Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Le fogom ellenőrízni azokat a dolgokat, amiket tanácsoltál. Én is gyanakodtam a hálózatra, miszerint valamelyik program, valamiért nagyon szeretné használni a netet, de akkor is ilyen lassú a gép, ha nincs is netkapcsolat (lehúzom róla a kábelt).
Természetesen nem vagyok biztos benne, hogy a víruskereső mindent megtalál, de elég jó tapasztalataim vannak a McAfee találati arányával kapcsolatban. Korábban ezen a gépen az Eset volt használva, akkor rendszeresen előfordult, hogy vírusos lett a gép, amelyet a McAfee megtalált a vinyón (másik géppel ellenőrízve). A McAfee és az XP is up-to-date. Én sem vagyok a registry pucolók híve, de más ötletem nem volt. Az svchost processzek voltak gyanúsak (állítólag sokszor ezek okolhatóak, ha lassú a bútolás), amikről azt olvastam a neten, hogy ha baj van velük, akkor egy alapos registry tisztítás segíthet a dolgon. Hát én kipróbáltam, nem lett sokkal jobb, de rosszabb se.
Ehhez én még hozzávennék valami memoriahiba lehetőséget (kéne futtatni egy egész napig memtest-et, lehetőleg kurva meleg szobában, amugy tök fasza összefoglalás, el kéne rakni, ha másoknak is hasonló baja van.
Amugy, ha fogadni kéne, én a leirt bajokból a PIO-ra visszaesésre fogadnék.
Tehát, egyik folyamat, avyg folyamatok sokasága sem mutat akkora CPU-használatot, mint a grafikon? Ekkor valami HW-eszköz lesz gyanús, vagy eleve rootkittel van dolgod (csak egy jótanács: Sose bízz egy fajta víruskeresőben, a mekkávénak is van fehér foltja, de kb. napról napra változik, hogy épp melyik víruskergető a jobb-de sosem 100%-os). Merevlemez DMA módja rendben van, nem esett vissza az átvitel PIO-ra? Amúgy a SMART értékei rendben vannak? Hálózaton nincs nagy forgalom? Óra nem állítódott el (CMOS elem lemerülése)?
Honnan tudod, hogy a vírusölő mindent megtalál? Költői kérdés volt...
McAfee pont csinál ilyeneket, de ha leszedted és feladatkezelőben semmi nem látszik, akkor nehéz okosat mondani. Win az teljesen frissen updatelt, minden fent van? Registry pucolók futtatása viszont lehet nem volt jó ötlet, ki tudja mit kavartak meg.
Van egy 2 magos gép, a procija már nem mai gyerek, de azért még egész jól használható (Pentium D 945, 3,4GHz). Windows XP van rajta. Az a bajom vele, hogy a Windows nagyon lassan bútol, és bútolás után egy jó ideig elég nagy a proci terhelése akkor is, ha nincs elindítva semmilyen program, de utána is lassabb, mint amilyennek kellene lennie. A vinyó szerintem vírusmentes, egy másik jól működő géppel ellenőríztem le a kiszedett vinyót (SATA-USB átalakítóval), amelyen egy frissített McAfee volt (ezzel a progival meg vagyok elégedve, bár eléggé megfogja néha a gépet, de mindent megtalál). A problémás géppel már sokmindent megpróbáltam: leszedtem róla a Java-t, mert úgy tűnt, mintha az lassítaná a gépet. Leszedtem róla a víruskeresőt is, mert arra is gyanakodtam (azóta nincs neten). CCelaner-rel letisztítottam, futtattam egy kölön registry cleaner-t és optimalizálót is, és az egész vinyót is optimalizáltam. Nem sokat változott a helyzet. Amit még nem értek, hogy bútolás után mindkét proci terhelése 40-60% között mozog, sőt néha még jóval feljebb is ugrik, de a feladatkezelőben a CPU terheltségnél ez egyáltalán nem látszik, csak a grafikonokon, na meg a tapasztalat is ezt erősíti. Természetesen ki van pipálva az "összes felhasználó folyamatainak megjelenítése" kocka is. Hogyan lehetne kinyomozni, hogy mi fárasztja le ennyire a procikat? Nincs kedvem és időm az összes progit, na meg a Windows-t újrainstallálni.
"azon lehet hogy volt eredetileg XP ( de azon tán 98 max, de ezt csak érzés alapján mondom), akkor meg recovery, izé, vissza lehet rakni, nem telepíteni.
Ha ujratelepítette , akkor persze dobozos vásárolt eredeti cuccal, nyilván...."
Namostan a többitül teljesen függetlenül mijaretkeslóf@szér' is ne lehetne újratelepíteni (*) ? :-O
(*) Mondgyuk pl. egy vinyóhiba után, de valójába' tetcés szerint is....
Hülyeség ez az összevetés. Az életed biztonsága hogy jön egy számítógépes oprendszer alapszintű védettségi fokához? Ez masszív, hatásvadász csúsztatás. Komolyan ezzel akarsz érvelni?
Hogy a kolléga mivel telepíti újra, az az ő dolga, amíg nem fejti ki, hogy valami csámpás cucc. Te ne helikopter legyél, hanem prbálj segíteni. Ha ez részedről kimerül abban, hogy szar, meg dobja ki és biztos lopott a rendszer, akkor mégis minek írsz ide?
W98-as laptopokon nem nagyon volt recovery, de még a hozzáadott recovery media sem volt mindennapos dolog-mellesleg az előbb még az XP ellen érveltél, a W98 átment a rostán? Van XP alá minden ehhez a géphez, de konkrétan LAN-t nem említ, tehát vélhetően PCMCIA vagy USB wifi kártyáról lesz szó.
A kollega aszonta, telepitett egy XP-t - egy ezeréves Toshibára.
No, azon lehet hogy volt eredetileg XP ( de azon tán 98 max, de ezt csak érzés alapján mondom), akkor meg recovery, izé, vissza lehet rakni, nem telepíteni.
Ha ujratelepítette , akkor persze dobozos vásárolt eredeti cuccal, nyilván....
Én vagyok helikopter.
Tegyük már az XP-t a helyére a kétütemű Wartburg mellé. Nyilván elmegy bizonyos dolgokra.
Persze, Kínában, a sosenemfrissített, ilyenolyantört XP-k, azok viszik a statisztikát. Az otthoni, normálisan bekonfigolt (szándékosan nem a klf bloatwarékkel megvédettet írtam), ésszerű védelmi szoftverrel szerelt, frissülő XP nem nagyon válik zombivá még kopasz ADSL mögött sem..
És biztosan van benne LAN? Vagy valami PCMCIA megoldás van benne? Akármelyik is, szedj le egy Everest Home Edition-t: http://letoltes.prim.hu/fajl/945/ A hálzat/PCI PNP hálózat útvonalon keresd a LAN vezérlőt.
Na, gondoltam. Mi másra is lenne való. Van ügyfelem, aki P1-es laptopon szövegszerkeszt. Nem azért nem dobja ki, mert nem telne jobbra, hanem mert van esze és arra, amire használja, untig elég. 1x évesen az akkuja másfél órát bír, a W95+Word6 hamarabb üzemkész rajta, mint egy W7+O2k10.
Ez aztán az érv! Én is XP alól netezek éppen. Most akkor mi lesz? Nem vagyok trendy, holnap jönnek a zöld manók, vagy mi? :-) A W7 az egyszeri userek nagy részének azt jelenti, hogy a kinézet másabb. Fogalmuk és érdeklődésük sincs azok iránt a dolgok iránt, amik a W7-ben esetleg alapjaiban mások, vagy jobbak, mint az XP-ben. Én használok W7-et is és Vista-t is, van két gépemen ezekből, tehát még a vád sem érhet, hogy egyoldalú vagyok, de egyszerűen nem tudom komolyan venni az ilyen "elavult" jellegű érveket. Arra, amire eddig is jó volt a gép, ezután is pont olyan jó lesz XP-vel. 2014-ig nem igazán lesz komoly hátránya.
A kolléga meg írta a gépe típusát: Ez egy PIII-as laptop. Tegyen rá W7-et.. Ha nem bírja el, gondolom, szemétbe való, elavult vacak az is, nem?
Nem tudom jóhelyen teszem-e fel a kérdésemet, .A Firefox könyvjelzőiböl minden eltünt és nemtudok semmit beletenni, .Hogyan tudom ,vagy a régieket vissza hozni, vagy ha az már
Határeset, de lehet jobb lenne az valami céges vason, vagy bérelt helyen, majd Hamachival összekötni az egészet. Dropboxos megoldás sem teljesen arra való, hogy tallózzunk, online mentsünk rá, ketten dolgozzunk ugyanazzal a doksival.
Többit meg inkább másképp ismerem, de utána sem jártam, előbb csináltam céges vonalra VPN-t, ha fix gépről, fix júzerekkel kellett elérni, vagy éppen ugyanezt Hamachival.
miért van az hogyha egy szöveget MSNből akarok freemailre küldeni akkor az Iexplorer megjegyzi a formátumot, betűszint, de sem a Chrome sem a firefox nem :(
Úgy döntöttünk hogy mindenki elérje a dokumentumokat egy központi helyen tároljuk. Mivel távmunkában többen dolgozunk ez fontos.
Innen jött az ötlet hogy legyen "felhőben" az egész. Sok lehetőség van azt már látom (Dropbox, Box-net, SkyDrive, MiMedia, Google Apps), szeretném tanácsotokat kérni melyiket érdemes választani, milyen tapasztalatok vannak?
Esetleg jó lenne olyan rendszer ami mint egy "könyvtár" vagy "meghajtó" beépíthető a rendszerbe. Az intézőben, Total Commanderbe.
A rendszerek amik kapcsolódnak a felhőhöz: WinXP, Win Vista, Win7.
A gondom az, hogy a meglévő lemezről a fáljok bemásolásakor azt írja ki a gép, hogy fálj/lemez nem olvasható.Lehet hibás a lemez?Gyári xphome, talán 5-6 alkalommal használtam, látható hibája nincs.Valami dll fájlokat nem akar a felismerni a gépem.
Sokat, nem sokat? Nem tudom megitélni. Most november, december kb 1000 A4-es színes lap. Majd húsvét előtt megint. Közben szinte semmi. Ünnepek előtt fogy a borosdoboz. Utána csend. Így nagyon drágának találom a lésereset.
Most ezt nézem. De nem kéne kiegészítő funkció. A patronok is elég nagyok, színenként vannak.
De az nem MTU. Előbb lesse meg a dénest, aztán trace. Amúgy meg mindegy, lehet elkezdték a lekapcsolást, jan 1-től vége a drótnak, csak sokan nem tudják.
