Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sabian Creative Commons License 2001.04.17 0 0 163
MetaCode!

A compúter mennyit mutatott fogyasztás címén ennél az erőltetett menetnél? Azért lenne ez különösen érdekes, mert jómagam is sok hasonló erőltetett túrában fogok résztvenni a fekete oroszlánnal....

sabian

Előzmény: MetaCode (157)
sabian Creative Commons License 2001.04.17 0 0 162
Csövi! Megy a traktor???

Jelentem ma a 306RG nem ment úgy ahogy szokott. Nem gyorsult a kicsike! De valszeg ez a súlynövekménynek köszönhető, amely a magahoz vett sonkák arányának duplája.. :)))

No de félre a tréfával....
Ez az automata klíma kikapcsolható vagy sem téma engem nagyon érdekel. Most ki lehet kapcsolni vagy sem??? Már azt sem tudom mit gondoljak erről.
Az logikusnak hangzik, ha van benne AC gomb, akkor az kikapcsolható, meg ha a ventilátor kikapcs, akkor a klíma hatása sem érződik. De ez így igaz??? Meg miért is kellene kikapcsolni az automata klímát??? Talán a fogyasztás végett???

Megtennétek, hogy eloszlatnátok a kétség felhőit a fejemből!!!!

Köszke:
sabian

Előzmény: padre666 (161)
padre666 Creative Commons License 2001.04.17 0 0 161
Hali

Az uj 406 automata klimajat mar nem tudod ugy kikapcsolni mint a regit.
Ott az ac gombbal automata ac es off allasba lehetett tenni de itt mar nincs off állás esetleg amikor leallitod a ventillatort.De lehet en vagyok a béna???

udv

Előzmény: sansalvador (156)
MetaCode Creative Commons License 2001.04.16 0 0 160
Capa

Köszi a kiegészítést, tényleg csak a futómű mutatott különbséget, báj dö véj nem eleget, hogy átpártoljak. Mindenesetre örültem, hogy kipróbálhattam. A magamfajta reggelbeleülök-estekiszállok típusnak (két hónapos autó - 13,000 km) elegek a Pug futóműtrükkjei... Mondjuk, nem fog zavarni ha három év múlva beesik egy 607 és a Citrom csodái tündökölnek benne..:-))

Üdv

M.

Előzmény: capa (159)
capa Creative Commons License 2001.04.14 0 0 159
MetaCode!

Off

Nem akarod kifejteni a C5-tel kapcsolatos benyomásaidat a PSA topikban is? Ugyanis ott is heves viták dúltak/nak a C5-tel kapcsolatban.

Hozzáfűzésképpen csak annyit jegyeznék még meg, hogy a C5-ben is hidropneumatikus rugózás (Hidractive III) van. Ennek az "elhasználódási" mértékéről talán árulkodik az az adat, hogy a gyári előírás szerint 5 évenként vagy 200.000 (Kétszázer!!!) km-ként kell a teljesen szintetikus hidraulika folyadékot lecserélni. A futómű keménysége (vagy lágysága) a vezetési stílustól (ebbe beleértve a gázadástól a kormányelfordulás szögéig mindent) függ. A hidraktív rendszerrel a kanyardőlés teljesen kiküszöbölhető, ezért ennek a segítségvel hihetetlenül nagy kanyarsebesség érhető el.

on

Formára - bár én még csak képen láttam a Citroënt - nekem is sokkal jobban tetszik a Peugeot 406 (mondjuk a "régi" 406 még jobban tetszett, úgy látszik kissé régimódi vagyok ;-)

Valahol olvastam, hogy állítólag 2002-03 tájékán a P607-esbe is beszerelik majd a C5 hidropneumatikus rendszerét.

