Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3067
Sziasztok! Régebben írtam, hogy vennék egy spanit. Hát, július elejére elhozom magamhoz! Egy hete voltam a tenyésztőnél, és megnéztem a kicsiket. Az egyik rögtön odajött hozzám, szimatolgatott, megnyalta az ujjam, és belemászott az ölembe, aztán amíg el nem mentem ott ült, és simiznem kellett! Fantasztikus élmény volt! Azért mentem oda, hogy kiválasszak egy kutyust, ehelyett a spani választott ki engem! :-D Nagyon nehéz volt otthagyni! Már alig várom a júliust!
szpsz911 Creative Commons License 2009.05.27 0 0 3066
Csak hogy feledésbe ne merüljön

"Spániel talákozó 2009 május 31-én vasárnap.
Helyszín: Veresegyház, Ivacs vasútállomás és a "Pamut-tó" közti tér GPS koordináták: N47.64173; E19.27579
Megközelítés (Bp Hősök terétől 27 km) Budapest-Fót-Csomád-Veresegyház
Vonattal Nyugati pu-tól 45 perc, Ivacs megálló
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=hu&geocode=&q=veresegyh%C3%A1z&sll=37.0625,-95.677068&sspn=31.509065,56.601563&ie=UTF8&t=h&ll=47.641599,19.275507&spn=0.001634,0.003455&z=18&iwloc=A

Gyülekezés 10:30h-tól, találkozó 11h.
Közös séta a közeli fenyveserdőben, majd jó idő esetén fürdési lehetőség a kutyáknak.

Minden spánielt (és gazdiját) sok szeretettel várunk."
mpara Creative Commons License 2009.05.25 0 0 3065
Békés spániel gazdára talált.
Előzmény: panettone (3062)
panettone Creative Commons License 2009.05.14 0 0 3064

Helyzet jelentés a gazdit kereső spánielek házatájáról:

