Keresés

Részletes keresés

leone Creative Commons License 2016.12.01 0 0 12562

Sziasztok! 

 

Van egy érdekes problémám. Az egyik hátsó fogamban van egy arany inlay. Az előtte lévő fog egy Ni mentes remanium alapra égetett porcelán korona. A két fog közötti részen az arany inlay állandóan elszíneződik. Feketés foltok jelennek meg az arany felületén a két fog között. Elég hátul van  (hetesben van az inlay és az előtte lévő hatos a korona), de azt jól ki lehet venni, hogy az elszíneződés a két fog között jelenik meg. A fogorvosomnak már jeleztem, többször lepolírozta, de mindig visszajönnek a foltok. Az íny eléggé fel van sorvadva emiatt a hatoson lévő koronánál már picit kilátszik a fém széle.

Arra gondoltam, hogy nem lehet valami interakció a két fém között? Olvastam a fogászati fémek közötti korrózió, de nem nagyon tudtam specifikus infót vadászni, csak főleg az amalgám tömésekkel kapcsolatban (nincs egy amalgám tömésem se).

Ezenkívül van még két arany inlay a számban, mindhárom egyszerre készült és egyszerre is lettek behelyezve. A másik kettőn semmilyen elszíneződés nem tapasztalható, teljesen tiszták, fényesek. Ezek nem is fém koronák mellett vannak.

 

Szóval elképzelhető, hogy valóban a két fém között van valamiféle kölcsönhatás?

Nem tudom másra visszavezetni.

 

 

 

 

szaguldo kacaj Creative Commons License 2016.10.16 0 0 12561

A J+J-ben dolgozik egy nagyon kedves ismerősöm. :)

Előzmény: Hunza (12558)
adamhun Creative Commons License 2016.10.12 0 0 12560

Szia! ugyanebben a cipőben járok...két bölcsesséfofghúzás után ajánlotta a doki a régi "rosszul záró" amalgámok cseréjét. Azóta folyamatosan gyengülnek a fogaim, nyillalás, most épp gyökérkezelnek, keményeket nem is birok rágni konkrétan most egyik hátsó rágófogamon sem. Úgy érzem ennek soha nem lesz vége, már nagyon idegben vagyok, az összes napomra ráteszi ez az állapot a bélyegét. Te hogy bírtad?

Előzmény: mirla (12543)
Afrikaans8 Creative Commons License 2016.09.19 -1 0 12559

Fizetnék is, csak szedjék már ki belőlem!

Volt egy nap Magyarországon, amikor a maszek elbukott az államival szemben, pedig csak egy néhány milliméteres varratot kellett volna legyőzni. Tovább »

forrás: Index.hu

Hunza Creative Commons License 2016.09.05 0 0 12558

Tegnap éjjel begyulladt a fogam. Brutálisan... már napok óta éreztem, hogy valami nincs rendben de halogattam. Aztán nem bírtam tovább.

2 helyen voltam vele a városban, egyik a Haifa a másik a J+J. Az első helyen bunkók voltak ezért el is jöttem a másik helyen simán megcsinálták. Csak üzenem azoknak akik szintén hasonló cipőben járnak, hogy nyugodtan keressék fel éjjel őket... "nappali" minőségű ellátást kapnak.

 

</nemreklám...valóság>

FunTom74656 Creative Commons License 2016.05.14 0 0 12557

Sziasztok! Van egy fogam amit nagyon elhanyagoltam, le van belőle törve, üreges és mikor máskor ha nem hosszú hétvége előtt pénteken begyulladt. Van egy SZTK fogorvos hölgy akit nagyon szeretek, nem félek nála, ügyes, de egyrészt mivel korlátozottak a lehetőségei az sztk miatt, másrészt mivel 60 körül van és lehet emiatt nem ismeri az újabb eljárásokat attól félek hogy mindenképp kihúzná. Sajnos nincs magánrendelése. A váltóspárja is nagyon jó doki, 35-40 körüli hapsi, neki van magánrendelése, neki viszont a 70 és a halál közti hárpia anyja az asszisztense sztk-n és magánban is. Merjek elmenni az elsőhöz, el tudja ő azt dönteni hogy ki kell-e húzni vagy megmondja ki tudja megmenteni ha ő nem? Sajnos jártam már úgy vele, hogy gyökérkezelt, meg volt mondva hogy egy hét és én kivártam pedig nagyon fájt, begyulladt a gyökércsúcs. Azt mondta ha rögtön visszamegyek vele meg tudta volna menteni de így húzás.