üdv,
capa

Előzmény: MetaCode (157)
sansalvador Creative Commons License 2001.04.13 0 0 158
Szó volt még a 406-ba rendelhető ESP-ről és nav rendszerről. Természetesen rendelhető, csak nem nálunk.:-( A navrendszer kijelzője ugyan az, mint a mostani multifunkciós fedélzeti computer a 406-osokban, csak display több funkciót tud, azaz a navigációt is mutatja.(Persze gondolom az LCD kijelző más lehet, de a mérete és a helye ugyanaz, mint a többi LCD)
MetaCode Creative Commons License 2001.04.13 0 0 157
Hi Everybody,

Amint mások is, én sem itthon eszem a húsvéti sonkát (jajj de jó...:-))), úgyhogy gyorsan képernyőre vetem a C5 tapikat.

Tehát: Szemből nézve egy elhízott Xsaraként fest a dolog, hátulról divatos ámde igénytelen azokkal az oldalra szorított hátsó lámpatestekkel, oldalról pedig nekem kicsit zavaró volt az ablakok alsó szélének hátrafelé-felfelé futó vonalvezetése. (Na ezt jól leírtam, remélem érthető hogy mire céloztam, olyan Alfás:-))
Belső: az ülés hagyományosan nagyon kényelmes, kiváló oldaltartással, variációi mint a 406-nál, a nagyobb felszereltségekben motor, fűtés, bőr. Műszerfal: szerintem ronda. A malomkeréknyi sebességmérő elnyomja az összes többit, a középső konzol kissé inkorrekt, nem tűnt annyira egységesnek mint a Pugban. Nem tudom ugyan, hogy a 406-hoz külföldön rendelhető-e navigációs rendszer, ehhez igen, volt is benne. Nem integrálva, hanem kiáll a középső konzol bal oldali részéből, háát, nem esztétikus...
Motor, futás: Mivel egy csoport gyártja a két autót, ez is fergeteges, az után nem nyomoztam hogy a Citromban mondjuk a náluk jól bevált légrugók vannak-e, mindenesetre egy picit lágyabb volt a rugózása mint a Pugé. Ez jól jön mondjuk a Bartók Bélán, ugyanakkor szvsz a lágyság talán gyorsabb elhasználódást okozhat jó magyar mellékutakon...
A belső kényelem, üléstávok egyformák.
Mindent összevetve, az ebben levezetett ca 20 kilométer nem győzött meg arról, hogy ez lesz a középkategória csúcsa. Nagyon oda van figyelve az apróságokra (hagyományosan francia), de ha most kéne választanom, kétségem sem lenne a választásban. Peugeot rulez, ez van! Persze lehet, hogy nem látszunk ki a saját arcunkból a 406 rajongásban, dehát szubjektivitás nélkül nem élet az élet..:-)

Más. Miután túlhaladtam a 10,000 km-t, úgynevezett "szélsőséges" terhelést adtam Ződikének csüt éjjel, amikor Belgiumból jöttem haza. Egész éjjel full volt a hájvéj, a németek húsvétolni jöttek, a kamionosok igyekeztek haza, magyarul fék, gáz, 4.,5., intenzíven, időnként 5000 fölé, stb. Eccerűen kifogástalan volt!!! Eggen sok traktort sikerült legyalázni az útról, már aszittem fényszórókapcsolót cserélhetek, ha hazajövök..:-))) Az, hogy nem döntöttem rekordot, annak tudható pusztán be, hogy hajnali negyed ötkor álltam be a sorba Hegyesnél, nu, hatra már át is értem..:-(

OFF

Még valami. Ha Németországban, Ausztriában jártok (autótípustól függetlenül), ne hagyjátok ki a Shell Optimax-át, ami vagy teljesen más anyag, mint az itthoni Shell Racing vagy mi, vagy pedig a különbség az, hogy ott nem pancsolják, már egy tankolásnál éreztem a különbséget. (ca 2 millió levezetett kilométer után asszem vindikálhatom a jogot magamnak ilyesmit kijelenteni..:-)). Jobban húzott, talán picit csendesebb is lett. A fogyi nem tom hogy lejjebb ment-e, mert kapott rendesen, és ugye ilyenkor nincs az az autó ami ne fogyasztana többet.

ON

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek aki erre jár!

