Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Ropejo Creative Commons License 2021.04.18 0 0 72280

Sziasztok!

Vettem egy 2009-es Fiestát, aminek a téli gumiszettje 14-es felniken van. Azt szeretnem kérdezni hogy a nyári gumira is optimális a 14-es felni, vagy a 15-ös az ajánlottabb?

Előre is köazönöm!

wwwandrewww Creative Commons License 2021.02.24 0 0 72279

Hátha valaki tudja a választ.

Akkucsere történt, azóta az autó önindítója nem működik, a bendix sem kattan.

Van benne vmi "védelem" vagy véletlen a dolog és nincs összefüggés?

Ford KA 1997.

Ata61 Creative Commons License 2021.02.05 0 0 72278

Szia.

Sajnos ez ilyen,hűtőtakaró valamit segít.

Előzmény: Paca03 (72277)
Paca03 Creative Commons License 2021.02.04 0 0 72277

Sziasztok

2009 es C-max nál 0fok és az alatt nagyon nehezen melegszik a motor.

Ez normális vagy nyitva van a termosztátom?

Magasabb fordulaton kell tartanom hogy melegedjen.

Előre is köszönöm

Ata61 Creative Commons License 2021.01.30 0 0 72276

"a szabályzó nekem miért nem mozog vagy csak egy túlnyomas szabályzó ez? "

Annak bizony már indításnál mozdulni kell,gázadásra meg főleg.Meg kel mozgatni kézzel,ha mozog le fel könnyen,akkor a vákuum dob a ludas.

Előzmény: Imre Winkler (72275)
Imre Winkler Creative Commons License 2021.01.27 0 0 72275

Sziasztok. Nem régiben vettem egy Ford mondeo tdci 2.0. 

Valamiért nincs benne erő turbó nyomás a nyomó csőn fordulaton szinte kő kemény, ennek ellenére a kocsi szinte trabant.

Nagyon könnyen indul hidegen melegen, a motor szepen jár, csak erőtlen. 

Vásároltam egy bontott turbót átt néztük nem lóg nincs hangja stb.. 

Nagy szenvedések áran kicseréltem de ugyan ugy erőtlen.

Ez a turbó ugy mond Fix turbó ennek működési elvét nem tudom szugsegem lenne hogy tudjam a turbón lévő szabályzó csak ha túlnyomas van akkor nyit, vagy indítás után már reagalnikelli? 

Mint írtam a nyomó cső fordulaton szinte kő kemény de a kocsi erőtlen. 

Mi lehet a hiba? 

A kepen látható turbó van benne ennek a működése is érdekel hogy a szabályzó nekem miért nem mozog vagy csak egy túlnyomas szabályzó ez? 

Előre is köszönöm a segítséget 😭

turipetya Creative Commons License 2021.01.26 0 0 72274

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék Ford Transit Connect 2.0 TDCI 115LE (2015)-vel kapcsolatban tapasztalta-e már más is, hogy 160-170ezer km környékén elromlik a kettős tömegű lendkerék (legalábbis nagyon erre utalnak a jelek nálunk)? 2db ilyen kocsinkkal is így jártunk, ez vajon normális jelenség átlagos használatnál?

Köszönöm előre is a válaszaitokat!

XCaffee Creative Commons License 2021.01.16 0 0 72273

Sziasztok,

2006-os S-Maxom van a 2.0 benzines motorral. Eszi egy kicsit az olajat, szeretném valaki hozzáértővel megvizsgáltatni.

Kit ajánlanátok aki megbízható és ért ezekhez a motorokhoz?

Köszi,

caffee

sanya1104 Creative Commons License 2020.12.22 0 0 72272

Sziasztok.

Egy kérdésem lenne Ford focus mk1 1998as 1.4 16szelep hidegen tökéletes az alapjarat meleg kuplung benyomásra nem leesik hanem felpörög majd sebességbe jó. Vélemény? Mitől lehet ez a probléma? 

gocsikarl Creative Commons License 2020.12.21 0 0 72271

Tiszteletem Klub társak

Keresek Ford Tourneo Connect 2015 évjáratú 7 személyes autóhoz baloldali (kormány feletti) napellenzőt aki bont vagy tud olyan bontót ahol meg vehető. Írjon email címemre "gocsikarl@freemail.hu. Előre köszönöm.

Ata61 Creative Commons License 2020.10.19 0 0 72270

Köszi szépen az infót,erre nem is gondoltam volna.Lehet nekem is ez van,rá fogok nézni.

Előzmény: laci 59 (72269)
laci 59 Creative Commons License 2020.10.18 0 0 72269

Szia ATA61 !

