendesen működig.
Naa annak a kábelnek pedig semmi köze a központi zárhoz.Az a mikrokapcsolóé a zárba.ami kapcsolgatja a csomagtér világítást és jelet küld hogy nyitva vagy csukva van a csomi ajtó.Először is keresd meg konkrétan a hibát ???mielőtt veszel valamit feleslegesen.A kaszni és a csomi ajtó közötti átvezetőt nézd meg.nincsenek e elszakadva a kábelek.aztán nézd meg a nyitó motort hogy működik e.az is el szokott romlani.Szóval lehet ott probléma mással is.
A Borám csomagtartója nem nyílik. A kárpitot leszedtem, kábelt megmozgattam és működött kb 1 hétig. Ismételtem megint működött, ebből arra következtetek, hogy a kábel van megtörve, még pedig ott ahol a zárszerkezetbe csatlakozik. Sehol nem találok olyan kábel köteget, vagy javítókészletet amivel lehetne orvosolni a hibát. Szerintetek hogy keressek rá?
Nekem is lent van a kocsi eleje és mostanság már elkezdett érzékenyebb lenni az úthibákra. Futóművet átvizsgálták és minden rendben. Kivéve az első két lengéscsillapító. Csak az maradt állítólag ami okozza. Olajat még nem engedi de előbb utóbb kicseréltetem mert 110 felett enyhén rossz az úttartása a kocsinak. Futóműbeállítás is volt nem rég.
a minap tortent hogy kruzolok a varosban (1.6 16V, BCB), aztan azt veszem eszre hogy eg az olaj nyomas/szint(?) jelzo es check engine ikon.
habar latszolag semmi valtozas nem tortent a vezetes alatt: motor erje, hangja valtozatlan - ennek fele se trefa. megalltam, mertem egy oljaszintet - minden OK, kb. a ket allas kozott feluton.
visszaultem vakargattam a fejem, aztan gyujtas utan mar csak a check engine maradt. 1-2 nap mulva pedig az is eltunt, szoval most latszolag minden OK.
A kárpitot bontsd meg és látni fogod az egész megoldást.Mostanában cseréltem a Te elgondolásod szerint én is.Nekem a gumicsövet is cserélni kellett,mert felhasadt a nem jól megtervezett hajlítási sugár miatt.
Ha kiszedem a bal hátsó lámpatestet, (hogyan?) akkor hozzáférek ahhoz a vezeték - köteghez, ami a csomifedélbe megy? Radikálisan át kellene forrasztanom, de nem ott, ahol hajlik. 2 éve szívok vele, 5X forrasztottam meg és még mindig rossz. Idővel eltörnek a forrasztások. Ezért arra gondoltam, hogy a 2 fix helyen forrasztok, közé meg beteszek vmi extra hajlékonyat.
Ha elindítom a motort és csak állok egy helyben, akkor is hallom, de menet közben is. Nem tudom mitől lehet, de tényleg olyan a hangja, mint amikor lezárom az ajtókat.
szervusztok! olykor olykor van egy kis alapjárat hullámzás ha megállok a pirosnál. állok üresben és kb. 800-400 között hullámzik de nem fullad meg. ha hirtelen a fékre taposok és nyomva tartom aztán felengedem, akkor kisimul és oké, de ha ismét rátaposok és felengedem akkor megint hullámzik. gondolom a fékszervó zavar be neki valahogy. vákuumcső nem repedt. mit vizsgálhatnék még? köszönöm!
Biztos, hogy a zárak kattannak? Nem lehet, hogy az ajtók 'lötyögnek' és az ad hasonló hangot? Indulás után 1* kattannak vagy menet közben többször, véletlenszerűen?
sziasztok le lehet szedni valahogy gyari vonohorgot a kulcs nelkul?vagy szetkell barmolni a zarszerkezetet?leakarom szedni a lokost de utban van (nincs kulcsom a vonohoroghoz)probaltam 1 masikkal de nemsikerult koszonom
Van egy Vw Borám 1.6 16V AUS motorkódos eléggé eszi az olajat kicsit fűstől főleg ha megpörgetem eléggé égett olajszaga is van mikor megállok vele. Szelepszár szimering csere megoldaná vagy kellene gyűrűzni inkább 230e km van benne.Kb3 hónapja voltak becsiszolva a szelepek és szimering nem volt cserélve vagy a hengerfej tömítés a baj mert picit látszódik az olajbeöntő sapkán szürkésfehér hab.Köszi a segítséget
Nekem is hasonló jelenségem volt. Van egy, ha jól emlékszem váltótámasztó kar, azt cserélik ilyenkor. Nem kellett hozzá kivenni a motort, sőt mindegyiket ki lehet cserélni motor kivétel nélkül is! Az árára sajnos már nem emlékszem.