Persze. ELég, ha a szolgáltatónál elromlik vmi: megpusztul egy eszköz, ettől másfelé mennek a csomagok (mondgyuk egy rosszul konfigolt tartalékcuccon át), vagy akár csak elbabrálnak vmit. Mindegyikre volt már példa.
Ha logmein nem megy, akkor az secure.logmein.com de mivel ez egy hostnév, más meg megy, akkor 77.242.192.193-at pingeld meg, mert idehaza erre kellene feloldódnia.
Amúgy meg mindegy, mert közhálót elvileg január egytől lekapcsolják.
Volna egy kis problémám egy mikro sd kártyával amit telefonban használtam és maradt rajta néhány jó kép. A laptopba és mostmár a telefonba téve sem látja semmi. A laptop felkínálja az újraformázás lehetőségét de cancel majd a köv üzi jön:
G nem érhető el
A kötet nem tartalmaz felismert fájrendszert. Győződjön meg róla,hogy az összes szükséges fájlrendszer-illesztőprogram be van e töltve,és a kötet nem sérült e.
Várom segítségeteket mihez is kezdjek mindenképp elúsznak a képeim?
Tudom nem idevalő a kérdés, de benne vagytok és biztos van nálatok válasz. Ha nem, hát akkor uggorgyunk.
Cserélnem kell a nyomtatőmat. (HP880c) Nem azért, mert rossz, hanem nagyon nagy nyűg hozzá patront szerezni. Ha van, akkor nem győzőm kunyerálni a cserét, mert valamelyik színt nem adja ki. Már a papírboltosoknak és nekem is fárasztó. Az se ideális, hogy általában a sárgám fogy ki, így többnyire kidobok kb 3-4 ezer forintot.
Ami nyomtatőkat kínálgatnak, az multifunkciős pici patronú vacak.
Nekem csak az kell, hogy nyomtasson, a színes patronok nagyok legyenek benne és színenként lehessen cserélni. Ne scanneljen, ne fénymásoljon, ne faxoljon, gyerekre se kell neki vigyázni, tűzjelző funkció se kell, csak nyomtasson, olcsón.
Akkor várom, hogy melliket vegyem. Már, ha szóba álltok velem ez ügyben.
Én is kérdezek: Szilveszterre készülvén van egy hangkártya a gépembe 2 JACK-es kimenettel. Egyikbe be van dugva a logitech hangfalam mélynyomóval (azon van piros és fekete kimenetem)
Namost szeretném összehozni valahogy a sony hifimmel is hogy +2 hangfallal többem legyen. Van egy 10 méteres JACK-piros/fehér végű kábelem, ha ezt benyomom a hangkártya másik kimenetére akkor fogja bírni vajon a terhelést? vagy a mélynyomóról célszerű inkább átvezetni?
Segítséget szeretnék kérni. Windows7 fut a gépen. Az a problémám,hogy a képek,filmek nem jelennek meg kicsiben miniatűrként,hanem csak a kiterjesztést mutatja,hogy jpg,pdf,avi,mp4 stb... Próbáltam már a vezérlőpultban állítani a mappák beállításánál,de semmi nem változott. Van még ötlete valakinek mit,hol,hogyan?
Aztán akkor 2 géppel több amit karban kell tartani :-) Videós portot sosem szerettem kinyitni, de vigyor van, annak a VPN-jét meg egyszer írom le, júzer hozzáadja, műxik.
Akkor hagytam ott, amikor aktiválni kellett volna a hostot és adott egy billing formot, igaz $0-ról, de ilyet én nem igazán töltök ki kártya meg egyéb adatokkal.
Egyébként itt (http://dyn.com/dns/dyndns-pro-free-trial/) azt írják, hogy a Pro-val trialolsz egy hónapig, közben cancelozni kell, és akkor egy domainod továbbra is maradhat a rendszerben. De mondjuk így már engem sem nagyon érdekelne a dolog, van másik szolgáltató, az biztos.
Regisztráltam náluk egy új account-ot, a régin van két host és működnek és ingyen, harmadikat már nem tudtam, na legyen új fiók. De itt sem tudok, egyet sem, jön a 30napos trial-al.
Találtam egy nagyon jónak látszó Linux disztribúciót, amit a Windows-ból emigrálóknak fejlesztettek az egyszerűbb átálláshoz.
Nem nagyon kell programokat már rá telepíteni, van rajta Wine, flash lejátszó, külalakra is Windowsos, vagy Mac. -os, nagyon gyors és gusztusos. Ubuntu alapra készült, telepíteni fogom a W7 mellé.
Volt sok olyan is, annál meg legfeljebb a nyomtatóval és a webamerával szoptak. Ugyanúgy legyalulták, mert ha ismerős Linuxos értett hozzá, akkor mást rakott fel, "mert az jobb". Aki meg nem, annak win kell és repült is a fenébe, mert warez win a jó. Sulineteseknél én is bepróbálkoztam, de környéken embert sem nagyon találtam, aki 1.0 júzer desktop Linuxait hajlandó volt kattintgatni, így részemről én is megpróbáltam Winre beszélni, ami aztán drágább lett, mint géppel együtt.
Valaki meg tudja mondani hogy MSN-en küldtek egy videót nekem ami félig jött át, és megszakadt az egész. Ezt hol tárolja vajon a rendszer, az asztalra akartam menteni de ott nincs. Win7em van, hol keressem? :(
Nagyjából egyetértve hozzátenném, hogy én már láttam Linpus-t rendesen telepítve, teljes gui, minden működik. ASUS gép volt. Sajna, repült, mert "kellett" a warez Win7. Evvan.
Sziasztok! Kb 1 hónapja vettem újrairható dvd-t (TDK DVD-RW) kb 2x írtam rá , utoljára 1 hónapja. Ma szerettem volna rá újból írni. Szokásos módon, nero indit .. dvd1 iso írás .. felismerte h nem üres a lemez, ugye kérdezi h törölheti-e .. rányomok . le is törli elvileg, kijön a tálca , vissza küldöm írásra a lemezt, de 1 perc gondolkozás után kiírja: Unable to recover TOC
Win7 van a gépemen, próbáltam sajátgépből formázni, lefut rendesen, majd utána próbáltam rá írni. A Nero továbbra is úgy látja hogy nem üres a lemez, és letörlést felkínálja. Az írási naplót feltöltöttem ide: http://www28.zippyshare.com/v/41791655/file.html
Valaki nem tud valami megoldást? ( tudom pendrive meg külső HDD ,de azokat nem annyira szivesen adom kölcsön)
Ha eccer' írja, hogy fontos, akkor miért kérdés ez? Az automatikus frissítést a hozzá nem értő, önjelölt rendszargazdák, a hülyék és az igazi, bátor, Old Spice-ot használó vad férfiak kapcsolják csak ki. Kellenek a frissítések, segítenek a gépet stabilabbá, kártevőkkel szemben ellenállóbbá tenni, tehát kattinsd meg nyugodtan azt a buborékot. Ha naprakésszé válik a gép, akkor nagyjából havonta lesz vele két kattintásnyi tennivaló.
Van egy új laptop-om, és mindennap kiírja, hogy vannak Windows frissítések, fontosak és kevésbé fontosak. Mit gondoltok, ezt mind le kell töltenem, vagy hagyjam figyelmen kívül? Válaszotokat előre is köszönöm!
ismét segítséget kérek. Van egy Samsung Writemaster az XP-s gépemben. Nem működik, noha azt írja, hogy működik szabályosan. Azt mondja, hogy tegyek bele egy lemezt. Van benne. Az illesztőprogira is azt írja, hogy friss. Ezeket látom, segítsetek pls.
Üdvözlet mindenkinek. Elég régen jártam itt, és gondolom ez a probléma már ki lett tárgyalva, de rendesen szorít az idő, nem igazán tudok visszakeresni. Windows 7 fut a gépen, és a nyomtatómhoz (hp 2355 és egy Epson laser) nincs driver. Az Epson alapfunkciókkal még csak működik, de a hp nem. A gyártó honlapján talált program nem települ, mert az csak update. Próbáljak vista drivert win 7 alá? Valaki ezt ajánlotta, de kell lengyen ennél jobb megoldás.
Szerintem az a törvény, hogy OS nélkül nem lehet gépet eladni, rengeteget ártott a linuxnak. Fölhánynak egy parancssoros valamit, aztán az egyszeri user meg azt hiszi, hogy a linux egy ilyen DOS izé...
Pedig csak egyet kéne rendesen felrakni és mehetne a klóngyár.
Jesszus, az nem maga vo't. Valaki küldött képes levelet, de a maga levele is megevan. Akkor csak a mondat második fele és igen, a sapesz alatti mechanika a lényeg (eddig három féle van ehhez is).
Jobb lenne erre a Win7, ha már XP elég kihalóban van. Másik opció, hogy lépésről lépésre ebben a formában elég nehéz lenne, mert ha más nem, akkor a drivereket nem fogjuk tudni előre megsaccolni. Ráadásul Win7 lehet felismer egy csom eszközt bene. Még jobb lett volna oprendszerrel együtt megvenni a gépet, akkor bekapcsolod, működik, tán olcsóbb is.
Néhány napja vettem egy Packard Bell Easy Note notebookot (3 GB DDR, 500 GB HDD). Sajnos Linpus op. rendszer van rajta. Sose használtam ezt a rendszert. Ezért XP-re szeretném lecserélni. Ha lehet, akkor lépésről-lépésre meg tudnátok írni ennek módját?
Az ikonja hova mutat? Biztos, hogy telepítette magát? Van ilyenből olyan amit csak fel kell másolni. Ha utóbbi, az asztalon összemazsolázod a cuccait, oszt kuka...
Letöltöttem és telepítettem a JLC Internet TV programot, szeretném eltávolítani, mert semmire nem jó, de nem találom a "programok telepítése törlése" listában, sem a Program Files mappában, sem a start menüben, csak az asztalra pakolt ki egy csomó vackot (főleg jpg-eket). Ilyenkor mi van? Mi az, hogy egy program nincsen sehol, pedig van?
Igazából az első hsz-dben benne volt a válasz, csak nem értettelek meg.
De most már minden rendben van.
A lemezkezelő természetesen látja, csak nem tudtam, hogy hogyan tovább.
Egyszerűen az inicializálás elmaradt, pedig feldobta az ablakot a varázsló, csak nem láttam, mert rajta volt más ablak.
Ahogy kapcsolgattam le őket, akkor tünt elő.
Megcsináltam az init, azóta formázni is lehet természetesen.
köszi még1x, azt nem tudom, hogy mit mondok holnap a guruknaka progrramok, meg firmware-kkal kapcsolatban, de lehet meg kéne őket egy kicsit "piszkálni", hogy mi minden kellett, mire meg lett . :-))))
Nem kell ehhez semmiféle program, meg ilyesmi. Sőőőt, azzal csak túl szoktátok bonyolítani. Ha windows rendesen frissített, akkor 2 terát kezel is egyben rendesen.
