Nekem a Gibson nyak fura, mer' vastagabb mint az Ibanez, amihez szoktam. A Fendereknél meg érdekes, hogy szinte mindnek más a nyaka (is).
StratoFan: Gratulálok az erősítőhöz!
Cicó: "Egyébként szerintem nincsen szebb mint egy sunburst fender strato, lehetőleg rettenetesen leharcolva, festék alig ... "
Akkor mér' kell a sunburst festés, ha úgyis lekopott? ;o))) (Egyébként a hasonló izlésűeknek már gyárt a Fender ilyen előre koptatott gitárokat, jó drágán - bár gondolom, tudod.)
Zakk: Mondtad, hogy szóljak, ha Pestre megyek. Ha minden jól alakul átutazóban ott leszek aug. 15-én és 19-én. Megkaphatom akkor, amiket felajánlottál közösségi hasznosításra (Queensryche, Stetina 1-2 Cd-k)?
Más: nem tudom ki szokott otthon felvenni. Én most csináltam minidisccel, AKG mikrofonnal próbát. Érdekes, hogy a disc-en, fülhallgatón keresztül egész másmilyennek - sokkal szárazabbnak, keményebbnek és zizisebbnek is - hallom a kombómat (H&K Edition1 - tranyós), mint normál helyzetben. (Közelről mikrofonoztam és viszonylag kis (szobai) hangerőn szól a cucc.) Mitől lehet ez?
Az én ötleteim, hogy a miki nem hallja a ládát, meg a hely (a szoba) hangját csak a hangszórót, meg, hogy egyébként, ha játszik az ember, akkor nem csak a füle érzékeli a hangokat - de ennek ellentmond, hogy koncerteken is közelről mikrofonozzák a motyókat és ott nekem (közönségként) nem tűnt még fel, hogy "rosszabbul" szól a mikrofonozott cucc.
Akkor szerintem tedd vissza a tokba, és hagyd békében nyugodni, amilyen hozzáértéssel,és gondossággal foglalkozol a hangszerrel (mittoménhányévutánveszedészrehogyösszevankarcolva) inkább nem kéne még jobban elrontanod :))
Bocs, de PribiL!!
(Most egy '92-es M. Jagger szóló koncertet hallgatok. A zenészek közt Joe Satriani, Doug Wimbish (Living Colour), Simon Philips (Toto, Mike Oldfield) játszik. Ez tán még nektek is tetszene:-))
Szia Diesel! Csövest akartam eredetileg, de nagyon drága a jó kimenőtrafó (rosszat meg ki mer beletenni???), + nagyon nehéz a panelterv. Szóval azt nem vállalok. De lehet kapni kit-ben csöves előfokot 4500 Ft-ért, azt bele fogom ebbe próbálni.
mégegy érdekesség, amit nem értek. Feltettem az uj hurt.. ls folyton elhangolódik, de nem le, hanem fel! Hogy bir folyton felfele hangolódni el?? Tök nem logikus.
(ja és hogy lehet felgyorsitani az elhangolódos időszak elmulását?)
ahhh, művészlelkek, mint például én, a döntés-képtelenség zordon hullámain hánykolódva képtelen vagyok néha eldönteni, hogy a fennmaradt szabadidőmben (napi 2 óra)gitározzak vagy rajzoljak, vagy énekeljek vagy... ahh, sajnáljatok és segítsetek döntenem... hehe :))))
Orulok, hogy elovetted! :)
Jo gyakorlast es elvezd az uj hurokat!
Hogy mi lehetett mas dologod az eletedben, mint a gitarozas azt sohasem ertenem meg, ugyhogy ne is mondd el! :))
utalom, ha valakinek nincs jobb dolga, mint belemkotni :) , de hallottam, hogy szar hangja van, csak eppen nem erdekelt, mert nem foglalkoztam vele, mert mas dolgom volt az eletemben, amihez semmi kozod. Sot: nem hallottam, mert ki se vettem a gitartokbol fel evig, es ilyenkor nem lehet hallani. :)
Ez jo! :))))
...Olyan regen csereltem hur, hogy mar elfelejtettem, hogy kell!....
Mar bocs, de ha nem zavar a tobb eves hur hangjanak kulonbesege, akkor hogy higgyem el, hogy hallod mi a kulonbeseg, a jo gitarhangzas es a rossz kozott? :))))
Ne haragudj a kis ugratasert, de nem tudtam kihagyni. (lehet mert itt hajnali 2:44 van)
egy árva szóval sem mondtam, hogy nem cseréltem hurt. Régen kurva gyakran cseréltem hurt mondjuk az első 8 évben. Hogy szenilis vagyok, az meg az én bajom. Ami rajta volt azt is én tettem fel annak idején csak már nem tudom, hogyan.. de most ujra sikerült, ugyhogy pár évig nem kérdezem .. :))
Hozzá ne nyúlj a fényezéshez !!!! A gitáron a fa és a lakk a legfontosabb. Az össze többi apróság cserélhető, de ennek a kettőnek orig. kell maradnia !!! Az most már karcos és kész.
húrmegoldás: a kurbli! minden gityóboltban lehet venni, pár száz forint, de jó kis dolog. utánaszvsz úgy csináld, hogy egy 10 centivel hosszabban hagyd meg a húrtés ott kezd el feltekerni, úgyhogy, mindig lejjebb tartod a nem-tekerQs kezeddel a húrt a feltekeredési magasságnál. fú, ez mennyire érthetQ? :-) és ahogy tekeredik, mindig tartsd feszítve egy kicsit, de közel a kulcshoz. így szép szabályosan fel lehet tekerni. a másik kezeddel meg közben tekered határozottan a kurblival a hangolókulcsot, és így 10 perc alatt fel lehet húrozni teljesen, egy kis gyakorlással.
régen utáltam, mostanában meg már szeretek húrozni :-) inkább hangolni nem szeretem elQször, fQleg a floyd rose miatt
heelp..
nem vagyok szőke, de lehetnék: szóval sok év után ma elhatároztam, hogy hurt cserélek. EGy darabig néztem az alján ahol eltünik a vége, de hova, gndoltam szétcsavarozom, de szerencsére isteni sugallatra megforditottam és ott jön ki a hátán :) nade a gond, hogy akkor vettem észre, hogy valami állat összekaristolta hátul övcsattal (nem én..). Szóval a kérdés, fekete fényes gitáron hogy lehet segiteni a karcon? nem mély, csak a fény jött le. Vagy ujra kell az egészet fényezni, mint egy autót? :(
(még szőkébb kérdés, csak ha vki gyors, mert épp ezzel szenvedek: milyen bevált módszereitek vannak a fejnél a hurvég tuti feltekerésére? - hogy ne legyen egy nagy bumszli, szoros, ne csusszon, és ne tartson két napig megcsinálni)
Hahó! Na ma megszólalt a D.I.Y. kombóm, ma vettem bele hangszórókat, mert tegnap lett kész véglegesre a panel. Végülis 2 db 150W-os Eminence Beta-10 került bele, mert Celestionban nem volt csak 30cm-es, és csak 16 ohmos, ez meg 8ohmos 25cm-es, pont jó. Nagyobb a teljesítményű mint amit eredetileg akartam, de így rákapcsolhatok 2X100W-ot is. Egyelőre 2X50W-on próbálgattam, így magában szépen szól, tiszta, hangos, dinamikus. Remélem lesz majd összehasonlítási alapom márkásabb és csövesebb kombókkal :). Akit érdekel még itt írok róla többet:
http://stratofan.rentahost.net/stratofan/git_week015.shtml