Gáz elvétel/adásnál a sebességváltó mozdul egyet. Motor leállításnál is "rúg, mozdít" egyet a karosszérián. Motortartó/váltó bak csere erre már rájöttem. Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy ennek a cseréje mivel jár? Ki kell kapni hozzá a motort vagy nem? Ilyenkor az összes bakot ki kell cserélni vagy ez állapot függő? nyilván ez szemle után kiderül ki.
Abban kérném a segítségeteket, hogy adott egy 2000-es 1.9 pd tdi sedan Bora és ha kicsit nyomvályúsabb az út, leér a motorvédő lemez. A gyári adat szerint 127mm a hasmagasság, de én csak 80 mm mérek az aszfalt és a lemez között. Másnak is ilyen könnyen leér az alja, vagy valamiért az enyém van alacsonyan?
Az lenne a gondom, hogy bukkanóknál,( kátyú, vasúti átjáró stb) elmegy az üzemanyag kijelzés aztán a követekző indításnál visszaáll az aktuális üzemanyagszintre. Szerintetek hol keressem a problémát a tanknál vagy a műszercsoportnál. Előre is köszi a segítséget! :)
Sziasztok. Remélem tudtok segíteni, a gondom a következő. A borámban van egy alpine fejegység ehhez tartozik egy 6.os cd.tár aminek a típusa chm-s620, nem hajlandó lejátszani az mp3, wma formátumu zenéket.Van egy cd amit lejátszik ott pedig nem tudom megnézni a formátumot csak annyit hogy "hanglemezen lévő fájl". A neten nem tatáltam megfelelő leírást hozzá. Ha esetéleg valaki tudna segítni, hogy milyen formátummal próbálkozzak nagyon megköszönném.
Szia! Szerintem cserélni kellene.. Egy ilyen cikket találtam a totalcaron. Különbség van az olajcsere és az olaj-utántöltés között. Hiába van rendszeresen utántöltve, ha nem cseréli időnként, akkor mindig lesz benne nagyon régi olaj is, mert a motor nem úgy fogyasztja az olajat, hogy mindig a legrégebbi részt fogyasztja el először. A régi olaj elszennyezi az új olajat, amiben segít neki az olajszűrő is, hiszen az sincs cserélve, ha az olaj sincs. Tehát cserélni az előírt periódussal kell, akár mennyit töltünk utána.
sziasztok! ha a 4. liter olajat ontom bele 10000km alatt, akkor mennyi ertelme lenne az olajcserenek? csereljek majd vagy ne? mire elerek a periodushoz beleontom az 5.et...
Egy gyors kérdés, hátha tud valaki érdemben segíteni. Az 1.8 20V és az 1.8T 20V motorok blokkja mennyiben különbözik? Merthogy arra gondoltam, hogy az 1.8 20V motoromra szeretnék egy turbót, hogy a nyomatékot kicsit megnöveljem és lejjebb vigyem a fordulatszám függvényében. Vajon ez megvalósítható terv-e? Komplett motorcserén is gondolkodtam, de elrettentett a bürokrácia része és főleg a járulékos költségek.
Uhhh. Most látom csak, nem szép látvány. Biztos szét fogom szedni, ha már megjött az új. Ha még lehet megjavítom házilag, aztán max egy ventilátor lesz belőle a garázsba :D
Köszönöm de megoldódott közben :) hidegen működött, de meleg motornál már nem, rámértem és a vezérlést megkapja de nem forog. Kalapács kocogtatásra viszont hézagosan de elindulgatott :D szóval egyértelművé vált, hogy venti baja van.
úúúúúúú, az jó lenne :) Ma még elszórakozom vele, Vag-com bedobott egy hőmérséklet jeladó hibát, kitöröltem, ma még letesztelem, hogy visszajön-e vagy sem. De ha úgy alakul és jó neked is, akkor holnap elmennék hozzád letesztelni :)
Az aksi tetején van 3db 30A zöld biztosíték.a bal szélső a ventilátoré.aminek el szokott olvadni a biztosíték foglalata a fekete dobozban.és nincs érintkezés.Első körben ott keresd a problémát.
