Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2010.03.04 0 0 402
Nem, mert egyreszt mas is olvassa, masreszt meg most mar kivancsi lettem, mi volt Wulfineknal... gondolom PH topikban ha odaerek...
Előzmény: Boery (401)
Boery Creative Commons License 2010.03.04 0 0 401
Bocs ha így áll a helyzet akkor hiába tornáztattam itt az újaimat ... ;-)
Előzmény: Axióma (400)
Axióma Creative Commons License 2010.03.03 0 0 400
Elhiszem elso betutol az utolsoig. De nekem nem szimpi, ne kerdezd miert (es nem csak ara miatt). Lehetne, de nem lesz. Akinek van, hasznalja egeszseggel!
Előzmény: Boery (399)
Boery Creative Commons License 2010.03.03 0 0 399
Még ha nincs is allergiás a családban a sepregetés nem egyenértékű a porszívózással. A sepregetéssel sőt a vizes ruhával való feltörléskor is egy csomó port csak felkavarsz a levegőbe. ( Egy kp . porszívó mindezt kidobja a szabadba ).
Kp porszívós lakásban lakó barátoméktól hallottam, hogy mióta beüzemelték a kp porszívót azóta kevesebbszer kell port törölgetni a lakásban ( az összehasonlítási alapjuk onnan volt, hogy nem volt a kezdetben rögtön az építkezés alatt meg venni magát a készüléket, csak becsöveztek neki. Kb két év múlva vették meg a gépet, addig hagyományos porszívóval takarítottak. )

Nem értem, hogy mi az összefüggés a szellőztető gép és a központi porszívó között ?
A két rendszernek egészen más a funkciója és egymástól teljesen függetlenek.
Azért azt ne gondold, hogy a szellőztető rendszer majd minden bajod megoldja, meg azután lesznek helyzetek ( látsd. Wulfinék tavaly nyáron ) amikor egyszerűbb lesz ablakot nyitni ....
Egy házba a bekerülő kosz-por nagy része nem is a levegővel kerül be - hanem a cipőnkkel ruhánkkal stb.
Hogy érzékeltessem: hasonlítsd össze mennyi port szed össze a porszívód egy porszívózáskor - na ha ennek a nagy részét a szellőztető gépen kerülne keresztül a lakásba akkor kb. naponta kellene szűrőt cserélni/tisztítani a szellőztető gépben.
Bőven van értelme a kp. porszívónak is egy passzív házban is !
Előzmény: Axióma (397)
Klímaszerelő Creative Commons License 2010.03.03 0 0 398
Szia

Hát erről még én sem hallottam, és nem is látok rá sok esélyt. De azért majd körbe nézek én is.