Mi lehet az oka annak, hogy a különben kis erőforrásigényű Avira vírusírtó rendszerindításkor elkezdi zabálni a memóriát és a procit? Igaz, három-négy perc után megnyugszik, de zavaró, mert a 10 éves, gyenge gépemen igencsak megnyújtja a bootolási időt. (Frissen telepített XP-n is ugyanezt csinálja.)
Bekapcsoláskor látja a bios (478 Extended RAM Passed, 128 Cache SRAM Passed). Vagy memteszt programra gondoltál? Azt nem próbáltam, mivel csak olyan programot ismerek ami win alatt fut ezen meg ugye nincs.
Van egy Acer TravelMate 3000 laptop, amire képtelen vagyok feltelepíteni az XP-t. 1000-szer telepítettem már tehát nem én szórok el valami.
Hiba a következő: Elérek addig hogy a telepítő a file-okat akarja másolni a gépre (kék háttérrel). El is indul de mindig leakad olyan üzenettel hogy "a telepítő nem tudja másolni a következő fájlt: xxxxxx.yyy Ez a fájl mindig más azért nem írtam ki pontosan. Enterrel (újra) nem megy tovább, ESC-el jobb esetbe továbbenged de egy másikfájlnál ugyan úgy megáll. Már 3 CD meghajtót próbáltam bele, gondolva arra hogy nem tudja rendesen beolvasni. 3 fajta XP cd-t is próbálta. Tettem bele új HDD-t is, hátha az, de semmi változás. Nem lefagy hanem egyszerűen olyat csinál mintha nem tudná beolvasni a CD-ről az éppen aktuális fájl-t.
Nem tud valaki olyan kiegészítőt/bővítményt Firefox 9.0 -hoz amivel WLM kiírja az aktuálisan behívott Youtube linket? Kerestem gugliba de amit találtam a "now playing x" annyira régi h Firefox 3 as verziójáig jó csak.
Lopás ellen nemigen jó, mert nyilván első dolguk formázni a lemezt. Persze olvastam már olyan idiótáról is akit a tulaj a webkamerával lefényképezett a távolból :-)
Ezért kérdeztem mire kell, mert nekem úgyis minden cuccomon logmein van, azzal ki is csukom a júzert ha kell, vagy egér blokkol, vagy amit éppen akarok.
Nincs. Van pár extrém gép, aminél meg lehet fejteni, hogy ha hálózatra dugják, akkor lássál egy IPcímet, vagy hasonló megfejtést, de ennyi. Abból meg aztán nem sokat lehet tudni, kb. azt, hogy nagyságrendileg merre van, de pár kontinens eltérés még bele fog férni. Kavarni lehet, kérdés állandó, saját gép-e, vagy ellopás esetére kell, vagy mi is a pontos cél érdeke.
Létezik-e pl. valami szám (mint a mobiloknál az EMI szám), amiből egy eladott pc-t, laptopot egy megfelelő tudással és hozzáféréssel rendelkező egyén lenyomozhat, hogy a gép hol található? Itt nem az ip-re gondolok, hanem arra, hogy a világhálóra történő fellépéskor ad-e valami állandót, amit egy gép hagy maga után nyomként. Tehát nem az, hogy egy netes oldalt megnyit és ott hagy némi nyomat maga után, hanem az, ha megnyit EGY BIZONYOS oldalt pl. egy magyar szerveren, azt belehet-e azonosítani Karakószörcsög-alsóról ahol sejtelmük sincs hogy hová fog a gép bejelentkezni? És ha hagy, akkor ezt az operációs rendszer hagyja-e vagy maguk a hardverek. Egy új (pl. win 7) rendszer feltelepítésével követhetetlen lesz-e az ami addig esetleg le lehetett volna követni?
Jött egy Toshiba noti, kb 5éves, celeron, 40GB HDD, tán 512RAM, up to date XP Home.
Nos tetű lassú. A lemez több mint fele szabad, gyanús processzt nem látok, swapol egyfolytában. Nyilván kevés a RAM de a bővítésre van a legkisebb esély, főleg, hogy régebben ez emberi sebességgel működöt.
Defrag volt, hdd sentinel szerint minden 100%-os.
Mit tehetek még? Újra nem szívesen telepíteném, egy csomó programot kéne belőni megint...
No, most meg megy, mint az Imperiálba ojtott ÓverDózis. (Mármint több éves önmagához képest - merhogy öregecske szegínke. :-( )
A hisztis marhája!!!
Pedig semmit sem csináltam rajta tegnap óta!!! ??? (Még mielőtt nektek siránkoztam volna, rázavartam a 3-as szervízpakkot, de arra sem aktiválta magát. Azért is járultam elétek.)
Igaz, hogy most is negyed óráig kecmergett a(z) FF, de aztán beindult.
Egyéb progik is ugranak, mint a nick-el bolha.
Affenese érti ezt :-/
Bocsi a zavargásért! :-)
Pá! :-)
P.s.: Ja! Egyébként csak az én fiókom méltóztatott lemervedni, a többi négy nem. ????????
De addig is ne nagyon használd a gépet. Minden perccel csökken a visszaállíthatóság esélye.
Igazából ilyen 'párórás' veszteségnél sokszor valóban egycerűbb -de főleg gyorsabb- újra megcsinálni a dolgot, ha az ember nem tud azonnal a megfelelő eszközzel és módon beavatkoz(tat)ni...
Sziasztok! Van egy sakkprogramom, amit szeretnék átnevezni, hogy a GUI ne az eredetinek lássa. Ebben tudna segíteni valaki? Ha igen, átküldöm emailben.
Az a file meg is van, de szerinted most egy hexaeditoros link segít az 1.0 júzernek? Vagy leírod rendesen is? Ideiglenes file meg olyan is, néha meg nem amilyen. Ennyi idő alatt újra is írhatta volna.
"De ha azt nem menti el az ember, az szakmai nyelven és logikával azt jelenti, hogy nem is volt benne? " Hát szerintem azt. Illetve benne volt de csak átutazóként..
Vannak különböző progik, amikkel váltakozó sikerrel vissza lehet varázsolni a gépen volt képeket, dokumentumokat, stb. Pl a RECUVA. Hatásosak lehetnek, ha minél hamarabb alkalmazza az ember. Mert különben a file-ok felüliródnak előbb- utóbb, és egyre romlik a visszamentés esélye. De ha jól értettem a gépre nem került rá a dolog. Akkor pedig sajnos nincs mit tenni, annak harangoztak. :((
Ezt bebuktad, holott elég lenne a szövegszerkesztőt elindítani, annak visítani kell, hogy van itt valami régi basz, szeretnéd-e használni. Ha nem így tesz, akkor kb. kuka.
Már rég jártam erre, Fényes (Virtuális) Orcátok előtt, ami Nektek külön öröm lehetett - de én sem panaszkodom, mert nemigen volt aktualitásom zaklatni Titeket.
Dode most !!!! :-/ :-((
Két napja valamitől úgy lelassult a gépem, hogy néha még az a varázsszem izé sem hunyorog az elején. De ez még mindég gyorsabb, mint amikor bengészni szeretnék a(z) FF-al, mert akkor teljesen leáll, ill. kegyetlen hosszú idő múlva méltóztatik odaizélni.
Általában minden program megnyitásbál tököl jó sokáig és sűrűn váltogtava ugatja a Feladatkezelő, hogy A program nem válaszol.
Próbáltam ezt a többször bevált, innét lesett módszert
didyman válasz | vissza a topikba 2010.10.01 20:33:51 (103401) - Windows könyvtárban a "$" kezdetű mappák, kivéve a $hf_mig-et, ez maradjon! - Windows/temp mappa teljes tartalmát - Windows/softwaredistribution/datastore, illetve Windows/softwaredistribution/downloads teljes tartalmát - Windows/system32/dllcache teljes tartalmát - Windows/prefetch tartalmát (ez inkább egy kis finomhangolás, felesleg kiszórása, nem sok helyet foglal, de ha már itt vagyunk ugye) - Aztán a documents and settings/saját neved/local settings/temp és /temporary internet files mappák teljes tartalmát (lesz pár nem törölhető, azok maradnak).
Pont nemrég olvastam, hogy sok helyen már munkakeresésnél simán feltett kérdés, hogy tiltva van-e a facebook, s ha igen, a munkavállaló nem megy oda. Persze ez nem M.o., itt a dolgozó örül, ha van munkája.
Viszont a face előtt SMS-eztek egymással az emberek, meg Skype-oltak, meg ICQ-ztak, meg mobiloztak... (Vagy a céges mellékről hívták egymást).
A kérdés az, hogy a munkavállaló rabszolga-e, vagy önálló ember...
Alkalmazottnak adni kell eszközt, meg mérni a teljesitményét, és az alapján fizetni. Ha 6 ora facebookozás mellett is megcsinálja, amit kell, akkor egyrészt fasza, másrészt meg nagyobb tervszámokat kell neki majd adni.
Egyik júzerem is teleszórta Fácsebúk linkekkel a weboldalát, meg ugye online frissülnek a kommentek és jajj nyomd a like gombot. Ettől persze jó lassú lett az egész. Az is mókás, mikor minden vackot lehet iktatni, oszt alig 1-2 ember van, utána meg a a fél céget masszírozzák, hogy reggeljenek fejenkénk 3 kamu Fácse accountot, és nyomják tele a netet. Ugyanmár.
Vagy csak meggunták, hogy a júzerek egész nap ott csetelnek, lehet simán a termelés rovására megy. Bár látunk céget Fácsebúk nélkül is jól működni, szerintem sokan már túlzásba viszik ezt az online marketinges mindenfélést.
Esetleg a mobilodon. Abba nem szólnak -- gondolom -- bele.
Amiben ugye az a jó, hogy így a munkaidődből még sokkal többet tudsz facebookolásra elb@szni, mint ha kényelmesen böngészőből átnéznéd naponta 2x 10 percben. Mobilról ugyanaz 2x 20 perc.
0.facebook.com bejön T-Mobilról ingyen, nincs adatforgalmi díj sem.
Vannak olyan erőszakos programok, amik nagyon szeretnének nálad maradni, és kicselezik a Windows saját eltávolitóját. Ez is ilyen volt. A total, vagy a revo uninstaller általában megtalálja őket. Ha ezek sem, akkor kell a spybot. Szép napot!
Úgy néz ki, hogy beszedtem egy fáintos kis kártevőt, ami van olyan cukorfalat, hogy blokkol minden hálózati kommunikációt valahogy buzerálva az XP-s tűzfalat. Eddig próbálkoztam azzal, hogy tettem rá egy Avastot, de mivel az nem tudja magát frissíteni, így a frissen letöltött frissítést is felmásoltam pendriveról, úgy frissítettem, de azt mondja, hogy nem védett a rendszer. Oké, feltettem egy másik vinyóra egy XP-t, arra Avast, frissítés, majd rádugtam a vinyót, amin a beteg XP van és nyomattam egy teljes ellenőrzést. Elvolt vele egy napig, állítólag pár csúnyaságot le is takarított, de amikor C:-nak raktam vissza, ugyanaz a baja.
