Sziasztok! Ikres babakocsit keresek. Olyat, ami újszülött kortól használható, tehát vízszintesig dönthető. Nemigen fogok vele BKV-zni, inkább csak a falusi utcákon tologatni, viszont be kellene, hogy férjen összecsukva a csomagtartóba. Van valakinek tapasztalata, hogy melyik jó? A legtöbb helyen csak olyat látok, ami majdnem dönthető vízszintesig, én olyat nem akarok. Viszont a dönthetők 100 ezer körül vannak, az nagyon sok.
Szóval ha bárkinek van ismerőse, aki eladná a fentiek szerinti ikres kocsiját, én szívesen megvenném!
Az ember kialakít egy csomó kompromisszumot, mire megveszi a babakocsit, és aztán a választott darab adottságaival él együtt. Persze vannak kivételek, pl kőgazdag, bazi nagy lakással, földszinten, autóval - így ugye kit érdekel a súly, kit érdekel, ha a változó igényekhez új és még ujjabb kocsikat kell venni, nem kell boltba járni, és persze sosem kell buszra fölemelni. Mi pórnépek ehelyett kiválasztunk egy kocsit, ami a lehető legtovább alkalmas nekünk, pl könnyű, kicsire összecsukható - vagy bármilyen, kinek mi a tényleges igénye - és ha már úgy alakult, hogy mindent nem tud az a kocsi, akkor az átmenetibb időszakokra, pl amíg csak és kizárólag fekszik a baba, barkácsolunk...
Mellesleg mi végül nem is barkácsoltunk, a kocsi nem vízszintesig dönthető, de a lényeg, hogy a baba háta egyenes legyen, az már nem annyira számít, hogy a lábai tökéletes egyenesben folytassák és az sem, hogy az az egyenes kicsit szöget zárt be a talajjal. Mivel refluxos, már az inkubátor is alá volt támasztva a fejénél, jól is jött, hogy nem vízszintes - kicsit feljebb csúsztattam, hogy a feneke alatt legyen az a minimális hajlat és tök jól elvolt.
Persze, hogy nem. A hordozóknál is ezt csinálja az ember, de azért csak jobb az, ami ténylegesen vízszintes, mint amit ki kell pótolni. De, mint írtam, a 647-nél mindegy, hogy a kocsi alja mennyire egyenes, mert a beleteendő mózes alja az.
Na ja, de az emberi ügyességet egyáltalán nem meghaladó feladat a majdnem vízszintest tökéletesen vízszintessé tenni egy takaróval / törülközővel / habszivacs-darabkával stb.
Az ára egyáltalán nem tetszik, de tudja azt a 3 dolgot, ami nekem kell: esernyőre csukódik, de egyben van a tolókarja, megforditható az ülőrésze és a tesó fel tud állni a kocsira.
Én a 647-t ismerem, az úgy működik, hogy van egy külön megveendő merev aljú, de textilmózeskosár, amit bele kell tenni a kocsiba, és ebben fekszik a baba. Innentől fogva meg mindegy, hogy megvan-e pontosan a 180°, - a 647-ben nincs meg - mert a merev alj biztosítja a vízszintességet. Egyébként ha azt írják, hogy majdnem - a Brendon azt a szöveget szokta írni, hogy "150° alá dönthető" - akkor abban biztos lehetsz, hogy az messze van a ténylegestől, elvégre ez reklámszöveg.
Van valakinek tapasztalata a Pierre Cardin PS646 TS kocsikkal? Elsősorban az érdekelne, hogy a "csaknem vizszintesre dönthető" kitétel pontosan mit is jelent, kb. mennyi az a "csaknem"?
Csak azt tudom mondani, hogy itt is igaz az olcsó húsnak kezdetű mondás. Ami nagyon olcsó, annak mindig (minőségi) oka van. Persze az is igaz, hogy nem biztos, hogy ki tudod használni azt a faktort, amitől drágább egy drágább kocsi.
Döntsd el, hogy milyen paraméter fontos számodra, mik azok a tulajdonságok, amikkel rendelkeznie kell a kocsinak, - persze ha még nincsenek korábbi tapasztalatok, akkor nehéz - és ezek közül vedd meg a legolcsóbbat!