Üdv: Klímaszerelő
Előzmény: Beela007 (395)
Axióma Creative Commons License 2010.03.03 0 0 397
Nalunk keves a szonyeg (csak a gyerekszobaban van karacsony ota), kis koszt sepregetessel, vagy ha olyan, nedves ronggyal tuntetunk el.
Amikor kitakaritom a porszivot, akkor rakok is bele friss vizet. Nem, nem buggyan meg (es kulonben is minimalis a tartalyhoz kepest, tehat az sincs hogy ha felborulna akkor kifolyna). Ajanlott ez azert is, mert a ferjem idonkent hajlando porszivozni, de csak akkor, ha a gep harcra kesz:) es takaritani is en kell takaritsam utana, de ilyenkor nem tiltakozom:)
Kiserleti rongy: probald ki a 300e-es elfelejtettem a nevet porszivoval, parasztvakitas. [Nalunk megmutattak, hogy ha en a sajat - akkro meg nem vizes - porszivommal egy foltot kitakaritok, majd utana o, akkor meg fog valamit a rongyba szivni. Azt mar nem mutatta meg, hogy ha az _ove_ utan az _enyemmel_ szivok ujra, akkor tok ugyanolyan koszos lesz!]
Egyebkent +1 pont a porszivomnak a kis "levalaszto" tartalyert, nem a porban hanem a darabos izek kozott jobban meg lehet talalni egy elgurult es felszivott gyongyot vagy ilyesmit. Ha ez bedoglik es normalom lesz, ezt az elemet megprobalnam arra is raapplikalni.
Egyebkent elhiszem neked, hogy rosszabb a hatasfoka a vizesnek, es lehetne benne plusz ilyen-olyan szuro (nem hiszem hogy a vizes tipus a kidobott levegot nem tudna' akar pluszban hepa-val szurni, meg ha a mostani nem is olyan), de nekem egyelore megfelel. A kov. hazban meg nem kp. porszivo hanem szelloztetorendszer lesz, az mar a koszforras egy reszet megszunteti. Ha allergiasok leszunk esetleg, akkor majd beruhazok masikra.
Előzmény: Boery (396)
Boery Creative Commons License 2010.03.02 0 0 396
Pont ez az amit leírsz a macera.
Egy tartályos vagy porzsákos porszívót ki kell takarítani minden porszívózás után ? ( Nem ) és egy vizeset ? -- ajánlott.
Egy porzsákos vagy tartályos porszívóval kell bármit tenni porszívózás előtt - ha nincs tele a porzsák vagy a tartály - nem . Egy vizeset fel kell tölteni vízzel.
És ezt akkor is meg kell tenni ha csak valamit gyorsan össze akarnál szedetni a padlóról.
Másik dolog: honnan tudod, hogy a port a víz milyen szinten tudja megkötni a porszívó tartályába. Láttam a youtube-on egy filmet ahol egy márkás vizes porszívó kiáramló légcsövében vizsgálták, hogy mi jön ki belöle - a kisérleti rongy gyorsan fekete lett - ugyanezt megtették egy normál - azt hiszem tartályos - de Hepa szűrővel rendelkező gépen ott nem látszott kosz ....
A vizes porszívók azért kezdtek el terjedni a normál gépek között mert a gyártók azt látták kelendőbbek ugyanis az emberek a drága takarítógépek olcsóbb változatát látták benne. a vizes porszívók egyetlen előny, hogy vizes koszt is fel lehet vele szippantatni.
Allergiáról: sajnos nem az a tendencia, hogy kevesebb allergiás ember lesz, hanem inkább az, hogy egyre több. Egyre több látszólag egészséges emberről derül ki, hogy allergiás valamire.
Annak idején mi sem éreztük át mi az az allergia, azóta tudjuk mivel jár mióta a kisfiunkról kiderült - egyik napról a másikra - , hogy allergiás néhány dologra.
Steril környezet: amit írsz róla igaz is lehet, de egy allergiás embernek ez jelenti a nyugalmat és a pihenés lehetőségét - van még elég lehetőség arra a lakáson kívül, hogy az immunrendszer eddze önmagát.
Olvastam valahol, hogy az ember tüdejére a legveszélyesebb az a nagyon finom városi por az ami tulajdonképpen a hétköznapi légszűrökkel is alig alig feltartóztatható, na a kp porszívó ezt sem dobja vissza a lakótérbe.
Előzmény: Axióma (394)
Beela007 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 395
Hali Mindenkinek!

