Keresés

Részletes keresés

Sveriges fana Creative Commons License 2002.07.31 0 0 5171
Persze nekem nem engedte P.Mester, hogy kipróbáljam.:))
Mondjuk az azért volt, mert épp esedékes volt, hogy jön érte a gazdája. Namindegy Mindenesetre Pyramid is bexállt a jammelésbe (miután kikergettük a világból a hamis hangolásunkkal, de hát a régi húrokkal nem lehet mit tenni hangolás terén ugyibár.
Jaés küldünk egy levelet a Dean Markley-nak, hogy kikisérleteztük a Blue Steel széria maximális élettartamát, amit ezenne 13 hónapban határozunk meg.
:))
Napáá:
GG
Előzmény: Blindmouse (5163)
Rolandoo78 Creative Commons License 2002.07.31 0 0 5170
Megítélésem szerint ez teljesen olyan dolog, hogy ki mit szeret egy hangszeren. Nekem például a Jackson márka fel sem merült még csak gondolatilag sem. Ne értsd félre nem akarom leszólni a hangszered, csak érzékeltetni akarom, hogy ez pusztán az egyének zenei és gitározási ízlésvilága. Nálam ami szóbajöhetett volna a Fenderen kívül az Washburn N2, és talán Ibanez. De még1x mondom nekem az összes kipróbált strató közül ennek volt a legjobb nyaka és hangja. Ami még nagy vetélytárs volt az egy natúr kőrisfás strat, de annak csak 3 állású kapcsolója volt, és a torzított hangja jóval gyengébb volt mint ennek(Dimarzio Paf Pro). Én a Jacksont mint heavy-metal gitárt azonosítom be, én viszont csak kis arányban játszom azt inkább funky-t, bluest, rockot.
Előzmény: Blindmouse (5166)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.31 0 0 5169
Nekem egy rack-kivitelű V-Twin van. (Ez valamivel többet tud a kacsolhatóság terén) Szerintem jól szól, a torzítós része jó dögös, a tiszta is OK. Párhuzamos effekt út, fejhallgató és külön rec. kimenet, mindem ami szem-szájnak ingere. Az effekt mennyiségét külön szabályozhatod. A használati utasítás letölthető a Mesa honalpról, a véleményeket megnézheted a Harmony Central lapján is. Én azt vettem észre, hogy a torzítós rész jobban kedveli a humbuckert. (Van Strato és Les Paul is nálam). Azért nézz körül, ez a te választásod.
Előzmény: Rolandoo78 (5165)
pele_ Creative Commons License 2002.07.31 0 0 5168
En mostanaban nem talaltam rosszul szolo hangszert....
Mindegyik jol szol a kezemben! :)))
pele_ Creative Commons License 2002.07.31 0 0 5167
Megint belepofazok! :)
Egy gitar kellemes fogasat az anatomia adottsagok es elsosorban a 'mit szoktal meg'...befolyasolja.

es ez igaz a pengetore... heveder hosszusagra...stb.

Volt egy ismerosom, aki a studioban vacakolt a hangolassal, mire elfogyott a turelmem, felajanlottam, hogy behangolom neki hangologepel...
Behangoltam neki pontosan. Visszakapta.
Mikor jatszani kezdett rajta elkezdte eltekergeni...
Kerdeztem mit csinal, most allitottam be...
Mire o:
Tudom, de en igy (elhangolva) szoktam meg!

Blindmouse Creative Commons License 2002.07.31 0 0 5166
Hát nemtudom.. Az én Kelly XL-em sokkal precízebb hangszer érzetét kelti, nem beszélve arról hogy a legkényelmesebb nyaka neki van szerintem, és nem beszélve a hangjáról.. amibe mondjuk besegít a Seymour Duncan JB-J
Előzmény: Rolandoo78 (5165)
Rolandoo78 Creative Commons License 2002.07.30 0 0 5165
Én is ezt használom és nekem nagyon bejött. Sőt amikor nekiindultam, hogy gitárt veszek kipróbáltam 6 db. különböző típusú stratót-ezt persze nem Magyarországon(valszeg kiutáltak volna az eladók a boltból), hanem Münchenben és ennek tetszett a leginkább a hangja, úgyhogy ezt vettem, pedig lett volna pénzem bármelyikre. Na ezt csak azért, hogy megvédjem a hangszeremet. Ízlések és pofonok.
Egyébként a cucchoz:

Fender Stratocaster Ritchie Sambora Modell
Seymour-Duncan 84-50 fullcsöves combo
Jim Dunlop Cry Baby
most pedig érkezik az ebayről vagy egy Tubeman vagy egy V-twin.
Van esetleg valakinek tapasztalata valamelyikről?

Előzmény: Blindmouse (5163)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.30 0 0 5164
Tervezem, csak az otthoni gépen nincs net. Szállítani meg macerás CD író hiányában. És még akad egy-két infrastrukturális probléma. de előbb, utóbb majd megoldom!

