Keresés

Részletes keresés

IST Creative Commons License 2002.12.14 0 0 185
Szia!

Bizony létezünk, sőt még annó maczkó is indított egy topikot a BVE-nek az indexen, de aztán rájött, hogy van másik is. :-)

A tar.hu/rollingpower-t valószínűleg azért nem tudod elérni, mert külföldről (legalábbis nekünk az) netezel, és ha jól tudom, akkor a tar.hu-t onnan nem látni sajnos. :-(

Ha érdekel a budapesti mfav pályája, akkor kérlek látogass el a honlapomra: ist.uw.hu

Egyébként bármilyen segítséget szívesen veszünk, legyen szó pályaépítésről, mozdonykészítésről.

Előzmény: NetWorx (184)
NetWorx Creative Commons License 2002.12.13 0 0 184
Szép jó estét mindenkinek Szlovákiából,

alig bírom elhinni, hogy magyar nyelvű BVE-fórum is létezik, de úgy tűnik, mégis:-)
Valaki mintha írta volna, hogy rátalált Vince Black cseh nyelvű oldalára, amennyiben nyelvi problémák akadnak, segíteni tudok. De az oldal angolul is olvasható, így tán nem lesz gond.
Meg tudja valaki mondani nekem, miért nem tudom elérni a www.tar.hu/rollingpower oldalt? 5 percig jön a nagy semmi, aztán meg csak panaszkodik a böngésző.. hol találok még letölthető magyar mozdonyokat?

V63_1668 Creative Commons License 2002.12.13 0 0 183
www.tar.hu/rollingpower63

Az oldal alap fázisban van,de a letöltéseket helyreállítottam már,a virtuális vasút menüpont alatt találjátok a gépeket.Kivéve az mfav,mert azon dolgozunk jelenleg.a BMW rövidítés egy fantom név,Bve MetalWorks,a mozdonygyárunk neve:))

kérésre felteszem az mfav gépet is,akinek szüksége lenne rá,kérem jelezze

Jelenleg átépítés alatt van,nemsokára próbafuttatást hajtok végre rajta.A mozdonykészités menüben még semmi sincs,ide fogom tenni a leirásokat,dokumentációkat,miegymást.A gépek dokumentációja is késik idő hiányában,de a hibákat kijavitottam benne.A sebességtúllépés pedig kikerülhetetlen,ahogy MSTS esetében is,itt is a terhelés alatti reális teljesitménygörbék miatt van.

véleményeket,további hibaészleléseket várok,ha találtok valamit.továbbá vezetőállásfotó is kerestetik.a Gigant Partyn dec22én megcsniálom az anyagot az M63hoz,valamint a V63 001hez is,illetve amelyik gépre felmehetünk,arról fotózok,és elkészitem bve-hez is.

IST Creative Commons License 2002.12.13 0 0 182
Tegnap pórul jártam. Akartam a pályámat továbbfejleszteni, de ha elindítottam, a következő hibaüzenettel kilépett (illetve el sem indult):

The file 'OLEAUT32.dl' is out of date. This program requires a newer version

Na itt picit kétségbeestem, ilyet nekem még nem csinált, és gőzöm sem volt róla, hogy mi a baj. Gondoltam ma megkérdezem tőletek.

Aztán később szerettem volna használni az MS-Excel-t, és az is erre a file-ra hivatkozva közölte, hogy gubanc van, indítsam el a telepítőt...

Így gondolom az Excel-emet tette tönkre valami, majd jól újrainstallálom.

Mindezeket azért írtam le, hogy hátha előfordult már valakivel, vagy hátha elő fog fordulni. Így legalább megvan biztos helyen a megoldás.

Chabee Creative Commons License 2002.12.10 0 0 181
Nekem 32 bites a színbeállításom, mégis kiírja a HAL-as hibaüzenetet, de igazándiból nem foglalkozom vele sokat, mert semmi gond nincs a programmal, fut így is, csak indításkor kell egy Enter-t nyomni.
Előzmény: V63_1668 (180)
V63_1668 Creative Commons License 2002.12.10 0 0 180
Örömmel hallom,hogy akadnak érdeklődők a mozdonygyártásban.Nem is kérdés hogy érdekel a dolog,nagyon is! Mindössze alapanyagokra lenne szükség(vezetőállásfotó,és hangok).Ezek birtokában meg lehet inditani a projektet.Természetesen minden segítséget meg fogok adni,amit eddig tapasztaltam,elértem,no és persze az eddig összegyűjtött dokumentációkat is rendelkezésére bocsátom az érdeklődőnek.a hév szerelvényről még szükség lesz a fent emlitetteken kivül technikai adatokra is.

