Igen, én néztem. Úgy tűnik hallgatott a szép szóra az ember. Ennyiért nézd meg mindenképpen. -Lötyög a kormány valahol fönt a kormánykerék alatt -Körbe van verve az egész autó, tele van kis horpadásokkal, ezek többsége nem vészes -Le van mattulva teljesen a hátsó ablak, cserélni kell -A tető javítgatva van és jobb oldalt lent van egy kis szakadás a tövénél, ami nem vészes
-Index be van pingálva hátul feketére
-Első lökhárító repedt a lámpa alatt -A motor szépen egészségesen jár -A bőr rendben van az autóban
-Ajtók feszesek, emlékeim szerint nem lógnak -Felnik le vannak veregetve, de egyáltalán nem vészes
-Gumit nem kér, csak, ha télen is akarod használni
Rá kell költeni úgy minimum egy kilót, de ennyiért mindenképpen érdemes megnézni.
Ha megvetted jelentkezz és irány a Barchetta Hungary csoport a facebook-on. :-)
sziasztok! Nagyon köszönöm nektek a szombatot! 2 évvel ezelőtt egyedül szomorkodtam és vadásztam az élő Barchettásokat, de most sikerült elindítanunk egy Barchetta értékmegörző kis közösséget! Fotókat én is fogok küldeni, meg majd megcsinálom a Barchettás fb profil oldalamat, amivel bejelentkezek. Matricákat csináltatok mindenkinek aki aktív tag lesz, a látványterveket majd küldöm nektek! Tavasszal az első találkozónkon megkapjátok!
Mutattam nektek talán, hogy főleg a sárvédő ívnél itt-ott púpos, rozsdásodik. Ma beszéltem egy szerelővel, azt mondta meg kéne tudni, hogy kapható-e hozzá sárvédő ív! Szerintetek árulnak ilyet? köszi sz
Szia, köszi a segítséget. Nem is gondoltam, hogy lehet kapni így hozzá sárvédőt. A biztosító már hajlandó fizetni, remélem hamarosan kész lesz. Príma, pont télre :( Örülök, hogy jól sikerült a találkozótok.
Jó volt a mai találkozó, örülök hogy összehoztunk még ősszel egyet. Szerintem maximálisan kihasználtuk ezt a szép időt! Jó volt veletek találkozni, és egy új barchettást megismerni! Ha minden találkozón csak egy emberrel és barchettával bővülnénk... :)
Ízelítőül egy kép, holnap rakok még fel párat ide is, és a FB csoportba is. Tessék csatlakozni ott is, aki aktív a "barchetta témában" :)
Remek találkozó volt a mai, köszönöm, hogy megismerhettelek titeket márkatársak. Létrehoztam a facebook-on egy zárt csoportot Fiat Barchetta Hungary címmel, aki itt van ezen a fórumon és aktív "b" tulaj, vagy rajongó, az nyugodtan jelentkezhet oda. Csak magunk közt, a nyilvános fórumok veszélyeit talán kiiktatva tudunk beszélgetni és talán egy ilyen márkaklub féleséget is létrehozunk majd egyszer. Legalábbis ez az igény merült fel a mai Dobogókő-Esztergom (Domokoséknak Visegrád is)- Párkány Billa-nekem Ipolyság túra résztvevőiben.
csáó, nekem a keménytetőnél is és a ponyvánál is beázik nagy esőnél picit az egyik ablaknál, de nem megyek vele esőben, csak ha pl nyáron elkap minket a zuhé. Ha ügyes vagy az ablaknál kell állítani valamit, ajtót szétszedni, de ehhez nincs lelkierőm...szinte mindig nyitva van a tető.
Szerintem 50 Barchettánál nincs az országunkban. havi 3-4000 km et vezetek a céges autóval az elmúlt 5-10 év során 15-20 nál többel nem találkoztam, nem számítva a tieteket. Most a fórumon tulajok vagyunk kb 15 - en, a hahun is van most 15 kb.
