Keresés

Részletes keresés

Sveriges fana Creative Commons License 2002.07.07 0 0 5001
nyelvtanilag helyesen:
Mutters Butter, és breche aus, mivel felxólító mód
Német nyelvtanról réxletesebben a "beégésem története c. topicban.:)
GG
Előzmény: Törölt nick (4997)
Nova_II Creative Commons License 2002.07.07 0 0 5000
Sziasztok!

Leszedtem, reklámtalanítottam és összetömörítettem a CyberFret videós, képes, tabos, magyarázatos (milyen skála, ...) lick-jeit. Kezdőknek jó szórakozás és tanulási lehetőség. Aki szeretné letölteni, az itt megteheti, de megkérném, hogy előtte azért kattintson néhány reklámra a Cyberfreten, hogy legyen egy kis bevételük további leckékre.
Ha valakinek van hasonló gyűjteménye, örülnék, ha jelezné.

Köszi, üdv.: N.I.

Kramertom Creative Commons License 2002.07.07 0 0 4999
Kezdő vagy kispénzű gitárosok, basszisták figyelmébe ajánlanám, hogy megérkezett egy nagyobb szállítmány Samick.

50-100 ezer között olyan minőségű hangszereket tudtok venni, amik egy-egy nagyobb márka esetében (és ugyanebben vagy ettől gyengébb minőségben) legalább 2-szer annyiba kerülnének!

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.06 0 0 4998
...v.milyen commander ftp-s keresőjébe ird be a cimet:
ftp://mp3cuccos:cuccos@ftp.tar.hu/
most néztem az irat könyvtárban voltak, de eléggé megritkitották :(
nézd meg a web könyvtárat, estleg oda felnyomom mindjárt :)
z@kk
Előzmény: Sir Mocke (4996)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.06 0 0 4997
off
...gratulálok az 5000-hez :))) még jó hogy nincs saját hozzáférésed, csak nem dolgozol tán ilyentájt? Jutalomból lefordítom németre!!! az előző hozzászólásod bevezető szakaszát (A nyavaja törje ki...)
"Mutter butter bricht aus" :)))
on
z@kk (c)
Előzmény: Sir Mocke (4995)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.06 0 0 4996
Ja, Zakk vagy SF!Mér' nem tudom elérni a bluest, meg a crazy traint, meg amiket felraktatok? ("A kiszolgáló nem található")

Csak ftp-vel kereshető? Ott milyen címet írjak?

Én most azt próbáltam, hogy bemásoltam a komplett elérési útvonalat az explorer címsávjába.

Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.06 0 0 4995
5000!!!!!!!!!!

Húúúúúú!

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.06 0 0 4994
...hej de meglódultak a dolgok, akkor sorjában:

pele_: persze, hogy találtam egy csomó path-et, csak ezek is olyanok mint a gitártabulátorok, 90%-uk sz@rt sem ér, lelkes amatörök barkácsolják össze és ráfogják, hogy pl. Blackmoore, Rhoads stb. által use-olt effect és amikor visszahallom csak nézek ostobán, hogy én nem is ilyen lovat akartam, úgyhogy goto kuka, persze azért találtam 1-2 gyöngyszemet is :)
Az ebay-hez meg valóban nem kell hitelkártya, amex csekken feladni és várni a jószerencsére :) már 3x kiséreltem meg (2x az USA-ból, 1x meg Canadából) és +kaptam rendesen a cuccot :) közvetitö nélkül!!!, mivel olyan seller-el üzleteltem aki hajlandó volt Európába is elküldeni (worldwide shipping!), csak le kellet levelezni (thanx SF!)

GG: a "határközeli" egy összefoglaló költői túlzása volt a "kurvamessze a város szélén lakik" mondatodnak :)))

SC: a talitéma ügyben a fő-fő illetékesnek kéne elsősorban +nyilatkoznia (mister Pyramyd, Próba & Edzőterem Owner), a többi már csak részletkérdés :)

addig is riogassátok a szomszédokat az artifical harmonix-okkal, meg a flojdrózos légitámadásokkal :)))
z@kk (c)

StratoFan Creative Commons License 2002.07.06 0 0 4993
Hi Sir!