Láttam itt olyan dolgokat,hogy UNABLE TO CHANGE HAL,és társai...

UNABLE TO CHANGE HAL üzenet akkor jelenik meg ha nem 16 bites vagy 32 bites módban nyomulunk.a képfelbontásnak nincs köze ehhez,csak legyen 16nites módban a screen.

DIRECT3D????? üzenet akkor van,ha nem minimum 7.1es DirectX van telepitve a gépre.Megoldás:Frissiteni a DirectX-et.

SUBSCRIPT... üzenet pedig a pályánál adódott hiba esetén keletkezik,VAGY akkor ha irreálisan hosszú a szerelvény.

Chabee Creative Commons License 2002.12.10 0 0 179
Köszi a segítséget.
Szerintem nem kell megváltoztatni a neveket, nem nagy gáz, hogy néha Entert kell nyomni.
Előzmény: IST (178)
IST Creative Commons License 2002.12.10 0 0 178
Tegnap elfelejtettem:

A "Subscript..." hibaüzenetet azért kapod, mert néhány felirat a pályán hosszabbra sikeredett a kelleténél. Gondolom a megállók nevei.
Kérdés: megváltoztassam-e a megállók neveit, hogy ne írja ki a hibaüzenetet, vagy inkább maradjon így, ahogy van?

Előzmény: Chabee (173)
IST Creative Commons License 2002.12.10 0 0 177
Kaptam ma egy levelet, melyben érdeklődtek egy esetelges HÉV szerelvényről. V63, lehetne szó róla? Sőt, a fiatalember még segítene is a mozdonyépítésben megfelelő leírások esetén!
Előzmény: V63_1668 (170)
IST Creative Commons License 2002.12.09 0 0 176
Szia, üdv közöttünk!

Az Unable to change HAL üzenetet nekem is előhozta anno. Asszem a videókártyával van baj, de igazából nagy problémát nekem sem okozott. Próbálkozz a következő két dologgal:
1. 16 bites színmélységben indítsd el a progit.
2. 640x480-ra állítod a monitor felbontását a progi indítása előtt.
Esetleg kombinálhatod a kettőt is. :-)

Másik metróvonal?
Gondoltam már rá. Maga a vonal elkészítése nem tart túl sokáig. Ami gond van vele, az a környezet elkészítése.

Terveim szerint inkább egy szabadtéri vonalat szeretnék megcsinálni, ahol mehetnek a V63 által megépített mozdonyok. Azért a földalatti vonalán vicces nagyon menni egy Szilivel, Nohabbal meg pláne! :-)

Előzmény: Chabee (173)
V63_1668 Creative Commons License 2002.12.08 0 0 175
Soris,köszönöm az érdeklődést,de sajnos jelenleg nem tudom elérhetővé tenni,még az utolsó javitgatások folynak a gépeken.Amint ígértem,szombatra az eddig készült összes gép fent lesz,be is linkelem majd ide.Köztük lesz a vadonatúj M41 2119 is,valamint a megújult Szilike.

Mégvalami ismételtkérés tudom:

VEZETŐÁLLÁSFOTÓK WANTED!!

tudom,már mondtam párszor,de mégis:-)))

soris Creative Commons License 2002.12.08 0 0 174
Kedvenc mozdonyomat(M41-t)szeretném letölteni de nem megy vmiért.Nagyon szépen kérném az elérhetővé tételét.
Chabee Creative Commons License 2002.12.08 0 0 173
Hello!

Nagyon király a progi, bár még inkább csak ismerkedek vele, de azért lenn pár kérdésem.

A program indításakor mindig kiír egy hibaüzenetet, hogy "Nem tudok váltani HAL-ra". Ez mit jelent? Ettől még mondjuk elindul a porgram.