Amikor én vettem az enyémet, az első szín, amit kizártam, az az ezüst volt. Utána megnéztem két feketét, és azt a színt is kizártam... :)
Szerintem ehhez a kis autóhoz pont egy vidám, élénk szín kell, az ezüst túl komoly, a fekete meg elfedi a szép vonalait, íveit. Ha pedig ilyen autóval jársz, tök mindegy, hogy ezüst/fekete/kék/sárga/piros, úgyis meg fogják nézni. Ez nem egy rejtőzködő autó :)
A képek alapján a narancs tényleg jónak tűnik, ha most keresnék, én tuti megnézném! Talán még a sötétkék az a szín, ami átmenet a szürke/fekete és a sárga/piros tengely között :)
"Beázó utastér Főleg azoknál a példányoknál fordul elő, amelyek már nem teljesen sérülésmentesek. Az ablakoknál rend szerint a felső részen, ott, ahol a tető összecsukáskor meghajlik, hajlamos beengedni a vizet, mivel a gumikéder megszakad. Ha az ablak nem illeszkedik jól, akkor gáz van. Megoldás lehet a problémára, ha beállíttatjuk az ablak magasságát és dőlését, ha szerencsénk van, pont rá fog feküdni a gumikéderre annyira, hogy ne engedjen be egy csepp vizet sem."
barchetta.blog.hu
Az ablakok beállítása segíthet, persze csak ha a tető gumi szigetelése nem szakadt/repedezett. :)
Kemény tető mindkét ablaknál felül beázik. Az ablak van rosszul beállítva és nem megy fel egészen a tetőig vagy a gumi szigetelés túl vékony? Szerintetek orvosolható probléma? Ha igen, hogyan?
Te tudod. Szerintem ez a 19-re lapot húzás tipikus esete, de ha nem sürgős, akkor kifoghatsz jót. Kár, hogy annyira kicsi a merítés. Hány autó lehet itthon összesen? 60? 80? De lehet annyi sem. Az rohadt kevés. 14 van most a hahu-n és alig változik. Azzal a vértesboglári manusszal én is beszéltem, akinek az ezüst van, amit honosítani kell, de éppen szabadságon volt, én meg megtaláltam az enyémet. Szerintem azt érdemes megnézned, de kérdezd meg, hogy van-e P rendszáma, mert próba nélkül eszedbe ne jusson megvenni. Én a helyedben honosíttatnám vele de lehet le is vizsgáztatnám és úgy hoznám el, ha tetszik. Ne feledd, az ilyen honosítatlan autókban van ám kockázat, jobb ha azt ő futja meg, nem te szívsz a hatóságoknál. Vettem én úgy autót ismerősnek, hogy megkértem az eladót, hogy a foglalóért cserébe előre megállapodott időpontig rendszámoztatja az autót és a maradékot akkor kapja meg. 4 nap alatt rendszám volt a kocsin. Jó szimatolást! Édes vajúdás ez. :-)
Én éppen az ország másik (nyugati) felén vagyok, így még megnézni se akarom a Sátoraljaújhelyit:) Hát narancs szín... Az autó is elég feltűnő, hátha még a színe is rikító:) Az túl vad lenne nekem. El nem kapkodom, ha lesz jó ajánlat, rákattanok, de tavaszig ráérek.
Még a 490-es ezüst lenne lehetséges, de ott még van regadó plusz sok nyavalya a forgalomba helyezéssel. Ha arra járok, azt még megnézem. A télbe beleférne az vizsgáztatás, plusz az egyebek.
199.000 km van az enyémben de szerintem ez tök lényegtelen. Az állapot a fontos. Legyen egyben az autó, ne legyen gatya, ne lógjon, ne lötyögjön és persze ne korhadjon.
