Tanácsot szeretnék kérni. Édesapám thaliajában úgy néz ki, hogy kilyukadt a hűtő.
2-3hete mindig látszott a garázsban pár csepp víz a kocsi első részén a földön. Mára már egyre nagyobb lett a folt. Felnyitottam a motorháztetőt és azt látni, hogy a hűtő mindkét végén alul (a függőleges fekete műanyag záróelemek aljánál) nedvesség van. 3hét alatt csak annyi víz ment el, hogy a maxról minre ment a szint. Nem sok, de aggasztó.
Megnéztem, a csövek nem engednek, a környékük száraz, és el sem fagyhatott, mert fagyálló van benne. Ütést sem kapott, sértetlen.
Mitől lehet, hogy egy 5 éves autón kilyukad a hűtő?
Érdemes barkácsolni vagy jobb újat venni? Jó az utángyártott is?
Lakknak tudom ajánlani a már általam említett trinat vizes bútorlakkot, ami selyemfényű. Szivacshengerrel felhordva szép a felület, el is tudod vizzel mosni utána és a fenyőt csak az első rétegnél húzza meg, utána nem is kell csiszolni. De gondolom van mas vizes lakk is - de en csak ezt ismerem.
Helló ! Ha jól emlékszem, Te érdeklődtél fenyő asztallap felületének kikészítéséről. A következőket tudtam meg :több megldás is lehet, egy lehetséges -jó- a következő : pácolás-szeszes vagy vizes alapon,ebből többféle árnyalat van, van un. pozitív pác ez csak egyféle van ,ez másképpen hat a fenyő eres és nem eres részére, majd lakkozás 2-3 rétegben vizes vagy szeszes van ebből is, közte finom csiszolás. Remélem tudtam valamit segíteni. Üdvözlet
- apropo, amugy valoban ha a kuplung akad be, ott a moci nem serul, mac nem tudsz tovabbmenni a bocival ;) - ebben a nezopontban ez altal okozott kar elenyeszo a vezerlessel kapcsolatos problema okozta karral ;)
Én sima "bili" öntöttvas rúdból csináltattam amit az üvegszerszámokhoz használtunk. Bár bronzból akartam, de abból nem volt akkora hulladék. minimális felületi rozsda van rajta ahol nem fut a szíj. Szerintem jó minden - mondjuk a legolcsóbb :). Annál a törékeny bakelitnél amiből az eredeti van bármi csak jobb lehet.
Ez még a régi megane. Csak félkész állapotban van a honlap, címszavak már megvannak az újakhoz, de vagy nincs tartalom (Coupe) vagy fals adatok vannak (Megane II).
Jelenleg csak 1.6 16V, TCe180 (2.0T), 1.5 dCi-k és 1.9dCi-vel lehet kapni (ahol már lehet). Tavasszal jön majd az TCe130 (1.4T) és talán TCe100 (1.2T), meg a többi dCi (pl. 2.0). 1.4 16V-ről még nem hallottam, úgy tudom ilyen nem is lesz MIII-hoz.
Ha írsz nekem egy emailt, akkor meg megírom hogyan juthatsz hozzá olyan adapterhez, amivel utólagos gombok beépítése nélkül tudod használni a tempomatot. Ennek nincs meg a leírása a honlapon.
a nyomógomb nincs. Olyan mint a LIII-nál a világítás kapcsolónak van egy "auto" állása. 0-helyzetjelző-tompított-auto. ez nem alkalmas az adapter kezeléséhez.