A doboz kész, hanxorót még nem talátam bele mert egyrészt mindenki összevissza beszél (zárt doboz, magas sugárzó, mindeféle nyavalya), másrészt pl. Celestion-t nem is lehet kapni csak benne van az árlistákban. Az erőlködő sündisznóban műszerrel mérve már okay szépen erősít, de nem tudtam befeejzni a panel készítését élesben, mert elfogyott a fotolakk :) úgyogy az éles teszt halasztódik hétfőre.

SF

Előzmény: Sir Mocke (4992)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.06 0 0 4992
A nyavaja törje ki, hogy megint utólag olvasok arról, milyen bemutató volt! (Kéne saját internet!)

StratoFan

Hogy áll az erősítőd?

Kramertom Creative Commons License 2002.07.06 0 0 4991
Szia SC! Melyik pengetőre gondolsz konkrétan?
Előzmény: Semmi Cicó (4983)
Blindmouse Creative Commons License 2002.07.06 0 0 4990
Hééhéé!! azé' még rocksztár vagyok baxxameg! ;))
Előzmény: Sveriges fana (4986)
Sveriges fana Creative Commons License 2002.07.05 0 0 4989
én is így hallottam: a kicsi, hegyes és kemény, az gyorsabb (mármint a pengető)
Persze fogalmam sincs miért, de legalább nem vagyok egyedül...
GG
Előzmény: pele_ (4988)
pele_ Creative Commons License 2002.07.05 0 0 4988
Jo hallani, hogy ijen osszjoveleket szerveztek.
Errefele tobb klubban is van JAM-est.
Egesz jol szoktak sikerulni. Mindenki hozza a gitarjat es az alapjat is vagy a RACK hegyeket(sajat SOUND :)
Mi is jatszunk legalabb egyszer egy heten valamelyiken. A sikerunkrol nem meselek, mert nagykepu lenne (ez az volt mar?:)
Szoval folyamatosan azon gondolkodom, hogy milyen jo lenne otthon egy ilyen!
Eleg, jopofa, hogy csak ugy benez egy zenesz a klubba es mar a szinpadon talaja magat. Velunk is ez tortent.
Igaz itt a kezdo es az amator is jatszik egyutt: ugy ertem, hogy azok a nagysagrendu zene tudassal rendelkezo zeneszek, akik m.o-on sztarok (most a zeneszekre gondolok nem a tanckarokra), azok a legnagyobb szeretettel es segitseggel zenelnek egyutt es segitenek az elokeszuletekben. Nincs semmi sztar alurjuk es ha kiderul, hogy zenesz vagy (pl akarsz jatszani a szinpadon) , akkor ok azok, akik beszelgetni akarnak veled (nemscak zenerol).
Sajnos otthon nem ezt tapasztaltam, bar ez lehet, hogy az en hibam!

Nem arra akartam utalni, hogy ez itt mennyivel, jobb, hanem ,hogy erzekeltessem mennyire orulok, hogy ezt elkezdtetek!

Pengeto: Kicsi, hegyes es azt hiszem kemeny pengetot hasznalok, mert gyorsabb.

Semmi Cicó Creative Commons License 2002.07.05 0 0 4987
( ... előbb utóbb fejkenő nélkül fog járni és a kocsiját lecseréli egy marutira )
Előzmény: Sveriges fana (4986)
Sveriges fana Creative Commons License 2002.07.05 0 0 4986
Blind szerény beszólása???!!!???!!
Az utóbbi időben ujra és ujra meglepsz engem. Alig egy hónapja kellett megtudnom, hogy nem is vagy abszcinens (egy világ omlott össze bennem), most meg szerényen válaszolsz?? Hol van a régi jó nagyképű blind barátom, aki mélységes megvetéssel a szemében utasítja vissza a cigit?
:))))
Egyébként nekem a Paganini-féle 16-os caprice bemutatása közben derültek ki a szinkronhibák, mivel abban öxevixa kell ugrálni a húrok között. Jaés sajnos nem tudok ugy gitározni, mint Paganini hegedülni, de dolgozom rajta...

Más:
Ma láttam a Toto: Rosanna klippjét a víéjcsvanon. Komoly, hogy az a napszemüveges scrác kilencvenes évek eleji Ritchie Blackmore frizurával a Lucater fiatalon? Mókás, én ugyanis csak az idősebb kori képeit láttam.
Napááá:
GG

Előzmény: Blindmouse (4984)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.07.05 0 0 4985
valahol behalt a tali-téma. Ott tartottunk, hogy mindenki kigyakorolja otthon előre, amire talizni fogunk. ( ha nekem is teccenek, hozom az együttesemt - persze csk ha pyramyd megfelelő minőségűnek nyilvánítja )

Tehát jöhetnek az ötletek, lehetőleg linkkel !

sc.

