Egyet tudok, Kelenföldön 43-42 iparinak van hely, de ebből tényszerűen 40, mert kell hely a főjavításos kocsiknak is, és az éjszaki pakolásra (tartalék hely). Ha Tátrát is kapunk azt tudni kell, az nem fér el minden hol így a Tátra szempontból 11 (+3) hely kiesik.
Ezért feltételezem, hogy a Budafokiak, legalább egy része a Fradiban köt ki, más értelmes megoldás nincs nagyon, így hogy Budafok totálisan kiesik. Max. a Hungária jöhetne szóba, bár azt tuti nem fogják meglépni szerintem, el vannak ők a Combinokkal is.
A Tatrak meg, ahogy írták korábban, szerintem se kizárt hogy a Barossban horgonyoznak le addig...
De ezek csak felvetések részemről, melyeket próbálok logikusan felépíteni, eddig meglévő ismereteim alapján...
Szerintem még főnök se tudják, hogy mi lesz Budán a közel jövőben. Egyet tudok, Kelenföldön 43-42 iparinak van hely, de ebből tényszerűen 40, mert kell hely a főjavításos kocsiknak is, és az éjszaki pakolásra (tartalék hely). Ha Tátrát is kapunk azt tudni kell, az nem fér el minden hol így a Tátra szempontból 11 (+3) hely kiesik. Én most többi kocsiszínről nem írok, mert nem akkor hülyeséget írni egy biztos érdekes dolog lesznek
Fodor Illés:
- A körtér vágány keresztel mi lesz (47-49) Javítható vagy cserélni kell. És mikor?
Mert pl. jelenleg az angyalföldi járművezetők közül nagyjából senki nem rendelkezik érvényes K2 vizsgával, és szerintem összességében az egész villamos üzemnél alig van olyan főállású járművezető, akinek van K2 vizsgája és angyalföldi 1-es vonalismerete is. És egy ilyen típus-, vagy vonalismereti tanfolyam nem úgy megy, hogy gondol egyet a BKV, és egy hét, vagy egy hónap alatt kiképez 50 járművezetőt...
A lényeg az, hogy nagy valószínűséggel - manapság csak az a biztos, ami már megtörtént...
Az 1-esen biztosan nem lesz "félig" CAF, merthogy összesen 12 hosszú kocsi jön, a vonalra pedig 36 szerelvényt kell majd kiadni (nagy valószínűséggel...). De 10-11 biztosan lesz. :-)
Nem értem a meglepetésedet: ha a Hungária körút a legalkalmasabb a visszatáplálásra, akkor az "Angyalföldi kocsiszín" a legalkalmasabb az 1-es vonal üzemeltetésére.
Nagy valószínűséggel ez lesz a Budai Fonódó és a CAF-ok érkezése után: 41 - csak Tátra 19 - csak CAF 3 - félig Düwag félig CAF 1 - félig Tátra félig CAF 61 - félig Tátra félig CAF
Forrás: közösségi szájt...
Megerősítést kérek szépen, ha igaz, cáfolást ha nem...
Én is majdnem dobtam egy hátast, amikor meghallottam - bár szerintem csak akarat kérdése, hogy beletanuljanak... :-)
Szépilona is logikus lenne, sőt, kifejezetten jó volna, de ha végre elkezdődik a Széll Kálmán tér felújítása, akkor szigetüzem lesz egy jó fél évig, és nem célszerű a még bejáratós és garanciás kocsikat elvágni a főműhelytől. Ráadásul folyamatosan fognak elkészülni, nem egyszerre 10-20 kocsi, így ez nem lenne működőképes.
Szóval fel van/lesz adva a lecke, majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok...
Jézus, már csak az Angyalföld hiányzott a képletből.. :)
Értem amit mondasz. Az új villamosok állag megóvása szempontjából jó gondolat lenne az is, ha az új villamosok Ilonára mennének a jó öreg szokás szerint, és a 'régi' K2-k mennének Pestre az 1-esre. (Akár próbaképpen is)
Fizikailag éppen mehetnének Budafokra, de rövidesen szét lesz bombázva a kocsiszín, és majdnem egy évig semmilyen villamost nem fog kiadni.
Állítólag az angyalföldi műszak jár a VJSZ-be ismerkedni a kocsikkal, de az ottani járművezetőknek szinte egyáltalán nincs K2-re vizsgája.
Szóval majd meglátjuk, az tény, hogy az 1-esen a tápszakaszok kialakítása kifejezetten kedvező a visszatáplálós kocsik szempontjából, a villamos ugyanis önmagában tudja a 30% megtakarítást (áramszedőn mérve), azonban ez a budai oldalon a gépházakban mérve (a hálózat kedvezőtlen kialakítása miatt) már csak 15% körül van, az 1-esen szerintem ez akár felmehet 20% fölé is.
Részletekről nem tudok (nyilván tök ugyanolyat már nem lehet gyártani, mint 10-12 évvel ezelőtt), a lényeg az, hogy csatolhatóak lesznek a már meglévő 80 db K2-vel.
A szaggatókat a néhai bajai Ganz gyártja (hogy most éppen mi az aktuális nevük, azt nem tudom), ők hozták 2002-2003-ban is az akkor megújult 80 kocsihoz.
Igen ott áll a 4081, én is meglepődtem tegnap.. Érdekesség, hogy nyár elején a Fehérvári vgz. elött a 4040 is azért lett Barossos, hogy menjen a Fehér útra, aztán a te listádon már rajta sem volt, helyette a 4071 tűnt fel, és lám az bent is van már.
Üdv.! Egyedül a 4040-4047-es páros közlekedik még a 28-ason, viszont ha 20 kocsi megy be felújításra egyenlőre, lehet 4040 után a 4047 is kimarad, mivel a Fehér út udvarán várakozik a 4071-4081!-es páros.
Így az én listám szerint 18 kocsi biztosan bent van már, egyedül a 4098,4213-as kocsikra nincs bizonyítékom. Velük lenne meg a 20, de azok utcán már T5C5-ként tuti nem lesznek.. (De elég valószínű az is, hogy 4071-4081-el beért mind a 20)
orulok az erintett villamosok teljes megujitasnak. a kepek alapjan szepek lesznek. (azt azert tovabbra is tartom,hogy pl pont az egyesen lenne letjogosultsaga az ap-s potok alkalmazasanak kozepso kocsikent.)