Visszaolvastam egy kicsit a tropicban, és igen, nem vagyok borszakértő, inkább borkedvelő. Nagypapám testvérének Erdőbényén volt egy kis szölőse, sajnos már meghalt. Sokat jártunk oda szüretelni,túrázni. Így jártam Mádon, Tolcsván, Tokajban stb... Ez biztos meghatározó. S ha már arra jártunk, mindig megkóstoltunk valamit. Régen, ha jól emlékszem még errefele nem igen voltak cuvée-k, jégbor se, de igazából én nem rajongok a jégborokért, de ez persze emberfüggő. Én a kései furmintot, szamorodnit, bizonyos cuveé-ket részesítek mostanában előnyben. De szeretnék más borokat is megismerni, és ez egy jó hely erre.
Én leginkábbaz az édes fehérborokat szeretem, lassan egy kis pohárkával elkortyolgatni. Mostanában a Tokaji cuvéeket szoktam kóstolgatni. Ezek közül ajánlom ünepekre vagy aki szereti a Royal Tokaji Áts Cuvée-t, Béres Magita Cuvée-t, és aki szereti a nagyon édes borokat Hétszőlő Tokaji Cuvée-t (ezt tokajban kóstoltam)
Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani nemrég indult közösségi borportálunkat.
Az oldalon lehetőség van borokat értékelni, elemezni, mások értékelését, elemzését olvasni, hozzászólásokat írni, pontozni, képeket és új borokat, borászatokat feltölteni.
Várjuk a tanácsokat, hogy miként tehetnénk még jobbá az oldalt.
No, ehhez a borfesztiválozáshoz én is hozzászólnék. Tényleg nem éri meg. Nagyon sokszor ráfizetés, ne is mondjunk példát. Viszont, hogy a borász miért nincs ott? Mert amit a leggusztustalanabbnak tartok, mikor megy a sok "borértő" hogy "te, én ismerem a borászt, tőcsed' tele". No, ebben csak az a ciki, hogy volt már rá példa, hogy maga a borász is ott állt, csak egy picit arrébb. Iszonyatosan megterhelő, pláne a piócák miatt, persze, jól kell tartani azokat, akik figyelnek a pincére, de nagyon sokan ingyen piálni járnak ki. És ez szomorú. És nem csodálom, hogy utálja a borász.
én már tudom a választ: mivel nem volt telepítve Mo-n, azért :)
de komolyan, a 3 napból legalább kettőn a magyar fajtákkal is lehetne foglalkozni. természetesen lássuk mit csinál a világ, meg szponzorált előadásokra is szükség van, hiszen így megy mindenhol a világon, deazér' az arányok.
A Tokaji eredetvédelemről szóló előadásról mostan ne is beszéljünk... olyan jó lenne ha a vitás kérdéseket több oldalról is körbe lehetne járni.
Tudom h ki, mit, miért nem akar, de olyan jó lenne ha a felvilágosodás kicist gyorsabban menne.
Mostantól ha valaki Bpen szeretne vásárolni badacsonyi bort,megteheti a XII ker-i bútorboltunkban,ugyanis forgalmazzuk a Bobély családi pincészet teljes palackozott borválasztékát!Várunk mindenkit szeretettel www.ebenbutor.hu
Segítséget kérnék el szeretném adni a még megmaradt 35 liter idei meggyboromat, milyen oldalakon érdemes hirdetni? Előre is köszönök minden segítséget.
Drbarta, talán téged érdekelt a tempranillo frontjelentés: nos, a boregyetem 2. napján első kézből informálódhatsz mind a spanyol (Freixenet), mind a hazai (Gere A.) helyzetről.
Jó minőségű idei meggybor (kétszer volt lefejtve) eladó 700 Ft/liter összesen 40 liter van, aki 10 liter felett visz árengedményt adok. Pest megye Nagykáta
Hatalmas illat, szinte már somlói magasságokat idézően, közepesen hosszú korty, talán lehetne hosszabb, viszont egyensúlyban van mindene. 3 napig kóstoltuk vissza, lényegi változást nem éreztem, tartotta magát. Nekem 7 pontot megér, kár, hogy kifutó tétel volt...
Hatalmas illat, szinte már somlói magasságokat idézően, közepesen hosszú korty, talán lehetne hosszabb, viszont egyensúlyban van mindene. 3 napig kóstoltuk vissza, lényegi változást nem éreztem, tartotta magát. Nekem 7 pontot megér, kár, hogy kifutó tétel volt...
Tokajicum - Darázskő (száraz) Furmint '07: Illatban ígéretes, ízben viszont nagyon hőmérsékletfüggő bor. Az ideális hőfok alatt zárkózott, ha eléri azt, akkor nagyon szép, viszont ha főlémegy zavaró lesz a 13,5 alkohol. (6,1 cukor, 6,7 sav) 4-5p között
No mert többen is megjegyezték, ezért egy utolsó gondolat engedtessék meg nekem az "olcsó vagy drága e a borfesztiválon való megjelenés témakörében" és aztán itt sem vagyok.
Számoljatok fajlagos költséget abban a tekintetben, hogy egy szervezett bórkóstolón (amelyre elmegy10-20 ember) mekkora költség esik egy emberre a borász részéről.
Utána tegyétek meg ugyanezt mondjuk a mostani Budai Várban lévő rendezvénnyel számolva. Meg sem merem becsülni, hogy egy frekventált helyen lévő standnál mennyi ember fog megfordulni az 5 nap alatt. Több száz,de inkább több ezer. Hiába nagyobb a megjelenés költsége, az egy főre jutó fajlagos költség sokkal kevesebb lesz. Persze azzal sincs semmi baj, ha valaki úgy képzeli el borai népszerűsítését, hogy azt 10-20 fős kóstoltatásokra hordja el, de ez szerintem drágább, nagyon lassú az ismerté válás folyamata, de azt el kell ismernem, hogy valószínűleg jóval hatékonyabb, mint a borfesztes dolog.
Nem is tüntem el, mert írtam levelet, meg szegény Szabolcsra is olyan hangosan köszöntem rá (akaratlanul is talán megijesztve), hogy gondoltam hírét viszi! :)
Isten bizony kimennék BZoli nézőbe (nem inkább Somlóra kéne?), ha nem lenne a parlagfű jelen pillanatban a borkóstolás legfőbb gátja.
A stílusod csak téged minősít cimbora. De ne aggódj nem maradok itt tovább. Amúgy is hányingerem van az ilyen belterjes fórumoktól, ahová max 20 ember irogat, jól ismeri mindenki a másikat és az övékétől eltérő vélemyényt nem tűrnek. Nekem legalább van önálló véleményem, amit ha kell meg tudok védeni, de neked mid van ? Csak egy barna csík a nyelveden. Szánalmas Nyalóka Jenő.