Keresés

Részletes keresés

JohnnyBoy Creative Commons License 2002.07.28 0 0 5157
A cím helyesebben :)

Lord Of The Guitar - The HunGaryan Moore Fansite
http://members.tripod.com/garyapu0/index.html

Hálájhó!

JohnnyBoy Creative Commons License 2002.07.28 0 0 5156
Sziasztok,
...nem annyira szakmai infók következnek! :)

Alakulóban a WorldWide Gary Moore Fanclub a hivatalos oldallal karöltve!
Aki szeretne jelenlenni a születésnél, látogasson el a már "agyonreklámozott" oldalra ( http://members.tripod.com/garyap0/index.html ) és töltse ki a "Fanmap" alatt található "jelentkezési lapot". Ez persze egyelőre csak toborzás ( jelenleg kb. 30 emberkével ), de az őszre tervezett induláshoz, nem árt megtenni a kezdőlépéseket.

Amúgy az ÚJ GARY MOORE album, augusztus 26-án jelenik meg SCARS név alatt!!! Állat lemez!!!
Kemény dögös Hendrixes, Stevie Ray-es blues és a Garyre jellemző újítások egészséges ötvözete.
A nyári turnéra egyébként két Les Paul Signature-t, két Stratot és nagy meglepetésre egy Gibson Explorert vitt magával! Az életben nem láttam még Explorer gitárral. Bekeményített az öreg :)

Kellemes hétvégét!

szaszon Creative Commons License 2002.07.27 0 0 5155
Leltar?

ESP/LTD EC-1000 (with EMG-81)
ESP-LTD EC-300 (with EMG-hz)

Mesa Boogie dual rectifier+4x12Lada
Crate blue voodoo 120w fej
Crate 4x12 celestion Lada
Morley bad Horsie wah-wahhhhh
Marshall JCM800 2db.

Groove(USA) 6L6/5881 tartalek csovek.

Kramertom Creative Commons License 2002.07.27 0 0 5154
... Maga meg mér nem írja ki hogy American DeLuxe Stratocaster a becsületes neve a Fendernek ...?
Előzmény: Törölt nick (5151)
Kramertom Creative Commons License 2002.07.27 0 0 5153
Szia SC!

Szerintem egyáltalán nem szar a régi Laney Klip. Én hallottam egyet vadiúj csövekkel, majdnem összefostam magam, olyan gyönyörű tiszta, gömbölyű, telt hangja volt és irtózatosan dinamikusan szólt ...

Előzmény: Semmi Cicó (5150)
szaszon Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5152
Sziasztok!

EMG-81 mibe kerul most otthon?
Koszi.
Szaszon

Ja, ha valakit erdeket 2x600W nagyon profi MACKIE 808S stereo keveroerosito
a Meggyesi hangszboltban +tekintheto, Yamaha S215IV 2x1000W hangfalparal egyutt.Made in USA mindketto!!!!!!

Sziasztok

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5151
...leltározunk :) nálam igy néz ki a cucc:

Fender Pro Reverb (1973) Full Tube
Powerstate PGT50 (Tube Preamp)
Marshall G10MK.II gyakorló ampl.

Line6 POD2 + floorboard
Korg AX1000g
Korg Pandora PX4

Fender Stratocaster (Floyd Rose, Lace Sensors)
Framus Les Paul (2 x S.Duncan)
Samick Greg Benett SG (2 x Duncan Designed)
Hohner Superstrato ( 2 single, 1 humb.)

meg pár villanyvonat :)

z@kk (c)

Előzmény: Semmi Cicó (5150)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5150
Nálam :

Erősítő :
- Marshall JMP MK II 100 W
- Laney ( az ősi, master vol. nélkül természetesen ( tehát NEM a clip model ami elég szar )) 60 W

Láda
- A Laney ládája, "új" Celection hangfalakkal ( kb. 15 éves )

Effektek
- Korg AX G 300 ( nem vagyok rá különösebben büszke )
- Kisvasút : Boss SD-1 , Boss CS-3, analóg orosz delay/chorus . ( van még egy orosz egybeépített overdrive/compressor -aminek gyönyörű hangja van, csak zajos )
- Orig. CryBaby ( JimDunlop)

Gitárok :
- Fender Strato ( kb 23-25 éves )
- Eph. Les Paul

sc

Pyramyd Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5149
AHOY MEMBERS!

