Keresés

Részletes keresés

Antenna Creative Commons License 2009.04.02 0 0 7404
Mézsör engem is érdekel mert párom családjánál elég nagy ( jelenleg 60 családos ) méh farm van, és hát ők is szeretik a sört, bár ezt nem mutatja az hogy mindig Borsodival kínálnak.

Olyan jó idő van hogy kénytelenek leszünk szombaton Selmecre látogatni. Szóval holnapután végre barna Steiger és szőke Steiger játékát fogjuk nézegetni :D

Antenna
Előzmény: karrier (7403)
karrier Creative Commons License 2009.04.02 0 0 7403
Tavaly előtt Belgium.... ugye nem kell tovább mondanom, hogy ott minden nap minden órájára jutott egy olyan sör amit el sem tudtam képzelni milyen finom...

Az öcsém főzött/csinált mézsört, kollégiumban, majd megkérem tájékoztasson milyen lett. Csak messze van és nem kaptam belőle.

De ha mondod, hogy ilyen terveid vannak, akkor kapjuk össze magunkat oszt gyerünk. A bor ugyse nagyon jó itt errefele... :) A sörről meg nem is beszélve.
Előzmény: Professzor(SzG) (7401)
Antenna Creative Commons License 2009.04.02 0 0 7402
Nagypapám volt ki tömbházban főzött házi sört és pálinkát... egész addig amíg egy lepárlás alkalmával a főző fel nem robbant és az egész konyhát szó szerint tetőtől talpig kifestette cefrével.
Mamám itt állította meg a házi pálinka főzdét. :D

Antenna
Előzmény: Professzor(SzG) (7401)
Professzor(SzG) Creative Commons License 2009.04.02 0 0 7401
A jó söről jut eszembe... nyáron sikerült egy hónapot Freiburgban eltölteni és egy kisebb vegyes spanyol-olasz társasággal betévedtünk egy kerthelyiségbe, ahol mint kiderült a hát söreit csapolják. Mit is mondhatnék... házi sör. Nagyon finom, nagyon kemény habbal, kristálytiszta, aranyszínű, enyhén savanykás, komló, maláta és napfényízű.

Az asztaltársaság egy kicsit megrökönyödve konstatálta, mikor az első korsó (véletlenül) eks keretében távozott testem mélyebb bugyraiba..., majd mikor 15 percen belül a 3. korsót is kikértem, óvatosan, tört spanyolos németséggel megkérdezték, hogy akkor én ezek szerint "ISZOK"? Mondom nem, csak nagyon jó ez a sör, és jól esik. Erre felhúzott szemöldökkel jelezték, hogy nyilvánvalóan be fogok rúgni. Mondtam, hogy szívesen meghívom a csapatot egy soproni kiképzésre, és majd utána beszéljenek hülyeségeket.

De vissza a házi sörre. Általában mindenhol fel szoktam tenni a kérdést, hogy ki készített már házi sört, és kinek van jó sörreceptje, illetve ki kutakodott már mélyebben a sörkészítés, sörkultúra rejtelmeiben? Hátha ide is téved valaki, akitől lehet újat tanulni, vagy hallani egy-két jó ötletet. (Nagy álmom egy soproni konkurens házi sörfőzde... :) Ennek fő oka, és ezzel lehet, hogy nagy ellenkezést és ribilliót váltok ki, hogy szerintem Magyarországon igazán jó sört nem nagyon készítenek, maximum túlszénsavazott komlós malátalevet.

Az anekdoták mellé a sörkultúra, házi sör is bedobva..

Antenna Creative Commons License 2009.04.02 0 0 7400
Jó szerencsét!

Nem értem az összefüggést a "innék most egy jó söröt", és a " ha nem dolgoznék éppen" mondatrészek között...