M.

sansalvador Creative Commons License 2001.04.13 0 0 156
Hi!:-)

Régen jártam erre, nem voltam itthon. Látom a topic szépen beindult - ez jó.:-)

Egy dologra gyorsan reagálnék:

Elhangzott itt a digit klimaról, hogy nem olyan mint a régi és nem lehet kikapcsolni, ha magától bekapcsol.??????? Ha jól értettem, akkor ezt nem értem.:-) Az enyémben is bekapcsol ha a hőmérséklet túl szélsőséges. Télen párás, hideg levegőben, amikor inditás után (persze ha a gép kint áll) a párásodás miatt kapcsol be, nyáron pedig (azaz már most is, ha jól süt a nap) amikor jól felmelegszik az utastér, szintén automatikusan kapcsol a hűtés miatt. Mindezt természetesen teljesen automatán, azért hogy az embernek ne kelljen nyomogatnia össze-vissza - tehát kitalálja magától. Ez szerintem nem rossz, sőt ügyes. Ha pedig nem akarja az ember a gép segitségét akkor egyszerűen kikapcsolja a klimát. Minden további nélkül kikapcsolható. Ez az amit nem egészen értettem, amit Padre666 irt, hogy miért nem kapcsolható ki?

Hawaii Creative Commons License 2001.04.13 0 0 155
Jókívánságokat viszont neked is, meg mindekinek.

Jövő héten tán már birtokba veszed a fekete párducot... ööö akarom mondani... oroszlánt? :-))

Üdv,
H.

Előzmény: sabian (154)
sabian Creative Commons License 2001.04.13 0 0 154
Mivel itt a hétvége és otthon no web, el is köszönnék.
Jó hétvégét és kellemes húsvétot.
Ne egyetek sok sonkát meg tojást, mert a gépnek is megvan a maximális terhelhetőségük :))))

Sok locsolót már aki akar, meg jár neki....

Üdv:
sabian

sabian Creative Commons License 2001.04.13 0 0 153
Hát Stevie, mit is mondjak...nagyon hasznos infok. Thx

Egyébként honnan szereztétek a tesztautót??? Kereskedő??? Importőr??? Adták könnyedén vagy nagy nego volt???

Üdv:
sabian
Ui.: Csövi! Megy a traktor???

Előzmény: stevie wonder (152)
stevie wonder Creative Commons License 2001.04.13 0 0 152
Chiptuning :-)

1) Garancia elvész.
2) Hatása nem csak a többlet lóerő, inkább a széles fordulatszám-tartományban nagyobb teljesítmény. Az ügyesen chip-tuningolt autó jobban húz már alacsony fordulatról is és fent is jobban kiforogja magát.
3) A fogyasztás elvileg csökken, de mivel az autó jobban vezethető, az emberek nem állják meg és jobban tolják a gépnek >>> így aztán mégiscsak nő a fogyasztás :-) Extrémebb chiptuningnál előfordulhat, hogy 98-as benzinre optimalizálják a vezérlést, amitől a fenntartás ismét drágul.
4) A chip-tuningnak igazából akkor van értelme, ha más módon is besegítünk a motornak. A direktszűrő és a sportkipufogó azok a viszonylag egyszerű módosítások, amelyeknek már van érzékelhető eredményük de nem túl drágák és biztosan nem ártanak a motornak (élettartam, egyebek). Azért persze márkás cuccokat kell keresni és profi helyen kell szereltetni.
5) Az ATC turbo nélküli autót 53e+ÁFA áron csinál, a turbós autók kettes szorzóval számolandóak :-) De valóban, a hatás is kb kétszeres. Csak nem szabad a turbónyomást az egekig felfelé srófolni, mert hosszú távon drága mulatság lesz belőle.

