Nem sámli rombolások....a tesóm kuttya volt ilyen.Kifaragott 1 bőr kanapét, olvasott, megette a szőrkeféjét, egyebek...ez tartott a nagy kamaszkor végéig, most már nem csinál ennyire durvákat.(Apja eléág sokszor seggelte el, ha jól emlékszem...)
Mi nyuszizásnak azt híjjuk, mikor rá akarsz csapni Mazsi seggire, vagy csak úgy rájön, elkezd eszeveszetten ugrálni körbe a lakáson, mint 1 tornádó, csak úgy lobog utána a fülecskéje...:)
A Rétsági helyi állatorvoshoz a barátomnak egy kollégája elitte a mopiját aki még kölyök, mert atkás volt, persze ezt nem tudták, csak hogy mi ez a bőrbetegség????
Az állatorvos azt mondta nekik, hogy a kutyát el kell altatni mert szenved. (????)
Miért praktizál az ilyen? Felháborító! Ja a folytatása a dolognak az, hogy a párom mondta nekik, hogy vigyék el gödre ahova mi hordtuk a Jodát és meggyógyították a kutyit. Ilyesmit ki se ejtenék a számon tudatlanul, hogy altatás! ha nem értek hozzá elküldöm máshova, de ÁÁÁÁÁÁÁÁ, mindegy.
Gödön meg az állatorvoshoz úgy csöngettek be mert nem volt rendelés!
És fogadta őket a saját házában. Ez az igazán rendes dolog és emberséges.
Olyan mar velunk is elofordult, hogy valami disznosagot csinalt a kiscsaj, az apja meg probalta elverni a segget... elkezdett neki nyuszizni!:))) En uuugy rohogtem!:)))
Sajna nincs róla fotó, mert nem volt otthon a gép....
De talán nem is jönne le úgy fotón, hogy mi is volt a helyzet, mert úgy nézett ki messziről, mintha ülve eszegetne, csak feltűnt, hogy meglepően csöndben eszik, közelhajoltam és akkor láttam, hogy mi van. De ez nála mindennapos, hogy valamin rettentően elbambul, vagy elalszik....
Ja és a múltkor szakadó esőben sétáltunk Dunakeszin, vártam a páromat a munkahelye előtt....
Kutyákat séta után beraktam a kocsi hátsó űlésére, Leila viszont azzal a lendülettel a nyakig sáros kis puhos testével előre, az első űlésre vetette magát!
Nagyon berágtam, jól elvertem a seggét erre nem hiszitek el, de úgy megörült neki, hogy kikapott, hogy nem tudtam lelőni. Elverem és még ennek is örül! :-)
Na őt hogy fenyítsem meg? Még jó is hogy ilyen bamba a drágám, mert egyáltalán nem rosszalkodik, így nem kap ki túl gyakran! :-))
Kanga,
Sajnálom, hogy a kutyid ilyen megrázkódtatásokat okoz neked, sajnos nincs ötletem nekem sem, hogy miként bírd jobb belátásra a bútorokkal kapcsolatban.
:-(
Az enyémeknek nagyon sok játékuk van, szerencsére azokkal nagyrészt, meg néha a cipőinkkel elfoglalják magukat!
Azt hallottam hogy a kutyának ha leraknak valami fadarabot azzal elidőzik és el is fárad bele......
Az egyik barátnőm rossz fakanalat adott a szintén lakásdizájner kutyájának és neki bevált.....
Vacsika nagyon jól van, 3 hete voltunk Vele fogkő leszedésen, múlt hétvégén veszettség elleni , és kombinált oltást kapott a drágám.
Most Mex beteg vagy?
Régebben a Vacsi is köhögött vagyis inkább fulldoklott, olyankor megmerevedet az egész teste.
Az állatorvos elmondta, hogy mitől van. Leírni így elég hosszú lenne, majd kedden kora este felhívlak, azért nem hétvégén , mert elutazunk és csak hétfő késő este érünk haza.
Szabina, jól emlékszem, hogy most volt a névnapod? Ha igen, boldog névnapot!!!
Heho, Kanga!
Ferdi is evett egyszer egy fél szappant, máskor pedig kb. 6 db tisztasági betétet! Minden éjjel kihányt egyet-egyet. :-) Nagy élmény volt, és mire rájöttünk, hogy mi az! Amit viszont rendszeresen ellop és szétrág, azok az ajakápolók! Azt imádja valamiért. Szerencsére nagyobb pusztítások azért nincsenek a rovásán. Egyébként mopszoknál sajnos szerintem sem túl hatásos a bünti.
Miszi, ez a kis Leila nem semmi!:DDD Nagyon jot nevettem az eseten!:)
Prezlikem most vacsorazik, o nem tudna bealudni rajta!:))
Kanga, lakasdizajner kiskutyad ma tenyleg nagyon kiakasztott! Meg is tudom erteni!:( Nem sok okos jut eszembe neveles ugyileg. Ajanlani tudom esetleg a Kutyapszichologia cimu konyvet, abban ugy emlekszem van ilyesmirol szo.
Szabina, nagyon megtisztelo!:) Majd szeretnem elolvasni en is!
Kanga: Hát, tanácsot sajna nem tudok adni, mert én is rendesen küzdök az én tornádómmal... Nekem a múltkor egy fél szappant és némi fürdősót eszegetett a drágám. A maradék fürdősóval persze tele volt a lakás. Azóta a gardróbból ki van tiltva, ott tartom a piperedolgokat is, dehát nem rakhatok mindent méteres magasságokba! Én sem tudok vele mit kezdeni... Szerintem most vannak a lázadó kamaszkorszakukban, reménykedjünk, hogy előbb-utóbb majdcsak kinövik ezeket a hülyeségeket!
bocs ,hogy nem írtam,de a tanulás semmit sem változott. jövő héten szünet :-).
zdora: egy prézli nevű mopszról írtam mondát :-). mex sokkal jobban van ahogy oris is mondta :-). valahogy mex rengeteget befullad vagy köhög (nem tudjuk eldönteni melyiket csinálja). mintha nagy levegőket venne,de közben köhög is,komolyan mondom jó orvoshoz vittük mexikémet.
Bárcsak Pöcök is ilyen nyugis lenne! :o( Állandóan csak rombol, ha nem vagyunk otthon és már nem tudom mit tegyek!
Ma is fél órára magára hagytunk, amíg elmentünk dokihoz.
Ezalatt beszart, bepisilt, és valahogyan hozzáfért Zoli táskájához. Kiszedett belőle egy nagyon fontos iratot és miszlikekbe rágta. Mindezt az ágyon.
Tegnap az ágyterítőt rombolta szét és a lepedőt kezdte el ismételten rágni, valamint a vadiúj ágyon legutóbb kapart lyukat rágta tovább. :o(
MIT TEGYEK VELE???? Rendesen etetem, itatom, sétáltatom és inkább szóban fenyítem, mint fizikailag.
Mostmár ott tartunk, hogy rászólni és elgyepálni is fölösleges, mert teljesen tökagyú!
Sosem tanul a fenyítésből. :o(((
Most ki van zárva a nagyszobából, de szerintem mire hazaérek, megint szaladni fog a ház velem együtt. :o(((
Hiába szeretem ezt a dögöt, sajnos mást nem tudok mondani, ha ilyeneket csinál annak előbb-utóbb rossz vége lesz, mert nem bírjuk anyagilag a rombolásait. :o(((
Nem vehetek minden hónapban egy komplett bútorzatot a lakásba, mert a kisasszonynak tombolhatnékja támad. :o(((
Ha valakinek van valami ötlete, hogy hogyan szoktassam le a baromságairól, az lécci írjon!!!
Most nagyon elkeseredtem emiatt a dög miatt! :.o((((((((((((
Sok puszi Neki! Joda is átesett ezen, a mopiknál gyakori és ahogy nézem Leila is fogászatra megy előbb utóbb!
Leila milyen bamba lesz, ha bealtatják! Már előre megmosolyogtat, ha csak rá is gondolok! :-)))
Egyébként természetileg is egy agyhalott a drágám, de én így imádom!
Így is hívjuk otthon. :-)) Annyira el tud bambulni, hogy semmivel nem lehet belőle kizökkenteni és hát nem egy észlény na. ...... de baromi jól áll neki. :-)
Tegnap este pl. belealudt a kajástálba. Leraktam elé a vacsorát, Joda rendesen eszegetett, Leila pedig leült a tál elé, belerakta a fejét és bealudt. Akkor kelt fel mikor felborult a tál és nézett bambán, hogy ez hogy történhetett. Nem hittem a szememnek....
:-))) Na mindegy. Füge hősies helytállásáért sok puszi és jutifali jár! Kérem mindkettőt átadni! :-)
Fügének délelőtt kihúzták két tejfogát, sőt a bűzmirigyét is ki kellett nyomni. Végignéztem az altatást, majd kint megvártam, míg elkezd ébredezni, de még mindig holt kóma volt, mikor eljöttem dolgozni. Még jó, hogy anyukám ma jött fel Pestre, így tud rá vigyázni. Az előbb hívtam, Füge baba már rohangál! Szóval minden oké... Csak olyan rossz volt olyan "élettelenül" látni! Szegényke próbált menni, de nemigen jött össze neki, folyton szétcsúsztak a kis lábai, a drágám nem is értette teljesen a dolgot, hogy mi történt vele. Inni sem akart, úgyhogy fecskendővel kellett itatni, de már túl vagyunk rajta Hál'Istennek! A Fogtündérrel még számolunk! Ezt a két apró tejfogat már igazán elvihette volna magával!!!
Anika: Az ebugatta.hu-t ha nézegeted(általában pénteken már rajta van a másnapi, szombati adás tartalma), akkor könnyedén megtudod, mikor lesznek betervezve a mopik. De pénteken már én is többet tudok mondani, mert megjön hozzánk a kazetta, majd megnézem és írok, ha lesz.
Úgy látszik, használt a sok gyógysimi, Ed már tök jól van, tegnap jól leamortizálták egymást Mex - el, így azt is jelenthetem, hogy Mex is meggyógyult :))
Köszönöm szépen a gyors válaszokat! A kiskutya a barátnőméknek lesz, de mivel nekem van nethozzáférésem így én a neten nézelődöm, ő pedig az újságokban. A kiskutya kiválasztásával nem hiszem hogy gond lesz, mert az apukája régen dobermannokat tenyésztett, szóval tudja, ill. biztos el tudja dönteni, hogy tenyésztő az illető vagy szaporító. De köszi mégegyszer a segítséget!!!
Október 30-án a budaörsi Tesco parkolójában kutyusokat fogadhattok örökbe!!! délelőtt 10 órától délután 14 óráig
Pont szombaton megyünk arra és szeretnék benézni a Fresibe.... Körülnézek, hátha lesz köztük gazdit kereső mopi. :o) Tuti, hogy a szívem fog megszakadni a sok-sok kutty között... :o(
Ha jól tudom Győr nincs messze tőletek. Ott biztos, hogy van egy tenyésztő, mert anno onnan szerettem volna hozni kuttyot, de sajna mire esedékes lett volna, már mindet elvitték.
Egyébként a KUTYA újságban nagyon sok hirdetés szokott lenni. Én is onnan néztem ki a címeket. :o)
Nincs közöttünk Győr vagy Moson környéki topictárs, így nem tudok segíteni. A kutty megvételére 2 variáció szokott lenni, az egyik, hogy elmész kiállításra és ott megismerkedsz tenyésztőkkel, meglátogatod őket és letárgyalsz egy apró kuttyot, a másik, hogy veszel egy Kutya újságot és felhívsz boldogot és boldogtalant, hol van kutyi és körbenézel. Ha mész kutyit venni, nagyon nézd meg a körülményeket is! Nézd meg, hogy milyen viszonyok között vannak, a szülök és a kölykök (hogy vannak tartva), az sok mindent elárul arról, hogy csak szaporítanak dögiket vagy tényleg tenyésztők.
Szeretnék érdeklődni, hogy Győr-Moson-Sopron megyében, esetleg Mosonmagyaróvár közelében van e mopsz tenyésztő? Mert bézs színű, fiú kiskutyát szeretnék, tk-vel vagy anélkül. Ha tudtok segíteni, légyszi írjatok! Köszi szépen!
Már voltak a bácsik szerelni is a lakásban, Sámuel teljes odaadással rajongott értük. A vizesnek nem volt meglepő, mert már volt mopszos lakásban, a burkolónak meg pláne, mert vizslája van, a vizslancs pedig kajlaságban vetekszik a mopival. A burkolónak sikerült egy fülpusszancsot is begyűjteni a jószágtól. A vizes táskájából egy csomó dolgot ellopott a dögi és hozta nekem, hogy cseréljünk.:-)))
Sejtettem, hogy Ördögöcske jóformán tökéletes apuka, de ez azért több, mint amire számítottam.:-)))
A frontos napok sok babát meggyötörnek, ezt be kell kalkulálni és nyugiban dajkálhatod a babut, ha van hozzá energiád.
Egyelőre ott vagyok bajban, hogy Sámuel elkövette azt, amitől tartottam, megjelölte a felújítás alkatrészeit, minden elérhető új dobozt megszentelt, így a dobozokat már több helyen "felmostam" és pisiszag helyett tömény domestosszag terjeng a lakásban (az sem jó).
kanga: a videjót várom, msn-en biztos átjön majd. Imádnivalóak a törpicsekek,ahogy beszélgetnek, bár mindenhogyan azok.
Kata: na akkor lassan indul a kupigyártás, de a végén szépek lesztek és az a lényeg. Sámuel meg kap egy csomó bácsit társaságnak :-)
Ördögöcske tökjó papája a Bencének, ma éjjel is ő bajlódott vele. én totál ko voltam egy idő után és ahogy kivette a kezemből és becsúsztam a paplan alá kapásból elaludtam, nem is hallottam meg a sírást. Sírásra ébredtem és pont szitkozódni akartam, amikor feltűnt, hogy be van csavarva a pokrócba, szóval ez nem hiszti, hanem a következő kajaidő. Ma sajna 3 óránként jelentkezik kajáért és sokat van ébren, és egész nap tök macerás. Ezek szerint változik az idő. Most, hogy mehettünk volna sétálni és séta közben telt volna le a 3 óra ezért nem mentünk, persze, h tovább alszik. Remélem már elment a front és nyugisabb lesz a délután meg az este.
Akkor Bencécske is szépen növöget és lassan talán ő is bírni fogja a 6 órát éjjel. :o)
Szombaton voltunk Niki anyukáját megköszönteni és természetesen Bendike is ottvolt.
Mikor megérkeztek, fél szemmel körbenézett, majd durmolt egy picit. Aztán fél óra múlva felébredt, evett egy picit, majd miután jóllakott, Petiék lehozták a kisszobába az ágyra. :o) Olyan édi volt! Vagy fél órán keresztül nézelődött, magyarázott kézzel-lábbal és nevetett nagyokat. :o))
Csináltam is róla egy egyperces videót a fényképezőgépemmel. :oD
Holnap behozom és ha fent lesztek a neten, akkor át tudom küldeni. :o)
Kata,
Sámuel uraság hogy tűri a felújítást?
Gondolom jó hangosan osztja a munkát az embereknek. :o))
Akkor alakul azért a dolog. Ha már megy a négyórás etetés, akkor szép lassan az éjszakai móka is elmúlik.
Mesélj arról, mit szól Ördögöcske a pici fiához!
A felújítás a jövő héten indul. Kedden jön a vizes, akkor még megnézi, hogy mit kell még megvennie (csövek, boyler, szifon, ...), aztán megbeszéljük, hogy mikor veri szét a füredőszobát ő, mert 8-án már jön rombolni a burkoló.
Felújításról majd kaptok folyamatos helyzetjelentést.:-)))
Jó, hogy rákérdeztél, mert legalább eszembe jutott, hogy tegyem ki a kád céduláját és a pénzt, mert holnap délben hozzák.
A genetika zh úgy működik, hogy jegyet nem ad, csak pontot, lesz még 1 zh, aszem, csak arra megy ki az egész, hogy mehess vizsgázni.
20-ból kemény 6 pont lett...:( (pedig télleg bazi sokat készültem rá...)
A E. coli cuncibogárról csak annyit, hogy én 3 éve szenvedek vele, az orvosom nem tud már mit kitalálni, de mostmár elkezdett eltűnni hálistennek.
Csak utálom, hogy lassan bérletem lesz a nőgyógyhoz miatta.( Különben szegény jószág teljesen terméászetes a bélrendszerben, csak máshol nem.Állítólag úgy is átpályázik oda, ahova nem kéne, ha nem jó módszerrel törülközöl..)hülye baci!
na, pusszantás, megyek, és dalolva fogok takarítani ennyi szivatás után...:)
Bendegúz átlagosan 4,5 óránként hamizik. :o) Habár megesett 3-4 napja hogy másfél óránként kért enni. Az éjszakai 6 óra alvás általában megvan, de amikor hasfájós, akkor van úgy, hogy Nikiék ébren töltik az éjszakát.
Bocs Kanga, nem voltam gepnel, Prezlat setaltattam!