Sokminden történt velünk. Sok új kutyánk lett, de szerencsénkre német partnerszervezetünk ismét segítségünkre sietett, így 9  (akik közül egy már ki is utazhatott) kutyánknak megpróbálnak kint gazdit keresni, ezzel is tehermentesítve minket.
A legmegrázóbb állapotban két kutyánk érkezett egy tolna megyei településről. Tavaly már mentettünk a  családtól 4 borzasztóan elhanyagolt, alulfejlett kölyköt, és bár akkor is bejelentést tettünk a jegyzőnél, sajnos nem történt semmi. Most a szomszédok ismét kezükbe vették az ügyet. Sajnos a jegyző nem intézkedett azonnal, így egy kutya éhenhalt, de ez olyan felháborodást váltott ki állatvédőkből, hogy levelekkel, telefonokkal zaklatva a jegyzőt elérték, a másik két kutya megmenekülhetett. (ha bárki szeretne csatlakozni a "zaklató-kommandónkhoz", jelentkezzen a m.macimama@upcmail.hu e-mail címen). Így Neo és Trinity bár borzasztó soványan, a kivizsgálások szerint kiéheztetett állapotban, de élve kikerülhetett. Mindketten gazdához is költözhettek, sajnos Neora (aki immár Dani) még kivizsgálások várnak, mert úgy néz ki, az elmúlt évek komolyabb nyomokat hagytak szervezetében.
Egy másik bejelentés is azonnali segítségnyújtásra késztetett bennünket. A 30 férőhelyes bajai gyepmesteri telepre (tudni kell, gyepmesteri telepen helyhiány miatt altatnak) leadtak 6 spánielt, mert már nincs anyagi haszon a kutyák szaporításában. Mivel a telep kicsi, tudtuk, ha nem intézkedünk, bármelyikük örökre elaludhat. Így indultunk és elhoztunk 5 kislányt és egy fiút. (de persze ha már úton voltunk, beugrottunk Kiskunfélegyházára is, ahol egy fiú ücsörgött bízva abban, lesz elég hely az új kutyáknak, nem kell az életét helyhiány miatt kioltani). És bár reméltük, gazdától jönnek a lányok, így nem lesz komolyabb egészségügyi gond, sajnos csalódnunk kellett. Az egyik kislánynak a füle már rohadt, így műtetnünk kellett, hogy gyógyulhasson, egy kislány a jobb hátsó lábát nem használja, mint kiderült, egy régebbi lábujjtörés okoz Számára olyan fájdalmat, hogy erre kényszerüljön. A kiskunfélegyházi fiúnak bőrgyulladása volt, így szinte felüdülés, hogy a többiek csak kisebb-nagyobb egészségügyi gondokkal küzdöttek.
És mikor azt hittük, már nincs több helyünk, hívást kaptunk két gyepmesteri telepről is, hogy idős kutyák kerültek be, segítsünk. Így ismét kocsiba ültünk, és elhoztuk Békést és Toscyt. Szerencsére elkeseredett hirdetésünkre jelentkeztek ideiglenes befogadók, így az "öreguraknak" nem kellett panzióba költözni. De mindketten küzdöttek betegségekkel, Toscy kivizsgálása jelenleg is folyamatban, Békés azonban már fitten, megfiatalodva várja, hogy álomgazdihoz költözzön.
És hónap végén újabb rossz hír. Sajnos Skulo esetében rosszul mértük fel a gazdikat, így a fiúcska borzasztó elhanyagolt állapotban visszakerült gondozásunkba. Szerencsénkre Skulo örült nekünk, elfogadta, hogy ismét visszaköltözött kennelsorunkra, de tudjuk, jobban örülne, ha újra elmondhatná Magáról, "boldog gazdis kutya vagyok".
Emellett már fel sem tűnik, ha egy-két kutyát találnak az utcán, az eredeti gazdája nem keresi, így nekünk kell megoldani az elhelyezésüket és további sorsukat, ezek már szinte napi rutinná válnak.
Szóval nem unatkozunk, és várólistánkon további kutyák várnak bebocsájtásra.
Aki még nem tette, május 20-ig rendelkezhet adója 1 %-ról. Kérjük, gondoljon védenceinkre, hisz az Önök segítsége nélkül nem fogjuk tudni megmenteni Őket. De mivel az adóhivataltól az Önök 1 %-át csak október végén kapjuk meg, számláinkat addig is fizetnünk kell, kutyáinkat etetni, bolhátlanítani, féreghajtani, oltatni kell, támogassa Őket, hogy elindulhassanak egy boldogabb élet felé.

Videó link: http://www.youtube.com/watch?v=JKnsz8l90U8

panettone Creative Commons License 2009.05.14 0 0 3063
Jajj, bocsánat rádupláztam! A : SOS Gazdit keresek! topickba akartam betenni.
Előzmény: panettone (3062)
panettone Creative Commons License 2009.05.14 0 0 3062

Békés spánielt április közepén altatás elől mentette a Futrinka utca Egyesület a békési gyepmesteri telepről. Korát 10 évesre saccoljuk, bár ideiglenes befogadója szerint semmi öreges nincs a kisugárzásában. Vicces mozgásával, dundi formáival, vaskos lábacskáival inkább kölyökkutyára emlékeztet. Békést a többi kutya nem nagyon érdekli, viszont alapból nagyon szereti az embereket, mindig vevő egy kis simire, dögönyözésre. Derűs, nyugodt, süketsége és meggyengült látása ellenére is könnyen kezelhető kutya, aki gyerekek vagy idősebb ember mellett is megállná a helyét. Szépen sétál pórázon és utazik autóban. A szobatisztasághoz jelenleg napi négy sétát igényel. Békésnek ugyan áldott jó szíve van, de egy kis gyógyszerrel ezt meg is kell támogatni. Chipezve, ivartalanítva, oltva, parazitamentesítve, csinos nyári frizurával keresi örökbefogadóját. Tel.:  +36 30 314 0426 vagy
 e-mail: marina_jancsik(kukac)yahoo(pont)com.
Spániel fajtamentés: www.spanielsos.hu.

