Keresés

Részletes keresés

joohee Creative Commons License 2002.06.28 0 0 13
Megint köszönöm...:o))))))))

Akkor idén én is körbenézek, és érdeklődöm. Jövőre meg kipróbáljuk. Remélem összejön.

Joohee

Előzmény: ginaa (12)
ginaa Creative Commons License 2002.06.27 0 0 12
Hi!

volt hova mennem. Kint voltam nyaralni és hát az idegenvezeőnk kissé elfeledkezett rólunk. Akkor láttuk, amikor leadott minket a szállodában, majd amikor jött értünk, hogy vigyen a reptérre. Amúgy kewdves lány volt. Ezért el is beszélgettünk, hogy milyen jól elrendeztük a dolgainkat... kiderült, hogy bírunk beszélni németül és már ajánlotta is, hogy dolgozhatnánk ott. Másodszorra az 1. főnökömhöz mentem vissza. A barátnőim ált. kijöttek egy hétre nyaralni, addig kerestek munkát és találtak is. Sőt még a barátom is talált. - Egy újabb kimerítő válasz :)))

Előzmény: joohee (11)
joohee Creative Commons License 2002.06.25 0 0 11
Hi Ginaa!

Köszi a kimerítő választ!:o)))))))

Azért egy kérdés még! Te hogy fogtál neki? Kimentél lesz ami lesz alapon? Vagy már volt hova menned?

Joohee

Előzmény: ginaa (10)
ginaa Creative Commons License 2002.06.24 0 0 10
Hello Joohee!

Nagyon szívesen.
Időpont: még júliusban is lehet találni munkát, mert a főszezonban mindíg elkél egy kis segítség.
Potenciális munkakdók: utazási irodák, motorkölcsönzők, éttermek, kávézók, a bárok (itt értsd szabadtéri dj-k) de itt elsősorban mosogatónak vagy valami hasonló munakörbe lehet jelentkezni (a pultba nem nagyon teszenk be külföldit). Érdemes a helyi utazási irodákat megkérdezni, szinte mindíg tudnak ajánlani munkát.
A munka: sok, fárasztó és jól fizet, de itt jön a FIZU! Ragaszkodj hozzá, hogy lehetőleg naponta, de max. hetente fizessenek, ugyanis tapasztalat, hogy egyszer minden görög munkkadó meghülyül és lenyul egy kis pénzt.
Kinti magyarok: ált. a magyarok furják egymást mindenhol, nekem más volt a tapasztalatom. A legjobb barátnőm egy kint dolgozó lány lett. Érdemes jó kapcsolatot ápolni a többiekkel, mert kint előbb-utóbb mindenki nagyon egyedül érzi magát. És sokszor jól jön a barátság is, vagy hogy valaki ad szállást egy napra. Mi este 11-től hajnal kb. 4-5-ig összegyültünk és utána mentünk együtt bulizni. Ezek a legszebb élményeim.
Amire vigyázni kell: fizu ld. fent, NAGYON FONTOS!!! Valamint ált. a munkaadó biztosít szállást. Olcsó, de nem mindíg jó megoldás. Ilyenkor kiszolgáltatott vagy, bemehet a szobádba... Nem jellemző, de lehet belőle probléma. Ha itt szállsz meg, az útlevél és az összes pénzed érdemes folyamatosan magadnál tartanod.
Utazás: oda fele lehet, hogyki kell fizetned, de nagyon sok rendes buszos van, aki ingyen kivisz, haza hoz - szabad hely esetén - ha tudja, hogy dolgozol kint.
Utolsó jó tanács: a Görög férfi nagyon szerelmetes típus, ha a főnököd/kollégád beléd szeret jobb ha menekülsz. (Abszolút nem érdekli őket, hogy esetleg házas vagy, vagy van párod.)

Előzmény: joohee (9)
joohee Creative Commons License 2002.06.24 0 0 9
Helo Ginaa!

Nekem tudnál valamilyen infót küldeni? Megköszönném.

Joohee

Előzmény: ginaa (8)
ginaa Creative Commons License 2002.06.24 0 0 8
Kedves littlegirl!

ha még nem mentetek ki szívesen megosztok veletek néhány infót, én kétszer dolgoztam kint egy étteremben, bár én Chalkidikin.