Zsuka, remeljuk hamar beall a hosszabb alvasra Bence! Noverem kislanya masfel eves koraig rosszul aludt, de ha jon a foga, akkor most sem az igazi. Neki meg nem sikerult ot oranal tobbet aludni egyhuzamban, miota megszuletett a lanya.:(
Nalunk remelhetoleg Prezla nyugodtan fog tovabb aludni ejszaka. Tobbszor elofordult mar, hogy ejjel valamiert felkeltem, kimentem a konyhaba ( veszelyes terep, foleg ha nyitodik a hutoajto:), villanyt kapcsolgattam es nem jott ki utanam.
kata: Hát nem tom régen hogy volt, de azért van benne némi igazság, amit mondanak. Tényleg jó elmenni szopi előtt pisilni, mert annyira rámjön közben néha. Az egyszer az egyik, aztán a másik, az most is igaz. És tényleg csak akkor kell fejni, ha marad benn tejecske szépen, de szerencsére marad. Meg megvan hozzá a rossz emlék is bíztatásnak. Asszem ezt nem is írtam még neked. Szóval az érzéstelenítő utáni napon azt hittem leesik a fejem, annyira fájt, még ajánlgattam is transzplantációra, de nem kellett. Az volt a varázsmódszer, hogy 2 óra alatt le kellett küzdeni 3 liter bármilyen löttyöt. Na képzelheted mit okozott ez a z éppen beinduló tejtermelésben. Ott álltam este mint a megtestesült mizó reklám, a mellszívóban meg egy pici szelep nem volt jó, a tejkonyha csak nappal működik a kórházban, én meg kapartam a falat vizes borogatásban. Igaz, csak két órát volt részem a pokoli kínban, addígra az ördögöcske szerzett jó mütyűrt.
Kanga: Akkor Bendegúz már igazi nagy baba, ha ennyit kibír, és szépen gyarapszik is. Mondjuk Bencét se kell félteni olyan zabagép, mint egy kis hörcsög. Vasárnapi állás szerint 60 dekát kapott magára,mióta hazajöttünk. A hátára fektetve tök mókásan néz ki pucéran, olyan, mint egy jóllakott gesztenyeember :-) Ja és ma, csak kerek 4 óránként kelt fel éjjel enni, és a reggeli hami előtt is fenn volt jóval előbb, de akkor is csak akkor követelte a tejecske adagját. Ez már maga volt a kipihent éjszaka.
Nagyon édik a képek! :o) Melyik Afi és melyik Dóri? :o)
Zsuka,
Tök jó, hogy Jas ilyen jól viselkedik. :o)
Bendegúz már végigalussza a 6 órát éjszaka és sokkal többet eszik. (Nikinek már fejnie sem kell, mert a pici meghamizza az összes tejcit) :o) Már 1 kilót gyarapodott és nagyon nagyon édi. :o)
Nekem csak annyit mondott - az én időmben is öreg - védőnéni, hogy csak akkor kell fejni, ha nagyon tele van szoptatás után a mell, ha nincs akkor egy kicsit nyomkodjam még ki, aztán ágyesz, bugyesz. Manapság minden kismamától azt lehet hallani, hogy a fejés a legidőigényesebb, ez meg elég furi.
Mostanában hogy kell szoptatni?
Az én időmben egyik etetésnél, az egyik mell, a másiknál a másik volt étlapon. Ha a kölök rendesen kajált, abban nem sok maradt, igaz, hogy nem volt agyonfejve.
Vedd kicsit lazábbra a dolgot, mert belerokkansz! Ezzel nem azt mondtam, hogy ne tartsd be, amit mondanak neked, csak nem kell annyira pontosan mindent betartani.
Ps. A kismamás topicot ne nagyon nézegesd, mert attól a rengeteg félsztől, meg hülyeségtől, ami ott van csak becsavarodik az ember!
Kata: hát remélem már csak nálunk is 3 hét van, a hosszabb éjszakákig, mert ezt nem lehet sokáig csinálni. Igazából nem az etetés a gáz, hanem, hogy utána le kell szívni a maradék tejet, elmosogatni a mellszívót, szopi előtt elmenni pisilni, aztán reménykedni, hogy nem ébred fel kakilás közben.
Anna: hát Jas tényleg nem az a depis fajta. A látogatások után tudomásul veszi, hogy jöttünk, voltunk és elmentünk. De meg kell várni, amíg éjjel nem kel a baba, mert akkor nem hiányzik, hogy láb alatt legyen, amikor az ember amúgy is ki van akadva a kevés alvástól, meg mert már mindent megpróbáltunk és mágis sír.
A hajam nem tom gyorsan nő-e de szeretném, ha ki lenne igazgatva és össze lehetne fogni utána, de mivel ritkítva lett vágva anno elég sok le fog esni belőle :-(
Tegnap igazából a coli bacira kaptam fel a fejem, utána egy horror volt amiket meséltek róla.
Érdekes, hogy gyerekkoromban én is uszodáztam, de még csak nem is hallottunk arról, hogy ilyen komoly fertőzéseket összeszedtek volna a társaink. Ebben a nagy higiéniában nem jó valami!:(((
Riki!
Ne legyél ideges, mindenféle coli bacit előszedtek, nem csak az e-colit!
Csak biztatónak mesélem, hogy mind a 2 kölök 6 hetes korától kialudta a 8 óráját. Úgy csináltam, hogy este 10 után csak akkor etettem meg a kölköt, ha magától felébredt és sírt a kajáért. Szép lassan tolták ki a felébredést reggelre.:-)))
Amúgy az én kölkeim újszülött és csecsemőkorában nem volt divat az éjszakai etetés, azt mondta a dokinéni, hogy max. teát kaphat a gyerek, de én úgy gondoltam, hogy jobb a tejecske nekik.
Próbálj meg abban a 4,5 órás pauzában Te is pihenni!
Naná, hogy rájött Jas arra, hogy babut rejt a kocsi, hiszen ő az orrával nézi a kirakatot. Azt se felejtsd el, hogy a babunak Zsu és Ördögszaga van.
Az öreg kuttyom egy vad jószág volt, de rokont soha nem ugatott meg, még akkor sem, ha előtte 1x sem látta. Az állatdoki mondta, hogy a rokonokban is megtalálja a mi szagunkat, ami kellemes neki.
erről az uszodás vízről nekem is rossz élményeim vannak. Olyan 8 évig jártam úszni, és azért kellett abbahagyagnom, mert Klamidiás lettem. A tüdőbajos változatát kaptam el. Az egész nyaram ágyban fekvéssel telt, a tüdőm "dugig" volt vízzel, és nagyon szarul voltam.... Fantasztikus volt egész nyáron ágyban lenni. :(
Bátyám is elkapta ezt, szal' 1étemlű volt, hogy honnan szedtük össze.
Akkor gyorsan nőhet a hajad! :) Mikor lent voltam, akkor még nagyon tudtad volna összefogni.
Amikor az enyém megnőtt, és Mindenki mondta, hogy vágassam fazonra, baromira nem akartam, mert örültem, hogy végre megnőtt. Levágattam, és már most hosszabb, mint volt, mielőtt levágattam. :)
Tényleg, mikor költözik föl Jas? Sokat vártok még?
Erről, amit KATA mondott, jutott eszembe, hogy Dóri Hektor nevű fiához hívtak kutya-pszichológust, mikor baba született, mert a kutyi depis lett. Olyan jót röhögtem rajta! :)
De Jas nem az a depis típus, ahogy megismertem! :D
Jó sokat keltek hozzá, remélem hamar túl lesztek ezen a részen!
Hát, ez jó kérdés, hogy mennyit tanulok... Kb. u.az a válaszom, mint Aninak. :)
Van, hogy nem tanulok semmit-mint pl ma sem:D- de van, hogy agyba-főbe szivatnak, és akkor kb. egész 7végén.
Amikor 5-8.-os voltam nem tanultam sokat, és mégis majdnem kitűnő tanuló voltam. Sajna ez már nem így működik! :( Valszeg' ez akkor azért ment könnyen, mert mindig szép vázlatot írtak a tanárok, és már abból meg lehetett jegyezni.
9-10-.ben semmit nem tanultam, meg is volt az eredménye, bár akkor is 3-4-es tanuló voltam. Idénre megjött az eszem mert tétje van a dolognak, igaz, becsúszik egy 3as párszor, de csodák nincsenek. :)
Viszont azt utttttááááálom, hogy a tanárok azt hiszik, hogy a szünet tanulásra van... :@
Töri fakt 50 oldalas tz Rómából, meg nyelvtan, irodalom, angol doga-eddig....:'(
Ja, amúgy ma tök vicces volt. Úgy elcsesztem a fakt dogát, hogy a végén már magamon röhögtem... Akkora baromságokat írtam, hogy mikor 1 órával később végiggondoltam, télleg majdnem a fejemet vertem a padba. A nagy elcseszés oka az volt, h hulla fáradt és reggel iszonyat kómás voltam. Mind1, ez van.
Képzeljétek! Tegnap elárasztotta a víz a fürdőt. Este tusoltam, és mire kiszálltam a kádból, kb. 1-2 cm-es víz úszott a fürdőben, minden túlzás nélkül... Naggyon komoly volt. Amire fölpucoltam lett éjfél... :P
Kata!
A biosz tancival nincs baj úgy igazán. Annyi volt a szitu, hogy Ő csak pl.-t mondott, amit nekünk persze nem kellett tudni. Csak úgy vicces volt... :)
Mikor lesz kész a fürdőtök?
Ani!
Nah, látom a matekkal Te sem vagy kibékülve. Magam részéről ki nem állhatom, bár a tancinak volt felém egy nagyon rendes húzása, amin nagyon meglepődtem.
Pont ma beszéltük a többiekkel, hogy amikor általánosban exponenciális egyenletekről, meg logaritmusról hallottunk, akkor az milyen extra dolog volt, most meg mi is ilyen hányásokat veszünk. :'(
Te milyen fősulira is jársz?
Riki!
Szasza hogy van?
Itt van egy tünci-bünci kép Afiról meg egy Dóriról:)))
Kata: Jas rájött, hogy benne van a babakocsiban. Ma mentünk együtt sétálni. Teljesen rá van kattanva, jó értelemben. A fodrásszal még várok, mert szeretném, ha vágás után is össze lehetne fogni, de az most is csak csatt hegyekkel sikerül. Mikulásra majd lesz már akkora, mert karácsony körül nem akarok fodrászhoz menni, mert akkor rengetegen vannak, igaz szépen tartja az időpontokat a csaj, de most is egy héttel előre kell szólni.
A levelesládám ki van pucolva mindíg 20 % körül van, csak sz volt as mailbox egy darabig. Mástól se jöttek át. a freemailos címem jobban műxik: barcza_zsuzsanna@fremail.hu
Dóci: hát az éjszaka elég gáz. 3 óránként eszik akkor is, csak babusgatni kell mert fáj a hasa, szóval mi igen keveset. azért bíztató, hogy már nincs messze a 6 órás szünet. Nappal már lehúz egyeben 4,5-et 1*.
Ed is beteg lett..csúnyán köhög és begyulladt a szeme is. Megröntgenezték, kapott szurit, szednie kell vmi bogyót, és naponta háromszor kell a szemébe cseppenteni :((( Ennyitől ki is készült tegnap szegény, ma reggel már valamivel vidámabb volt :-/
hello, szetter-topikba írtál egy ír szetterről: fiú vagy lány? mamámnak szeretnék egy szettert, de ő "lányos" mama, szukát szeretne..
választ lécci az e-mailemre
kösz
lp
Sziasztok! Micsoda kérdés ez kérem? Senkinél nem lett volna jobb helyen a Fanni mint nálad! Megérdemlitek egymást! :-) Persze jó értelemben! :-)
Hogy telt a hétvégétek? Remélem úgy alakult ahogy szeretted volna és minden rendeben!!!! Nem a kutyukra gondolok! :-) Kiállításon Lüszi hogy szerepelt! Mesélj légyszi! Huszon nemtomhány bébi shar pei között indult a drága, rödtön elsőre nemsemmi létszám! Mopszok összesen nem szoktak ennyien lenni különböző osztályokban sem.... Nekünk könyebb jó eredményt elérni! :-)))
Koszonom kerdestek, mar sokkal jobban vagyok. Tudok nyelni es beszelni!:))) Nem gondoltam volna, hogy igy tud fajni egy franya tuszos mandula... ill. ketto.:)
Holnap meg tappenzen vagyok, kedden reggel megyek orvoshoz, akkor dol el a sorsom, de en mar mennek dolgozni. Jovo heten utan ugy is oszi szunet.
Kriszti, hetvegen anyos kevereket ittam, abban volt az is amit mondtal!:)
Zsu, nagyon tunderi lehetett Jas!:) Bence mit szolt hozza?
Heho, Prezlanak nemreg huztak a tej szemfogat. Altatasban csinaltak, de mi mar egesz jo allapotban kaptuk vissza a kislanyt - ertem ez alatt, hogy megfigyelesen ott maradt, es mikor erte mentem mar tudott jonni a laban. Nagyon rossz volt ilyen kis elesetten latni!:( Aztan rank is ijesztett, kapott egy rovid kis rohamot.:(((
Masnapra mar kutya baja sem volt, remeljuk Fuge jobban viseli majd!
Sokat segített a net, mert vagy volt ár, vagy volt telefonszám és így eléggé utána tudtam járni a dolgoknak. Ezzel és a csempe kifutó árával kb. egy 100-ast tudtam spórolni, azt majd elköltöm az előszoba festésére és a pvc-jére:-)))
Mivel a fotón sötét James nyelve, azt hittem egy gesztenyét vagy makkot talált.:-)))
Nem esett! Sőt, még a nap is kisütött egy picit. :)
James szájában a nyelve van. :) Az lóg ki. :) Tényleg nagyon élvezte, de mi is! :)
Te nagyon ügyesen vásárolsz!!! Mi anno a fürdő csempéjével jártunk nagyon jól. Kméten megtaláltuk akcijósan, meg is vettük volna, de nem volt elég. Erre elindultunk apuval a Budaörsre egy kiskereskedésbe, amit nagyon ajánlottak, de (nem sajnos) eltévedtünk és így teljesen véletlen ráleltünk a kinézett csempe importőrére, ahol jóval az akciós ár alatt megrendeltünk és már nem is emlékszem miért a végén még ebből is kaptunk kedvezményt. :))
Úgy tud az ember örülni az ilyen apróságoknak. :))
Igazából nem betegedtem le, de köhögök a többiekkel együtt. Holnap megyek a patikába és veszek egy hekto köptetőt a családnak.
Nem esett az eső?
Az 1. képen van valami James szájában?
Tök nagy fazon az úrfi, látszik, hogy ő az erdő hőse.:-)))
Voltunk ma kádat venni, megint sikerült jól vásárolni. 29.900-ért vettünk a Baumaxban dizájnos Fiji acryl kádat. Már láttam korábban máshol is, de 45-ért. Tényleg muszáj mindennek utána menni, mert félelmetes árdifik vannak.
Még vettünk szellőző ventillátort is, meg kaptunk a csempéhez sarokvédőt. Most már csak az nincs meg, amit majd a szakik hoznak.
mikor fog Jas hazaköltözni? Mennyit tudtok aludni Bencétől? A héten volt benn a kolléganő a suliban, akinek 1 héttel Bence előtt született a kisfia, és azt mondta ők most pár napja már 6 órákat alszanak éjjel. Gondoltam rátok, hogy Ti vajon mennyit bírtok csucsukálni. :)
ne is mondd az arcüreg gyuszit. nekem 3 éve minden ősszel van, így most már idejében előkaptam az infralámpát. Remélem nem hiába! Te nem betegedtél le ugye?
Délután voltunk a Normafánál sétálni. Nagyon jó volt! Jamie volt az erdő hőse ;) ő vezetett minket, de nagyon sasolt, nehogy elvesszünk. :) Találkozott és futkosott beaglekkel, láttuk egész közelből a kisvasutat... :)) És persze fotóztunk is:
A fene tudja miért sír esetekben mind a 2 kölkömnél bevált a pocak simogatása, nagyon klasszul elaludtak tőle. Az enyémek hason alvók voltak, ezért ha a simogatás közben hanyadt elaludtak, a hátuk mögé tettem egy kispárnát és olyankor az oldalukon szunytak, így nem zörögtek amiatt, hogy nem kényelmes az fekvésük.
Nem túl jó tiltani Jaspert a babutól! Fürdés előtt nyugodtan nyalhatna egyet, nem lesz Bencének attól semmi baja, legfeljebb a védőnőnek, ha elmondod neki. Ha sokáig tiltjátok, meg fogja bosszulni, leginkább egy jó halom tojománnyal valahol, ahová nem volt szabad bemennie.
Ne hagyd el magad, tessék elmenni fodrászhoz is, addig majd valamelyik nagyanyó, vagy Ördögöcske vigyáz az aprónépre és tessék nyugodtan pihenni is!
A levelesládádat is kipucolhatnád! Már egyszer írtam, hogy mi van veletek, de lepattantam róla.
Kata: na akkor fordított sorrendben válaszolok. Sétálni járunk, voltunk már hétközben is. Tök jól tűri, kaja után, amikor beájul ráadjuk a mókusruhát és irány a séta. Ennek hála csak akkor nyekereg, ha megáll a feneke alatt a kocsi. ma fél órát voltunk kint.
Egész jól boldogulok, csak akkor nem tudok vele mit kezdeni a mászkáláson kívül, amikor a fene tudja miért sír.