Békés képtára: http://gallery.site.hu/u/morzsa/futrinkautca/album241/0412/
Békés video: http://www.youtube.com/watch?v=NiI87TpeZaM

panettone Creative Commons License 2009.05.14 0 0 3061

Sokminden történt velünk. Sok új kutyánk lett, de szerencsénkre német partnerszervezetünk ismét segítségünkre sietett, így 9 (akik közül egy már ki is utazhatott) kutyánknak megpróbálnak kint gazdit keresni, ezzel is tehermentesítve minket.
A legmegrázóbb állapotban két kutyánk érkezett egy tolna megyei településről. Tavaly már mentettünk a  családtól 4 borzasztóan elhanyagolt, alulfejlett kölyköt, és bár akkor is bejelentést tettünk a jegyzőnél, sajnos nem történt semmi. Most a szomszédok ismét kezükbe vették az ügyet. Sajnos a jegyző nem intézkedett azonnal, így egy kutya éhenhalt, de ez olyan felháborodást váltott ki állatvédőkből, hogy levelekkel, telefonokkal zaklatva a jegyzőt elérték, a másik két kutya megmenekülhetett. (ha bárki szeretne csatlakozni a "zaklató-kommandónkhoz", jelentkezzen a m.macimama@upcmail.hu e-mail címen). Így Neo és Trinity bár borzasztó soványan, a kivizsgálások szerint kiéheztetett állapotban, de élve kikerülhetett. Mindketten gazdához is költözhettek, sajnos Neora (aki immár Dani) még kivizsgálások várnak, mert úgy néz ki, az elmúlt évek komolyabb nyomokat hagytak szervezetében.
Egy másik bejelentés is azonnali segítségnyújtásra késztetett bennünket. A 30 férőhelyes bajai gyepmesteri telepre (tudni kell, gyepmesteri telepen helyhiány miatt altatnak) leadtak 6 spánielt, mert már nincs anyagi haszon a kutyák szaporításában. Mivel a telep kicsi, tudtuk, ha nem intézkedünk, bármelyikük örökre elaludhat. Így indultunk és elhoztunk 5 kislányt és egy fiút. (de persze ha már úton voltunk, beugrottunk Kiskunfélegyházára is, ahol egy fiú ücsörgött bízva abban, lesz elég hely az új kutyáknak, nem kell az életét helyhiány miatt kioltani). És bár reméltük, gazdától jönnek a lányok, így nem lesz komolyabb egészségügyi gond, sajnos csalódnunk kellett. Az egyik kislánynak a füle már rohadt, így műtetnünk kellett, hogy gyógyulhasson, egy kislány a jobb hátsó lábát nem használja, mint kiderült, egy régebbi lábujjtörés okoz Számára olyan fájdalmat, hogy erre kényszerüljön. A kiskunfélegyházi fiúnak bőrgyulladása volt, így szinte felüdülés, hogy a többiek csak kisebb-nagyobb egészségügyi gondokkal küzdöttek.
És mikor azt hittük, már nincs több helyünk, hívást kaptunk két gyepmesteri telepről is, hogy idős kutyák kerültek be, segítsünk. Így ismét kocsiba ültünk, és elhoztuk Békést és Toscyt. Szerencsére elkeseredett hirdetésünkre jelentkeztek ideiglenes befogadók, így az "öreguraknak" nem kellett panzióba költözni. De mindketten küzdöttek betegségekkel, Toscy kivizsgálása jelenleg is folyamatban, Békés azonban már fitten, megfiatalodva várja, hogy álomgazdihoz költözzön.
És hónap végén újabb rossz hír. Sajnos Skulo esetében rosszul mértük fel a gazdikat, így a fiúcska borzasztó elhanyagolt állapotban visszakerült gondozásunkba. Szerencsénkre Skulo örült nekünk, elfogadta, hogy ismét visszaköltözött kennelsorunkra, de tudjuk, jobban örülne, ha újra elmondhatná Magáról, "boldog gazdis kutya vagyok".
Emellett már fel sem tűnik, ha egy-két kutyát találnak az utcán, az eredeti gazdája nem keresi, így nekünk kell megoldani az elhelyezésüket és további sorsukat, ezek már szinte napi rutinná válnak.
Szóval nem unatkozunk, és várólistánkon további kutyák várnak bebocsájtásra.
Aki még nem tette, május 20-ig rendelkezhet adója 1 %-ról. Kérjük, gondoljon védenceinkre, hisz az Önök segítsége nélkül nem fogjuk tudni megmenteni Őket. De mivel az adóhivataltól az Önök 1 %-át csak október végén kapjuk meg, számláinkat addig is fizetnünk kell, kutyáinkat etetni, bolhátlanítani, féreghajtani, oltatni kell, támogassa Őket, hogy elindulhassanak egy boldogabb élet felé.

