Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.08 0 0 158
Kedves Syrius, hogy néz ki az az akkumulátor? Valami speciális alakúra gyártott egyedi darab, vagy levezethető AA méretű cellákból?
Előzmény: syrius (156)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.08 0 0 157
Kedves SandMan, sajnálom az esetedet a gépeddel és a szervizeddel. Szerintem kifogtál egy (két) rossz példányt és egy rossz képviseletet, ha így történt a dolog. Javaslom, keresd meg az Olympus európai vagy japán management-jét és kérj orvoslatot.

Nekem egy ennél alacsonyabb kategóriájú Olympusom van (C900). Már rendesen túl vagyok a négyezredik felvételen, és még nem volt vele baj. Ez számomra arra utal, hogy nem feltétlenül a márkával van a gond. Volt olyan esetem is, hogy egy márkás termék hibás volt (USA ill. japán gyártmány), mindkét esetben korrektül megküldték USA-ból és Japánból is a pótlást. EZ az eljárás Magyarországon még nem mindenhol működik...

Előzmény: SandMan (154)
syrius Creative Commons License 2000.03.08 0 0 156
Szóval miután kellően el lettem riasztva amatőr célú drága gép vásárlásáról találtam egy bolthálózatot, ahol szerintem valamilyen adminisztratív hiba folytán a 699 dolláros Sony MVC-FD83-at 299 dollárért mérték volna ha lett volna. Végül a sokadik boltban volt egy példány, de hiányzott az akkutöltő hozzá, igaz igy 199(!) dollárért mérték, hát nem hagyhattam ott. A gondom, hogy sehol nem kaptam töltőt. Otthon lehet kapni? (Készülök haza.) A SOny lapján 160 dollárért találtam töltőt, hát ez anyagi csőd lenne. Nincs valami áthidaló megoldás? Szó szerint esetleg valami más töltővel hidalnám át a dolgot, vagy tuti, hogy tönkreteszem a NiCd akkut?
Segítsetek!
keroz Creative Commons License 2000.03.01 0 0 155
Tökre igaza van SandMan-nek

Nekem is ilyen gépem van és a kiegészítő cuccokkal együtt nekem is kb 350000 huf.
Nekem még hálistennek még nem mutatott rendellenességeket. kb már a 400-adik képnél jár.

Én is elvárom, hogy ha ezzel a masinával bármilyen gondom lesz, akkor a legmagasabb prioritással intézkedjenek. (ennyi zsozsóért már egy jó videókamerát is venni lehetne!)

Örülök, hogy ilyen (nem csak dícsérő) véleményeket is hallok.
Kössz majd figyelmesebb leszek.

Előzmény: SandMan (154)
SandMan Creative Commons License 2000.02.29 0 0 154
http://w3.swi.hu/swihu/olympus.html

Sziasztok!



"Ha Olympus kamerát veszel, vegyél rögtön mellé szabadidőt és türelmet is a szervizeléséhez"

A jól bereklámozott Olympus C-2000Z digitális fényképezőgép egy alsó középkategóriás gép, ha működik, de erre ne nagyon számíts.

1999. novemberében vásároltam egy Olympus C-2000Z kamerát 270.000 Ft-ért, ami akkumulátortöltővel, pótakkumulátorral, 32MB-os SmartMedia kártyával, PCMCIA kártya adapterrel már az üzletben 350.000 Ft (1300 USD) lett.

Már decemberben meghibásodott a kamera, az Olympus Hungary garanciális szervize 5 nap szervizelési idő után közölte, hogy CCD -és kijelző pixelhibás a készülék. Ehhez nem érthető, miért kellet 5 nap, mivel első ránézésre egy laikus számára is egyértelműen meghatározható volt.

Ezután kicserélték (volna) a készüléket, de a raktárból "felhozott" kamera szintén CCD hibás volt. Újabb 40 perc várakozás, és máris ott volt a következő kétesélyes darab, szerencsémre "csak" kijelző pixelhibás, amire a látottak alapján rábólintottam.

Hiszen 350.000 Ft-ért "CSAK" egy kis kijelző pixelhiba az Olympus Hungary vezetője Kóté László szerint is belefér a szórásba.