Kellene 1 kis segítség. Azt az infót kaptam hogy központi porszívóra lehet állami támogatást pályázni ha van a családban asztmás gyermek. Már pár napja böngészem a netet de semmire sem jutottam. Ha valaki tudja mi ennek a menete legyen szíves megosztani velem.
Előre is köszönettel: Beela
Axióma Creative Commons License 2010.03.02 0 0 394
A ceremonia nem rosszabb, mint a porzsakozas, es nem visz vissza port a levegobe. A kados dolgon viszont mosolyogtam egy jot, ket gyerek ugyanazt a koszt a padlorol a laban-hasan stb. mikor hogy beleviszi a kadba, amit te fertotlenitesre javasolsz (az elso ket kort termeszetesen a wc-be ontom, utana tenyleg zuhanyrozsa). Egyebkent a mienknek van egy eloszuro-szeru dolga, a darabos koszt megfogja, a vizbe mar tenyleg csak a por jellegu dolog kerul, az segitseg (amig nem tudtuk mi az, addig anelkul tenyleg volt nehezseg pl. a hosszu hajszalakkal).
Topikot majd megneztem (1000 hsz), igen adekvat hozzaszolasok vannak:
1. a fele nem vizes porszivorol hanem vizes legtisztitorol szol, azt gagyizza
2. a masik fele a kimosas macerajan van felakadva, meg hogy bebudosodik ha nem takaritod ki (egyebkent velem fordult mar elo, de nem volt veszes es nem volt kinyitas elott erezheto - pedig a Hyundai gondolom nem kulonosebben marka)
3. allergiasoknak allitolag erosebb porszivozas kell, es a vizes meg allitolag nem olyan eros, hat ez szerencsere nekunk nem gond (nincs allergias es nem latom szukseget nagyobb szivoeronek).
Namarmost lehet hogy en olvastam rosszul, ha van egyeb ellenerved, az erdekelne, de ezek szerintem nagyon szubjektiv, hogy ellenervek vagy sem.
Előzmény: Boery (392)
narpy Creative Commons License 2010.03.02 0 0 393
Lehet szidni,dicsérni.
Tetszett a dolog az elsőt magamnak szereltem.
Az enyém,kb 6 éves,lakásból szív,udvarra engedi ki a levegőt.
Bent nem kavarja fel a levegőt,a gép garázsba kamrába,kazánházba kerül,tehát nem lakótérbe,így szinte alig hallani.Porzsák kibír fél háromnegyed évet.Nem a lakásban történik az ürítés,ráadásul kidobod,nem koszolsz vele.Ez volt az első azóta 17 db ot szereltem,meghibásodás még nem volt,NILFISK,jó az ár érték aránya.
A 9m csővel nagy terület takarítható.Tervezéskor(előcsövezés)kell odafigyelni,kevés csatlakozó pontal nagy ház is takarítható.Cseréltem már le PVC lefolyó csövet antisztatikusra,ez is építőipar mindenki ért hozzá,legfeljebb nem müködik.
Boery Creative Commons License 2010.03.02 0 0 392
Kp porszívóba fölösleges a vizszűrős, ugyanis a levegőt amit beszív azt a szabadba fújja ki. Olyan viszont van kp.-ban is amivel fel lehet a vizet is szippantani.

A vízszűrős porszívók kora már kezd lejárni sokan cserélik le őket a nehézkes tartály tisztítás miatt. Minden porszívózás előtt és után lejátszandó vizes ceremónia miatt. Arról nem is beszélve, hogy egy lakásban nem sok olyan hely van ahol az év minden időszakában kényelmesen lehet a tartályt kimosni, sokan a fürdőkádban végzik el ezt amit persze minden ilyen művelet után lehet fertőtleníteni, mert csak a zuhanyrózsával lemosva azért még maradhatnak ott olyan dolgok amik nem biztos hogy kellen, hogy érintkezzenek a család intim részeivel. Én kb. egy évvel ezelőtt majdnem vettem egy méregdrága vízszűrős takarítógépet - nem az ügynökös fajtákból valót-, mert jelenleg egy padlószőnyeges lakásban lakunk egy poratka allergiás gyerekkel és gyorsan kellett valami hatékony takarító eszköz. Szerencsére elvitt a jósors itt az indexen a porszívós topicba:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9056946
És ott felvilágosítottak, hogy mibe is akartam magunkat belevinni. Végül az ottaniak javallatára vettem egy 25 eFt-os Hepa 12 szűrővel ellátott Electrolux porszívót amivel nagyon megvagyok elégedve.

Előzmény: Axióma (391)
Axióma Creative Commons License 2010.03.01 0 0 391
Figyi, engem 1 db fizikan alapulo ervvel meg lehetett gyozni: ha nem lenne eleg tomor, maga a kp. se mukodne, mert a hasznalton kivuli csatlakozokbol falsot szivna. Szoval ezt az ervemet mar ennek elismeresevel toroltem.
Ettol meg nem szeretnek kp-t, foleg miota vizzel szuro porszivom van (bar nem tudom, lehet hogy kp-bol is van mar olyan).
Előzmény: Boery (390)
Boery Creative Commons License 2010.03.01 0 0 390
Csak annyit a meggyőzésedre, hogy Wulfin háza is be van csövezve - ö is akar kp porszívót majd. A másik 3 minősített passzívházban is van legalább csövezés - 2-ben maga a gép is üzemel. És utoljára: nálam is lesz :-) ;-)
A légtömörségi mérésnél direkt néztük a falicsatikat - de semmi kimutatható légáramlás nem volt.
Előzmény: Axióma (381)
windy12 Creative Commons License 2010.02.28 0 0 389