Videó link: http://www.youtube.com/watch?v=JKnsz8l90U8

mpara Creative Commons License 2009.05.09 0 0 3060
A Futrinka utca Kutyavédő Egyesület önkéntesei és örökbefogadható védencei sok szeretettel várnak mindenkit a Récsei Centerben lévő Fr*ssnapf Áruházba (1146 Szabó J. u. 6.) holnap (vasárnap) 13:00 órától. Békés spániel is ott lesz, várjuk a kedves érdeklődőket, gazdijelölteket, barátokat!
Előzmény: mpara (3058)
horvath_agnes Creative Commons License 2009.05.08 0 0 3059

Sziasztok!

INGYEN ELVIHETŐ egy gyönyörű szép spániel fiú! 3éves arany színű, nagyon ragaszkodó, játékos kutyus! KÖLTÖZÉS MIATT SAJNOS SÜRGŐS! aki tud segíteni, légyszi irjon, hívjon: horvath_agnes@freemail.hu  0670/2426648

mpara Creative Commons License 2009.05.06 0 0 3058
Békés, szenior tündérspániel gazdát keres:
Békés spánielt április közepén mentette a Futrinka utca Kutyavédő Egyesület a békési gyepmesteri telepről. Noha Békés a szenior korcsoportot képviseli, vicces mozgásával, dundi formáival, vaskos lábacskáival inkább kölyökkutyára emlékeztet. Békést a többi kutya nem nagyon érdekli, viszont alapból nagyon szereti az embereket, mindig vevő egy kis simire, dögönyözésre. Derűs, nyugodt, süketsége és meggyengült látása ellenére is könnyen kezelhető kutya, aki gyerekek vagy idősebb ember mellett is megállná a helyét. Szépen sétál pórázon és utazik autóban. A szobatisztasághoz jelenleg napi négy sétát igényel. Békésnek ugyan áldott jó szíve van, de egy kis gyógyszerrel ezt meg is kell támogatni. Chipezve, ivartalanítva, oltva, parazitamentesítve, csinos nyári frizurával keresi örökbefogadóját. Tel.: +36 30 314 0426 vagy e-mail: marina_jancsik(kukac)yahoo(pont)com.
Spániel fajtamentés: www.spanielsos.hu.
Békés képtára: http://gallery.site.hu/u/morzsa/futrinkautca/album241/0412/
Békés video: http://www.youtube.com/watch?v=NiI87TpeZaM

szpsz911 Creative Commons License 2009.05.06 0 0 3057
Spániel talákozó 2009 május 31-én vasárnap.
Helyszín: Veresegyház, Ivacs vasútállomás és a "Pamut-tó" közti tér
GPS koordináták: N47.64173; E19.27579
Megközelítés (Bp Hősök terétől 27 km) Budapest-Fót-Csomád-Veresegyház
Vonattal Nyugati pu-tól 45 perc, Ivacs megálló
Helyszín:

Itt!

Gyülekezés 10:30h-tól, találkozó 11h.
Közös séta a közeli fenyveserdőben, majd jó idő esetén fürdési lehetőség a kutyáknak.

Minden spánielt (és gazdiját) sok szeretettel várunk.