Blindmouse Creative Commons License 2002.07.05 0 0 4984
Jajmár, én lassú vagyok, pontatlan, szinkronhibás (bár aki penget az alapból szinkronhibás :)
ja, és folyamatosan elfelejtem a régi tökjó figuráimat.. :(((
Előzmény: Sveriges fana (4982)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.07.05 0 0 4983
És látott már valaki

1. öreg telecastert ?
2. pengetőt mint lent ?

sc.

lécci !!!

Hey Kramerton !!! Ha rendeleltek, akkor lécci gondolj rám ! ha kell megveszek egy egész csomaggal !

sc.

Előzmény: Sveriges fana (4982)
Sveriges fana Creative Commons License 2002.07.05 0 0 4982
Blind meg Cicó:
ugy tudom, a kisebb pengetővel gyorsabban lehet jáccani, bár ezt nekem csak úgy mondták, és sosem próbáltam ki, mindenesetre ez a szóbeszéd. (Tudjuk, blind, hogy te anélkül is gyorsan tucc jáccani, és egyáltalán hogy jövök én ide GuitarGod néven, amikor az a cím csak és kizárólag téged érinthet, de most vegyük, úgy, hogy csak beszélgetünk:))

Zakk:
ezt a "határközeli" elszólásodat nemigen értem...

Egyéb:
mi is kipróbáltuk Pyramyd mester új ampjét, mármint a hjúgszkettnert, és valóban nagyon jól szól. Bár nekünk a hangerővel nem volt gondunk, én egyébként sem szeretek próbáról sajgó füllel hazamenni, plusz még a hangzásban is segített P.Dictus Magister (a mesternek mondott P.)
Jameg megtudtam tőle, hogy "komoly szinkrongondjaim vannak", ugyhogy lesz min dolgoznom a nyáron.
Namegyek is gyakorolni:
Pááá:
GG

pele_ Creative Commons License 2002.07.05 0 0 4981
Nekem meg magyarorszagrol van CitiBankos VISA kartyam...
Szoval mukodik a kozvetlen penzrautalas magyarorsagrol is...
Elorelato voltam. :)
Előzmény: StratoFan (4980)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.05 0 0 4980
Hahó! Az ebay-en lehet csekkel is fizetni. Itthon kapható AMEX International Money Order csekket elfogadnak (1000 Ft/200$ az ára), az utalást mint olyat nem ismerik. Kb 1 hét amíg kiér a csekk, utána küldik a cuccot. A kockázat nem abban van hogy nem küldik, hanem hogy az itthoni vám és a posta mit csinál vele és meddig ül rajta. Kártyával IS lehet fizetni, de nem kötelező. Általában regisztrálni kell a PayPal nevű rendszeren, és utána lehet kártyázni. Tőlünk nem szívesen fogadják el a hitelkártyát a csalások miatt. (Budapest-Bukarest-Moszkva tengely :)))))))))))

Pele: ahhoz hogy a hitelkártyád feltöltsék, neked szükséged van egy "hitelkártyaelfogadói szerződésre" (creditcard merchant agreement) amid gondolom nincs. De az utalást gondolom még itthoni életedből ismered, az végülis működhet, de ahhoz hogy neked fizessenek a hitelkártyád száma nem elég :).

pele_ Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4979
Most epp nincs POD-om, de ha rakeresel a neten, akkor rengeteg patch van.

Ja, most az POD akcios a a boltokban: $250 + (kb.)10% afa (USA).