Nagyon szeretném megmenteni az eredeti XP-met, szerintetek mi a bánatot tudnék még tenni?
Megijedtem ettől a vezeték átvizsgálási kalandtól, de rendben kell lennie, mert a router hibárlanul szórja az adást, tablettel, telefonnal, laptoppal netezek. Köszi a választ
didyman
Beállítottam a PC-n, amit javasoltál, már fél órája seper a net, ilyenkor pedig már behalt. Ha az idő erodálja ezt az akciót, jelentkezem. Köszönöm a tanácsot.
Lehet rosszul kérdeztem, nekifutok újra: adott egy kb. féléves pc win7 fut rajta, szervizben összerakott, telepített gép, tehát teljesen jogtisztának kell lennie. Egy ideje nem ismeri fel az új pendrive-okat, azaz eszközkezelőben látja, de illesztőprogramot kér. A legérdekesebb része, hogy egy korábbi 4 GB-s maxell megy rajta, újból viszont 4-ből egy sem, ugyanaz a típus mind. A maxell oldalán XP-re van driver, de ezt a 7-re nem lehet telepíteni, és még mindig ott van az első darab ami minden nyűg nélkül működik. A szerviz szerint vírusos lehet a gép (telefonos érdeklődés alapján), de AVG nem talál semmit és igazából esélye sem sok van a vírusnak, a net használati szokásaik miatt ( nem töltögetnek veszélyes dolgokat, nem nyitnak meg mindenféle e-mailt, stb). Az ezen a gépen használhatatlan pendrive-ok szintén win7-et futtató laptopon viszont működnek.
Nézd meg a házba, lakásba bejövő vezeték esetleges toldásait csatlakozók kontaktját. Nekem állandóan ledobta a netet, majd visszajött. Az internet átjáró állandóan szétkapcsolgatott. A padláson egy összecsavart toldás volt eloxidálódva. Ujrakötöttem azóta tökéletes. Ha a bejövő jel erősség egy bizonyos szint alá esik akkor bontódik a kapcsolat. Csak tipp, lehet még ezer más is.
Sziasztok, ha nem jó helyen kérdezek, kifejezi, hogy mennyire értek a dolgokhoz. Szóval csak használom az internetet, igen intenzíven. A bajom az, hogy az összes gépünknek, kütyünknek van internet kapcsolata a rádión keresztül, csak az a PC viselkedik furcsán, amelyik a routerrel vezetékes kapcsolatban van. A furcsaság azt jelenti, hogy bekapcsolás vagy újraindítás után pár percig hasít, majd leválik az internetről. Próbáltam az explorer hibajavítást végigcsinálni, de a DNS-t nem tudtam megpingelni, nem ismeri fel a számot. Van úgy, hogy napokig símán van kapcsolat a neten és van az, amit írtam.
Sziasztok adódott némi problémám, win7 igencsak válogatós egyik másik pendrive-ot felismeri, de sokat nem, illesztőprogramot hiányol, amit sehogy sem talál. Az itt használhatatlan háttértárak ugyancsak win7-en egy laptopon simán mennek. Van 3 db azonos abból egyet visz kettőt nem...
Hogyan tudnám beállítani, hogy a Google Chrome böngésző is rendesen megjelenítse a honlapomat? A marquee kóddal van baja. (honlapom: www.vonatosszeallitas.hu)
A böngésző beállításoknál a biztonság környékén lesz a mentett jelszavak rész. Itt keresd meg a vaterát ha benne van töröld. Valószínűleg az egyik megjegyzős kérdésnél egy "ennél a webhelynél soha" gombot nyomtál.
Kéne egy kis segítség. Win7-et tett fel az aranycimborám az (nekem) új gépemre. Azon kívül, hogy utálom néhány helyen a felületet, elvagyok vele. De A Vatera oldalánál hogyan kell beállítani, hogy jegyezze meg a jelszavam. Mindig újra kell írni, ami nem is volna olyan nagy baj. Az inkább, hogy mindig elfelejtem. (demencia) Nem kínálja fel a megjegyzést, mint anna az XP.
Sziasztok! Van a gépemen egy wmv. video file, amit valamikor próbáltam más számára nem hozzáférhetővé tenni. ( nem csak én használom a gépet) Ez olyan jól sikerült, hogy most én sem tudom megnyitni. Sajna már fogalmam sincs, hogyan csináltam, amiben különbözik a többitől, hogy a listában zöld színben jelenik meg a neve. Ha a tulajdonságok menüben megnyitom az attribútumok speciális ablakát, ki van pipálva a " Tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében" sor. Ha ezt a pipát elveszem, kiír egy hibaüzenetet és megtagadja a hozzáférést. Tud valaki segíteni, hogyan nyithatnám meg ezt a videot?
A hibaüzenet tartalma:
"Hiba az attribútumoknak a következő fájlra történő alkalmazásakor:
G:/.........
A hozzáférés megtagadva."
Lehetőségek: Kihagyás, Összes kihagyása, Újra, Mégse
Jut eszembe, jóismerős a Windowshoz és úgy általában a számítógéphez tökhülye, jól elvan a pasziánszal és a startlappal (persze az unoka az bactatja erősen a gépét) de gondolkodó ember, azaz megkérdezte mit lehet csináni a géppel mert unja már az állandó homokórázást.
Egy 5-éves Fujitsi Amilo, 512-mega rammal és XP-vel.
Lecserélte a minap a netjét ADSL-ről, kábelesre és a cserélő szaki aszonta, ez a gép már elavult és cserélni kell, vegyen egy másikat.
Ami ugye bizonyos értelemben igaz de amire ő használja arra bőven megfelel ez is, mi a lófacnak kidobni ha jól működik.
Megkérdezte mi a vélemény, mondom hülye a szaki... kap bele még egy giga ramot oszt jónapot.
"Tönkrement? Dehát eddig működött, nem volt semmi baja!" Nekem ez a kedvencem. Aztán az ember győzi megmagyarázni, hogy a dolgok olyanok, hogy működnek, működnek, aztán meg nem. A szilícium eleve bináris jószág, nem működik félig, meg nem tud szólni, hogy én most már nem fogok működni holnap reggeltől. :-)
Tán elment szarni a hangszórókat meghajtó végfokozat, vagy a kodek. Vagy egy recsegésnek már nem is lehet hardveres oka? Egy végfokról táplált a füles és a hangszórók is.
Sziasztok! Van a gépemen egy wmv. video file, amit valamikor próbáltam más számára nem hozzáférhetővé tenni. ( nem csak én használom a gépet) Ez olyan jól sikerült, hogy most én sem tudom megnyitni. Sajna már fogalmam sincs, hogyan csináltam, amiben különbözik a többitől, hogy a listában zöld színben jelenik meg a neve. Ha a tulajdonságok menüben megnyitom az attribútumok speciális ablakát, ki van pipálva a " Tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében" sor. Ha ezt a pipát elveszem, kiír egy hibaüzenetet és megtagadja a hozzáférést. Tud valaki segíteni, hogyan nyithatnám meg ezt a videot? Előre is köszönöm!
"Amúgy reggel megint futtatam a nod32-t, teljes vizsgálattal, de nem talált vírust a gépen."
Van valahol egy féreg valakinek a gépén, akivel te vmilyen irányba leveleztél. Na, vsz. az a féreg küldözgeti a szemetet szanaszéjjel a nevedben (amit az ottani címlistából szedett).
"Ötlet esetleg?"
Kb. semmit nem tudc vele csinálni, sz@rd le, és csinálj egy szűrőt, ami élből kukázza őket.
Esetleg párat küldgy tovább a szolgáltatónak, de komplettan, fejléccel együtt ('Üzenet forrása' vagy ilyesmi néven látod), abból kiderül honnan indult valójában. Hátha foglalkoznak vele...
Én a feladó emilcíméhez konkrétan azt írok, amit akarok. Még a küldő szervert is tudom úgymond legálissá tenni, ha ismerem a nevet-jelszavat az SMTP-hez. Tehát nem feltétlenül a te géped a kiindulási pont. Amit tenni tudsz, az az SMTP jelszavának módosítása.
Szia! Van több e-mail fiókom van, és az outlokkban be tudtam állítani a több fiók együttes használatát. (És az új üzeneteket akár 1 percenként is lekérhertem, ha sürgős választ várok). Nem állítottam én semmit sem már vagy fél éve az outlookban. Ma mire hazaértem, megint 53 (szerintem) vírusos levél várt. Amúgy reggel megint futtatam a nod32-t, teljes vizsgálattal, de nem talált vírust a gépen. Ötlet esetleg?
WIN XP. Én vagyok a rendszergazda. A file-ok külső vinyón vannak. Én is gondoltam az ékezetesség témára, volt is ilyen, de annak át lehetett írni a nevét és onnan nem volt gond. De az ilyenmappába WINcommanderrel be se lehet lépni. A sajátgéppel be lehet lépni, ki lehet mozgatni a file-okat, de az üres mappát se lehet megszüntetni, illetve néhányat lehetett, de azok is a "törlés" után 10-20 sec után tűntek el. CHKDSK-t raengedtem, nem jelez hibát. Ja és a "nemlétező" mappában leteh új mappát létrehozni, file-t bemásolni. (???)
A legegyszerűbb a Google translatort használni, az egy netes felület. Bal oldali ablakba az eredeti nyelv, jobboldaliban lesz az eredmény.
Az ablakba vagy bepötyögöd a szöveget, vagy bekopizod valahonnan, ezt a PDF-el is megteheted, ha onnan vetted ki.
Gondolom vannak teljes szövegfájlokat nyersfordító programok is, de ha azok is úgy dolgoznak, mint a Google translator, akkor jobban jársz, ha bekezdésenként fordíttatod és utána lefordítod a Google magyart igaz magyarra.
Az ok a plusszmunkára egyébként az, és ezt nem tudom mikor ki fogja megoldani, hogy a program nem komplett mondatokat fordít, hanem szavakat, összefüggésbe hozható szócsoportokat. De mivel a magyar és az angol szórendje eltér, ha a az angol szórendet megtartva helyezi el a magyar szavakat, abból elég érthetetlen eredmény születik, ennél már csak az rosszabb, ha magyart fordt angolra, mert a magyar mondatokban a szórend kötetlen, sőt befolyásolja a jelentést, szemben az angol kötött alany, állítmány stb. sorrendjével.
