Keresés

Részletes keresés

Krepuska Creative Commons License 2016.07.23 0 0 780

Köszönöm a kioktatást, de ha figyelmesebben olvasol, akkor rájössz, hogy nem erre volt szükségem, hanem idei, friss tapasztalatra, hiszen a dolgok változhatnak. A kb. 77 hozzászólásodat visszaolvasva rájön az ember, hogy azért nem minden, hiszen azok zöme évek óta szintén kioktatás, nagyon szeretheted.

Mivel én nem csak visszaolvastam, hanem a keresőt is használtam, így azt tapasztaltam, hogy az ivóvízről eddig szó sem volt, vagy csak a figyelmemet kerülte el.

Bízom benne, hogy lesz valakinek személyes tapasztalata és segítőkészen megossza majd velünk...

Előzmény: Pontikos1 (779)
Pontikos1 Creative Commons License 2016.07.22 0 0 779

A Minoshoz valóban nem kéne sokat visszaolvasni...

Csapvíz helyett kútvíz az utcáról, mellékhatása, hogy több költőpénzed marad másra.

Előzmény: Krepuska (776)
tenger virága Creative Commons License 2016.07.22 0 0 778

Sziasztok,

Aug. 11-én jön a fórumról valaki a Pantheon apartmanba?

Lénárt Beáta Tóth Sándor Creative Commons License 2016.07.21 0 2 777

Szia!

Ha valaki nyitva hagyja a hűtőt akkor biztos lecsapódik a pára és befagy és akkor nem lehet becsukni, de ez nem a szállás hibája. Mi a studió részen voltunk (reggelis ellátással), mint írtam minden rendben volt.  Hangos a szennyvíz?, kinek mi a hangos? ez nem egy egzakt dolog, semmivel sem hangosabb mint egy lakótelepi házban, ahol esetleg hallani a szomszédot. De ez fontos? Érdekes! Valaki a minap olyat kérdezett, hogy mennyibe kerül a paradicsom, paprika stb., szerintem már ez is fura, hisz gondolom nem a házi paradicsomlét akarja valaki Karpathoson megcsinálni, az meg, hogy vesz reggelire, vacsorára 1 kg-ot az nem teszi tönkre. Írom ezt úgy is, hogy nekem-nekünk is be kell osztani a pénzt/pénzünket! Persze az árak drágábbak, mint itthon másfél, kétszeres kb. ezt mindenre lehet mondani. Visszatérve a 7stars-ra, szerintem mint már mondtam minden rendben volt, de ne számítson senki egy négy csillagos hotelre, ez Görögország, ha valaki a szálláson és a sziget fővárosában akarja eltölteni kizárólag az egy hét nyaralását, akkor szerintem ne ide utazzon. Annak megfelelhet a sok kiváló magyar négy-öt csillagos hotelek (welnes-spa) egyike. Ez a sziget a természetes formájában fellelhető, még-még kiépítetlen strandokról szól, aki ilyet keres és szereti a nyaralását aktívan strandról-strandra járva eltölteni az menjen Karpathosra.   Minden strand más érdekességgel szolgál, szerintem ez a varázsa, de ehhez menni kell, autót, vagy közelebbi helyek eléréséhez motort kell bérelni, nem kell megijedni van bőven bérelni való jármű a szigeten. El kell menni a sziget belsejében lévő kis településeket is megnézni, na és persze Olimposra is, de oda csak az autót javaslom, motorral messze.

Kb. ennyi, üdv.: T.S.

