Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Van 400V (3x16A). Vagyis 2 külön gép jobb lenne, nem kéne átalakítani semmit. Viszont a legtöbb helyen csak a mezei 230V/16A-es aljzat van, és a 120-as inverter már a 3kg-os kategória, mobilabb (a mostani 5kg). Lehet, hogy lesz olyan helyzet, hogy nem otthon akarom használni.
Már a 190-es is felesleges, mert a 230V-os hálózat többnyire 16 Amperrel van biztosítva, és levágja. A francia hegesztőfórumon kimérte valaki lakatfogóval a GYS gépem fogyasztását hegesztés közben, és a 180 Amperes beállításon 26 Ampert vett fel a hálózatról. (Kezdem azt gondolni, hogy ennek a kategóriának nincs sok értelme. Venni kell egy kicsi, 100-120A körüli gépet a háztáji munkákhoz, és egy 400V-osat arra az esetre, ha valami vastagabbat kell hegeszteni. Már ha az utóbbira szükség van egyáltalán.)
Köszi, egyelőre le is tettem róla, vagyis úgyse tudnám elhozni a következő 2 hétben.
Inkább 2-3 mm anyagokkal fogok dolgozni valószínűleg, az "új" Gorilla is csak 190 A-t tud egyébként.
Pont azt nem szeretném, hogy a nagyobb és nehezebb pisztollyal ne tudjak olyan finoman dolgozni. Rögtön vehetnék spirált meg áramátadót is hozzá, mert 1,2 mm huzalhoz van felszerelve.
Közben láttam a hirdetéseket nézve, hogy mégis többféle karakter is van a nyomáspróba dátumoknál.
Kérdeztem a tűzvédelmis fickót (akitől az egyik CO2 tűzoltó készüléket vettem), hogy normális-e, hogy ez a múzeumi palackom kifli egy kicsit. Mondta ezt a vizes nyomáspróbát, meg hogy akár attól is elgörbülhetett.
Nekem volt részem vizes argonnal. Nem sok volt benne,de épp elég volt ahhoz,hogy bezizzenjek,mert nem tudtam,hogy mi a hiba. Reduktor nélkül egy üvegbe szisszentettem,és párás lett az üveg belül. Ez néhány csepp volt,de mégis gondot okozott. Próbáltam a palackot a feje tetéjén is megnyitni,igy nem jött viz. A következő töltettel sincs gond........
hülyeséget írtam, azt akartam hogy "lesz piaci rés egy újabb palackot cserélő cégnek". amíg igény van, szolgáltatás is lesz. most megveszel pár tele messer palackot áron alul, és kihúzod amig rendeződik a helyzet és akkor töltetsz.
Palackot nyomáspróbázni bármilyen erre minősített cég tud, és jogosult beütni a próbajelet. Semmi különbség nincs ha akármilyen ipari vagy orvosi gáz van a palackban, lehet az légpuska tartálya is. névleges nyomás 150%-án tesztelik vízzel. ha szemrevételezéssel valamit találnak rajta vagy kihasad teszt közben akkor kuka. ennyi. szerintem a dissou kivétel, de ezt nem tudom biztosra.
Azért, mert kifogtál egy hibás darabot, még ne menjen el a kedved tőle.
Ha 3 napon belül vagy (nyitvatartási idő számít), és magánszemélyként vetted, akkor jogosan kérhetsz cserét, és nem kell elfogadnod a javítást. Ha nem akarják/tudják cserélni, akkor pénz vissza.
Van még az indoklás nélküli 14 napos elállási lehetőséged, ha neten rendelted. Ha nem menne máshogy. Az nem számít, hogy (kicsit) kipróbáltad, viszont a visszaküldés költsége alapból téged terhel ilyenkor.
A szódavíznél nem opció, mert ennél a megoldásnál pont az a lényeg, hogy nem kell leszedni a reduktort (így is terveztük), így lehet kompletten vinni, illetve ehhez a megoldáshoz készült a fali tartó (eldőlés gátló) is.
Van sima fogantyús változat is, csak itt mindig reduktor fel, reduktor le. Ezeket csak cipeléshez szoktuk használni.