Évi, Zoli és két gazfickónk: Brúnó és Napóleon
Rencsa-baba Creative Commons License 2009.04.29 0 0 3056
Nálunk is sok a halas tó!De nekem közelebb a balcsi :)Én mindig is oda vittem a kutyáim.Már évek óta,soha nem szólt még senki.Nem is ajánlom :)
Előzmény: spancsi (3055)
spancsi Creative Commons License 2009.04.29 0 0 3055
A környékbeli halastavak jó helyek lennének, ha nem őrzött magánterületek volnának. Ahova mi járunk, ott is horgászegyesület alakul, és nem szívesen látnak majd. Pedig szuper hely!!!
Előzmény: Rencsa-baba (3054)
Rencsa-baba Creative Commons License 2009.04.28 0 0 3054
Hát igazság szerint nem fürödhetnének.Kemény büntetéseket szabhatnak ki!Mi olyan helyre visszük őket ahol nem fürdenek,Eldugott helyen van.Na de meg különben is mi az hogy nem fürödhetnek!Az én véleményem hogy a kutya nem okoz kárt a vizbe,Ő nem piszkit a vizbe.Mint az emberek vagy ott vannak a madarak a halak.Miért pont a kutyát kellet kitiltani?!A kutyák tisztábbak mint némely ember.Szerintem.Ugyhogy nem nagyin foglalkozom olyannal hogy fürödhet vagy nem,Büntessenek meg.:)))
Előzmény: spancsi (3053)
spancsi Creative Commons License 2009.04.28 0 0 3053
Van olyan hely a déli parton, ahol fürödhetnek a kutyák!! Eddig csak az ellenkezőjét hallottam. Nem messze lakom a Balatontól.
Előzmény: Rencsa-baba (3051)
SzaszaBaba22 Creative Commons License 2009.04.28 0 0 3052
Az én Spanim nem rajong a vízért xD Bár erre nincs is nagyon lehetőség úszásra.. de mikor volt nem nagyon akart belemenni csak a lábával.. fürdéskor meg teljes rendszer leállás van xD Mint egy szobor olyan lesz :D
Rencsa-baba Creative Commons License 2009.04.28 0 0 3051
Ez a tó a Balaton!Én ott lakom a déli parton.:)Hát fürdeni nem nagyon az első két lábát tette be ideáig,Pedig hétvégente párom kutyájával megyünk sétálni mindig,mert sajna csak hétvégén van itthon.És az ő kutyája belemegy a vizbe,de még nem ment utánna,de már nagyon nézegeti,szerintem idővel bele megy majd.Pl a ha locsolunk kint a kertben azt nagyin szereti be áll a viz alá ahol kisebb a sugara a viznek.Szóval azért látszik hogy spániel,és ugy tudom ő eredetileg vizi vadászatra is volt használva,és nagyoin szeretik a vizet.Csak nem lesz kivétel :)
Előzmény: spancsi (3050)
spancsi Creative Commons License 2009.04.28 0 0 3050
Hol van ez a tó? Nem próbált megfürdeni?
Előzmény: Rencsa-baba (3049)
Rencsa-baba Creative Commons License 2009.04.28 0 0 3049
Sziasztok!

Már nagyon sokat nőtt a kis spanim és egyre okosabb,na meg vele együtt egyre rosszabb.:)Már póráz nélkül is szépen közlekedik,persze csak olyan helyen engedem még el ahol nincs forgalom.De nagyon imádni való!

panettone Creative Commons License 2009.04.26 0 0 3048

Még nem ocsúdtam fel az első döbbentemből, ne is haragudj de amiket írtál. . . .

Az ivartalanítással megelőzhetsz daganatos betegségeket, sokkal kezesebb kiegyensúlyozottab lesz a kutyád, más kanokat nem fog vetélytársnak gondolni ergo nem megy bele veszekedésekbe, verekedésekbe, nem szökik ki tüzelő szukák után mivel Nem hajtja a vére. Nem fog megbolondulni, ha nem fedezhet ha ivartalanítattod!

Gondolom az hogy a kölykeinek és azok kölykeinek mi lesz a sorsa nem nagyon érdekel ha ennyire csak a kutyád nemi élete motivál.

Félek nem is gondoltál bele 2-4-6-. . és múlva hány spani koborol majd neked köszönhetően.

És a kedvenc téma az epilepszia, soha nem hallottam hozzáértő szájából azt hogy egy spani epilepsziás lett mert nem fedezett!

