Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Van 400V (3x16A). Vagyis 2 külön gép jobb lenne, nem kéne átalakítani semmit. Viszont a legtöbb helyen csak a mezei 230V/16A-es aljzat van, és a 120-as inverter már a 3kg-os kategória, mobilabb (a mostani 5kg). Lehet, hogy lesz olyan helyzet, hogy nem otthon akarom használni.
Már a 190-es is felesleges, mert a 230V-os hálózat többnyire 16 Amperrel van biztosítva, és levágja. A francia hegesztőfórumon kimérte valaki lakatfogóval a GYS gépem fogyasztását hegesztés közben, és a 180 Amperes beállításon 26 Ampert vett fel a hálózatról. (Kezdem azt gondolni, hogy ennek a kategóriának nincs sok értelme. Venni kell egy kicsi, 100-120A körüli gépet a háztáji munkákhoz, és egy 400V-osat arra az esetre, ha valami vastagabbat kell hegeszteni. Már ha az utóbbira szükség van egyáltalán.)
Köszi, egyelőre le is tettem róla, vagyis úgyse tudnám elhozni a következő 2 hétben.
Inkább 2-3 mm anyagokkal fogok dolgozni valószínűleg, az "új" Gorilla is csak 190 A-t tud egyébként.
Pont azt nem szeretném, hogy a nagyobb és nehezebb pisztollyal ne tudjak olyan finoman dolgozni. Rögtön vehetnék spirált meg áramátadót is hozzá, mert 1,2 mm huzalhoz van felszerelve.
Közben láttam a hirdetéseket nézve, hogy mégis többféle karakter is van a nyomáspróba dátumoknál.
Kérdeztem a tűzvédelmis fickót (akitől az egyik CO2 tűzoltó készüléket vettem), hogy normális-e, hogy ez a múzeumi palackom kifli egy kicsit. Mondta ezt a vizes nyomáspróbát, meg hogy akár attól is elgörbülhetett.