https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163865904&t=9005529
Táblaíróság Creative Commons License 1 napja törlés -8 0 604171
1. A feltételezésen alapuló vajOn típusú hozzászólás innentől:hsz törlés, 1, nap, 1 hét stb
2. Az önbíráskodásra felhívás most még csak törlés, a következőnél topiktiltás.
3.Moderációval kizárólag az illetékes topikban lehet foglalkozni
4.. Ez nem vitaindító volt.
Köszönöm
na, most már legalább tudod, hogy tévedtél, semmi gáz.
viszont nagyon jelentős különbség van az 56 előtti és mondjuk, az 58 után időszak között. és ezt fontos tudni, ha véleményt akarsz alkotni arról a korról
Ez annyira jellemző rád, hogy nem válaszolsz a kérdéseimre, mindig kerülsz és hárítasz. Mit olvastál eddig ettől a szar Wass Alberttől, hogy így minősíted? Kérlek válaszolj.
semmi baj.... mindenki egy-két könyvvel kezdte, az sem baj, ha könyvtárból szeded össze őket. ha érdekel az erdélyi irodalom, Wassnál értékesebb és nem kevésbé szórakoztató könyvet írt Tamási Áron, Nyírő, Benedek Elek
Felsoroljam életemben eddig elolvasott könyveim? Várjál megfordulok........................................................., ha akarod szívesen összeírom, 8sorban van.Na jó, olyan is van közte amit nem olvastam még vagy nem érdekel, mégis megvettem.
...egyébként így is benne vagy a történelemben, vastagon. te döntöd el, milyen szerepben. de, hogy szerepet választhass, és ne csak sodródj, ismerni kell széles körben a körülményeket.
Szomorú kimondani, de ha 80-90 éve születek én is történelem lennék a nürnbergi per kapcsán....:)
Hát, tényleg elég szomorú kimondani. Főleg, hogy nem is lehet érteni. Nagyon szépen kérlek, tényleg, fejtsd már ki ezt nekem! (Alany, állítmány, meg ilyesmi..)
az is a század közepe, és közvetlen következménye volt a nürnbergi pernek.
nem azt mondom, hogy ásd bele magad annak a kornak az irodalmába, de a pontosabb kép megér egy-két könyv elolvasását. Fontos persze a személyes tapasztalat, de az sokszor túl közelről (és nem távlatában) nézi az eseményeket.
Ezt senki nem mondta. De valakire csak felnéztek abból bekopiztamwordbe-világból, ha jól veszem ki a szavaidból? Még rendesen magyarul sem tudtok írni, csak ilyen plázacica-mobiloscsávó szlenget nyomjátok vulgárprosztó stílusban.
PS -- ha tudod, mi ez -- a csávó szerinted milyen szó?
Bocsi, de szerintem sem egy emberről, sem egy irodalmi műről (?) kialakított véleményem nem írja felül a nemzeti identitásomat.
Mit mondjak, - a labancok is magyarok voltak meg a kurucok is, a vörösök és a fehérek is, a nyilasok és a bolsevikok is - legfeljebb a nemzetiségek tekintetében lehetett eltérés, - de hát ebben az országban ki magyar egyébként?
Miért nem jegyzik? Hm.., nagyon jó kérdés!!! Mondjuk pl. amiatt amit anno Napóleon is mondott: vedd el a magyarok múltját és térdre kényszírtheted őket. Fejtegessem tovább is?
Világösszeesküvés? Ó nem, csak Európa. Trianonban tettek róla.
Légyszíves világosíts fel róla miért lett öngyilkos, hátha megtudok vmi új részletet ezzel kapcsolatban.
Nem gyaláztam csak a véleményemet írtam le, amit továbbra is fenntartok.
de hát azért van az embernek szeme és keze, hogy olvasson, ha valamit nem tud.
amikor kezdett megjelenni a nyolcvanas évek végén a sok memoár és az a szakirodalom, amit azelőtt nem lehetett kiadni, elolvastam szinte az összest. igaz, nekem a szakmám előnyt jelent, de közkönyvtárba bárki beiratkozhat, mielőtt hülyeségeket beszélne.
rügtön ajánlok is neked valamit: Gábori György: Amikor elszabadult a gonosz.
az író a szociáldemokraták ifjúsági titkára volt, egy sátoraljaújhelyi zsidó borkereskedő fia volt, aki megjárta Dachaut, majd Recsket, Faludy barátja volt többek között. A könyve nem annyira irodalom, mint szórakoztató olvasmány, ami elég jó képet ad a korról.
Na és ott vannak a Faludy-memoárok: Pokolbéli víg napjaim. Ami ott le van írva az ötvenes évekről, az ugyan szubjektív, de hiteles.
Nem nagyon akarok beledumálni kettőtök vitájába, de arra kíváncsi lennék, hogy szerinted miért nem jegyzik Wass Albertet sehol? Ez valami világösszeesküvés? A túrót. Nímand és kész! Gördülékenyen ír, jó könyvfelsőrész-készítő, semmi több. Ami nem nagy cucc, hiszen a mosógép is sokat dolgozik. Attól még nem lesz jó író, hogy a szélsőjobb, meg a borderline fasiszták veszik a könyveit. Tudsz te arról, hogy miért lett öngyilkos? Akkor gyalázz másokat!
nem kozvetlenul a haboru utan, hanem az 50-es-60-as evekeben. De nem tehetek rola, ha nem tucc olvasni.
Felole itt hiteltelenne teheted a nagyszuleimet, szuleimet nyugodtan, engem nem zavar. Nagyanyam sok erdekes dolgot eselt a 30-as evekbol is, de az nem ennek a topiknak a targya.
Ez tetszik! Nem védem a bolsikat, de szerinted a háború után ott, ahol 9-en voltak tezsvérek, volt valami, amit el lehetett vinni? Klasszikussal: a lószart Mama! Ha utánanéztél volna, akkor tudnád, hogy azt is elvitték -- meg kellett venni a feketepiacon - ami nem termett meg vagy nőtt fel. Készüljél föl jobban, apukám! Így még akkor is hiteltelenek lesztek, ha egyébként igazatok van.
Gondolom, a harmincas években az ukránok védelmében írta ezt a köcsög, - amikor pl. Kievben felgyujtották a zsinagógákat, vagy kristálníj nocs alkalmából?
Megjegyzem, a zsidóüldözésben mi mindíg elöljártunk, - Hitler tőlünk tanulhatta a szakmát.
Pl. a húszas évek egyetemi zsidóverései, a fehérterror zsidóüldözése, a numerus clausus 1920-ban, talán ismerősek neked.
Hiányosak a te történelmi ismereteid kiskomám, attól tartok, - hallgattál volna, bölcs maradtál volna...
Nem tartom jó ötletnek patkányozni, - különösen emberekkel kapcsolatban nem.
Ez már magában egy alapvető értékítéletet takar, - ettől kezdve aztán nekem ne moralizáljon ez a bánatos köcsög, a ti idolotok, a magyar irodalom szellemóriása, ez a náci szemét.
Akkor a zsidókkal kapcsolatban volt olyan kedves gusztustalankodni, - tudjuk mi lett a vége, - ti meg ma folytatnátok, csak azt felejtitek el, hogy nem lehet ugyanabba a folyóba kétszer belelépni.
Mellesleg nem lenne ártalmas azt sem elfelejteni, hogy zord életkörülményei dacára a patkány az egyik legintelligensebb állat.
Hihetetlen, hogy milyen tanulékony, ellenállóképes, szapora, és ha a sarokba szorítják, akkor elszántan küzd.
Túléli az atomtámadást is, amitől neked három füled nőne.
Ha nekimenne az embernek, az meglehetősen kellemetlen következményekkel járna és nem biztos, hogy az ember kerülne ki győztesen a harcból.
Jobb csínján bánni vele, - különösen a sakáloknak és a hiénáknak...
Elvileg feher, de most arrafele forditott aparheid van, ha nem tunt volna fel. Zimbabweben is faszan elzavartak a feher farmerokat meg 2000 korul, aztan azota ossze is omlott a mezogazdasaguk (lasd a patkanyos sztori ide is illik, ha nincs meg angolul, majd leforditom es elkuldom a haveroknak)
Itt a topikba tetves ciganynak vallom magam, igy az allibsik nem tudnak belekotni, mert ok aszongyak az a cigany, aki annak valja magat. :D
Ezernyi ilyen könyvem van. Akár 10 ropit is adok egy nagyalakú keményfedeles könyvért, ha erről szól. Jó mondjuk van ebből a fajtából világtörténet térképem, NY 911,Guiness és sorolhatnám....
Azt gondolom a könyv érték. Nagyon csúnya szokás, de én még evés közben is olvasok. Mindegy mit, betű legyen.
Hat az otvenes, hatvanas evekben is az erkolcsos kommunista patkanyok elszedtek a termest azoktol, akik megtermeltek. Fateromek kilencen voltak testverek, nem hagytak semmit nalluk. A masik nagyapam is egyszer lebukott egy tilos vagasert ot is meghurcoltak. De hat minden kornak megvannak a maga patkanyai.
Mindegyiket olvastam, sőt az itélet Jeruzsálemben /Eichmann/ cimüben a tanuk részletesen vallanak erről. /De ha belegondolunk, hogy milyen ma az ukrán maffia........./
Ez itt London/nevü/ kutya. 2 hete 3 cigányt ugy sakkban tartott a rendőrők kiérkezéséig, hogy az egyik behugyozott. Ugyanis ezek az ártatlanok szétverték egy nyugdijas alu . csónakját a fémért. Ez a kutya amit a gazdája nyáron az utcánk végén kitett, tudta a dolgát. Biztos ő is rasszista........ / A kutya azért London mert mikor gazdát kerestünk neki, a fiam kitelefonált a barátjának Londonba, az meg haza a falunkba a barátjának, hogy fogadja be a kutyát.Igy lett kis kerülővel a névadása. /
"A harmincas években, amikor a lenti Wass Albert-mű megjelent az Ellenzék c. lapban első alkalommal, egyetlen népet irtottak iparszerű módszerekkel. Az ukránokat, a kommunisták." A negyvenes években aztán a megmaradt ukránok nem a szovjeteket nyirták ezért, hanem beálltak hajcsárnak a németekhez.Minden tulélő zsidó rettegve emliti az ukrán korbácsos őrőket akik nem ismertek könyörületet. A német még néha megszánta a zsidókat az ukrán őrök soha, korbácsuk lecsapott mindenkire válogatás nélkül.
Csak éppen ránéztem a fórumra, jó házigazdához méltóan. Ez a hsz megragadott, mentettem nyomban worldben és nyomtatás. Szétszórtam gyorsan, FANTASZTIKUS SIKERE VOLT!!!!!!
Holnap megy a nagyvilágba, szerencsére ezer helyen tudom szétszórni:))
Hát nem felháborító hogy Jókait mindenki ismeri, Wass Albert meg fehér folt...:))))
A harmincas években, amikor a lenti Wass Albert-mű megjelent az Ellenzék c. lapban első alkalommal, egyetlen népet irtottak iparszerű módszerekkel. Az ukránokat, a kommunisták.
