Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
OFF "Köszi a beszámolót. Naív voltam amikor azt gondoltam, hogy a pénzen kívül esetleg más is motívál egy pénzintézetet."
Teljesen igazad van. ugye egy bank úgy működik, hogy minen döntés költség vs haszon elven alapszik, vagyis ha a beruházásnak nincsen pénzügyi haszna, akkor le se sz.rják a kérdést.
Igen, el is felejtettem. Bár nem túl sokat beszéltünk erről az emberemmel. De a lényeg az, ami itt - vagy a fegyver listán - is megfordult. Vannak lehetséges fizikai védelmet javító megoldások, de ezeket a beruházási költségek miatt nem fogják a bankok több száz fiókjukban telepíteni. Ahogy valaki szó szerint leírta: évente 1-2 rablás olcsóbb, mint egy ilyen beruházást meglépni. Majd ha esetleg jogszabály kényszeríti erre a bankokat, akkor. Addig az emberi élet kevesebbet ér, mint a pénz....
Lásd chipes bankkártyák: jelentősen nagyobb biztonságot nyújtanak mint a mágneskártyák, viszont áruk többszöröse a mágneskártyának aminek egy részét a bankoknak kellene fizetni, ezért nem egy bank egyáltalán nem bocsát ki ilyen kártyát, inkább benyeli a kártyacsalásokból eredő évi pár milliós veszteséget.
Azér' inkább lurker üljön az ablak mellé, amiben épp belelőtt egy lelkes hobbi terrorelhárító :) miután a lövedék átlyukasztott már 2-3 utastársat...
Lövedéktípusok, ez yo 5let, de a hüjjék még a színházban se kapcsolják ki a mobilt 100%-ban, tehát nem gondolnám, hogy majd mindenki kicserélgeti akkurátusan felszállás előtt az ezer joulos 357es lőszereket gumira :)
Vagy esetleg a stewardessek mindenkinél ellenőriznék beszálláskor, hogy gumisra cserélte-e? Akkor meg a sloziban (dohányzás közben) pakolászná vissza némelyik :)
Nem tudom ki ismeri a sztorit, de volt olyan, hogy egy repülőnek, kb 8-10 üléssor hosszan leszakadt a teteje. És mindezek után még le is tudott szállni. Az utasok, mintha egy cabrió kocsiban ültek volna. Szóval tényleg sokat kibírnak.
Személy szerint nem értek hozzá, de repülőgépműszerész ismerőssel beszélgettem már erről még régebben. Azzal együtt át fogom nézni az oldalt amit belinkeltél, de akármit is írnak én azért nem fogok lövöldözni repülőn! ;-)
"gy gépbe relatyve kis helyre van bezsúfolva 1000 olyan dolog ami kurva fontos ahhoz, hogy az a gép normálisan le tudjon szállni a célállomáson és addig se murdeljenek meg az utasok"
Ezt Te azért mondod mert tudod, vagy csak tippelsz? Itt egy link, ( http://www.keepandbeararms.com/information/XcIBViewItem.asp?ID=2474 ) amit repülőmérnökök írtak. Ők ugyan nem az utasok fegyvereiért kampányolnak, hanem a pilótákért, de a technikai része ugyanaz. Azt merik állítani, hogy egy repülő nem nagyon esik le attól, hogy lövöldöznek benne.
aukciós portálra. A 47. , 48. és 49. aukcióra klikkelve irdatlan mennyiségű régi és új fegyvert lehet nézegetni rajta, néha megdöbbentően jó leütési árral.
"A 747-es pl. úgy van megtervezve, hogy 5-6 ablak kiszakadását is kibírja, a kompresszor még fenn tudja tartani az 1 atmoszférát. Ehhez képest néhány pár mm átmérőjű luk, az kutyafüle."
főleg akkor kutyafüle, hogy ha éppen a kompresszor kábeleit lövöd át, vagy az oxigén csöveket, vagy a tököm tudja mit. Az ok, hogy kibír pár lukat, csak egy gépbe relatyve kis helyre van bezsúfolva 1000 olyan dolog ami kurva fontos ahhoz, hogy az a gép normálisan le tudjon szállni a célállomáson és addig se murdeljenek meg az utasok. Én a tenoristákat is, csak kettesével sorba állítva lőném le, hogy még véletlenül se legyen gubanc. :-)
"sérülékeny törzs" A túrót. A repülőgep nem egy lufi, amit gombostűvel ki lehet durrantani. Először is, nem könnyű kilőni, másodszor pedig a luk nem okoz semmiféle gondot, mert a törzs MÁR ELEVE TÖBB HELYEN LUKAS. A motorhoz kötött kompresszorok nyomják a levegőt befelé, és egy BAZI NAGY szelepen meg megy kifele amit az utasok telefi..gtak. Meg a szigetelés résein. Meg egy csomó apró kis likon, aminek a szigetelésével nem vacakoltak. A 747-es pl. úgy van megtervezve, hogy 5-6 ablak kiszakadását is kibírja, a kompresszor még fenn tudja tartani az 1 atmoszférát. Ehhez képest néhány pár mm átmérőjű luk, az kutyafüle. Ha nagyon zavarja az utasokat, be kell ragasztani kenyérbéllel, vagy rágógumival :) Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy egy repülő pici és sérülékeny, csak azért mert őket kis helyre zsúfolták benne. Aztán odaáll mellé a kis gezemice csuklós busz, és kiderül az igazság :)
"Meg tulkeppen nekem van nagyon prima muanyag kesem, azt pont iylen femkeresokapus helyekre jarni talaltak ki:-))"
csak nem ott vetted ahol a Glock 7-est is árulják?? :)))"
Neem, kedvelt izraeli tokgyartonk remek termeke, szepen lehet vele kenyeret szelni, elegge massziv, bar elsosorban inkabb dofesre valo, semmint vagasra.