Nos, én mostmár kb másfél éve használom a központi porszívónkat, amit mi is telepítettünk, (szakmánkba vág), tettem is fel ide képeket róla. A tapasztalataim:

Nem annyira csendes, mint amennyire vártam, de még így is sokkal halkabb, mint bármely eddig általam hallott porszívó. Maga a berendezés lenn van a pincében, annak a zaja nem jut föl a lakásba, de a levegő surrogása használat közben azért a tévézést pl. zavarja.

Jelentős mértékben csökkent a lakásban a por. Nem feltétlenül azért, mert a régi porszívónknak nem lett volna jó a szűrője (Hepa 2), hanem mert nem kavarja föl a parkettáról, a padlókőről a port a kifújt levegő.

A szemétlapát adapter az egyik legbarátságosabb, legkényelmesebb dolog, amit be lehet építeni egy konyhába.

Spórolásból nem vettem meg a kapcsolós csövet, ez hiba volt, mindenképpen érdemes rá áldozni, mert sokkal használhatóbb.

Az ár: háromszintes családiházamban a csövezés anyagköltsége kb. 50.000 forint volt szerelvényekkel. A készülék nagyker áron került hozzám, a kivitelezést a munkatársaim csinálták. Így 250.000 alatt jött ki összesen egy kicsivel. Ez elsőre soknak tetszik, hiszen ha bemegyünk egy EW-be százezer felett nem nagyon van porszívó, alatta annál inkább. A LUX 300 ezres gépéről nem nagyon beszélnék, mert az elég nagy átverés szagú, és mégis igen sokan megveszik.

Szóval az ár az magas, de én úgy érzem, nekem megérte, mert komoly kényelmi tényező. Végülis mosogatógépet sem azért vettünk, mert nem tudja az ember asszonya elmosni kézzel az edényeket, hanem, hogy kényelmesebb legyen az élete.

Na, kb. ennyi.

Egy kis üzlet is: Van egy elfekvő Aertecnica Perfetto P80-as tipusú központi porszívóm a 217 ezer forintos listaár helyett, 139.000 forintért. Igény szerint természetesen beépítéssel is. Elérhetőség: www.pannonklima.hu

Klímaszerelő Creative Commons License 2010.02.27 0 0 388
Szia

Ha kérsz, én szívesen adok.

Tekintsd meg honlapunkat, ahol bővebb információt kapsz termékeinkről: www.kozponti-porszivo.hu

Előzmény: orca30 (387)
orca30 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 387

Sziasztok!

Mi most építkezünk és szeretnénk központi porszívót.Olvasgatom egy ideje a fórumot és szeretnék ajánlatot kérni...van javaslat kitől érdemes???Megbízható forgalmazót és telepítőt keresek.Köszi előre is!

Axióma Creative Commons License 2010.02.14 0 0 386
Semlegesben. Konkretan nem tudom:) Van sima porszivos is, cska nem itt a hazepitesben, probalj rakeresni, hatha ott jobban tudnak ellene ervelni.
Előzmény: FutureNick (384)
Klímaszerelő Creative Commons License 2010.02.14 0 0 385
Szia

A cső belseje sima, a por nem tud megragadni benn. Így nem hiszem, hogy a baktériumoknak ideális hely lenne. Amúgy meg a rendszer hermetikusan zárt, ha használatban van, akkor meg szív. Így ha lenne is benn baktérium, akkor se tudna a lakótérbe jutni. A baktérium téma olyan szellőzéstechnikai csöveknél lehet gond, ahol vizesedhet a cső, ezáltal táptalajt teremt a baktériumoknak (pl: talajszonda csövei).
A falakban minimális cső megy, így az nagy gondot nem okozhat a hangszigetelésben. Ilyen alapon nagyobb probléma lehet a villamos vezetékek és villamos dobozok falba vésése.