Annak idején elég sok internetes fórum-véleményt elolvastam, ezek alapján tudtam felállítani a kívánalmakat, mivel rendelkezzen a babakocsi, és így lett az első körben nyerő a PP Venezia. Hogy mennyit ér az olvasott, éa a valós tapasztalat: amikor kipróbáltuk az áruházban, azonnal egy másikat választottunk a kereke miatt.
Nekem az alábbi szempontok tűntek fontosnak:
- legyen teljesen vízszintesig dönthető;
- legyen téliesíthető - nyári babáknál ez nem ennyire fontos,
- a tolókar legyen átfordítható,
- legyen rajta bolygósítható kerék,
- legyen alul tárolórekesze,
- összecsukott állapotban is könnyen cipelhető legyen és "álljon meg a lábán",
- legyen rajta valami fogantyúszerűség, hogy villamosra, buszra fel tudd emelni - ez fontosabb, mint hogy ténylegesen hány kg, mert egy rossz fogású 10 kg sokkal nehezebbnek tűnik, mint egy jó fogású 15!!!
- ne legyen nagyon nehéz.
Ezen kívül azt is érdemes mérlegelni, hogy ténylegesen mennyi ideig fogod használni, beleértve a gyerekek számát is - mert lehet, h. mégiscsak jobban megéri venni egy olcsóbb fekvőset és egy olcsóbb ülőset, mint egy drágább két-, v. háromfunkciósat.
Nem idétlen, de némi megszokást igényel. Ha "fordítva" tolod, tehát a bolygósított kerekek vannak hátul, akkor annyival nehezebb a mozgás, hogy ha járdaszegély jön, akkor nem tudod a kocsit megbillenteni, hanem oldalt meg kell emelni, úgy tudsz felmenni a járdára - vagy teszel egy 180°-os fordulatot. De ennyi, semmi több komplikáció. Egyébként elég sok olyan kocsi van, amelyiknek csak az egyik pár kereke bolygósítható, azokkal az "idétlenség" problémája mind fennáll.
Ja, és - mivel mostanában volt alkalmam összehasonlítani más típusokkal is az Unot - szintén fontos szempont, hogy elég nagy helye van benne a babának. Ebből a szempontból az összes olyan típus, amelyik levehető mózeskosaras, hátrányban van, mert azok belül kisebbek, mint a babakocsinak szánt babakocsik.
Én most vettem Hauck Speed Sun Plust. Csak 6.5 kg és lehet cipelni lépcsőn is. És fektethető a háttámlája, 7 hós fiam jókat alszik benne. Én csak eddig a Brendonban láttam és 23 000-be került! De interneten nézd ki milyen színűt szeretnél mert a boltban nincs mindig nekik.
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, milyen márkájú, esernyőre csukható babakocsit érdemes venni, ha a fiamat altatni is szeretném benne (azaz legyen lehajtható támlájú, és a lábtaró rész se csak 3 cm-es legyen) , és sokat járnánk bkv-val, tehát legyen könnyű, és lehetőleg legyen olcsó. (Álmodozok?) Esetleg tudtok valami jó boltot? A Matti-ba érdemed kinézni? Előre is köszi a segítséget!
Úgy látszik, fittebb vagy nálunk -- nekünk csak egy emeletnyit kell fölvinni (+ a BKV-lépcsők, rokonok és intézmények), de még a Graco 7 kilóját is elég fárasztónak találjuk emelgetni.
Szia! Nekem pont ilyenem van, csak piros-szürke színben. És éppen eladó! :)) Mi nagyon szerettük, egyáltalán nem nehéz, mi a második emelten lakunk, és tényleg könnyen lehet hozni-vinni. Én csak jót tudok róla mondani. :)
Majdnem ilyet vettük, de szerencsére időben meggondoltuk. (BNV-s bababörzén volt standjuk.) Masszívnak néz ki és jól megcsináltnak, de nem könnyű és ha lépcsők is esnek az utadba, akkor minden deka számít.