a nyomógomb nincs. Olyan mint a LIII-nál a világítás kapcsolónak van egy "auto" állása. 0-helyzetjelző-tompított-auto. ez nem alkalmas az adapter kezeléséhez.
segédszíj feszítőt nem kell meghúzni, mert automata feszítős.
nekem 90 körül van benne, és már kaki. Simán lehet az a baja az autódnak. De egyszerű, leveszed a szíjat és reggel a beindítást meghallgatod. (én is ezt csináltam, csak ezután halt meg a csapágy :)) )
Ha leveszed a kereket, és lebontod a kerékjárati burkolatot, akkor látni a feszítő görgőjét. Anélkül hogy megmozdítanád, a porvédő kupakot lepattintod, és fújsz bele wd40-et, majd porvédő vissza. Ha másnap reggel nem nyikorog, akkor az a baj.
Légszűrő, olajszűrő, olaj, mindenképpen. Nagy(obb) szerviz csak 5-6 éves korban esetedben, mert ha így haladsz nem lesz meg a 60e km.. Akkor km-től függetlenül cserélni illik a vezérműszíjat, és cullangjait, segédszíjat, gyertyákat(?), fékolajat, üzemanyagszűrőt, Ha megvan a szervizkönyved, (vagy a meganeklub.hu-ról asszem tölthető egy..) akkor abban is szépen le van írva.
A segéd szíjat tavaj cserélte Stefi kb. 10 ekm -t mentem vele azóta, de a feszítő körül még lehet gond, azt csak meghúzta. A kocsim 120 000km-t futott már, vezérműszíj készlet csere, és a Gen. Szíj csere, 74090-km nél (2006.08.28.) volt.
Mivel azt hiszem az MII-nél már hidraulika működteti a kuplungszerkezetet, lehetséges, hogy a kinyomóvilla nem jön teljesen hátra, ezáltal érintkezik a a kinyomócsapágy és a kuplung lamellák fém vége. Talán.:))
Éjjel kint aludt az autó, tesztelendő az új izzítógyertyákat. Reggelre -8 °C, izzítás, majd a kontrollámpa elsötétedése után 1 mp-nél rövidebb indítózás, és máris ketyeg a motor ( a 6 éves akksi viszont nincs már a helyzet magaslatán ).
Nem engedi már negyedik napja bekapcsolni! Félek, hogy végfok lesz! Az nem lehet? A 15A-ost tudtam, az jó, a másikat nem tudtam. Megnézem akkor azt is! Köszi
Ilyen üzenet még nem volt, de pár óra múlva se lehet bekapcsolni? Amúgy 2 biztosítékja van a rádiónak és lehet a hátulján is van egy. Meg az is lehet, ki kell venni mind a 2 biztijét egy időre. Lehet letiltott.
Bizti utastérben, középső sor, felülről 2. 15A és alulról a 4. 20A.
A pánik a segédfeszítő csapágyhibája miatt volt. Teljesen jogosan, ha elszakad a segédszíj, viheti magával a vezérlést is.
A videón hallható nyüszögés meg a kinyomócsapágyé. Amíg nem tudtam biztosan, hogy nem a vezérlés csapágya nyikorgott, addig nem lehettem nyugodt.
Ha Neked már második telet nyüszögi a kinyomócsapágy, akkor át tudom ütemezni későbbre a javítását. Legkésőbb akkorra, amikor kinyomáskor csapágyhang lesz nyüszögés helyett.
A segédfeszítő meg még mindig aktuális, mert igaz kimostam a csapágyat, és megkentem, de szerintem már kicsit lóg, szóval azt cserélni kell, de a kenés kicsit elodázta a problémát. Addig csak kibírja, amíg elkészül a görgő.