Kicsit hiányosan tömték meg a fejed a pártiskolán, úgyhogy ha valami irodalmi mű is előkerül, akkor kétszer is gondold meg (mikor ezt leírtam, már rájöttem, hogy hülyeséget írok, mert erre úgysem vagy képes...) hogy meg akarsz-e szólalni a témában.
Pupu, ezt most, 2006-ban is irhattak volna. Ugy ahogy La Fontaine meseinek joreszet, vagy akar a Bibliabol is rendszeresen lehet a jelenre passzolo torteneteket talalni.
Bakker, ez filagóriának is gyenge, - emellett egy olyan időszakban, amikor egy népcsoportot iparszerűen irtottak, ilyennel előhozakodni szimpla aljasság , gyilkosságra való felhívás volt.
Hogy egy gyáva szar is emellé, és csak burkoltan nyáladzott, az már csak a hab a tortán...
mamicska ez egy kicsit hazudozós nick, - ő akarna itten lenni maga a tapasztalat, de közben + olyan baromságokat ír, hogy az ember könnyesre röhögi magát a dumáján.
Símogasd meg a buksi fejét, oszt hajtsd el a bakmacska bánatos farkára vitézkötésnek az idiótáját, ha javasolhatom...
Ez egy érdekes mese.Az viszont nem mese,hogy január 1-től a románok és a bolgárok eu tagok.Meg lehetne nézni(de nem lehet),hogy mexaporodik a házasságok száma,amelyben a férj magyar,a feleség meg kilfeldi.És az ifjú aráknak már van 5-8 pujája. Új iparág van kialakulóban a cigányoknál.
15 éves már nem gyerek - kárt kifizetni, elnézést kérni stb. lehet, de nyilvánosan megalázni...nem vezet jóra, pont ebben a korban. Hiszed vagy nem, ebben a faluban nem azért nem lesz maradása, mert lopott - nem ő lenne az egyetlen - hanem azért, mert örökké csúfolnák a pofon miatt!
Ha egy kb 15 éves srác a szomszédjától lop és ez kitudódik a faluban, szerintem teljesen normális reakció hogy az apa nyilvánosan lekever egyet a fiának.
" cigányság jobb életkörülmények közé kerül és az életvitele jobban közelít a többségi társadalom életviteléhez, akkor automatikusan csökken a születésszám"
Nem érted hogy pont fordítva működik az ok-okozati összefüggés? Azért van sok gyerekük, mert pénzt kapnak érte, amit persze nem a gyerekre költenek. Ha beszüntetnék vagy a gyerekek érdekeihez igazítanák ezt a segélyrendszert (a rossz szülői magatartásokat szankcionálnák), egyből visszaesne a születészám.
Egy másik topikban találtam ezt a dumát. Nagyon tetszett
WASS ALBERT: A PATKÁNYOK HONFOGLALÁSA Tanulságos mese fiataloknak
Az ember háza ott állt a dombon és uralkodott. Uralkodott a kerten, fákon, bokrokon és veteményeken. Uralkodott a szántóföldeken, réteken és legelőkön, és uralkodott az erdőn is, amelyik a domb mögött kezdődött és felnyúlt egészen a hegyekig. A fák gyümölcsöt teremtek, a gyümölcsöt leszedte az ember, aki a házban élt, és eltette télire. Összegyűjtötte a veteményt és a pincébe rakta, hogy ne érhesse a fagy. A szántóföldekről begyűjtötte a gabonát, a rétekről a szénát és az erdőből a tüzelőfát. És mindent úgy helyezett el a házban, vagy a ház körül, ahogy az a legcélszerűbb volt. Tél kezdetén beterelte állatait a legelőről, meleg istállókban adott szállást nekik, és gondoskodott róluk. Így élt az ember.
Még tudni kell azt is, hogy a ház kéményén tavasztól őszig gólyák álldogáltak, s az eresz alatt egy fecskepár fészkelt. Tudni kell, hogy tavasszal rügyező nyírfák illata vette körül a házat, s nyáron madárdal és sok virág.
A háznak nagy vaskos falai voltak, s az ember évente egyszer fehérre meszelte őket, kivéve ott, ahol a vadrózsa kúszott reá. Ez a vadrózsa június derekán virágzott, s olyankor a szélesre tárt ablakon keresztül az illat beömlött a szobákba.
Így élt a ház és benne az ember, sokáig. Egy borús őszi napon, mikor az eső zsinóron lógott az égből, valahonnan két kis ázott patkány érkezett. Messziről jöttek, fáztak, éhesek voltak. Meglátták a házat, besurrantak a nyitva hagyott ajtón és elrejtőztek a pincében. Ennivalót bőven találtak, jóllaktak és hamarosan hízni kezdtek. Télen már fiaik voltak s tavaszra megint. A fiatal patkányok, akik ott nőttek fel, már otthonuknak érezték a házat, és úgy futkostak a pincében, mintha övék lett volna.
Az ember eleinte meg sem látta őket. Később észrevette ugyan, hogy valami eszi a veteményt, de nem törődött vele. Volt elég. Jutott belőle annak, aki éhes. Egyszer aztán meglátott egy fal mellett elszaladó patkányt. Milyen apró és milyen félénk-gondolta. Éljen hát ő is, ha akar.
És telt az idő, és a patkányok szaporodtak. Először feltúrták a pincét. Aztán ásni kezdték a falakat. Kanyargós, mély lyukakat fúrtak belé, keresztül-kasul, és itt-ott már a szobákba is eljutottak. Az ember csóválta a fejét, mikor szobájában az első patkánylyukat meglátta. És mert nem szerette a rendetlenséget: betömte, és bemeszelte a nyílást. Másnap reggelre újra ott volt. Az ember háromszor egymás után tömte be, és a patkányok háromszor egymás után fúrták ki megint. Akkor az ember legyintett, és azt gondolta: - Ők is kell, hogy éljenek. S ha nekik csak így jó, hát legyen. És attól kezdve nem tömte be többé a lyukakat. A patkányok pedig rohamosan szaporodtak tovább, és szaporodtak a lyukak a ház falában is. Már nemcsak a pincében, hanem a kamarában, a padláson, sőt éjszakánként a szobákba is besurrantak, és megrágtak minden megrághatót. Egyszer aztán, amikor az ünneplő csizmáját kezdték rágni, az ember megharagudott, és odasújtott botjával. Az egyik patkányt fejbe találta éppen, s a patkány kimúlt. Vérig sértve röffentek össze erre a patkányok. És azonnal kihirdették, hogy az ember ellenség, aki nem hagyja őket élni, szabadságukat korlátozza, jogaikat mellőzi, gyilkos, gonosz és önző.
- Nem leszünk a rabszolgái tovább! - visította a főpatkány egy zsírosbödön tetejéről. - Követeljük a szabadságunkat, és a jogainkat. - És a patkányok elhatározták, hogy harcot kezdenek az ember ellen.
Az ember minderről nem tudott semmit. Haragját hamar elfeledte, vett más ünneplő csizmát magának, és nem törődött a patkányokkal tovább. Pedig akkor már rengeteg sokan voltak. Megették a pincében az összes veteményt, a kamarában az összes lisztet, és az összes sajtot, sőt már a szalonnát is rágni kezdték, pedig tudták, hogy az az ember legféltettebb kincse, amiből még a kutyájának sem ad.
Az ember, mikor ezt észrevette, fogta a megmaradt szalonnát, rúdra kötözte, s a rudat a dróttal fölakasztotta a gerendára. Ebből lett csak az igazán nagy felháborodás a patkányok között. - Szemtelenség, gyalázat! - kiabálták, mikor rájöttek, hogy nem férkőzhetnek hozzá. - Elrabolja az élelmünket, kifoszt, kizsákmányol! Nem tűrjük tovább! - És föllázadtak. -
Mienk a ház - hirdették ki maguk között -, mienk is volt örökké, csak megtűrtük benne az embert, amíg jól viselte magát! De most elég!
S egy éjszaka, amikor aludt, rárohantak az emberre, összeharapták, kikergették a házból, messzire elüldözték, s aztán büszkén kihirdették a kertnek, fáknak, az állatoknak és a madaraknak - még a virágoknak is - hogy a ház nem emberország többé, hanem patkányország, jog és törvény szerint.
S azzal uralkodni kezdtek patkánymódra.
Mindent felfaltak, ami ehető volt, és mindent megrágtak, ami nem volt ehető, de szemük elé került. Kiürült rendre a pince, a kamara és a gabonás. Elköltöztek a madarak, elpusztultak a virágok, a ház fala omlani kezdett és megfeketedett, fák és virágok illatát bűz váltotta föl. A vetemény ott pusztult a földben, mert nem szedte ki senki. A gyümölcs megérett, lehullt, és elrohadt. A gabona aratatlan maradt, kimosta az eső, kicsépelte a szél. És eljött a tél, és a patkányok addigra már megettek mindent, ami ehető volt, megrágtak mindent, ami rágható volt. A falak tele voltak lyukakkal, a tetőről lehullott a cserép, ablakok és ajtók alatt öles nyílások tátongtak. És akkor éhezni kezdtek, mert nem volt egy szem gabona több, és az ajtók hasadékain, meg a falak odvain besüvített a szél, a megrongált tetőn behullott a hó, és nem tudtak segíteni magukon.
Először veszekedni kezdtek, marták és ölték egymást, rágták és ették egymást, de végül is nem tehettek egyebet: fölkerekedtek és otthagyták a tönkretett birodalmat.
Az ember pedig tavaszra szépen visszajött megint, rendbe hozta a tetőt, kitakarította a házat, a falakat megigazította, kimeszelte, a földet felszántotta, vetett és ültetett, s mire megjött a nyár, újra virágillat és madárdal vette körül a házat. Őszire ismét megtelt a pince, a kamara és a gabonás, és mire megjött a tél, olyan volt már minden, mintha semmi sem történt volna.
Azonban elrejtőzve maradt mégis néhány patkány a falakban, vagy a pince gödreiben. És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük.
Ti is gondolkodjatok, s aszerint cselekedjetek!
Bár európai megoldás kellene! Igaz, fogalmam sincs, mi lenne az...
belecsapnak a nullás lisztbe és elkapja őket a köhögés - ennyi lesz az eredmény
te csúcsrajáratott agyú!!! Kormányok itthon és külföldön nem tudták még ezt megoldani (nem egy Járóka Viktória!!), akkor mit játszák az eszüket - erődemonstráció lesz, semmi más és az nem a megoldás felé vezet, mint tudjuk!
"továbbá mióta világ a világ meg három nap, azóta előfordul, hogy a gyerekek gyümölcsöt meg kukoricát meg hagymát lopnak, - bocsánatos bűnök ezek, és amelyik apa ezért megüti a fiát nyilvánosan, az meg egy hüje fax.
Nem hagyjuk az ilyen történeteket, mert ezek érzékeltetik a VALÓÁGOT. Tudom, nem jó ezeket hallani.
