Nos... akkor nulladik dörgedelem:
Mindenki ellenőrizze az email címét, ugyanis a nem működő (más néven döglött) címek segítségével ellophatók a nickek, ez esetben a moderatura semmit nem tud tenni az égadta egy világon a tiltáson kívül. És a szoft értesítéséeit se tudod olvasni.
"Sok vihart megélt Angyalföldön dolgozunk.
A Fáy utca már oly sok éve otthonunk.
A százezer barát, a NAGY VASAS CSALÁD mindig összetart,
Hát, énekeld velünk jóban rosszban ezt a dalt:
ZÚGJON A HAJRÁ, HAJRÁ, VASAS! ANGYALFÖLD!"
A Vasas 51 olimpiai bajnokot, 53 világbajnokot és 56 Európa-bajnokot adott különböző sportágakban.
1546 országos, felnőtt, magyar bajnokság
51 olimpiai arany-, 15 ezüst-, 32 bronzérem
56 világbajnoki arany-, 68 ezüst-, 56 bronzérem
63 Európa-bajnoki arany-, 96 ezüst-, 120 bronzérem
7 BEK győzelem
Az elmúlt 100 év alatt 31 szakosztály, illetve sportág működött Klubunkban.
HAJRÁ, VASAS!
A politikai témák megbeszélési helye nem ez a topik, hanem ez: VASAS-PolKlub.
Az MTK távozni kívánó labdarúgói közül a legbalszerencsésebb minden bizonnyal EGRESSY GÁBOR, aki a rengeteg külföldi ajánlat ellenére, úgy tűnik, mégis itthon folytatja - legalábbis egy ideig - a pályafutását. A bal oldali támadó nem tudott megegyezni az olasz másodosztályú Veneziával, s így idén nyáron már biztosan nem lesz a velenceiek játékosa. Egressy azt is eldöntötte, hogy nem ír alá a dél-koreai Hyundaihoz, és mivel a horvát Hajduk Split ajánlata is elúszott, a következő átigazolási időszakig Magyarországon futballozik. Érdeklődökben nincs is hiány, a válogatott támadónak az elkövetkezendő két napban a Matáv Sopron, a Kispest, a Vasas, a VIDEOTON és a Zalaegerszeg AJÁNLATA között kell majd választania
Nem is a vonalvédekezésen, hanem a terület védekezésen van a hangsúly. Ha a területre támadó érkezik, akkor a Totya vagy a Zováth fogja átvenni. A vonal-védekezésről még annyit, hogy az annyira egyenes vonal, mint amilyet az ökör vágtában vizel...
Az edzések mindig kötött időpontban vannak, a délutániak éppen félnégykor, de lassan áttérnek a 3 órás kezdésre.
És akkor ki lenne a másik vonalvédő a Juci mellett? Szerintetek hogy nézne ki akkor a védelmünk - hozzátéve a mélységi tagozódást és némi szerepkör magyarázatot plíz.
Mer' ez a két emberfogós játék nagyon könnyen elmegy egy hagyományos söprögetős játékba, aminél viszont Juci sokkal jobb - ráadásul nem látom azt a baloldali védőt, aki ebben részt vehetne... Nekem jobban tetszik a négy vonalvédős megoldás.
Elvégre akkor vhogy így nézhetne ki a csapat:
Kavics:-) (v. Hajdú) - Juhár (mint utolsó védő, akinek nincsen embere) - Zováth,Totya (mint emberfogók, de ebből adódóan nem igazán tudnak, mint utolsó védő tevékenykedni, legalábbis, ha erre kényszerülnek - tehát Juciról megkontráznak, mint a Fradi 3-3-on - akkor gáz van) - Simek(mint jobb oldalt lezáró feladattal játszó középpályás v. Mónos), Pető(jobbközépen előszűrő v. támadóbb játékban Kómódi), TóthN.(középpályáról szervező), Sonka (balszélt záró középpályás??? v. Aranyos??? v. Maxi v.???) - Szili(előkészítő) - Kabát, Sowu(eldöntik a gólkirályi címet v. Tiber).
Aztán van még Polonkai, Bekő(?), Herczeg meg a fiatalok (Zabos stb.).
Sz'al én a bal oldalunkat játékban gázosabbnak érzem, mint a jobbot; de hát ettől még nem biztos, hogy jól gondolom. Egyébként meg mit számít, ha nyerünk a hétvégén.
Egyébként állandó időpontja van az edzésnek? - jövő héten lehet, hogy lesz egy két szabadnapom.
A meccs előtti javasolt időpontról jelezhetnétek valamit.
Ja egyébként szerintem se , mert ilyenkor kapta sárgáit főleg ( mikor nem volt mögötte senki . ) Ha elvileg hibázhat , gyakorlatilag nem hibázik és fordítva .
mint mondtam én megkérdeztem mezeyt négyszemközt , szerinte a 2 egyvonalban játszó utolsó védő/k szerepében nem jó , ergo emberfogó lesz ( mint Zováth !!)