Előzmény: andi.84 (775)
Krepuska Creative Commons License 2016.07.20 0 0 776

Sziasztok! Van valakinek friss információja, élménye a Minos Beach hotelről? Jut eszembe, én csapvíz párti vagyok (ahol lehet), ott jár ez valami mellékhatással? :-)

andi.84 Creative Commons License 2016.07.20 0 0 775

Szia

Több helyen olvastam, hogy a hűtőajtót nem lehetett becsukni, mert be volt fagyva. Vagy hogy hangos volt a szennyvíz elvezetés az alsó szobákban. Ilyeneket tapasztaltál? A studió vagy a hotel részén voltál? Írnál egy pár szót az apartmanról.  Köszönöm

Előzmény: Lénárt Beáta Tóth Sándor (774)
Lénárt Beáta Tóth Sándor Creative Commons License 2016.07.20 0 0 774

7 stars  ok nem volt semmi probléma!

Előzmény: andi.84 (773)
andi.84 Creative Commons License 2016.07.19 0 0 773

Sziasztok! Valaki volt idén a 7 Stars Studióba, a Pantheon Apartmanházban vagy a Pigadia Bay Apartmanházba. Tudnátok valamit mesélni ezekről, hogy milyenek. Van-e valami negativum? A 7 Starshoz csak negatívot olvastam máshol, de az is régi azóta hátha változott. A képek tetszettek az utazási iroda ajánlatában mindegyiknél, de egy kicsit bizonytalan vagyok melyiket válaszuk. 

szekery Creative Commons License 2016.07.15 0 0 772

Sziasztok!

Aug 11.-én jön valaki Dolphin apartmanba? Mi két hétre megyünk.
Illetve kérdezném, hogy Tudtok infót írni a az apartmanról?
Késői kiköltözés megoldható? Közelben hol érdemes vásárolni és autót bérelni?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Ölüdeniz Creative Commons License 2016.07.15 0 0 771

Szia!a belvaros elott es a kis golfpalyatol jobbra. Allnak ott buszok. Sajnos mar nem vagyunk kint. Minimalis szunyog van. Szinte semmi.

Előzmény: gordon93 (766)
Zsuzsmo8 Creative Commons License 2016.07.15 0 0 770

Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy autóbérlést illetően van-e valakinek tapasztalata, hogy hol érdemes járművet bérelni? Ahol a biztosítás mindent fedez és nincs önrész ill. rejtett buktatók! Köszönöm!

valkover Creative Commons License 2016.07.14 0 0 769

Szia! A Csomagszoba, amit közösen kaptok ingyenes, annyi kellemetlenségünk volt, hogy bár Dóri azt mondta délig kell elhagyni a szobát, a hotelesek azt mondták 10-ig.... így 10-kor mi legurítottuk a csomagot aztán irány a part. :) Lebeszéltük, ki mikor megy lefürdeni, öltözködni így még egymásra se kellett várni.

Szúnyog nincs ;)

Előzmény: gordon93 (767)
Kárpáti Zsuzsi Creative Commons License 2016.07.13 0 0 768

Szia!

Köszönjük az infókat! :)  Mi is inkább a belváros távolsága, de egyben "közelsége", és inkább a tisztább/közelebb partszakasz miatt döntöttünk a Sealand mellett. Velünk tart 21 hónapos kislányunk is! Remélem ő is annyira fogja élvezni az egész utat, mint mi! :) Ti kint vagytok még? Abban tudsz segíteni, hogy mennyire készüljünk szúnyogokra, illetve hogy szúnyoghálózva vannak-e az ablakok? És annyira kibírhatatlan klíma nélkül? Nem szeretnénk kockáztatni egy megfázást, mivel itthon sincs, de nyilván először megpróbáljuk nélküle. Köszi még egyszer! 

Előzmény: Ölüdeniz (765)
gordon93 Creative Commons License 2016.07.13 0 0 767

Szia, érdeklődnék, hogy a Minosban kell-e  fizetni, ha igen, mennyit,- hogy a déli kiköltözést követően estig  a csomagszobát igénybe tudjuk venni? Kösz. üdv.

Előzmény: valkover (764)
gordon93 Creative Commons License 2016.07.13 0 0 766

Szia, a buszpályaudvar merre található, a kikötő környékén van? Kösz. üdv.