:D

Antenna
Előzmény: karrier (7398)
Professzor(SzG) Creative Commons License 2009.04.02 0 0 7399
:)

Visszagondolva most is kiszakad belőlem a röhögés... :)

karrier Creative Commons License 2009.04.02 0 0 7398
Néhány évvel ezelőtt, egy balekhét kezdetén, a botankerti túra idejében, 3 öreg veterán firma (egy erdész, egy közgazdász és egy faiparos) elhatározta, hogy megismerkedik a náluk majd tíz évvel fiatalabb gyerekekkel. Ennek örömére nyakukba véve a lábukat elkezdtek a botankertben sétálni és random ellenőrző pontokat felállítani.
És probáltak jópofizni, beszédbe elegyedni, ám néha igen kevés sikerrel.
Egy ördögi alak, hosszú fokossal elállta a pogányok útját és következőképp szólott:
-Aki átkelni kíván a halálnak hídján három kérdésre megfeleljen, vagy a hídon át nem eresztem! Mond meg mi a neved!
A másik két Firma már előre röhögött.
-Őőő... XY.
-Mit keresel XY?
-???
-És végül: mi a kedvenc színed.
Ezen a ponton az erdész és a faiparos Firma már nagy röhögések között készült a bokorba ugrani a válasz hallatán...
-Zöld.
-NEM A BARNA! - kiáltották és hatalmas kútbaugrást imitálva jót röhögtek.

A pogányok álltak és azt gondolták magukban, hogy nemsokára zártosztályra kerülnek ezek a vén hülye trottyosok, pelenkázni kell majd őket és törölgetni a kicsorgó nyálat a szájuk szélén.
Ugyanis a majd tíz évvel fiatalabb korosztály nem is ismerte ezt a méltán híres jelenetet egy méltán híres filmből. Ha jól emlékszem még kétszer vagy háromszor próbálkoztunk ezzel a jelenettel, mikor is rá kellett ébrednünk arra, hogy ez nem jön be. Mi ugyan jól szórakozunk, de a pogányoknak halvány lila gőzük sincs arról, hogy miről van szó. Ezután kezdtünk el beszélgetni velük és kicsit kiragadva őket a botankerti túra körforgásából szép csendben leülni és mesélni.

Bár azóta keveset találkoztunk, és előtte sem sokat, de azt hiszem kölcsönös megbecsüléssel viseltetünk egymás és egymás szakja iránt.
Nem hiszem, hogy elfelejtem ezt a két embert és azt a spontán délutánt. Nekem sokat jelentett.

A tanulsága az, hogy létezik szakok közti barátság és, hogy a mi válaszaink a kérdésekre nem mindig azok a fiatalabbakéra. És nekünk is alkalmazkodni kell kicsit. Ami nem is volt olyan nehéz.

A szakok közti barátságra innék most egy jó söröt, ha nem dolgoznék éppen!

Jó szerencsét! Üdv az erdésznek! Pénzt a fásnak! Mobiltelefont a közgazdásznak!
karrier Creative Commons License 2009.04.02 0 0 7397
Nem pálinka!!! Unicum. De van ám nekem jobb időkre eltett téglám is (jägerm).

Na de azt hogy hol azt még én sem tudom. Sopron az biztos, talán ötöderdőklubban.
Hacsak nem foglalták le a fiúk a közgáz stafétaátadó előtt a kiszházat. :)
Már csak a szakok közti feszültségkeltés miatt. :)
A vér nem válik vízzé.

Most kv aztán anekdóta.
Előzmény: Professzor(SzG) (7394)
Antenna Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7396
:)

Kékből nehéz megfelelő számú X-et találni abban a bizonyos kromoszóma számból! :D
Bár akadnak néha szemre és egyéb tapintó szerver való lánykák.

Kellemes emlékem tavalyról, hogy meghívást nyertem az Alap Klubtól a szakestélyükre. Megérkezve a helyszínre, Karrier unokái óriási meglepetésemre rég nem látott legjobb barát módjára köszöntöttek és kb a megjött Antenna! Itt van Antenna! Mondatok harsantak...
Marhára jó érzés volt.
Aztán tetézték azzal hogy egyedi kézzel festett kupát kaptam tőlük ami egy ALAP Féreg volt de a farkán ott volt egy antenna! :)


Várom az április 30at!

(A luxus kurva meg nem jár szervízbe mert április 18. AlfaCity, és csak májusba megy kipufogó módosításra.)