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.19 0 0 12556

Elfelejtettem említeni, hogy felső fogsorról van szó.

Előzmény: Törölt nick (12555)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.19 0 0 12555

Ajánlatot kaptam un Smart Guide módszerrel 4 db implantátum beültetésére és a hozzá tartozó csavarozott fémkerámia körhídra . A 4 implantátum behelyezése csontpótlással 1.000.000. A fémkerámia körhíd 1.400.000. Teljesen irreális, a valóságtól elrugaszkodott árak ezek ?

skodas72 Creative Commons License 2016.04.05 -1 0 12554

a gyokerkezelt fog nem mindig teljesen gyokerkezelt. De ennek inkabb orulnod kellene.

miert?

mert az a resz nem fog kiszaradni / szetrohadni / megfeketedni (barmelyik vagy egyszerre)

Pl. a szemfogakat eleg nehez gyoker kezelni, de nem is baj, ha a elmulik a gyulladas a fajdalom, es meg  erzed a fogadnal nyomasra ragasra barmit, inkabb orulj neki, mert meg él picit a fogad.

 

Előzmény: I-Vá-N (12552)
skodas72 Creative Commons License 2016.04.05 0 0 12553

Sziasztok, ahogy hallottam, nem en allitom, a fogorvosok ma sokkal de sokkal kevesebb penzbol gazdalkodnak, mint 1 eve, ezert nem ir ide senki sem 2015. dec ota?

 

koszike.

I-Vá-N Creative Commons License 2015.12.20 0 0 12552

Sziasztok!

 

Kb. egy hónapja gyökérkezelt fogam alkohol fogyasztás (akár egészen kevés mennyiség) után elkezd fájni (rágáskor), emellett általánosan kellemetlen szagú. Találkozott már valaki hasonló problémával?

 

Üdv!

pumukliSpami21 Creative Commons License 2015.12.14 0 0 12551

Szia,

 

hogyan sikerült a fogpótlás? Pontosan hol és mit csináltattál?

Én is szeretnék egyet pótolni- de hídat nem javasolják- pedig csak egy foghiány van és egy letörött mellette- mert nagy terhelések lenne kitéve.

Implantáció viszont nagyon drága- Alpha Biorol van esetleg valakinek valamilyen vélemény?

Köszönöm, üdv.: Spami

Előzmény: Qqberci (12548)
kozso1 Creative Commons License 2015.11.22 0 0 12550

Tudna valaki Szombathelyen vagy vas megyébe fájdalommentesen
viszonylag nem zsebmettszően,
nem sintér módjára dolgozó szájsebész-fogorvost?
Az se gond ha sztk.ba is rendel...
Jöhet privátban is.
Köszönöm.

tocsa76 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 12549
Köszönöm, várom. Szerintem többen is vagyunk, sok a rossz tapasztalat.
Előzmény: Qqberci (12548)
Qqberci Creative Commons License 2015.11.19 0 0 12548

Gyerekkoromban letört és kitört fogsoromat szeretném rendbe tetetni

 

Hasonló cipőben járunk, de én már a célegyenesben vagyok. Jövő hét végén teszik fel a végleges pótlást, ha érdekel, akkor megírom az élményeimet (eddig jók)...

Előzmény: tocsa76 (12547)
tocsa76 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 12547

Kedves Fórumozók!

 

Segítségest szeretnék kérni fogászat/fogorvos választásban (Bp és környéke).

Gyerekkoromban letört és kitört fogsoromat szeretném rendbe tetetni, ami nagyon sokba fog kerülni, így nem szeretném ha elcsesznék. Van rossz tapasztalatom a fogásztokban, a fogorvosok nagy többsége nem elég precíz, aki precíz, annak rossz a fogtechnikusa, vagy nem ért pl. a parodontológiához stb.

Parodontológus, ínysebész is kellene valószínűleg, illetve jó és szép cirkon koronák.

Csak a neten tudok tájékozódni, nagy szép csilivili honlapok, öndicséret, szép referenciafotók mindenütt, aztán meg egy sima tömést sem tudnak rendesen megcsinálni, nem illeszkednek a drága koronák stb.