A másik kérdésem, hogy a földalatti használatakor in kiír hibaüzeneteket, hogy "Subscript out of range". Itt is továbbmegy, ha párszor a Folytasd gombra kattintok, de nem tudom, mi lehet a gond. Ha valaki tud, válaszoljon.

Üdv mindenkinek!

Ui.: Nem tervezitek esetleg valamelyik metróvonal elkészítését is?

V63_1668 Creative Commons License 2002.12.08 0 0 172
IST,nagyon jó lenne egy remot M62 vezállás,ha nem megy egyben,darabokban lefényképezed ugy is jó.Össze tudom hegeszteni:))
Újdonság!

v43 vezetőfülkét tudtam szerezni(köszönet érte Matiznak),hamarosan kipróbálhatjátok a megújult Szilit.ha kéritek,marad a régi is,persze kijavitva.

Szombatra fent lesz az első Papagáj Szilike is BVE verzióban.

IST Creative Commons License 2002.12.05 0 0 171
Figyu!

Este találkozom mozdonyvezető egyénekkel, ha minden igaz befigyel egy remot Szergej (M62 302) szabad menet. Majd csinálok egy rakat fotót a vezérállásról, próbálom majd őket szemből készíteni.

M61-hez annyit tennék hozzá, hogy a train.bmp-t cseréld ki, mert azon a 19-es Nohab van!

Csináltam egy bve oldalt a tar.hu-ra, állítólag már külföldről is megy. A tar-on meg 6 megás file-okat is lehet tárolni, szóval asszem azt az oldalt fogom fejleszteni a sajátom helyett, vagy a sajátomról rakosgatok oda képeket.

Arra is gondoltam, hogy esetleg "hivatalosan" is felvehetnénk a kapcsolatot a HFL team-mel, akik a Train Simulatorhoz csinálják a gépeket. Nekik biztosan vannak használható fotóik. Esetleg még tárhelyet is biztosíthatnának a szerverükön. Ki tudja?

A hangokkal majd próbálok valamit, lehet, hogy az én gépemnek rosszak a beállításai.

A file-okat kérlek legalább szerdáig hagyd majd fent, hogy le tudjam szedni őket. Köszönöm!

Előzmény: V63_1668 (170)
V63_1668 Creative Commons License 2002.12.05 0 0 170
A hangokról annyit,hogy kérek mindenkit aki már letöltötte,tesztelje,és közölje tapasztalatait.

A gépeket jelenleg néhány napig levettem,web karbantartás miatt.Legkésőbb szombatig fent lesznek,minden ígért extrával,ujitással.az MFAv gépet ha kéritek beteszem a színbe,de azt a tegnapi nappal selejteztem.Fent lesz pár napig az is,hogy akinek kell,letölthesse,aztán végleg kisorozom a gépet.Helyette egy megújult MFAV lesz,vezetőállás,és hangok terén is.A változtatások a következőket jelentik a gépeken:

V43 1145
a vezetőállás animációt kiveszem,amennyiben a határidőre nem érkezik uj vezetőállás,a régit teszem vissza,de animálás nélkül.

V63 156

Animációja ennek sincs,bár félkészen áll,pár dolog hiánya miatt nem lesz egyenlőre animálva

M61 020

Szintén no anim,és hang felülvizsgálatot csinálok

M41 2119

Jelenleg a legfejlettebb gép,minden benne van kompresszorhangoktól elkezdve a fékkarok nyöszörgése,féklevegő sziszegésén át minden.

Globálisan,
Az animációk elkészítése lesz a következő feladatom,mivel ez igen nehéz,aprólékos pixelmunka,kérem türelmeteket,ez hetekbe telhet.

Digitális sebmérők már működnek,Szombatra így fogom a gépeket kiadni.

Teljes dokumentálás magyarul,és angolul,vmint több külföldi weblapra is feltennék majd,de azt akkor,ha animációja meglesz.

Szili vezetőállás nagyon kellene,olyasmi aspektusból fotózva,mint ami a jelenlegi 1145ösé.

Valamint keresek segítséget a mozdonygyárba.ELsősorban több mozdony egyidejű gyártásakor lenne jó ha többen lennénk,nem kéne egyesével főműhelyezni,elkésziteni a gépeket.Akit érdekel,jelezze,és közzéteszem a dokumentációt,valamint segítséget tudok adni a kezdésnél.