Antenna
Előzmény: Professzor(SzG) (7395)
Professzor(SzG) Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7395
:)

Jobb esetben a fegyver a Waldenos-nál van, és beleolvad a környezetébe...
A soproni szürke és az újvárosi kék viszont szépen villog az erdőben, az erdészek, fások szívesen lőnek is rájuk, de csak előzetes genetikai teszt alapján (XX). :)
Bocsánat a kifacsart metaforáért. :)

Jó Szerencsét!

Professzor
Előzmény: Antenna (7393)
Professzor(SzG) Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7394
Imre: Köszönöm!

Az eddigi Selmeci túráimból kiindulva én sem a szállástól és az utazási költségektől félek. :) Barna sör és leginkább Steiger iránti olthatatlan lelkesedésem az, amitől tartok, ebben a fránya időszakban meg minden ezer Forint számít. :(
A felkínált lehetőséggel alkalomadtán a következő fizetéssel megterhelt bankszámlás hónapot követően élni fogok. Ha kijutnál hétvégén, az első barna sörödnél gondolj rám egy pillanatra!

Karrier: Az ötlet (április 30.) művelhető területnek tűnik, és kedvem is volna egy jó szakesthez, baráti társasághoz. Hol, pontosan mikor, kALAP specialitások a pálinka szeretetén kívül? A meghívásért köszönet!

A sztorizásba bekapcsolódva és egy szép emléket felelevenítve:

A vendégségbe járást mink is szerettük, szeressük. Néhány talpas erdész évfolyamtársammal kitörve a Kis Hordó, (régi) Pince, soproni szakestélyek bűvköréből egy szíves invitációnak engedve leruccantunk Dunaújvárosba, ha jól emlékszem Kohász balekkeresztelőre. A leutazás busszal történt, ami utólag az elfogyasztott söröket és az alhasi feszülést is figyelembe véve elhibázott döntés volt, Újvárosban ennek megfelelően fénysebességgel hagytuk el a járatot a legközelebbi mellékhelyiséget célozva... ki odaért, ki már megoldás után nézett... (korábbi erdész tanulmányutakon kifejlesztésre került a sörösüveg-visszatöltés módszere, ez azonban egy távolsági buszon mégsem lett volna ildomos...:)

A Szakestély nagyon jó hangulatú volt, összekormoztak jó pár pogányt, mi meg annak rendje és módja szerint bemaszatoltunk, köszönhetően persze a közelünkben elhelyezett nagy hatékonyságú garatőröknek is. Az este legszebb momentuma, ami előtt azóta is kalapot emelek: a szakestélyre korlátozott számban készültek díszkorsók, néhány Újvárosi Kohász Firma azonban gondolkodás nélkül lemondott a sajátjáról, azzal, hogy majd utólag pótolják, nehogy a soproni vendégeknek üvegből kelljen a sört harapniok. Azóta is becses helyen őrzöm azt a korsót, mindig emlékeztet a szakok közti barátságra, és arra, hogy hol is lakik Selmec igazán...
Előzmény: ZHmen (7371)
Antenna Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7393
nem veszélyes erdészként waldenban járni az erdőt? Még valaki őznek néz és lelő... Biztonsági előírások miatt én módosítanám kukás zöld, vagy narancssárgára az alapszínt.

:)


Antenna
Előzmény: karrier (7392)
karrier Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7392
khm... Őzbarna!Antenna! Őzbarna!

Bár a legutóbbi amihez volt szerencsém, az igazolta a "belül mindenki rózsaszín" elméletet. És ami meg a kocsi motoralkatrészeibe ragad belőle az meg inkább szürkés volt... :(

De nem olyan rég megkérdezték, hogy az én waldenom miért más mint a többieké. :) Észrevették.
Bár azt gondolom, hogy a színét inkább.
Mondtam, hogy mert ilyen szinű anyagot lehetett kapni. Meg mert egyénieskedő köcsög vagyok és már nehogy olyan legyen mint mindenkinek...
Előzmény: Antenna (7390)
karrier Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7391
Ha jó szabóhoz mész, akkor mindent meg tudnak kényelmesre csinálni... :)
De nem kell azt mindig begombolni. :)
Én pl az osztrákos kétsorgombosat ha begombolom, nem tudok, csak állni vigyázban. :)
Kicsit megnőttem, meg el is lett szabva, már az elején, de legalább olcsó volt. :)
Előzmény: Antenna (7390)
Antenna Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7390
hülyekék... legalább nem szarbarna... :D

Azért nem varratok aufot mert a nyakig gombolós dolog nem esik jól a hordó testemnek :)
Jobb a lazaság...


