:o))) Amióta megvan Lu ügynök, azóta imádom a bézst, lemondtam a feketéről, csak akkor veszek fel feketét, ha muszáj. Asszem a nagyim temetése óta nem is volt rajtam fekete gatya és felső. A kabát persze más.... :o))))
Kata: Én vettem egy baromi jó csaptelepet, de sajna vissza kellett cserélni, mert a konyhai bojlerrel nem volt kompatibilis. Így egy sima keverőcsapom lett, ami sajna háromszor annyiba került, mint az amit először beszereztünk, a vizes vígasztalt, hogy azt úgysem használtam volna ki, de mit tudja ezt egy férfi. :-DDD
De amit szerettem volna az valami olasz konyhai csaptelep volt, olyan volt, hogy a fejet ki lehetett húzni, mint egy tusolófejet és úgy sokkal könnyebb leöblíteni bármit és zöldséget, gyümölcsöt mosni. A kludinak is van ilyen, de ez az olasz kb. harmad annyiba került és 5 év gari volt rá. Nem emlékszem a nevére, de a vizes biztos tudni fogja. Egy biztos, régen az előző lakásba mofémet vettem, mert egy másik vizes azt ajánlotta, de azt nem veszek soha többet, mert tök szar volt.
mazsi kapott 2 kabátot.40 cmre mértem a hátát, mert izgett-mozgott, kiderült, hogy kicsit hosszuak, de ha kisebb lenne, lehet, hogy a nyakánál nem érnének át, így is épp elég a bőségállítójuk.-..:)
Fanniék: Tök jó, hogy írtatok! Az már nem olyan jó, hogy megint kijött rajta az atka. Én Fügét nem csak ecseteltem, hanem meg is fürdettem benne 3 naponként. Nekem ezt mondta a mi dokink. Ti is Tacticot használtok?
Anna: tuti, hogy aug. 7-én volt, Zdoráék raktak fel a topikra képeket a találkozókhoz, és ott is ez a dátum szerepel, plusz az ATV-s videót is feltették, ott megnézheted. Ha onnan esetleg nem jönne össze az atv.hu oldalon a híradóarchívumban az aug. 7-nél megnézheted!
Fannika megvan, de a pociján új ragyák jöttek ki pedig a pofija már tök szép,nem is látszik a bibi!Ha ecsetelem az elég?Amúgy ő is olyan,hogy ha megszidom bekattan és élvezi kivéve ha érzi a hangomon,hogy agresszív leszek .Ilyenkor inkább elsündörög mire én csak megsimizem a lüke fejét.Tudják ám manipulálni az ember fejét.
Belegondoltam a leander teletetésébe és bizony a Horvátoknál sincs sokkal melegebb télen és mégis túlélik a növények. :o)
Mondjuk lehet, hogy a klíma más, de attól még ott is jó hideg van.
Kukacvirágot kaptam én is. :o) Állítólag valamilyen dupla szirmú. Kíváncsi leszek, hogy milyen. :o)
Szegény virágaim elég gyatra állapotban vannak. Van amelyiket megörököltem az előző lakótól, van ami csak úgy haldoklik (nemtom miért) és van amit kedves lakásdizájner kiskutyám alakított át. :o)) Némelyik sajna tartós alakváltozást szenvedett kutyingumisz által, de remélem túléli. :o)
Tegnap amíg körbejártuk a temetőket, leadtam a kuttyot megőrzésre a mamimhoz... Nem tudom mit művelt egész nap, de a lényeg, hogy este moccanni sem volt ereje. :oD
Hát pont azokról nincs képem, viszont a kicsi leanderekről van és ami a háttérben látszik épület, egy ajtóval, ott telelnek. Az ajtón az a hosszú ablak volt tavaly kitörve. Tehát nem mondhatnám, hogy meleg volt odabent.
Anna: Hát, nem tudom...ha nincs huzat, akkor meg lehet próbálni, de igazából ti tudjátok. Az enyémek egy különálló kis épületben vannak, a garács mögött, aminek van ugyan ajtaja, de tavaly egész télen üveg nélkül volt a kis ablak, ami az ajtón van. Idén már annyival "melegebb" lesz, hogy be lett üvegezve. De fűtés ott sincs. Szóval azért írtam, hogy kb. 2-3 fokkal lehet jobb a hőmérséklet, mint kint. Viszont szél és huzat nincsen.
Tölcsérvirágot biztosan láttál már, kb. 50-60 cm magas, cserje jellegű, de egynyári növény, színes virágokkal, mindenféle színben van és késő délután és este nyitja ki a virágokat. Napközben olyan hosszúkás, zárt virágja van. Magról szaporodik, borsó nagyságú fekete magja van.
A kukacvirág rendes neve: porcsinrózsa. Ez is színes, csak inkább talajtakaró növényke.
Arra a kérdésedre, hogy milyen fa, az az átkozott, arra nem tudom a választ. Nagyon magas, gondolom nem mai darab. De ronda is, nagy is, csomó apró levelet hullat, a termése nyáron gusztustalan, ragacsos, hosszúkás, zöldes-sárgás nyavaja.
Anyu befújta vmi tetütlenítővel :P, kivi vagyok hatni fog-e.