Jas még nem lakik itthon, de séta után ma is meglátogattuk a nagyszülőket babástul. Imádja a törpét, egyfolytában azon ügyködött, hogy meg tudja nyalni, úgy szagolt, hogy az ipari porszívók hozzá képest némák :-)
Hát felmértem a terepet, és lenne mivel foglalkozni magamon, mert eddíg csak a fürdés kontra hajmosás fért bele a napba. Bár a sétára emberi formám van. Ja és egész jól nő a hajam, mert már össze tudom fogni a hajam.
De jó, hogy Fannika már ilyen jól van! Füge is gyógyulgat, a füle már teljesen rendbe jött, a szeme is javul, bár az a szemcsepp, amit most kapott nem vált be, mert elkezdett váladékozni a szeme, úgyhogy többet nem is használtam. Mondta s a doki, ha furcsán reagá a cseppekre, azonnal hagyjam abba, mert ez egy bivalyerős gyógyszer, szétmarná a szemét...Tök jó. Csak az olajos szemcseppeket kapja naponta háromszor. Ha meglátja nálam az üveget, már menekül be a fotel mögé, mután elkaptam, sóhajt egy hatalmasat, hogy na, essünk túk rajta. Ma pedig, mikor jöttem el othonról dolgozni, egész egyszerűen lefeküdt a bejárati ajtó elé, hogy ne tudjak kimenni... Hát, megzabálom egyszer...
Csütörtökön viszem foghúzásra szegényt! Remélem, hamar túl lesz rajta! Anyu jön fel hozzám, úgyhogy, ha dolgozom is, nem lesz egyedül, hál' Istennek.
Most megy a Spektrumon egy dokufilm az e-coli baciról. Aszongyák, hogy a mosatlan gyümölcstől, a kellően át nem sült hústól, az igazi, nem a dobozos tejtől és - kapaszkodj meg - a víztől is lehet kapni. Csak bejön az uszoda! Lehet, hogy annak a vize Szasza szájába vagy orrába került.
Ahogy itt mondogatják, Szasza elég jól megúszta.
Ha nem láttad a filmet ne nézd meg az ismétlést, mert tiszta horror!
Tegnap voltunk dokinál a Fannyval.Kapott szurit, meg cseppeket.De azt mondták, hogy szépen alakul.Gömbölyödik is a kis drága.Találkozhattam Leilával és Jodával is.Zabálni valók.Eszem a kis dundus pocakját annak ía lányzónak!!!:-)Fanni is hízott!REMÉLEM eLIDA ELÉGEDETT VELEM! !-)
Jasper látta a Bencét. Illetve most látta másodszor, de most jött rá mit lát. A múltkor csak megszagolta. Most a Krisz felemelte a mopit, hogy korlátozva legyen a mozgása, a baba, meg pont akkor kezdett el dünnyögni, amikor a kutya a levegőben volt. Na egyből levágta, hogy ez kicsak úgy nyúlt a nyaka, szerette volna körbenyalni, de csak megszagolni engedtük. Aztán lerakta a mopit a földre de nem lehetett levakarni a gyerek környékéről, még a játszósmaci is megszűnt létezni :-)
ani,anna: ne is beszéljetek a tanulásról. amúgy is előre parázó vok(pl.:a jövő évi szurimtól :-(. ). ja,és elveszitek az élet kedvemet :-). amúgy azért kb.: naponta mennyit tanultok? mert én már most nyavajgok,mikor még hátra van a három negyede :-). matekból most vmi olyasmit kell megtanulnia az 5.a-nak hogy,ha azt nem tudod,akkor végünk :-(. mexet elvittük állat orvoshoz. kiderült: az egyik asszisztens nőnek mopsza van. a neve: zuzu. össze eresztettük mexel :-).
Kata: köszi jobbul a kisasszony, hétfőn már mehet suliba. Bár először a doki még nem akarta engedni, de amikor mondtam, hogy két hete otthon van, akkor azt mondta, hogy inkább menjen hétfőn, a gyógyszert úgy is tudja szedni.
Dórák ti hogy vagytok? Javulgattok????
Ezt meg a N.J-os topikban találtam, megtetszett, gondoltam bekopizom nektek ide:
Mária Füveskönyvéből az alábbi, kommentár nélkül:
"Ne szégyelld te azt, ha szereted az állatokat. Ne röstelld, ha egy kutya közelebb van lelkedhez, mint a legtöbb ember, akit személyesen ismersz. Hazug próféták és otromba, komisz emberek azok, akik megrónak e vonzalom miatt, s ezt mondják: "Az emberektől lopja el az érzéseket, melyeket a kutyára pazarol! Önző, rideg fráter!" - ne törődj velük. Szeresd csak nyugodtan kutyádat, ezt a csillogó szemű, fáradhatatlan barátodat, aki nem kér barátságáért mást és többet, mint valamilyen szerény koncot és egy-egy simogatást. Ne hidd, hogy gyöngédség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért - te sétálj csak kutyáddal. Jó társaságban maradsz; s Isten tudja ezt. "
Ahogy leírtad a genetikai számításokat nekem a biztosításmatematika ugrott be, az is tömény, ha ilyen + ha olyan számításokkal foglalkozik. Csak arra emlékszem belőle, hogy logaritmussal számoltunk és valami eszement hosszú képletek, meg számok voltak. (Egyszem kettesem ebből volt, de csak azért, mert rossz puskát vettem elő.)
Mi most kezdtük el venni a biokémiát, de már most undorodom tőle...
Múlt órán hangosan fölröhögtem, amikor a tanár előadta, hogy a nem tudom mire tudok példát is mondani. Erre mondott vmi rohadt hosszú nevű akármit. ( na ez most nagyon értelmes volt:D látszik mennyire értem az egészet 8P)
Na mind1. Szal néztem az osztályt, és mindenki ült bambán... Elég nevetséges volt.
A biosztanártól utánna meg is kaptam a magamét! :P
Tök jó dolgokat tanulsz. :o) Bárcsak nekem is lenne annyi eszem, hogy ilyen suliba járhassak... De sajna fizikából és kémiából sík hülye vagyok.... Még a matekhoz is idő kell, amíg leesik, hogy miről is van szó. :o) Utána már megy a dolog.
Elfelejtettem mondani a héten: Mazsikácska kedden volt kettő éves nagy cicafiú!!!!
:))
Kata: a genetika csak arról szól majdnem, hogy valószínűségek.Különben nem tudnák megmondani az apasági teszteredméányeket se:)
Például ilyenek, hogy van 3 kölök, papa-mama-szerető, és mindhez meg van adva az ABO-Rh-meg néha 1 minor vércsoport.Mond meg, melyik gyerek kié.
A kedvenceim az olyanok, mint pl: akondropláziás nő hozzámegy egy neurofibromatózisban szenvedő faszihoz, mennyi az esély, hogy gyerek egészséges lesz.(egyébként 25%)
Meg persze tudni köll, hogy mi hogyan öröklődik...
Szóval nem az a szorgalmasan seggelhető tantárgy.
De legalább érdekes.A fizikai kémiáról ugye ezt nem lehet elmondani...
Még nem lehet tudni, mikor lesznek a sztárkutyák a tvben?
mex,gombás is és atkás is. de,senkit sem fertőz mert megfürdettük abban a büdös löttyben.meg egy csomó szurit kapott és porral is megszorták(asszem holnap lesz a negyedik alkalom,hogy ezzel a betegségeivel visszük vissza.lassan anya fizuja rámegy mex meggyógyítására) :-). sajnos a bikáson,mondta apa,mindenki elviszi a kutyáját mextöl mikor nem fertőz. szegénykém..... én mostanában nem tudom levinni sétátatni,mert első a tanulás: magatartás:egy 5ös szorgalom:egy 5ös magyar irodalom: kettő ötös magyar nyelv: egy négyes angol: öt ötös természet ismeret: egy ötös és egy ötös alá informatika: egy ötös matematika: kettő négyes és egy ötös rajz: egy ötös tesi: egy ötös honismeret: egy négyötöd . csak mikor megjövök a suliból akkor egy háromnegyed órára tudom csak levinni mexet :-((.
Laci11: Bocsi, hogy most válaszolok, de az elmúlt napokban kicsit behavazódtam. Köszi, Szasza már sokkal jobban van!
Remélem a te kutyidat elkerüli ez a fránya atka dolog, most olvastam vissza, hogy Mex is atkás lett. Szörnyű, hogy ez mennyire gyakori lett a mopiknál is!!! :-((((
Kata: Apja tudott mindent, mert minden nap beszéltünk telefonon. Vasárnap hajnalban ért haza, picit előbb jöttek, mert csak hétfő estére tervezték az indulást, de a láz miatt már komolyan aggódott ő is. Aztán még herpesze is kijött a kicsi lánynak, úgyhogy éppen elegem lett. Voltunk a nephrológián, a doki a leletek alapján egyértelműen vesemedence gyulladásra gyanakodott, bár furcsálta, hogy az ütögetésre nem fájt a Szaszának. Pedig biztos nem fájt, mert az én kellően kényes kicsi lányom biztosan mondta volna, ha egy ici-picit is fájt volna. :-)
Ma reggel mentünk uh-ra, ott a vesén nem látott elváltozást, viszont a vizeletet zavarosnak látta. A héten még nincs suli, hétfőn már mehet, bár a mostani antibiotikumos kezelés után kezdődik egy újabb :-(((
Aztán ma napközben néztük a Kill Bill második részét, természetesen Lu ügynök is nézte velünk. Amikor vége lett a filmnek, látom, hogy Lu lefejezte a nyusziját és kiszedte a bélését. A kedvenc nyusziját gyilkolta szét! Ez tőle nagyon szokatlan, mert ő nem rongálós kutya. Mondtam is a Ferinek, hogy nem lehet túl sok ilyen, öldöklős filmet nézni a Luval, mert még a végén pitbull lesz belőle!!! :-DDD
Zdora:Látom te szerkeszted a tar.hu/indexforum című oldalt!!!!Nagyon örülünk hogy minket is felraktál sziddel!!!!!!!küldök majd 1 csomó képet mindenhová, ha lesz végre új szkennerünk!!!!:o)
mindenkinek előre is jó hétvégét, mert sajna valószinűleg ezen a héten már nem tudok írni!;o)
most nincs kedvem nagyon mexről irogatni :-(. voltunk dokinál kapott antibiutékumot mex. azóta sokkal jobban van. már nem sántikál. mivel tegnap óta szépen sántikált.
Most en robbantam le, ki is irtak tappenzre - ma este Zizz apolt, holnap moppi fog:). Megfenyegetett a doki, hogyha nem gyogyul meg a mandulam rohamos idon belul, akkor mehetek a gegeszetre...:(((
Kaptam Cataflamot is, annyira faj(t) a torkom...:(
Én meg ma hoztam a Tuskóból egy csomó cézárt, alig fért be a polcra. Sámuel végig követett, nagyon aggódott, hogy én kajolom meg a cézárjait. Meg is nézte hová pakolom. :-)))
Láttam sharpeiben Ti is a feketére utaztatok (nekem fekete mopszom van). A fekete színű kuttyok bőre kevésbé érzékeny, mint a világosé, valószínű Lucy ezért is került el minden sharpeies bőrérzékenységet. Ez szempont volt a kiválasztásnál?
Kata: de, jártam fizkémre, csak nem sikerült felfogni, mi a fene van ott.:(
Méhecskeszerkóval meg az van, hogy Béla a 7végén le fogja kapni, de mivel csak telegráccsal tudunk fotózni, meg kell várni, míg egy bizonyos haverja ráér, és átrakja cdre az összes képet, mer nekünk nincs olyan kábelünk, ami kéne.
na., puszi mindenkinek, örülök, hogy Fannika javul, stb,
Fannika kicsattan és nagyon jól van.Lucyke egy vérvonalas "dísz" shair-pei vagyis nincs túl tenyésztve,ez mindössze annyit jelent nála,hogy akkor jó egy ilyen kuty ha nincs gond a redőkkel.Nem kell tisztítani és felvarrni.Képeket majd rakunk fel de egyelőre atechnika meggátolja a dolgot.Pusszantás
NAGYON JÓK LETTEK A KÉPEK!!! KANGAROO,GRATULÁLOK :-). mexet estefele szoktam sokat simogatni,puszilgatni (bár az orvos megtiltotta,hogy puszilgassam,de és!?).
szegényke állandóan köhög :-(. holnap megint vissza megyünk a dokihoz mexel. most éppen itt fekszik a lábamnál. tegnap jövünk haza anyuval a vásárlásból és mit látunk a konyhába? apu ölébe a mex és simogatja :-). apu nagyon szereti mexi pockot :-).
én nem bírok ennyit tanulni,6óra óta fél 9-ig tanultam: honismeretet,angolt(azért is kell tanulni sokkal többet angolt,mert tagozatos angolos vagyok,laci is (ide azok kerülnek akik jó angolosok.),történelem,nyelvtan,irodalom,természet ismeret,informatika(ma CSAK ennyit tanultam.CSAK!csak!csak!. jó,hogy nem állatok vagyunk! jó tudom,ennél már csak rosszabb lesz,de én ebbe beleőrülök! doci: nem akarok kíváncsiskodni meg semmi közöm hozzá.... te tanár vagy? vagy még tanulsz? lehet,hogy most hülyeséget mondtam :-(.
Miért kellett volna orvoshoz menni? Irmi nem beteg! Láttad a képeket, amiket vasárnap feltettem róla? Kanga volt a mi állatorvosunknál, lehet, hogy azzal keverted össze, nem? Örülök, hogy Jodáék jobban vannak! A kis Leilának testvéri puszit küld Ferdi, Jodának meg csak simát!
Szasza tünetileg jobban van, a szombat nagyon gáz volt, estére 39.1 lett a láza. Alig bírtam levinni neki. Ezért muszály volt elkezdeni az antibiotikumot. Tegnapra készen lett a vizelet bakt. eredmény is. Abban is van e.coli bakt. De szerencsére más egyéb nincs. A laboros is azt mondta, hogy nem olyan gáz, ezeket gyorsan el lehet tűntetni antibiotikummal, csak azon csodálkozott, hogy miért ilyen erőset kapott. Na, mindegy, holnap megyünk a nephrológiára, kiváncsi leszek, ott mi lesz.
Kanga: Gratula a fotóhoz!!! :o))))
Fanniék: Jaj, de örülök, hogy írtatok!!! És annak méginkább, hogy Fannika ennyire jól eszik és ilyen jó sora van!!! :o)))
Miszisi: Köszönjük a gyógypuszikat, átadtam! Hogy bírod így kínozni magadat? Én nem bírnék egy menhelyre sem bemenni!!! Le a kalappal előtted!!! :o))) Bár a minimenhely szerintem felüdülés a kutyáknak az illatos után! Sok sikert és lelkierőt hozzá!!!
A Feri hazajött vasárnap hajnalban és hozott a Lunak egy csomó cézárt :o))))
Ja és áradoztam neki is a Fanniról, meg megmutattam a képeket, erre ő is azt mondta, hogy hogy-hogy nem tartottam meg? Neki is aszontam, amit az anyunak, hogy nem akartam harmadik kutyát, ha mondjuk a Fanni (dobim) nem lett volna, akkor egy percig sem gondolkodtam volna rajta, igaz így is megfordult a fejemben, de aztán eszembe jutott, hogy ha éppen nem ilyen nyugis időszakokat élek, akkor már sokkal nehezebb három kutyával. Pedig még a Szasza is emlegeti, hogy milyen édes volt és mennyire hiányzik. Csak a Lu ügynöknek nem hiányzik a törpike, mert ő halálosan féltékeny volt. :o)))
És hogy hallom milyen boldog kis család lettetek.....?! Mégjobban örülök!
Fanninak a törzskönyve és az oltási könyve nálam van. Meg a malackája is, amit a régi gazdi küldött még el.....
Nagyon sokat gondolok ám rátok, hogy hogy vagytok....
Nemcsak a Fannira, hanem úgy egészében rátok, Lucyre és rátok. Remélem nagyon sok örömötök lesz a Fanniban is, bár én ebben biztos vagyok, nem csak remélem.
Örülök, hogy szépen gyógyul a szaros, bár hogy ilyen jól eszik az számomra csoda.
Mondjuk nem volt annyit velünk, hogy megismerjük, hogy milyen is az étvágya valójában, de ezekszerint beles a drága! :-) Alig várom, hogy lássalak titeket és Lucyt is!
Hívjatok, hogy mikor menjünk vissza a dokihoz.
Szerdától azaz holnaptól esedékes a vizit. Azt mondta, tíz nap után akarja látni, mert látni szeretné, hogy milyen ütemben hogy múlnak a tünetek, ezért a héten mindenképpen el kell vinni.
Szép napot Nektek, sok puszit küldünk Riki nevében is, és persze az én hős mopijaim Joda, Leila és jómagam nevében. És kérem átadni!! :-)
Teljes káosz volt hétvégén,sajnos egy percünk se maradt a találkára.Ha röviden akarom elmesélni azt,hogy mit randalirozik ez a két huncut nap, mint nap akkor csak annyit írok,hogy nem bírnak egymás nélkül élni.Tegnap hatalmasat sétáltunk az éjszaka közepén mert a két gézengúznak energia túltengése volt és nem bírtak a fenekükön ülni.:-) Este 10kor indultunk és hajnalban értünk haza.Volt nagy rohangálás,bejártuk egész Lőrincet.Még egy hatalmas focipályát is bírtokba vettünk.
Fannika pofija és a többi seb is nagyon szépen gyógyul.Mindent megeszik ami elékerül(néha még a Lüsziét is)-de főleg ha az a valami husiból van.