Sziasztok! Van egy kis problémám. Az alany nem Bora, de elég közeli rokona (egy 2002-es seat toledo), de mivel a technika teljesen ugyanaz, remélem tudtok segíteni. Nem megy a 2 ventilátorból a nagyobbik. Hidegen beindítom, rákapcsolom a klímát akkor bekapcsol mind a kettő, de múltkorában álltam a dugóban és elkezdett melegedni óra szerint a víz, kikapcsoltam a klímát majd szépen lassan visszamászott a mutató. Megálltam és akkor láttam, hogy a nagyobbik venti nem megy. Hibába kapcsolgatom a klímát nem kapcsol be. Adtam neki külön tápot és úgy működik. Találtam neten egy videót, hogy a hűtőben lévő hőgombáról, ha lehúzom a csatit és összezárok 2 lábat, akkor kapcsolnia kell. Lepróbáltam és tökéletesen működött. Nem tudom melyiknek mikor kéne mennie, de elég fura, hogy hideg motornál, ha klímát kapcsolok akkor megy mind a kettő, de amikor szükség lenne rá, hogy hűtsön a dugóban akkor csak a kicsi pörög ezerrel. Valaki már találkozott ilyennel? :(
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra! Már végig is olvastam, nagyon hasznosnak találom. Sok év után, ismét lett saját tulajdonú gépjárművem, vége a céges kocsik használatának és nem kell a fiaméktól sem kunyiznom, ha valami oknál fogva 4 kerék kellene alám. Egy 2000. évjáratú 1,4 v16 Borát szereztem be! 1,5 hónap használat után elmondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok vele. Persze, a korából adódóan van vele "tennivaló", de remélem csak olyan apróságok, mint ami miatt most kérdésem lenne:
A sebességváltó karon keresztül érezni, hogy "mintha" fém horzsolódna fémmel. Egyáltalán nem nehéz a váltókar, de mintha mégis hiányozna neki egy kis kenőanyag... Szokták ezt a részét valamivel karbantartani? Arra gondolok, hogy esetleg a váltókar "szoknyájának" a megbontásával olajat lehetne-e becsöpögtetni a mechanikai részhez? Ha esetleg jó a tippem, helytálló a kérdésem, érdekelne még, hogy hogyan lehet "kibontani/megnyitni" azt a váltókar szoknyát?
Köszönöm a segítséget, jó volt a diagnózis amit felállítottatok, a beteg felépült!
Vettem egy relét 1500,-Ft volt az ára, és egy 20-as torx csavarhúzóval lebontottam a kárpitokat, és kicseréltem a 109-es relét, pöccre indult!
Nem gyári volt, nem volt rajta szám, de kizárásos alapon nem lehetett eltéveszteni. Úgy látszik régi típushibáról lehet szó, mert több mint 10 éve nálam az autó, és nem én cseréltem. :)
a műszerfal alatt a kuplung pedál mellett balra.ott ahol a többi relé is van.A pedáloknál leveszed az alsó műanyag burkolatot és ha benézel balra meglátod az ablaktörlő relé mellett a 109 számot.na az az.Sok mindent vezérel..de el szokott repedni a forrasztása.és akkor pont azt csinálja mint neked.Ha jól tudom akkor olyankor az ecu nem dolgozik és ezért nem indul.De biztos van valaki aki szakmailag el tudja magyarázni,hogy mit csinál a relé.Nekünk a lényeg az hogy nem jó.
109-es számú relé a gondod.Ha van másik cseréld ki és jó lesz.Ha nincs másik ?szedd szét.nézd meg a lábak forrasztását.melyik van elrepedve.(látni fogod!!!)forraszt újra és működni fog.
Segítséget szeretnék kérni az alábbi hiba kapcsán( 1.9 PDTDI AJM motorkód, 374.000,-km):
Az autó időnként nem indul, ilyenkor az izzításjelző spirál sem világít, ez télen értelem szerűen hoszabb-rövidebb ideig világít, nyáron csak felvillan és elalszik
utána indul az autó. Valaki találkozott már hasonló, vagy épp ezzel a hibával?