Ez a fűtetlen hely a következő képpen néz ki: A pince egyik kijáratánál van egy rácsos ajtó, ami ugye a hidegtől nem véd, akkor e mögött van egy rövid folyósó, és ennek végén van egy rendes fa ajtó. Erre a folyósóra tudnánk berakni a leandereket, és a rácsos ajtó miatt félek, hogy megfázik!Ugye a szél lazán befúj ezen... Vélemény? :)
Hááát, ezt a kiültetősdit én sem próbálnám meg. Van egy pálma földbe ültetve az 1ik kertben. Asszem 2 éve tették ki, azon a nyáron még szép volt, de azóta nem megy semmire... :-/ Nekünk asszem 2 sárgás színű van, de lehet, hogy az egyik fehér, már a leander
Vmenyire biztos tud alkalmazkodni a mi időjárásunkhoz, de azért a gyakori minusz 15 fokoban nem biztos, hogy túlélné. Bár ki tudja... 8-)
A dobozbazárósdit javasoltam anyunak, de mondta, hogy neki tök mind1, hogy mikor virágzik, sőőt, jobb ha egy évben többször, és nem feltétlenül karácsonykor. Ebben viszont van valami! :)
Majd számolj be, karácsonykor. :))
Milyen fa az?
Háát, ha föltöri a járdát, akkor lehet, hogy van esélyed az önkormányzatnál. Vagy legalább annyit megengednének, hogy azt az ágát vágathasd le, ami belóg hozzátok. 1 próbát talán megér.
Melyik a tölcsérvirág és a kukacvirág? Bocsi, ha már ítrál róla... :P
Nekünk van egy többszázezer éves:D japán fánk. Az hullajtja tele a kert hátsó részét. Annak összeszedésére csak sötétben jutott már idő, de nagyon jól nézett ki, sárgállott az egész föld a levelektől. Tavaly, meg tavalyelőtt mindig pont úgy fújt a szél, hogy a drága jó szomszéd részére fújta át az egészet! :DDDD Jól megszívta, mi meg tök jól jártunk! :D
Anna: Hát ez elég rossz, mert akkor a tetvek nem tudnak lefagyni és egész télen szívják szegény növényt. Valamivel le kéne fújni, ha tudjátok, akkor egész télen figyelgetni és amint láttok rajta valamit, azonnal lekezelni.
Én inkább a fűtetlen helységet választanám, megfagyni nem fog. Az enyémek is olyan helyen telelnek, ahol semmi fűtés nincs és szvsz csak 2-3 fokkal van melegebb mint kint és túlélték, viszont a tetvek nem. :o)
Asszem már írtam régebben, hogy tavaly a Szaszával sétálgattunk, még hó is volt és az egyik ház udvarában ki volt ültetve a leander, azt hittem rosszul látom, de nem, tényleg az volt. Én azért nem merek kockáztatni, mert a nagy az gyönyörű, a két kicsi meg ritkább színű (sárga és fehér, de a fehér valami gyönyörű virágokat hozott) Tehát majd, ha lesz valami szaporulat, akkor kipróbálom. Lehet, hogy tud aklimatizálódni.
Én kiváncsi leszek a kaktuszomra, mert én egész augusztusban sötétben tartottam és nem locsoltam, mert akitől vettem, az azt mondta, hogy ez a titka a karácsonyi virágzásnak. A növény túlélte, hát kiváncsi leszek....
A kerti munkát ne is mond!!! Én a leandereket a fagyokig nem viszem be, most még annyira jó idők vannak, ők is élvezhetik :-D
Viszont a tölcsér és kukacvirágokat kiszedtem. Az utcáról az a szemét fa behullik a kertbe és undorító apró avaros minden. Nekem az a fa nagyon útban van, egyrészt szemetel, ősszel a leveleit, nyáron a ragacsos terméseit utálom, azonkívül miatta rohadt nehéz beállni a kocsival, mert belóg a kapu elé, ráadásul a gyökérzete teljesen felnyomta a járdát, szóval még az is egy akadály. Nem tudom, lenne-e esélyem az önkormányzatnál kikönyörögni, hogy vágják ki, iszonyat magas, ronda fa, még a napot is eltakarja egy csomó ideig. Tavaly is három kukazsák megtelt a lehullott leveleivel. Undorító egy növény. Én ültetnék helyette valami normálisat, csak vágják ki, de szerintem erre nem sok esély van.
Köszi, de nem találtam meg. Meg lehet még nézni vhol azt a videot? Vagy már nem?
Tegnap is meg ma is téliesítettük a balkont, meg a kertet. Olyan rossz, annyira úútttáááloom!
És nem csak azért, mert baromi sok munka van vele, hanem mert az azt jelenti, hgy jön a tél, és olyan sivár az egész! :(
De Cica élvezi a dolgot, mert minden nem fagyálló növényt zacskóba bugyolálunk, Ő meg imádja a zacsikat... :) Kint vandálkodik még most is! :))
Riki!
A leandereket is behoztuk, még a múlt héten a lépcsőházba, és már most ragadnak vmi genya tetü miatt. Az a rossz, hogy nincsen olyan helységünk, ahol nincs fűtés. A pincében is mindig meleg van, mert a zizz alsó szomszéd nyitva hagyja a pince ajtót, és ezért ott is mindig meleg van. ( vhogy a saját lakásának a fűtésével melegíti azt is :P )
Szal' jövőre megint tetvesek lesznek! :(
Egy helyre tehetnénk, de ott meg félő, hogy megfáznak... :-//
Ja, a karácsonyi kaktusz meg virágzik! :DD Mindjárt lefotózom! :))
bocs,azt akartam írni hogy: végre ma rengeteget fogok mexel sétálni. HÁT MEG IS TÖRTÉNT :-). CSAK ESTE NEM TUDTAM LEVINNI MERT A NŐVÉREM ELVITT CSAVAROGNI.TEGNAP IS CSOMÓT SÉTÁLTAM MEXEL.