 

Pozitívat és negatívat is várok, főleg komplexebb beavatkozásokat átélőktől.

 

Előre is köszönettel

 

Csaba

 

 

rita.m Creative Commons License 2015.11.05 0 0 12546

Sziasztok!
Rettentően fáj a fogam, amint tudok megyek fogorvoshoz, de addig is tudnátok valamilyen természetes fájdalomcsillapítót ajánlani? Csak ne a szegfűszeget meg a fekete teás borogatást írjátok, mert azokat már próbáltam, de nem segítettek... Már keresgéltem mindenhol a témában, de semmi eredménye. :( Keresgélés közben viszont rátaláltam erre az emberi fogazattal rendelkező halra. Nagyon fura, nézzétek: http://canariadental.hu/az-emberi-fogazattal-rendelkezo-pacu-hal/

Uditka79 Creative Commons License 2015.10.15 0 0 12545

Sziasztok!

 

Most voltam fogorvosnál sok év szünet után. Szimpatikus volt és hozzáértőnek tűnik nekem. Első alkalom után csináltattam egy panorámaröntgent, amit most elvittem  hozzá. A bal alsó hatosra (amin kívülről nem látszik semmi különös, csak hogy tömött) azt mondta, hogy annyira alászuvasodott a tömés, hogy ki kell húzni. Ezt én, ha lehetséges szeretném elkerülni és megtartani a fogat. Csatolom ide a röntgen képét, ha esetleg valamelyikőtök hozzá tudna szólni, az nagy segítség lenne. A fog számomra meglepő módon él (ezt ellenőrizték) és tünetmentes, pedig a röntgenen nekem úgy tűnik, mintha az ideget már elérte volna a szuvasodás. Szóval segítséget kérnék, hogy valóban menthetetlen a fog a kép alapján, vagy szerintetek érdemes lenne megpróbálni gyökérkezelni és koronával ellátni.

Előre is köszönöm, ha valaki tud valamit mondani rá.

Üdv,

Judit

 

 

atlantiszi medvetor Creative Commons License 2015.09.30 0 1 12544

Üdv!

 

Kb. két hete tömték a jobb felső leghátsó fogamat. Kaptam már párszor érzéstelenítőt, magával a szúrással nem szokott problémám lenni. Most a szokottnál kissé durvább volt, igen mélyre beszúrta, és jobban is fájt, mint szokott, de annyira nem volt vészes. Kb. egy percre rá, már kezdett is zsibbadni, ahogy máskor is. (Legalábbis ennél a doktornál, mert máshol kb. 10-20 perc szokott lenni, és utána sem túl jó a fájdalomcsillapítás hatásfoka. Ez a doktor viszont úgy véste ki egy fogamat korábban, hogy semmit sem éreztem. Mindig jobban megszurkál, mint mások, de nem zavar, mert legalább hatása is van. Nekem ez mindennél fontosabb, sok rossz emlékem van már fogászatról.) A foggal sokat bajlódott, elég nehezen fért hozzá, sajnos nem tudtam jobban kinyitni a szám, de végül megcsinálta, be lett tömve. (Cement tömés lett, nem a szokásos fényre keményedő valami.) Mikor kiment az érzéstelenítő, nem is fájt, gondoltam, minden rendben. Másnap, mikor enni akartam, olyan érzés volt, mintha tűre haraptam volna rá. Nem a fogam fájt, hanem a szám ott, ahova az injekciót kaptam. Pedig nem is azon az oldalon rágtam. (Óvatosságból ilyenkor mindig a másik oldalon kezdem, és csak lassan tesztelem a frissen tömött fogat.) A rágás ideje alatt kínszenvedés volt, de ezt leszámítva nem fájt. Láttam már hasonlót, mikor az injekció helye fájt, ezért gondoltam, majd elmúlik, és valóban, javult a helyzet. Napról napra egyre jobban bírtam rágni, a másik oldalon már egyáltalán nem okoz fájdalmat, de a jobboldalon azért még mindig ott a szúró érzés. Bár ez is javult már. 3-4 napja viszont van egy olyan jelenség is, hogy magától sajogni kezd az a rész, ahova kaptam az injekciót. Nem nagyon de azért érezhetően, és akkor, mikor nem mozog a szám. Ha eszek, vagy beszélek, gyorsan elmúlik, aztán időnként megint rákezd. Bedagadva nincs, nem is vérzik, és a hidegre-melegre sem tűnik érzékenynek. Ha ujjal benyúlok a szúrás helyére, és megnyomkodom, az kellemetlen.