Szerintem van összefüggés, mert amikor nem indul azt előre megtudom mondani, mert olyankor gyújtáson nem villan fel az izzítás, és nem indul.
Akku fesz rendben ez biztos, önindító mindíg teker, mi lehet a probléma?
Szia! Vissza olvasva tényleg szopóág volt az az 1.4-es..nekem az 1.6- sr-el fele ennyi bajom sincs,sőt már egy jó pár éve a kopó alkatrészeken kívül másra nem kell költeni.Lehet,hogy belenyúltál egy igazi fosba sajnos..reméljük a következövel szerencsésebb leszel,sok sikert hozzá!!
Köszönöm,hogy válaszoltál!Tegnap meló után szétszedtem az ajtókárpitot.Nem volt egyszerű dolgom,mivel az ajtó belülről nem volt nyitható.(Kívűlről sem kb. fél éve.Valami kiakadhatott,vagy elszakadt)Szerelőnél volt az autó s azt hittem ők kapcsolták be a gyerekzárat.Ők tagadták,s tényleg miért is kapcsolták volna be!!Hiába szedtem le a kárpitot,nem fértem hozzá a zárhoz rendesen.Beesteledett,de ma újra folytatom.Valahogy a kilincset kellene kibogarásznom,de az ajtóüvegtől nem férek hozzá.Leszedtem az ülés melletti műanyag borítás,de a gyerekzárat nem láttam.
Az ajtót kell szétszedni.de teljesen és kicserélni a komplett zárat.Addig amíg nyílik csináld meg.mert a következő az lesz hogy se kintről.se bentről nem fog nyílni.és akkor lesz szop@s szétszedni.Ha nem csináltál még ilyet???akkor bízd szakemberre.
Van egy 2002-es 1,6 Borám és a jobb hátsó ajtóm kívülről nem nyílik.Szétszedném a kilincset,de félek tőle.Meg tudná mondani valaki,hogy álljak neki?!Köszönöm előre is!
Én ugyanígy jártam kb. 1 hete.(Az autóm u.a. mint a tiéd )Elvittem az "orvoshoz",s a kód szerint fojtószelep hibát állapítottunk meg.A mester azt tanácsolta,hogy próbáljuk meg kitisztítani és majd meglátjuk.Ment is egy hetet,s most újra előjöttek a hibák.VÁROSBAN,RÖVIDTÁVON !!
Volt,amikor hiába nyomtam a gázpedált,nem reagált rá semmit a motor.Vártam egy percet,s újra indult minden.A műszerfalon az EPC és a MOTORHIBA kijelző folyamatosan sárgán világít.Most újra visszaviszem majd a szerelőhöz.
sziasztok azt hiszem szellem koltozott a borisba ugyanis olyanokat csinal hogy tempomaton sebessegtol fugetlenul 1 mp.re megugrik mint mikor segberugnak valakit nem mindig van hogy 2-3 hetig semi utanna 1 heten 2szeris,tortent mar valakivel ugyanilyen szitu.?tud valaki valamifele megoldast (raolvasas,fekete magia, vudu stb.)gepre volt teve de a jobboldali ajto mikrokapcsolo meghibasodasan kivul semmi hibat nem mutatott,szoval ha tud valaki valami megoldast az esetre kerem irjon.Koszonom
Olyannal találkozott már valki, hogy ha a távirányítóval nyitom/zárom a központi zárat akkor előfordul (kb havonta egyszer-kétszer), hogy a zárat kinyitja/ bezárja , de a riasztó aktív marad.
Így beindítani be lehet de egyből szól a riasztó, az egyetlen eddigi megoldás az aku saru levétel visszatétel. Iylenkro midnen működik megfelelően. Elemcsere votl a távirányítóban ,az nem segített, illetve hibakód sincsen . Más jellegű hibája nicns a kocsinak, így nem hiszem hogy valmi másból fakadna.
Esetleg valkinek valmi tapasztalat?
Jah és a régi fajta kulcs, külön van a kulcs és a távirányító, nem bicsakakulcs.