Előzmény: sabian (133)
sabian Creative Commons License 2001.04.12 0 0 151
MetaCode

Arról a C5-ről várnám a beszámolót, kíváncsi vagyok nagyon (főleg ha negatív :)))

Frosty
Limitált modell (80 db Mo-n), egyedi zöld szín, Roland Garros jelvény, zöld szőnyegek, kárpit/bőr sport(a széle vaj színű bőr), 3 küllős bőrkormány, bőrsebességváltó gomb.
Amit a többi 306-hoz lehet választani extraként az a RG-ban alapból benne van: elektromos napfénytető, manuális klíma, CD-s magnó (de nincs hozzá tár!!!), ködfényszóró, ABS (habár ez lehet hogy a többiben is alap)
Anmi fura volt, hogy nem szerelték alapból könnyűfém papucsokkal (de a 406 elegáns dísztárcsáját tették rá).
Szóval ez lenne ő. Egyébként annyira kényelmes ülésben, mint az RG-é, még nem ültem soha, olyan jó az oldaltartása, hogy csak na.
Remélem a 406 sem fog elmaradni tőle....

Üdv:
sabian

Ui.: aztán kikerülni a traktorokat!!!!

Hawaii Creative Commons License 2001.04.12 0 0 150
Érdekes, nálam is a V40 jönne be a sedan 40-eshez képest... De hát az ára...brutális. Na épp ezért ár/érték alapon a 406 verhetetlen a kategóriájában. Ugyanakkora motorral és felszereltséggel a Volvo legalább 2-2,5 milkával drágább. Ez nagyon nagy különbség!

GRRRRRR - mondá az Oroszlán... Nekem is mondhatná már végre megint... Na megyek, mert már érzem az agyi fáradtságot :-))

Üdv,
H.

Előzmény: sabian (147)
MetaCode Creative Commons License 2001.04.12 0 0 149
Hahó mindenkinek,

Kalandom volt ma. az egyik belga kollégám reggel elhozta vadiúj szekerét, egy Citroen C5-öt. Azt amire a Citroen azt mondá, rulez lesz a kategóriában. Nos:
az esztétikai élmény elmaradt. A motor ugyanaz (PSA Group), a menetélmény sem akkora mint a Pugban, szóval vagy én vagyok elfogult, vagy télleg nem jó a C5.
Holnap majd írok bövebben, most rohanok.

Csá

M.

Frosty Creative Commons License 2001.04.12 0 0 148
Üdv!

A 306 Roland Gaross miben különbözik a "sima" a 306-tól?

sabian Creative Commons License 2001.04.12 0 0 147
S40 vs. 406

Nagyon jó az összehasonlítás. Annyira életszagú, hogy nagyonm sokáig másik márka mellett kardoskodtam. A V40 kombi nagy-nagy szerelem volt. Futottam egy-két kört, hogy megengedhetném-e magamnak. Amit hallottam róla, hogy az 1.6 gyengusz, az 1.8 meg nem ad sokkal többet az 1.6-nál, kivéve a fogyit. Normálisan felszerelve az 1.8 7 millért lett volna. No ennyit nem ért meg a puszta vonzalom, meg amúgy is volt egy nagy szerelem már (406).

Szerintem - ugyan Volvo=biztonság - az ár érdekében egy-két kütyüről szívesen lemondtam volna (ugyan mindegyik hasznos), s akkor talán meg tudtam volna fizetni....

Ha ár-érték-design-kényelem összhangot nézek akkor nekem tuti a legjobb választás a 406!!! És max 6-ot kell aludni (ha nem számolom a délutáni szundikat :))))

Nem tud nekem valaki szerezni egy nagy méretű (a1) 406 posztert??? Olyan jól mutatna a Mátrix poszter mellett az irodában......

üdv
sabian

Ui.: Csövi! Megy a traktor???

Előzmény: Hawaii (146)
Hawaii Creative Commons License 2001.04.12 0 0 146
Ahoj, traktorgyalázók!

Sabian,
Jól emlékszel! De ha számomra elérhető lenne, legszívesebben én is a 406-ra pályáznék! A 206-ra belátható időn belül van esélyem, gyűjtöm a pengőt szorgalmasan, hitelt nem akarok bevállalni. Úgyhogy még egy kicsit várnom kell :-(((

Más. Néhány példa, amiket én a 406-os (opcionális) felszereltségéből a versenytársak ismeretében hiányolok (egy kis szőrszálhasogatás :-) ):
- gázkisülő (Xenon) fényszórók (az összes kategóriabeli "traktorhoz" rendelhető)
- függönylégzsák (jó, jó, ez már tényleg extra elvárás...)
- kipörgésgátló, elektronikus menetstabilizátor stb. (bár lehet, hogy a Pug ezek nélkül is veri úttartásban az ilyen kütyükkel felszerelt "traktorokat" :-)) )

Nekem egyébként a 406 kategóriájában csak a S40 jöhetne még szóba. Azt azért nem nevezném "traktornak" :-). De ezek egyelőre csak álmok!

