Ja, tegnap pl. sikerült olyan felvételt csinálnom, ami úgy szólt mintha egy biliből jönne a hang. Aztán tekergettem még az eq-n és valamelyest jobb lett, de nem varázsolódatam el. Tanács?
Érdekesség: a tremoló rugóit körbe kellett tömnöm rongyokkal, mert úgy gondolták, átveszik a zengető szerepét! :o)))
Én (is) szórakozgatok mostanában mikis felvétellel, ha nagyritkán akad egy kis időm.
Miért kell a 10-20 centi távolság? Ha kell, koncerteken miért nyomják bele a hangszóróba a mikit? Hogy mást ne halljon? Miért cincog mélydúsítás nélkül? A miki kis membránja miatt? Jut eszembe, van aki a hangszóró közepéhez, van aki a széléhez teszi a mikit. Van általánosan jellemezhető különbség? Vagy csak szokás kérdése?
Sziasztok,
...nem annyira szakmai infók következnek! :)
Alakulóban a WorldWide Gary Moore Fanclub a hivatalos oldallal karöltve!
Aki szeretne jelenlenni a születésnél, látogasson el a már "agyonreklámozott" oldalra ( http://members.tripod.com/garyap0/index.html ) és töltse ki a "Fanmap" alatt található "jelentkezési lapot". Ez persze egyelőre csak toborzás ( jelenleg kb. 30 emberkével ), de az őszre tervezett induláshoz, nem árt megtenni a kezdőlépéseket.
Amúgy az ÚJ GARY MOORE album, augusztus 26-án jelenik meg SCARS név alatt!!! Állat lemez!!!
Kemény dögös Hendrixes, Stevie Ray-es blues és a Garyre jellemző újítások egészséges ötvözete.
A nyári turnéra egyébként két Les Paul Signature-t, két Stratot és nagy meglepetésre egy Gibson Explorert vitt magával! Az életben nem láttam még Explorer gitárral. Bekeményített az öreg :)
Szerintem egyáltalán nem szar a régi Laney Klip. Én hallottam egyet vadiúj csövekkel, majdnem összefostam magam, olyan gyönyörű tiszta, gömbölyű, telt hangja volt és irtózatosan dinamikusan szólt ...
Ja, ha valakit erdeket 2x600W nagyon profi MACKIE 808S stereo keveroerosito
a Meggyesi hangszboltban +tekintheto, Yamaha S215IV 2x1000W hangfalparal egyutt.Made in USA mindketto!!!!!!
Erősítő :
- Marshall JMP MK II 100 W
- Laney ( az ősi, master vol. nélkül természetesen ( tehát NEM a clip model ami elég szar )) 60 W
Láda
- A Laney ládája, "új" Celection hangfalakkal ( kb. 15 éves )
Effektek
- Korg AX G 300 ( nem vagyok rá különösebben büszke )
- Kisvasút : Boss SD-1 , Boss CS-3, analóg orosz delay/chorus . ( van még egy orosz egybeépített overdrive/compressor -aminek gyönyörű hangja van, csak zajos )
- Orig. CryBaby ( JimDunlop)
Gitárok :
- Fender Strato ( kb 23-25 éves )
- Eph. Les Paul
Az én kombóm full tranyó. Részleteket ne kérdezz, mert nem értek hozzá. A H&K MOS-FET végfok korát nem tudom, de a gazdája biztos szívesen mesél róla. Keresd Filipet - www.funkymonx.hu
Más. Állítólag a korábban itt többször emlegetett Mezey Béla is segítőkész, ha kozultálnál valakivel...
Sir! Sajna a csöves előfokra még várni kell, mert a trafó tekerése min 1 hét, és még meg sem rendeltem. Urbánnál nem lehet semmit meghallgatni, sajna nem igazán dícsérik a paneljait amúgy sem, de ha a panel nem is jó az alkatrészek alá lehet újat csinálni ha a kapcsolási rajz műx. Sajnos nincs nála sem trafó, sem tápegység. Annak örülök hogy a fetes végfok mint olyan a nagy gyártóknál is létezik, végülis ha jó a kapcsolás elvileg nem lehet nagy különbség köztük, egy előfok és egy hangszínállító pedig még sokat segíthet a dolgon. A Te H&K-d milyen? Csöves?
Ja, SF! Gondolom ettől nem leszel sokkal okosabb, de egy ismerősömnek van egy régi H&K 100W-os Mos-Fet-es végfokja (előtte Boss multieffekt, utána nagy 4 hangszórós láda), amivel nagyon elégedett.
StratoFan: mostanában csak pánikszerűen, rövid ideig tudok itt ott netezni, így egyelőre nem tudok zenét hallgatni. de ha lesz időm rá felugrom hozzád! Kíváncsi vagyik milyen lehet ez az Urbán féle csöves előfok, mer' ez nagyon jó ár, még akkor is, ha össze kell rakni. (Főleg, hogy van csöves torzító is a listán ugyanegnnyiér.) Viszont zenészektől nem nagyon hallottam dícsérni ezt a Hobby Elektronikás céget. Esetleg van a boltban összerakott változat, meghallgatni?
Sir! Emlékszem írtad mostanában hogy mikrofonnal készítettél felvételt. Én is csináltam párat, hát nem nagyon jön vissza a combó hangja sehogysem. De összehasonlítani esetleg tanulságos, ott van 6 rövid részlet a oldalam legalján. SF
Hello Sir! Ha erre jársz Zakk-nál ugorj be, meg is hallgathatod! :) nem lakunk messze egymástól! A csöves előfokot elvileg az Urbán elekrtronikánál lehet kapni, (http://home.hu.inter.net/~urban/egyseg.html#ze) panel + alkatrészek 4500 ft, aztán össze kell rakni és kész. Majd utána kell néznem mert az előfokokhoz külön tápot kell tekertetnem és tudnom kell a cső tápfeszeit. De ez még csak később lesz, most egy 10 sávos hangszínállítót akarok 600 Ft-ból :) meg fetes előerősítőt, dobozt az áramköröknek, kezelőszerveket az előlapra, mert ezek még hiányoznak.
Kérdés: használ-e valaki mosfetes gitárerősítőt úgy, hogy előtte nem mikrofonoz be egy csöveset? Mert hallottam előtte is hogy a mosfetnek "csöves" a karaktere. Gondoltam csak az írigység mondatja ezt a fetesekkel :) de most sok jól olvasok a nagyteljesítményű mosfetekről itt:
http://www.arx.com.au/Mosfets.htm
többek között ezt:
"6/ Clipping characteristics
Mosfets exhibit a "soft clip" characteristic when driven into clipping levels. This is predominantly made up of even order harmonics rather like that of Valve Amplifiers, not the harsh odd order harmonic clipping produced by BiPolar Amplifiers."
mondjuk nekem elsőre effekt nélkül is jobban tetszett a hangja mint a boltokban kapható kínai tranyósoknak, de az azért biztos túlzás hogy olyan mint egy csöves :)))) vagy mégsem? :)))))))) Na megyek tartok egy kis reggeli ébresztőt a lépcsőházban :)