Akkor én vagyok hülye! :) Egy ugyanilyen mtz ugyanilyen toló lappal ugyanilyen motorvédő ponyvával volt ma itt Mátészalkán (szemüveglencse gyár udvarán havat tolt).
Sokban függ a talaj akkori állapotától, a géptől, az adapterek beállításoktól is. Mondjuk ha erősen kötött talajra kimész szántani amikor nagyon sok eső esett, csak dagadni fog. Vagy taknyolsz vagy nem haladsz. Ha egy csutkás, előzőleg nem (vagy nem jól) kezelt területen szántasz, akkor sokszor csak húzza össze fele a csutkát. Megint csak vagy nem haladsz vagy taknyolsz. De ha egy kalászos tarlót kell szántani ami nem is vizenyős ott lehet haladni a körülményekhez képest.
Szántásnál ott körül lehet az ,de a kombinátorra meg a tárcsázásra nem igaz Tárcsázással 8 óra alatt 1025 MTZ, V tárcsával 10-12hektár megvan ,a kombinátor még több hektár ! szántásnál nem mértem még de olyan 4-5 hektárhoz igencsak taposni kell a gázpedált főleg a 82 MTZ-nek közép kötött földön ! Ha ettől eltérő extrém viszony van pl sár ,szárazföld ,akár 2-3 hektárig is lemehet a napi teljesítmény !
Abban tudnéátok segíteni, hogy a talajmunkáknak mennyi az elvégzési ideje kb egy hektárra vetítve? Értemi itt szántás, tárcsázás, kombinátorozás stb...
Valami nekem szántásra 3-3.5 óra / hektárt mondott...lehet?
Házilag, Aro alapon épített trakinál még a felező 1-es is túl gyors lenne bizonyos munkákhoz.(most venném meg a traktort, amúgy jó árban van). mtz váltóját (vagy más, kisebb traktorét) óriási munka és lehet belőle működőképes eredmény?
De először az egyik ventillátort kell kibontani, a többi csak azután jön ki. De mivel a fülke oszlopban lévő cső hossza nem engedi, éppen annyit tudsz rajta mozdítani, hogy majdnem hozzáférj.....
Nekem a hütőtakaró is felvan húzva teljesen termosztát is van és ma voltam fáért odafele éppen 50fok volt a víz hazafele olyan 60körül! Nem tudom felül a csövet hogy lehet hozzáférni amibe van a radiátor az a lemeztéglalap az bontható csavarozható?
Csak azért kérdeztem a csőcserét mert a baloldali radiátor ahol fujja befelé a levegőt ott kicsit fagyállós volt! Lehet hogy levegős emiatt azért nem fúj olyan meleget?
Másik a termosztátob a kispici lyukat beszoktátok tömiteni? Mert na 55fok víznél levettem a hütősapkát belenéztem és keringett benne a vìz meg éppen csak a cellánàl volt!
Én vennék egy diesel GAZ-66 fűtőtestet és betenném a műszerfal jobb oldalára és az olajhűtőkörét bevezetném ebbe a radiátorba ! A GAZ ugyanis a motorolajjal fűt !
Itt is ugyanazt a választ fogod kapni, mint a másik fórumon. Kinek mi a jó.... Nekem pl tökéletesen jó a gyári fűtéscsap, csak a fűtőtestet tettem le a gázpedál elé a műszerfal és az ajtó közé.
H a fűtéscsövet ki akarod cserélni, ahhoz ki kell bontani a felső műszerfalat, és levenni a tetőt (mert kicsi a hely).
Az olajhűtő csöveinél a bilincseket és a kis gumicsöveket érdemes kicserélni, mert ha kikeményedik, akkor már nem tud tömíteni rendesen. A szűrő el is hagyható, de 1800Ft, én cseréltem,