GNX2:
A tesztet egy 2 x12 es combo uj szeriaju Valevstate Masrhall -al es egy IBanez JEM -mel vegeztem ez az ami az Anmdrasik Remonak is volt (van)($1800).
Rogton az arosito vegfokara dugtam a GNX2-t es azon probaltam tesztelni, hogy megtudjam az eredeti hangjat (az elofok hangszinmodositasa ne befolyasolja a tesztet).
Nagyon vacak elettelen hang jott ki belole.
Aztan ugy dugtam be, ahogy altalaban hasznaljak az ilyen padloeffekteket.
Gitar - GNX2 - Marshall elofok(persze vegfok).
Wooow! Nagyon jo hang lett belole!
A sracok azt hiszem direkt erre terveztek!!!
Tudtak, hogy a tobbseg igy hasznalja es igy allitottak be a cuccot! (nem neztem utana, de lehet, hogy lehet allitani benne, hogy vegfokkal vegy elofofok es vegfokkal egyutt akarod e hasznalni)
Altalaban azt szoktam figyelni, hogy az adott cuccon milyen erzes gitarozni, ugy ertem, nem a hangszin az elsodleges, hanem , hogy konnyen megy e a jatek rajta, vagy nehezkesen.
A masik, hogy ha nyujtok es kitartok egy hangot akkor mi tortenik:
- Milyen gyorsan hallgat el a hang.
- Ha soakig szol akkor milyen valtozasok tortenek idokozben. En azokat szeretem amelyek kicsit 'megnyilnak'. Erre most nincs jobb megfogalmazasom.

Fontosnak tartom, hogy a sajat gitaroddal probalj ki mindent, amig nincs tapasztalatod. Es ha lehet, ne tul regi hurokkkal.
A GuitarCenterben pl van egy srac akinek egesz nap az a dolga, hogy folyamatosan csereli a hurokat a gitarokon.
A MusicMan-tol pl. minden heten jon hozzajuk egy srac, aki beallitja a gitarokat es o csereli a hurokat.

Előzmény: Törölt nick (4973)
Blindmouse Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4978
egy cimborám van aki rendszeresen árul rajta, ő mondta...
Előzmény: pele_ (4977)
pele_ Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4977
Uj Satrniani album?
Nos hallotam par szamot rola!
Teljesen egyetertek! Csalodtam kicsit!
Raadasul mikor meglattam, hogy van egy 'Belly Dancer' cimu szama , meglepodtem!
Nemem ugyanis van egy Belly Dance cimu! :)) Ossze lehet hasonlitani a kettot, hogy melyik a Bellidenszesebb! :)))

Ebay: Blind! Vettel mar valamit az Ebay-en? Csak mert nem kell hitelkartya...

Kaptam egy emilt amire a valasz: HAzakuldes:Szoval nekem sokkal egyszerubb, ha kihagyjuk az e-bayt es az itteni boltokban megveszem a cuccot es azt kuldom haza. Meg igy is olcsobb es biztos az ar. stb.
Keressetek ra a Guitar Center es a SamAsh araira!
Ez a ket legnagyobb hangszerforgalmazo!

Van hitelkartyam ugyhogy arra is belehet fizetni a penz a cuccokra es a kuldesre (egyrejobban tetszik, hogy feltoltikek a kartyamat!:))))
(ugyanis van Dollaros resz is a VISA szamlamnak)

Incho Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4976
Hallotta valaki az uj Satriani albumot?? Tegnap vettem meg, de elegge csalodas: tok kiszamithato ezerszer hallott riffek, egyedul a 7huros szamok amik egy kis pluszt nyujtanak.
Tenyleg nem latott valaki a 7huros Satriani gityorol kepet valahol a neten???
Blindmouse Creative Commons License 2002.07.03 0 0 4975
Ja, kertváros rulez.. 400Wattos láda rulez ;)
Előzmény: Törölt nick (4970)
Blindmouse Creative Commons License 2002.07.03 0 0 4974
ja, csak ebayra hitelkártyaszám is kell... Én is a haveron keresztül fogok valszeg eladni ezt-azt..
Előzmény: pele_ (4971)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.03 0 0 4973
pele_ bácsi!
Örülnék, ha megkeresnél emil-ben néhány POD2-es patch-el, az sem baj, ha lemented az általad használt bankokat :) (persze, ha még nem tértél át v.mi más cuccra)
mail to guitarplayer@freemail.hu
thanks from z@kk (c)
Előzmény: pele_ (4971)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.07.03 0 0 4972
... megcsörrenti, ha felnyomja a hangerőt, de nem nyomja !!! Egyébként korrekt a cucc tényleg lentebb aszem be is linkeltem a Warp-7 -est. Én persze azér a "kis" Marshall MK-II - essel nyomulok, ha tehetem.

sc.

Előzmény: Törölt nick (4970)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!