Sziasztok! A következő gondom lenne. Kb. 2 napja a gépemen az outlookban a beérkezett levelekben pár percenként a következő levelek jönnek: Delivery Status Notification (Failure) és vagy ezer féle e-címről. Gondolom az én gépemmel lehet valami, mert páran írtak vissza (egy üzenet is elküldésre kerül a gépemről). A gépemen windows sp 3 van. A nod 32-t már 3-szor futattam le, nem talált vírust. Még annyit, hogy gmail-os fiókom van, az összes levél erre a címre jön (a gmail van beállítva az outlookba, nem lehet hogy a gmail-en van a vírus?). Adjatok már ötletet kérlek, mit csináljak a géppel. üdv: Bálint
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy tudtok-e valami programot, ami pdf vagy szövegfájlból képes leforditani a szöveget angolról magyarra. A szöveg rendesen van irva, nem kriksz-kraksz.
Egy külső vinyón számtalan mappa kötül egyik másik nem engedi, hogy bele lépjek FAR Manager, vagy Win Commanderrel. Windows sajátgépből bele tudok menni, kijelölöm a fájlokat és át tudom helyezni egy másik mappába, de az így kiürült mappák egy része nem törölhető. Próbáltam átnevezni, de azt se engedi. Viszont a másolt fájlok (mp3) rendesen működnek miután átmentettem. Nem hiszem, hogy a vinyó rossz, mert ugyanezt csinálja egy másik vinyón ugyanezek a fájlok. Szóval jobb híján: keresem a defektet, belemegyek átmozgatom és az új mappából használom. Mijafrancez?
Visszaállítottam az egerem görgőjén az öt sor ugrást három sorra és utána nem tudom nagyítani a képernyőn lévő szöveget a: Ctrl + plusz-szal!? Sőt, most még a +gombra (numerikus billentyűzeten) se a + jelet adja, hanem bejön a jobb gombos menű és a fordítás!!?? Egyszerre.
Mitől van az, hogy a notebook-on a hangszóró (és fülhallgató is) olyan hangot ad, mint mikor tönkremegy a hangszóró. Recseg, ropog meg ilyenek! De ha fülessel hallgatom akkor is, szval vmi szoftveres gond lesz, de mi? drivert már cseréltem. Egy asus k50ij-ről van szó!
Windows indításakor kékhalá: Szedjen ki minden újabban telepített szoftvert hardvert...jó, kihúztam a hangfalat. Biosban kapcsoljon le mindent amit lehet.. jó....Továbbra is kékhalál...
Oké. dobjunk atomot: telepítsük újra.... Gép indít , lemez betesz... elindul, de kékhlálképernyő bejöttével leáll?
Lehet vmi más is megoldás azonkívül hogy darabokra verem egy nagykalapáccsal?
Megoldódott a kérdés, kerestem a hálózaton és találtam egy pár képet amiről már felismertem a gazdát. El is mentem hozzá, meg is engedte hogy az átmeneti időszakban használjam.
Upc fiber p. 10 mire elég? mármint az 5Giga? Nem szoktam csak lebvelet olvasni, fórumozni, néha egy kis youtube.
Megrendelést követően mennyi idő alatt kötik be? Tv-nélkül is bekötik? A koaxról hogy szűrik le a tv-t? Szereld magad csomag hogy működik ha az oszlopra is fel kell kötni?
Tudom hogy ezt inkább az ügyfélszölgálattól kéne kérdezni ne a gyakorlat érdekel nem a bla-bla.
IE-t honnét törölted le? Programok telepítése és törlése listában az IE8-at? Azt tedd vissza, mert szükséges, akkor is, ha nem használod. Meg a sok kis köcsög bővítmény sem sok vizet zavar, ha nem az IE-t indítod.
Sikerült letörölni a programok törlése funkcióval, de a google keresést még a kis agresszív szemét program keresőjével csinálja a Crome. Azt nem tudom hogy írtsam le. Letöröltem az internet explorelt is, nem tetszett a sok kis köcsög bővítmény.
:-O Pedig hidd el, az gyári arc. Csökkentett módban kéne irtani, de azt isírtam, hogy le kéne lőni a futó alkalmazást, aztán törölhető, meg a SPSD is tud mit kezdeni a maradékával..
Na szóval az elejéről. Nemrég vettem a gépet egyik barátomtól. Nála xp volt rajta nálam win 7. Xp-vel tökéletessen működik de win 7-nél állandóan kék halál volt. Gondoltam hátha memória hiba ezért kivettem belőle a 2 1gb-os memóriát. Igy maradt benne még 2 2gb-os. Mind a négy azonos márkáju csak utánna vettem észre, hogy a 2gb-ra 2,0volt van írva míg az 1gb-ra 2,1volt. Ezért kérdeztem, hogy nem e lehet, hogy ez miatt van a kék halál. Már arra is gondoltam, hogy a biosban átállítom az áramerösséget csak attol félek, hogy akkor meg a 2gb-os nem bírja. Igaz csak 0,1 volt de gondoltam elöbb nektek írok.
Feladatkezelőből lődd le, aztán töröld. Ez nem vírus, hanem messenger-bővítmény. Nincs rá szükség. AVG riportot próbálj berakni, mert nem biztos, hogy jó a következtetés.
Futtattam egy programot és rátelepített egy vírusszerű valamit, saját keresővel és idegesítő honlapsikollyal.Nem engedi letörölni se. -nem tudom mit csináljak vele.
Szolgáltatót váltok (internet). A régi már megszünt, az új meg csak kb egy hét múlva lesz. A vezeték nélkülui hálózatok között találtam olyat amihez tudok csatlakozni, de nem tudom hogy kié. A kérdés: hogy tudom kideríteni hogy kié? (jó lenne ha megengedné hogy egy hétig használjam)
Mit láthat ő az én gépemből? Tehát kiderítheti-e hogy ki vagyok? (ha én nem tudom kideríteni hogy ő ki, akkor nagyon kellemetlen lehet ha ő jön rá hogy én ki vagyok)
A Windows nem tudja magáról, hogy eredeti-e. A rá telepített érvényesítő eszköz nézi meg saját adatbázisában, hogy a termékkulcs mire, meddig, hogyan érvényes. A Windows mindössze annyit tud addig, hogy aktiválva van.
A windows az nagyon is jól tudja magáról, hogy nem eredeti..:-) És ha netalán-tán mindenféle kiváncsi kóbor apácák megkérdezik tőle,hogy -validation?-és erre nem mondja, hogy yes, na akkor senki nem fogja megtudni..A válasz a kérdésedre tehát-sehogy.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy lehet e kék halál attól hogy az egyik memória 2.0voltos a másik meg 2.1. Mióta az egyiket kivettem belőle azóta megszünt a kékhalál. Mit tudnék csinálni. Márkára azonossak csak az egyik 2ghz-es a másik meg 1ghz jah és mindegyikből van 2.
Nem ő írta be. Törölt nick az lett, aki annó, sok-sok évvel ezelőtt elkezdte a topikot (szerintem van emlékem, hogy ki volt, de mindegy). Az inkriminált kiegészítést később írta bele valamelyik moderátor, miután kértük.
Nem tom mi a pontos neve, én u-nak ismertem, de lehet, még hézagos a tudásom..A dolog betöltésekor először feldob egy ablakot, amiben kiválaszthatod, mit akarsz. Egyszer egy ismerősöm látta valahol hogy igy mükszik..:-)
Én emlékszem, mikor a szöveg átszínezés nem úgy jelent meg. De minden évben előadják, hogy most jobb lett, de tényleg. Aztán ki tudja. Meg biztos ez is a desktop Linux éve.
Ez lehet kicsit off, de segitség kellene. Mióta újra raktam a torrent letöltő progimat, mikrotorrent, letöltéskor nem tudom megszabni, hogy melyik fájlokat töltse le, automatikusan tölt mindent. Nézegettem a beállitásokat, de nem találtam, hol lehet ezen módositani. Mert mondjuk valaki felrakja egy sorozat egész évadját, s nem akarom az összes részt leszedni, csak mondjuk hármat, hogy hamarabb nézhessem, ilyenkor gáz. Előre is köszi!
Ezt egyszer már kérdeztem, de elfelejtettem a választ. Hogy lehet megmondani a windóznak, hogy melyik az egyszerűsített nevű "Dokumentumok" könyvtár. Azt ki szeretném vonni a "Documents and settings" pathból, mert ahhoz (állítólag) távoli hálózatos gépről csak rendszergazdai joggal lehet hozzáférni. Az meg nem én vagyok, hanem a műszerész, aki 5-6 éve feltelepítette az XP-t és már azt sem tudja, kifijaborja vagyok :-(
nincs. sok éve az sp2-t szereztem meg, az remekül bevált eddig, nem izgattam magam. mondjuk most nyomtam egy full win update frissítést is délután, hátha az kell neki, de hiába.
Elvileg kompatibilis, csak ugyebár rar így, felülír úgy, directx frissít meg a többi, szóval a feltört verzió lehet már tényleg csak a 7-essel működik jól. én vagy 3x csináltam végig amit írtak mellé, de az istennek nem akar menni.
valaki válaszolna, hogy feltethetem-e az xp mellé a 7-es anélkül, hogy az bezavarna?
vagy egy éve xp sp2 fut a gépemen. most azonban nagyon nem akar működni rajta egy program, ami nekem nagyon kéne. ez a progi elvileg win 7 alatt megy igazán, ezért most arra gondoltam, egyszerűen feltelepítem a működő xp mellé a w7-et, és arra rakom rá a progit, hátha úgy megy.
ez így szerintetek menni fog? mert nagyon nem akarom, hogy a meglévő xp rendszerem tönkremnejen (programostul, beállításokkal, mindennel). és mennyi helyet foglal a win7?
Gondban vagyok. A tárhely 50 giga. Ebből a Win7 20 giga. A Program Files 2+2. Ez összesen 24. Üres 16 giga. Összeadva 40. Mi tölti ki a fennmaradó 10-et???
Namostan a vindózénak bevett szokása vót, hogy az íméleket nem úgy kódolta, ahogy a fejlécben állította. Nem lepne meg, ha a doksikba' is követne elfele ilyesmiket.
Az meg nálunk is ugycolván üzemszerü, hogy az ofic által klf. mondvacsinált ürüggyel visszadobott (nemritkán egyazon gépen készült) 'sérült' filékre [OL]o-val rápróbálkozunk, eddig mindig simán megnyitotta.
Jaja, kompatibilisebb mindennel. Csak az volt gáz, amikor kaptam e-mailben egy odf fájlt, megnyitottam Oo-val, aztán első körben megkérdezte, hogy milyen kódolással készült (ezt nyilván az egyszeri felhasználó könnyedén meg tudja válaszolni, LOL), második körben megjelenített egy rakás kriksz-krakszot.