A szocializmus és erkölcs viszonylatát hagyjuk, mert nagyon ideges leszek és messze visz a tárgytól. A "rasszizmus" meg azért nem virult, mert nem osztogatták el az adófizetők pénzét egy ingyenélő réteg segélyezésére és jobban vissza volt fogva a bűnözés, mint most.
Persze, nem volt Nógrádban mélyszegénység. A szóban forgó faluhoz 25-kmnyire van a legközelebbi kiváros ahol akadhat munkahely, de ott sem nagyon akad. Szerinted mélyszegénységben kizárólag cigányok élhetnek, ahogy kiveszem.
2x3 hetet voltam Del-Afrikaban, illetve tobb del-afrikai evfolyamtarsam is volt. Irtam is anno nehany dolgot.
Jo par ceggel beszeltem, meg voltam negy szemelyes interjun is Fokvarosban. A problema az allasoknal a borszinem volt, ugyhogy a sok libsi ne ugasson, hogy mi nem tuthatjuk, hogy milyen az, ha ezert nem veszik fel az embert.
Korabban csak Johannesburgra volt jellemzo, a gepkocsi rablas, mostanaban mar Fokvaros kornyeken is elofordul.
Ott is rendesen ki van irva a boltokra, kocsmakra hogy, fentartjak a jogot a beengedesre. Megjegyzem ez itt Irorszagban is ki van irva egy rakas helyre.
Jobb, ha tudod, hogy az általak leírtak azokban az iskolákban, ahol a többség cigány tanuló, már megvalósultak. Nem egy pedagógus, akit ismerek elég közelről, elmegy reggel hétkor, hazajön este 5-6 órakor. Akárhogy számolom ez nem négy óra munka. És azt is tudnod kell, hogy a pedagógus csak akkkor lehet szabadságon, amikor a gyerekeknek egyébként is szünet van. Nem úgy mint te, hogy gondolsz egyet és holnap elmész szabadságra. Így jön ki nekik is a törvény által előírt szabadság. Szóval egy órával sem dolgozik kevesebbet, mint te, és még jól fel is bosszantják a ygerekek egész nap.
Karambolos kocsitokat ne hagyjátok az út szélén soha!
Tmiklós külterületén, 2 napja áll egy kocsi a szántásban. Ma reggelre megélhetési szinesfémgyűjtők leszereltek róla mindent....szerintem ha meglátja a tulaj infarktust kap....
OFF Egy erdekesseg. A mult heten megpusztult 6 kabitoszeres tuladagolasban Irorszagban es jonehanyan kerultek korhazba. Mivel egyszerre nagyszamu eset tortent az elso gyanu az volt, hogy valoszinuleg nem a szokasos kabitoszer kerult az utcara, vagy tul tiszta volt, vagy valamivel szennyezett. De mostanra a vizsgalatokbol kiderult, hogy ezzel nem volt a gond. Most az a feltetelezes, hogy minden bizonnyal a november vegen kezbesitet karacsonyi dupla segely miatt tobb penz volt az emberek kezebe ezert tobbet is vettek
A románok több mint 50 százaléka gondolja úgy, hogy a cigányok lusták és bűnözők, ugyanakkor egyáltalán nem tetszik nekik, hogy egy országban kell éljenek a magyarokkal, de hasonló ellenszenvet mutatnak a zsidókkal szemben is.
nem köll a gyereket félteni, ha te már megadtad néki a tisztességes alapokat - nagyon jól meg tudják ítélni, hogy mi a helyes és mi nem!!Felnőttek tanulhatnának tőlük!
El vagy tévedve, ha azt gondolod csak a kormányt tekergetem.
Ez sajnos a melóval jár. Nem ecsetelem a számítógépes rendszervezérlést, a kromatográf rejtélyeit, a mechanikus mozgás elektromos jellé történő átalakítását, ezek kalibrálását és ellenörzését.....magas ez nektek....
Bejött a tél, nyomni kell ezerrel különben megfagytok otthon....nyugodj meg 2 óra és megint úton vagyok csak anyagot várok meg fárasztom az agyam veled....
1. Öcskös, velem esett meg a dolog, nehogy már jobban tudjad.
És nem három emberről van szó, hanem úgy százról.
2. Ha van munkalehetőség.
Felénk egy ideig nem volt, - mentek a népek a leszázalékolásba, meg segélyért.
Nem cigányok, hanem az a hat-hétezer ember, aki mondjuk a környékbeli mexünt nagyüzemekben dolgozott
3. Nem, - majd a te kedvedért éhendöglik a családjával együtt. A segély annak jár, akinek semmiféle egyéb jövedelme sincs.
4. Valószínűleg, meerthogy akkor volt hol dolgozni, - most meg nincs. Ha meg van, akkor köteles együttműködni a munkaerőközvetítővel, és akkor nincs segély.
Csak a te álmaid térnek el kissé a realitásoktól..
5. Rosszul tudod, - soha nem dolgoztam/dolgoztattam cigány környezetben, - de mindíg voltak cigány dolgozóim is.
Most meg megyek - valamiből élni is kell, - felveszem a segélyt...
"Láttam már én is brazil gépsorokat. Legutóbb mikor értekeztem róla, 4 órával később is üldögéltek az árokparton és cigiztek."
persze, ez a normalis allapottyuk. viszont megis van ez az abnormalisnak is nevezheto eset, amikor megis dolgoznak, ketsegkivul nem tul gyakori, en is talan eletemben masodszor lattam effelet, az elso meg meg a coculizmusban esett meg tehat nem mostansag, de a lenyeg, hogy nem lehetetlen...
Én éppen tegnap voltam a fehérvári Philipsben. Ott, ahol az LCD, újabban plazmatévéket is gyártják. Romák százai dolgoznak ott apukám. Hogy legyen mi előtt a golyóidat vakarni sörözésböfögés közben. A többség a Mezőföld aljáról és Dunaújváros környékéről, a nagy dzsuvából ingázik minden nap. Miért g..cizel velük? Nem is ismered őket! Én kérem ki helyettük!
Ez se igaz. Tisztességes fizetést-általad tisztességesnek nevezett- segédmérnöki(sm) munkáért sehol nem adnak. Annyiért nem lehet őket motíválni, föleg ha dolgozni is kell érte.
Mellesleg szép hely lehet ahol laksz, cigány csinál mindent, cigányokkal dolgozol, cigány haverjaid vannak....kezdesz gyanus lenni hiába terelgetsz itt jó puli módjára....
Így igaz, - ül a gádzsó a más kocsijában, tekergeti a nyakát meg a volánt, oszt azt gondolja, hogy ő az élet császára, pedig csak lusta értelmes munkát végezni, csak a seggét hizlalja!
Te meg valószínűleg családilag terhelt vagy, de ettől még dolgozol, és a társadalom rákényszerít, hogy a fenntartásodhoz szükséges munkád értéket termeljen, - nem várjuk el tőled, hogy eszed is legyen.
És sajnos, a te fajtád is elég nagy tömegben fordul elő, - kár, hogy a bőrötök nem halványzöld, - milyen szépen lehetne itten sztereotipiákat kidolgozni a mocsok büdös rasszik ellen!
Azt gondolod, hogy egy olyan gyereknek, aki megismer egy más világot, lát maga előtt értelmes életvezetési mintát, annak vonzó a putri?
Persde ehhez az is kell, hogy aki felnő, annak legyen munkahelye, meg lakhatása, - nem ingyen soha, mert a bölcsitől arra kell nevelni, hogy mindenért meg kell dolgozni.
A segély megvonása meg nem jelent kevesebb kiadást, - sőt, - ha közmunkán foglalkoztatod a segélyezés helyett, akkor az még többe is kerül, - de mindenképpen megéri...
Na látod! Egy hülyeség azt állítani, hogy a cigány nem dolgozik. Ahol tud, ott teszi. Általánosítan nem lehet, de nem is érdemes. Vannak persze olyanok, akik évek óta munka nélkül vannak, és akiknek már egész személyiségszerezetük átalakult. És valóban: vannak olyanok is, akik kizárólag bűnözésből élnek. Éppen úgy, mint a gádzsóknál.
A családi pótlékot a bölcsi-ovi-isilátogatáshoz kell kötni, akinek a gyereke eredményesen befejez egy évfolyamot, az kapjon valami kis lóvét, a pedagógus gyerekenként szintén, - a gyerek érezze jól magát a képzés során, sportolhasson, kapjon rendes kaját, ha kell, tiszta ruhát, legyen számítógép a közelében, legyen felügyelet és legyen nevelő, aki foglalkozik vele, ha nem ért valamit - ezer féle dolog van, amivel konkurrenciát lehet támasztani a putrinak, és mégsem szakxítod el a szülőktől, - hadd szeressék, ha szeretik...
De ehhez az kell, hogy a gyerekecske már a bölcsődében segítsen teríteni a dadusnak, tanuljon momdókákat, verseket, az óvodában az ünnepségeken ő is szerepeljen, mint a többi, tanítsák meg kezet mosni, a fenekét kitörölni, a vécét lehúzni, köszönni, felnőtthöz szólni.
És ez nem is annyira etnikumfüggő, enm árt az a hasonló szociális helyzetben levő magyar gyerekeknek sem...
valamifele tudomanyos kutatasra lenne szukseg, azokat az eseteket kellene kikutatni amikor a cigany megis dolgozik, tavaly lattam eccer peldaul egy foldturo bandat, a szomszed haza elott kikaptak jopar kobmeter foldet meg visszaraktak, kozben meg megreparaltak a csatornat ami eldugult, ra szep kovezes, miazmas, a legklasszikusabb nehez fizikai munka, asoval meg lapattal vegig, na abbol a bandabol mindenki olyan fekete volt mint az afrikai neger, aztan megis ugy dolgoztak egesz nap mint a gep, szoval valahogyan megiscsak kialakult nekik a motivaciojuk a munkara, ezt kellene jo tudomanyosan megkutatni, hogy mi modon is lehetett ravenni uket, aztan ez alapjan a tobbit is megmotivalni, ha hagyjak magukat...
Kuncze egyébként echte sváb, - jobb a pedigréje náci szemszögből tekintve a dolgot, mint neked, - akár snájdig SS tiszt is lehetett volna belőle, ha az olyan idióták győztek volna a háborúban, mint te.
Te viszont már régen elfüstöltél volna, merthogy Hitler nem bánt túl kesztyűs kézzel a hüjékkel sem...
Téged csak a liberálisok viselnek el, mint a náthát vagy a csatornadugulást...
Jó,500 ft/óra a munkáért.Kapnak segélyt,de háborognak,hogy az is kevés.Nem mennek el dolgozni bejelentett munkára,mert alig kapnak többet,mint a segély,és még dolgozni is kell.De a segély mellett megvan a lehetőségük,hogy alkalmi munkát vállaljanak,pl.a mezőgazdaságban,de mégsem mennek el.Na ezt a részt nem értem.