Örömöm az új, kishibás készülékben nem sokáig tartott, ugyanis 1 hónap múlva eltörött a készülék vezérlőtárcsája, ami az összes funkció elérését lehetővé -illetve törött állapotában lehetetlenné - teszi. Az Olympus Hungary ismételten arra kért, hogy a kamerát vigyem be szervizükbe, amely mellesleg véletlenül sem Budapest központi részén (ahogy az Olympus-tól elvárható lenne) található, és a szervizidőszak kivárása után ismét próbálkozhatok a "megjavított" kamerával. És mindez még mindig 350.000 Ft-ért.

Az eddig látottak alapján ezt már köszöntem, de nem kértem, kértem ellenben a készülék ismételt cseréjét, amelytől Kóté úr elzárkózott.

Ha mindez egy noname, 3500 Ft-os kamerával történik meg, természetesen érthető lenne, de egy magyarországi fél éves átlagfizetésért kicsit durva…

Köszönöm Olympus, nekem ennyi elég volt a márkából, és a márka köré épített magyarországi menedzsmentből.

landri Creative Commons License 2000.02.28 0 0 153
Sziasztok
Egy kérdésem lenne, bár inkább műszaki jellegű a dolog, azt hiszem, hogy mégis itt a legalkalmasabb feltenni: nemrég egy Ricoh RDC 300-as kamerát kaptam használatra a cégtől, sajnos elég kis teljesítményű, általában termékek fotózására használjuk, (emailhoz csatolt fotók, stb.) A baj vele csak az, hogy nagyon gyorsan felemészti meg a legjobb alkáli elemekből is az energiát, így hosszabb használat esetén sokat bosszankodunk. A hozzá kapható adapter a Ricoh-tól (opcionális, így nincs is nekünk - főnök vette a cuccot, nem tudta mit vesz) 5 V feszültségű. Kérdésem, hogy ha megpróbálom egy normál adapter 4,5 vagy 6 voltos feszültségére rákötni, tönkretehetem -e esetleg a gép érzékeny elektronikáját, vagy egyszerűen csak nem fog müködni a kamera??
Éedemi válaszokat előre is köszönöm.
landri
Cryptoman Creative Commons License 2000.02.27 0 0 152
Nem tudtok valahol egy helyet, ahol OTP-hitelre lehet dig. kamerát venni (ott van (át- és le-)folyószámlám) ??

Különben az AGFA EPhoto 1680 nagyon tetszik a színvisszaadása miatt, bár az említett tesztoldalakon nem voltak elég kontrasztosak a képei, kicsit rá kellett tekerni, hogy egy szintbe kerüljön a többiekkel. Először ványadtnak tűnik, aztán kiderül, hogy sokkal árnyaltabb, pontosabb, mint egy csomó másik.

A 1680-ast egyébként lehet kapni a Media Markt-ban, csak más bankkal van szerződésük.

=/8-)

Előzmény: Typographic (144)
TEndre Creative Commons License 2000.02.27 0 0 151
Kodak DC 290 - ipari hulladek, meghozza egy jo draga fajta...

Mult heten teszteltem, nemsokara megjelenik a cikk rola a Video Praktikaban.

Egyszeruen nem fogom fel, hogy miert a SONY Mavica FD91 az egyetlen gep, aminek 14x optikai zoom-ja van ! Ha mar ezeknek a gepeknek nem lehet az objektivjet cserelni, hat rakjanak bele egy olyat, amit nem kell cserelni ! A DC290 is 3x optikai, 2x digitalis, a digitalis csak a TFT-n hasznalhato, es hogy ki gyozi kivarni, azt nem tudom. Az a gep hihetetlenul lassu, vagy talan meg annal is lassubb...

Es hiaba a 2,1 Mpixel a DC290-ben (mert a 3,3 millio csak interpolalt !), a 14x optika az FD91-ben azt jelenti, hogy ugyan kisebb, de 2,8-szor reszletgazdagabb kepet tudok csinalni vele !!!