Antenna
Előzmény: karrier (7388)
Antenna Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7389
ezt nagyon szeretem...
Előzmény: karrier (7387)
karrier Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7388
Aztán meg miért kell öltöny?

Miért nem varratsz egy szép igaziauf szabású felsőt egy nadrággal? Nem kerül az többe mint egy rendes öltöny és mégis terád csinálták. A szinét meg te választod meg, hogyne olyan hülyekék legyen. :)
Arra érdemes is lenne kirakni ez ékéskalapácsot. Filigránt, ezüstből.
Előzmény: Antenna (7364)
karrier Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7387
Ha megyünk megint Bánkra, akkor mindenképpen fel kéne szaladni egy napra. Egy jót kajálni egy jó sört meginni. Kicsit széjjelnézni.
Erről jutott eszembe Dzsida József verse:

Jó volna újra Selmecbányán lenni
Grubenkabátos veterán diák,
Kit nem izgat filiszter világ.
Egy május reggel Kisiblyére menni
S a Csókligetben gyöngyvirágot szedni,
Míg a fiuk a műszerrel vesződnek
És hangosan vitáznak, és tűnödnek,
Hogy jól csinálták-e a hátrametszést
És Pista Bá-nál fog-e nyerni tetszést.
Majd leülni az X lábú asztalhoz
És hozzáfogni sörözéshez, dalhoz,
Miközben messze hegyen-völgyön áthúz
a frissen zengő, lelkes Gaudeamus.
És este, mikor a kis gőzös mászva,
szuszogva döcög be az állomásra,
Az utcát libasorba végigszelni,
víg burschnótákat fújni-énekelni.
Hogy akik végzik épp az esti sétát,
Meghallják mind, hogy felsőgeodéták
Vagyunk mi már, nem zöld baleklegények,
Kik a lányoktól, asszonyoktól félnek.

Jó volna állni a vén Fritzház sarkán
És nézni, mint hullámzik színes tarkán
A sok szép selmeci lány.
És lesni jön-e köztük Fodor Olga,
Ha divatházban akad néki dolga,
S vajon ki lesz az oldalán?
Aztán betérni este, ha sötét lesz
Pár korsó sörre Kozák Erzsikéhez.
S ha hanyatlik le már a Hold,
Dalolva hazamenni éjféltájba,
Felkapaszkodni a Rózsa utcába
S lekiáltani a Tóbiást és Sztániólt.
Jó volna a szalagot vállra venni
S az utolsó valéta bálra menni,
S egy kislány jól megforgatni rogyásig,
Hogy mikor anyja reggel hazavágyik
megkérje, hadd lehessen még maradni,
Ily jót már úgysem fog többé mulatni.
S másnap éjjel titkon odaállni,
Egy csipkés ablak alá muzsikálni.
A Sághi Balog bandájával cifrán,
Hogy a világon nincsen, csak egy kislány...

Ugye mi jó volna most mindez?
De Te csak lemondón legyintesz,
Azután bekapcsolod a rádiót,
Hogy mond-e már valami szépet, jót?
Hogy vannak-e még margaréták Kisiblyén a réten
És lesz-e még oly szép tavasz, mint régen?
S a szép selmeci lányok hová lettek,
Kik egykoron a teraszon libegtek,
És gondtalanul kacagtak, nevettek?
Lány van elég, és vannak még virágok,
De nincsenek már, és nem is lesznek
Soha többé Selmeci diákok!
Előzmény: Antenna (7386)
Antenna Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7386
gyertek egyik hétvégén... Kis hegyi túra autózás úgyis ráfér már a pesti utakon edzett lengéscsillapítókra. :)

