Keresés

Részletes keresés

ZedIzDead Creative Commons License 2002.05.17 0 0 4615
Sziasztok, szeretnék venni egy elektromos gitárt, de piszokul nem értek hozzá, úgyhogy tanácsokra lenne szükségem. Valami Stratocaster-klónt szeretnék (eredetit nemcsak az ára miatt nem, hanem mert az én tudásomhoz felesleges olyan cucc), eddig a Squier és a Hohner márkákat ajánlották, mint jókat. Mondjuk a Stratohoz se ragaszkodom, csak valami viszonylag minőségi hangszer legyen. Mit tudtok javasolni? És főleg: hol, melyik boltban érdemes körülnézni?
Gitár + tok + erősítő (vmi kicsike, csak otthon kell) + effekt - erre összesen max. 150-et szánnék. Thx.

[ZedIzDead]

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.16 0 0 4614
...nézz fel Stratofan papa honlapjára: http://stratofan.rentahost.net/stratofan/
ő rendesen beleásta magát ebbe a témába (is :)
z@kk
Előzmény: Schnitt (4613)
Schnitt Creative Commons License 2002.05.16 0 0 4613
Sziasztok!

Még nem tudtam teljesen végigolvasni a topicot, de jó úton haladok afelé, és nagyon tetszik a téma.

Van viszont egy kérdésem, amire eddig nem találtam választ, bár ez nem azt jelenti, hogy még nem tárgyaltátok, csak nem jutottam odáig.

Találkoztatok már a Magix guitar workshop nevű gitároktatóprogival?
Szeretnék megtanulni gitározni (tudom, hogy csak tanulni lehet, megtanulni nem, mert soha nincs vége a tanulásnak), és informatikus beállítottságom miatt előnyben részesítem az oktatóprogramokat a tanároknál, de ezt speciel nem ismerem. Használta már valaki? Vélemények a multimédiás zeneoktatásról?

Érdemes szerintetek fémhúros akusztikus gitáron kezdeni?

Ha már volt a téma, mondjátok meg nyugodtan, előbb-utóbb úgyis eljutok odáig az olvasásban.

Bocs a hosszúért

Sch

Kramertom Creative Commons License 2002.05.16 0 0 4612
Szerintem erős közepesek, vagy attól valamivel jobbak, de biztosan vannak profibb gyártók, akik komolyabb pedálokat készítenek, de nyilván azok nem annyiba kerülnek, mint a Proel pedálok ...
Előzmény: sztyepp (4611)
sztyepp Creative Commons License 2002.05.16 0 0 4611
Kb. három éve vettem egy Proel wah pedált 8000 egységért, de az Isten mentsen meg még egyszer tőle. Tragikus volt. Vettem inkább egy Cry Baby-t. Igaz 4X annyiba került, de megérte. Nem tudom a hangerőpedáljaik milyenek, de nem fűznék túl sok pozitív remény hozzájuk.
Előzmény: diesel()diablo (4602)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.16 0 0 4610
Sziasztok.

Epiphone B.B.King Lucille gitaromat tokeletes allapotban, kabelekkel, kemeny tokkal eladom. Az arban benne van egy hibatlan Ibanez minibömbi is (IBZ10, 15W).
Mindossze: 250.000 HUF!

Erdeklodni: +3630 2966769

zepp Creative Commons License 2002.05.15 0 0 4609
Helyesbítek, ugyanis a letöltések nem akarnak műxni, a streaming résszel próbálkozz ha elég gyors a kapcsolatod.
zepp Creative Commons License 2002.05.15 0 0 4608
Itt érdemes körülnézni, említetteket mindenképp érdemes, de nekem úgy tűnik vannak még ott mások is:)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.05.15 0 0 4607
Lehet egy linket kérni ahol a kiváncsi tömeg meghalgathatja a cuccost ? Egyébként nyitottam egy topicot is - egész nap csak egy számot hallgatok vagy vmi ilyesmi címmel, szóval oda is mehet a link !

sc.