Üdv,
H.

Előzmény: sabian (144)
padre666 Creative Commons License 2001.04.12 0 0 145
Hali!

Az ülésfutés szuper csak bele ne térdelj az ulésbe mert akkor elszakad es nagyondrága.
Ha elromlik az otomata kikapcsoloja akkor kiégeti az ulést:)) A huzatcsere is nagyon drága:))

Digit klima:
azért kapcsol be hidegben is mert mindenféle szurokkel van telenyomva es ez ugy lett kialakitva hogy ha nem megy akkor iszonyat bepárásodik a kocsi , a régi digitet meg ki lehetett kapcsolni a mostanit már nem.

na hirtelen ennyi
csao

sabian Creative Commons License 2001.04.11 0 0 144
Hawaii esetében 1.6 16V 206-osról (ha jól emlékszem)....
nagyon szép járgány :)))

Üdv:
sabian

Előzmény: Frosty (143)
Frosty Creative Commons License 2001.04.11 0 0 143
Egész pontosan milyen Pug-ról van szó?
Előzmény: sabian (140)
sabian Creative Commons License 2001.04.11 0 0 142
És mi van az álom beteljesítésével???
A Corsa-ból Pug-ba átülés lassan alakul?? Vagy még mindig köd borítja ezt a tranzakciót???

Nagyon elhalt a tapasztalatcsere program...én szerintem még mindig meg kellene ejteni valami hasonlót, hm???

Üdv:
sabian

Előzmény: Hawaii (141)
Hawaii Creative Commons License 2001.04.11 0 0 141
"mi az ami hiányzik??"
Nekem maga az AUTÓ, ahogy van...! :-)))))
Előzmény: sabian (140)
sabian Creative Commons License 2001.04.11 0 0 140
No örömmel értesítek mindenkit, hogy megszületett az aláírt szerződés. Kvázi minden a legnagyobb rendben zajlik. Már csak néhány nap, vizsga, meg átírás és lehet vele tütüttüüüüüü :)))))

Már minden jót hallottam az autóról....meg sok mindent nem.

Íme egy provokatív kérdéssor:
mi az amit kicserélnétek rajta? Vagy mi az ami hiányzik?? Várom az építő kritikákat...

üdv:
sabian

Csövi! Megy a traktor???

ZZZZZZZZZ Creative Commons License 2001.04.11 0 0 139
Szia Sabian

Az ülésfűtés a resztelt máj óta a legnagyobb találmány. Ha rövid a kabátod és neadjisten a pólód is felcsúszik nagyon kellemetlen a hideg szövet. Ezt bekapcsolod es pillanatok alatt kellemes meleg az űlés. Hideg tavaszi napokon is áldom a tervező nevét!
A digitklíma a másik fele, én először azt hittem baromság, de nagyon kellemes. Amit nem egészen értek, hogy minek kapcsol be hideg motornál hidegben automatikusan. Meleg levegőt nem nagyon fúj.

ZZZZZZZZZ

Előzmény: sabian (137)
MetaCode Creative Commons License 2001.04.10 0 0 138
Szegeny Sabian... El tom kepzelni az enyhe idegbetegseget...

Ulesfutes: naggyon jo telen... Hamar fut, en dohanyzom, de a kocsiban soha. Amig ablakpucolas, ilyesmi reggel, addig bekapcsolom, hej de jo erzes beulni akkor mar... A gyors futes miatt meleg a kocsi, az ules, tutti jo dolog!!

Nekem bejott az esoerzekelo, kar hogy most az egesz nem jo...

Na megyek, mer' dolgozni kell..

M.

sabian Creative Commons License 2001.04.10 0 0 137
Helloka mindenkinek!