Hú Marker, ha ennyire leszűkíted a színnel, akkor irány Nyugat Európa. Én a helyedben állapotot vennék, nem színt. Van Sátoraljaújhelyen egy ezüst autó, de én a helyedben azt a narancssárgát nézném meg, amit talán 770-re tartanak. 3 év alatt 5 ezer km-t ment, új vezérlés van benne és magyarországi. Nagyon nem ezüst de vélhetően egyben van, bár egy normális kipufogót megérdemel. Egy olasz srácé, töri a magyart. Én hétfőn beszéltem vele, mert úgy volt, hogy elviszik az enyémet, de végül nem adtam el, mert imádom!
Annak jó, aki télen is használja, vagy hosszú távon használja az autót rendszeresen, mert biztosan csendesebb vele a kabin. Én nem nagyon fogom, ha mégis, akkor jó lesz a vászon. Amúgy pont azért vettem, mert nincs teteje. A garázsban is egyfolytában leengedett tetővel és ablakokkal áll, mert úgy tökéletes a formája. És én minden nap nézegetem vagy negyed órát. Az a görög csávó, aki rajzolta és nem tudom a nevét, szóval az a gyerek nagyot karcolt. Tökéletes forma.
Én egy családi cirkusz miatt pokoli olcsón vettem az enyémet, így egyáltalán nem zavar, hogy a gépházfedlet javítani kell majd, mert sajna van pár horpadásom és a bal első sárvédő csücskében is van egy kis hiba a küszöbnél, mert az összkép szerintem több, mint jó, az autó egyben van alul, felül. Mivel 3. autó és van mellette 3 motorom is, így eladni nem szándékozom, a piacképessége így nem számít, bár kedden majdnem elvitték, pedig nem is árultam. Nem csöpög, nem folyik, szépen megy, nem zörög, a bőr szép, villany ablak -és tükör megy, légzsák rendszer OK, a tető is jó, a villanyász meg visszaköti majd télen a nem működő ködlámpákat. De nagyon gondolkodom rajta, hogy nappali menetfényt csináltatok belőlük. Van1 garnitúra hátsó lámpám hozzá, 1 ködlámpa tartalékba, fog menni tavasztól őszig pár ezer km-t csak száraz időben, úgyhogy remélem ez nem nagyon viseli meg.
Keménytető igényes kialakítású kivül-belül, növeli az autó értékét. Ha nem tudnék beállni kertbe vagy garázsba és kint kéne parkolni az utcán, tuti, hogy nyugodtabb lennék az optikai védelem miatt:). Azonos színnel tető és autó, Barika állat jól néz ki szerintem!Keménytetőm mondjuk két éve bent van a sufniba, most télen lehet, hogy felteszem. Száraz időben én télen is megyek, tavaly nyitott tetővel egyszer mentem nagy sapka, télikesztyű, bundaharisnya a farmer alatt, élvezetes volt egy 40 percre! az autosók szeme még inkább kerekedett, főleg vidéken!:)))
Én szintén még mindig Barchettát keresek. Engem csak ezüst és fekete színű érdekel. A keret max. 800 eFt.
A hahu-n lévők közül a millión felüli feketére sajnos nincs elég pénzem. A 4 millióst most 1,9-ért árulja a tulaj és közel 200 e km van benne. A millión aluliakkal már majdnem mindegyikkel beszéltem, de a képek és a telefon alapján nem túl jó állapotúak és mind sok km-es. Ha valakinek van eladója a hahu-n kívül, érdekelne. Nem feltétlenül hibátlan, de jó állapotú autót keresek. Ajánlatokat akár ide, akár a barchetta.vetel@gmail.com címre várom. Előre is köszönöm az ajánlatokat!
Mondjátok el nekem miért kell a keménytető? Én direkt olyat kerestem anno amihez nincs. A kemény tetőt zömében a téli használatra teszik fel. Viszont azokban az országokban ahol sóznak és télen is használják a barchettát szétrohad az alja. Láttam barchettákat aminek a motorterét is szétzabálta a só. Ez egy nyári autó a téli használattal szétrohad.