V63_1668 Creative Commons License 2002.12.04 0 0 169
Mikor a gépeket csináltam,teszteltem,nálam jól szóltak,nem tudom mi lehet a baj.a Gigantnál normális,mert annál nincsen motorhang,ott a nagy sebeségnél hallható Tc hang dominál.namajd a Csőrikát kiteszem nemsokára,teszteld,és ha az se jó,akkor nálad lehet a baj,mert nálam faszán szól.De majd meglátjuk:))

IST Creative Commons License 2002.12.04 0 0 168
Tegnap délután egy óra körül töltöttem le a Nohabot meg a Gigantot. Akkor már az újak voltak fent?
Csak azért kérdem, mert én sajnos a hangján nem hallok semmit. Mindkét mozdony alaphangja elnyomja az induláskor hozzájövő hangot. Ez csak nálam jelentkezik, vagy esetleg másnál is?
Ötletek?
Előzmény: V63_1668 (167)
V63_1668 Creative Commons License 2002.12.04 0 0 167
M41 proto ma éjjel má futott,hihetetlen jó eredményekkel! a hangja a Nohabét is lekörözi,olyan jól sikerült.a teljesitménygörbék beállitása hátravan még,ezért még a gép kissé rendellenesen viselkedik.Napok kérdése és lehet állomásítani a gépet.M41 2119 psz.-al.

Az ABnymot után egy időre befejezem a mozdonygyártást,a meglévőket fogom tökéletesiteni.Ez alatt a következőket értem:

Full v6 főműhelyi javitás a villanygépeken:
-Még pontosabb dinamika
-Valósághűbb,az adott gépre illő rugózás,és futási tulajdonságok
-Vadonatuj vezetőállások
-Azonos gépcsaládon belül több gép elkészítése az egyes darabok saját személyes tulajdonságainak figyelembevételével.
-Standard lesz a digitális sebességmérő.

Dizelek esetében ugyanez,egyes modelleknél a motordinamika még pontosabb lemodellezése az élethűbb hangok érdekében.

Minden gépre vonatkozik,egy számomra eddig ismeretlen lehetősége a BVE-nek,a kompresszor beépítése.Eddig nem láthattuk csupán a levegős műszereken a légtartályban uralkodó nyomást.Mostantól még élethűbb módon,légsüritőhangokkal is felszerelem a gépeket,amint légnyomásveszteség lép fel(pl fékezés,emergency brake) azt a endszer kiegyenlíti,kompresszorhang,kiegyenlitőszelepek hangja is lesz.szuperjó ez a BVE,hiába:-)

Az M41 már ezzel fel lesz szerelve,Rá és az ABnymotra nem vonatkozik,ők nem kerülnek javitásra.

Itt emlitenék meg egy fontos dolgot!
A gépekben felhasznált anyagok jelentős részét a HFL mozdonygyár bocsátotta rendelkezésemre,mint ahogy az a gépek dokumentálásában le is irtam.

Mfav ügye egyenlőre bizonytalan,valószinúleg vezetőállásfotó hiánya miatt selejtezem a sorozatot,a meglévőek maradnak,azonban ezen minden kért javitást elvégzek.

Mégegyszer,bármit észleltek a gépekkel,tudassátok..Javitva lesz!

V63_1668 Creative Commons License 2002.12.03 0 0 166
Szóval megint én vagyok a ludas:) az mfavot épp most küldöm a színbe.

Ez az mfav
www.tar.hu/rollingpower63/EAS/MFAV.ZIP
Ez a Szilike
www.tar.hu/rollingpower63/EAS/V43.ZIP
Ez a Gingó
www.tar.hu/rollingpower63/EAS/V63.ZIP
A Nohabka
www.tar.hu/rollingpower63/EAS/M61.ZIP
És ha fent lesz a Csőrike
www.tar.hu/rollingpower63/EAS/M41.ZIP

ha valami nem műxik,szoljatok,és utánanézek,de elvileg most OK minden

Digi sebmérőket még mindig próbálgatom,hamarosan meglesz!