SZvsz Tímár György nevető lexikonából van a kifejezés! Brilliáns, ajánlom figyelmetekbe! Egy aktuális: Barikád = utcai harcok során báránymosdatásra használt eszköz :-))
A pedagógusok nyomják le a napi négy órát, mint a verkli, oszt húzzanak el, mint a vadludak.
De évente kétszer azért legyen nekik fizetésemelés és a nyári szabadságukat emeljük fel kerek három hónapra, a munkahelyüket meg garantálja az ENSZ és a nagyhatalmak.
Namármost ezen felül minden úgy jó, ahogy van, a te tüdődnek meg kimondottan jót tesz, ha itten tréningezed hüjeségek óbégatásával.
Ennél azért jobb a Fradi-meccs, - ott legalább nem szól vissza senki...
sztem pont azt fogalmaztad meg, amit itt mindenki aláírna, azaz a szegregációt (sztem senkise az ellen hablatyol, hogy "kultúr" fehér gyerekek együtt legyenek a kevésbé kultúrkörből érkezett roma gyerekekkel, hanem ha már együtt vannak, akkor érvényesüljön vmi (ki határozza meg?) értékrend, amit a szülők is elfogadnak). és itt már lesznek problémák. amiről talán ez a topik szól, hogy a "másik" oldalon semmiféle kompromisszumkeresés nem zajlik, mi itt agyalunk, esetleg anyázzuk egymást, de ebből megoldás nem fog születni. Javasolhatsz Te bármit, ha a romáknak az nem fog tetszeni, tojnak rá, és meg is értem (azt hiszem) őket ilyen szempontból. tényleg örülnék neki, ha 1 roma értelmiségi hallatná hangját, de abban se vagyok biztos, hogy ő látná az alagútból kivezető csapást.
Jelen pillanatban többet kap segélyt a hatgyerekes cigány viselkedésű egyén, ha nem megy dolgozni. Ez nem növeli igazán a többségi társadalom szimpátiáját irányukba. De lesz ez még így se.
Ügyesen kitaláltad a dolgot. A pedagógusok csinálják ezt a sok szart éhbérért , hogy a szaracénok fejlődjenek . Te pedig elmondhasd milyen jól kitaláltad. Aztán a kölök képzetten hazamegy a putriba és másnap kezdődik minden elölről.
Aki munkaképes, annak el kell fogadni, merthogy segély neki nincs.
A gyerekek szegregációja pedig tilos, - ha kell a bölcsiben-oviban egyenruhában járatni mindegyik gyereket és ha szükséges, akkor ruházni, fürdetni, nevelni és ellátni a szükséges ismeretekkel, - akár tizenhat éves koráig.
Az iskolában foglalkozni vele délután ötig, ott szervezni a sportotm, a tanulószobát, onnan vinni kirándulni, világot látni, illemet és szokásokat tanítani, az óvodásnak fegyelmet és figyelmet alakítani, stb...
Ha elkülöníted őket, akkor csak a meglévő helyzetet konzerválod, - ne felejtsd, hogy a gyerek leghatékonyabban a másik gyerektől tanul...
Én nem megyek át hozzátok az osztrák határszélről, de nem kéne ott nektek valamit kezdeni a hőzöngés helyett? Némi népnevelést (a gádzsók között is!), integrált oktatást, közösségfejlesztést, át- és továbbképzést, családgondozást, szociális munkát -- de ha kell, akkor rendőri és gyámügyi erőket mozgósítani? Van arrafelé valaki, a nejem rokonain és az elűzütt zsidókon kívül, akinek nem csörgedezik a vérében némi pajkos cigányvér? :-)))
Ez -statisztikailag- igaz, de akkor mit kezdjek a valósággal? Amit magam körül látok sokkal durvább! Vagy én látok rosszul, vagy a statisztikák pontatlanok kissé
Hát, amelyik már megszületett, azt nem lehet visszatuszkolni, - én azt gondolom, hogy elsősorban munkát kell adni, aztán meg a gyerekeket nevelgetni, oktatni, aztán a gyermekvéállalás tekintetében nem árt némi felvilágosító munka, - hihetetlen a szexuális tájékozatlanság, - jelzem, nem csak a cigányoknál.
Azt gondolom, hogy ha a cigányság jobb életkörülmények közé kerül és az életvitele jobban közelít a többségi társadalom életviteléhez, akkor automatikusan csökken a születésszám.
Ehhez kellene a segítség, - nem elvenni a gyereket, mint az itteni idióták javasolják, hanem pl. iskolaotthonos nevelést adni, meg valamilyen úton-módon bölcsődébe-óvodába terelni a kicsiket, - ez segíxtene abban, hogy mire iskolába mennek, addigra elsajátítsák az ahhoz szükséges szókincset, fegyelmet, normákat...
Az ő számukra, ha felnőnek, már a többségi társadalom normái lennének a minta, - gondolom...
Most komolyabb fikázás nélkül, tényleg kíváncsi vagyok, hogy jártál-e ezeken a helyeken? szvsz legfeljebb átrobogtál rajtuk, de ez sem biztos... Ahogy Cs. Zs., egykori kollégám és barátom mondta egyszer: nem kell szeretni a cigányokat, az a privát szerencséje valakinek, de ismerni kell! őket, meg kall adni nekik a tiszteletet! Engem még ne álltak körül -- úgy, ahogy ezt te érted. Voltak körülöttem sokan, 'oszt ennyi!
10 éve nincs TV-m, net pedig ha időm engedi, nos ez elég változó, van hogy 2 hétig be sem nézek fórumokra, van hogy órákig bújom őket, mint most is, pedig 3kor kelek, megyek fel északra, megnézem mi hírek Pesten :)
Ezt már itt ezerszer végigcsócsáltuk, - a cigányoknál az átlagos gyermekszám 3,2, a magyaroknál meg 1,8 körül van.
A kívánatos a magyaroknál is 3 körül lenne, - a cigányoknál meg a szélsőségeket kellene felszámolni, - habár összesen nincs harmincezer a háromgyermekesnél nagyobb gyermekszámú családok száma országosan, és abban már benne van az én fizikus kutató volt osztálytársam is...
Én nem voltam henye, - 23 éves voltam, amikor megszületett az első gyerekem, aztán négy év múlva a második.
A lányom húsz éves volt, amikor szült, - a lánya - a legidősebb unokám - néhány nap múlva 16 lesz, első gimis és egy nagyon aranyos kamasz.
Skandinávszőke egyébként, - nem kell festenie a haját...
Ehhez az attrakcióhoz nem kell sehova se tartozni, csak nem kell összeszarnia magát az embernek attól, hogy még nincs meg a lakás, a kocsi a plazma meg a cukicucc, - ezeket gyerek mellett is meg lehet szerezni, csak dolgozni kell.
Igaz, az élet egy darabig kényelmetlen, mert a kisgyerek korlátoz valamelyest a szabad mozgásban, de mikor a korosztályod néhány tagja úgy 32-33 felé gyereket vállal, akkor a tied már önálló és felnőtt félig...
Nem!!!!!! Semmmmmmmmi bajom az arab postással, meg a néger informatikussal.
Mosolygok a kínai gagyi árusal:) Még érdekelt is mikor 30 éves létükre nem tudtak vmit leirni az anyanyelvükön, egymástól kérdezték, hogy hogyan kell azt lerajzolni??? Mint tudjuk kínaiul nagyon nehéz írni......
Nincs gondom a panamai DSW-vel(drilling supervisor), a síriai samplecatcher-rel....csak a magyar elb@szott cigánnyal.....
Igazad van, nagyjából egyetértek. De én naívan hiszek még vmi olyan megoldásban ami nem kell hogy fegyverek legyenek, kopasz skinhead bandák, cigányokra vadászó símaszkos hordák, stb.
Pupu: neked meg annyit, hogy a fegyverkezés nem keménységből, meg poénból történik meg vkivel, hanem tapasztalati félelemből. Ne akarj olyat megtapasztalni, hogy a szeretteidet bántják meg inzultálják, sajnos én könyvet tudnék kiadni az elmúlt 15évemről és ismerettségi körömben történt dolgokról. Ha így utólag visszagondolok, egyre bátrabbak és merészebbek, viccesnek tartom, hogy egy MTV székház előtt történt dolgokkal vonsz párhuzamot. Ami ott történt az ahhoz képest vicc, amit a cigányok művelnek nap mint nap az utcán a magyarokkal, már évek óta.
Gőzerővel robogunk, robogunk. Mondjuk itt siettetem is.
Nagyon sok ember felfogta már, hogy másképpen nem megy.
Annyi de annyi emberrel beszélgetek.... Megértették, felfogták és a maguk módján szeretnének tenni valamit értük/ellenük. Lojálisak. Gyerek el, és nevelünk belőle embert. Vagy nem, és kemények leszünk! Ezt kellene már felfogni a tokos agyú jogvédőknek!
A cigányság nem változik, ha olyan marad mint az elmúlt 500 évben.
A gyerekeiket MEG KELL MENTENI! Ha egy tatár, török, osztrák keveredés nem ártott, nem fog a cigány se-annyit. De nem cigány normák szerint!
Van a magyarban elég vér, ez már nem oszt, nem szoroz. De a mi normáink szerint!
Előtte is mertek ilyenekről írni, - nem itt van az eb elhantolva.
Az a probléma, hogy fellazultak a társadalmi normák, nincsenek világos határok, az ítélkezési gyakorlat inkább bátorítja, mint fékezi a bűnözőket, a rendőrség képzetlen és felkészületlen, a parancsnokok kényelmesek és a közterületi jelenléát a százhetvenkettedik nekifutás után is nulla, - a kiszabott büntetések letöltése során nem egy bűnöző jobb körülmények közé kerül, mint amikor szabadlábon van, a társadalom meg el van foglalva műproblémákkal.
Persze előbb-utóbb majd tisztul a kép, de egy olyan balhé, mint a tévészékház előtt volt, visszaveti a fejlődést két-három évvel, - azt üzeni az állampolgárnak, hogy el lehet tekinteni a jogkövető magatartástól és a követendő út az önbíráskodás, - az emberek egy része meg vevő erre, - ennek a jelei itt a topicon is észlelhetők.
Senki nem bízik abban, hogy az állam képes megvédeni, mindenki fegyverkezni akar, - lassan a normális ember kuriózum lesz ebben a következmények nélküli országban, ahol egy Toroczkai negyvenezres bírsággal megúszhatja a balhét.
Attól félek, hogy hogy magyarországon is ez lesz majd lassan. Effelé haladunk, a média meg azért takar, mert fél a robbanástól! Ez a struccpolitika: ha nem hallom, nem mondom, akkor nem létezik......, csak az emberek mást tapasztalnak az életben. Lesz itt bumm majd, csak idő kérdése, szerintem az nem okés , hogy egy általános iskolás sötétedéskor télen, délután 4-5 órakor már fél kisvárosában, nem mer egyedül hazaindulni mindig érte kell menni, mert Mr. cigányság terrorozálja már a kisiskolás gyerekeket is (12-16éves "megélhetési" cigányok).