"Azért repülőn lődözni, kicsit meredek, ha most csak a gyakorlati oldalát nézem is... Szűk hely, sok utas, sérülékeny törzs, fegyvertkitudjahogyankezelő emberek..."
Jah, de eselytelen egy pisztolyt rantani ott, ahol meg esetleg 341 db van, es utana beleteriteni a ropcsit egy magas toronyhazba, nem?
"Aszittem elirtad, nade, ezt igy meg vegkeppen nem ertem...minek venne el az engedelyt???"
Nem írtam el. Feltételezem, hogy akinek viselésije van és behatol egy bankba a stukkerrel az nem rabolni megy, de ha mégis megpróbálja akkor maradjon valami kiindulási pont a bankfiókban. Szóval a begyűjtött viselésiket berakják egy pácélkazettába és kifelé menet mindenki felcsippanthatja.
"Meg tulkeppen nekem van nagyon prima muanyag kesem, azt pont iylen femkeresokapus helyekre jarni talaltak ki:-))"
Na, nem sok bankrablást hajtottak végre műanyag kés vs 9mm para fellállásból! ;-) A raboló is mérlegel.
"Belefutottal a rendori gondolkodas csapdajaba!"
Nem hsizem, csak egyszerűen félek a repüléstől, repülőgépektől és attól meg nagyon, hogy a kettőjük harmóniáját megtöri egy .45 ACP ütötte luk a szárnyon! :-)
Azért repülőn lődözni, kicsit meredek, ha most csak a gyakorlati oldalát nézem is... Szűk hely, sok utas, sérülékeny törzs, fegyvertkitudjahogyankezelő emberek...
És hát ugye repcsivel meg is érkezel vhova, tehát akkor kéne vmi fegyver-világútlevél, egyfajta egyezmény egymás viselésijeinek elfogadásáról stb.
De ÉN azt gondolom, ez gyakorlati szempontból nem jó 5let. Persze ez elméleti vita. Mert a gyakorlatban ennek engedélyezésétől úgy látom meszebb vagyunk, mint Banánisztánban a pógárok jogainak alkotmányosan biztosított védelmétől :)
"A fegyvertartásit addig elvenné tőled az ember és ha nem ölsz amíg bent vagy visszakapnád távozáskor....esküszöm, hogy nem dolgoztam ki részleteiben a tervet, de ha ennyire rossz ötletnek tartjátok nem is állok neki! :-)"
Azért mert itt 3-4 lelkes amatőr rossznak tartja, lehet hogy biztonságtechnikailag tök jó, és működő megoldás. Úgyis mostanában találkozom egy bank bankbiztonsági góréjával, majd megkérdezem mi a véleménye erről.
Jah, marhasag is, mar ne is haragudj. Meg, hogy egy butaparaszt or elvegye az onvedlemi fegyvert...marhasag.
Akkor vagyok a legnagyobb biztonsagban, ha a rablovics joggal feltetelezi, hogy barki nagykoru az ugyfelek kozul fegyvert ranthat es meghentelheti.
En repulore is KOTELEZOVE tennem mindenkinek a fegyver felvitelt, igy lehet leghatekonyabban lenullazni az elterites eselyet:-)) (jo, ez reszben vicc volt, de nem is annyira)
"Én pl be nem tenném a lábam oda, ahol zseb kipakolás van (kulcs, aprópénz) vagy mondjuk csavar van a lábamban akkor meg kell mutatnom az őrnek a sebet és orvosi igazolást? Az engedélyes fegyveremmel meg mit csinálnak? Elveszik, megoldják a tárolását?"
Ezek szerint a Móri fiókba betetted volna a lábad!? Mint már mondottam vala fitymapirszingre, térdprotézisre, seggráspolyra, vörösvértest túltengésre nem pittyenne a masina. Persze picit lassabb lenne a bejutás és nem nyújtana 100%-os védelemt (semmi nem nyújt), de alacsony befektetéssel, lényegesen jobb védelmet lehetne biztosítani.....szerintem. A fegyvertartásit addig elvenné tőled az ember és ha nem ölsz amíg bent vagy visszakapnád távozáskor....esküszöm, hogy nem dolgoztam ki részleteiben a tervet, de ha ennyire rossz ötletnek tartjátok nem is állok neki! :-)