Sziasztok,,Bprõl Miskolci felé menet kig,ulladt a generátor hibajelzője,Hatvanban egy szerelő kikérte,hogy túltölt,elment a generátor töltője,azt javasolta,hogy minden fogyasztót kapcsolják föl, és irány Miskolci, ott keressek szerelőt. Van-e esetleg tippetek,hogy a hétvégén Miskolci vagy a környékén kihez fordulhat mék,ill. meddig merjék így menni a kocsival
Szia! Váltóban nem szoktak olajat cserélni,élettartam olaj van benne..érdemesebb lenni azt a váltót felújítani ami benne van,azt legalább tudnád,hogy tuti..egy bontott meg lehet,hogy ugyan ilyen szegecselt szar...
ja és a csattogásod oka lehet szerintem kettőstömegű lendkerék vagy valamelyik motortartó bak,esetleg hidrotőke.Bár én elég amatőr vagyok,nincs ilyen végzettségem(egyenlőre) ,hátha itt valakinek van tutibb tippje a hiba lehetséges okára. :)
Szia!Nem akarlak elkeseríteni,én az autót 321.000 km-el vettem fél éve van nálam.Azóta színte csak úgy használtam ahogy a dízelt kitalálták,hosszú távokra.Az én hanyag felmérésem miatt ami az autó vásárlásánál kellett volna most elég sokat kell rá költenem a közel jövőben.Viszont ha használod költeni kell rá :/ ha jól számoltam kb.460.000 ft-nyi alkatrészre lenne most szükség,hogy elmondhassam,egy patika állapotú Borám van.Persze ebbe benne van a kritikus pontoknak számító turbó csere és a kettőstömegű lendkerék is amik most eléggé esedékessé váltak.Szerintem magának a motornak nem lehet nagy baja ha normálisan van használva,de ez ennyi idő alatt számomra nem derült még ki.Olyan jelenség van ennyi km után,hogy a napi első indulás télen kritikusan rossz,de utóbb megfejtettem,hogy az izzitó gyertyákhoz vezető kábelhíd erősen cserére szorul,tehát arra gyanakszom.Egyébként imádom,életem 2. saját autója és egyből VW fanatikus lettem.Biztonság érzetet ad (mondjuk nem most,mert most hátsó híd szilenteket kell cserélni tehát enyhén fogalmazva imbolyog az úton)de egyébként elégedett vagyok.Szerintem ha odafigyelsz a hibák első jeleire és nem várod meg,hogy kritikus szinten már mindent kinyírjanak amikhez közük van egy hosszú ideig jó autó birtokosa lehetsz. Legalább is ezzel nyugtatom magam. :D És utólag megkérdezném,hogy nincs e valakinek egy LA7W színkódú Bora első lökhárítója,mert sajnos a fél év alatt egy szabálytalanul előző motoros rám rántotta a kormányt és eléggé lebontotta az elejét :D tehát vigyázz rá és kerüld a motorosokat!További szép napot!
udvozlet mindenkinek 2 kerdessel fordulok hozzatok aki tud kerem vilagositson fel.1 az olajnyomas erzekelo szenzort mert le az olaj szuro melle raktak es mert nem fel a hengerfelybe?mert az egy dolog hogy az olaj szurohoz jon elleg olajnyomas es nemjelez a muszerfal semmit de ez nem azt jelenti hogy a vez.tengely es a hidrotőkek is kapnak eleg olajat 2. a pd elemek mert csak egy oldalrol vannak rogzitve? mert nemlehetett mind a ket oldalrol lerogziteni?szerintem idovel es x km utan a 2000 bar-os nyomas tonkreteszi a pd elem feszket mivel csak egy oldalrol van rogzitve. szerintetek ezek a motrok ugylettek megtervezve hogy nelegyenek tartosak? latott mar valaki pdtdi motrot 700 000, 800 000 km rel?koszonom
szia a kerdesedre nemtudom a valaszt de erdekelne hogy 338 000 km utan hogy szalad a boris voltak valami gondok a motorral? nekem 225 300km van az ora szerint (1.9 pdtdi axr 101 le)eleg csattogos a hangja es gorsitasnal bizonyos fordulaton kopogos hangot hallok nemhiszem hogy elfog menni 338 000km-ert de remenykedek szia
VW Borámnak gyújtás ráadásánál felvillant hogy 2700km service majd elaludt,gondolom a kötelező 15.000 km-es szervizre figyelmeztet.A kérdésem az lenne,hogy ez valami extra dolog vagy olajcsere,fékek stb. átnézését jelenti?Magam bütykölgetem az autót és 10.000-ként cserélek benne olajat,ha ezt jelezné gondolom nyugodtan lenullázhatom.A kérdéses autó egy 1.9 pdtdi AJM 116LE,338.000 km-el.Köszönöm a segítséget.
