Ha elviekben két éve megszűnt....akkor mi a rákért kérdezték még az 1 hónappal ezelőtti amatőrvizsgán is ennyire véresen (friss amatőr kollégám mesélte).
Akokr ha bejelentkezik egy amatőr akkon honnan tudhatom hogy merről rádiózik ha nem mond QTH-t? Sehonnan? Találgassak? Erről nem is tudtam, hogy megszűnt. Akkor ha én pécsi vagyok akkor nyugodtan igényelhetek akár HA7-es körzetet (feltételezvén hogy most vizsgáznék először)??
103. Biete KW-Geräte (Anzeigen-Nr.: 256405) R-160P Verkaufe russisch spitzen Empfänger R-160P. Frequenzbereich ist 1,5 bis 59,99999 MHz, alle Betriebsarten. Verkaufspreis bei Ihnen Angebot, aber nicht unter 500 Euro bitte. function bild256405() {var popupURL="../cgi-bin/show.cgi?nid=256405"; var popup=window.open(popupURL,"PopUp256405",'toolbar=0,location=0,directories=0,status=1,menubar=0,scrollbars=1,resizeable=0,width=540,height=480'); popup.location=popupURL; } 19.5.08 - 13:58 Uhr Vaclav Busta - ok1mwa bustav@volny.cz function info256405() {var popupURL="infomail.cgi?nid=256405&vonwo=0&suche=1"; var popup=window.open(popupURL,"PopUp256405",'toolbar=0,location=0,directories=0,status=1,menubar=0,scrollbars=1,resizeable=0,width=540,height=480'); popup.location=popupURL; } Diese Anzeige an einen Freund senden Neu! Cseh az illető, biztos beszél angolul
Emberek! Tudja valaki, hogy hol lehet magyarországi rádióamatőr térképet venni, amin rajta vannak a hívójelkörzetek, városok, települések, stb stb...Budapest XIII. Hobbielektronika szerkesztőségben a rádióvilágnál beszerezhető? Vagy van egyéb forrás is?
TamiBT:
Olyan sok biztos nincsen, talán 10 méter. Talán. Megnézem neked!
Megnzéztem az általatok írott linkeket :) Az 1264 is jól néz ki, szimpatikus. Jópofa rádiók. És valóban ezekben még minden látszik, nem csak annyi, hogy "mennyi színes apró izéééé".
BURABU-ra ugyanúgy nem tudok menni ahogy börzékre sem. Mily meglepő hétvégén, minden hétvégén dolgozom egészen augusztusig :( Meg akkor is amikor ez a remek rendezvény lenne ahol még sosem jártam.
Marad itt veletek a kommunikáció. Mennyiért lehetne hozzájutni ezekhez a katonai csodákhoz? Jó volna majd csatlakozni a 70 megás sávhoz. Apropó R111-el van valakinek tapasztalata (nem erre a sávra persze)???
Hej, ha én is, én is köztetek lehetnék! Akkor XANTIval tudnánk fegyverzetet cserélni :-) Igyekszem megszabadulni arra a napra az áramszolgáltatás nyűgjétől - bár a 135,6 kHz-es adót hivatalból is megnézhetném :-)
Kell előzetes jelentkezést leadni? Vagy elég odamenni az írt időpontra?
Évek óta szeretnék bejutni, főleg a nagy adóépületbe, de határidős munka van. Ha vasárnap estig végzünk, ott a helyem. Ha megcsúszunk, akkor sajna nem megy.
Mint a szovjet technika barátja (HI!), ismersz-e olyan RH tcvr-t, ami a teljes RH tartományban dolgozik, és a cw-n kívül netán még ssb-t is "tud"? Ha létezik ilyen, akkor azt be lehet-e valahonnan szerezni (pl. börzéken előfordul-e)?
Nézd meg a www.funkboerse.de oldalt, ott szoktak szovjet adóvevőket, rádióvevőket hirdetni, pl. R-160, ami átfogja az egész RH tartományt, 70 MHz-ig megy, összüzemmódban.
Van már valakinek információja arról mikor lesz a következő rádióamatőr vizsga? Illetve, hogy az előző mikor volt? Ha jól tudom kéthavonta szervez az NHH illetve amikor összejön a megfelelö szamú vizsgazó, de én már vagy másfél hónapja leadtam a jelentkezést és még nem kaptam semmi értesítést a vizsga idejéről! Ez a várakozási idő szokványos, vagy csak nekem van már nagyon vizsgázhatnékom :) Köszönöm.