Olyant viszont töbször is, hogy egy spani epilepsziás mivel ez a fajtára sajnos már jellemző betegség ahogyan a retina sorvadás az örökletes vesebetegség. Ha nincs törzskönyve, tenyészszemléje szűrése ezekre a betegségekre akkor hogyan garantálod, hogy a nálad szütett kiskutyák egészségesek lesznek. A kutyus akit ismetél valószínúleg egyszerűen csak epilepsziás volt és esetleg rohamozott ha tüzelő szuka (neonfény, időjárási front vagy egyszerűen egy kamion) volt a közelében.

Én nem tenyésztek, nem vagyok állatorvos sőt még igazán elkötelezett állatvédő sem, de szeretem a spanikat és az elmúlt egy évben annyit láttam belőlük szenvedni hogy azt ember el nem tudja képzelni, hogy amondó vagyok ha lehet akkor ilyen indokkal ne szülessen kiskutya.

Nem ártana ezt a fedezetés témát még párszor átrágni, kis segítség hozzá ha még hajlandó vagy ezek után foglalkozni a témával:

http://www.spanielsos.hu  http://www.spanielclub.hu/betegsegek.html  

Előzmény: DARIUS.HU (3047)
panettone Creative Commons License 2009.04.26 0 0 3046

Ez most komoly? Vagyis : EZ MOST KOMOLY?

Miért ilyen sürgös és egyáltalán miért kell fedeznie?

Nincs még elég senkinek sem kell olcsó kis kobor eb ebben a nyomorult országban ?

Előzmény: DARIUS.HU (3045)
horvath_agnes Creative Commons License 2009.04.26 0 0 3044
Sziasztok! Egy ismerősömnek van egy 3éves fajtiszta spánielje, arany színű, fiú. Sajnos hamarosan panel lakásba költöznek, a kutyus pedig kertes házban nőtt fel, ezért szeretnék jó helyre, kertes házba, szerető családba adni. Nagyon játékos, futkározó, ragaszkodó, szép kutya. és még a házat is őrzi. Idegenekkel eleinte kicsit bizalmatlan, félős, de könnyen barátkozik! Eddig egyedüli kutyus volt. mindössze jelképes 5000 ft-ot kérnek érte! Érd: 70/2426648 borsod megye
takibea Creative Commons License 2009.04.18 0 0 3043

Még soha nem tartottunk lakásban kutyus és nem volt még ebből gond.A családban van és volt is spániel akit szintén udvaron tartanak,de persze van kamra vagy szigetelt helye.Tudom ,hogy vannak túltenyésztésből adódó betegségek.A férjem testvérééknek tavaly halt meg a francia bulldog kutyusok,rengeteget hordták orvoshoz,mert folyton befulladt,nem kapott rendesen levegőt másfél éves élt szegényke.

Előzmény: panettone (3041)
szlovedi Creative Commons License 2009.04.17 0 0 3042
Annyira szeretném, ha lenne munkám és lakásom, nem a szüleim nyakán élnék így 30akárhány évesen. Többek közt azért is, mert a szívem facsarodik össze, ahogy látok itt sok spánielt, akinek nincs gazdija, még ha csak az utolsó éveit édesíthetném is meg...
Kutyát sztem nem azért kell tartani, hogy ember helyett, hanem azért mert a kutya az, ami. Igen, tudom, h senki sem mondta, h azért tartja, csak eszembe jutott. :)
panettone Creative Commons License 2009.04.17 0 0 3041

Miért nem tudjátok lakásban tartani a kutyust? Ismerem a Futrinkásokat -akik a spanikat mentik, tényleg nagyon megnézik hova adnak kutyát.

Amúgy egy spaninak az egyedüllét a legnagyobb bünti. És ez alatt konkrétan azt értem amikor a gazdi otthon van és egyedül van nem pedig azt, hogy napközben akár a kertben akár a panelban egyedül van.

Azzal, hogy valaki ilyen olcsón szeretne kutyához jutni azzal az a legnagyobb baj, hogy minden olcsón eladott kutya után a szaporítók igazolva érzik magukat és még több almot hoznak le.