Szerintem siman megoldhato. A neten sok helyet talalni ahol feltanitjak es akar at is rakjak az immo chipet ha szukseges az uj kulcs hazba. Sok helyen kapni nyers kulcsos ilyen taviranyitos kulcsot.
Illetve egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e utólag tempomatot szereltetni az autóba? Mert találtam egy oldalt, ahol egész jó áron szerelnek be VW csoportú autókba gyári tempomatokat.
Amúgy egy kicsit félek az autótól, de bízom benne, hogy a gondoskodásomat meghálálja (abba a csoportba tartozok aki nem várja meg, míg elromlik az autó).
A gyújtó trafók előfordulnak, hogy elszállnak nagy ritkán. De nagyon tipikus típus hibáját nem ismerem ennek a motornak. Az említett helyen nekem is rohadt de megcsináltam. Ott sajnos megáll az esővízzel lefolyó falevelek és egyéb trutymók és nedvesen tartja belülről a lemezt.
Egy elég jó lehetőséget kaptam párom édesapjától, miszerint megkapnánk az Ő Boráját. Nekem most egy F Astrám van, amivel meg vagyok elégedve, csak semmilyen extra nem található benne. A Boráról meg azt kell tudni, hogy nincs a legjobb állapotban, viszont most elkezdte/elkezdtük kijavítani az autót. Egy 1.6 16V motor van benne. Az összes gyújtótrafó, lengéscsillapítók cserélve lettek. Egy alapos átnézésen van, a keresztapámnál, aki autószerelő. Mielőtt átvenném, valószínűleg a fékek, vezérlés is cserére kerül majd. Egy olyan kérdésem lenne hogy ennek a típusnak mik a tipikus hibái, mikre kell figyelni? Illetve érdemes lenne-e a csere? A Bora Comfortline felszereltségű, 2002-es gyártmányú, 140 eKm van az órájában. Kicsit rohad két oldalt a kerékjárati íveknél, azokat majd javíttatom, hogy tartós legyen.
A válaszaitokat, javaslataitokat előre is köszönöm!
Én úgy tudom hiába tennél be egyet, nem működne. Az ott kijelzett dolgokhoz mindenféle szenzorok is kellenek. Átfolyásmérők az üzemanyagrendszerben, a menetidőt is mérnie kell valaminek (bár az lehet alapból van) etc. Anyaggal+melóval olyan végösszeg jönne ki erre a dologra ami már nem biztos hogy egy ilyen korú és értékű autónál megérné. (az egész árából szerintem vehetnél még egy ilyen kocsit alkatrésznek)
Az immobilizer is az óracsoportban van, bár jó pénzért az is feltanítják, vagy kiíratod és akkor egyáltalán nincs immo.
Szerintetek ha nekem gyárilag információs kijelző nélküli műszerfal órám van akkor ha betennék a helyére egy kijelzővel ellátott óra csoportot ami a típus azonos akkor működne a fogyasztás mérés kijelzés illetve a hőmérő és minden ami benne van? Az ECU-n is múlik gondolom. Ott van lehetőség ilyet aktiválni VAG COM on?
Ami még problémás lehet az az indító kulcs immobiliser chipje esetleg? Azt a műszerfal óra tárolja és ismeri fel vagy a gyújtáskapcsoló ?
Biztositékot nézted? Multiméterel rá kéne mérni a mozgató motorra. Amúgy a foncsoron van egy mechanikai állitó kis fehér "csavarka" azal lehet állitani kézzel is
Annó elég sürűn kigyuladt a motor alakú kis ikon a műszerfalon és nem akart eltünni. Levittem a szerelőhöz rámért géppel és mint kiderült rossz co-érték miatt jött a jelzés. Kiütötte belőle, de másnap ujra visszajött. Ezek után ujra hivtam hogy most mi van... Ő tanácsolta hogy vegyem le az aksi sarkot és inditsak. Várjak 2-3 percet és jó lesz. És képzeld jó lett!! Azóta ha ritkán van ilyen mindig ezt csinálom... Én a saját tapasztalatom alapján és a meglévő tudásom szerint próbálok tanácsot adni ha tuduk a kedves borás társaimnak nem pedig szórakozásból és a kitolás végett!