Szerintem D. ugyanezt mond(hat)ta
A két Újpestről igazolt játékos játékengedélyt kap a letétbe helyezett összeg ellenében. A végleges vételárról két héten belül születik megegyezés.
Ma fél négykor edzés.
üdv
Béka!
A hétvégén nem leszek pesten, így a randink elmarad, de az újság üyget majd meg kell dumcsiznunk!
Totyáról annyit, hogy centerhalf 2.ben vagy 2.számu középső védőnek nem volt megfelelő. Ennek az az oka, hogy nincs megfelelő ritmus és ütemérzéke, hidegvére. Szóval kicsit butább, mint Juci. Gusatut valóban jól fogta, és most is elsősorban emberfogó feladata lesz, persze a csapat terület védekezést játszik majd.
Mcsaba!
Amikor MZ megkérdezte Bandit, hogy kell-e a Simek, azt mondta persze! Ehhez képest csak perceket kapott. Csak a vak nem látta, hogy baj van a jobb oldalunkon, mégsem sikerült megoldást találni rá a szezon végéig. Simeket pedig Komjáti bevallása szerint is nem a padra igazoltuk!
Egyébként ha Móni nem nyújt megfelelő teljesítményt, ugyanúgy ugatni fogok, mint tavasszal! Persze az inkább kesergés volt, de már akkor leírtam, hogy ne legyen igazam de ez a csapat nem nyer sem bajnokságot sem kupát....
Karesz!
VDK-BK ügyben írj mail Békának és majd Ő tájékoztat!
Szóval beszéltem MZ -vel. Mondtam neki, hogy mutatkozott némi hiányérzet és érdeklődés iránta a topicban. A válasza ennyi volt: nincs időm, de kedvem se nagyon...
Én ugyan megértem a véleményét, de magyarázni nem fogom! Majd Ő....ha lesz kedve! :)
Üdv
Dan!
Nem kötözködni akarok, főleg azért nem, mert sok mindenben egyetértek Veled (pl. Mónos tavaszi "nem túl erős játéka"), csak szeretem a tényeket.
A tavaszi szezon számunkra február 28-án, hétfőn kezdődött az FTC meccsel. Simek első edzése nálunk 24-én, csütörtökön volt. Te rögtön azzal számonkérted, hogy miért nem játszik.
Mégegyszer bocs, de Te írtad néhány napja, hogy akkor van értelme a vitának, ha az független az érzelmektől.
És táncoslábú fiaink a pályán ontják a gólokat...:-) (De mi lesz veled a Roma elleni döntőn...:-? - ráadásul a Lazio BL résztvevő, bár ettől még persze kieshet az UEFA-ba...)
A felsőfokú könyvvizsgálói diplomákat mikor osztjátok? Lassan úgy érzem magam, mint egy APEH ellenőri tanfolyamon...:-) De hát ez (is) a magyarfoci...
Dan!
Játékstílus és játékosok kérdésében igazad van; de nem tudom, hogy Móni mennyire nem akar, és mennyire nincsen rákényszerítve... Mindenesetre most már rá lesz. Ha emléxel még a Mónos-Márió kettősre, akkor azér' abban szerintem jól dolgozott. Szerintem "csak" fel kell pörgetni, versenyhelyzetbe kell hozni és fogunk mi még örülni a játékának.
Egyébként Te hogyan értetted, hogy Mezey megtalálta Totya valós helyét? Emberfogó? Ha igen, akkor játszott ő már ilyent (MTK i. 0-0, Gusatut levette a pályáról), bár az is igaz, hogy nem folyamatosan ezt játszatta vele Malac, hanem megpróbált egy Geress2-t csinálni belőle és ez nem igazán sikerült.
És azér' kíváncsi lennék, hogy Malacot egy-egy vesztes meccs után mennyire nem szidtad...:-)
Remélem hétvégén találkozunk.
Aranyosról és Bekőröl nem tudok újjat.
Komjátit nem szidtam az ősszel, de Mónit már igen. Ajobb oldalunk lukas volt elöl-hátul. Abban a rendszerben. Ezért örültem Simek jövetelének. Most van egy újj rendzser és csak kb tudom mit akar majd játszatni Dr M Gy. Annyi bizonyos, hogy futó embert akar jobbra is föl-le! Most még bízik a Móniban, de aki látta a szombati meccset, az máris okosabb lehet. Móni mellett csak a rutin szól és mivel fiatal a csapat, Gyuri bácsi érthetően bízik benne.
Szóval tavaly ősszel már lukas volt a jobb oldal, érkezett egy megfelelő játékos, mégsem játszott!