Soros illesztes es IrDA nincs, majd lesz. Egyszer. Jelenleg csak USB - de amikor masolas kozben kihuztam, olyat bukott az egesz, hogy Windows restart lett belole. Ezt a geoet el lehet felejteni, csinaljanak valami hasznalhatot... 8-(

Cryptoman Creative Commons License 2000.02.27 0 0 150
Ha valakit érdekelnek hogy mire képesek a digitális fényképezőgépek színhűségben, felbontásban, akkor a hivatkozott helyen rendkívül igényesen összeállított összehasonlító oldalakat talál. Pl. azonos módon elkészített fényképeket vagy száz különböző géppel, stb.

Digital Camera Feature Comparison Matrix

Számomra érdekes tanulság volt, hogy ha egy adott cég elkezd a dig. fényképezőgépeihez használni egy adott cég valamilyen képátalakító eszközét (CCD-jét), akkor az olcsó és drága típusai közt sokminden változik, beleértve felbontást, egyéb, képkészítést segítő automatikákat vagy éppen az azokat jobbá tevő, manuális beállítási lehetőségeket (:-)), de a színvisszaadás szinte semmit...

=/8-)

Előzmény: syrius (148)
Cryptoman Creative Commons License 2000.02.27 0 0 149
Ha valakit érdekelnek hogy mire képesek a digitális fényképezőgépek színhűségben, felbontásban, akkor a hivatkozott helyen rendkívül igényesen összeállított összehasonlító oldalakat talál. Pl. azonos módon elkészített fényképeket vagy száz különböző géppel, stb.

TARGET="_blank">Digital Camera Feature Comparison
Matrix

Számomra érdekes tanulság volt, hogy ha egy adott cég elkezd a dig. fényképezőgépeihez használni egy adott cég valamilyen képátalakító eszközét (CCD-jét), akkor az olcsó és drága típusai közt sokminden változik, beleértve felbontást, egyéb, képkészítést segítő automatikákat vagy éppen az azokat jobbá tevő, manuális beállítási lehetőségeket (:-)), de a színvisszaadás szinte semmit...

=/8-)

Előzmény: syrius (148)
syrius Creative Commons License 2000.02.27 0 0 148
Sziasztok!
Lassan mindenkinek meglesz a gépe csak én vacillálok még mindig. Mi a tapasztalat a Casio QV8000 Sx-szel? Mibe kerül otthon? Itt az USÁban most 600 dollár. Vegyem, ne vegyem?
A Nicon950 még 900 körül mozog, az sok, bér nem lehet véletlen, hogy az ujságok televannak vele, a CASIO-t meg csak egy helyen láttam. Szóval tud valaki valamit? Főleg a képminőség érdekel, mert a szolgáltatásai kecsegtetőek.
keroz Creative Commons License 2000.02.02 0 0 147
hé srácok!

van egy c-2000 zoomos gépem. nem tudja valaki, hogy lehet-é ezzel videókonferenciázni? úgy a soros kábelen keresztül gondoltam nem a tv kimenetével (ezzel nincs gond). a probléma ott van, hogy nem találtam még hozzá drivert és valamilyen szoftvert sem. ha van ötletled, tanácsod, segítséged kérlek írj.
köszi
zotyi.