Lám itt a rendőrök csőre húzták a fegyvert......a nyálverő magyarok meg paráznak a gumilövedéktől.....ez kellene a huszár telepen is....csak a köcsög jogvédők miatt nincs rendőr aki ezt ma Mo-on bevállalná....
Nekem pár hete egyik volt munkatársamat szúrták le hajnalban (azt a storyt anno ide be is írtam), majdnem ottmaradt..., egy szaros sort nem láttam a helyi médiában erről, de máshol sem.
Sziasztok. Felháborító volt amit ma hallottam, és láttam. Egy barátommal találkoztam, akivel egy összetört arcú ember volt, mint megtudtam egy kollegája. Most ment vissza táppénzről dolgozni, augusztus óta. A dolog ott kezdődik hogy egy romacsalád szemet vetett a krumplijára. A gyerekeket elzavara a földjéről akik ezen való jogos felháborodásukban jelentették a dolgot szüleiknek. Este hazfelé menet a bokorból hárman ráugrottak, és csak egy nagy ütést érzett- szerencsére annyi lélekjelenléte volt hogy aztán védje a fejét, de agybafőbe rugdosta három felháborodtt felnőtt, akiknek a gyerekeit nem engedte az illető javakhoz jutni. Amikor a kollega magához tért, irány a kórház- pépesre tört az arcccsontja. Hétórás műtét, egy hónap kórház, 20 kiló fogyás. És még lesz januárban is egy műtétje. A cigányok egyébként azt vallották hogy ketten voltak, ezzel védeni akarták harmadik társukat aki feltételes szabadlábon volt. Szerencsére volt egy szemtanú, az illető visszament a hűvösre. A másik kettő sorsáról nem tudok. Ami a legfurcsább az egészben: a sajtó, média egy sort sem közölt az esetről. Igaz ez még Olaszliszka előtt volt, azóta mernek inkább beszélni az ilyen jellegű támadásokról.
"csak ülök itten és röhigcsélek rajtatok, - szörnyűűűűű..."
Nekem meg te tűnsz szánalmasnak, ráadásul nem is vagy jó vitapartner, mert képtelen vagy érveket felhozni. Legalább egyszer a zenét felhoznád, ami világhírű és arra apellálnál! Vagy valamit...., vagy írnád le, hogy a besodrom milyen faja zenét játszik, magyar ember ilyen beleéléssel még nem zenélt, magyar cigányzene világhíres, stb. (megjegyzem imádom a magyar cigányzenét - élőben). Érvelni is mi tanítsunk? Mindig kikerülöd a válaszokat, igazat ritkán adsz, pedig olykor, legalábbis a tényeket el kellene ismerni.
Cigányzene: Egerben, pincében, ha arra járok és ottalszom soha ki nem hagynám a vörösbort, zsíroskenyeret hagymával és a jó magyar cigányzenét! Nagybőgőt mikor ott kenik a füledbe, meg a prímás úgy húzza ahogy te énekelsz és olyan ütemben, cigány zene milyen ritmikátlan is tud lenni és mégis ritmusos! Legalább ebbe a szálba kapaszkodnál....., látod őket sokra tartom és becsülöm, igaz ők nem fognak késsel hadonászni előtted az utcán.
Én beidegződésekről és 20ezer éves alap kúltáráról beszéltem, a többiben egyébként egyetértek, na meg ugye ott kitől lopnának? Mindenki szegény, basszus ott is csak azok emelkedtek ki és azoknak gurul a szekér aki hajlandó is érte tenni vmit. Szurkálni verekedni meg nem jó buli otthon, mert köv. éjjel neki is a fejébe landol a kapa :) Megértem ha nem vágynak haza az agyagba. Egyszerűbb itt élősködni más nemzet nyakán. De legalább kussolnának, hogy elvannak tartva, erre fel még azokat terrorizálják akik eltartják őket, ilyen hülye is csak egy cigány lehet. (tisztelet mindig a normálisan viselkedő és élő kevés kivételnek).
Ja....azért hadakozol ilyen bőszen mert röhögcsélsz....
Ne tagadd, a vérnyomásod az egekben mikor osszuk neked az ívet.
Kevésbé átlátszó hazugságot, ha kérhetnénk....
Egyébként meg lassú vagy, tudom-tudom nehezen megy már az olvasás:))) de azért embereld meg magad! Tudom hogy nyögdijas vagy, de annyira azért nem érek rá mint Te mert holnap a cigányaid helyett vkinek dolgozni is kell.
Talán az lehet a hiba, hogy te a dédi vlága óta nem fejlődtél semmit, dédi meg valószínűleg zsellér lehetett, - neki is kellett valaki, akinél különbnek érezhette magát, meg te is így lehetsz vele.
Egyébként ez a kitelepítési ötleted kedves, - talán a következő kanyarban Madagaszkárt kellene javaslatba hoznod, - az már egyszer nyerőnek tünt.
Aztán még egyért rebegj imát esténként: nehogy India induljon el errefelé, - Bangladesh már nekilódult, de ők kevesen vannak...
az irány repülőn vissza Indiába......., ott az az életmód, meg viselkedési típus amit itt nyújtanak, ott az hétköznapi és elfogadott.
Tévedsz. Ott még mindíg kasztrendszer van. Ott ha Kolompár Vili benyom egyet Rézműves Aladárnak akkor vilike kezét durva favágó eszközökkel választják le a testéről, csakúgy mintha szokás szerint lopott volna....
Ne röghögtessél, - az unokám lassan annyi idős, mint te, - a legkisebb meg éppen ma számolt be a Mikulás lebukásáról, - még tavaly egy osztálytársa lekapta a Mikulás szakállát, amikor az az ölébe ültette.
Úgy kell a látens pedofilnak, - de az illúziókkal leszámolt a gyerek...
Egyébként ma én is olyan megkeseredettnek érzem magam, - csak ülök itten és röhigcsélek rajtatok, - szörnyűűűűű...
Elárulok neked egy nagyon nagy titkot, amit még dédi mesélt anno, amit a csendőrök mondtak neki: a cigányt felügyelni kell és néha odasuhintani, hogy érezze a törődést.
Persze biztos ők is elfogultak voltak, ahogyan egész európa is az. Sőt egy Kodály által rögzített dalban, ami kb. 1900-1905 környékéről való (lehet hogy Bartók vette fel, vagy más neves gyűjtő, már nem emlékszem) az egyik dalban ez a verse: Te cigány ne lóóóóóóópd a tyúúúúúúkom) na fene, már a régi parasztok is milyen rasszisták voltak, szegény cigányokat a bőrük színe miatt ilyen hazugságokkal gyanúsították meg. Pedig az a szó akkor még, hogy rasszizmus, szerintem fél napig kellett volna magyaráznod egy juhász vagy kondás embernek, hogy az mit jelent.
Látod még a népdalokban is lenyomata van annak, hogy milyen egy cigány.
Itt egy dolog segítene, de az úgysem lesz, tehát aki nem tud asszimilálódni (kultúráját,zenéjét, nyelvét, öltözetét, stb. megtarthatja, ápolhatja, ha kedve tartja) az irány repülőn vissza Indiába......., ott az az életmód, meg viselkedési típus amit itt nyújtanak, ott az hétköznapi és elfogadott. Ők végre otthonra találnának, tesvírek közé kerülnének, nekünk meg nyugtunk lenne, meg gazdasági stabilizációnk. Az ittmaradó pár százzal, meg békében élhetnénk együtt.
(ez másként igaz - voltak kemény helyek, és voltak "vattaemberek". Egy kubikos nem lóghatott, de a raktáros kiverhette. Egy pedagógusnak akkor is le kellet adnia az óráit, míg egy kolléganőm azt mondta, hogy miután a céghez került, félévig egy szót sem szóltak hozzá .. ismerkedett a céggel ... megjegyezem én is:-)
Most nagyon ideges lettem... Bocsi... Csak hihetetlen számomra, hogy egy ember hagyja szenvedni a kutyáját a show miatt... Szerencsétlen állat... (*******) Moderáltak volna... De tudjátok, hogy mit akartam írni... Direkt nem akartam ma bekapcsolni a tévét emiatt a majom miatt... kapcsolgatom és pont az a szerencsétlen kutya volt a reklámban... ahogyan szenved... szenvedteti egy "becsületes állampolgár"... Csájjjjjééééééééééé....
Nyíregyháza egyik legnagyobb cigánytelepe. Régebben többen tettek fel prospektusokat pizzafutár cégektől, melyeken külön feltüntették, hogy "a Huszár-lakótelepre nem szállítunk". Biztos mindannyian rasszisták voltak (vagy csak tapasztaltak).
(Állítólag! De az biztos, hogy e betegséget egy stádiumban grafománia kíséri, és elég széles helyet tölt meg a polcomon az összes írása - több mint egy méter.)
Jön itt a nagy "fater meg én is mennyit dolgoztunk régen" dumával, meg ne szóljam le a szüleimet, meg hogy 5éves voltam, nos én is dolgoztam az előző rendszerben, igaz nem 20 évet. Nagybáttyám mondta mindig, hogy minőség az semmi se volt, mert senkit nem érdekelt, nagyon sokan szartak bele a melóba, többek között jó maga is! Mondta, hogy gyártottak olyan szerelvény mintadarabokat, amiket kiszállítottak, pedig selejtesek voltak, mert a gépek is 1870ből származtak, egyszeűen nem lehetett vele minőségi melót végezni, de meg kellett lennia tervnek. :) Ismerős? :) Na meg arról is sokat beszélt, hogy igen, lehetett iszogatni is, bár elmondása szerint ő talajra sohasem, viszont sokan mások már ebéd után nem tudtak felállni az asztaltól....., de most elárultam vmi titkot? Ezt szerintem mindenki tudja.
Nekem semmi bajom a cigányokkal, csak hagyjanak békén és ne terrorizáljanak.
Csak így engedtem, hogy nevezzen, mert ennek örül. Ez legyen a legnagyobb öröme, miután a Mozsár Dzsesszika nevű unokájának apját rajtakapja, amikor a hálóban a zsebében kutat....
Tudnék mesélni a munkámról, párszor nagy vonalakban felvázoltam. Azt hiszem (minden nagyképűség nélkül állíthatom) bizony bexarnátok, ha mi nem lennénk.
Még a svájci bordélyokban szedte össze, ahol kipihente az osztályharc fáradalmait számüzetése alatt. Azt nem tudni pontosan hogy mi volt a halál oka, a hivatalos jelentésbe agyvérzést írtak, de ekkora a szifilisz már annyira legyengítette a szervezetét, hogy bármi végezhetett vele.
Ha nem szidod, attól sem lesz az......., viszont az erőszakból nagyon jól értenek, itt arra gondolok, hogy aki nem fél tőlük és agyonverik őket azt békén hagyják. Látod ez tiszta őskor..., az erősebb a Jani. Mondjuk ne menjünk azért annyira vissza, sztem csak 15ezer évvel vannak mögöttünk.
Hát te nagyon okos vagy..., igen rengeteg előnye volt annak a rendszernek, csak kifelejtetted az alábbi nyomós érveket is:
- a melós a munkahelyéről mindent szabadon ellophatott, akár még egy komplett házat is felépíthetett lopott anyagból.