Legjobb mikor szoftverfejlesztő szerente törést, meg "okosba", meg torrentbótosból megoldani. Kedvenc szórakozásom ezeket felvilágosítani, majd elküldeni a faszba. Főleg mivel üzleti kapcsolatban vagyunk, tudom mi pénzt kap, aztán mikor ilyen Totalcommander-szerű filléres izét nem hajlandó megvenni, akkor azért idegesít. Persze ha nekem kell fél órát webprogramozni, akkor 8ezer. Aztán jönnek a leg lehetetlenebb mellébeszélésekkel.
Office 2k3-hoz képest. Én is eleget látok belőlük, azért tudom összehasonlítani. :-P Továbbra is az a helyzet, hogy ágyuval' verébre egy komplett officecsomagot feltenni, ha csak nézőke kell. Az ingyenesség persze ezen felül álló érv.
Mi tetű? Az LO? Viccölünk, viccölünk? MS-hez képest, pláne?
Jahno pivottábláival már nem tudom, mi a helyzet, sosem érdekeltek... :-) De az LO (meg előtte az OO is) sokkal kompatibilisebb volt az MS-ével, mint az MS-é saját magával. Tdom, elég régóta használom.
így van, hanem a tetűn induló, többnyire, de amikor a leginkább kéne, akkor nem egészen kompatibilis star/Openofficékat. Arra, amire legtöbb ember használja, meg a beépített, rendszerhez adott, gyors, kicsi wordpad is untig elég, a többi fájlformátumhoz van gyors, kicsi, ingyenes nézőke, ha valaki életében nem szerkesztett excelt, powerpontyot, akkor marhára nincs szüksége a teljes értékűre. Olyan ez, mint a visual c++ redistributable. ;-)
Nem, nagyon nincs hozzá köze, akárhogy szépíted a dolgot. Ez szellemi produktum, melyet nem öntenek és csavaroznak, hanem programoznak és tesztelnek. Egy termék. Melyet meg kell venni. Csakhogy van egy olyan specialitása, hogy fizikai mivoltában reprodukálható nagyon egyszerűen, teljes funkcionalitásával. Ettől még lopás a reprodukció jogtalan alkotása.
Ez fejlesztői csomag, nem a végfelhasználónak kell, hanem hogy ha egy programhoz szükség van rá, akkor a programnak jogában áll maga mellé tenni, és saját telepítéskor ezt is feltenni. De igencsak kevéssé gondolnám, hogy egy komplett játékprogramhoz még neked kellene külön programkönyvtárakat keresned. Itt sokkal inkább valami olyasmiről lehet szó, hogy valaki látott már valakit, aki a buszon hallott valamit, és feltették. Ez nem okoz olyan gondot, mint egy kodekcsomag, de egy konkrét programot például nyugodtan tönkretehet, tehát könnyen vezethetett ez is a jelzett hibához.
Office dehogynem, úgyse a MS vackát szokás használni értelmesebb helyeken... Az LibreOffice mindenhol elmegy.
Ha a gyereknek nincs pénze, vegye meg az apja. De komolyan. Ez lenne gyereknevelés, hogy már tízéves korában lopásra tanítjuk? Matáv (akárhogy hívják ma) asszem még az részletre is, bagóért. Ez nem kifogás.
Azonfelül, bár nem szabad, lehet lopni. De legalább azt is ésszel, van arra is megoldás. De mi nem foglalkozunk vele, ajánljuk figyelmedbe a topikleírást.
Aki registry pucolását ígéri neked, az jellemzően nem ért hozzá cseppet sem. Ráeresztett valami csodaprogramot, ami még több kárt okozott, mint annak előtte volt.
Általában nem szeretjük hibajavításnak az újratelepítést mondani, mert az az utolsó lépés, nem az első, de eléggé olyan szaga van, hogy nálad már ez lesz. És ha új az oprendszer (gépedről semmit nem tudunk, de ma már XP-t feltenni elég kérdéses dolog, W7 kellene rá), akkor:
-- kodekcsomag soha!
-- Visual C++-t felejtsd el, nyilván nem programozó vagy, akkor tudnád, mire kell.
Egyébként a hiba a kérdéses játék hibája alapvetően, nem a gépedé. Előfordulhat, persze, hogy valami videóillesztővel vagy egyébbel való inkompatibilitásba fut bele a program, de alapvetően akkor is az ő sara.
Az a furcsa, hogy ha barmi massal pl. avit gyartok a DVD-bol, ott vannak a jelenetek, az avit engedi szerkeszteni, szoval ugy meg minden jonak tunik...
Jelenet egy dolog, lehet egy jelenet az egész. De ha le sem játszik, meg nincs szerkesztés, akkor olyat még nem láttam, csak valami 8as előtti verziós wareznál.
- Pinnacle Studioban az importalt mpeg-2 filmmel miert nem tud semmit kezdeni import utan? File-t latja, ha mar o hozta letre a DVD-rol, de se jelenetek, se szerkesztes. Valakinek otlet?
- Gmail fiok, IMAP Outlookba, a címjegyzéket hogy lehet szinkronizálni? Vagy csak a manuális megoldás marad?
Jövő hétvégén már pont beszopnád, akkor ér véget A Projekt. Pont elkerüljük egymást, de ha sokáig bírod az előfelvételit, akkor még elcsíplek az inasban. Inassal. Inashoz. Mindegy, osszad be magadnak ez már részletkérdés :-) Autóson mutattam a mítinges egyenpólót, majd nem félek felvenni pálinkával.
jaj ez olyan Artisjus duma. Fizeti mindenki Bródy J. cégének a nem kevés jogdíjat, még akkor is ha a CD-ken az én fényképeim vannak. Idiótaság az egész, a zenészek meg alig látnak belőle valami hasznot mert fenn kell tartani azt a bazinagy üvegirodaházat valamiből. Vicc az egész.
Jó, hát a közhangulat szerint amit megfogni nem lehet, azt ellopni sem, de ettől még az illetéktelen használat az szoftverlopás. Jó lenne, ha ez tudatosulna végre a fejekben a jaj de én szegény vagyok hozzá meg az amerikai pénztárca mantrázása helyett. Autót sem lopunk ezokból, meg a fizetős slozit sem kamikázézzuk meg, csak mert a rohadék pénzt mer kérni, amikor nekem pössentenem kell.
Azért szgépre mégiscsak volt... Akkor legyen oprendszerre is (vagy meg vannak hibátlan ingyenes oprendszerek, legfeljebb kevesebbet játszanak, de az online játékok meg egy csomó más is menni fog).
Nekem régi (9.x) operák 150MB körül szaladtak 20+ füllel, ma meg az 1GB RAM el szokott fogyni alatta. Oszt nekem ne magyarázzák már meg, hogy az új java/ajax/flassss miatt kő ennyi, mert se gyorsabbnak, se jobbnak nem érzem ettől, akkor meg csak felesleges bithalmaz.
Vista sem szemét, de nem tudom, miért az emes a hibás, ha valami jogos birtoklásához ragaszkodik. A cé tartalma nem veszik el ilyenkor, csak a saját rendszere alól nem tudod elérni. Offline módon már bármikor, bárhogyan. Frissítést nem tiltunk le, mert ez kurva nagy hülyeség. Krekkből létezik olyan, amivel lehet nyugodtan frissítgetni, de ebben itt nem fogunk segíteni.
Egy 10 éves rokonom gépére feltettem a Win7-et. (nem eredeti valami céges, egy ismerőstől, adott hozzá cracket is - sorry nem tudja megvenni, de minden hülye játékához ez kell)
Namost kb 1 évig tök jól ment a dolog, erre most kiírta hogy lehetséges hogy nem eredeti. Kérdésem az hogy ha a frissítések le vannak tiltva akkor most így a nagy semmiből honnan tudja a windows hogy eredeti-e vagy sem? Vagy valahogy mégiscsak kommunikál csak nem látom?
A Vista annó volt olyan szemét hogy be se lehetett kapcsolni ha nem adtad be a kódot, így az összes C-n tárolt adatod elszállt, vajon a Win7 is ennyire durva lesz egy idő után, vagy tegyem fel újra?
Bongeszoben meg Operat meg lehet probalni, de mar azok is elkurvultak... Az valoban agyrem, hogy 2 nap utan a FF eszik 840 megat. Jo hogy van mibol es terjeszkedhet, de 6-8 tabra nem kicsit eros ez a dolog. Nesze neked optimalizalas.
Üdv. Nő a sötét. Rátennék egy lapáttal. 3 évvel ezelőtt Suse linuxom van lemezen. Rátenném az i5-ös, 4GB-os gépemre. (Fut rajta a Win7) Semmit nem értek hozzá. Jó nagy galibát okoz, hazavágja, lesz mivel foglalkoznom? Ordíthatok? Kösz.
P2-n simán megy az XP, jópár ilyen gépre tettem már rá, csak ki kell herélni jól. A 64M RAM necces, 128MB jobb lenne, itt már aqz XP prefetch logikája is menni fog (128MB alatt nem indul). Az XP indulás utáni igényét le lehet venni 58MB köré, ekkor már hálózat van. De a rezidens víruskeresőt el kell felejteni. Pár passzív megoldással lehet acélosítani a gép védelmét, aztán pláne ha router mögé kerül, nem lesz vele semmi gond, ha az ember többnyire csak néhány bevált oldalát látogatja, meg nem rendszergazda joggal. Böngésző kapcsán érdemes lenne utánajárni dolgoknak (amúgy agyfasz, hogy mi memóriát felzabálnak manapság, hát basszus, egy megnyitott oldalhoz 75MB azért kicsit átlátszóan szándékosan merész), de ilyen kevés erőforráson az IE8 jobban érzi magát, mint az ismert többi, de lehet próbát tenni slimbrowserrel pl. Win98-at én nem szívesen ajánlok, ha nem értesz hozzá annyira, több dolog is fel fog merülni rajta, amik nem megoldhatatlanok, csak XP-nél sokkal kevesebb szívás.
Ethernet kábellel össze van kötve (wifi routerben levő switch) két asztali gépem (a wifi bizonytalan volt), a No. 1 gép mindhárom winyója meg van osztva, a fájlok megváltoztatási jogával együtt. Ennek ellenére egy fürtre, az User dokumentumokra azt mondja a No. 2-n, hogy a hozzáférés megtagadva. Mivel a megosztást drájvszinten adtam meg, külön könyvtárszinten nem rendelkeztem, hol lehet az eb sírhantja? (XPpro van mindkét helyen.)