Vezetőállás fotók továbbra is kerestetnek,elsősorban:

ABnymot
Szilike

ezenfelül bármi,ami van,és ami olyan abból szivesen csinálok gépet:)

soris Creative Commons License 2002.12.03 0 0 165
Jó lenne letöltögetni a dolgokat de az ég adta egy világon semmi nem hajlandó letöltődni.Biztos jó helyen vannak?
IST Creative Commons License 2002.12.03 0 0 164
Ja, a BVE levlistán épp most kérdezte meg egy emberke, hogy hogyan lehet maximalizálni a sebességét egy mozdonynak. Amint érkezik rá használható válasz, beírom ide a fordítását.
IST Creative Commons License 2002.12.03 0 0 163
Nohab megvan, V63 most zajlik, MFAV-ot nem találja. Milyen nevet adtál neki?
Előzmény: IST (162)
IST Creative Commons License 2002.12.03 0 0 162
Igen, otthon észrevettem. :-)
Majd ma akkor megint leszedem, ha végre begyorsul egy picit a net...
Előzmény: V63_1668 (161)
V63_1668 Creative Commons License 2002.12.02 0 0 161
Nem jót töltöttem fel!! sorry!
MOstantól lehet szedni
ezek a jók!!
:)
IST Creative Commons License 2002.12.02 0 0 160
Nohabot leszedtem, mfav-ot valamiért nem tudom. Nem található a keresett oldal. Pedig próbáltam kis- és nagybetűvel is.
Előzmény: V63_1668 (156)
IST Creative Commons License 2002.12.02 0 0 159
Problémamegoldás:
1. Állítsd át a monitorodat 640x480-ra! Kisebb procin is elmegy úgy, a látótávolságot vedd le kicsire. Én a progit először 233-as PI-esen játszottam. Akadt, de játszható volt.
2. Ha minden igaz, van egy fölös 4mb-s Diamond Stealth II-es videókártyám. PCI-os, ha megfelel, kajabálj!
Előzmény: nhmus-herp (158)
nhmus-herp Creative Commons License 2002.12.02 0 0 158
Sziasztok!

IST:
Kösz a segítséget, az egyik gépen (a munkahelyemen) már működik. Itt viszont nem tudok vele nyugodtan vonatozni.
Következő probléma:
Otthon felraktam, minden jó, csakhogy nem tudom elindítani. Direct3D???????
Mit lehetne vele tenni? Van valami ötleted, azon kívül, hogy vegyek 3D-t a gépbe?
633 procin futna rendesen, mert itt elég lassú és nagyon akad: a proci miatt van...

Kösz.

IST Creative Commons License 2002.12.02 0 0 157
Köszi!
Akkor mindjárt nekiállok töltögetni őket, aztán este majd jól kipróbálom.
Már alig várom a Nohabot! :-)
Előzmény: V63_1668 (156)
V63_1668 Creative Commons License 2002.12.01 0 0 156
Kész a Nohab! FULLOS a hangja! brutális.még1x 4124234523 köszi Peternek,hogy segitett ebben.a cabviewet megtuningolom,kidiszitem szépen,és reggel feltöltöm.

V43 ügyben még áll a projekt,a cabview,AMIT BIZTOSAN SOKAN ÉSZREVETTETEK,a vezetőasztal "mozog" ez az animáció teljes elbaszásának következménye,de javitható.Most egyenlőre várok,várok,uj vezállásképre,mert ha nekiállok szétbontani,akkor már rendes vezállást akarok ráhegeszteni:-)

V63-156: A gép cabja felujitásra kerül,valamint a kért digitális kmóra.

Kilométeróra beépitések késnek,egyenlőre a technológiával van baj,mivel halvány fogalmam sincs hogy miért nem működnek.Na majd idővel! A nohabból sem láttam kiutat,mégis kész:))

M41-2119:Megszületett a csecsemő! a Csőrike jelenleg még csak egy train.dat alakjában,valamint hangjaival létezik,de egy hónap,és tesztelhetitek őt is.

Abnymot:Egyenlőre csak train.dat.Vezetőállásfotók wanted!
ABnymot vezetőállás kerestetik.Aki tud szolgálni ezzel,kérjük hozza be a gyárba:-)))

Mfav ügyben is léptem,a korrekciók megvannak,holnap reggel 6-tól letölthető

www.tar.hu/rollingpower63/EAS/xxx.ZIP

xxx helyée a választott gépet irni:)

M61
V43
V63
MFAV
M41(még nem él)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!