 

Szóval a lényeg az, hogy bízom benne, hogy magától rendbejön, de azért kissé aggaszt, hogy két hét után is fáj még. Normális dolog ez?

mirla Creative Commons License 2015.08.14 0 0 12543

Én az amalgámban hiszek, sajnos, tényleg szinte sehol nem alkalmazzák már. Saját tapasztalatom: 7 rágófogban kicserélték a 20-25 évig rendkívül jól funkcionáló amalgámot, tragikus következményekkel: fájdalom, nyilallás, MINDEGYIK  fogban gyökérkezelés lett a végeredmény...

Sok idősebb doki is állítja, hogy a kompozit nem igazán alkalmas a rágófogakban nagy tömésekre, mert zsugorodik idővel, de ugye, ha gyakran kell cserélni, azon csak keres a fogorvos.... Ezen kívül sok embernél a fogbél nem bírja a kompozitot, és panaszokat, fájdalmat okoz. Tele vannak a fogászati fórumok ezzel a problematikával.

Itt egy cikk, én nem reklámozni akarok vele, csak tanulságos az elolvasása. Nem a páciensre nézve mérgező az amalgám (kivéve az igazi allergiás reakciókat, de ez nagyon kevés), hanem a kezelő személyzetre és a környezetre.

A frissen végzett fogorvosok állítólag egyszer kell, hogy amalgámmal is tömjenek a tanulmányaik során, de aztán soha többet nem használják, a rendelőkben meg már az ehhez szükséges felszerelések sincsenek meg.

 

http://www.citydent.hu/amalgam-ervek-es-ellenervek.html

Előzmény: SzentesiTimi (12541)
Degeczi Creative Commons License 2015.08.07 0 0 12542

Mondjuk gerincesebb lenne a reklámozást fölvállaló nick-kel hirdetni ezt, dehát ti tudjátok milyen képet akartok magatokról kialakítani...

Előzmény: SzentesiTimi (12541)
SzentesiTimi Creative Commons License 2015.08.06 -1 0 12541

Láttam, hogy többen beszéltetek az amalgám tömésekről. A Canaria Dentálnál, fogászaton ahova járok, ott sem használ már senki amalgámot, sőt kifejezetten javasolják is a régi tömések cseréjét, jobbra korszerűbbre. A honlapjukon le is írják miért olyan fontos ez: http://canariadental.hu/fogmegtartas/

mirla Creative Commons License 2015.07.28 0 0 12540

Tisztelt Doktor Úr!

 

Amennyiben jelen van még a fórumon, kérem, szíveskedjék megválaszolni az alábbiakat:

 

Gyökérkezelt felső rágófogtömésre került sor. A fogorvos javasolta, hogy - mivel letört a fogból és a tömésből is egy kicsi darab - ne csak "tapasszuk", hanem cseréljük ki az egész tömést, mert akkor tartósabb lesz. Mivel logikusnak hangzott, beleegyeztem. Kiderült, hogy az orvos a fogállomány nagy részét lecsiszolta, és a tömést a fog köré építette, mondván, így jobban védve van a további törésektől a már nem élő fog. Erről nekem előre nem szólt.... (Korona kellene rá igazán, de Hollandiában, ahol élek, csak fogíny alá csúsztatott koronákat készítenek, a vállasat nem ismerik, ezért nem vállalom egyelőre be. Az eddig ilyen módon koronával ellátott fogaim mindegyikénél csúnyán lehúzódott az íny.)

 

1. kérdésem: Ez bevett technika, hogy a fogból csak egy csonkot hagynak, és a tömést körülötte kompozitból felépítik?

 

Gondom van sajnos, a rágófelület új kialakításával. Néhány mikroszkópikus ponton érintkezik csak az ellenkező oldali rágófoggal ez az újonnan készült rágófog, az orvos  természetes "gödröket" alakított ki a belsejében. Azonnal mondtam, hogy ez nem jó, mert nem fekszenek össze, őrlésről így szó nincs, csak a széleken némi metszésről. Olyan érzés, mintha "üres" lenne a fogam belül, és az is elvileg, mert homorú a kiképzése, és az alsónak is...