Párna és takaró nem marad épségben ha kettesben hagyjuk a kisasszonnyal.Ja és rászoktatta a Lüszit az ugatásra.Mindent és mindenkit meg KELL ugatni mert az JÓ.Néha már nekünk is kedvünk lenne közéjük ugrani és játszani egy nagyot annyira kicsattannak az energiától.Folyamatosan nyúzzák egymást.
Nemsokára még jelentkezünk-mert ugyebár kellenek az oltási lapok és a többi,na meg meg is szertnénk mutatni a lurkókat.
Puszi:Rita és Andris no meg a lányok:Fanni és Lucy
Szegény Béla, nem tudtam annyit beszélgetni, meg ökörködni vele, mint általában,. mer tegnap írtam növényrendszertan zht, és egész 7végén azt tanultam...:(
Vele főzettem ebédet szombaton, és képzeljétek, kaptam meglepi csokis-banános palit:)
Csütörtökön meg genetika lesz, hétfőn fizikai kémia.Mér van az, hogy mindenkire 1xrre jön rá a zh íratás?
(fizkémmel alapvető prb, hogy nem tudom, miről szól a kurzus...:(
Kata: hát igen, Mazsola is úgy csinál, mint egy árvagyerek, aki sose nem kap enni...
ruciról még nem sikerült képet gyártani, de igyekszünk!
Kanga: gratulálok, nagyon ügyi vagy! Tetszik a kép nagyon!!!
Anna: Minden jót anyukádnak, gyógyuljon meg gyorsan!
Miszisi: Hogy van a két kutty? Remélem már jobban!
Riki: Szaszával mi a helyzet? Ő is jobban van?
Doci: Hát, ez a fránya hideg idő senkire sincs jó hatással... Én az 500 grammos C vitaminra esküszöm + a frissen főzött kamillateára mézzel. De a fokhagyma mézzel sem rossz/na nem az íze, azt ki kell bírni.. brrr/. Gyógyulj meg hamar, ilyenkor tényleg nem jó semmit sem csinálni, csak feküdni és kialudni a bajt.
nekem is az tetézte a bajt. A megfázás csak enyhe (vagy időben kezeltem, vagy még nem ért el a maximumra). Én a reggeli mosdóban töltött időt a komarnoi nemgesztenyés gesztenyés sütire fogtam, ami nem igazán volt friss... Azt szokták mondani, hogy az ilyesmi harmadnap jön ki. Ráadásul a kollegina, aki szintén ilyet evett ma a hiányzók közt volt. :( No megyek kúrálom a náthám forró teával, meleg ággyal, forró zuhannyal. :)
jobb alul van a tűzfaladnak ikonja az óra mellett ugye?! Arra jobb klikk, beállítások és ott bejön egy ablak, annak a bal oldalán kell lennie a web eszközöknek vagy valami ilyesminek. Szólj ha nem találod!
A méz maga gyógyszer, az nagyon jó! Valamelyik teának olyan hatása van, mintha aszpirint szednél, csak nincs megturbozva kemikáliával. Mindjárt megnézem melyik az.
Sámuel összes dizájnja 1 db alvóhely (kosár) 1 db bevásárló kosár (amiben hoztuk), 1 pár papucs tőlem-neki és sok-sok pzs a hópelyhecskék gyártása céljából.:-))) A többi dolgot csak ellopta, de visszhozta, hogy cseréljük el juti falatra.
Az Istennek sem találom a web eszközöket, illetve nem tudom mit kellene igazából találnom. Hogy mennyi mindent nem tudok még! Talán mire nyögdíjba megyek megtanulom.
Merre kell kószálnom, hogy megtaláljam?
Egyelőre marad a ctrl gomb.
Jobbuljál!
Tessék inni mézes csipkebogyó, bodza vagy kamilla teát. Sokat!
anyuek szomszeda renderesen leviszi a macskat setalni - szabadon. Nem megy le a furol es egyaltalan nem felos. Igaz kiskoraban kobor volz, ugy szedtek ossze az utcarol, ugyhogy volt tapasztalata a kinti vilagrol.
Doci, jobbulast! Maskor inkabb maradj otthon, mert attol nem leszel jobban, ha bemegy dolgozni! (Bagoly mondja verebnek... eddig egy napot sem hianyoztam, inkabb megpusztultam, de legkozelebb megyek tappenzre.:)
Riki! Szasza hogy van?
Anna, anyukadnak is jobbulast!!!
Kata!
Vegre sikerult lencsevegre kapni Brunot es Prezlit!:)
Heho,szep kis lista!:)))
Kanga, muszaj volt valamit produkalnia arra a napra is!:)))
Gabesz kipróbálta ma benn a tűzfaladt és ezt üzerni:
a web eszközökön belül van a "felugró, leugró ablakok tiltása" az ne legyen bepipálva. Ha nem akarod engedélyezni, akkor meg a Ctrl gombot nyomd miközben kattintasz pl. a képekre.
Riki,
mi van Szaszával? Jobban van?
Szabina,
remélem hamar rendbe jön Mex!!! Gyógysimi neki!!
Ma reggel nagyon kutyául voltam, gondolkodtam, hogy bemenjek e egyáltalán dolgozni, de csak 10re kellett mennem, addigra összeszedtem magam, így gondoltam, hogy azt az 1 órát, ami ma lesz kibírom, aztán sietek haza. Erre kiderült, hogy a fél tanári lerobbant, így a helyettesítésekkel lett 4 órám. No, most nem sajnáltatom magam, tudom más örülne ennek, csak rosszul esett. de ennek a 7fői 1 órának megvan ám a böjtje! Pl. a kedd reggel 8tól du. 4ig folyamatosan órám van 5-5 perc szünetekkel.
Anyut megműtötték múlt hét szerdán és azóta nem igazán volt időm semmire, szombaton beszéltem Kangáékkal msnen, de előtte szinte semmit.
Szóval elég viccesek voltak ezek a napok, de ma hazajött, így legalább a látogatásra nem kell órákat szánni. Amúgy a hassérvét műtötték, szal' még mindiog eléggé "ránk van szorulva". ( de leglább a töri dogát nem kellett ma megírnom, mert közöltem a tanárral, hogy mi volt... :D )
Nem tudja valaki, hogy honnan lehet msnre smile-kat letölteni?!
Dóri,
a Barnabás aranyos név! :) Barnika. :)
Szerintem fiúnál a Tamás sem rossz... Mást nem is tudok így hirtelen, ami olyan nagyon extra. Bár a Tamás sem az. :) Egyik oszt. társunk fél jordán, Shadinak hívják. Ez a név legalább nem sűrű. :P
Lánynál meg a Viktória jön be nekem.
Bírom az újonnan kiatalált Fahéj, meg Vanília, és ehhez hasonlatos keresztneveket. Szegény gyerek. :-/
Ja, nagykerre már meg van egy célpont: macskahám. Ez a kis szürke vacak mindig menne a kutyákkal sétálni, és ha néha leglább a kertbe levinném, lehet, hogy már az kielégítené a vágyait. :D Ha télen esni fog a hó leviszem majd... kivi leszek a reakiókra. :)
Hallottátok, hogy a Kékesen 6 óra alatt 5cm hó esett?! Tök durva október közepén. Remélem majd januárban is fog esni, ha megyünk oszt.kir-re.
EGY NAGYON ROSSZ HÍR: MEX TEGNAP EGÉSZ NAP KÖHÖGÖTT. ELVITTE MA APA AZ ORVOSHOZ ÉS KIDERÜLT: MEXNEK HÖRKURUTJA VAN ÉS SZÖRTÜSZŐ ATKÁJA :-(. ADTAK VALAMI BÜDÖS SZERT AMIVEL MEG KELL FÜRDETNÜNK. ÉS GUMIKESZTYŰT IS ADTAK MERT HA EZ A SZER EMBER BŐRHÖZ ÉR,AKKOR KIMARJA A BŐRT. SZEMCSÖPPÖT IS ADTAK NEKI. SZEGÉNYKÉNEK MOST TÖRÖLTEM MEG AZ ORROCSKÁJÁT MERT FOLYT :-((. TEGNAP ÉJFÉLIG FENN VOLTAM MERT NEM VOLTAM NYUGODT,NEM TUDTAM MI VAN MEXEL :-(.
Mar tiz perce zeng a haz... Prezlitol.:)) Az AnimalPalenten egy macskas film megy, ahol osszekaptak a himek. Na ezen annyira felmergelte magat, hogy azota egyfolyaban ugat, morog. Elkapcsoltuk mashova, de igy is ugat, mostmar csak magat a tv-t.
Halali pofa!:))) Ennyit meg eleteben nem ugatott egyszerre!:)
Nálunk harmadik napja szórakozik a net. Hol van, hol nincs, mint a mesében. :( Biztos beázott valami. Remélem holnap rendbehozzák!! Már unom. Ki is lapcsolok azt hiszem. Jó éjt!
Hétfőn megyek! :o) Kicsit rozoga vagyok ugyan, de kibírom. :o))
Pöcökkutty sem törődött az esővel és a pocsolyákkal. Ment tökön-babon át. :o))
Mondjuk nem voltunk lent túl sokat, mert röpke 5 perc alatt ronggyá áztunk mindketten. Ráadásul az esernyő sem segített, mert vízszintesen esett az eső. :o
Sámuel is tojik az esőre, kocog egyik fától a másikig.
Az öreg kutyám csinálta, hogy jött velem az esernyő alatt, lényegében miatta hordtam esernyőt magammal.
Mi kalapból húztunk nevet. Összejött 3 tetsző név és azok közül kihúztuk a Mártont, ami egyébként az én ötletem volt. A kicsi már azért lett Miklós, mert akkor még hímezni kellett a nevek kezdőbetűit az ovis ruhákba, ezért közöltem a családdal, hogy csak m betűs nevet választhatnak.
Delelott itt is rendesen esett az eso... Prezlat nem zavarta, siman atgazolt a pocsolyakon es kepes volt orakig szimatolni, persze en - meg o is - borig aztunk.
Uuutalom ez a rossz idot!:((
Doci, a nevekkel en is igy vagyok. Nem szimpi ember nevet nem adnam a gyerekemnek. Barnabasbol egyet ismerunk, vele joban vagyunk.:) Na jo, nagyon elore szaladtunk mar!:)))
Tegnap voltam ebben a jó időben az Ikejában, egyfolytában locsoltuk egymást a többi autóval. Akkora pocsolyák voltak már tegnap, hogy félelem.
Az Ikejában néztem a fürdőszobához felszerelést (türülköző, szappan, egyéb tartó), de rögtön le is mondtam róla, mert elég gagyi volt. Inkább megyek majd valami szakboltba. Helyette vettem egy pár konyharuhát, cérnát, műanyag tányérkákat, gyömbéres kekszet (ezt a kicsi rögtön bepakolta és elvitte) és piros áfonyalekvárt.
Nem rendes esőkabát, de eddig sosem ázott át. Most viszont az én kapucnim sem ért sokat. Átnedvesedett mindkettő. Nálunk nagyon-nagyon szakadt reggel. A tócsák meg már akkorák, hogy ki sem lehet kerülni őket. :(
A Barnabás szerintem is szép név, de nekem egy nem kellemes ember kötődik hozzá. :( Ez lehet, hogy csak az én hülyeségem.
A másik ilyen (igaz lány) név, ami nekünk tetszik az az Emma volt, de mikor kimondjuk, mindkettőnknek Philip kutyám nagy haverja egy Basset Hound jut róla eszünkbe, akit így hívnak. Ugyanez a Lili. Ő meg egy német vizsla. :)
"szolok is mindjart valami allatvedo szervezetnek, hogy ez tarthatatlan!:))"
No, hogy ne legyen annyira felháborító a dolog, levittem a szakadó esőben sétálni. Totál átázott az esőkapátkája és nem azt olvastam ki a szemeiből, hogy ő most hű de boldog. :(
Tegnap este 3/4 8 körül elment a netünk és már tegnap nem is tért magához. :(
Kata,
igazából nem sok mindent láttunk Komarnoból, mert először beültünk sztrapacskát enni, aztán átmentünk egy cukrászdába (no ez utóbbi rém rossz volt) utána meg élelmiszer boltot vadásztunk (Szlovák csokika, Bryndza, magos mustár...). Viszont ezt nem volt egyszerű találni, a legnagyobb gond meg az volt, hogy a busz Komáromban állt meg és gyalog mentünk át a határon. No ez a fél órás séta tett be teljesen. Azóta teán, mézeskenyeren élek, de a torkom kaparászik már sajna. :(((
A tantestületre meg ráférne egy kis nevelés, de csak ne az egyik legújabb kollégának járjon már a szája! :D Főleg amíg le nem jár a próbaidőm, addig lapítok! :DD
Sziasztok! Mostanába sokat találkozok egy fiúval az utcan sétáltatás közben és mindig mondja hogy van 1 fekete mopija csak más kerületben lakik a fiú anyukájával!!! Tudnátok segiteni hátha ír itt a mopi gazdája!!
Szoritok Szaszanak, hogy minel hamarabb rendbe jojjon! Szegeny kicsi lany!:(
Azt veszem eszre, hogy itt tenyleg csak sanyaru sorsu moppik elnek... szolok is mindjart valami allatvedo szervezetnek, hogy ez tarthatatlan!:))
Kata, a Bence nev is tetszik, de mi most a Barnabasnal tartunk. Aztan majd ha mar benne lesz a pocakomban a gyerek es tudjuk is a nemet, akkor felcsapjuk az utonev konyvet, hatha megtetszik valami mas is.
Ha Pisti felebred, akkor megkerdezem tole az ingyenes tuzfalat... egyenlore a moppival egyutt huzzak a lobort. Nekik is sanyaru sorsuk van!:)))
Nincs MSN, se nagy postaláda azóta, mióta a kölkök összetrojaizták a gépemet, csak freemail, az meg 5 Mb-nél többet nem enged be.:(((
Szal Bencus se különb, mint a nagy fiam volt, ő is csinálta nekünk a feszkót. Amúgy lehet, hogy a kicsi is ugyanolyan volt, csak azt már észre sem vettük.:-)))
Bele fogsz jönni, ne aggódj!
Erről jut eszembe, hogy tud-e valaki egy jó ingyenes tűzfalat? A fürdőszoba projektbe most nem fér be a fizetős.
Szerdán hozzák haza a csempémet, a csaptelepeket és a szanitereket.:-)))
Fényképet nem tudok csinálni, mert a gép is rossz.:(((
Egész egyszerűen nem értem, hogy miért kell felnőtt embereknek esőben szélben az utcán kószálni. Ilyenkor be kell ülni az első moziba, vagy kocsmába! Komárom nem is a világ vége, hogy újból ne jutnátok el oda. Neveld már meg a tantestet, hogy az egészség még a lutúránál kulturánál is fontosabb! Az a lutúra elég kifejező lett ebben az esetben, azért nem is töröltem ki.:DDD
Kanga: Ne is mond! A Szaszának az egyik lelete pénteken lett kész, e. coli bakt. volt a kenetben. A doki azt mondta, hogy várjuk meg a jövő hét szerdát, mert akkor megyünk a nephrológiára és ne kezdjük el az antibiotikum kúrát, mert a Szabó doki lehet, hogy mást akar. Erre ma reggelre jól belázasodott. 38,8 volt neki és teljesen el volt keseredve, mert ma a legjobb barátnőjének a szülinapi bulijára ment volna. Azért átvittem a kiscsajnak az ajándékot, a Szasza meg felhívta.
Még jó, hogy olyan rugalmas a gyerekorvosunk, hogy felhívtam ma, hogy mi van a Szaszával és mondta, hogy menjek el a lakására, felírja a gyógyszert és mindjárt ki is tudtam váltani.
Azért veszélyes ez a bakt., mert megtámadhatja a hólyagot, a húgyvezetékeket, sőt a veséket is. Szóval már a hócipőm teli van!
Nem mondhatom, hogy túl jó kedvem van ma. :-(
És még hétfőn lesz meg a vizelet bakt. tenyésztése, már előre félek, aztán szerdán a nephrológia..... :-((((
Kanga, zdora, dóci: randi még nem volt, egyenlőre elég a baba is feladatnak.
hát a tegnap éjjel után nem mondanám, hogy kímélő lenne a Bence. Szegénynek felment az orrába a felbukott tej és sírt sokat éjjel, mire rájöttünk miért sír. Ma meg az időjárás nem tetszett neki. De másokhoz képest még így is tök nyugis.
Zdora: ha vagy, meg a film neked is. Meg ha már tökre belejövök, mesélek is.
KÖSZI DOCI! de, nem néztétek meg az időjárást a tv-ben :-( ? vagy mint szinte mindíg,hazudott? valahogy így : hát nem biztos,hogy esső lesz de borús lesz az ég és.... :-D.
Neked és Fügének pedig így utólag is boldog névnapot!