Üdv! "Szőrmóka" - hehe

Előzmény: StratoFan (5160)
Blindmouse Creative Commons License 2002.07.30 0 0 5163
Jut is eszembe... vasárnap kipróbáltam egy mexikói Fender Stratocaster, Ritchie Sambora modellt... hááát...

kényelmetlen, olyan vastag a nyaka mint egy fatörzs, nem szól jól, és kevés fret van rajta :))
amúgy az egésznek olyan olcsó fílingje volt.. többe számítottam egy Fendertől..

Blindmouse Creative Commons License 2002.07.30 0 0 5162
Szőrmóka.. a Floyd Rozi rugóira nekemis rá van szigszalagozva egy zsapír pepkendő, baromi igényes módon :)))

valszeg azért kell a 10 centi, mert abból a távolságból a hangszóró teljes felületéből jövö hangot tudja vételezni a cumó...

Előzmény: Sir Mocke (5159)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.07.29 0 0 5161
zakk wylde
szaszon

.... elég dúrva az összeállításotok ...

Moncsak , pontosan mire haszálod a pod6 - ot ? ( egyáltalán mire jó ? )

sc.

StratoFan Creative Commons License 2002.07.29 0 0 5160
Sir! Rakd már fel valahová a mikrofonos felvételeidet, vagy külédd el, hagy hasonlítsam össze az enyémmel. SF
Előzmény: Sir Mocke (5159)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.29 0 0 5159
Ja, tegnap pl. sikerült olyan felvételt csinálnom, ami úgy szólt mintha egy biliből jönne a hang. Aztán tekergettem még az eq-n és valamelyest jobb lett, de nem varázsolódatam el. Tanács?

Érdekesség: a tremoló rugóit körbe kellett tömnöm rongyokkal, mert úgy gondolták, átveszik a zengető szerepét! :o)))

Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.29 0 0 5158
Pyra mester!

Én (is) szórakozgatok mostanában mikis felvétellel, ha nagyritkán akad egy kis időm.

Miért kell a 10-20 centi távolság? Ha kell, koncerteken miért nyomják bele a hangszóróba a mikit? Hogy mást ne halljon? Miért cincog mélydúsítás nélkül? A miki kis membránja miatt? Jut eszembe, van aki a hangszóró közepéhez, van aki a széléhez teszi a mikit. Van általánosan jellemezhető különbség? Vagy csak szokás kérdése?

Ha van időd mesélni ilyenekről, örömmel olvasom!

Előzmény: Pyramyd (5149)
JohnnyBoy Creative Commons License 2002.07.28 0 0 5157
A cím helyesebben :)

Lord Of The Guitar - The HunGaryan Moore Fansite
http://members.tripod.com/garyapu0/index.html

Hálájhó!

JohnnyBoy Creative Commons License 2002.07.28 0 0 5156
Sziasztok,
...nem annyira szakmai infók következnek! :)

Alakulóban a WorldWide Gary Moore Fanclub a hivatalos oldallal karöltve!
Aki szeretne jelenlenni a születésnél, látogasson el a már "agyonreklámozott" oldalra ( http://members.tripod.com/garyap0/index.html ) és töltse ki a "Fanmap" alatt található "jelentkezési lapot". Ez persze egyelőre csak toborzás ( jelenleg kb. 30 emberkével ), de az őszre tervezett induláshoz, nem árt megtenni a kezdőlépéseket.

Amúgy az ÚJ GARY MOORE album, augusztus 26-án jelenik meg SCARS név alatt!!! Állat lemez!!!
Kemény dögös Hendrixes, Stevie Ray-es blues és a Garyre jellemző újítások egészséges ötvözete.
A nyári turnéra egyébként két Les Paul Signature-t, két Stratot és nagy meglepetésre egy Gibson Explorert vitt magával! Az életben nem láttam még Explorer gitárral. Bekeményített az öreg :)

Kellemes hétvégét!

szaszon Creative Commons License 2002.07.27 0 0 5155
Leltar?

ESP/LTD EC-1000 (with EMG-81)
ESP-LTD EC-300 (with EMG-hz)

Mesa Boogie dual rectifier+4x12Lada
Crate blue voodoo 120w fej
Crate 4x12 celestion Lada
Morley bad Horsie wah-wahhhhh
Marshall JCM800 2db.

Groove(USA) 6L6/5881 tartalek csovek.

Kramertom Creative Commons License 2002.07.27 0 0 5154
... Maga meg mér nem írja ki hogy American DeLuxe Stratocaster a becsületes neve a Fendernek ...?
Előzmény: Törölt nick (5151)
Kramertom Creative Commons License 2002.07.27 0 0 5153
Szia SC!