Antenna
Előzmény: karrier (7385)
karrier Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7385
Előbb utóbb muszáj lesz kimenni megint, mert már nagyon régen voltam.
A nyáron jó lenne kijutni akár csak egy napra is. A gyerek se látta még... nem mintha tudná miről is lesz szó, de azért mégis. :)

A baj az, hogy a köcsögök (értsd balekok, unokák, ilyesmi) nem szólnak hogy lesz selmeci haccacáré, pedig kimennék megint egy kis csapattal. Az azért izgalmasabb mint családi hétvégét tartani. Meg akkor felvágózhatnék is, hogy má' milyen menő öregfirma vagyok, meg hogy mindent tudok Selmecről, meg ilyenek...
Persze a Paradicsomhegyre, meg a Kálváriára nem másznék fel, mert azt azért mégse, hogy a tetején huhogjak egy Tóbiást. Meg még mitnem. Inkább jó kis vágottsöröket pusztítani a "Steiger"nek csúfolt Galnzenberg kocsmában. Vagy kisMatejban.

De ha megyünk, akkor mindenképp jelentkezem előtte, hogy találkozunk e. :)

Jó szerencsét!
Előzmény: ZE (7383)
Antenna Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7384
én is... pl egy 30 éves montrealt, vagy egy 20 éves Sprintet...

Antenna
Előzmény: karrier (7382)
ZE Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7383
Egy márkatali Selmecen? :-))

Zeller (avagy ze11)
Előzmény: karrier (7382)
karrier Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7382
A Pug volt selmecen, a Ford még nem. :)
És a Ford meg hogy mennyit lesz 13 évesen szervizben, az meg tutira nem az én gondom lesz. Addigra hülyére keresem magam itt a közszférában és veszek másikat.
Előzmény: Antenna (7381)
Antenna Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7381
jó, nem mondtam én sose hogy nem az... de hogy többet lesz szervizben 13 évesen mint az én kis démonom, az is biztos. :)

Antenna
Előzmény: ZE (7380)
ZE Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7380
Jó Szerencsét!

Ha jól sejdítem, elmúlt a Pug-os időszaka, a Fusion meg igenis baromi jó autó :-P

Zeller a. TurmXgép (És márkatárs)
Előzmény: Antenna (7377)
karrier Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7379
Nagyon várlak már!
Mondjuk addigra az ajándéksöreid már elfogynak, mert tudtam én jól már az eleéjén, hogy nem szabadna az egységcsomagot megbontani... na mindegy. Fátylat rá.
Előzmény: ZHmen (7378)
ZHmen Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7378
Karrier jut eszembe Valétálásra lejutok! Akkor elmegyek a könyvekért mert most ősszel tényleg lesz szakest!
Antenna Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7377
1. nem leszel önző mert nálam vannak a könyveid... :D
2. biztos hogy tudsz ötvöst hozzá
3. direkt írtam "pickhammert" mert tudtam hogy belekötsz
4. "ha lesz autója a szervizen kívül is." elmész ám a picsába :D többet volt a te pözsód szervízben, ráadásul én meg tudtam állni a szarvas előtt... :D ráadásul egy előznél se kell 3asba visszaváltanom 5ből...

Antenna
Előzmény: karrier (7372)
Antenna Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7376
Hmmm történetek...

1. Karriert és bandáját láttuk vendégül egy baráti szakestélyen, aminek a végére én kicsit megfáradtam. Mindenki távozott már és úgy volt hogy én kísérem ki őket a vasútállomáshoz. Ültem a betonon és hát ostoba, pazarló módon kibuggyant belőlem az este folyamán elfogyasztott étel-ital. Odajött az egyik hölgy a társaságból és nem undorodva a hányás tényétől, így szólt: Bazd meg Antenna máskor rágd meg jobban azt a hagymát, mert marha hülyén néznek ki a hagyma darabok a vörösboros fürdőben.
Ezután elkísértem VOLNA őket a vasúthoz, csak éppen teljesen más irányba indultunk és sajnos lekésték a vonatot. Nem voltak boldogok, de viszonozták a szívességet és megsétáltattak minket egy évvel később Sopronban. :)

