"A deviza hitel még úgy is olcsóbb, hogy közben romlik a forint." Ez általában igaz, két dologba buknak bele sokan devizahitellel: 1) Olyankor akar (kell) kiszálljon valaki, amikor kedvezőtlen az árfolyam. Ilyenkor a tőketartozás forintban magasabb, mint normálisan lenne. Pl. akinek tavaly augusztusban volt 500 euró ~ 119 ezer Ft tőketartozása és elkezdte hirdetni az autóját, annak október vége felé, mikor eladta az autóját, már 135 ezer Ft körül volt a tartozása. 500 eurónál nem olyan fájdalmas a különbség, de nagyobb összegeknél már a különbség is nő (főleg egy lakásnál látványosan). Konkrétan így járt az, akitől én vettem a Mégane-t, a vételár nem volt elég a hitel kiváltására, ő kellett ráfizessen. 2) Nagyon sokan devizahitelnél is akkora törlesztést vállalnak, mint forinthitelnél, őket kis ingadozás is rosszul érintheti, mert fillére ki van számolva a havi költségvetésük, és általában semmi tartalékuk nincs (ráadásul a hitel tárgya sem ér annyit amennyi a tartozás, ezért még kiszállni sem tud). Aki okos (pl. te ;-), annak csak annyit jelent az ingadozás, hogy kevesebbet _spórol_ a forinthitelhez képest.
Hogy a bankok miért szüntették be a devizahitelt az más és hosszú téma (egyáltalán van olyan magyar bank, amelyik nem ad devizahitelt?), röviden annyi, hogy az árfolyam a bankoknak mindegy, hiszen ők árfolyamtól függetlenül 100 egységet kapnak vissza ha 100-at adtak hitelbe, csak az adós fizet forintban (ha megnézed a szerződésed a törlesztő is devizában van megszabva, és azt számolják át forintra minden hónapban).
Nekem is deviza hitelem van lakásra-autóra, az autóra pont októberben vettem fel (:-).
Szerintem is kell célszerszám hisz nyomod és közben tekered. Így megy vissza az önbeállója. de lehet célszerszám nélkül is pl.: egy párhuzam szorító és 1 papagály fogó segítségével.
Nekem 2 hete a baloldali ködlámpámat találta el valami, mert egy szép nagy luk van rajta. De az izzót nem találta el, mert az ég.
2 ünnep között zárva volt a Valeo mintabolt itt csepelen, gondolom holnap kinyitnak, majd rákérdezek az árra.
A Kangoo-ba már vettünk ködlámpát hasonló okok miatt, ott a gyári 38.000 lett volna, a Valeo (ami ugyanaz, hisz a gyári is Valeo) az 14.000 volt. De ez kb 2x akkora ködlámpa, mint ami a Megane-ban van.
Amúgy van egy gyári (kb 100km-t futott), Megane II hátsó kipufogódobom eladó. ha esetleg valakit érdekel.............. Nekem szinte előbb volt meg a Remus dobom, mint az autóm, úgyhogy hamar felkerült rá :)
De én tudom amit te nem, hogy a segítséget kérőnek MI ráncfelvarrott megánja van!:) Ott pedig számít, hogy az íves lökös melyik oldalában van a ködpilács!
Ami még eszembe jutott. Nem lehetséges, hogy a károkozónak ismerőse a kárfelvevő és azért ilyen alacsony a felajánlott kárösszeg, mivel így kisebb a haver visszasorolása? Úgy tudom, az okozott kár nagysága is számít ilyenkor, főleg, hogy ha kifizeti (ennyit még megéri), akkor nincs visszasorolás.
2005-ös m2-m van, kör alakú, síma üveges ködlámpával.. Ennek van a négy füle.. Simán át lehet rakni másik oldalra. Nemrég elcsaptam egy kutyát.. Ő elfutott, nekem meg összetörte a ködlámpám... akkor vettem. egyforma volt mindkét oldalon..
Melyik biztosító ez? Esetleg DAS-al vagy ügyvéddel fenyegetőznék! Olyan nincs, hogy egy biztosító nem fizeti ki a számlás javítást. MABISZ elintézné őket tuti! Vagy még egy lehetőség: a saját biztosítójánál is vetesse fel a kárt és lobogtassa azt a papírt is! És kérdezze meg a biztosítóját, hogy MABISZ-os behajtással vállalja-e a kárrendezést! Nekem az Allianz vállalta.....mondjuk ott nem volt sok vaker: a károkozónak nem volt KGFB-je..... Hiába vergődik a biztosító, ha hiteles/lízinges az autó nem fogják hagyni, hogy összegányolják. Mert ha bedől a hitel a visszavett autó eladásakor az ő érdekei (pénze) csorbulhat
Mondom... minden évben tavasszal, meg ősszel szétszedem, hogy kitakarítsam.. A forgatás azért hasznos (egyébként minden dugattyú, vagy tengely tengely-irányú mozgatásánál) mert ha forgatod, akkor olyan, mint tapadási surlódás nem lép fel, és könnyen, egyenletesen tudod tengely irányban mozgatni a fordított dugattyút.. Azonban, ha ez finoman mozog, (és ha nincs berothadva, akkor finoman kell mozognia) simán csak nyomd vissza.
Ha a kötelezőse Allianz, akkor érdemes megpróbálni. (Persze, ha eleve ott járt ... :)) )
Egyébként meg a kárfelvevőssel beszélni kell, hogy amit ő állít, az nem felel meg a valóságnak, és szeretnél beszélni a főnökével. Vagy enyhül, vagy nem. De a főnökel beszélni kell. És meg kell mondani neki, hogy az ajánlott összeg annyira irreálisan alacsony, hogy Autóklubtagként kénytelen lesz a jogászok segítségét kérni, ha nem változtatnak az álláspontjukon.
És ha nem változtatnak, akkor be kell lépni az Autóklubba (lehet, hogy belépés nélkül is elvállalják az ügyet), és bizony pereskedni kell. :/
Az MII hátsó munkahengerét egy renaultos anyagban olvastam, hogy forgatva kell visszanyomni. Ezért érdeklődtem itt. Te már cserélted hátul sajátkezűleg???
A biztosítós tippeket köszönöm. Haver is úgy gondolta, ahogy Ti.
Szia! Szerintem a betétcseréhez nem kell ilyen szerszám! Biztosítós témához: ne fogadja el az ismerősöd a felajánlott kápét, hanem ragaszkodjon ahhoz, hogy a biztosító javíttassa meg.....a márkaszervizeket el szokták fogadni és a lizingbe/hitelbe adó bank is jobban szereti az ilyen javításokat. De adhat a biztosító is címet aminek a számláját elfogadja. Semmikép ne fogadja el a saját javítást!!!