- Nem kellett a melóban megszakadni, sok idős, családomban, életét végigdolgozó munkástól hallottam, hogy sokszor 4-5 ember munkájára volt felvéve 30. Na ellehet képzelni ki, hogyan jutott hozzá a melóhoz (aki akart, azért dolgozott)
- legtöbb munkahelyen simán lehetett piázni, ez is egy nagyon nagy előny, de jó volt!
- aggódni nem kellett a melóhely miatt, mert ha valahonnan kibaszták az embert, mert mondjuk ganaj részeg volt egész nap, vagy nem járt rendesen melózni, akkor felvette más munkahely, ugyanis fel kellett hogy vegye.
Hagy ne soroljam tovább.
Élhetsz a múltban, de egy valamit soha ne felejts el: ez nagy piros lufi volt, ami finggal volt tele...., rendszerváltás után kipukkant, jött a hidegzuhany. Az ország mai helyzete és 50éves lemaradása a nyugattól, annak köszönhető amiben langyosan te is elvoltál. Még az unokáim is fogják fizetni, csak vegyenek fel Feriék még több hitelt, mert az milyen jó.
csak náunk anno ez úgy zajlott, hogy kiállt egy benga gyerek a diszkó előtt oszt "aki nem a napon barnult, ide hozzám!" kiáltással meginvitálta a lebzselő cigányokat. Be nem jutottak, de kint csinálták a balhét. Aki akart egy pofont az odament:) aztán rájöttek hogy nem kéne.....:)
Na még egy... Állunk ez egyik szórakozóhely bejárata előtt... Régebben volt, pár éve. 6-7 cigó.... jujj... roma állampolgár áll szintén kint a diszkó előtt. Közepes, inkább halkabb beszélgetések. Az állampolgárok sasolnak. Egyszer csak elkiálltja magát az egyik (Dzsovánni a becsületes neve)... "Ki mondta azt, hogy büdös cigány?" Mindenki csak néz... Kérdezi egymás után felváltva a kint álló emberektől, hogy "Te mondtad?"... Egyszer csak az egyik mondja, hogy "az ott ni"... Mutat bele a tömegbe... Neki az első embernek... hatan rá... majd 10 üötés és rugás... majd elszeleltek, mire a kidobók kijöttek... Ez 10 mp alatt lejátszódott...
"hogy a GDP az GDP, és ha te vitézkötés-formára szart kutyagumit termelsz és arra piac van, akkor az növeli a GDP-t"
Csakhogy nem volt rá piac, csak azon az áron, hogy megszüntették a versenyt. És ezzel együtt megszüntették a minőséget is.
"A magyar élelmiszeripar világszínvonalon állt, mienk volt Európa legnagyobb autóbuszgyára, világszínvonalú út és hídépítőink, vízügyi szakembereink voltak, egészségügyi ellátásunk a szűk források mellett is világszínvonalon állt"
Jól betanult agit-prop szöveg. És ha ilyen fene versenyképes volt minden, miért omlott össze az egész rendszer kártyavárként, amikor lehetőség nyílt a szabad versenyre?
"és mellesleg nem láttál koldust és nem fagyott meg senki telente az utcákon."
Mert az állam pénzén etették őket a börtönökben. Mint ahogy munkanélküliség sem volt, csak belső munkanélküliek a veszteséges gyárakban. És munkabérnek becézett munkanélküli segély.
De a tények tények, és attól Kádár kora még nem lesz visszamenőleg kevésbé diktatúra, ha most mindenféle marhaságot mondunk azokról az időkről.
És legfőképpen ne akarja nekem elmesélni az, aki a rendszerváltást ötévesen élte meg, hogy milyen volt az a rendszer, amelyiket én végigéltem és dolgoztam.
És az sem túl szimpatikus, amikor apja-anyja életét és munkáját szarozza össze...
Aranyos duma, de sajnos az a helyzet, hogy a GDP az GDP, és ha te vitézkötés-formára szart kutyagumit termelsz és arra piac van, akkor az növeli a GDP-t, - tetszik neked a termék, miután megízlelted vagy sem.
Amúgy emlékeztetnélek azért arra, hogy a magyar mezőgazdaság benne volt a világ első három mezőgazdaságában, - nettó költségvetési befizető volt,.
A magyar élelmiszeripar világszínvonalon állt, mienk volt Európa legnagyobb autóbuszgyára, világszínvonalú út és hídépítőink, vízügyi szakembereink voltak, egészségügyi ellátásunk a szűk források mellett is világszínvonalon állt, az oktatásunk eredményessége (nem aerobic-műköröm szakon...) átlagon felüli volt, - és mellesleg nem láttál koldust és nem fagyott meg senki telente az utcákon.
És a te teóriád sem szimpatikus neki, feltehetőleg.
És hirdetheted itt az igét, - amíg ragozni nem kezded, addig nem lesz itten e területen lófax sem, - az uszítás ugyanis nem alkalmas eszköz a változások eléréséhez...
Gáz-riasztó viselési engedély megszerzése:
1. Gáz-riasztó pisztolyt szabadon lehet vásárolni. Amennyiben új, a vásárláskor garanciajegyet adnak. Használt (garanciajegy nélküli) fegyvert be kell vizsgáltatni. http://www.mkh.hu/
2. A vásárolt fegyvert töltetlen állapotban, elcsomagolva a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztályára kell bevinni félfogadási időben. Ide kell: garanciajegy (vagy MKH papírok), személyi igazolvány, lakcímkártya, 2000 forint.
3. Ki kell tölteni egy űrlapot, a gázpisztolyt, a garanciajegyet, a személyit elkérik, adatokat rögzítik. Ezalatt be lehet fizetni a 2000 forintos eljárási költséget. A befizetésről szóló cetlivel ismét az ablakhoz kell fáradni. Az ügyintézés végén visszaadnak mindent, és egy másolatot is csúsztatnak az embernek, hogy folyamatban van a dolog. EZ NEM JOGOSÍT VISELÉSRE!
4. Lakhelytől függően 2-3 héten belül kiküldik a személyi igazolvány méretű, plasztik, névre szóló viselési engedélyt az adott fegyverre, vagy be kell érte menni ismét.
p.s.: Nem mindegy milyen hatótávolságú a pisztoly, lehet 1m-ről is kiröhög a tag, viszont van ami 4-5m-ről is garantáltam összefossa magát ha belehajol a felhőbe.
A GDP-vel inkább ne példálózz, annak nagy része a versenyképtelen, csak a KGST és hazai piacra szánt gagyi volt (ellentétben pl. a Franco-féle Spanyolország exportorientált GDP-növekedésével). A piacgazdaságra való áttéréssel ezért is omlott össze az egész.
Ez így vagyon ahogy mondod. Ha nehéz követni, hát nehéz követni ... annyit tudok segíteni ebben, hogy őszintén szurkolok nekik. (és most írhatnék nyálas történeteket, hogy a dédapám még négyelemis földműves volt, aztán a faterom már 18 évet tanult összesen .. leginkább munka mellett) Az elég kiábrándító, ha valaki akkor sem akar tanulni ha ingyen tehetné. A magam részéről lemondtam arról, hogy megváltoztassam a világot, inkább elviselni akarom ... valahogy.
Legutóbbi bejegyzése szerint így képzeli a magyar-cigány kapcsolatok rendezését: (az analfabéta cigány hozzászólása a helyesírási hibák korrigálása nélkül)
Csík Tamás [Tomy] Link | Válasz erre | december 2., 22:09 | 24655. 24652: lecumiztatok én itthon is egy pár faros magyar asszonyt nem kell ahoz ki mennem , sőt még könyörögnek néha a cigány meleg szendvicsért..
24637: engem meg leakart teperni egy magyaröreg asszony még fiatal koromban , már gonbolta a sliccem még jó hogy előkerül a férje...mi lett volna ...
Hát bizony, nem lenne hátrány, ha megtanulnál olvasni.
Mellesleg nem voltam párttapparátcsik, és amikor te totyogni kezdtél, nekem már vállalkozásom volt.
De ez nem jelent semmit, - ez az én ügyem, és ez jottányit sem változtat azon, hogy neked lövésed sincs arról a korról, amelyiknek a GDP-jét a mai napig nem sikerült abszolválni, pedig tizenhat éve már ezen iparkodnánk...
Úgyhogy forfdulj Lenin elvtárshoz tanácsért: Sto gyelaty, Vlagyimír Iljics?
A koroddal hiába takarózol, az nem érv egy vitában, hogy már közel vagy a sírhoz. Azt elhiszem, hogy pártaparatcsikként élvezted a szocializmust, csakhogy ez a normális emberek szempontjából irreleváns. Éltem olyan országban, amely 1939-ben még egy szinten volt velünk, csak ők megúszták a komcsi rendszert. Ma ég és föld a különbség.
Ha a gyereked meg ekkora hájpacni, akkor annál könnyebben elbánok vele. Ha magánlaksértést követne el, akkor nem kérdezném, hogy 3 hagymáért jött, vagy engem meggyilkolni (mint ahogy normális országok törvényei nem is tesznek különbséget, szándéktól függetlenül jogos az önvédelem). Igaz nem is érdekelne.
Úgy kezdte, hogy a papája azt tanította meg neki, hogy a népe akkor lesz nagy és gazdag, ha más népeket leigáz, rabszolgákat szerez és mindenkit lelkesen kifosztogat.
Ma ezt a demokrácia érvényrejuttatásának nevezzük, de a lényeg nem sokat változott, - legfeljebb a módszer, - a legyőzőtt királyokat akkoriban nem cipelték Hágába...
A falusi kisgyerek meg mióta a világ világ rájár a szomszéd kertjére, - ha lehet bandában, - de ettől ő még, mire felnő, roppant rendes gazda lesz és ott rohangál forgalomlassítani a traktorjával nemzetiszín lobogó alatt...
Tőlem te azt szeretsz, amit akarsz, - irreleváns a véleményed, miután azt sem tudod, hogy miről beszélsz.
Egy kis pöcs vagy, aki képeskönyvekből ismeri azokat az időket, - ha megírnád az emlékirataidat arról a korról, az az első bilin töltött napjaid történetét foglalná magában..
Rossz képeskönyvet kaptál.
Az meg érdekes lenne, ha a gyerekem pofozgatnád, - nálad csak néhány évvel idősebb és száztizenöt kiló.
Amúgy, ha a gyerekem kicsi lenne, vitézem, akkor három fej hagymáért az intenzívre juttatnád?
Merthogy akkor meg téged az elmegyógyintézetbe kellene beutalni...
"Az volt az össznépi lopás időszaka - hihetetlen dolgok keltek lábra az üzemekből!!! Volt idő, amikor nálunk 3 gyáregységvezető bukott le egyszerre, osztogatták is sutyiban a pártfegyelmiket!!:) Börtönt egyik sem látott:)"
Pupu szerint ez volt az erkölcsösség csúcspontja...