Mint alább megírtam, a bal első féltengely kopogott - kizárólag pici gázadásra. Egyenesben futva és nem a kanyarokban ( ami a tipikusabb ).  Ha felengedtem a gázt, azonnal csendesen futott tovább  a kocsi. Ha csak egy picike gázzal újra terheltem a hajtásláncot - azaz magát a féltengelyt - azonnal újra kopogott,  a futó sebességnek megfelelő intenzitással.

Ata61 Creative Commons License 2020.10.13 0 0 72268

Szia.

Nekem ugyan ez a jelenség van(C-max 1,6 115 Le)néha nem kopog(ilyen varrógép szerű kopogás)aztán megint előjön.Egyértelműen a motortól,szerintem befecskendező (injektor)lesz a ludas,vagy tán valami kopogásgátló szenzor.Neked már sikerült orvosolni a hibát?Ha igen írd meg légyszi.Köszi.

Előzmény: laci 59 (72265)
chobaan01 Creative Commons License 2020.10.08 -1 0 72267

Sziasztok!

Meg tudná mondani nekem valaki, hogy milyen típusú lehet az eredeti gyári üzemanyag nyomásszabályo zó szenzor egy 2011-es, 2literes dízel, 136LE-s Galaxy-ban?

A hibakód alapján ez a szenzhor betegeskedik a kocsiban és lassan cserélnem kell. Milyen megoldásokban lehet gondolkodni?

A válaszokat előre is köszönöm!

FF4500 Creative Commons License 2020.09.15 0 0 72266

Sziasztok :) 

Lehet nem a legjobb helyre írok , de nem igazán találtam csak Ford Ka-s témát.  Tehát a kérdésem az lenne , hogy valakinek van bármilyen fele tapasztalata a Ford Ka 1.2 (2011) autóról ? Megbízható? szerviz igényes ? stb.  előre is köszönöm D.

laci 59 Creative Commons License 2020.09.10 0 0 72265

Sziasztok Márkatársak !

A Kuga1,5 ecoboostban 12.000 km van. Első kötelező sem volt még.  A korábbi gond : 45 - 50 km /h között 4. vagy 5. sebesség normál gyorsításnál  1-2 másodperc vibráció megmaradt kb. 1700 - 2000 ford/percnél. Felette később nincs gond.   Szervízben azt mondták ez normális, mert éppen akkor nyit a turbó. !?

Most van egy új jelenség. Kizárólag az állandó sebességet megtartva, 2000 fordulattól már jól hallhatóan, tompa,  monoton ütemes kopogást hallok elől, pld. megtartva a 80 kmh -t 90kmh -t 100kmh - t  Ha leveszem a lábam a gázról ez a hang azonnal, mindig megszűnik, ha pici gázt adok és újra megtartom az adott sebességet,  újra hallom.  A sebesség növekedésével a kopogás üteme is gyorsul. Tehát amikor megtartom az adott sebességet ! Negyedikben, ötödikben, hatodikban is csinálja . Nagyon zavar. Eddig ez nem volt. Fontos hogy álló autónál teljesen zajtalanul szépen pörög a motor, minden fordulatszámon. Álló helyzetben akkor is zajtalan a motor forgása amikor megtartok egy állandó fordulatszámot. Ha a kocsi bármilyen sebességben van és gáz nélkül gurulok az úton  - tetszőleges sebességgel - akkor zajtalan, üresben gurulva is.  Lehet ez a kettős tömegű lendkerék hibája, új autónál ? Vagy azt álló kocsinál is hallanám túráztatáskor ?

Elvittem a csepeli Fordba, ahol készségesen beültetett a szervízvezető egy autószerelő szakit mellém. A gyorsforgalmi úton próbáltuk ki a kocsit.. Dugó lévén nem tudtam folyamatosan tartani a 70 -80 km/h sebességet így kevésbé volt hallható számára a zaj. Autópályára nem tudtam kivinni mert nem volt időm.

Annyit tanácsolt, hogy használjam tovább és ha erősödik a zaj, vigyem vissza. Félek hogy nagyobb galibát is okozhat. Mindenképpen visszaviszem és tájékoztatlak Benneteket is a fejleményekről.  Van ilyen gondja valakinek Köszönöm szépen.

Agilamanta Creative Commons License 2020.08.21 0 0 72264

Sziasztok!

Ford transit 2.4 tdci-vel kapcsolatba tud valaki tanácsot adni!?

Jelenség : ingadozik az alapjárat és sokszor le is áll,csinálja hidegen és melegen is!Menet közben semmi gond nincs vele!Egr cserélve,légtömegmérő szintén!Ötlet?Előre is köszi!