Előzmény: FutureNick (384)
FutureNick Creative Commons License 2010.02.14 0 0 384
Köszönöm az eddigi hozzászolásokat! Az ellenérveknél bevallom azt hittem, hogy előjön a csöben megbújó baktérumok esetlegesen magas száma, a szobák közötti hangszigetelés romlása. Ezek szerint ezekkel nins gond?

Kedves Axióma! Melyik topikban tegyem fel a kérdést?:)

Üdv:
Előzmény: Axióma (378)
Axióma Creative Commons License 2010.02.13 0 0 383
Ez meggyozo erv:)
Előzmény: Klímaszerelő (382)
Klímaszerelő Creative Commons License 2010.02.13 0 0 382
Gondolj csak bele mi lenne ha nem tömítene rendesen. Amikor porszívóznál az összes csatlakozási ponton szívná a levegőt, amelyiken porszívózni akarsz arra meg alig jutna szívóerő.

Előzmény: Axióma (381)
Axióma Creative Commons License 2010.02.13 0 0 381
OK, nyilvan elhiszem, en eddig csak marketing szinten talalkoztam a k.porszivoval... de ha az elektromos halozatot kell tomiteni tulnyomasos szelloztetesnel, gondoltam egy ekkora csohalozattal is gond lehet. Ha szerintetek nem, akkor nem.
Előzmény: Klímaszerelő (379)
Fabrik Creative Commons License 2010.02.12 0 0 380
Ezt én most nem értem. A kp-i porszívó használaton kívül légtömör. A falicsatlakozó fedele rugóval záródik, gumigyűrű van rajta. Ott se' kifelé, se' befelé nem megy semmi. Durva lenne, ha tudna.

A szemétlapát adapter is csak akkor enged át bármit, ha kinyitottad a lábaddal...
Előzmény: Axióma (371)
Klímaszerelő Creative Commons License 2010.02.12 0 0 379
Mi van a szemétlapát-adapterrel? Az is záródik, és csak akkor van nyitva ha használják.

Elmondom én a negatív tulajdonságát is. De az áron kívül nem igazán találok. De ha Te igen, akkor rajta. De ez a szellőzés dolog nem volt túl jó negatív érv.
Előzmény: Axióma (378)
Axióma Creative Commons License 2010.02.12 0 0 378
Hat elottem most a szemetlapat-adapter van, azt is kinyitogatod hasznalat elott?
Persze tolem...
Egyebkent a kerdezo kicsit rossz helyen tette fel a kerdest (itt tuti csak pozitiv hozzaallast talal a topik standard tagsaga kozott), ezert gondoltam neki segiteni. Pedig ti sokkal tobbet tudnatok, csak nem akartok.
Előzmény: Klímaszerelő (376)
Eddy N Creative Commons License 2010.02.12 0 0 377
Szuper. Bíztam benne, hogy nem fog szelelni a lyuk. :)
Előzmény: Klímaszerelő (376)
Klímaszerelő Creative Commons License 2010.02.12 0 0 376
A központi porszívó rendszer végpontjain falicsatlakozó van, a falicsatlakozónak rúgóval záródó fedele, gumitömítéssel. Azon - ha nincs használva a rendszer - nem fog elmenni a levegő, az tuti.
Előzmény: Axióma (371)
Eddy N Creative Commons License 2010.02.12 0 0 375

Kinek a pap, kinek a papné. Nyilván mindkét álláspontot meg lehet magyarázni.

Nekünk szimpatikus találmány a kp-i porszívó. Most, építés közben becsövezni nem nagy költség, utólag viszont nagyon macera lenne.

Előzmény: Axióma (374)
Axióma Creative Commons License 2010.02.12 0 0 374
Ja a "nem kell a szintek kozott cipelni" azert nagyon aranyos erv:) Egy masodik porszivo ara toredeke a kp-i porszivoenak, es a csovet meg mindig kell majd cipelgetni...
Előzmény: Eddy N (372)
Axióma Creative Commons License 2010.02.12 0 0 373
Megmered majd anemosztattal? Marmint meglevo, illetve hat mukodo szelloztetorendszer eseten a kp. csovezesenel a legsebesseget, hogy van-e. Legfeljebb megnyugszol, hogy nincs:)
Előzmény: Eddy N (372)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!