Előzmény: Ölüdeniz (765)
Ölüdeniz Creative Commons License 2016.07.13 0 2 765

Szia!nagyon jo kis apartmanhaz a Sealand. Jol felszerelt,igenyes,kedves hazinenivel. 7 euro naponta a legkondi, illetve 10 euro volt utolso nap az este 6 oraig torteno kikoltozes. Igy nagyon kenyelmes volt. Zoldseget es gyumolcsot a buszpalyaudvar melletti zoldsegeseknel erdemes venni. A supermarketekben szinte a duplaja. A Sealand apartman nagyon elonyos a tenger kozelsege miatt is. A part itt a legjobb es tisztabb mint a varoskozpont kozeleben. Jo a Perasma etterem es a mellette levo gyrosozo is (2 euro a gyros). Auto 35 euro naponta (legolcsobb). Az Ibusz idegenvezetoje is tapasztalt,segitokesz es kedves. Amopiba a busz 2 euro. 

Előzmény: Kárpáti Zsuzsi (763)
valkover Creative Commons License 2016.07.13 0 2 764

Szia! Látom már meg is válaszolták a kérdésedet. :) Kártyával szinte egyik boltban se tudsz fizetni, csak a Supermarketban ott leellenőriztük ;) Érdemes több pénzt vinni magatokkal, mert bár lehet ATM ből kivenni pénzt, de jóval drágábban, mint idehaza! Minos előtt van zuhany, tökéletesen megfelel arra amire kell :) 

Előzmény: gordon93 (757)
Kárpáti Zsuzsi Creative Commons License 2016.07.12 0 0 763

Sziasztok!

Holnapután indulunk a szigetre. :) Pigadián a Sealand-ben szállunk meg. Jön még ebben az időszakban valaki Karpathos-ra? Üdv Mindenkinek

Pontikos1 Creative Commons License 2016.07.12 0 0 762

"mert Meschohori-ra már kaptam tippet. Utóbbinál hülyén van megcsinálva a busz menetrend...Mert Pigadiából este 6 körül indul, visszafelé meg csak reggel/délelőtt van már járat..."

ne már, tényleg nem nagy díl felülni a délelőtti lefkos-olympos buszra, lesétálni fél órát, ott tölteni a faluban kb. 4-et, felsétálni, és visszacsorogni a busszal pigadiába

Előzmény: gerii18 (760)
Dénes1234 Creative Commons License 2016.07.12 0 0 761

Sziasztok! 

Nagy örömmel vesszük az írásaitokat! Mi augusztus 18-án megyünk a Minosba! Nagyon jók amiket olvastunk és nagyon várjuk már! Hátha már itt megismerkedünk útitársainkkal! Ha esetleg valakik benne lesznek, gondolkodunk mi is közös autóbérlésen. Nekünk van jogsi az nem gond de esetleg lehet költséghatékonyabb és viccesebb ha új emberekkel ismerkedünk meg akikkel jól kijövünk! Az előttünk nyaralók írásait szívesen olvasgatjuk, miközben készülünk az utazásra. :)

gerii18 Creative Commons License 2016.07.12 0 0 760

Kedves Zsuzska! 

Akkor együtt utazunk. Mi is július 14-én :) SevenStars Hotel, Pigadia. Köszönöm, hasznos volt, nekem a menetrend van meg, ha érdekel. Mi busszal tervezzük bejárni a szigetet jogosítvány híján. Már csak Diakoftis Beachet kell valahogy megoldani, mert Meschohori-ra már kaptam tippet. Utóbbinál hülyén van megcsinálva a busz menetrend...Mert Pigadiából este 6 körül indul, visszafelé meg csak reggel/délelőtt van már járat...

Előzmény: HZsuzska (725)
syssy48 Creative Commons License 2016.07.12 0 1 759

Kártyával van ahol lehet, van ahol nem:D Csak arra vigyázz, állítsd át a limitedet, ha van rajta itthon. 