Ha hanyattfekszem és hátradöntöm a fejem -ÍGY KÉSZÜLT A TÖMÉS! - akkor  valamivel jobban zár, az alsó állkapcsom ugyanis akkor  kissé hátraesik. De nekem állva-ülve másképp záródik az alsó fogsorom, a többi fogam miatt, mint az előzőekben vázolt pozícióban. Enni pedig hanyattfekve elég nehéz....

 

 2. kérdésem: Ez szokásos, hogy a végleges rágófelület-kialakítást, ellenőrzést kizárólag hátrahajtott fejjel végzik a páciensnél?

Szerintem nemcsak nekem van ezzel problémám. Vagy inkább VELEM van a probléma????

 

3. Tudna nekem küldeni egy olyan angol nyelvű linket, ahol a vállas korona készítését, lényegét magyarázzák?

Ilyenről itt még nem is hallottak.... (vagy nem akarnak, mert az bonyolultabb...)

 

Nagyon köszönöm válaszait, remélem, érthetően fogalmaztam.

Üdvözlettel   Mirla

 

Ancsika5656 Creative Commons License 2015.05.03 0 0 12539

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy ha nem használ a Dalacin akkor utána szedhetek-e Augmentint? Implant beültetés mellett szájsebészeti műtétet kellett végrehajtani Pesten, de lüktet továbbra is. Félek, hogy fel kell ujra tárni, rá sem merek gondolni.

szaguldo kacaj Creative Commons License 2015.05.01 0 0 12538

Nekem is az jutott eszembe, hogy igencsak te tudsz a legtöbbet az amalgámról. :)
Én tudok fogászatot, ahol használnak amalgámot, de az Békés megyében van.

Előzmény: Törölt nick (12535)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.20 0 0 12537

Köszönöm.

 

Egyébként az előbb azt olvastam, hogy az amalgámot alá kell bélelni, pont a hővezetés miatt, így mindegy a réz tartalom, és lehet magas az ezüsttartalom, ami jobban távol tartva a bacikat.

 

Sajnos nem találok olyan dokit, aki amalgámmal tömne, még akinek a weboldalán fent van, hogy igen, telefonon való megkereséskor az is azt mondja, hogy már nem töm vele (hárommal jártam így, de akkor miért nem veszik le a honlapról?).

Előzmény: Pipicz Sándor (12536)
Pipicz Sándor Creative Commons License 2015.03.19 0 0 12536

Szerintem a non gamma 2, magas ezüsttartalmú /65-70%/ a jobb.

De mivel utánanéztél, ezért az amalgámok anyagtanáról per pillanat többet tudsz szerintem, mint a legtöbb fogorvos (engem is beleértve). 

Viszont a tömésben nem tudok segíteni, és igazából nem is ismerek olyan kollégát, aki még használna amalgámot. 

Előzmény: Törölt nick (12535)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.18 0 0 12535

Kedves szaguldo kacaj (vagy más, fogorvoslásban jártas személy)!

 

Megmondanád nekem, hogy az amalgám tömések közül melyik a legjobb?

Mert azt hallottam, az amalgámok modernebb fajtája, az ún. Non Gamma- 2, amelyben a higany szorosabban kötődik - ezt sztk-ban nem is használják, hanem a Safargamot, amiben az ezüst 42-50%, az ón 30-32% és a réz 20-26%, de nincs benne cink, ami csökkenti a zsugorodást.

Viszont találtam olyan Non Gamma-2 összetételűt is, amiben szintén nincs cink (vagy nagyon kevés), és az ezüst ugyanúgy 45%, az ón 31 %, a réz 24 %, bár van olyan is, amiben az ezüst 69%, az ón 18,6%, a cink 0,3, de ennél a réz nyilvánvalóan kevesebb (11,9%).

 

Azt is olvastam, hogy a magasabb réztartalmú amalgámok jobbak, mert a réz semlegesíti a korrózióra hajlamos ón-higany fázist, mivel az ón inkább a rézzel reagál, mint a higannyal, így kevés higany szabadul fel és ennél a széli záródások is jobbak, viszont az is eszembe jutott, hogy mivel a réz nagyon jó hővezető, ezért  a magasabb réztartalmú tömés érzékenyebb lesz hidegre, melegre.