Dóri,
engem nem zártál ki a versenyből, ha előbb jövök, nyerhettem volna én is?! :DDD
Zsu,
nagyon tündéri Bence és ahogy olvasom, nagyon rendes baba is. :)
Tegnap voltunk tantestületi kiránduláson Komáromban. Ne mondjam, hogy a zoknimból csavarni lehetett a vizet annyira szakadt az eső és még védekezni se nagyon tudtunk ellene, mert rettenetes szél is volt mellé. Nem ez volt életem legjobban sikeredett kirándulása. :(
KÖSZI ZDORA :-) ! milyen rossz időnk volt egész héten :-((. ma megyünk a nagy mamámhoz és csak holnap jövünk vissza :-(. semmi kedvem. de,legalább visszük mexet :-). amúgy eddig 12 ötösöm van és 2 négyesem. sajna az a 2 négyes matekból van :-(). szegény annának milyen nehéz lehet :-(. jó sokat tanulhat :-(.
még valami: mex nem keveri össze az ülést a fekvéssel. nektek milyn gépetek van?
nekem XP professional. rengeteg játék nem megy rajta mert irodai XP. amúgy focira akarok járni :-D. pedró vajon jól van?
KÖSZÖNÖM EVUSKA! mit gondoltok, ez a spanyol nátha kiszabadulhat?? minek kell azt feléleszteni? ha jól emlékszem 1milliárd v. 1millió ember meghalt benne. na meg az irakiak a fekete listára vettek minket! egyre jobb hírek :-). nem? amúgy bocs,hogy így eltérek a témáról. de,ha egyszer kiváncsi vagyok akkor nincs megállás :-).
Heho! Engem is hívott, de mivel Ti nem értek rá (ő is mondta), így mi sem megyünk. Majd legközelebb együtt! De jó lenne, ha legközelebb kicsit előbb szólna, mondjuk előző héten. Akkor még be tudnám suvasztani a programot.
KÖSZÖNÖM KATA-FLAN :-). NEM TUDJÁTOK MIÉRT JÖTT MAGYARORSZÁGRA,HA JÓL TUDOM TEGNAP,AMERIKAIAK? KÉPZELJÉTEK, MEGTANÍTOTTAM MEXET FEKÜDNI :-). MÁR ÜLNI TUD ÉS FEKÜDNI IS. ASSZEM MEX SEM HAGYOTT KI A SZÜLINAPI AJÁNDÉKOMBÓL :-D.
Amúgy eszek, csak amit a babavárás alatt eltűntettem , az nem volt semmi kaja mennyiség, most többet eszek, mint alapjáraton, de már nem gáz. Ennivalója meg van bőven, mert a kis zabagép álomba eszi magát és még így is van maradék.
Remélem jól tudod az időt.
Hát a kórházból 6-án a születési súlyával adták ki, és azóta is szedi magára szépen, csak annyira mozog a mérlegen, hogy nehéz megmondani most éppen mennyit nyom. Amúgy szépen ki van gömbölyödve a védőnéni szerint.
A csirkelábat én is likvidáltam Sámuel étrendjéből, mert ő is zabál és egyszerre, ráadásul keresztben akarta hambekapni az egész lábat. Azóta szép nagy marhacsontokat kap, azzal el van mint a befőtt és nem tudja egyszerre benyelni.
utólag is: boldog névnapot miszisi és heho!!!! :-) . nekem meg tegnap volt a szülinapom :-). az ajándékot már megkaptam nyáron :-). és torta helyett pizzát kértem :-). mexnek ma hívjuk fel az orvost,mert ha minden igaz akkor ma derül ki,hogy mexnek miért hullott ki,egy helyen a szőre. én viszont nem tudtam jelentkezni mert sokat kell tanulni :-((. de ma nincs suli :-D
Kata, Zdora: hát fotó szerintem ma még nem lesz, mert kettesben kéne lennünk az első talinál és így mindenkinek teli lesz a keze, de utána, majd csinálunk képeket persze, csak elég lesz a mopinak egyszerre ennyi nem kell még vendég is.
Bence jó babu, nagyon keveset sír, akkor is kajáért, meg a fürdetést is egyre békésebben tűri. A törölgetős rész, az nagyon nem jön be neki, de ez van, nem lehet kihagyni. Hajnalban szokott sírni és akkor nekem nem is hagyja abba, olyankor jön az Ördögöcske és megnyugtatja, neki kb fél perc, tök ügyi. Amúgy rettentően szeret nála lenni. Bence tudománya: vigyorog, buborékot fúj, és totál szétcsúszva alszik. Már kezdi figyelni a hangokat és asszemmeg is különbözteti őket.
Én köszönöm elvagyok, már csak főzni segíteni jön anyukám, szóval egyre többet vagyunk egyedül. A mosoly a pocimon a pocakkal együtt megy össze és már csak olyan gyógyulós seb érzésem van, szóval nem fáj. A falánkságom meg úgylátszik a babu miatt volt, mert ő most s falánk, én már messze nem annyira.
Ja és ha nem lesz szeles, esős, ködös az idő, akkor hétvégén kimehetünk az erkélyre és hétfőtől sétálhatunk 20 percet.
Mazsola tegnap majdnem megfojtotta m,agát 1 csirkelábbal.
Annyira ízlett neki, hogy nem volt ghajlandó kiadni a szájából, egyszerre akarta lenyelni.A végén elkjoboztam, és kidobtam.Legközelebb fel kell darabolni, ha ennyire mohó pici tündérborsóka...
Sajnos kennelköhögés ellen nem voltak a kutyáim beoltva, mert nem is tudtam, hogy be lehet ez ellen is oltani őket, és hogy egyáltalán van ilyen.....
Pont úgy jártammint evuska, most mondta az állatorvos, hogy be lehet oltani, ha gondoljuk, de nem nyújt az sem 100%-os védelmet mert az ő kutyái be vannak oltva, de már többször megkapták a kiállításokon...
Mindenesetre ha meggyógyultak a kuttyok beoltatom őket.....
Elida, konnyen lehet, hogy a valamelyik kiallitason kaphatta el Joda a kennelkohogest, sajnos ahol nagyon sok kutya van, ott elofordul az ilyen. Ugy tudom, hogy lehet vedooltast kerni ellene.
Jobbulast Jodanak!
Szerencsere Prezla jol van, nem kohog!
Boldog nevnapot Heho es Fuge!:)
Zsuka, kerunk szepen a beszamolo melle fenykepet is ha lehet!!!
Biztos úgy van, ahogyan írod, de én nem beszéltem vele, mint ahogy másokkal sem sokat, mert a Szaszával voltam elfoglalva. :-(
Sajnáltam nagyon, hogy haza kellett jönni, de hát a muszáj volt.
Egyébként a kutyára emlékszem, valóban mérges arca volt. :o)))
Talán majd a következő talin....remélem az jobban összejön nekem. Bár, nálunk mindig történik valami.
A Szasza azóta sem volt suliban, itthon van már másfél hete és semmi konkrétat nem tudunk, csak annyit, hogy sok a fehérvérsejt a vizeletében. Minden vizsgálati eredményre még csak várunk. :-(((
Ezzel a kennelköhögéssel mi is úgy jártunk, hogy amikor már elkaptuk, akkor mondta a doki, hogy "egyébként van ez ellen oltás, csak nem szoktuk beadni, mert nem gyakori betegség és elég drága az oltás." Hát, a gyógyítás még drágább volt, plusz szegény Ferdi mennyit szenvedett. Azt mondta, hogy ha nem kezelte volna, akkor a hörgőire is ráment volna plusz az erőlködéstől tüdőtágulatot is kaphatott volna szegény. Egyébként mit kapnak rá Jodáék? Mi atussin mite nevű gyógyszert kaptunk, napi 2-t, plusz azt a 3 antibiotikum szurit.
Riki! Szerintem is simán meg lehet őket különböztetni, már a tekintetükről is. Az előbb lassan töltötte le a gép a képeket, és Ferdit már a negyed fejéről kiszúrtam egyből.
A kis Trixi nagyon tetszett nekem, olyan kis édi gonosz feje van! Remélem, még fogunk találkozni velük. A gazdija is szimpatikus volt, igazi mopszos, nem?
Én szóltam neki, hogy maradjon, mert lesz TV felvétel... Megadta a számát is, Arlettának hívják, így ismét egy szép, ritka nevű csajszi van közöttünk(a másik Elida). Ígérte, hogy ha lesz tali, ők is jönnek majd.
Elida: Hogy-hogy elkapták a kennelköhögést? Akkor minek a sok szurka? Gondolom böcsülettel be lettek minden ellen oltva, nem? Azért majd szólok, ha van valami fejlemény Fügénél, bár már ezekkel a nyavalyákkal is bőven elvagyunk...
evuska: Ugye, hogy mindegyiknek más arca van? Egy idegen meg tök egyformának látná őket, főleg, ha sokan vannak együtt, pedig tök más (nagy)fazon mindegyik! :o)))
Trixi, ő kicsoda? Tudom, hogy be volt nevezve, meg a hosszú, vöröshajú lánnyal volt, de ismerjük máshonnan vagy csak a kiállításon csapódott hozzánk?
Írjál már magatokról! Bencus miket csinál (eszik, alszik, bőg, nem bőg, ...), mosolyog már? Te hogy vagy, rendben van minden? Még van veled napközben is valaki, vagy már egyedül vagy Bencussal? Légyszi, légyszi, légyszi!!!!!!!!!!!
És persze a holnapra is nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit szól Jasper a babuhoz. Ha lehet fotókat is!!!!
Hát látom zajlik az élt rendesen. Holnap jön el a nagy találkozás napja, megmutatjuk a Bencét és a mopit egymásnak. Majd írok hogy sikerált az első randi.
Add át üdvözletem a gyakornoknak, belőle lehet még jó doki! Vagy csak lelkes még? Fene tudja, mindenesetre dicséretes, hogy kiszúrta, hogy valami nem oké Füge szemével. :o)))
Füge babának meg sok-sok gyógysimit és jobbulást!!!! :o)
Nagyon köszönöm mindenkinek a jókívánságokat! Egyébként Fügének is ma van a névnapja(nem véletlen a neve ám!) és szegényt épp ma vittem oltatni. Csúnya, gonosz gazdi vagyok...
Na, ezt el is kell mesélnem, mert ha nem velem történik, azt hinném, hogy egy rossz filmből hallok egy még rosszabb részletet. Az állatorvosunk mellett most van egy fiatal gyakornoksrác, ő vette észre, hogy Füge szemével van vmi. Szemfestés, majd kiderült: szaruhártyagyulladás. Szóltam, a fülét is nézze meg, mert nem tetszik az a sok csúnya fülzsír, na: fültőgyulladás. Viccből mondtam, nézze meg a fogait is, na: 2 tejfogát ki kell húzni, mert duplás, vagy mi a franc, tehát nem hullottak ki, de a rendes foga már alánőtt. Szegény drágám... Szemfestés, szemcsepp, fültisztítás, fülcsepp, és a végén még egy jó nagy szurit is kapott. Hazaértünk, rögtön kidőlt, ez kicsit sok volt neki. Ja, és a fulladását is megvizsgálták, egy kicsit szűk a légcsöve, de azt mondta a doki, nem vészes.
Kanga: közeli képem nincs sajna Fügéről, de Miszisi most tök jót csinált róla!/amit nagyon köszönök neki!!!/
Sajna itt a harmadikon nehéz úgy tartani, hogy szabadban legyen.
Délután azért megpróbálom kitenni az ablakpárkányra, ami szerencsére jó széles, de ki kell találnom, hogy hogyan rögzítsem, mert félek, hogy lefújja a szél.
A lépcsőházba nem akarom kitenni, mert ott minden virág tiszta tetű. :o(
Fanniék: Sziasztok!!! De jóóó, hogy írtatok ide a fórumra!!! Remélem gyakran előfordultok majd erre!!! Köszönöm, hogy megadtok mindent a kis Fanninak és szerető gazdijai lesztek! Nagyon megszerettük azalatt a pár nap alatt, amíg nálunk lakott!!! Igazán imádnivaló kiskutya. :o)))
Lüszivel hamarosan nagyon jó haverok lesznek, ebben biztos vagyok! :o)))
Írjatok ide is minél többet Fannikáról!!! Mégegyszer KÖSZI!!!! :o)))
Ha netán nincs ilyen a dokinak akkor majd veszek egyet és elküldöm. :o)
Pöcökkuttynak a buksija olyan, és a hónaljánál is van egy- egy kb. 1x1 centis folt.
A doki azt mondta, hogy ez még nem veszélyes, de ad egy szurit ami szerinte elegendő lesz. Azt is mondta, hogy egy max 2 oltás elegendő szokott lenni, amit 2 hetente kap.
Volt már olyan páciense akinek az egész pocakja olyan volt. :o( De meggyógyult!! :oD
Említettem neki Fannikát, hogy mit akartak vele és ledöbbent. Azt az arckifejezést látni kellett volna!
Nagyon rendes volt és minden kérdésemre tök jól válaszolt. :o) Igaz, rólam is lerántott egy réteg bőrt, amikor fizettem :o De hát ez van. Mindent a mopim gyógyulásáért! :o)
Fannika szerintem nagyon nagyon hamar be fog illeszkedni és ha nagyon szeretik azt ezerszer meghálálja!. :.o)
Felírtam magamnak, megkérdezem az állatorvosomat holnap, ez a kenőcs ha speckó, egyedileg kikevert, biztos nem lesz neki....
Joda még sosem kapott szurit az atkára. Lehet, hogy sosem volt olyan vészes, hogy kelljen neki? Nemtudom. Szegény Fannika viszont lehet, hogy még igényelni fogja, bár mikor elváltunk nagyon szépen gyógyultak a sebei....
Jaj a kis drága, biztos kezd rájönni már, hogy imádják és nincs is rossz dolga! :-)
Orulunk, hogy jo helyre kerult Fanni moppi! Nagyon rendesek vagytok, hogy felvallaltatok a betegsegevel egyutt! Remelem maskor is irtok ide es a talalkozokra is el tudtok jonni! Sok boldogsagot a kutyikhoz!
Röviden és tömören:meg kell zabálni.Mintha odaragasztották volna a lábamhoz.Póráz nélkül sétálgattunk.A gyógyszereival hadilábon áll de végül sikerült bevenni.Mindenesetre amit a Fanni csinál azt tegnaptól a Lucynek kell.Ha labdázunk akkor azt,ha alszunk akkor azt,ha iszunk akkor azt...Bár még nem teljes az összhang köztük-megy úgyebár a rivalizálás,de lassan és biztosan szokják egymást.
Az este kicsit szűkösen voltunk 4-en az ágyon de sok jó ember-állat kis helyen is elfér...:-)
Szóval a lényeg a lényeg Fannyka boldog és már nagyon megszeretett minket!!!
Megírtam életem leghosszabb hsz-t, és eltűntette ez a fránya index ... Utálom!!!
Röviden ezekről írtam:
1. Gratulálok a sikeres Fanni- mentőakcióhoz. Megkönnyeztem az írásaitokat mikor olvastam. :) Remélem hallunk majd a kiscsajról!
2. Jobbulást a betegeskedő mopiknak!
3. Én is tervezgettem már, hogy kötök Tipinek, de a kötésből egy dolog nem megy: az első sor. :) Lehet, hogy anyust legközelebb fonállal és 2 kötőtűvel látogatom meg. :))
Még valamit írtam, de elfelejtettem azóta. :( Pedig már rég szórakozott velem a zindex!!
Én is tudok kötni, de nem szeretek. Régebben a fél családot elláttam pulóverekkel és akkor nagyon beleuntam. Egyszer már elkezdtem Sámuelnek kötni pulcsit, vagy 10 cm-ig el is jutottam, aztán valahová jól elraktam. Mostanáig nem is jutott eszembe, hogy egyszer már nekiláttam.:-)))
Az anyut rávettem, kössön Dundinak egy pulcsit. Ez a prototípus, de már terveztem egy pirosat, hét fekete pöttyel (ötlet lopva a méhecskés pulliról), mivel Lunak nem áll jól a sárga-fekete, viszont a piros nagyon jól áll neki. Nem tudom, milyen lesz, de rajta leszek az ügyön. Csak ki kell fognom az anyunál, hogy "termékeny" időszaka legyen, mert már napok óta nincs kedve a varrógép elé ülni, hogy megvarrja Dundika nagy párnájára a huzatot. Van neki egy 120 cm átmérőjű kerek párnája, amit egy eltörött bambusz fotelből sajátított ki, de nincs rajta huzat és már elég gusztustalan.
Szóval most egy kék pulcsi kötődik Dundikának. Én is tudok kötni, de lusta disznó vagyok, mert már nagyon régen kötöttem és újra bele kéne rázódnom.
Mondta az állatorvos, hogy mitől van Jodának a köhögése? Megfázott? Csak azért kérdezem, mert nyáron Ferdi összeszedett a kutyaiskolában kennelköhögést. (Hozták nekünk a kutyás táborból, sok szeretettel :-( ) Először ő is röfögött, aztán már köhögött, egyre erősebben, és állítólag ha nem kezdik ideében kezelni, hányt volna, vagy legalábbis habos nyálat köhögött volna fel. Egy hétig kezelték, gyógyszer plusz 3 szuri (péntek-hétfő-szerda), de szerdára már meg is gyógyult.
Kanga: még nem tudtam megmérni Ferdit, olyan aranyosan kucorog, nem volt szívem piszkálni.. Meg csak ilyen fém mérőszalagot találtam, tudod: azt a kihúzhatóst, még a költözködésből. Ami késik, nem múlik..
Ha a Rex benyeli a pénzt és csak nagyon keveset tesz az állatokért, muszáj fikázni, hogy ne menjen oda - sajnos fölöslegesen - az adomány. Végül is ez a fikázás is az állatok érdekében történik. Ha oda jó dolgokat is beírsz, akkor már a kemény hangnemű tájékoztatás elveszti a célját és elterelődik a topic témája a lényegről.