2. Elmentünk vala jól Sopronba Pehely Szakestélyre. A probléma ott indult hogy Újváros-Sopron távolság az nem kicsi. Két kollégával mentünk és hát gondoltuk iszogassunk egy keveset a vonatúton hiszen mégis csak hamarabb telik az idő. Budapesten felültünk a vonatra, és gondoltuk még amíg áll a vonat, addig keverjük be a VBK-t hiszen nehéz mozgó vonaton üvegbe öntögetni. Bár nem lehetetlen. 3an ülünk a vonat fülkében és nagyiparban öntögetünk egyik üvegből a másikba mikor nyílik az ajtó két idős hölggyel. Bejöhetünk? Hááát hangosak leszünk, de csak tessék. Leültek, kicsit mosolyogtak, de nem szóltak. Nekiálltunk pisontozni. Én mint amatőr elég hamar elfogyasztottam azt a 2.5l vörösboroskólát, meg elég kényelmetlen volt a földön gurítani asztal hiányban pille hassal. Szóval divatosan és rózsaszín szavakkal mondva bebaszcsiztunk. Vagyis hogy én.
Leszálltunk Sopronban, elmentünk ebédelni. Majd szakest. Sült kolbász volt a menü ami kicsit kihűlt a végére. Állítólag a gyertya fölött melegítettem és sütöttem újra a kis kolbászokat, meg elaludtam a kenyérbe dőlve, a piszoárnak támaszkodva, a korláton, a táblán, a járdán, a padon... és úgy mindenhol. Mesélték... és fényképezték, szóval nem tagadhatom. Jó volt, jót mulattunk.

3. Gondoltunk egyet cimborákkal, és engedtünk a soproniak hívásának, megszerveztünk egy kirándulást néhány belevaló balekjelöltel, balekokkal és mi néhányan hát korosodó balekokkal. :) Voltunk vagy 15en összesen. Felültünk Dunaújvárosban a buszra és sopronig le se szálltunk. Tömve volt a busz, de hátul volt annyi hely hogy leüljön a csapat nagy része. Iszogattunk, pálinkáztunk, és egy idő után nótáztunk. Olyan Székesfehérvár körül már úgy feltűnt hogy nem nagyon akarnak hátra jönni az utasok, hiába van hely. Nem voltunk túl hangosak, nem dobáloztunk, csak hát néha hangosan felnevettünk és énekeltünk. Fehérvárt elhagyva valakinek a nem túl szomjas agyában megfogant az az aggodalmas gondolat hogy lehet hogy minket itt most nem is szeretnek és megint a főiskolát járatjuk le. Kitaláltuk hogy minden nótát átköltünk hogy nem Újváros meg Miskolc és végkép nem Selmec, hanem PÉCS! Onnan jött a busz. Szóval mi lettünk a pécsi urán bányászok. Minden nótába beletettük a pécsi jelzőt, vagy valamilyen formában hogy mi pécsi diákok vagyunk. Mondjuk ekkor már inni se kellett annyira jó hangulat volt.
Sopronba megérkezve vártak ránk Alapos barátaink akik nem igazán értették hogy ezeknek mi bajuk és miért üvöltik hogy Pécs, Pécs, Pécs te vagy az oka mindennek...
Nagyon jó este volt, azóta is emlegeti mind a két oldal hogy az milyen jólsikerült kirándulás.
Volt egy kis soproni mintájú balekokítás, Karrier előadást tartott az '56os erdészekről, bár erre nem emlékszik, majd Ábrahámoztunk, Bebasztak a vasutasokat énekeltünk szerenádként... jó volt!

Azt hiszem visszatérek dolgozni. Csak úgy elkapott a sztorizás heve...


Antenna
Előzmény: Professzor(SzG) (7370)
karrier Creative Commons License 2009.04.01 0 0 7375
Üdv az erdésznek!
Professzor!

Nincs kedved hömbölgőzni ápr. 30án? kALAP klub szakest szerű lesz, a munka ünnepe pedig szabadnap, így ki is lehet pihenni. Még keresztelünk is. :)
Amolyan eszesemmifogdmegjól jáccás lesz, Antennának is megrángathatod másodszor is a kezét, ha lesz autója a szervizen kívül is. :)
Előzmény: Professzor(SzG) (7370)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!