Ma fogytam kb. 2 kilót izzadás végett. Mentem volna be aláírni a részletek ügyében és kiderült, hogy a finanszírozó cég, elrontott a kompenzációt és nincs lehetőség arra a konstrukcióra, amellyel hónapon keresztül együtt számoltunk. Következmény: nem tudom kifizetni a kezdő részletet, nincs autó, elúszik az előleg + egyéb lelki problémák.... Szóval nem voltam jó kedvemben.
Hosszas telefonálgatás, meg egyezkedés, meg okoskodás és kicsi zsarolás után ("Ezt maguk fogják kifizetni!") kiderült, hogy mégis meg lehet oldani. Gomolyfelhők el és most már tényleg rám vár az a szépség.

Bent áll a szalonban (nem ázik) és ott vár tárt ajtókkal.

Tuning
Azért kérdeztem után, mert ugyan a Pug-ba nem akarok rakatni, de annyi visszásságot és negatívumot hallottam róla a hétvégi pozitív tapasztalatok mellett, hogy kiváncsi voltam még több véleményre.

Esőérzékelős ablaktörlő
Talán írtam már. nagyon sokszor előfordul, hogy töröl már amikor nem is kellene még, vagy nem töröl, amikor szükség lenne rá (hol az érzékelőre esik az eső hol nem). Néha nagyon idegesít és akkor inkább a manuális megoldás mellett döntök.

Ülésfűtés
No ezt nem akartam volna bele feltétlenül, de alapból járt. Tapasztalatok?? Előnyök?? Hátrányok???

Üdv:
sabian

Ui.: Csövi megy a traktor???

MetaCode Creative Commons License 2001.04.09 0 0 136
Haho mindenkinek,

udvozlet az esos Belgiumbol az oroszlanoknak. Kijottunk Zodikevel dolgozni eppicit, meg jo kis Optimax Shell benzint tankolni.:)) Hogy otthon miert nem ezt adjak a kitalalt marhasagaik helyett... Ezert nincs ekezet, sot az azerty billentyuket is keverem neha.

Szoval: duda. Eddig olyan szekereim voltak, beleertve a Ladat is, amiken a kormanyon volt, igy nem zavar kulonosebben. A radiovezerlobe inkabb beakad a kezem egy hevesebb ablaktorlo kapcsolasnal. Egyebkent az automata torlo: jo, egyetlen hibaja, hogy kozepes folyamatos esonel hamar gyors torlesre valt, ilyenkor a legjobb kiiktatni, eggyel feljebb kapcsolni.

Sabian:En nem bantanam nagyon a chipet, plane ha teljesen uj a bombazo... Szal a gyarban valszeg optimalisra lottek be a teljesitmenyt, szvsz a beleturkalas hosszutavon nem biztos hogy jo. meg gondolom kiszurja a komputer is szervizkor. A garancijat elveszteni meg nem jo, eddig egy esoerzekelot meg unnezki most egy ablaktorlo motort kell cserelni, hat, nem olcso...

Irnek meg, de nagyon utalom a belga kibordot. Maj benezek. Sabi, hozd mar el, Rad var egyedul...:))

M.

padre666 Creative Commons License 2001.04.09 0 0 135
Hali

Én ATC tuningot ismerem
Szoval autoja fuggő, de általában a diesel nagy cm3 is kocsik a jol tuningolhatok
A regi 406 os pug on 7 lovat emelt
A haverom 1,9 tdi passatja 140 lovas lett tole!!!!!!!!
otthagyta állva a pugot:))
elvileg nem sérti a garanciát gyakorlatilag ha berakják onnan a service nem tudja a motort kontrollálni:((( szoval szerintem kérdezd meg a szakmühelyt ahova a kocsid akarod vinni esetleg javitttatni
Ha a tuningmuhej kb 5-10 paci emelést mondd akor nem éri meg!!!
100 lo felett 15-20 nál eri meg áldozni

Előzmény: sabian (133)
sabian Creative Commons License 2001.04.09 0 0 134
pingin = pingvin, természetesen (de hát még olyan korán van)

sabian

Előzmény: sabian (133)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!