Akik a minimenhelyet megcsinálták, rengeteg dolgoztak már előtte is azért, hogy tényleg történjen valami a kivert kuttyokkal. Ne haragudj rájuk! Ha megnézed a topicjaikat, ott láthatod, hogy folyamatosan mentenek kuttyokat, leginkább - úgy, mint Ti Rikivel - a saját pénzükből.
Fannika ügyében megemelem a kalapom előttetek, nagyszerűek vagytok!!!!
Hú, tök sokat találtam.... Remélem nem lesz belőle baj, ha felrakom, végülis ez nem reklám, mivel civil szervezetekről van szó.
BUDAPEST: Rákosmenti NOÉ Bárkája Állatotthon Alapítvány Adószám: 18169696-1-42 Szlsz:OTP 11710002-20083777 Kisállatmenhely Alapítvány Adószám: 18042182-1-42 Sz: OTP 11786001-201137649 HEROSZ Állat- és Természetvédő Egyesület (Bp-i Állatotthon) Adószám: 19816016-1-41 Szlsz: 11707024-20156213 Fehérkereszt Állatvédő Liga Adószám: 19657992-1-42 ABN AMRO 10200830-32373006 REX Kutyaotthon Alapítvány Adószám: 18015676-1-41 10402283-22802398-00000000 Rózsa Katalin Kutyavédő Alapítvány Adószám:18068935-1-42 Sz: Kereskedelmi és Hitelbank 10400205-02004079-00000000 Svábhegy Állatvédelmi-,Természet-védelmi-, Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány Adószám: 19667056-1-43 Otthontalan Állatokért Alapítvány Adószám: 18679779-1-13 EGÁL Állatvédelmi Alapítvány (Alakulás éve 2002.) Fauna Egyesület Adószám: 19669687-1-41 Szlsz: OTP 11702036-20531751 Hontalan Állatok Első Magyarországi Intézete Közhasznú Alapítvány Adószám : 18232967-2-43 Szlsz: Postabank és Takarékpénztár Rt. 11991102-02907044 ALAPÍTVÁNY A MACSKÁKÉRT Adószám: 18011476-1-41 Szlsz: 11707024-20286963
PEST MEGYE Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány Ócsa Adószám: 18078477-1-42 Postabank 119-91102/021-49699 Ne felejts Alapítvány (cicaotthon) (Alakulás éve: 2002.) Állat- és Természetvédők Budaörsi Egyesülete Adószám: 18693180-1-13 Biatorbágy és Vidéke Takarékszövetkezet 64500041-10417177 Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány Tököl Adószám: 18670457-1-13 Szlsz: 11786001-20086392 Csellengő Kisállatmenhely Alapítvány Dunakeszi Adószám:18696592-1-13 Szlsz: ERSTE Bank 1160000600000000-04708126 Állatotthon Alapítvány Vasad Adószám: 18234952-1-43 Szlz: OTP 11711034-20852146 Árvácska Állatbarát Egyesület Gyömrő (Gyömrői Árvácskák Állatotthon) Adószám: 18680755-1-13 Szlsz: Gyömrői Takarékszövetkezet 65100084-10087921 Aranyi Állatotthon Alapítvány Gyömrő (Alakulás éve 2002.) Adószám: 18697658-1-13 Szlsz: Budapest Bank 10103843-46854600-01000008 Állatmenhely Nyílt Alapítvány Cegléd Adószám: 18673649-1-13 Szlsz: OTP 11742025-20058720 Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület Adószám: 18680504-1-13 Noé Bárkája Állatvédelmi Alapítvány Tök Adószám: 18056738-1-41 Esztergom és Vidéke Takarékszövetkezet NOÉ BÁRKÁJA 63100150-12010721 Pomázi Állatsegítő és Állatvédő Egyesület Adószám: 18668360-1-13 Számlaszám: 11705008-20441069 Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület Adószám: 18675359-1-13 Szlsz: Dunakanyar Takarékszövetkezet 64700076-10006234 Csobánkai Állatvédő Egyesület Szüneteltetik a működést Göd-i Állatvédő Alapítvány (Nincs adószáma) Szöd-i Állatvédő Alapítvány Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány Vác Adószám: 18661026-2-13 10200919-32871834-00000000 Hontalan Állatmenhely / Üröm
BARANYA MEGYE Misina Természet- és Állatvédő Egyesület Pécs Adószám: 18303841-1-02 Számlaszám: 50700114-16100295 Komlói Állatvédő Egyesület Komló Adószám: 18317277-1-02 Szlsz: OTP Rt. Komlói fiók 11731063-20038306 Dél- Dunántúli Regionális Állat- és Természetvédő Egyesület Pécs, (7678 Abaliget) Adószám: 18312904-1-02 Mohácsi Állatvédő Egyesület Adószám: 19026019-1-02 Siklós-Harkány Állatvédő Egyesület Harkány Adószám: 18315976-1-02 HEROSZ Mohácsi Szervezete 19816016-1-41/ Szervezet neve
BÁCS-KISKUN MEGYE Bajai Hesser Gyula Állatmentő Misszió Adószám: 18352704-1-03 Szlsz: 10402513-25116858-00000000 Környezetünk Állataiért Alapítvány Kecskemét Adószám: 19049560-1-03 Bajai Állatmenhely Alapítvány Érsekcsanád Adószám:......................... Szlsz: OTP Rt. Bajai fiók 17732033-20008166 HEROSZ Kalocsai Szervezete 19816016-1-41/ Szervezet neve HEROSZ Kiskunfélegyházi Szervezete 19816016-1-41/ Szervezet neve
BÉKÉS MEGYE Békéscsabai Városi Állatvédők Közhasznú Egyesülete, Állatotthon Adószám: 18383128-1-04 Szlsz: 53700072-11034335 Gyulai Állatvédő Egyesület Adószám: 18375585-1-04
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE HEROSZ BAZ megyei Szervezete 19816016-1-41/ Szervezet neve Miskolci Állatsegítő Alapítvány Adószám: 18435249-1-05 Számlaszám: 12046102-00362779-00100005 Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoportért Közalapítvány Adószám: 18431276-1-05 Sz:10402764-27615968-00000000
CSONGRÁD MEGYE Tappancs Állatvédő Alapítvány Szeged Adószám: 18469453-1-06 Számlaszám: Postabank Rt. 11998006-06289010-10000001 Orpheusz Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület Szeged Adószám: 18464654-1-06 Szlsz: OTP 11735005-20489094 Kobak Állatbarát és Állatvédelmi Egyesület Szeged Adószám: 18461675-1-06 Konrad Lorenz Természetvédő és Állatvédő Egyesület Hódmezővásárhely Adószám: 18466474-1-26 Számlaszám: Kereskedelmi és Hitelbank 10201006-50072031 Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesülete (Alakulás éve: 2002.) HEROSZ Szentesi Szervezete 19816016-1-41/ Szervezet neve
FEJÉR MEGYE HEROSZ Fejér Megyei Szervezete Állatotthon, Székesfehérvár 19816016-1-41/ Szervezet neve Számlaszám: 11736116-20084974 Segíts, hogy élhessünk Állatvédelmi Alapítvány Székesfehérvár Adószám: 18480380-1-07 Szlsz: OTP 11736116-20098434 Richard Koller Állatvédelmi Alapítvány Székesfehérvár Adószám: 18493650-1-07 11101002-18493650-10000001
GYŐR-SOPRON MEGYE Csizmás Kandúr Állattámogató Alapítvány és Állatmenhely Adószám: 18538270-1-08 Halászi Takarékszövetkezet, Győr 58600300-11030805 Emberek az Állatokért Alapítvány Győr Adószám: 18530021-1-08 HEROSZ Győr-Moson-Sopron megyei Szervezete Győr 19816016-1-41/ Szervezet neve Menedék Állatvédő Alapítvány Mosonmagyaróvár Adószám:....................................
HEVES MEGYE Az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány Eger Adószám: 18576339-1-10
SOMOGY MEGYE Siófoki Városi Állatvédő Egyesület Adószám: 19201649-2-14 Postabank 11992505/055-00598
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE Állatbarát Alapítvány-Nyíregyháza Adószám: 18791927-1-15 Szlsz: OTP 11744003-20374268
SZOLNOK MEGYE HEROSZ Szolnok megyei Szervezete 19816016-1-41/ Szervezet neve Szolnoki Városi Állatotthon Alapítvány Adószám: 18821914-2-16 Számlaszám: 11745004-20060415 Életjel Mentőkutyás Kutatóegység Szolnok Adószám: 18824357-1-16 Szlsz: OTP 11745011-20089632
TOLNA MEGYE Tolna megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány-Szekszárd Adószám: 18857632-1-17 Szsz: OTP Rt. 11746005-20009812 Vácikai Cerberus Állatotthon Alapítvány Paks Adószám: 18858341-1-17 Szlsz: Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet / Paks 70600047-14000728 HEROSZ Tolna megyei Szervezete 19816016-1-41/ Szervezet neve
VAS MEGYE HEROSZ Vas megyei Szervezete 19816016-1-41/ Szervezet neve
VESZPRÉM MEGYE ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET-VESZPRÉM Adószám: 19264952-1-19 OTP Bank Rt. 11748007-20075440 Otthont az Állatoknak Alapítvány Veszprém Adószám: 18913316-1-19 Számlaszám: OTP Bank Rt. 11748007-20088040 Assisi Szent Ferenc Állatmenhely Alapítvány Tapolca Adószám: 18919075-1-19 OTP Tapolca 1174805220031765
ZALA MEGYE Bodri Állatvédő Egyesület Megszünt Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület Nagykanizsa Adószám: 18954650-1-20 HEROSZ Zala Megye Egyesülete / Zalaegerszegi Állatmenhely 19816016-1-41/ Szervezet neve
Állatvédelmi jogsegélyszolgálat: (Állatok bántalmazása miatti peres ügyek, Állatvédelmi jogi tanácsadás) Dr. Auer Éva Ügyvédi Iroda 1067 Bp. Podmaniczky u. 29. I.em.5. Telefon: 06-1-353-4293 Fogadóóra: Kedd: 1719 óra között.
És vajon hol jutok hozzá a számlaszámokhoz? Van valami oldal, ahol az összes 1%-os alapítvány, szervezet neve megvan? Majd megpróbálok utánajárni, de ha tudtok, segítsetek...
Kanga: a CACIB-os képeid? Mikor lehet megnézni őket?
Én is azt javaslom, hogy aki teheti, az valamelyik vidéki menhelynek vagy sintértelepnek adja a pénzét. Ők jobban rászorulnak, bár tudom, hogy mindegyik rászorul, de vidéken a szemlélet is más a kutyákról, azoknak az ebeknek mégnehezebb a sorsuk. :-(
Én pl. Jártam a Jászberényiben, arról csak jót tudok mondani. Tisztaság volt, a gyepmester a telep mellett lakik, mindent lát és hall a kutyákról és egész nap szem előtt vannak.
Sintértelepnek lehet adni egyáltalán? Azt se tudom mondjuk... :-(
Én is vidékinek adom. meggondoltam magam előző szándékomtól elállok... :-)
A rexről csak annyit, hogy senki nem tudja, hova folyik a pénz.
Én tudom ajánlani a szegedi Tappancs alapítványt, évekig küzdöttek, hogy legyen végre menhely, tavaly sikerült végre.
A barátnőm ott önkénteskedik, eddig még nem csalódott bennük.
A sötétzöld állat és természewtvédőktől meg hülyét tudok kapni.Mér csinál úgy a legtöbb, mint 1 önkéntes mártír, akinek semmi másra nincs ideje?
Egyik másik megmozdulásukkal több kárt okoznak az állatvédelem érdekében, mint hasznot...
Én már nem is nézek meg ilyen topicot, mert csak virtuálisan pofozkodás lenne a vége...
Én a Rexeseket se szeretem, (de ahol a Rex Alapítvány topicban összevitatkoztunk,)
minimenhelyesek voltak. Én is tiszteltem Őket, idáig....
Ismét csalódtam.
De nemérdekes.
Ebben a topikban a rexet fikázzák. Nem a rex nyitotta a topikot, kifejezetten rex ellenes....
Nem is írok róla többet. ha elolvassa valaki, szerintem egyetért velem.
Egyébként felejtem a dolgot.....
Heho, a minimenhelynek ill. a Noé Állatothonnak fogom adni én személy szerint ettől még az 1%-omat, mert szívvel csinálják, csak egy kéz dologban nem értünk egyet. De ettőlmég jó emberek és segítik az állatokat....
Jaj, de jó, hogy Fannika jó helyre került. A képeket elnézve tényleg jó barátosnék lesznek Lüszivel! Majd én is várom a gazdik jelentkezését, hogy mi van vele/velük.
Irmának is örülök, megiscsak jobb, ha egy kutty azzal marad, aki mellett felnőtt. Azért idő kell, hogy egy ember kiismerje a már felnőtt kutya jellemét, szokásait, bár egy mopi/nem hibaként rovom fel, Isten őrizz/ azért könnyen kiismerhető.
Jó, hogy ezt a Rex-es dolgot írtátok. Most már nézegetem, hogy a híres, neves 1%-omat kinek adjam. Akkor Rexék-nek ne? Tudtok ajánlani valakit, akinek szüksége lenne rá? Mert mindenképpen valami állatmenhely, vagy állatvédő szervezetnek szeretném felajánlani. Tudom, nem sok, de ha már törvényileg módom van rá, akkor azért valamicskét mégiscsak jelentene...
Újabb késztetés érkezett, hogy csinálgassam a weblapomat. :o) Remélem hamarosan működőképes lesz!
Én a fehérvári menhelyes állatokat szoktam végignézni és rákeresek a mopszokra, hátha valaki beadott egyet és ki lehetne menteni. Sajna túl sok időm nincs, hogy gyakrabban keresgéljek, de azért így is nyitva tartom a szemem. :o)
Néha rámjön, hogy úgy örökbefogadnék mégegy állatkát. De hát panelban lakunk és ez bizonyot határt szab. Így is rosszul vagyok néha, hogy nincs egy kis kert ahova ki lehet menni és pöcökkutty sem tud rohangálni.
Ezért megyünk ki mindig Gárdonyba, mert ott legalább jó nagy a kert. :o)
Pöcökkutty is sokkal felszabadultabban viselkedik, ha kint vagyunk és nem olyan zizzent, mint itt a panelrengetegben.
Egyébként régebben mindig olvastam itt az indexen a gazdit keresünk topikot, aztán megúntam, mert ott is csak marták egymást az emberek.
Max-éket viszont tisztelem azért, amit csináltak, tudod a minimenhely....csináltak weboldalt is, küldtem is pár sms-t a megadott számra. Tudom, nem sok, de talán a sok kicsi valóban sokra megy. Ők tényleg önzetlenül, csupa szívvel csinálják ezt az egészet. :o)
Nekem a rexet ne is említsd!!! Egyszer még a régi lakásban laktunk, Lufi még nem volt, a Fannit (dobimat) levittem sétálni. A téren feküdt egy kutya, nem reagált semmire, csak feküdt. Felhívtam a rexéket, gondoltam mégis jobb egy olyan helyet hívni, ahol állatorvos is van. Hát közölték velem, hogy ők nem tudnak mit csinálni, vigyem haza a kutyát. Mondtam neki, hogy hát egy szobás lakásba egy kicsi gyerek és egy dobermann mellé nem bírom felvinni. Hát akkor keressek más megoldást, mondták ők. Végül egy néni hívott ki valami állatorvost, aztán meg is tartotta a kutyát, aki a mai napig boldogan él, de ez sem a rexéken múlott. Szívem szerint meg tudnám köpködni a sok plakátot az adó-szezonban, ahogy koldulnak az 1%-ért!!! Undorítóak!
A szurit azt nem tudom mi volt. Megnézem, hátha be lett írva a könyvébe. :o)
A kenőcs az egy barna trutymó és ha jól emléxem Billing a neve. Házilag kutyult cucc lehet, mert gyógyszertári dobozkában van. Ráadásul van benne valami szemcsés anyag is. Olyan mint egy bőrradír. :o))
Végülis az a lényege, hogy elvékonyítsa a bőrt a problémás területen, és ezzel megakadályozza, hogy az atkák befúrják magukat. :o) (Eztet mondta a doki)
Ja és azt elfelejtettem mondani, hogy közben adni kell neki szőr regeneráló vitamint is!
Ha nem találok semmi infót akkor felhívom a dokit délután és holnap meg tudom mondani, hogy miket kapott. :o)
MEGJAVULT A HOZZÁFÉRÉSEM!!! :oDDD Így tudok már képeket is betenni ide. :o)
Nagyon örülök, hogy Fannika jó gazdikhoz került! :o)
Irmusnak is örülök, hogy végülis marad a gazdival! :o) (mopszfelügyeletet mi is vállalunk!) :o))
Képzeljétek, vasárnap és tegnap is voltunk kirándulni. Vasárnap Szilvásváradon voltunk, tegnap pedig Diósgyőrben és Boldogkőváralján. :o)
Természetesen mindkét alkalommal vittük pöcökkuttyot is. :o))) Szegénykém estére totál elhervadt mindkét nap. :o)) Le is fényképeztem vasárnap este ahogy hanyatt vágta magát az ágyában és horkolt. :o)))
Hétfőn eljutottunk a dokihoz is. Mikor meglátta, egyből mondta, hogy szőrtüszőatka.