Szerintem egyáltalán nem szar a régi Laney Klip. Én hallottam egyet vadiúj csövekkel, majdnem összefostam magam, olyan gyönyörű tiszta, gömbölyű, telt hangja volt és irtózatosan dinamikusan szólt ...

Előzmény: Semmi Cicó (5150)
szaszon Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5152
Sziasztok!

EMG-81 mibe kerul most otthon?
Koszi.
Szaszon

Ja, ha valakit erdeket 2x600W nagyon profi MACKIE 808S stereo keveroerosito
a Meggyesi hangszboltban +tekintheto, Yamaha S215IV 2x1000W hangfalparal egyutt.Made in USA mindketto!!!!!!

Sziasztok

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5151
...leltározunk :) nálam igy néz ki a cucc:

Fender Pro Reverb (1973) Full Tube
Powerstate PGT50 (Tube Preamp)
Marshall G10MK.II gyakorló ampl.

Line6 POD2 + floorboard
Korg AX1000g
Korg Pandora PX4

Fender Stratocaster (Floyd Rose, Lace Sensors)
Framus Les Paul (2 x S.Duncan)
Samick Greg Benett SG (2 x Duncan Designed)
Hohner Superstrato ( 2 single, 1 humb.)

meg pár villanyvonat :)

z@kk (c)

Előzmény: Semmi Cicó (5150)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5150
Nálam :

Erősítő :
- Marshall JMP MK II 100 W
- Laney ( az ősi, master vol. nélkül természetesen ( tehát NEM a clip model ami elég szar )) 60 W

Láda
- A Laney ládája, "új" Celection hangfalakkal ( kb. 15 éves )

Effektek
- Korg AX G 300 ( nem vagyok rá különösebben büszke )
- Kisvasút : Boss SD-1 , Boss CS-3, analóg orosz delay/chorus . ( van még egy orosz egybeépített overdrive/compressor -aminek gyönyörű hangja van, csak zajos )
- Orig. CryBaby ( JimDunlop)

Gitárok :
- Fender Strato ( kb 23-25 éves )
- Eph. Les Paul

sc

Pyramyd Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5149
AHOY MEMBERS!

Szal a párosítás így rulez...

Nálam is:

- H&K WARP 7 fej + 4x12 láda (kimondottan 7 húroshoz fejlesztett motyó!) :o)))
- BOSS GT-3
- Craftsman 7 húros

Állat!!!!!

Még annyival akarom a soundot "építeni":
pick up csere (DiMarzio BLAZE v. EVOLUTION 7, vagy EMG)

Meg ha kirabolom a bankot akkor MESA Triaxis ( ugyanis a GT-3 támogat ilyet is: External Od/Ds!!!) Rulzzz!!!

Strat!!!

Ha mikrofonozol, akkor azért 10-20 centis távot használj a mikivel a ládától, és hajtsd meg a mélyet, mert különben csak cincogni fog a gityód!

Üdvi mindenkinek: Pyramyd

Előzmény: Sir Mocke (5141)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5148
Ezt ismertem, köszi. De ha valaki tud rajzot dinamika expanderről, netán expanderről és kompresszorról egyben, annak örülnék. SF
Előzmény: MonoStory (5144)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5147
Ja, a Kormos boltban tényleg abszolute segítőkészek, és most már elég nagy az áruválaszték náluk.
Előzmény: Sir Mocke (5145)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5146
Mezey ismeri ezt a Kettner végfokot is (tán CF 100), meg amúgy is nagy Kettner rajongó.
Előzmény: Sir Mocke (5145)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5145
Az én kombóm full tranyó. Részleteket ne kérdezz, mert nem értek hozzá. A H&K MOS-FET végfok korát nem tudom, de a gazdája biztos szívesen mesél róla. Keresd Filipet - www.funkymonx.hu

Más. Állítólag a korábban itt többször emlegetett Mezey Béla is segítőkész, ha kozultálnál valakivel...

MonoStory Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5144
SF! Talán hasznodra lehet az építkezésben...

Erőlködőkről.

Előzmény: StratoFan (5143)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5143
Ja! És milyen régi? Mert ilyen mosfetes dolgokat én kb 10 éve láttam először.
Előzmény: Sir Mocke (5141)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5142
Sir! Sajna a csöves előfokra még várni kell, mert a trafó tekerése min 1 hét, és még meg sem rendeltem. Urbánnál nem lehet semmit meghallgatni, sajna nem igazán dícsérik a paneljait amúgy sem, de ha a panel nem is jó az alkatrészek alá lehet újat csinálni ha a kapcsolási rajz műx. Sajnos nincs nála sem trafó, sem tápegység. Annak örülök hogy a fetes végfok mint olyan a nagy gyártóknál is létezik, végülis ha jó a kapcsolás elvileg nem lehet nagy különbség köztük, egy előfok és egy hangszínállító pedig még sokat segíthet a dolgon. A Te H&K-d milyen? Csöves?
Előzmény: Sir Mocke (5140)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!