Előzmény: littlegirl (5)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.21 0 0 7
Szia littlegirl!
Tavaly nyaraltam kint Paralian egy olyan utazási irodával, aminek kint élő magyar a tulaja (Görögo-ba ment férjhez). Nagyon kedves, aranyos, biztos tud neked segíteni. Ha érdekel, írj a nettike@free.fotexnet.hu -ra és bővebb infot adok!
Előzmény: littlegirl (5)
ÖREGANYO Creative Commons License 2002.05.25 0 0 6
Kedves littlegirl!
Sajnos sok jóval nem tudlak biztatni, ha még nincs meg a munkahely, de ne adjátok fel, bár mi megtörténhet. Munkát lehet, hogy könnyebben fogtok találni, de a szállással már bajok lehetnek. Egy biztos, az eddig hallottak alapján, ilyenkor már elég drágán lehet apartmanhoz jutni. A többiek akik már évek óta kint dolgoznak, azok is ezért mennek ki korán, és 3-4-en vesznek ki közösen 1 apartmant, és ugy fizetik. Ha gondolod írhatsz e-mailt is.
Üdv ÖREGANYÓ
Előzmény: littlegirl (5)
littlegirl Creative Commons License 2002.05.23 0 0 5
Szia Öreganyó!:)

Köszi a biztatást, igazán jól jön! Örülök, hogy neked is tetszett ez a hely, mert szerintem is nagyon hangulatos, és barátságos kis városka. Sajnos mi a vizsgáink miatt nem tudunk hamarabb menni, mint június közepe:( Szerinted milyen esélyeink vannak, nehezen találunk munkát? Segitséged lehet, hogy jól jönne, ha gondolod irhatok mailt is! Köszi

ÖREGANYO Creative Commons License 2002.05.22 0 0 4
Kedves littlegirl!
1990. óta Görögország jó pár részén megfordultam már.Volt olyan év, hogy 2-szer, 3-szor is voltam kint. Örülök, hogy Paraliára mész. Nagyon szép, jó hely. Én ugyan nem dolgoztam-dolgozok ott, de 1996 óta minden évben ott nyaralok a barátnőmmel. Már szinte haza járok oda. Nagyon sok barátom van a kintiek közül. Tüneményes emberek. Te hova mész dolgozni, mert ismerek pár lányt akik kint dolgoznak pár éve, de azok már most kint is vannak. Általában már május első napjaiban kimennek. Velük már nem igen tudod felvenni a kapcsolatot, mert az internet, legalább is tavaly még nem volt annyira elterjedt. Internett kávézó már ugyan volt több is, de az óránkénti 1000 drahmás díj, nem igazán kedvelt, hacsak esetleg a munkahelyükön van lehetőségük, és főként ha a Főnök megengedi nekik. Én azt figyeltem meg, hogy függetlenül attól, hogy hol dolgoznak, szoros baráti kapcsolatot tartanak egymással, segítik egymást odakint.Jó szokásuk, ha napközben nem annyira fáradtak el, akkor éjjel 10-11 /zárás/ óra után, összejönnek, és együtt mennek Diszkóba, vagy vacsorázni, szórakozni. Remélem Te is ugyan úgy megfogod szeretni az ott létet, mint én. Még az is lehet, hogy szeptemberben találkozunk kint?
Üdv: ÖREGANYÓ
Előzmény: littlegirl (3)
littlegirl Creative Commons License 2002.05.20 0 0 3
Sziasztok!

Köszi a hozzászólást, de mi dolgoni mennénk ki, ezért nagyon jó ,hogy sok magyar van kint! Csak szeretnék megismerkedni kint élőkkel, vagy dolgozókkal , akik tudnának információval szolgálni! Azért köszi! Egyébként lehet, hogy nem a legszebb hely, de nagy a nyüzsi és sok a fiatal! Ja és Görögország!:)

bogyó Creative Commons License 2002.05.15 0 0 2
Mert ott van Sarti, hihetetlenül szép, paradicsomi kis partokkal... És közelebb is van, ráadásul nem Balaton. Hát csak ezért. Igazibb valahogy.
Előzmény: kutrincza (1)
kutrincza Creative Commons License 2002.05.15 0 0 1
Most miért ??? Én tök jókat nyaraltam ott. Gyerek élvezte a tengert, mert lassan mélyül és homokos a partja. Hogy sok a magyar ? Na és ? Hol nem ? Olympic Beach (Paralia mellett 2 km.) talán csendesebb, de szerintem semmi baj ezekkel a helyekkel !
bogyó Creative Commons License 2002.05.15 0 0 0
Szia,

csak Paraliara NE!

(bocs, hogy beleugatok...)

Előzmény: littlegirl (-)
littlegirl Creative Commons License 2002.05.14 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Szeretném felvenni a kapcsolatot kint dolgozó magyarokkal, akik tudnának valamilyen információval szolgálni! Mi Paraliára mennénk, júniusban. Irjatok! köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!