Kapott egy szurit ami állítólag a bőre alatt hat, és kapott egy barna trutyis kenőcsöt amivel be kell kenni a fejét.
Na most ettől úgy néz ki, mintha zseléznénk a fejét. :o)))
A tüzelésről is kérdeztem a dokit és azt mondta, hogy első alkalommal tovább is eltarthat a dolog. :o| Remélem nem fog nagyon sokáig tartani, mert néha totál be van kattanva a kisasszony...
Evuska felhozott egy ötletet még szombaton. Mit szólnátok egy fehérvári talihoz valamikor? Mondjuk tavasszal?
Jaj, de édes!!! Hát este még Fannival a fejemben aludtam el...aztán a tegnapi napnak mára lett meg a hatása, szép dagadt, karikás szemekkel keltem fel.
De folyamatosan nyugtatom magam, hogy biztos jó helye lett és jó, hogy ilyen hamar rátaltunk a gazdikra, mert így talán könnyebb lesz neki is megszokni az új helyét. A gombóc most is itt van a torkomban :-(((
Remélem valóban fognak ide írni és folyamatosan tudni fogunk a törpikéről!!!! :o)
evuska: Én is nagyon szomorú voltam, még este is. De várom, hogy mi lesz ma, mert megigérték, hogy írnak ide nekünk. Kiváncsi vagyok, hogyan telt az első éjszaka az új helyén.
Tök jó, örülök, hogy rendeződtek Irmagyereknél a dolgok. :o)))
Tegnap elindultunk, a lánygazdi velem utazott Fannival az ölébe... :-)
Átaludta a drága az utat.
Megérkeztünk, akkor érdeklődve nézett mindenfelé, hogy hol vagunk?.
Barátságos környék, sok a zöld, Fanninak is tetszeni fog....
Hazaérve egy gyönyörű fekete shar-pei kislány Lüszi nézett kissé idegesen, hogy ki ez a kis nyunyera az ajtóban aki be akar jönni a házamba....
De nem telt el két perc és más nem is haragudott rá, hanem örült neki, nem lehetett leszedni a Fanniról, pofozkodva játszott vele...
Fanni ennek még nem örült annyira, így hamar helyrerakta Lüszit, de részéről nem vot harag, próbálkozott tovább... :-))
Nagyon kedves emberek és nagyon szeretik az állatokat. Megnyugodtam, hogy a Fanninak jó élete lesz, és mindent megadnak neki.....
Már saját kis kosárkája volt :-) amit birtokba is vett, ahogy hazaért :-)
Jobb helyre nem is mehetett volna, csak az elválás volt nehéz, mert nagyon jött volna velem. Remélem az éjszakájuk jól telt.
Íme néhány fotó az első találkozásról Lüszivel.....
Pfööö, Ez meg ki? Mit szimatol? :-)
Kitartó ez a Lüszi.. :-)
Fanni menekülöre fogta a dolgot...... :-)))
Itt már az én segítségemet kéri, de én nem szólok bele.....
Lüszi megsimizte Fannika hátát és megbeszélték, hogy jó barátnők lesznek... :-)
Ez az ő kosara. :-) Miután Lüszivel megbeszéltek mindent, beült a kosárkába, megnézni, hogy elég kényelmes-e, mert ha nem, van még egy párnája amit Erikától zsákmányolt.......
:-)
Hát ennyi.
Nagyon várom, hogy az új dazdik megjelenjenek a topikon...................
Riki, olyan szomorú lettem, amikor olvastam, hogy nézte Fanni, ahogy pakolod össze a cuccait "a nagy szemeivel". Most is könnybe lábad a szemem, ha rágondolok! De arra kell gondolni, hogy pár nap alatt megszeretik egymást az új, most vár végleges gazdikkal, és soha többet nem kell pakolni a cuccait! Olyan büszke vagyok rátok, hogy így gondját viseltétek, egyáltalán nem kell lelkiismeretfurdalást éreznetek. Ennél jobb nem is történhetett volna Fannikával. Biztos, hogy jó gazdikat választottatok neki.
Képzeljétek, beszéltem megint "Irmagyerekkel". Hát, a megérzésem bejött: Irma marad a gazdival. Múlt héten beszéltem vele, és már akkor gondoltam, hogy túlságosan szereti ahhoz, hogy tényleg odaadja. És tényleg. Mesélte, hogy elkezdett sírni, amikor jöttek megnézni, és rájött, hogy nem tud tőle megválni. Úgy örülök!!! Megbeszéltük, hogy fogunk majd találkozni, sőt lehet, hogy néha fog nálunk "nyaralni" Irmi.
Biztos nem lesz gond, nekem már elsőre ők voltak a legszimpibbek, de erről már írtam. Sokat számít egy megérzés....azért kicsit izgultam, de Elidának 100%-ig elhiszem, hogy jó helyen van. :o)))
Jelentem Bence jól van, olyan falánk, hogy a mopi hozzá képest kisétkű :-) Még nem találkoztak, mert egyenlőre a baba is elég nagy falat, a hétvégére remélem belejövünk annyira, hogy nem kapunk agybajt a kettőtől. Én megmutattam magam a mopinak, hát az az örömtánc, teljesen meg volt bolondulva, még a szememet is majdnem kinyalta a helyéről. Ja és tudja hogy már nincs a pocakban, mert amikor kissé lehiggadt elkezdte keresni, olyanédi volt, nem értette, hogy miért nincs ott, remélem valahogy kint is megismeri. na megyek, mert kicsit szundizok a következő kajálásig, aztán reménykedek a csak kaja van, nincs sírása éjszakában. Nem tudom mikor tévedek erre megint, mindenkinek minden jót és majd egyszer jövök, pápá.
Na, most hívott Elida, azt mondta, hogy a lehető legjobb helyre került a Fannika! :o)))
Várták már és vettek neki mindenfélét. Van nekik egy shar-pei szuka kutyájuk is, aki még fiatalabb a Fannikánál. Megígérték, hogy írni fognak ide nekünk a topikba is.
Elida csinált a kuttyikról képeket, holnap reggel fel is rakja ide. :o)
Most már megnyugodtam egy kicsit, főleg azért, hogy Elida azt mondta, hogy jó helyre került és nagyon fogják szeretni. Mondjuk nem is nehéz őt megszeretni, mert annyira kedves, alkalmazkodó kiskutya.
Hát röviden ennyi, a többit még Elida holnap leírja.
Jaj, én is remélem!!! Már próbáltam hívni Elidát, de csak a hangpostája volt, úgy izgulok! Most már kicsit megnyugodtam, tegnap még nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz!
Ha gyapjú van benne és meleg vizbe teszed, akkor összemegy, da annyira, hogy egy újszülött mopira lesz jó. Ha műszálas, akkor sok változás nem várható.
Kérdezd meg az évfolyamon, hogy nincs-e valakinél otthon interlock! Azzal egy perc végig varrni.
Lehet varrógéppel is bütykölni, de az nem olyan jól varrja el a kötött holmit.
Biztos örültek, mert jöttek már többször, de én nagyon gyorsan bejöttem, mert a szívem majd megszakadt. :-((((( Az anyu azt mondta, hogy miért nem tartom meg, úgyis akarok még egy mopit. De én nem akartam harmadik kutyát, akkor lesz csak még egy mopim, ha a Fanni (dobim) már nem lesz, de az még jócskán messze van (remélem), még csak 6 éves.
Elida elment velük, megnézi a helyet, hogy hová kerül, meg elmond nekik mindent, meg így a törpikének is könnyebb talán, hogy valaki olyannal megy akit már ismer.
Úgy volt, hogy én is megyek, de nem tudtam úgy intézni a dolgaimat, hogy el tudjak menni. De jobb is így, még nehezebb lett volna ott búcsuzkodni. :-((((((((
Remélem fogunk róla hallani, leírtam nekik ennek a topiknak az elérési módját, úgy is a neten találták a hirdetést, biztos van internet elérhetési lehetőségük. Meg Elidánál meg lesz a telefonszámuk, hívni fogjuk őket.
Csinálj arról a méhecske szerkóról egy fotót és dobd fel ide a képet!
Még mindig sárgulok az irigységtől a méhecske szerkó miatt, még akkor is, ha megnyúlt.:-)))
A megnyúlásnak egyik orvosága az, hogy lefejtik a pulcsit és újból megkötik. A másik, ha valakinek van intelockja akkor oldalt bevesz a pulcsiból. A géppel rögtön ki lehet vágni a fölös részt is. Az utóbbi egyszerűbb, de kinek van interlockja?
Én is.... :-((( Összepakoltam a kis táskáját, cuccait, tettem be neki a vitaminból, amit szeret, már csak az ágya van hátra, de abban még alszik. Olyan szörnyű volt, hogy amikor pakoltam, csak állt és nézett rám a nagy szemeivel. :-(((((((
Remélem, nagyon fogják szeretni! Annyira fog hiányozni, pedig nem is volt nálam sokáig. Most délután nem olyan vidám...lehet, hogy érez valamit? :-((((
Azért örült, amikor kimentünk sétálni, de most is csak fekszik a helyén. Biztos, csak én magyarázom be magamnak és megint csak túlzásba viszem a lelkizést......
Megint azt átélni szegénynek, hogy idegenekkel kell újra megbarátkoznia és megfelelni nekik.
A fényképeit nézegettem, hát jobb ha nem nézem tovább, mert nagyon össze szorul a szívem. Örülnöm kéne tudom, de nem megy. :-(
Remélen nagyon el lesz kényeztetve! Ha nem én nem is tudom mi lesz. Nagyon nagy lelkiismeretfurdalásom lesz, az biztos. Aranyosak nagyon akik elviszik, de nem ismerem őket. Remélem megismerem, mert különben sokáig le leszek törve. :-(
Miszisi: Jaj, bocsi, tényleg , mondtad is hétvégén a Szentlőrincet, csak nem ugrott be! És ne legyen ám lelkiismeretfurdalásod! Jó helyre kerül Fannika! És ha még az új gazdik is írnak majd ide, meg eljönnek a talikra! Akkor jó sokat láthatod a leányzót. De egyébként nekem is kis lelkiismeretfurkálásom van, mert nem én fogadtam be Füge kistesóját. Nem akarok kifogásokat keresni, de tényleg nem lettem volna teljes értékű gazdija, így viszont a fiatal pár többet tud neki adni, mint amit én adhattam volna.
Zdora: Nem, nem készült még felvétel a kis manökenekről! Ez úgy történt, hogy odamentünk (evuska+Ferdi, Kanga,Füge+én) a kutyaruhás nőhöz. Elkezdtük nézegetni a cuccokat, leragadtunk a kosarasszerkónál, de nem akartuk megvenni, csak röhögtünk. Az árus nőci meg már végül majdnem féláron odaadta /egy ezresért szerintem megérte a látvány/. Na Ferdi-Füge fel lett öltöztetve, erre a nőnek annyira tetszettek, hogy elkérte a tel.számunkat, majd hívni fog, ha lesz valami ruhabemutató. Úgyhogy majd ott lehet megcsodálni az ebeket... Hívunk majd Titeket is, jó?
Hat igen, mindenki ult szepen, rendben, o meg allandoan mocorgott.:))) Nagyon fotogen a joszag, imadja, ha fenykepezzuk, de a kameraval meg csak most talalkozott eloszor - egesz kozelrol.
Kar, hogy nem tudtatok maradni, jobbulast Jodanak!!! Prezli viszontcsokolja!:))
Rufusz, remelem hamarosan elokerul Irmagyerek, de ugy tunik o sem ul sokat a gep elott...
Riki!Remelem mostamar a leletek szerint is rendben lesz a Szasza!
Szia!
sajnos elég ritkán jutok net közelbe, és csak most látom a szombati találkát. hát nagyon sajnálom, hogy nem mentünk el. Irtam Irmagyereknek, de még nem válaszolt. lehet hogy meggondolta magát? vagy csak nem kapta meg.
Miszisi: Nem tudom, mikor lesz a mopis adás, de nézegetni kell az ebugatta.hu-t, ott rajta lesz a dátum. De amint megtudok valamit, majd megírom. Ha hozzák a kazettát, próbálok résen lenni, és én már mielőtt adásban kerülne, meg fogom nézni bibibibi:-))))
Sajnálom, hogy nem tudtatok maradni, de persze mindenkit megértek, jobbulást a kuttyoknak és remélem Szasza is már már tök jól van!
Fannika Verőcére kerül? Az hol van? Majd egyszer /ha engedik a leendő gazijai persze/ meg kéne látogatni kollektíve, nem?
Fügéről csak este vettem a piros sportmezét, azt vettem észre, nem is zavarja, és hát olyan édesen néztek ki benne Ferdivel....Már kész sztárok leszenk ezek a kis huncutok! Mondtam is evuskának, mi lesz, ha eltörnek rajtuk a sztárallűrök? :-)))Mindenki megállt a kiállításon megcsodálni őket.
Anyuéknak turkálójuk van, a hétvégén CACIB után elmentem hozzájuk, ott turiztam babának egy télikabátot, egy bébiholmit, anyu kicsit átalakította, na majd abban nézzétek meg! Kapucnis kis vattabéléses bársonydzseki, édeske benne nagyon!
Mondd hogy tőlem tudod a számát: Erdei Elida vagyok. :-)
Joda sjnos minden nap csinálja, már lassan egy hete..... :-( és naponta többször, főleg alvás után, úgy félek, hogy valami komoly baja van. Egyenlőre nem javult, bár ez nem igaz, mert már legalább nem hányik, csak köhög....
Pöcökkutyi remélem nem ilyen vészes. mutasd meg míg nem lesz nagyobb a baj....
Kanga: Szívesen! -5-ig bírja kint, aztán be kell vinni valami fűtetlen helyre, garázs, pince, stb...pici fény nem árt neki, viszont nagyon keveset kell locsolni. Én az enyémeket kb. 3-szor locsoltam meg egész télen.
Viszont a lakásba semmiképp se teleltesd, mert tiszta tetű lesz tavaszra.
Sok sikert! Bár még elég pici, de azért remélem jövőre már lesz rajta virág.
Köszi, Szasza sokkal jobban van, még ma megyek a leletéért a laborba 14 óra után, azután meg hívom a dokit, hogy mi az eredmény. Egyébként már nem fáj neki semmi, elvileg mehetett volna ma suliba, de gondoltam inkább megvárom a vizelet eredményt.
Kata-Flan,
Mázlid volt a csempével! :o)))
Én is kutty nélkül voltam szombaton. Azon gondolkodtam, hogyha ott lett volna, akkor ő lett volna a hangadó. :o)))
Szabina,
Ahhoz, hogy a papírképeket fel tudd tenni, kell egy szkenner. Én is így raktam fel a képeimet amikor még nem volt digitális gépem. :o) Szerencsére volt egy ismerősöm aki kölcsönadta az övét és így nem kellett venni. :o)
Honlapot egy csomó helyre lehet feltenni. Ha totál kezdő vagy még akkor tudom ajánlani a www.geocities.com oldalt, aminek saját szerkesztője is van. :o) Az egyetlen bibi vele, hogy angol.
Miszisi,
Pöcökkuttyra ez az orrszívási roham sajna elég gyakran rájön. :o 3-4 naponta... A megfázást nem tartom kizártnak, ugyanis nem fűtöttek egészem most szombatig és láttam, hogy elég gyakran rázza a hideg és lehangolt. :o(
Meg tudnád adni a dokitok számát? Szerencsére Göd útba esik, amikor megyünk tesómékhoz Acsára. :o) Köszi!!!
Riki,
Köszi a leandert! :oD Szerencsésen túlélte a nap további részét is, úgyhogy most otthon díszeleg. :o)
Lu ügynök nagyon édi a fényképeken! :o))
Fannika hasonlít a vizsimre. :o)) Ő is pontosan olyan mint Fannika... Kicsit dömper a drága de attól még Bendike is a mienk. :o)))
Remélem Szasza jobban van!
Mivel most csak beugrottam Gárdonyba, sajna nem hoztam magammal a képeket. :o( Bocsi miatta.
Oris,
Most hívtam fel a munkaközvetítőt, hogy mi a helyzet, és kiderült, hogy csúszik a válasz, ugyanis új irodába költöztek és se telefonjuk, se internetük nincs. :o
Lassan elfogy a gyomrom az idegességtől...
Lehet, hogy Eddie kicsit besokallt szombaton. Örülök, hogy jobban van! :o)
Sajnos le kellett lépnünk nekünk is a taliról, mert Eddie rosszul lett. Nem tudom, hogy mi lehetett a baj, kitaccsolt szegény, és amikor hazaértünk eldőlt, és el is aludt :((
Ma reggel viszont már semmi baja nem volt, játszott a többi kutyával, szal nem értem...bár lehet, hogy az autó rázta picit össze :((
B-vel megfigyeltük, hogy Ed túl hosszú a többi mopihoz képest. :))
Szabina: elvileg az internet előfizetéssel valamennyi tárhely is jár, oda fel tudod tölteni a saját honlapodat.
Képzeljétek, aznap még elmentünk egyik barátnőmhöz vmiért, akinek van 1 pumija(is), és mikor meglátta Mazst, kapásból előjött a terelőszellem, kergette, és csipkedte a Mazsikát.Ma 1 bibit is találtam a lábikáján...:(
Mintha nem lett volna elég szegénynek a CACIB.