avantage Creative Commons License 2000.01.30 0 0 146
Ha van még valaki, aki 95-ös Windows-t használ, számítson rá, hogy USB kapcsolatot nem fog tudni használni.
avantage Creative Commons License 2000.01.30 0 0 145
Typographic,
A képeket bármely ingyenes webszolgáltatóhoz feltöltheted. (swi,extra,stb...) Ha ezt nem akarod, akkor küld el tömörítetlenül(!) őket a címemre, s belinkelem.
Typographic Creative Commons License 2000.01.25 0 0 144
Készítettem két képet AGFA ePhoto 1680-nal
az első 1600x1200-as kép, a második 1280x960-as méretű. Mind a kettő 144 dpi felbontású. Már a SmartMedía kártyán is különbözik a file mérete, amiből az következik, hogy a képet a fényképezőgép húzza fel 1680x1200-as méretre.
Sajnos nem tudom hová feltenni őket.
A hozzáadott szoftverben (PhotoWise) van egy Quick Fix nevű parancs, amelyik a legtöbb képen szín, fényerő, kontraszt és még ki tudja miket állít egyetlen klickelésre.
Ha valaki tud segíteni abban, hogy felkerülhessen a netre, akkor e-mailban elküldöm őket (önkicsomagoló zip formátum, 2 mega), hogy meg lehessen tekinteni. Ezek már a Quick Fix-el állított képek.
Typo
JPeter Creative Commons License 2000.01.24 0 0 143
Nem szeretnélek lehangolni, de a Kodak Support szerint leghamarabb február közepére lesz olyan szoftverük, ami a nem USB kapcsolatot támogatja, akár Windows95-NT akár MacOS alatt. Ha úgyis mobil gépet használsz, ajánlom a Sandisk PC Card Adaptert, amivel a CF memóriák normál cserélhető diszkként jelennek meg. A Sandisk adapter PCMCIA I. kártyahelyre fér be, és sokkal gyorsabb bármilyen kábelnél/infránál.
Előzmény: szipeti (142)
szipeti Creative Commons License 1999.12.28 0 0 142
Szevasztok!
Egy Kodak DC-290-es kamerához sikerült hozzájutnom, minden stimmel, kivéve az, hogy a laptop gépemmel nem sikerült kapcsolatot teremteni. Infrán keresztül lenne a legjobb.
Aki tud segiteni megköszönném.
Hello
Balujev Creative Commons License 1999.12.22 0 0 140
Szevasztok!
A napokban a kezeim közé került egy MX-1700-as, szerintem szupi kis gép. Meséljétek el, miért nem tudok minőségi külömbséget tenni fine, és normal tömörités között? Szerintem a két tömöritési forma monitoron ugyan azt a minőséget produkálja.
Köszi Balu
Előzmény: Törölt nick (133)
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.12.20 0 0 139
MD DisCam
Valaki korábban említette, hogy a Sony előrukkolt egy MiniDisc alapú kamerával (400 soros vízszintes felbontás), amely mozgó- és állóképek felvételére egyaránt képes (4500 kép vagy 20 perc video) hanggal kísérve (hang megy önmagában is). Az ára durván 575.000 forint januártól az USA-ban (átszámítva 2.300 dollárról). Itt találhatnak az érdeklődők leírást: Sony MD DisCam leírás.
Itt pedig a kereskedelmi leírást találhatjátok meg róla: A Sony USA részletesebb leírása az MD DisCam-ről.
És itt egy kritika vele kapcsolatban: AdobePremiereWorld: Sony's Maxi Mini: HD Discam DCM-M1
A cuccos hátránya, hogy a Sony már megint trükközik, és a sima MD nem jó hozzá, ahogy egykoron az audio MD-t is elválasztotta az MD Datától, most újra ezt a tévutat járja, immár MD Data2 néven, amely 15 dollárért lesz kapható (cca. 3.800 HUF)...
qwer1234 Creative Commons License 1999.12.20 0 0 138
Na ide is belepofázok!
Kedves LUCzI FERencz,
szerintem a kábelben nem csak 3 vezeték van, hanem egy szintillesztő IC is, meg némi passzív elem. Mivel a soros portra csatlakozik az eszköz, ezért a szabvány +10 -10 voltos jelet át kell alakítani TTL (ez most nem a fénymérésre vonatkozik :-)) vagy CMOS szabványos jelszintekké. Általában ezt az illesztő áramkört nem építik az eszközbe, hanem csak a kábelbe. (Lásd mobiltelefonok) Persze lehet hogy itt a fényképezőgépben van, nem tudom, ki kéne mérni.
qwer1234
Előzmény: LUCzI FERencz (135)
SandMan Creative Commons License 1999.12.19 0 0 137
Megtenné valaki, hogy készít egy képet töksötétben 2 másodpercnél-nél hosszabb záridővel (4, 8, 16, stb..) és elküldené nekem, vagy feltenné a Netre valahova? Szeretném a CCD saját, progresszív zaját összehasonlítani az Olympus C-2000Z -ével, aminél egyébként igen nagy.
netpostanet@netposta.net
James Bond Creative Commons License 1999.12.18 0 0 136
Na, az itt látható képek (3 kivételével) mind digitális géppel készült, SONY MAVICA-val. És itt nem a legjobb képek vannak.... :o)