Ez pedig még több szenvedő "tenyész szukát" , még több beteg vagy oltások ,ellátás nélkül elpusztult kölyköt jelent.

Nem régiben hoztunk el egy "tenyészpárt egy olyan helyről ahonnan pontosan ilyen olcsó kutyát lehetett venni

Mire odaértünk egy szuka már éhen pusztult, egy kis cseppség aki 4 évesen 6 hónaposnak nézett ki már ideiglenesben van- azért adták le mert nem vemhesült!!! Annyit éhezett szegény, hogy még a csontjai sem tudtak megnőni!!! Hogyan vemhesült volna és milyen kölykökre számítottak???

A kanocska még rehabilitálódik. . . ennyi szenvedés után szeretnénk őket a legjobb helyre adni.

Előzmény: takibea (3038)
panettone Creative Commons License 2009.04.17 0 0 3040

Gazdit keres Narnya  

Narnya egy zseb-szetter némi spániel beütéssel, szebbnél szebb színekkel és hihetetlenül bájos vonalakkal. Jellemét tekintve egy amolyan: "el sem hiszem milyen jó dolgom van" kutyus aki ha levetközi a kezdeti bizalmatlanságát átvált bújósba de nem nyomulósba.Macskákkal szemben ez a bizalmatlanság végleges és megmásíthatatlan. Remek házörző- feltéve ha a fotel elég közel áll az ablakhoz-. Jelenleg a spánielmentés gondozásában vár az álomgazdira. Bővebb info róla a http://www.spanielsos.hu/narnya.htm és a 06309983947 -es számon

spancsi Creative Commons License 2009.04.17 0 0 3039
Én ugyanígy indultam a kutyavásárlásnak. Nagy szerencsém volt! Nem epilepsziás. Nem allergiás. Nem agresszív. DE!!! Mind ez lehetne nagy eséllyel.

Soha többet kutyaszaporítótól! És ennyi pénzért csakis szaporítótól, hozzá kicsit sem értő jó szándékú laikustól vehetsz.

Udvari tartás? Hát én másfél év után beadtam a derekam. Nekem nem ment!! Ahhoz túlságosan féltem.
Előzmény: takibea (3038)
takibea Creative Commons License 2009.04.17 0 0 3038

Szia!Nem haragszom,köszönöm a tanácsokat.Már próbálkoztam a Futrinka utca egyesületnél,de ott csak lakásba tartásra lehet örökbe fogadni ez pedig nálunk nem igazán megoldható.Egyébként nem kifejezetten pici kölyök kutyusra gondoltam hanem 1-2 évesre.

Előzmény: panettone (3037)
panettone Creative Commons License 2009.04.17 0 0 3037

Úristen! Ne haragudj meg azért amit írok

de miért nem dobod ki a pénzt egyenesen az ablakon?

Ne haragudj tényleg nem letámadni akarlak, de kiskutyák tucatjai kerülnek ki ilyen árakon a kert végéből, kiszuperált disznóólakból. Az ember megveszi hazaviszi aztán jönnek a gondok az állatorvosi számlák és a dillema, hogy miért nem vártam amíg tudok venni egy rendes tenyésztőtől. Vagy fogadtam volna inkább örökbe, ingyen.

Kérlek tájékozódj! Pl itt:

http://olcsokutya.uw.hu/

és itt:

http://www.spanielsos.hu

örökletes (sajnos egyre gyakrabban előforduló) betegségek

http://www.spanielclub.hu/betegsegek.html

Tényleg nem bántani akartalak, tudom mindenki csak szeretne egy kiskutyát lehetőleg nem a legdrágább tenyészetből, ha úgy olcsóbb akkor tk se kell  de én az elmúlt egy évben annyi rosszat láttam mindenkit óva intek az ilyen lépésektől.

Előzmény: takibea (3036)
takibea Creative Commons License 2009.04.17 0 0 3036
Sziasztok!Spániel kiskutyát keresek max. 10-15.000 ft-ért,lehetőleg Fejér megyében vagy környékén.Ha tud valaki segíteni előre is köszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!