6203-as müanyag védős csapágyat kell kérni normál csapágyboltban (fém porvédőset ne vegyél ). Én anno FAG-ot kaptam 700ft-ért.
Sajnos nincs idekint meg a rajz hozzá, de pierrot-nak elküldtem anno (2006-ban?), talán nála megvan a rajz, annyi, hogy a furatnak dia40 P7-nek kell lenni a csapágy illesztés miatt - én sima +/-0,05-öt csináltam és emiatt be kellett ragasztani a csapágyat mert elfordult. A görgő többi mérete OK. Próbáld meg tőle elkérni.
Szintén csapágyboltban lehet venni seeger gyűrűt hozzá.
A körgyűrű az körgyűrű. Tessék a sávokat azon tartani, a leágazásoknál meg levezető sávokat létesíteni!
---
Ezek a sávfelfestések egyébként is hülyén vannak megoldva. Sok helyen abszolult nulla közlekedéspcihológiai ismeretek nélkül festegetik fel. Nem veszik figyelembe, hogy az autósok jó része abban a sávban marad, amiben éppen haladt.
Ráadásul a fenti tájékoztató táblák is hülyeséget mutatnak. Amikor még csak 3 sáv van, akkor fent 2 tábla van és mindkettő 2-2 sávot mutat, egyet az M3, egyet Gödöllő felé. Ráadsául szerintem a sávok felfestése azért is rossz, mert a fő irány az M3 felé eső és abból ágazik le a gödöllői ág.:((
Csak néhány helyen van korlátozás. Az is csomóponti részeken, építjezések közelében.
És sok helyen kapaszkodósávot építettek oda is, ahol egyéb pályaszakaszokon nem készült ilyen luxus.
Viszont az egyik szakaszon a felfestést annyira elkeffentették, hogy még én is ideges leszek tőle! :))
M5-től az M3 felé haladva, ahol majd lesz egy leágazás-lerövídítés Gödöllő felé az M3-hoz, ott a szélső sáv a még meg sem lévő útra vezet, emiatt a szélső sávban haladóknak sávot kell váltaniuk. Befelé. De aki addig ott jött, joggal ragaszkodhat a poziciójához. Ugyan kezdődik egy további belső sáv, ahova át is lehetne menni, de aki nem akar, az nem megy. Aki meg befelé szeretne sávot váltani, lassításra, erőszakoskodásra van kényszerítve, ami balesetveszélyes.
Ezt a sávfelfestést akkor sem alkalmaznám, ha már meglenne az az összekötő szakasz. Jobbra sávot váltan egy új sávba mindig is könnyebb lesz. Aki le akar térni az M0-ról, az váltson sávot, ne pedig az, aki rajta szeretne maradni.
Van valakinek Renault gyári riasztó leírása? Vagy esetleg a pontos típusát meg tudná mondani, hogy mit raknak bele? Átnyálaztam a CLIP programozás leírását és eddig úgy láttam, hogy nem lehet a riasztót úgy beállítani, hogy csak villogjon.
Viszont ha lenne egy kitűnő riasztó leírásom, abban lehet hogy lenne valami spéci leírás, hogy ajtót 5x kinyit, zárógomb kétszer megnyom, miközben kettesbe váltod a sebváltót és felkapcsolod a ködlámpát :))))
Az ultrahang érzékelőt is elég pancser módon szokták felrakni... GT-hez van már nagyjából leírásom, de MII Berline-hez és Scenichez kellene a pontos hely.
Hány darabról tudsz? Könnyen lehet, hogy így jártam én is.
Megelőztem pár autót, a megengedett sebességnél többel...és egy astra villogott utánam,és a kezét kitéve tekergette, mint a trafis szolidáris jelzés...le is lassítottam, és pár kanyarral utána pillantottam meg fent, de nem láttam villogást.
Ez szilveszterről hazafelé volt. Odafelé viszont rémlik valami villanás, amit nem tudom, honnan...látnak ezek sötétben is?:)
Négyszögletes doboz, ugye? Ahhoz azt hiszem 80 helyett 87körül érkeztem, nem is tudom.
Ez az M0... ez az ország szégyene... Lassan már ott tartok, hogy inkább meg se építették volna. 80 van végig, de azt mindenki lesajnálja - tulajdonképpen joggal. Igaz, hogy 2x2 sávos, de kanyargós és nincs leállósáv. Komplett életveszély!
Az iszonyatos csapágyhang forrása megvan, a segédszíj feszítője kezdett el rosszalkodni. Tehát a vezérműszíj nyikorgása nem romlott, hanem a segédszíj feszítője halt meg pont most.
A segédszíj feszítő nem olcsó mulatság, 40e-22e körül vannak árak. Viszont én leszedtem az enyémet, és le lehet róla szerelni a görgőt. A csapágy zárógumiját kiszedtem, és már nem volt zsír a csapágyban, csak egy két száradt zsír morzsa. Kimostam szépen, kifújtam, és megküldtem a jófajta teflonos zsírzómmal, ami 250°C-ig hőálló. Nyikorogni mostmár biztos nem fog.
Viszont itt felvetődött, hogy a görgőt lehet esztergálni, amiben cserélhető a csapágy. Lemértem a görgő főbb méreteit, de a csapágynál elakadtam. NTN 6203 LHA csapágy van benne, aminek a méretei d=15 D=40 B=12. Van-e valaki aki járatos csapágybeszerzésben? Illetve lehet-e kapni itthon ezt a csapágyat? Ha nem kapható akkor ugye hiába esztergálunk görgőt...
A másik módszer ami járható lenne, a klíma nélküli segédszíj feszítő, ami nem automata, az 9-14e körül kapható. A görgője külső méretei megegyeznek a klímás változatéval, és a képen ugyan olyan zárókupak van a görgőn, mint a klímás verziónál. Ezalatt a kupak alatt van a csavar, amivel rögzítve van a görgő. Előfordulhat, hogy ha ugyan az a méretű görgő van rajta, akkor elég megvenni az olcsóbbat, és átszerelni az automata feszítőre.
Amúgy, ha rákerestek a neten erre a csapágyra, van egy képes leírás, hogyan zsírozták újra a VW feszítőjét, amiben ugyan ez a csapágy volt :)