Riki: különben én nehezen keresnék neki felesdéget áám.:)
(we havent got golyócskák, ki is szedik lassan...)
Az a másik Mazsi is elég termetes volt a mopik közt.
Nekem egyébként Mazs nagyon picike....(németjuhász, meg ír farkancs után...)
Fanninak csináltam itt az asztalom alatt egy kis kutyaházat.:-)
Meleg takarót raktam bele, itt alszik a drága! :-)))
Olyan édes, néha feleszmél, rájön, hogy van egy idegen a szobában (a kollégám) és megugatja! :-) Olyan vicces ahogy félálomból feleszmél, odarohan és lehurrogja....
:-))
Le is fotózom! :-) alszik....
Doci,
köszi a jókívánságokat, Joda nem igazán van jól, egyenlőre....
Azt mondta a doki, hogy 7-10 napig is eltarthat míg rendbejön. Most még nagyon köhög. A CACIBON nagyon rosszul nézett ki , inkább mentünk haza, hogy aludja ki magát. Sajnálom nagyon, hogy lemaradtam a felvételről, de sajna így alakult.
Heho,
mikor lesz adásban? Most hétvégén? Mindenképpen látni akarom!!!! :-)
Kata-flan
Eredetileg tenyészteni akartam őket, igen, de mostmár nem tudom mit akarok.
Leilát azért vette, hogy legyenek majd kiskutyák, de annyira megszerettem őt is, hogy sajnálnám szegényt. Szülni fog, az tuti, de max 2x. És az első alomból a kölykök, már most el vannak ajándékozva, úgyhogy a tenyésztésről ennyit.
:-) Nem elsődleges célom, majd ahogy alakul.......
Zdora,
Prézlának nagyon tetszett a kamera látom! :-)))
A képen a párod alig bírja visszafogni..... haláli.....Joda puszikázza nagyon. :-) Meg én is a kis nyunyi fejét... :-)
Annyira beilleszkedett már, hogy ha azt mondom, hogy többet ugat és puffog, mint a Lu ügynök, akkor el tudjátok képzelni, hogy milyen! :-D
Az anyu valakire emlékezteti vagy egyszerűen nem szimpi neki, mert ha átjön megállás nélkül ugatja. De nem is figyel rá senki, hozzá sem szólunk, hátha megúnja, de nem, folyamatosan ugat. Átjött vacsizni az anyu, most ment el, hát azt hittem szétmegy az agyam. :o)
Most kifáradt és itt ül mellettem és lógatja a fejét, lassan ülve elalszik. :o)
És csak követ mindenhová.
Ha fürdök, befekszik a fürdőbe, mondjuk a Lu ugyanezt csinálja a Ferivel, ott fekszik, amíg fürdik. :o)
Ja és ugyanúgy utálja az esőt és a vizes füvet, mint a Lufi, sőt jobban, be sem megy a fűbe, úgy kellett bevonszolnom magam után, hogy legalább pisiljen.
Hát, még nem nagyon tudok semmit, Miszisivel beszéltem délután, akkor azt mondta, hogy még este megtudjuk, hogy kell-e a Fannika a barátnője anyukájának, de még nem hívott. Ha neki nem kell, mert mondjuk nem akarja betegen bevállalni, akkor a fiatal párnál nagyon jó helye lesz szerintem. Holnap reggel 7-re jön érte Miszisi és viszi dokihoz és délelőtt valamikor telefonálnak akik szeretnék elvinni a Fannit (van a fiatal pár és még egy lány), hogy mi a helyzet.
Doci: Tényleg, vele beszéltem, tőle kérdeztem, hogy a talira jön, mondta, igen. Kérdeztem, hogy az indexesre? Erre azt mondta, hogy nem, ő szukát keres a kanjának. :-D És kérdezte, hogy az enyém lány v. fiú, mondtam, hogy lány, de nem akarom pároztatni. :)
Köszi, már jobban van. Sokkal! :))) Most éppen a párnát tépik, húzzák Fannival. A Lu meg baktat utánuk, mert a Szasza pattogatot kukoricát eszik.
Képzeljétek, kérdeztem ma a Szaszát, hogy mit főzzek, mert a hócipőm tele van már, hogy olyan nehéz kitalálni, mi legyen a kaja. Erre gondolkodás nélkül rávágta, hogy töltött paprikát. Hát, hogy honnét vette az ötletet, azt nem tudom, mert eddig sosem csináltam, ugyanis a Feri sem szereti, meg a Szasza sem díjazza az ilyen kajákat. Mindegy, megcsináltam, evett is belőle, de amiért ezt leírtam, az az, hogy a kis Fannika úgy bezabált a benne lévő húsgombócból, hogy csak lestem! Akkora gömbölyű kis bele lett, azóta viszont nem bír magával, ugat mindent és most is játszik, ezerrel tépi a párnáját. :)))) Lufi meg visong, halál féltékeny!
Ani: Akkor nem tudom, kivel beszéltem, volt még egy ilyen nagy mopi és a parkolóban találkoztunk és mintha Mazsi nevet mondtak volna. Én nem is figyeltem meg a gazdiját, annyira siettem befelé. :) Akkor bocs, hogy összekevertelek! :)
Én már nem nagyon tudom követni, hogy ki, kicsoda :-DDD
Doci: Köszi, Szasza már jobban van, nem azért voltam mérges rá, mert nem érezte jól magát, tudom, hogy ez elég kellemetlen dolog, hanem azért, mert ő nyaggatot, hogy menjünk ki. Aztán amikor elkezdte a műsorát, szépen megkértem, ha már kijöttünk, legalább egy picit próbáljuk magunkat jól érezni. Valóban fájt neki, de rá is tud pakolni egy lapáttal ám! Igazi egyke, kicsit el van kényeztetve és képes a bolhából elefántot csinálni. :o)))
nagyon jó volt a cacib-találka :-) ! mex akkorát aludt. este 8kor feküdt le tegnap és ma 8-ig aludt. vettünk maxnak egy kapucnis pulcsit,meg kutya sampont,kutya szőrfényesítőt,kutyakefét és 1 piros kendőt a nyakába. ma elvittük dokihoz mexet. azt mondta: ahol ki van neki hullva egy kis helyen a szőr,gombás vagy szörtüsző atkája van ahogy ti mondtátok.ez még nem biztos!!!másfél hét és vissza kell vinnünk mexet a dokihoz,mert adigra tudják csak megmondani,hogy mi a baja.de,gondolom hamar meggyógyul.
Lesz! Lesz! Kanga egy csomó képet csinált róluk, ha már ő így elkutyátlanodott mára. Szegény, hiányzott neki a kis Pöczök nagyon! Majd meglátjátok, milyen kis sportosak voltak a kis piros mezeikben. És meghívták őket kutyadivatbemutatóra is. Dóci! Köszi a jó képeket, nagyon tetszettek!
Azért kérdeztem Katát, mert megijedtem, hogy James nyakörvére gondol. Ez gyenge pontom. Már többen mondták, hogy minek fojtó nyakörv egy ekkora kutyára, pedig ha megnézné alaposabban, akkor látná, hogy úgy van beállítva, hogy ha teljesen megfeszül, akkor ér össze a 2 textil vége a nyakörvnek, akkor olyan, mint egy szorosabb textil vagy bőr nyakörv, különben alapból meg tök laza. Én sem kínoznám soha lánccal a nyakacskáját. :)
Sziasztok! Mi is aludtunk, mindketten jól elfáradtunk. SOHA nincs folytóra csatolva, csak azért van rajta, mert azon van a bilétája. Nyaklánc. Szegénykét még egysoros láncra sem csatolnám, nemhogy folytóra!! Pedig néha ráférne.. :))
A felvetel 3/4 14 korul kezdodott csak el, sorba ultettek a moppikat, aztan korbe kellett veluk menni, majd egyenket meginterjuvoltak minket ( Miert eppen mopsz? Konnyu-e tartani? Megtanultunk-e mar mopszul? Miert van Jamesnek kendoje?).
Kivancsi vagyok, hogy vagjak ossze, milyen lesz!
Talalkoztunk Prezla tenyesztojevel, Banhidi Pallal. Nagyon jot beszelgettunk, erdeklodott a kiskutya felol, ill. meselt a sajatjaikrol. Elmeselte, hogy annak idejen - meg a rendszervaltas elott - az egyik kiallitasra egy nemet hazaspar hozott egy mopszot, amibe rogton beleszeretett es azt mondta, hogy neki kell egy ilyen kutya.:) Lett is, de az elso ot evben alig volt erdeklodes a fajta irant...mindenki rondanak tartotta.:)
Miután eljöttünk, elmentünk bevásárolni, aztán őszintén megvallva elaludtam, egy jó ideje meg a képekkel küzdök, de mostanra felkerültek a képtárra. :)
A tv felvétel elég érdekes volt, néha nem tudtam, hogy fogok értelmes ember módjára kikeveredni egy-egy kérdésre adott válaszomból. Pl: Miért van kendője? Legszívesebben azt mondtam volna: Csak. :DD
És nem én voltam az egyetlen aki így volt ezzel. :) ebből mi lesz?
Vettünk 2005-ös mopsz naptárt, meg a kocsira pici mopszos matricát. :) Én kinéztem egy csipogó rákot is, de először nem vettük meg, kifelé meg nem találtuk már meg. :(
Akartam Jamienek olyan textil pórázt venni, amilyen a nyakörve, hogy végszükség esetére legyen, ha a flexivel történne valami, de csak nagyon széles volt. :(
Na, hazajött törpilla is. Annyira örültünk neki! Persze vacsizni már nem akart, mert mekiben voltak és bekaját. Nem baj, ma már evett kétszer napközben, a régi helyén csak egyszer evett. Egy picike sajtot azért még elfogadott. :o))) Már alszik is. Egyébként vagy a beújított ócska kispárnáján alszik összegömbölyödve vagy ott a bejárati ajtó előtt lévő kis lábtörlőn. Most is ott aludt el. Egyébként a Lu is szeret ott aludni, mert onnan kilát az udvarra és a kapura is. :o)
Lehet, hogy attól tré az immunrendszere, hogy nem volt szeretve és nem volt megfelelő a környezete. Az embernél is pikkpakk lerobban az immunrendszer, ha bánata van.
Na, most hívott Miszisi, hogy elvitték a lány barátjának is megmutatni és holnap megy meglepetésként mondja meg az anyukájának. Tehát estére már tudni fogjuk, hogy mi a helyzet. Nem is tudom, hogy mi a jobb. Az eszem azt mondja, hogy mielőbb végleges gazdi kell neki, de szívem meg fáj, ha arra gondolok, hogy elviszik. Tiszta hülye vagyok! :-((( Tehát örülök is, meg nem is.
Kicsi a világ! Lehet, hogy többet fogod látni a kis Fannikát, mint mi? Már, ha valóban kell a lány anyukájának, mert azért nem kis felelősség így atkásan bevállalni. Rendszeresen kenegetni, orvoshoz hordani és utána is folyamatosan karbantartani.
A februári (vagy mikor voltunk) az sem volt a rendezés csúcsa. Elég szomorú, hogy egy csomó pénzt lekaszálnak és egy nagy túrót rendeznek, nem kultúrprogramot.:(((
Ahogy mondod, tényleg nem sokat tartózkodtatok kint.
Hú, Fannika még mindig nem jött haza! Lehet, hogy kivitték a lány anyukájához Verőcére megmutatni? Remélem, azért még hazahozzák ma! Meg hétfőn még Miszisi el szeretné vinni dokihoz, reggel jönne érte.
Persze ebbe a kis lököttkébe azonnal mindenki beleszeret! :o)
Igazából Mexet is csak egy pillanatra láttam, nagyon sokan voltak a ring mellett, meleg volt, alig volt levegő és az egész kiállítás hülyén volt megszervezve. Voltak olyan ringek, amiket ilyen átjáró féle helyen alakítottak ki és tök kopár volt, még szőnyeg is csak átlósan volt leterítve és a ring el sem volt kerítve. Olyan silány volt az egész. Én tényleg ledöbbentem.
Aztán valóban nem sokat beszélgettem, mert ideges voltam a Szasza miatt. Szóval nem igen voltam ma jó társasága senkinek. :-(
Ki Anika? Nem tudom, én nem nagyon beszéltem vele. Illetve csak annyit, hogy én nem akarom pároztatni a Lufit.
Szabina is kint volt, de aztán eltűnt, amikor mi eljöttünk, nem voltak ott, pedig ő aztán lefoglalhatta volna a Szaszát, majdnem egy korosztály. Igaz ilyenkor még sokat számít az a két és fél év, de gondolom akadt volna közös téma a két dumagépnek :-D
Vagyis Zdoráékét nem láttam, de biztos jók, viszont Kanga csinált mindenkiről közeli képet és a Lu is olyan édes lett és James is, meg nem is tudom, asszem még Ferdit láttam képen. Szóval én is kiváncsiskodom ám! :o)))
Lufi is megmorogta, sőt meg is morogja, nem igazán szereti, ha piszkálja őt a Fanni. De mindig rászólok, neki meg úgyis csak a szája nagy. Pedig annyira édes a Fanni, amikor tele a pocija, mindig játszani akar. De a Lu ezt nem díjazza, ilyenkor marad a kispárna, azt jól megcibálja, játszik vele egyet, aztán alszik egy nagyot. :o)))
Én nem tudom, hol vannak! Vagy nagyon lefáradtak vagy elmentek kutyástul bulizni egyet a tali után. De, hogy kiállításon már nincsenek, az biztos!!! :-D
Na hát a Lufi sem semmi ezen a téren! Halálosan féltékeny, de mondtam neki, hogy szegénykét egy pár hétig el kell tűrnie, mert szegényke kis hajléktalan és gazdátlan, olyan kis szerencsétlen. :-(((
Na, meg olyanokra is figyelni kell, hogy a Lu kapja először a kaját, aztán a Fannika. Próbálom őt háromszor etetni, mert annyira kis elesett, ezért a Lu az egy napi kajáját háromszorra elosztva kapja, hogy ne érezze úgy, hogy ő kimarad a jóból. Amikor a Fanni vitamint kap, akkor a Lu is kap. Ennek következtében lassan átalakul kisdisznóvá, mert olyan háta van, hogy csuda! A Fanni nagyon szereti a sajtot, persze a Lufi sem maradhat ki belőle. Ilyenkor a Lu ici-pici darabot kap, a Fanni meg nagyobbat, így nem érzi úgy, hogy kiesett volna a kosárból. Talán nem annyira féltékeny. De nem szeretgethetem a Fannit, csak titokban, hogy a Lufi ne lássa. A kosarához nem engedi oda a Fannit. Máskor alig használja, most szinte csak abban alszik. Szóval nem egyszerű eset a kisasszony sem! :o)
Ozvald H. mopsz tenyésztő, övé a Foto, egy elég híres, sokat fedező mopi kan. Azt nem tudom, hogy Miszisi tenyésztési szándékkal hordja-e. Gondolom azért, mert akar a Leilától és a Jodától kölyköket. De tényleg nem tudom.
Persze így nem volt egyedül, hogy a Lu nélkül, mert a Lufit végülis elvittem magammal. Úgy csempésztem ki, hogy amikor a Fanni aludt, az ölemben kivittem, beültettem a kocsiba, utána visszamentem és akkor kezdtem el öltözni.
Hát, szegénykém nem nagyon tudja, hogy minek kell neki ennyi idegennel taliznia, de remélem jó helye lesz! Már most könnyezik a szemem, ha arra gondolok, hogy elviszik! :-( Én már csak ilyen hülye maradok! De már tök rég elmentek sétálni, gondolom, hamarosan jönnek.
Mondjuk, miatta is siettem volna haza a kiállításról, mert féltem, hogy még nem volt egyedül itthon. De amikor hazaértem, az anyu itt volt, mert mondtam neki, hogy lessen be néha az ablakon és ha sír, akkor jöjjön át. Azt mondta, nem sírt, csak megsajnálta, hogy a bejárati ajtó előtt feküdt összegömbölyödve és inkább átjött hozzá. :o)
Vettünk, kürtös kalácsot. :-DDD Most viccen kívül, megérkeztünk a gyerek megérezte az illatát és kb. 15 percet sorba kellett állni érte. Mindegy, megvolt, rohanás, keresni a mopszosokat. Tömeg, ezer ember, kinéztem egy két dolgot a nagy rohanás közepette, de gondoltam, majd ha vége a bulinak körbenézek rendesen. Hát nem így lett. Szasza felhúzott a hisztijével, fogtam magam és irány a kocsi. Végigmérgelődtem az utat, mert én itthon tudtam, hogy ez lesz, de ő könyörgött, hogy menjünk ki és akkor jutott eszembe, hogy akartam volna nézni magamnak is egy olyan hosszú ujjú mopis polót, mint a Szaszáé. Mindegy. Ja meg Miszisi vett Jodának egy olyan sípoló malacot, ami a Lufinak van nagyban. De az picike, pont mopinak való, de az is lemaradt.
Miszisi Jodája be volt nevezve, kitűnő IV. lett, szuper! Gratuláljunk neki!!! :o))) Ja és végre láttam az Ozvald Helgát és egy kis szukáját. Már tök rég óta kiváncsi voltam rá, meg a kutyáira. Most egyet meglestem, hát valami tünemény volt a kis szuka. :o)))