Jani838 Creative Commons License 2020.08.19 0 0 72263

Köszönöm!

Előzmény: blueye (72262)
blueye Creative Commons License 2020.08.19 0 0 72262

En csak 100 kg korul vagyok 191 cm, siman elferek ezekben de probald ki pl. egy autokereskedesben.

Előzmény: Jani838 (72261)
Jani838 Creative Commons License 2020.08.19 0 0 72261

Sziasztok, tanácsot/véleményt szeretnék kérni. 2006-2008 közötti Focus-okat és Mondeo-kat nézegetek magamnak. 190 centi 120 kilós apróság vagyok és felmerült bennem a kérdés, hogy egyáltalán elférek ezekben rendesen? Van esetleg valaki, aki hasonló paraméterekkel hajt ilyen autót?

5959 Creative Commons License 2020.08.18 0 0 72260

Szép Napot !

Keresek Ford Focus 2009 x-roud (holland) ködlámpa takarókat !

Köszönöm előre is !

GMGP Creative Commons License 2020.06.20 0 0 72259

Sziasztok Fordosok!

Az történt, hogy rajtam maradt (számla is van róla), egy új Hella gyártmányú, S max 2.0 (140 LE) Tdci-hez illő légtömeg mérő. Nincs rá szüksége valakinek? Az ára 25.000 Ft. Tel.szám: +36702669565

Üdv

laci 59 Creative Commons License 2020.06.17 0 0 72258

sziasztok !

Nem vagyok mai gyerek. sokféle autóm volt  már, félmillió km. -t biztosan levezettem.

Most Ford Kuga 1,5 ecoboost kézi váltós, benzinest vettem , újonnan. 2019 évjárat. Most van benne 3000 km.

Első turbós autóm így nincs összehasonlítási alapom.

Az első pillanattól kezdve - nem sietős felkapcsolások után, elérve a 40 - 45 km sebességet, mondjuk már kettesben  van,  vagy éppen akár hármasban   -  enyhe imbolygást  remegést érzek a kocsiban. A jobb lábamnál érezni a legjobban. Sem  kisebb se nagyobb tempónál már nem csinálja.  Laikus észre sem venné. A fordulatszám ilyenkor 1700 fordulat lehet kb. Ez az imbolygás zajjal nem jár.

A futás tökéletes,sehova nem húz, nem rázkódik semmi, zajtalan s  a kormány semmilyen tempónál nem üt.  Az enyhe, alulról érezhető rázkódás kizárólag a - csak a leírt tempónál/fordulatszámnál ?  - tükörsima úton is érzékelhető és nyugodt gyorsítás mellett  kb. 3 - 4 másodpercig tart. Azt figyeltem meg, ha erőteljesebben gyorsítok akkor nem érződik. Nagy tempónál álom a futómű.   Kínomban mind a 4 kereket centíroztattam de 40 és 45km/h között ez a gyenge és átmeneti remegés megmaradt. Mintha a motor/váltó felfüggesztés gumija rázkódna? Mintha a féltengely nem lenne kiegyensúlyozva és üt bizonyos fordulaton vagy ilyesmi érzés. Maga a gumi lehet selejt? Akkor viszont más sebességnél is érezném. Vagy a benzines turbós motorok ilyenek,  esetleg okozhatja természetes módon maga a kettős tömegű lendkerék is? Ez lehet természetes is ?

köszönöm ha reagáltok.

-Smiley- Creative Commons License 2020.06.15 0 0 72257

Sziasztok. Ford fiesta 12 éves mostanában azt csinálja, hogy menet közben kattan valami és egyet felvillan a veszvillogó (mintha lezárna a központi zár, de nem zárja be az ajtókat) mi lehet ez? 

laci 59 Creative Commons License 2020.06.10 0 0 72256

sziasztok !

Nem vagyok mai gyerek. sokféle autóm volt  már, félmillió km. -t biztosan levezettem.

Most Ford Kuga 1,5 ecoboost kézi váltós, benzinest vettem , újonnan. 2019 évjárat. Most van benne 3000 km.

Első turbós autóm így nincs összehasonlítási alapom.

Az első pillanattól kezdve - nem sietős felkapcsolások után, elérve a 40 - 45 km sebességet, mondjuk már kettesben  van,  vagy éppen akár hármasban   -  enyhe hangtalan remegést érzek a kocsiban. A jobb lábamnál érezni a legjobban. Sem  kisebb se nagyobb tempónál már nem csinálja.  Laikus észre sem venné. A fordulatszám ilyenkor 1700 fordulat lehet kb. Ez a remegés zajjal nem jár.