Szal a párosítás így rulez...

Nálam is:

- H&K WARP 7 fej + 4x12 láda (kimondottan 7 húroshoz fejlesztett motyó!) :o)))
- BOSS GT-3
- Craftsman 7 húros

Állat!!!!!

Még annyival akarom a soundot "építeni":
pick up csere (DiMarzio BLAZE v. EVOLUTION 7, vagy EMG)

Meg ha kirabolom a bankot akkor MESA Triaxis ( ugyanis a GT-3 támogat ilyet is: External Od/Ds!!!) Rulzzz!!!

Strat!!!

Ha mikrofonozol, akkor azért 10-20 centis távot használj a mikivel a ládától, és hajtsd meg a mélyet, mert különben csak cincogni fog a gityód!

Üdvi mindenkinek: Pyramyd

Előzmény: Sir Mocke (5141)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5148
Ezt ismertem, köszi. De ha valaki tud rajzot dinamika expanderről, netán expanderről és kompresszorról egyben, annak örülnék. SF
Előzmény: MonoStory (5144)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5147
Ja, a Kormos boltban tényleg abszolute segítőkészek, és most már elég nagy az áruválaszték náluk.
Előzmény: Sir Mocke (5145)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5146
Mezey ismeri ezt a Kettner végfokot is (tán CF 100), meg amúgy is nagy Kettner rajongó.
Előzmény: Sir Mocke (5145)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5145
Az én kombóm full tranyó. Részleteket ne kérdezz, mert nem értek hozzá. A H&K MOS-FET végfok korát nem tudom, de a gazdája biztos szívesen mesél róla. Keresd Filipet - www.funkymonx.hu

Más. Állítólag a korábban itt többször emlegetett Mezey Béla is segítőkész, ha kozultálnál valakivel...

MonoStory Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5144
SF! Talán hasznodra lehet az építkezésben...

Erőlködőkről.

Előzmény: StratoFan (5143)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5143
Ja! És milyen régi? Mert ilyen mosfetes dolgokat én kb 10 éve láttam először.
Előzmény: Sir Mocke (5141)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5142
Sir! Sajna a csöves előfokra még várni kell, mert a trafó tekerése min 1 hét, és még meg sem rendeltem. Urbánnál nem lehet semmit meghallgatni, sajna nem igazán dícsérik a paneljait amúgy sem, de ha a panel nem is jó az alkatrészek alá lehet újat csinálni ha a kapcsolási rajz műx. Sajnos nincs nála sem trafó, sem tápegység. Annak örülök hogy a fetes végfok mint olyan a nagy gyártóknál is létezik, végülis ha jó a kapcsolás elvileg nem lehet nagy különbség köztük, egy előfok és egy hangszínállító pedig még sokat segíthet a dolgon. A Te H&K-d milyen? Csöves?
Előzmény: Sir Mocke (5140)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5141
Ja, SF! Gondolom ettől nem leszel sokkal okosabb, de egy ismerősömnek van egy régi H&K 100W-os Mos-Fet-es végfokja (előtte Boss multieffekt, utána nagy 4 hangszórós láda), amivel nagyon elégedett.
Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5140
StratoFan: mostanában csak pánikszerűen, rövid ideig tudok itt ott netezni, így egyelőre nem tudok zenét hallgatni. de ha lesz időm rá felugrom hozzád! Kíváncsi vagyik milyen lehet ez az Urbán féle csöves előfok, mer' ez nagyon jó ár, még akkor is, ha össze kell rakni. (Főleg, hogy van csöves torzító is a listán ugyanegnnyiér.) Viszont zenészektől nem nagyon hallottam dícsérni ezt a Hobby Elektronikás céget. Esetleg van a boltban összerakott változat, meghallgatni?

Zakk: előre is köszi!

Pyramyd Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5139
Én inkább Rhoads fanoknak Blindmouse JRR94 esét ajánlanám...