Minosnál van zuhany a parton, a homokot le lehet mosni, de ne várj tőle sokat. Arra van, amire kell.

Apellán nem volt zuhany, Lefkoson volt, máshol nem nagyon emlékszem.

Előzmény: gordon93 (757)
syssy48 Creative Commons License 2016.07.12 0 0 758

Sariara szerettem volna átmenni, de a törött lábam miatt ezt nem ajánlották. Utólag tudtam meg, hogy nyugodtan mehettem volna. Ennyit a tájékoztatásokról.

Előzmény: BekeToni (756)
gordon93 Creative Commons License 2016.07.12 0 0 757

Szia, kérdésem lenne, hogy bankkártyával lehet-e fizetni az üzletekben és az autókölcsönzést? A Minosban a parton zuhanyozási lehetőség van-e ill. a többi parton is?  Köszönöm.

Előzmény: valkover (752)
BekeToni Creative Commons License 2016.07.12 0 0 756

…mint ahogy Sariára sem. Arra felé hamar elfogy az online levegő.

Előzmény: Pontikos1 (755)
Pontikos1 Creative Commons License 2016.07.11 0 0 755

És igazából kétségek között gyötrődök, mert végigolvastam elejétől végig a fórumot, de arról még senki nem készített leírást, hogy melyik strandon pontosan mikor és milyen irányból süti a napágyakat a nap, tehát egyelőre nem tudom. És mivel a wifi nem biztos, hogy leér a partra, ezt muszáj lenne már most tudnom, h mire készüljek, mert akkor onnan nem tudok majd kérdezni. De, ha lesz wifi, akkor megírom nektek kintről. :-p

Egyébként Kassos-(Armathia) kirándulásra nem megy senki?

Előzmény: geodo1 (753)
viizo7 Creative Commons License 2016.07.11 0 0 754

Ezek a helyek mik, amiket felsoroltál? Apartmanok? Esetleg felszereltségükről valami info? 

:D

Előzmény: geodo1 (753)
geodo1 Creative Commons License 2016.07.11 0 0 753

Kyra Panagia most volt egy fél mondatban megemlítve, ezelőtt utoljára tavaly nyáron került itt élő. Egyszer. Azelőtt pedig 2014-ben. Ezzel tönkre veri Achatát, arról 2014-ben volt említés utoljára.

Apella ehhez képest népszerű, mert tavaly nyáron még gyakran előkerült. Idén mondjuk ez a part is csak egyszer, az előbb említett hsz-ben, egy mondatra.

Nehezen vagyok meggyőzhető arról, hogy ez nem sokkoló. Na persze mindegy, mi balra el, oszt jó napot. :)

Előzmény: Pontikos1 (721)
valkover Creative Commons License 2016.07.11 0 1 752

Szia! Szobában nincs széf, de recepción se rémlik, erre nem figyeltem :S Wifi ingyenes, szobában némelyik ponton befogható, némelyiken nem :D Strandra is leért a jel. Néha szakadozik, meggyengül, de azért használható. :) Mi kis Fiat Pandával mentünk, nem egy extra kocsi, de kisebb távokra nem volt vele gond, jobb minőségű földúton lehetett vele közlekedni. 

Előzmény: gordon93 (751)
gordon93 Creative Commons License 2016.07.11 0 0 751

Sziasztok! Köszönöm a sok-sok segítséget,  jó tanácsot! Lenne még pár kérdésem, safe van-e a Minosban a szobában vagy a recepción, ha igen mennyibe kerül egy hétre? WIFI a szobában, parton is működik vagy csak a közös helyiségekben és ingyenes vagy fizetős és mennyibe kerül? Mit tanácsoltok  milyen típusú szgk.-t célszerű bérelni, feltétlen terepjárót vagy egyszerűbb is bírja a terepet?  Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!