JB

LUCzI FERencz Creative Commons License 1999.12.18 0 0 135
Üdvözlet mindenkinek

A következő kérdésem lenne: Egyik cimborámnak van egy Casio QV-10 tip. digitális fényképezőgépe. Mivel ezt valahol használtan vette, nincs neki hozzá kábele PC-hez.
Programot találtunk a neten, a Casio honlapján, de kábelbekötés sehol.
3,5-es stereo jack az egyik vége, a másik a soros port 9 pol.csatlakozója. Azt sejtem, hogy a port
RxD és TxD csatlakozását, és a GND-t használja, de mit még? Valami rövidzár van a csatlakozóban, valamelyik lábak között, vagy a valamelyik a GND-re van kötve, hogy jelezze a gépnek, hogy rá van dugva a csatlakozó. Vagy esetleg van valami elektronika a kábelben? Egy-két kapcsolótranzisztor?
Nem tudja véletlenül valaki a kábel bekötését?
Válasz mailban is jöhet.
Kösz

avantage Creative Commons License 1999.12.11 0 0 134
Azért jó lenne, ha ennél jobb felbontású/minőségű fotókat is lehetne csinálni, nem?

(Kodak DC265 1536*1024-ből kivágva)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.09 0 0 133
Nehéz azt hinnem, hogy nem mér. Most próbáltam ki: fehér falon lóg egy kép, lefényképeztem 3 méterről és 30 cm-ről is vakuval, mindkét kép helyesen van exponálva. Ezt mérés nélkül nehéz lenne. Ismét megnézve a villanást határozottan olyan, mintha kb. 0,1 sec késleltetéssel két villanást látnék. Ha már az elsőnek a fénye rajta lenne a képen, akkor a slave fényét is látnom kellene.
Előzmény: vbela (132)
vbela Creative Commons License 1999.12.08 0 0 132
Ez lehet, hogy hulye kerdes lesz: nem lehet, hogy az egy ilyen vaku, mindenfele hatsoszandek nelkul?
Marmint nem mer semmit az elso villanas alatt, csak egyszeruen igy mukodik?
Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.08 0 0 131
Sziasztok, megtaláltam a cetlit, amire pár hete felírtam a Porst árait, melyeket a 06 80 201 262 számon kérdeztem meg. Ezek digitális formában átadott, retusálás, javítás nélkül kinyomtatott papírképekre vonatkoznak.

10 x 15 179 Ft
13 x 18 199 Ft
20 x 30 799 Ft
30 x 45 1490 Ft Türelmetlenül várom tapasztalataitokat. slr

Előzmény: k_gabika (123)
SandMan Creative Commons License 1999.12.08 0 0 130
Sziasztok!

Találtam egy helyet, ahol akár A0 !!!! méretig nyomtatnak képet, 8.400 Ft/A0 áron, illetve a felület arányában alacsonyabb összegért. Egyenlőre 300dpi, januártól -ígéretük szerint- 1440 dpi felbontással.
TEPEDE Repro Center
Boráros tér 2. Tel.: 215 6923

SandMan

Törölt nick Creative Commons License 1999.12.07 0 0 129
Mérést nem alkalmaztam, csak megfigyelést. Letettem a kamerát és a slave-es vakut. Elsütöttem a kamerát, figyeltem, hogy a slave is elvillan. A képen pedig egyértelműen csak a gépre tett vaku fénye látható, tehát a slave nincs ott. Annak dacára, hogy biztosan elvillant. Ellenpróba volt: slr gépeimen gyönyörű világítást ad a slave.

Jobban figyelve a kamera villanására úgy tűnik, gyors stroboszkóp-szerű villanássorozatot látok, de olyan gyorsan, hogy az egyes villanásokat elkülöníteni nem tudom.

Ebből vontam le a korábban leírt következtetést. Még egy próbát teszek majd: kis teljesítményre állítok egy vakut, hátha egy feltöltéssel többször is el tudja sütni a slave gyors egymásutánban, bár kétségeim vannak, hogy maga a slave képes-e erre.

Előzmény: vbela (128)
vbela Creative Commons License 1999.12.07 0 0 128
OK, de ez nem derült ki a hozzászólásból. Ha szabad szemmel nem veheto észre, akkor honnan tudod, hogy többet villant? Eltakart szemmel látható, csak szabad szemmel nem? :) Megmérted valamivel?
Vagy csak a flash-slave nem úgy muködik, ahogy kéne?
Előzmény: Törölt nick (127)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!