 

A mai amalgámok állítólag már nem olyan jók, mint a régiek, mert az alacsonyabb Hg koncentráció miatt a szélek integritása csökkent, az anyag ridegebb, korrózió (rés) alakul ki a fogszövettel érintkező részeken, a repedésekben.

 

Az ezüst hatására viszont az amalgám gyorsabban szilárdul meg és keményebb lesz, így a 69%-os tartalmúval lehet, hogy nehezebb dolgozni is, és így nem lehet olyan jól tömöríteni, ráadásul gondolom ez jobban oxidálódik, és hamarabb feketedik, nem? - bár ez számítana a legkevésbé.

 

Ezenkívül a Non Gamma-2 biztonsági adatlapja nem sok jót árul el, bár itt nem találtam adatot az összetevők százalékáról. (Be akartam linkelni, de sárgával átszíneződött, gondolom azért, mert tilos ilyen oldalt feltenni.)

 

Van egy másik biztonsági adatlap is ilyen névvel, ahol az ezüst tartalom 45%, ez nem annyira mérgező, legalábbis nem volt halálfej, bár igazából nem tudom, hogy mi a kettő között a különbség.

 

Szóval szerinted melyik a jobb?

 

Azt is jó volna tudni, hogy melyiknek mennyi lehet az élettartama kb.

 

A nagyőrlőkbe mindenképpen amalgámot szeretnék, mert már nagyon régiek, és fájdogálnak (a röntgenen látszik is, hogy alászuvasodtak), viszont olyan nagy tömések, hogy ezek helyett csak inlay-t (onlay-t, overlay-t) lehetne betetetni, amire viszont nem nagyon van pénzem, de ha még nem is lenne olyan nagy a lyuk, akkor is félnék a fogelhalástól, vagy hogy a pár évenkénti csere miatt gyökérkezelés lenne a vége.

 

Segítenél? Köszi.

 

(Az persze már más kérdés, hogy melyik fogorvos fogja elárulni, hogy milyen ezüsttartalmú amalgámmal dolgozik, és tényleg azt teszi-e bele, amit én szeretnék.)

hopepe61 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 12534

Üdv Kedves szaguldo kacaj.

 Tényleg régen hallottunk már Rólad, igaz én is leálltam az oldalról.

Őszintén örülök, hogy bejött az elképzelésed, és jól tetted, hogy kitartottál emellett a gyönyörű hivatás mellett. Reménykedjünk, hogy sokáig megmarad a hited, és sok-sok embernek fogsz segíteni elviselni, az amúgy nem mindig  kacagtató beavatkozást.  Jó egészséget kívánok a munkádhoz.     

       üdv: pepe.

/  tudod az vén fogtechnikus mester,  aki - mostmár 35 éve- nem mos fogat!/ Fogkefével!/   "csak " tisztán tartja.       / ja: és még mindig megvan a 23./

Előzmény: szaguldo kacaj (12533)
szaguldo kacaj Creative Commons License 2015.03.06 0 0 12533

Üdv! Egy ismeretlen ismerős. :) Én is most döbbentem rá, hogy kb. másfél éve írtam ide utoljára. Pedig úgy rémlett, hogy karácsonykor "beszóltam" valamit, de ezek szerint csak olvasgattam. :)

Azoknak, akik még emlékeznek rám: Szóval az van, hogy végre sikerült megvetni a lábam a fogászatban. Nagyon boldog vagyok, imádom a munkámat, a munkatársakat. Minden napom boldogságban telik a rendelőben, pedig a nap végére agyilag zokni vagyok. Nagy a pörgés, nagyon sok a beteg. De imádom minden percét. Sokat túlórázok is, de egyáltalán nem teher, örömmel dolgozom. Azt hiszem, ez már hivatás.
Minden úgy van, ahogy elképzeltem magam egy fogorvosi rendelőben (amiről azt gondoltam, nem is igazán létezik): laza, stresszmentes, de komoly munka, sok-sok nevetés, viccelődés az orvossal a tisztelet megtartása mellett, mindig jó hangulat a rendelőben, sok-sok nevető beteg. Olyan meseszerű. Megérte kitartani.

Előzmény: mirla (12531)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!