Szeretem amokor egy őskomcsi hadovál az erkölcsről. A kommunizmus pont erről volt híres, amikor nem volt teljesítmény és minőségkényszer, nem volt piaci verseny, az állam a minimumot biztosította, többet meg nem engedett, a melósok a gyárban alvajártak, a lopás meg teljesen elfogadott volt. Ha meg a gyerekedet nem vagy képes megnevelni, akkor majd más fogja megtenni. Jobban jár, ha tőled kapja a pofont, mert ha én adom neki a lopási kísértlet után, az intenzíven fog kikötni.
A piacgazdaság azt jelenti, hogy akinek van pénze, az megvásárol termékeket és szolgáltatásokat.
Pénze meg akkor lesz, ha el tuggya adni a munkaerejét.
A munkaerejét meg akkor tuggya eladni, ha van rá kereslet.
Kereslet meg zömében a kvalifikált munkaerőre van.
A kvalifikált munkaerő meg úgy jön létre, ha a munkavállaló speciális képzettségre tesz szert.
Speciális képzettségre meg úgy lehet szert tenni, ha az erre vállalkozónak van egy színvonalas általános képzettsége.
Ezt akkor lehet megszerezni, ha a munkavállaló minimálisan tizenkét évig folyamatosan tanul.
Tizenkét évig az tud folyamatosan tanulni, aki az első négy évfolyamon el tudja sajátítani az írás-olvasás tudományát és a matematikai alapműveleteket, - többek között.
Írni-olvasni-számolni meg az tud ez alatt az idő alatt megtanulni, aki iskolaérett és bizonyos fogalomkészlettel, szókinccsel, társadalmi normaismerettel, alapvető fegyelmezettséggel és a társadalom számára kívánatos életvezetési modellel (apu dolgozni jár...) rendelkezik.
Ilyenre az tud szert tenni, aki otthon a szüleitől, vagy bölcsődében-óvodában a gondozóitól és a pedagógusoktól ezt meg tudja tanulni.
A cigánygyerekek egy részének objektíve ez nem adatott meg.
Egy idézet Illyés Gyula Puszták népe c. művéből (pedig itt magyar béresekről, nem cigányokról van szó):
A magántulajdonról például, hogy a legkínálkozóbb fonalnál kezdjem, a puszta egészen más véleményt formál, ha vallani nem vall is, mint aminőt a ma fennálló törvény követel. Nem tartom magam illetékesnek a döntésre, hogy a két különböző felfogás közül melyik a jogosabb, emberibb; a pusztáé mindenesetre az eredendőbb, a konzervatívabb, az ősibb; az őrzi a hagyományát valamilyen hajdani közösségnek, amelyben az enyém-tied fogalmát sem a földben, sem a szerelemben nem határolták oly mély árkok, mint manapság. A puszta, a pár ezer, nemegyszer pár tízezer holdas birodalom nem oszlik apró parcellákra.
A közösen mívelt hatalmas búza- és rozstáblák látványa, a láthatárba vesző óriási zöld és sárga mezők hullámzó végtelensége annyira rokona a közös mennyboltnak és tengernek, hogy előttük az egyszerű lélek valóban csak a föld erejét, áldását vagy makrancosságát érzi és kellő és gyakori figyelmeztetések híján hajlamos feledni, hogy a közös mívelés parancsszóra, a termés pedig egy ember hasznára folyik. A természet általában mostohán fizet, a pusztaiaknak ez a tapasztalata az Árpádok óta; ha az ember nem hal éhen, akkor már jól megy a dolog, a századok erre tanították őket. Hogy a földről a jég, a tatár, a gróf vagy a gróf Schlésingere viszi-e el azt a több búzát, amelyből több kenyér s tán kalács is kerülne, ez csak részlete a kérdésnek.
Egyszóval dolgoznak, mívelik a földet, s ha a koplalástól nem fordulnak fel, nemigen kérdezik, miért csak annyi jut nekik, amennyi fölháborító kevés jut. Viszont azt sem lehet könnyen kiverni fejükből, hogy a földhöz, amellyel birkóznak, elsősorban nekik van közük, hogy a természet az - természet, vagyis mindenkié. Nagy penchant-juk van arra, amint előttem az egyik jószágigazgatóné egyszer igen helyesen kifejtette, hogy ami termény a kezükön át folyik, az az ujjukhoz tapadjon. Épp úgy kell kezelni őket, mondta a fenti hölgy bájos mosolyt derengetve felém, akár a méheket. El kell szedni tőlük, hogy tovább dolgozzanak. Ha mindenük megvolna, egész nap a citerát vernék és a hasukat süttetnék a nappal, miattuk akár kötésig burjánozhatna a gaz a cukorrépában. Ez valószínű; ha mindenük megvolna.
De semmijük sincsen, s így dolgoznak s közben ahol tehetik, magyarán szólva, lopnak, mint a pinty. Társadalomtudományosan szólva, még valami atavisztikus klan-szellem vezérli őket, ahogy mondtam, a közös szervezésből közös elosztást sugalló szellem; ez azonban napról napra gyöngül.
Haggyuk már az ilyen könnyfacsaró (hagyma...) történeteket, meg a szocializmusra mutogatást.
A szocializmusban sokkal de sokkal szilárdabb volt az erkölcs, mint ma, barátságosabb volt az emberek közötti viszony, a rasszizmus nem virult, mint manapság, kevesebb volt az erőszak, kevesebb volt a bűncselekmény, és nem kellett ilyen idiótaságokkal tömni az emberek fejét, mint teszed itten az össztársadalmi mintákkal.
És lófax volt akkor Nógrádban, nem mélyszegénység, továbbá mióta világ a világ meg három nap, azóta előfordul, hogy a gyerekek gyümölcsöt meg kukoricát meg hagymát lopnak, - bocsánatos bűnök ezek, és amelyik apa ezért megüti a fiát nyilvánosan, az meg egy hüje fax.
Szerintem kapnak majd rendesen, - persze sok függ a védőktől, - tudják e bizonyítani a hirtelen felindulást meg azt, hogy jogosan vélelmezhették a gyerek halálát.
Nem lenne hátrány, ha jól megmérnék őket, - nehogy azt gondolja bárki is, hogy meg lehet úszni az ilyesmit...
Komám, a gyilkosság az a szándékos emberölés leánykori neve.
Ezzel a bűncselekménnyel nem engedik ki a komát négy-öt év után, erre fogadhacc is.
A megélhetési lopkodásért meg azért nem jár semmi, merthogy annak zöme kis értékre elkövetett szabálysértés, amit az önkormányzat szankcionál, - általában pénzbüntetéssel, amire a delikvensnek - objektív okokból - nem fussa...
Viszont átváltoztatják letöltendőre, de a börtönökben ennél húzósabb ügyek elkövetőinek sincs hely...
Sajnos a megvalósult államszocializmus alapjaiban rengette meg a magyar társadalom értékrendjét, ez tény. De hadd mondjak el gyorsan egy példát, hogy azért ez nem lehet teljes magyarázat. Ugyanebben a kis nógrádi faluban egyszer a helyi fiatalok kitalálták hogy elmennek egyet kirándulni és közben megállnak szalonnát sütni. Az egyikük valamilyen oknál fogva lopott a szomszéd kertjéből kb 3 hagymát, hogy mindenkinek jusson a szalonna mellé, azt gondolta, hogy ilyen kicsi mennyiségnek nincsen jelentősége. Ez utána kiderült, és az lett a következménye, hogy a gyereknek a falu főterén, több szemtanú alőtt a saját apja lekent egy jókora pofont neki, miközben jól le is szidta. Pedig Nógrádnak azon a táján bizony már akkor is "mélyszegénység" volt, a legtöbb ember munkanélküli volt.
Más: azért alapjaiban más, ha valaki össztársadalmi minta alapján hozzáteszeget a családi vagyonhoz ("trükkök százai -GY. F.", adócsalás, mert különben tönkremenne, stb), meg az hogy valaki parazita módon KIZÁRÓLAG lopásra és megélhetési gyerekvállalásra rendezkedik be, amivel CSAK pusztít.
Köszi a felhomályosítást, tényleg nem vagyok képben ezzel az üggyel kapcsolatban. Jogos a 8 év ebből a szempontból. S én is (gondolom, veled együtt) várom majd az olaszliszkai ügyben fejenként kiosztandó pár évtizedet.
A 70-es években a mai szemmel nézve meglehetősen elfogadott módja volt az anyagbeszerzésnek, a "hozzál már a gyárból!", vagy "csinálj mán ezt azt". Emléxem, hogy a legszigorúbb hadiüzemben (ahol dolgoztam) ilyentájt az aknavető mellett krómozott karácsonyfatartót is készítettek a hadsereg (KÜM) illetékes elvtársainak. (a csúcs az asztalosüzemben fuserált komplett konyhabútor volt, amit leponyvázott ágyútalpon csempésztek ki) Ha nem is illett a "szocialista erkölcsbe", az áruellátás hiányai miatt az emberek közt ez nem számított túlzottan etikátlannak. A cigányok is elvoltak ebben a világban - úgy ahogy, kevesebb joggal, de több biztonsággal. ------------- A rendszerváltás után amikor magáncégek alakultak és külföldi tulajdonosok jelentek meg, számomra a leg szokatlanabb az volt, hogy alaposan bekerítették a területüket, másrészt a kapuhoz biztonsági őrséget tettek. Egyetlen megoldássá vált: pénzt szerezni (megdolgozni érte), és megvenni a kívánt dolgot. Ennek átmeneti nehézségeit jelezte a "Ne lopj Magyar!" felirat, de azon már túlvagyunk. Idővel talán a piacgazdaságig is eljutunk, ahol mindenki a munkája alapján fogyaszt. Na ...... de már nem is tudom miről jutott ez eszembe, talán, hogy ezt elég nehéz a cigányságnak követni ... a jelek szerint.
Miert? 8 ev rablasert nekem nem tunik kevesnek annak tukreben, hogy emberolesert adogatnak jelenleg nalunk ennyiket... Ha valaszthatok, talan megis inkabb raboljanak ki...
azert ne engem kerdezz meg, mielott ilyen lepesre szanod el magad :)
valami olyasmi van, hogy nem vagy koteles ellene vallani (szuk csalad). nekem ez kb. azt jelenti, hogy feljelenteni sem, azaz "kimaradhatsz" a bizonyitasi folyamatbol.
Van egy nógrád megyei kis falucska kb 100 lakossal. Kb 10 éve beköltözött egy cigány család, Szabolcsból. Különösebb gond nem volt velük, nem mertek lopni, mert amúgy az egész környéken jó volt a közbiztonság, egyből tudta volna mindenki, hogy ki az elkövető. Szimplán segélyekből éltek, gyerekgyártásból. A faluban viszont támogatták őket, központilag meg egyénileg is. Az ötéves kislánykát pl olyan jól nevelték otthon, hogy rendszeresen kószált a kertekben és önkiszolgált. Egyébként ha KÉRTE volna, mindenki adott volna a gyümölcsből...