Előzmény: zepp (4606)
zepp Creative Commons License 2002.05.15 0 0 4606
Nos, tegnap voltam egy gitárkoncin, és hát... Szal I. Akusztikusgitár Fesztivál Magyarországon néven fut a dolog, 10 estés, ez volt az ötödik este. Szabó Sándor szervezte, és négyen játszottak, ő, Peter Finger(Németo.), Isato Nakagawa(Japán), Franco Morone(Olaszo.). Na amit ezek ott műveltek... Szabó Sándor(ő írja a Zenészbe a gitárismertetőket) a 16(!) húros elektroakusztikusán játszotta a nem mindennapi dolgait, kicsit elvont és nehezen befogadható zene, de megéri a fáradtságot. Az olasz meg a japán arc is jó volt, előbbi kelta és olasz gyökerekkel,(utóbbi meglepő módon) japán alapokkal, tisztára fülbemászó zenét nyomott. Peter Finger(az ő kiadója adja ki mind a négyüket) egyszerűen zseniális volt, vhogy úgy volt a jobb keze mint az atommag körül az elektronfelhő, nagyjából lehet sejteni hogy a húrok feletti tartományban keresendő, az ujjait néha tényleg nem láttam, különösen az adottfekvésbentalálhatóösszesüveghangegy másodpercalatt futama tetszett:) Persze nem a sebesség tesz vkit zenésszé, de igazi muzsikusként nyúlt a hangszerhez, látszott rajta hogy belül ezerrel vibrál, és ezt kifejezésre is tudta juttatni. Most is ő szól,/dedikált cd/:) Tudom hogy ez a topic elektromos gitár központú(150 óta olvasom), de az ilyen zenét akkoris érdemes meghallgatni, ha(mint nálam) a vinyó közben televan mindenféle deathmetalokkal:) Ajánlom mindenkinek!
diesel()diablo Creative Commons License 2002.05.15 0 0 4605
az a baj, hogy én sem :-))
Előzmény: AORBandi (4603)
Sveriges fana Creative Commons License 2002.05.15 0 0 4604
hátcsak akkormeg azt nem értem, mért aszonta Felkai barátom, hogy "azt mondják az okosok, hogy az jobb minőségű". Nem szégyen, ha bemondja, hogy "olcsó, és azért", meg hogy "tehetségtelenek a hangmérnökök, hogy ilyet mondanak". Mindenesetre kiváncsi vagyok a kijövő anyagra, mert pölö a Boom-Boom élőalbumán, aki hangmérnökösködött, bevonnám az engedélyét, és "elzavarnám kukutyinba zabot hegyezni" vagy mi a szösz. Kábé olyan a hangzása, mint amikor valamelyik, külföldi, vagy kereskedelmi tévéadóról hirtelen átkapcsolsz M1-re, vagy M2-re. Ez egyébként gyenge idegzetűeknek nem ajánlott.
Páá:
GG
Előzmény: AORBandi (4600)
AORBandi Creative Commons License 2002.05.15 0 0 4603
Nekem a ládáim Proel-ek és teljesen meg vagyok velük elégedve. Nem tudom, ez mennyire érv a hangerőpedál mellett... :)
Előzmény: diesel()diablo (4602)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.05.15 0 0 4602
sziasztok!
szerintetek jó a proel márkájú hangerőpedál? csak mert olyasmit hallok róla, hogy 6000 körül lehet venni, és ez valahogy eltántorít, pedig milyen jó lenne, ha ilyen olcsón tudnék szert tenni hangerőpedálra. szerintetek érdemes venni ilyet, vagy inkább ne költsem rá a pízt?
konor_ Creative Commons License 2002.05.15 0 0 4601
Sajnos tenyleg eleg ritka, en is ezt tapasztalom.
Az ebay-en mar nezelodtem, es azt hiszem ez lesz a jarhato ut.

Koszi

Előzmény: Törölt nick (4598)
AORBandi Creative Commons License 2002.05.15 0 0 4600
Gyanítom, egy (kábé) 16 sávos stúdiómagnó lehetett kint velük. Azért "jó" erre rögzíteni, mert utólag könnyű belenyúlni egyes sávokba és a hibás részeket javítani, effektezni, stb.
Egyelőre még kevesen vannak felkészülve M.o.-on, hogy ugyanezt élőben digitális rögzítéssel megcsinálják (ergo többet is kérnek érte). Gondolom, szalagos magnóval olcsóbb volt nekik.
Előzmény: Sveriges fana (4599)
Sveriges fana Creative Commons License 2002.05.14 0 0 4599
bár már elég rég volt, voltam a Tátrai - Alapi- Felkai, stb. gitárpárbajon (a Karácsony János ugyan nem tudom, mit keresett ott...), és felvétel készült róla, s néha Felkai bemondta, hogy húzni kell az időt, mert szalagot cserélnek, mert azt mondják az "okosok, " hogy szalagra rögzíteni jó. Ha valaki erről tud valami érdemit, lécci írja már be, hogy hogyan is zajlik ez, meg miért jó, mondjuk az oktatórovat keretein belül. Az ilyen témájú oktatás mindíg nagy sikert aratott ebben a topicban...
GG
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.14 0 0 4598
...szerintem itthon elég ritka madár ez a jaguár, prószáld meg az usa ebay-en, pl. itt egy link: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=869315000

z@kk (c)
Előzmény: konor_ (4597)
konor_ Creative Commons License 2002.05.13 0 0 4597
Sziasztok