Simek Peti egyébként még 3 évig a miénk! Hasonló képpen vélekedek Zabos Attiláról is, ha Szilinek nem megy bizti Ő jön!
Beszéltem MZ vel topic ügyben, de erről majd később.
Ádi!
Köszi....:)
Látod ezért is válaszol Neked MZ levélben....)
Szerintem is 1000%, hogy legalább ideiglenes játékengedélyt kapjon a két játékos. Egyébként úgy tudom, akkor is játszatnánk őket, ha ez nem történne meg. Aztán lenne három pont levonás, Vasas feljelentés az UEFA-nal, és az MLSZ elmarasztalása. De erre nem fog sor kerülni.
Most jöttem haza a Népstadionból. Fantasztikus volt, de én szinte végig csak arra gondoltam, ahogy a zsúfolt lelátót néztem, mennyire boldog lennék, ha a MI csapatunk töltené meg így az UEFA kupában!!! Beleborzongtam a gondolatba is... A lettek ellen nem kell ilyen mérvű tömegtől tartani, de a Lazio elleni elődöntőben... Bármi lehet.
Na megyek aludni, azt hiszem erről álmodom majd. De most tényleg HISZEK benne, hogy a klub történetének legfényesebb éve elé nézhetünk.
Egyébként nem tudom néztétek-e, kinek a fényképével illusztrálta a mai NS a kedvencei mellett minden körülmények között kitartó VASAS szurkolót...
Ez így nagyon korrektnek tűnik. Kiváncsian várom, mikor jelenik meg az APEH az UTE-nél és a játékosoknál. De komolyan !
Ja, és nem ott kezdődik az egész, hogy a klubok nem is fizethetnének vállalkozásoknak, csak az alkalmazásukban álló játékosoknak ? Mintha valahol ezt olvastam volna.
Belepof...
Sportot olvasod ? A Vasas hajlandó letétbe helyezni a két játékos árát.Ja, és a HLASZ kezd visszakozni a nagy dérrel-dúrral bejelentett álláspontjától, hogy csak azok játszhatnak, akiknek ki van fizetve az ára. Már kompromisszumos megoldásokon gondolkodnak. Lehet, hogy van abban a FIFA rendelkezésben valami.
Holnap okosabbak leszünk.Nekem az az érzésem, hogy mindkét játékos játszani fog.
Már bocsesz, de itt kezdenek összekeveredni a fogalmak. Ha valaki mint egyéni vállalkozó/BT/KFT stb. áll szerződéses munkaviszonyban egy vállalattal /jelen esetben az UTE-val/ akkor a neki kifizetett juttatások esetén szó sincsen bérjellegű kifizetésről. Ilyen esetben mindennemű juttatást csak és kizárólag számla ellenében lehet kifizetni, hiszen a játékos nem alkalmazottja a klubnak, hanem valamilyen szerződés alapján szolgáltatást végez. Az ezzel kapcsolatosan felmerült költségeit /lakásbérlés, üzemanyag-térítés stb./
továbbszámlázhatja a klub felé, ahol először a költségekkel szemben könyvelik a számlát, majd utána a pénztárbizonylattal szemben könyvelve kiegyenlítik. Ha az UTE-nak pénztárbizonylata van bármilyen összeg kifizetéséről, a hajára kenheti ha nincs róla számlája a játékostól. Ha van számlája, akkor jár érte a pénz a Vasastól, ha nincs, akkor sorry, legközelebb figyeljenek oda. Ezektől függetlenül, ha a játékos számlakönyvében nincsen számla azokról a pénzekről amit az UTE átadott neki, akkor a játékos megsértette a számviteli törvényt és az adótörvényeket, az UTE pedig a számviteli törvényt mindenképpen és a kifizetés jogcímétől függően esetleg az adótörvényket is.
Huh, bocs ha hosszú voltam. A lényeg tehát, hogy ha nem álltak az UTE alkalmazásában mint munkavállaló, akkor csak és kizárólag a számla elenében kifizetett összegek érvényesíthetőek.
Más : Conti nézd meg kérlek a mailedet, kértem mezt. Köszi.
Mcsaba!
Azért ne kérd még számon Danielsen a türelmét! Szeretném felhívni a figyelmed, hogy még egyetlen egy hivatalos mérkőzést sem játszott a csapat.
Azért Bandi ennél, ha nem is sokkal, de több türelmet kapott!
Dan! elfogadom, amit Simek tehetségéről írtál, az is lehet, hogy a drágasága ellenére mégis olcsó vétel volt. Csak az furcsa kicsit, hogy Malacot az első perctől azért bíráltad, mert nem tette be a tavaszi idény előtt 4 nappal érkező és alig edző Simeket, most pedig, hogy Mezeynél sem kezdő fél év után, türelmes és megértő vagy.
Az objektivitás nehéz dolog...
Bocs!