64MB az nagyon kevés lesz. Modern Linuxokkal is ki lehet jönni ennyi alatt, de csak ha már a böngészőt egyszerűen elindítod, önmagában az "felzabálja" a memóriát. Még AdBlock+Flashblock+NoScript-szerű eszközökkel is kevés a 64MB. Egy Debian LXDE környezettel (most néztem VirtualBoxban, hozzárendelt 736MB RAM és 12MB VRAM mellett) 58MB-ot használ, ebből az asztali környezet (tehát a grafikus felület) kemény 24MB-ot. Kinyitottam a kezdőoldallal a Firefoxot (Iceweasel, de lényegtelen), és ezzel máris 133MB-ra ugrott a memóriahasználat. :)
Úgy látom Te vagy itt a főokos, de értelmes választ nem tudsz adni csak károgni.
A registry dolgot nem én csináltam hanem egy ismerősöm aki többet ért a PC-khez mint én, neki sem sikerült kijavítani a hibát, a neten is más-más megoldást írtak, de egyiksem segített.
Az abaj, hogy bedugod, elindul, működni fog. Csak ezt mi nem tekintjük sem működőnek, sem beállítottnak,ha vezetéknélküli akkor opciós, hogy inenntőlsok szomszéd észreveszi a nyitott netet, aztán ezen keresztül fogja tolni. Ezért írtam, hogy nevet, jelszót minenképp át kell írni. No meg ne ilyen nevenincs szart végy, hanem TPLinket.
Boltban nem pöcsölnek ezzel. Mondjuk alapértelmezett jelszót és IPcímet át kell írni, ha wifis, akkor azt beállogatni, vagy letiltani. Meg mittomén, én DHCP tartományt is átállogatom, UPNP kell, management letilt, ésatöbbi.
Köszönöm az ajánlatot, a héten pesten leszek de nem nálam lesz az autó így nem tudok érte elmenni. Majd kérdezek ismerősöket, hátha van valakinek. Vagy veszek egyet. Vagy vetetek a gyerekkel, ennyit igazán megérhet neki hogy nem piszkálja az öreg a gépet. A boltban nem tudják nekem beállitgatni? Mit kell rajta egyáltalán?
Ha tényleg így van akkor veszek egyet. Mindegy hogy milyet?
Az első elképzelés is a ubuntu volt csak ott nem tudom hogy kell kitenni az asztalra a linkeket de ez már csak részletkérdés. A 98 csak azért volt képben mert az tuti felment volna a selejtezett gépre.
Én a gépre írtam, hogy nem lesz bonyás. Routert azt illik konfigni. Igazából ha a gépel és telepítéseivel szakszerűen el bírsz, akkor ez sem bonyás, de mivel már úgyis wifiset kapsz, azzal érdemes játszani. Vagy ha Pest, akkor istenuccse adok routert, oszt fel is konfigom, bedugod működik. Régiekkel úgysem tudok mit kezdeni, bár már a wlanosnak sincs ára a piacon, olyan occsók.
Amúgy szerintem már P4-es is kapsz ajándékba erre-arra (ha mindenképp Win kell, legalább XP tényleg!), de LittleSusie odaver - csak épp memória kell neki, de azt is lehet kukázni (128MB-tal még nem indul el sajnos, amúgy telepíted és állítgatás nélkül visz mindent, ami kell).
Gépen nem kell állogatni, bedugod és megy. Win98at meg tényleg felejtsd el, első oldaltól vírusos lesz és csak mi is szopunk miatta. Szerintem már feltenni sem lehet rendesen, bala lesz a flashes oldalakkal, egyebekkel. Jól mondják itt, valami Linuxot nézzél, ebből csak a baj lesz később is.
Akkor szerintem itt bukik el a dolog, mert gondolom a routeren is áligatni kéne egy rakás mindent amihez én nem értek, meg a gyerek gépén is, ahoz meg nem akarok nyúlni.
Lehet, nem tudom megmondani a tipust, mert ha most átmtgyek az öreg nem fog békénhagyni hogy kapcsoljam be neki a fia gépét. Jellemző az hogy 2 telefon kimenetet tesznek meg egy pc-t?
Olvasd légyszi figyelmesen amit írtam, nem egy gépen akarok 2 oprendszert, hanem egy saját gépet akarok adni az öregnek. Mivel pénzt nem kérk érte csak egy P2-es kategóriájú gépet tudok neki szerezni. Erre xp-t tenni......... a 98-at azért lazán viszi a maga 64Mb ramjával.
A lényeg hogy az öreg és a fia még csak a közelébe se kerüljön egymás gépének.
Elsősorban kellene egy router. Ez megoldja az internet szétosztás problémát. Az öreg gépére semmiképp ne tegyél w95/98 OS-t, nem fejlesztik, ohne jogosultság kezelés, lyukas mint a szita. Semmi perc alatt megennék a kártevők.
Inkább Ubuntu, bár ennél léteznek vékonyabb linuxok is, szerintem mindjárt ajánlanak párat :-)
Megoldás egyszerű. Lehet ubuntu, de lehet W7 is - minden esetben minden felhasználónak külön azonositó, és akkor nem tud semmit se elállítani ha nincs hozzá joga. Egyébként közös lónak túros a háta, mai oprendszerek multiuseresek, tessék ugy használni.
Nem pont windows de szerintem tudtok segíteni. A felállás egy család ahol van egy 30 körüli gyerek és egy 70 fölötti egyszerű falusi ember. Van egy asztali gépük (a gyereknek) de az öreg mikor a gyerek dolgozni van, egyből rácuppan a gépre. A gond csak az hogy a gép igen lassú (gondolom minden szeméttel tele van) az öreg meg türelmetlen és kattogtat össze vissza. Ettől még lassabb. Ezután jön hogy "mer a gyerek direkt beállította hogy ne tudjak internetezni". A gyerek meg azt mondja hogy az apja nyomkodja el. Tisztán látszik hogy az öregnek egy saját gép kellene. Nem nagy igényű, nem néz videókat, nem ír cd-t, a neten is csak híreket olvas, nem tölt le semmit. Nem is tudja hogy kell. Annyit tud hogy a kedvencekben rákattint a 2 hírportálra és azt olvasgatja. Úgy néz ki tudok is neki szerezni valami leselejtezett gépet. Max P2-P3.
A kérdések: Milyen oprendszert tegyek rá neki amin a vírusoktól kicsit nyugalma lehet?(hátha az öreg mégis megnézne egy-két hiányos öltözékű nőt)
Arra gondoltam a win95 elég lehet neki de mivel a szerzett gép kitudja milyen drivereket kérne, az ubuntu linux is megfordult a fejemben. Az sok mindent megismer alappól. Kábelmodemjük(?) (hátul egy koax megy bele meg egy utp ami a géphez megy, elül meg vagy ezer led villog össze vissza) van, ezekben sem vagyok valami járatos, én 3 kimenetet látok a hátulján.
Ami úgy néz ki az az is, vagy csak hasonlít? A fent említett oprendszerek esetén ha összedugom ezt a szerzett gépet egy kábellel ezzel a modem(?)-el akkor van még valami teendő, vagy csatlakozni fog a netre?
Ezúttal egy nagyon egyszerű kérdésem lenne: Miért a különbség windows 7-ben "all users" "default" és a "public" userek között? Amit szeretnék, 3 különböző user, bizonyos dolgok közösen az asztalon, mások elkülönítve userenként.
Ezt könnyen megoldottam az asztalos linkek helyezgetésével. Gondolom az "all users"-be kell tenni, de akkor mire van public, meg default?
Másrészt azt szeretném, ha viszont a start menüben minden user ugyanazokat a programokat látná, akkor most mindent az "all users"-be kell áthelyezzek? Desktop.ini-ket törölhetem, nem lesz belőle gond? Nem értem az egészet, mert pl a firefox beteszi magát minden start menübe, a google króm viszont már nem, stb, ezért is akarok egységesíteni.
Igen, ez szokott lenni a baj: kihirdetem, hogy x-kor leállás (nem főműsoridőben nyilván). Aztán eljő az x és látám, hogy egy-kettő még bent van. Telefon, mizu? Jajj még csak azt hadd fejezze be. Ok, közben az időablak amit kihirdettem lejár, és szopik a többi.
Erre megoldás lenne az x+5 percben szó nélkül leállunk, aki bent van repül. De emberek vagyunk vagy mi :-)
Rencergizda-illemszabályként ilyesmit éjjel (pontosabban a legkevésbé fogalmas órákban, mert van ahol éjjel van a műsor) csinálunk, és legalább 1 nappal előtte szólunk a juzereknek.
Egy kis segítség kéne: van egy 2008-as szerver ami egy domain-ba lépbe. A startup script felcsatol rá egy megosztást, a betűjele legyen: M:.
Namost ez a megosztás egy másik szerverre költözött. Nyilván ha újraindítom, már a jó megosztást teszi fel m:-ként, mivel a startup scriptben már átírtam.
De ezen egy SQL 2008 fut, szinte éjjjel-nappal lóg rajta valaki, a restart szervezést igényel.
Próbáltam lecsatolni ezt a meghajtót, azt mondja, hogy nincs kapcsolat és nem tudja lecsatolni, de a tartalma attól még látszik, tehát van kapcsolat.
Felcsatolni természetesen nem tudom az újat, illetve feltudom, de M: nincs a listában. Mivel a startup a SYSTEM jogaival fut, hogyan tudnám mégis kicserélni az M: alatt a megosztást?
Remélem annyira nem zavarosan írtam, hogy ne értsétek meg :-)
Sziasztok! Ismét egy "idétlen" kérdéssel fárasztanék. :)
Sérülhet-e a merevlemez abban az esetben, ha közventlenül az optikai meghajtó alá van szerelve, és az optikai meghajtóban lévő DVD lemez meglehetősen rezonál?
Ingyenesen letölthető. Ha meg windózt akar úgyis, akkor meg jó neki az kattintgatni, másolgatni, amit már eleve ismer. De tőlem hordozhatod a szent grált. :-)
"létrehozod a partíciót és aktívvá teszed (ehhez nem kell a mini XP még). Ezután a 20G-s tartalmát totalkommanderrel átpakolod (ehhez kell amini XP :-)"
Ezeknek egyikéhez sem kell se a bármekkora xp, se a tc. Bőven elég pl. a dfsee, a gparted, a sysresc-cd, vagy éppen egy tetcés szerinti (usb-s mini)linux.
Windows? Butulsz egy hirens lemezről miniXP-t. A 40G-s lemezen létrehozod a partíciót és aktívvá teszed (ehhez nem kell a mini XP még). Ezután a 20G-s tartalmát totalkommanderrel átpakolod (ehhez kell amini XP :-) ).
Ghost-al nekem is megvolt valami 4h alatt, viszont ott nem tudtam beállítani - talán nem is lehet(??) - hogy a teljes vinyó méretet használja,
magyarul a nagyobb vinyóra átmásolta de ezzel együtt azt le is formázta 20Gb-ra,
ezt a particiót akartam kiterjeszteni ezzel a másik (minitoolspartitonmanager) programmal a teljes kapacitására, de közben megtaláltam ezt a funkciót benne, hogy egyből egyik vinyóról a másikra lehet átmenteni és újrakezdtem, de egész éjjel ment és nem végzett vele....szóval igy... akkor lőjem le és kezdjem újra másik beállitással?