Tud valaki elado Fender Jaguart?
Olyan hangszerbolt is erdekelne, ahol erdemes ez ugyben szetnezni.

Koszi

Kramertom Creative Commons License 2002.05.13 0 0 4596
Ebben igazad van, ez tényleg gitármánia topic, bár én úgy vettem észre, hogy vannak itt basszisták is. A jelenlévő gitárosoknak pedig valószínűleg vannak zenekaraik, ahol basszusgitáros is előfordulhat és talán őket is érdekelheti a dolog. Én, mint gitáros kezdeményeztem a bőgősünknél, hogy cserélje ki a gyári hangszedőjét erre, a szóban forgóra és megdöbbentő a hangzásbeli különbség.

Egyébként van szólógitár pick-up is, de abból még csak egy pár darab készült el. Természetesen ezeknél van feedback ...

Előzmény: Blindmouse (4595)
Blindmouse Creative Commons License 2002.05.12 0 0 4595
Szerintem ez gitármánia topic, nem pedig bassz.. szóval az kit érdekel? ;))))

engem az érdekel hogy nekem kell a feedback ;)

Előzmény: Kramertom (4594)
Kramertom Creative Commons License 2002.05.12 0 0 4594
Nem egészen értem, amit mondasz. Miért van szükség egy basszusgitárnál feedback-re?
Előzmény: Blindmouse (4593)
Blindmouse Creative Commons License 2002.05.11 0 0 4593
Akkor nem veszek.. Marad a Seymour Duncan.. én szeretem a feedbacket ;)
Előzmény: Kramertom (4592)
Kramertom Creative Commons License 2002.05.11 0 0 4592
Ahogy mondtam, teljesen zajtalan! Megkockáztatom azt a kijelentést, hogy JOBB, mint sok másik, márkás hangszedő.

Kaptam specifikációt:

1.) Bass Bridge: 30Hz - 8,5 kHz; 500 mV; 14 kOhm (erős, középdús hangszín)
2.) Bass Neck: 35 Hz - 15 kHz; 350 mV; 14 kOhm (lineáris hangátvitel)

Előzmény: Blindmouse (4590)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.05.11 0 0 4591
Uraim !

Tegnap vótam pyramyd-nál, oszt kiprószáltam a Tornado erősítőjét. Aki arra jár, ne hagyja ki. Elég nagyot szól és a hangja nagyon tuti. Zsíros mint egy marshall, de sokkal konkrétabb a hang ( különösen az eleje ), ezért a gyorsabb szólókban a hangok nagyon szépen különválnak.

sc.

Blindmouse Creative Commons License 2002.05.11 0 0 4590
Feedback sincs? ;)
Előzmény: Kramertom (4588)
A nyúl Creative Commons License 2002.05.11 0 0 4589
öthúros, jazzbass verzióban nincs véletlenül? meghallgatnám, hogy az én fenderemben hogy szólna egy ilyen.
esetleg ha van valami kontaktod a gyártóhoz, eldobhatnád mailben.
Előzmény: Kramertom (4586)
Kramertom Creative Commons License 2002.05.11 0 0 4588
Egy új tulajdonság: max. hangerőnél, szembefordulva a hangfallal beledughatod a hangszert a hangszóróba, meg sem nyekken, nincs sípolás, gerjedés ...
Előzmény: Kramertom (4576)
Kramertom Creative Commons License 2002.05.11 0 0 4587
Hát, nem hiszel nekem ...?!
Előzmény: Törölt nick (4580)
Kramertom Creative Commons License 2002.05.11 0 0 4586
A miénk egy 4 húros, de megkérdeztem a "varázsló"-t (aki kifejlesztette a pick-upot!) és ő azt mondta, hogy van 4 és 5 húros verzió is és az alap hangkarakter nem függ a lehangolástól sem.
Előzmény: Zoldalma (4583)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!