Nálam megtekinthető, kipróbálható

Előzmény: Törölt nick (5132)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5138
Sir! Emlékszem írtad mostanában hogy mikrofonnal készítettél felvételt. Én is csináltam párat, hát nem nagyon jön vissza a combó hangja sehogysem. De összehasonlítani esetleg tanulságos, ott van 6 rövid részlet a oldalam legalján. SF
Előzmény: Sir Mocke (5135)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5137
szia!

próbáltam neki írni, de nem megy el egyik címére sem a levél. hová tudok neki még írni?

kösz

Előzmény: Type-R (5134)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5136
Hello Sir! Ha erre jársz Zakk-nál ugorj be, meg is hallgathatod! :) nem lakunk messze egymástól! A csöves előfokot elvileg az Urbán elekrtronikánál lehet kapni, (http://home.hu.inter.net/~urban/egyseg.html#ze) panel + alkatrészek 4500 ft, aztán össze kell rakni és kész. Majd utána kell néznem mert az előfokokhoz külön tápot kell tekertetnem és tudnom kell a cső tápfeszeit. De ez még csak később lesz, most egy 10 sávos hangszínállítót akarok 600 Ft-ból :) meg fetes előerősítőt, dobozt az áramköröknek, kezelőszerveket az előlapra, mert ezek még hiányoznak.

Kérdés: használ-e valaki mosfetes gitárerősítőt úgy, hogy előtte nem mikrofonoz be egy csöveset? Mert hallottam előtte is hogy a mosfetnek "csöves" a karaktere. Gondoltam csak az írigység mondatja ezt a fetesekkel :) de most sok jól olvasok a nagyteljesítményű mosfetekről itt:

http://www.arx.com.au/Mosfets.htm

többek között ezt:

"6/ Clipping characteristics

Mosfets exhibit a "soft clip" characteristic when driven into clipping levels. This is predominantly made up of even order harmonics rather like that of Valve Amplifiers, not the harsh odd order harmonic clipping produced by BiPolar Amplifiers."

mondjuk nekem elsőre effekt nélkül is jobban tetszett a hangja mint a boltokban kapható kínai tranyósoknak, de az azért biztos túlzás hogy olyan mint egy csöves :)))) vagy mégsem? :)))))))) Na megyek tartok egy kis reggeli ébresztőt a lépcsőházban :)

Előzmény: Sir Mocke (5135)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5135
StratoFan - elolvastam a lapodon a kombóépítést. tanulságos.

Mesélj kicsit többet a csöves előfok kit-ről.

Type-R Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5134
ja, ez lemaradt az üzenetéből:

"ESP/LTD gitarok ősztől, nyugat európai ár alatt 20%-kal."

szaszon

Előzmény: Type-R (5133)
Type-R Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5133
szaszontól sok szeretttel:))))

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5132
...Rhoads fanoknak erősen ajánlott:
http://www.angelfire.com/ca/HONEYCOMBHIDEOUT/mp3.html
z@kk (c)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5131
khmmm ... ez se rossz :-)))

sc.

Előzmény: Törölt nick (5130)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5130
...nah, hát ha ez mesélni tudna :)))

z@kk (c)
Előzmény: Semmi Cicó (5128)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5129
...okay Sir, addigra sajna letellik a szabim és ujra itthon leszek!
A fejhallgatón való visszahallgatás az nem mérvadó, hallgasd meg valami rendesebb hi-fi cuccon, koncerten meg nem szobahangerön szól a gitáralap, hanem állatmód kihajtva :)
z@kk (c)
Előzmény: Sir Mocke (5127)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5128
így van, meglehetősen sok féle nyak közül választhat a strato-fan :-)) .

Aszem kevés vérgagyibb dolog létezhet a világon, mint egy előre lekoptatott gitár ... amikor először láttam, nem akartam elhinni. ( A dologban pont az a lényeg, hogy a használatban kopik el !!! Tuddod, amikor ránézel, akkor azt gondolod magadban, bárcsak mesélni tudna ez a gitár ... dehát aszem ezt itt mindenki érti )

sc.

Előzmény: Sir Mocke (5127)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!