Kizárt, hogy eddig tartson. Én egy 40GB-os lemezt ghost-al lementettem, majd a mentést egy 160GB-osra vissza ghost-oltam, alig több mint 1 óra alatt megvolt, egy több éves PC-n. Még SATA sem volt az alaplapon...
Érdekes dolog történt velem, ma akármilyen oldalt nyitok meg beriaszt az Avast rosszindulatű URL védelme, beszedtem valamit vagy csak megőrült az Avast? Ferőzésnek URL-Mal-t ír, Firefox 8.0 van fenn, Win7 alatt.
Tegnap még semmi baja nem volt, ma reggel bekapcsolom, és ez fogad....
Anno az ELTE-n végeztem mint progmatos, az 5 évesen.
Elkezdtem dolgozni egy cégnél mint programozó. Most is ott vagyok még, de kevesebb programozást csinálok, inkább projektvezetés a tapasztalatok miatt, illetve rendben tartom a rendszert.
A rendszert anno németek kezdték el csinálni, majd mivel ez nekünk nem tetszett és tulajdonosváltás is volt, a kollégám kezdte el ápolgatni. Ez 2000 környékén volt.
Én akor kezdtem utánajárni a problémáknak, mert voltak olyan gondok, amik nem hagytak nyugodni.
Kollégám elment, és rám maradt az egész.
Azóta volt már pár átstruktúrálás a cégnél, de most már szinte mindent én csinálok. Papír nélkül. Fontos a papír, ha melót keresel, de gyakorlati életben sokkal többet jelent a tapasztalat.
Az, hogy hogyan húzz fel mondjuk egy SBS-t, ami kkv-s cucc. És miért úgy, stb.
Javaslom tanulnivalónak a technetklub.tv-t. Ott megnézed és utána gyakorolsz.
Megpróbálsz összerakni egy mini környezetet, mindjuk egy DC-vel. Azon aztán lehet játszani.
Nagyon jó dolog és fontos a tanfolyam, mert sok szívástól meg tud ám kímélni, de először az alpokkal kell kezdeni.
Speciel én kezdeném valami desktop oprendszer telepítéssel. Utánanéznék, hogy ott milyen szívások lehetnek. És utána mennék tovább a szerverek felé.
De például 2 éve karácsonykor otthon teszteltem ki, hogy egy MSSQL és Tomcat alapú rendszert hogyan kell domain környezetben failover cluster-ben megvalósítani iSCSI storage szerverrel. 3-szor ugrottam neki, mert valamit mindig sikerült picit elcseszni. Akkor foglalkoztam először iSCSI-val, failover cluster megvalósítással. De meg akartam csinálni, utánaolvastam és sikerült, és utána én magyaráztam el a nagyobb cég szerveres kollégáinak, hogy mit miért is csinálunk.
Az ilyenekről beszéltünk mint önnálóság.
Tehát a legegyszerűbb dolog, hogy kitalálsz magadnak egy feladatot és azt megpróbálod megvalósítani.
Egyszerű példa:
15 fős cég, tartományban, külső levelezéssel, kezdésnek. Hogyan csinálnád? Milyen operációs rendszerekkel? Miért?
Ugyanez már behozott levelezőszerverrel.
Ha már van ilyen, legyen fájl szerver. Erre milyen megoldást javasolnál?
És akkor már a frissítésekért ne menjen már ki mindeki a Microsofthoz, oldjuk meg belülről a központi frissítést. Hogyan? Milyen támogatást ad ehhez az MS?
Vajon jó-e neked a cloud, miért?
Hogyan méretezzünk? (Tárhely, memória, stb...)
Alapfogalmak, mint hálózat, stb...
És még csak egyszerű példáknál és tervezéseknél tartunk.
Gondolom az angol megy, akkor szakirodalom, főleg MS oldalán van bőven.
Szívesen segítünk, de ez tényleg nem az a szakma, amit tanfolyamon fogsz megtanulni. Ott valamit elmondanak neked, ha van laborgyakorlat, akkor egy-két dolgot még ki is próbálhatsz, de az igazi szívások az életben jönnek. :-)
Például nézd meg a netacademia.net tudástár fórumait. Ott is vannak ám csúnya szívások. :-)
Zamek, én otthon leültem egy összehordott 286-os laptop elé és miután kivégeztem rajta a Dune 2-t, nekiláttam kitalálni, hogy miként lehet több memóriát hagyni 640k alatt. Ez azért kezdett el érdekelni, mert valamelyik játéknak nem volt elég a RAM, ha a Volkov Commander alól indítottam. Internet nem volt, könyv is alig, de azt kiszagoltam, hogy az MS-nek van rá eszköze, ami bootidőben elemzi a betöltött dolgokat, sorrendbe rakja induláskori/futási RAM igény alapján válogatva és ettől több lesz a 640k alatti szabad terület. Onnan kezdve én nem olvastam szinte semmit, hanem kitaláltam, hogy mit akarok. Aztán Dos Navigatort heréltem, megnéztem a példafájlokat, aztán aszerint egyéni menü, duplakatt menü. Amihez először olvastam, az a DOS alá indítóképernyő és bejelentkezési hang, mert én Windowst nem akartam, de volt egy kép, ami tetszett, meg egy hang hozzá, hát csináljunk ilyet :-) . Egy külső program és meglett, a hang bonyásabb volt, de a DOSamp megoldotta azt is.
Ezek ilyen dolgok, könyvből nem megy, ezt próbáld meg megérteni. Ha nem te találsz ki feladatot magadnak, rohadt nehéz kitalálni a merrehogyant. Géped gondolom, van, és talán vannak olyan dolgok, amikkel nem vagy elégedett benne. Ezekkel kezdheted, oldd meg.
"Nem példabeszédek kellenek nekem, hanem konkrétumok."
De zamek ez a konkrétum. Szerintem egyikőnk sem tanfolyammal kezdte. Én is sok év üzemeltetés után kezdtem el konferenciákra járni, meg minden vacakra, hogy kicsit rendezzék a zavaros tudásom, vagy kilássak a fejemből előre.
Bármennyire erőltetem magam, nem jut eszembe olyan ismerős, aki tanfolyammal kezdte. Kivéve mondjuk suli/egyetem, ahol alapoktól és lassan tanulta meg, de közben odahaza itt-ott sok gyakorlattal osonkodott előre.
De így nekiugrani akárminek ami egy titkárnőképzőnél bonyásabb, az nem jut eszembe. Szerintem többieknél sem.
Ha ennyien mantráznak, talán lehet benne valami, nem biztos, hogy a szél a hibás, amiért szembe fúj. Próbáljuk elmondani, hogy ez nem olyan szakma, amit könyvből magolva magadévá tudsz tenni. Kell hozzá egy absztrakt gondolkodásmód és egy marha nagy önállóság, kreativitás és amitől igazán jól működő tud lenni, a sok évnyi tapasznyalás, szopásszívás. Ez anélkül, hogy elhatározod, hogy márpedig akkoris felheréled, megoldod, megcsinálod és van hozzá száz ötleted, hogy hogyan, nem fog menni. Az első gyakorlati esetnél megállsz és nem érted, hogy miért, meg nem fogod tudni, merre indulj, csak -az általad élve- szakkönyvekben látottakat mantrázni. Ettől óhajtunk megkímélni. Nagyon jó dolog, hogy van egy lexikális tudásod, és büszke lehetsz az elért ösztöndíjra, előmenetelre, de ez a szakma nem olyan, hogy a könyvekre építkezik rá a gyakorlat, a Windows 7 nem fog kezesbárány lenni a szummakumlaudéd láttán, hanem bizony a mindennapi legapróbb szívásokból kezded megérteni a rendszer egészét, ami megértéshez a lexikális rész fog egy nagy lökést adni-de nem helyetted gondolkodni.
Mint kicsit ismerve a felsooktatasunk egyik legfontosabb momentumat, batran ki merem jelenteni, hogy a jeles diplomad, managerkent ebben a helyzetben annyit er ervkent, mintha a szemed szinere hivatkoznal.
Kérdezném hogy mi lehet az oka hogy a gépem elvesztette a hardver eltávolítása opciót a jobb alsó sarokból,az USB működik de csak úgy lehet bármit eltávolítani ha kikapcsolom a gépet.Driver már lett frissítve.
Amúgy meg ha valaki nem akar "könyvből" megtanulni dolgokat, akkor pont jobb a műszaki manager papír, mint a szerver-reszelős, én azt mondom.
(Teszem hozzá, hogy nekem egyik sincs, kicsit más az irány, én sem a szakmámban dolgozom, de próbaidőre felvettek mert nem néztem ki hülyének, nyilván a villanymérnöki papír sem jött rosszul, aztán beletanultam, meg még inkább... De ha valaki nem akar érteni dolgokhoz, akkor legjobb a manager-szakma... Ha érteni akarna, akkor már nekiállt volna a Lin-es / Win-es topicban a kicsit advanced-ebb kérdésköröknek a virtuálszerver hekkeléséről eddigre, asszem :D)
Bár ez sok mindenkire nem jellemző, de ja. Ott is jöhet mikor a webes és az adatbányás kitalálja a tutit, oszt akkor "gyertek ide megverekedni" míting van.
Ennél még tán az is jobb, ha cégnél kezdesz szoftvertesztelőként, aztán mellette tanulgtsz. Szervereshez azért kell pár év, mire kinövöd magad, ha meg olyan "van piaca és jók a fizetések," helyen szeretnél kikötni, akkor hamar azt kérdezik mit tudsz. Ott meg sok éves haladó gyakorlattal is el lehet hullani. Pálya széléről háttér nélkül nem nagyon fognak felvenni, legfeljebb olyannak, aki emberekkel foglalkozik, munkaállomást szögel, tonert cserél, aztán mehetsz felfelé.
A gondok itt kezdodnek: akkora ceghez bejutni kezdokent ahol mar van ugyfelszolgalat, helpdesk(ne adj isten 2nd level) es utana josz te, na az mar kihivas...
- Segítsen mán jóember, asszem itt valamit elbacott a villanyszerelő, tudja aki a böngészőt rakja bele a gépbe mert itt ez a játék és szar mer nem tudok vele játszani, pedig mindig a Cancel gombra kattintok a windósba...!
De ebben ez a plane, ezt nem fogod konyvbol megtanulni...
Abbol tanulsz ha felhuzol 4-5-6 szervert, AD-t alakitgatsz, group policyt gyartasz, klienseket mukodtetsz domainban, levelezest keltesz eletre. Ezeket mind csinalni kell es ha nabasszameg van, akkor gugli, konyv, haverok...