A futás tökéletes,sehova nem húz, nem rázkódik semmi, zajtalan s  a kormány semmilyen tempónál nem üt.  Az enyhe, alulról érezhető rázkódás kizárólag a - csak a leírt tempónál/fordulatszámnál ?  - tükörsima úton is érzékelhető és nyugodt gyorsítás mellett  kb. 3 - 4 másodpercig tart. Azt figyeltem meg, ha erőteljesebben gyorsítok akkor nem érződik. Nagy tempónál álom a futómű.   Kínomban mind a 4 kereket centíroztattam de 40 és 45km/h között ez a gyenge és átmeneti remegés megmaradt. Mintha a motor/váltó felfüggesztés gumija rázkódna? Mintha egy tengely nem lenne kiegyensúlyozva és üt bizonyos fordulaton vagy ilyesmi érzés. Maga a gumi lehet selejt? Akkor viszont más sebességnél is érezném. Vagy a benzines turbós motorok ilyenek,  esetleg okozhatja természetes módon maga a kettős tömegű lendkerék is? Ez lehet természetes is ?

köszönöm ha reagáltok.

Bandi89 Creative Commons License 2020.05.21 0 0 72255

Sziasztok!

Véleményeket, javaslatokat, tanácsokat szeretnék kérni esetleges 2002-es Ford Mondeo 3.0 ST 220 vásárlásával kapcsolatban. Az autónak szinte utolsó pillanatig vezetett szervizkönyve van, rozsdamentes, belül kopásmentes. Mikre kell odafigyelni, mik lehetnek típushibák, mennyire megbízható, motor mennyire szervizigényes stb?

A segítséget előre is köszönöm!

R!ck4 Creative Commons License 2020.05.08 0 0 72254

Első probléma megoldva, a zárhídon, a felcsavarozott  zárszerkezet előtti kis résben volt a helye. 

Előzmény: R!ck4 (72253)
R!ck4 Creative Commons License 2020.05.08 0 0 72253

Sziasztok! Van egy 2014-es Transit Connect 1.6 TDCI-m, motorcsere volt, de a nagynyomású, injektorok a régiek, tehát blokk ment, blokk jött, kuplung és vezérlés volt cserélve, máshoz nem nyúltunk. 120 ezer km-nél járok, minden más tekintetben rendben van az autó.

Mindössze  három  apróság maradt, az is sajnos azért, mert motorbontás után derült ki, hogy menthetetlen a blokk, ezután keresgélés, majd végül  eltelt egy hónap, mire a szétszedésből összerakás lett, más visszaemlékezni ennyi idő után. 

1. Hol a helye a zárhíd környékén a légzsák érzékelő szenzorának? Fel kellene csavarozni, de most csak a zárhíd kis háromszög résébe van bedugva. 

2. Van-e bárkinek infója, hol kanyarodik a kábel a dudához, nincs meg a kábel, nincs duda?

3. Van egy P2598-as hibakódom, az  aváltozó geometria vezérlő labdájával függ ösze, vagy érzékelő, vagy más, de ez is csak úgy jön elő, hogy reggel indítom az autót, amint elérem a 2000-es fordulatot, limp mode és checklámpa, ekkor visszaveszi a töltőnyomást, lassú a gép, viszont ha 4-500m múlva leállítom és néhány másodperc múlva újraindítom, akkor  egész nap jó, checklámpa is eltűnik, tehát nem mechanikus hiba lesz, és nem a vákuumrendszer lyukas, nem a kis szelepre van rosszul rádugva az egr + turbo vákuumcsöve.  Az érdekes az, hogy ezzel a gonddal összefügg a hőmérő működése is, az elején még a 60-on áll, 4-500 m után még mindig annyi, de újraindítva már 70 körül van, tehát kileng. Igaz ez lehet  marketing hőmérő is, hátha van ötlete valakinek.

Előre is köszönöm!

Icetea76 Creative Commons License 2020.04.21 0 0 72252

Sziasztok,

Elgondolkoztam azon, hogy veszek egy 99-es évjáratú Cougar 2,5 V6-ot. Sajnos az eleje egy kicsit puffos, de nem veszélyes. A lényeg: kellene egy első lökhárító, mindkét lámpatest, illetve a ködlámpák is. Van ötlet, hogy hol találok Cougarhoz karosszéria elemet? Az előzetes google kutatásom eredménytelen volt :-(

Várom az ötleteket!

Előre is köszi!

Kokilla31 Creative Commons License 2020.04.09 0 0 72251

Mk3 Mondeo Mk1 C-max

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!