A vége az lett hogy egyszer csak leégett a cigányház teteje. Nen, kedves jogvédő olvtársak, nem rasszista gyújtogatás történt, hanem az, hogy a cigány család lopta az áramot és a buhera miatt gyulladt ki a tető. Ezután még a falu segélyéből újra csináltak nekik egy tetőt. Viszont a következő évben elköltöztek, mert nem érezték otthonosan magukat (=nem lehetett lopkodni). Ma sem rossz arrafelé a bűnözési helyzet, ehhez némi köze lehet annak, hogy a falu kb 20 km-es körzetében csak magyarok és tótok laknak. A betévedő bűnözők szinte mind kockaladával meg merszsóval érkeznek...
tanúként való kihallgatásra vitték - az nem feltételezi a fegyveres testületi szolgálatot, azt hiszem
ma reggel hallottam egy volt iskolatársát beszélni a Bp.Rádióban. Érdekes volt! Ált.iskolában jó barátok voltak és a pasi azom meditált, hogy mi lenne, ha hozzá állítana be?? Szevasz, szevasz drága haverom ?
Nem sokat tudok arról, hogy mi a helyzet ebben az ügyben, de talán azért nem cigány az elkövető, mert a Katonai Ügyészségről szökött el. Tehát valszeg katona vagy rendőr volt, ami munkaviszonyt (és valamiféle előképzettséget) feltételez előtte. Azért ezek nem jellemzőek a cigány viselkedésű egyénekre...
bazsamári, resszkess az öregaszonyoktól!!! Esernyővel jó nagyokat tudnak ütni:)) Vannak öregasszonyok, akik nem bánják, ha öregasszonynak szólítják őket, mert ami igaz - az ellen nincs mit tenni :)
a "vén qrva" ellen lenne kifogásom, de nem a "vén" miatt
Kon si kokiKon si koki romanyi,Tahj voj mange baxtali, te merav.Thaj voj mange baxtalyiPálákodi romnyori.Oh be zhanel te khelelAldinla o drago Del, te te meravOpre xuttyav thaj khelavO tromfom e sikavavKhelav apoj me lasaShukar si lake jakha, te merav.Palakodo ringlavra,Muri shukar piramnyaGilyastar voj ando themPalalate gilyom me, te meravAndo baro Nyámco meTe na xoxavel mange.
Egyes rasszista magyarok milyen rút feliratokat írnak ki... S vajon miért kell oxidálódó anyagból készíteni ezeket a táblákat? Nem lenne jobb az alumínium? :-)
Rossz neked. Én a cigányokat tapasztalatból csípom! Volt egy kolléganőm, aki tűsarkúban, nadrágkosztümben ment be a romák által lakott bérházba és rögtön az első asszonyt leszúrta, h. miért van mezítláb a gyerek? Őt majdnem meglincselték. Én magáztam a férfiakat és előreengedtem a nőket -- nekem bort kínáltak. Ugyanazok.
PS.: az igaztalanul árulkodókat sokkal jobban megvetem.
Miért van az, hogy te mindíg érzelmi kategóriákban keresed a boldogságod?
Nem volt világos?
Engem nem fűz érzelmi viszony népcsoportokhoz, - a fehérekhez sem.
Egyedileg, - úgy az igazi.
Milyen ember például ez a csabika?
Ha úgy találom, hogy rendes ember, akkor tőlem lehet a bőre olívzöld és lehet egy zulu harcos és a varangyosbéka frigyének szörnyű kinézetű eredménye, - én akkor is rendes emberként fogom kezelni.
Ha viszont köcsög, akkor tőlem lehet Őfelsége II. Erzsébet lordkancellárja is, - neves felmenőkkel húsz generációra vissza, - akkor is köcsög marad.
Ezt a szemléletet kellene lassan a csepp kis agyadba belevésned...
:O)))
off
természetesen a majdani túróspalacsinta minősége jelentősen befolyásolhatja a rólad kialakítandó képet...
A falusi iskolában a tanítónő megkérdezi: - Na gyerekek, mondjátok meg nekem, mikor legjobb leszedni a fáról a gyümölcsöt. A cigány Bandi gyerek jelentkezik: - Hát amikor a kutya meg van kötve...
A putrira gondoltam ! te majom! Ha te akkor en is lemajmozhatlak,vagy nem? Es azt hiszem en nem sertegettelek. Kösz! Ha igy folytatodik lesz az meg több is mint 2 millio rasszista rövid idön belül.
A helyet, ahol lakunk, Magyarországnak hívják, - itt élünk 800000 cigány, 2000000 alkoholista és 2000000 rasszista barom között, - a csoportok között fennáll némi átfedés.
Az 59-es,60-as is kép volt.Nem igazán értem,miért törölték,mert szerintem nem volt durva.A 60-asba egy karikatúrát raktam be,ahol egy fehér ruhás,fehér csukjás klántag áll a menyország kapuja előtt.Szent Péter meg fekete.
Mondom figyelmeztetek minden fajgyűlölőt,hogy szívás lehet a vége,ha tulzásokba esnek.
A svábokat, a zsidókat, az angolokat és a busmanokat sem.
Viszont nem is gyűlölöm őket.
Minden emberről, akivel találkozom, egyedi véleményt alakítok ki magamban.
Igaz, ez luxus, merthogy gondolkodással jár, de végül is van annyi agysejtem, hogy megengedhetem magamnak ezt a luxust, és sajnálkozva nézegetem azokat, akiknél ez nincs így és kénytelenek többszázezres/milliós tömegekre egyazon sztereotipiát ráhúzni.
Neked egyébként nem az az elsődleges specifikumod, hogy fehér vagy, hanem az, hogy ostoba.
Csak nem komolyan vetted amit irtam hogy kifeheredtem? Lassan kezdek rajönni hogy Pupu csak teszi alank a lovat es nem is komolyan gondolja a cigany imadatat.
Ezek is konkrét dolgok. Nagyon konkrétak. Arról volt szó, hogy a gyümölcstolvaj cigány nem fegyveres és nem veszélyes. Habár a krumpli nem gyümölcs, a karó meg nem lőfegyver, attól még az öreg meghalt.
A Burai is fegyveres volt, ha a balta fegyvernek minősül(ő még egy gyereket is eltett lábalól).
És bizony én az égő benzint is a fegyver közé sorolom, elvégre a Molotov sem egy hétköznapi használati tárgy....de te tudod.
Hala isten itt is nagyon cigany ellenes mindenki, rendesen elastak magukat a besurranos lopassal (Jaro fünyirot loptak el az elökertböl amig a manus bement a kosarat kiönteni) Biztos forrasbol tudom hogy jol megverik öket benn az örsön, aztan elengedik 1 ora mulva amikor eltünik a vizes törülközö nyoma. :-))))))
Izrael politikáját szidni 1 dolog,de ha zsidózól,az meg 1 másik.Nem mintha nem ugyanaz lenne,de mégis más.Én már azon is csodálkozom,hogy ami cigányozás itt megy,és ez még múködik.Próbáld meg ideírni,hogy rohadt,büdös,koszos,ingyenélő,zsiidó,na úgy kivágnak,hogyabba hiba nem lesz.
El kell keserítselek: az egyik fegyveres rabló.....
És a gyümölcstolvaj cigány is fegyveres. Ne gondold, hogy nem szúrna meg vagy vágna fejbe ha elkapod őket. Jól rémlik? Legutóbb nem egy kis krumliért vertek agyon egy embert????
Bocifül, egyet elfelejtesz - csak a fegyverviselés miatt tettem be azt a képet, keresd vissza és azután okoskodj. Nem mindegy, hogy egy szökött rab, fegyverrel és egy leütött őrrel vagy egy gyümölcstolvaj, aki nem vonult be időben...
Számlát annyit veszek neked, amennyit akarsz. A józsefvárosin 1000-ért adnak 6 db kitöltetlent.....
A számla nem jó. Csak a természetbeni juttatás a gyerekeknek. Iskolatáska, könyvek, menza, tornacucc stb. Pénzt meg coki nekik!!! Minden csp-t így a gyerekre költeni. Lenne óbégatás mert nem lenne miből inni!!!! De ki nem szarja le? Végre beinthetnénk nekik.
na ezert mondom, hogy az lenne az igazi buntetes ha odabenn kemeny munka lenne. aztan a kellemeset a hasznossal egybekotni, ha nem neveli, nem jaratja tisztan, felszerelessel rendszeresen ovodaba iskolaba a gyereket akkor mehet a bortonbe dolgozni! a segelyt elkolteset pedig amit a gyerekekre kap meg koteles lenne szamlakkal igazolni hogy a gyerekekre koltotte.
(mas kerdes hogy mi nem is keselunk, meg lopunk) ezek meg ugy jarkalnak ki-be, mintha a vilag legtermeszetesebb dolga lenne.
Mert más mentalitás. Nekem soha nem jutna eszembe, hogy megmártsak vkibe egy kést. Vagy bemásszak a portájára lopni, esetleg a kocsiját feltörni és bizony rossz strici lenne belőlem:))
És jobban szeretek dolgozni mint a sitten henyélni:))
Itt a kulcsszó a "dolgozni":) Na ez az amit a cigány nem tud.
amugy ha bortonben kemenyen kellene dolgozni az lenne a visszatarto ero. most kepzeld el a mocskos putris lakas, meg udvar utan mekkora szalloda mar a videos, konditermes borton, ahol naponta 3-szor szervirozzak a kajat! egy riportban hallottam amint a ciganyasszonyt kerdezik, miszerinz es a ferje hol van. " hat o most jol van, benn van, ott megvan minden kenyelem"
az a mocskos igazsag hogy penzbe kerulnek ezek nekunk a racs barmelyik oldalan is legyenek!
szerintem en, es feltetelezem itt sokan, ha bekerulnenk egy ilyen nepmuvelo intezmenybe nagyon rosszul toleralnank. (mas kerdes hogy mi nem is keselunk, meg lopunk) ezek meg ugy jarkalnak ki-be, mintha a vilag legtermeszetesebb dolga lenne.
Közterületen 20 mg alatti töltőtömegű gázspray engedélyezett. 1200 forint, és ha pofántalálnak, nem állsz föl. Ezen felül 8 cm-ig terjedő pengehosszúságú nem rugós, nem pillangó kés, tehát bármilyen egy kézzel nyitható bicska is szabadon tartható közterületen (Európa egyik legliberálisabb késviselési szabályozása a magyar!!!).
azert azt lassuk be hogy a bunelkovetok kozt is van tobb regeg, osztaly, szint, nevezzuk aminek akarjuk. ez a magyarnak mondott helyes fazon valoszinuleg egesz mas kaliberu buncselekmenyben erdekelt. az en velemenyem szerint vannak tipikusan romak latal elkovetett buncselekmenyek. persze ez nem azt jelenti hogy feher ilyet sosem tenne, de az aranyok eltolodasa megiscsak elgondolkodtat.
mindamellett szarmazasra valo tekintet nelkul a kiszabott ido alatt kemenyen dolgozniuk kellene, hogy legalabb a fogvatartasuk koltseget kitermeljek.