Valami köze csak lehetett, mert a motorolaj sűrűbb lett tőle a méznél is... földúton mentünk, szinte nulla fordulattal... nyáron... mivel a ventilátor alig forgott, nem is hűtött... és az iszonyú sűrű olaj nem is jutott el oda ahova kellett volna... ami meg a sűrűjéből feljutott, azt a gyűrűk nem húzták le... abból korom lett...
Azt hiszem az enyém is valami hasonló volt. Tavaly nyáron kezdődött (mondjuk előtte egyszer leállt, és be se akart indulni, rotor meg elosztófej csere után ment), kegyetlenül rángatott, mikor mínuszok voltak, szinte megszűnt, aztán ahogy most enyhült az idő, megint előjött...
Jött az olajcsere, meg ami még aktuális volt: a lambdaszondát már 20 ezerrel túlhajtottam, a gyertyákban is több mint 70 ezer volt, meg a benzinszűrő is 2 éves... és láss csodát, ezek után megszűnt a rángatás :)
Hát egy biztos: a parkolás nem volt gond, ha a hátulját betoltam, kiszálltam és beemeltem az elejét is...
Sőt a Petőfi híd alatt láttam egy fickót aki megállt a parkolóhely mellett, "bekapcsolta az intelligens parkolás segítő rendszert" = kiszállt, hátrament, betette a hátulját, előrement, betette az elejét...
Sajnos nincs, pedig kellene. A szivargyújtóba tolható fogyasztáscsökkentő, amiben egy elkó volt, az mindent visz. :)
Egyébként az a bicskanyitogató, hogy ezek egyre profibb marketinggel nyomulnak és a mögöttes tartalom egyre kisebb, vagy inkább nulla.
Egyetlen ilyen kütyüt ismerek még a karburátoros időkből, ami jól működött, néhányat beépítettem és gázelemzővel mérve is hozta az eredményteket. Persze a mögött ott volt a fizika, amivel magyarázható, nem jut eszembe a neve, majd megkeresem, ha érdekel valakit.
Corsa C 2004, 1,2 benzin. Kormányszervo időnként nem működik, hibakód C1502 kormány nyomaték érzékelő 2 hibás.
Googliztam már, de értékelhető leírást nem találtam, csak újra kalibrálást. De középállásban jó értékeket mutat a KTS. Érzékelő kezd megdögleni? Lehet külön kapni vagy inkább komplett bontott?
A "jó" öreg finis. Az akkori autókereskedők Szent Grálja.
A folyékony autószerelő.
Nem indul a dízel, füstöl, kopog? Egy flakon nem oldja meg, akkor majd megoldja három. :)
Egy biztos, amibe ez belekerült annak 1-2Ekm múlva tényleg finis volt. Addig elfedte a hibát, de utána a motor még rosszabb állapotban volt, mint előtte, már ha ez lehetséges volt. :)
Kisnyomású üzemanyagpumpa ebben a gépben szerintem nincsen, de ha a motoron találsz egy vérnyomásmérő-szerű kézipumpát az üzemanyag csővezetéken, akkor biztosan nincsen benne.
Nem lenne rossz menet közben, amikor csinálja a hibát, egy gyári szintű diaggal megnézni a paramétereket.
Remélhetőleg látszik, hogy mi miatt vacakol.
Ezeknél szokott levegősödni az üzemanyag csőrendszer a motoron. Vagy kikopik valahol a műanyag cső vagy van, hogy a gyorscsatlakozónál levegősödik és néha az üzemanyagszűrőnél. A levegősödés hidegben lehet rosszabb, az anyagok hőtágulása miatt.
Ha a motoron levő kézipumpát megnyomogatod olyankor, amikor vacakol és jobb lesz tőle, akkor valószínű, hogy levegősödik. Persze lehet más is a hiba oka, de ezzel érdemes kezdeni.
Ha egészen véletlenül van benne kisnyomású szivattyú, akkor a motoron levő csővezetéknél a levegősödést ki is zárhatjuk, mert ahol "rés" lenne, ott nyomná ki az üzemanyagot.
" sokáig a Finis volt az olcsó motorgenerál,az első csodaszer ha jól emlékszem,az űrtechnikából :-D jött Slick50 volt,amiről azt ígérték,hogy a kopott hengerfalba diffundálva visszaépíti a gyári méreteket."
A finisről senki sem állította, hogy motorgenerált csinál. Mindössze egy olajadalék volt, ami a végét járó (a neve is erre utal) motorok olajfogyasztását csökkentette. Ma is forgalmaznak ilyeneket, ezek sem ígérnek többet.
A slick50-ről sem állították, hogy visszaállítja a gyári méreteket, mindössze annyit, hogy egy teflon réteget von a felületekre*. Ezt tudta is. Hogy mennyire volt hasznos, vagy sem, abba nem megyek bele, de az biztos, hogy csökkentette a motorok belső súrlódását.
* ezért volt benne a használati utasításában, hogy új motorba nem szabad tenni.
Nekem pár éve az akkori autóm pont ugyanezt csinálta, igaz az benzines volt. Én sem tudtam rájönni mi a fax van. Aztán egyszer csak egy kanyarban megállt mint a szög és semerre tovább.
Simsonba raktam, az amit kapott és a szokásos típusra jellemző csörgés sem jött elő illetve sem főtengelyt sem tűgörgőt sem dugattyút nem kellett 12 000 km alatt cserélni. És nem volt tapasztalható az a bizonyos elgyengülés sem. Pedig nem ez volt a jellemző.
Még akik alkalmazták valahogy mindig emlegetik az akkori járművüket hogy pont az mennyire jó volt. ( 1 évről van szó és 20 év távlata.) Véletlen vagy sem? Passz. Szerintem nem. Vagy valami volt a levegőben. :)
Sziasztok.reg óta húzódó gondom van az autoval és meg egy szerelő sem jött ra mi lehet a bibi,remelem ti tudtok tippeket adni.
az autó majdnem minden reggel munkába menet egy idő utan(ez változó van hogy 5perc van hogy 15)
egyenletlenul kezd menni,rangatozik,volt h már meg is állt.tobbszori próbálkozásra után aztán beindult.ienkor alapgazon cikazik a fordulatszam is,van hogy le is fullad,utánna megint csak többszöri próbálkozásra kapja el.ami a nagyon érdekes h ez csak és kizárólag mindig a teli hideg idoszakbaN csinálja,kb decembertol-februarig,tehát amíg fel nem melegszik az idő.
viszont tapasztaltam már azt is h -7 fok volt reggel és ment mint kés a vajban.
neha vesz be hibakódot is(motorhibakod) de aztán magától el is tűnik pár startolás után.
sajnos általában csak rövid tavokat jarok vele városban,volt bele párszor öntve befecskendezorendszer tisztito is.csak leírom ami eszembe jut hatha segít. ;)
Energy Release anno nekem és ismerősi körben is bevált. Igaz hogy 2T motorokba, autókba raktuk de azóta sem volt sem előtte sem utána ami olyan jól teljesített.